#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2011 23:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρευνες στο Καστελόριζο ξεκινά η ΤουρκίαΑιφνιδιαστικά, η Τουρκία κλιμάκωσε τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ανακοινώνοντας έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες ζώνες κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας. Η κλιμάκωση έγινε την ημέρα που το κυπριακό γεωτρύπανο «Ομηρος» έφθασε στο Οικόπεδο 12 στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Η έκδοση νωρίτερα χθες τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους για τη διεξαγωγή ερευνών από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, ήδη δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα να προχωρήσει σε διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Παράλληλα δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις. Ο κ. Δελαβέκουρας διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΞ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, «προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Το νορβηγικό "Bergen Surveyor" και τα άλλα πλοία του στολίσκου με τον οποίο η Τουρκία θα επιχειρήσει έρευνες σε τμήματα της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, το βράδυ της Πέμπτης ελλιμενίζονταν στο λιμάνι της Αττάλειας, ενώ για τη διεξαγωγή των ερευνών η Άγκυρα δεν έχε ζητήσει την άδεια της ελληνικής πλευράς. Επιπλέον, ούτε και η Νορβηγία, υπέβαλε αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση για παραχώρηση  άδειας  για την έναρξη ερευνών.Εξάλλου, την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και της ΝΔ, προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία έκανε γνωστό ότι η γειτονική χώρα προτίθεται να συνάψει "συμφωνία" οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα κατεχόμενα. "Είναι αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας για την πρόθεση της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε τέτοια 'συμφωνία' θα είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου. "Δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συνδεθεί με την άσκηση του αυτονόητου κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου», συμπλήρωσε.

Οι Τουρκικές απειλές για την Κυπριακή γεώτρηση, προπέτασμα καπνού για τις πάγιες επιδιώξεις της Αγκυρας.

Όπως είχαμε γράψει προ ημερών "Ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο, ή “μάθανε ότι … και πλακώσανε και οι γύφτοι” από καιρού η Τουρκία προαναγγέλλει έρευνες στα "οικόπεδα" 4321 - 4511 που "εφάπτονται" η "χουφτώνουν " κανονικά την ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μπορεί τώρα να αντιδρά το ΥΠΕΞ, αλλά οι χάρτες της ΤΡΑΟ κυκλοφορούν από το 2010!

Μπορεί τώρα να ξυπνά το ελληνικό κράτος, αλλά οι Τούρκοι είναι ξεκάθαροι : "Όπως γίνεται με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο, έτσι θα ενεργούν και τα πλοία μας στην Α. Μεσόγειο"(SABAH, "σκυλοκαβγάς στην Μεσόγειο") - με άλλα λόγια ναί, χρησιμοποιούμε στρατιωτική ισχύ για να επιβάλλουμε αυτό που εμείς θεωρούμε εθνικά επωφελές και ποσώς μας ενδιαφέρει το δίκαιο της θάλασσας ή  οι κανονισμοί του ICAO.

Αν όμως η Ελλάδα είχε ορίσει ΑΟΖ η Τουρκία δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά.

Οι προθέσεις της Τουρκίας προκάλεσαν την αντίδραση και της Ν.Δ. Ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι νέες απειλές της Τουρκίας στην προσπάθειά της να αποτρέψει την έναρξη των υποθαλασσίων ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ, εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Άγκυρα. Σημείωσε επίσης ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή και επιπλέον δημιουργεί ευρύτερο πρόβλημα προσβολής του Διεθνούς Δικαίου και ανατροπής της Διεθνούς Νομιμότητας.

Η Τουρκία ανακοίνωσε έρευνες από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή νότια του Καστελόριζου

Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις, η Αγκυρα ανακοίνωσε έρευνες από νορβηγικό πλοίο σε περιοχή που επικαλύπτει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Παρακολουθήστε την πορεία του νορβηγικού πλοιου ΕΔΩ 

Η πλατφόρμα -γεωτρύπανο «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy έφθασε στον προορισμό της, το οικόπεδο 12 («Αφροδίτη») της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε απόψε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή. Αυτό, είπε, έγινε «χωρίς παρενοχλήσεις».

Η διαδικασία εγκατάστασης της πλατφόρμας πάνω από το κοίτασμα που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου αναμένεται να διαρκέσει δύο έως τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεωτρύπανο θα τρυπήσει το οικόπεδο «Αφροδίτη» σε πρώτο στάδιο μέχρι τα 1700 μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 15/09/2011 23:31:05

  Καλές οι ανακοινώσεις, αλλά εχουμε παραχορτάσει από τέτοιες. Α:ν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, θέλω να δω αν εννοώ ο Θεόδωρος ο Σημαιοφάγος αυτά που είπε στη Βουλή τις προάλλες. Αν τα έλεγε άλλος υπουργός θα τον πίστευα σίγουρα, αλλά ο Πάγκαλος έχει βεβαρημένο παρελθόν. Πάντως, τις τελευταίες ώρες εκτυλίσσεται ένα εκπληκτικό θρίλερ με τεράστιες συνέπειες δυνητικά για όλες τις χώρες της περιοχής, με επίκεντρο την Κύπρο, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει χαμπάρι, τόσο λόγω της μακροχρόνιας νιρβάνας και αποχαύνωσης του Έλληνα, όσο και λόγω της ηθελημένης παροχής ελάχιστων πληροφοριών από τους κυβερνητικούς ιθύνοντες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ. Π.x. διαβάζοντας τις διαδικτυακές εκδόσεις των κυριότερων ισραηλινών εφημερίδων τις τελευταίες ημέρες δεν αναφέρεται τίποτα για το επιχειρησιακό σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Μόνο το έγκυρο debkafiles το έχει ως κύριο θέμα σήμερα και το αναδημοσιεύουν ελληνικές ιστοσελίδες του αμυντικού χώρου.
  http://www.debka.com/#
  Υ.Γ.1Ελπίζω όλη αυτή μυστικότητα να μας βγει σε καλό.
  Υ.Γ. 2 Ευχαριστούμε πολύ τον Ερντογάν που οδήγησε τον Μπίμπι και τον Υβέτ στην αγκαλιά της Ελλάδας. Μας έκανε δώρο ανεκτίμητης αξίας. Του χαρίζουμε εμείς τους άπλυτους γενειοφόρους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Ραμάλα. Συμφέρουσα ανταλλαγή νομίζω.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ μεταρρυθμιστής 16/09/2011 00:38:37

   Γκεο-βαγγέο...

   • bunker avatar
    bunker @ (A)θανάσης 16/09/2011 00:57:03

    ε οχι και το debka.com εγκυρο λεει κατι εξωγηινα ωρες ωρες, αν και εχει ακρες στα σιγουρα.

    • bunker avatar
     bunker @ bunker 16/09/2011 00:59:46

     το ζητημα παντως ειναι οτι οι Εβραιο ειναι τρομερα εκδικητικοι και ειναι προφανως ου μπλεξεις μαζι τους-ο Ερντογαν φαινεται να μας εχει κανει μεγαλη χαρη

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ μεταρρυθμιστής 16/09/2011 00:48:18

   Χαχα! Άκου έγκυρο το debkafiles. Χρόνια στο κουρμπέτι προπαγάνδα κάνει.
   Μήπως στην πρεσβεία δουλεύεις;

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Κοντη Λιζα 16/09/2011 00:58:04

    Εγώ το πρότεινα κι όποιος έχει νου και γνώση το διαβάζει. Εσύ Κοντη Λίζα έχεις να προτείνεις τίποτα πιο έγκριτο για αμυντικά θέματα του Ισραήλ ; Π.χ Riganoraxi' s evening standard ή Foreign Affairs Review of Katsikovrahοs;
    Η μήπως σε πείραξε οτι ο " στοχαστης" πέτυχε σε χρόνο dt μια συμμαχική σχέση με τον ισχυρότερο παίκτη της περιοχής, ενώ ο ΚΚ εξαγόραζε πριν λίγα χρόνια τους Ρώσους υπογράφοντας συμβάσεις για αγωγούς και παραγγέλοντας άρματα που δεν του ζητήθηκαν κι από πάνω οι Ρώσοι μας το έπαιζαν και βαριά πεπόνια;

    • tpe avatar
     tpe @ μεταρρυθμιστής 16/09/2011 09:29:06

     @μεταρρυθμιστής
     Ναι, το depka έχει άκρες. Αλλά όπως όλα τα site αυτού του είδους, δεν μπορεί να είναι έγκυρο... Γιατί εξυπηρετεί κάποια πράγματα, ας μην τον ξεχνάμε.

     Επίσης: Πότε είπαμε πως έγινε η πρώτη άσκηση με τους Ισραηλινούς;
     Ποιος ήταν δίπλα στον Τάσο Παπαδόπουλο (που έκανε τις κινήσεις που ο Χριστόφιας συνέχισε, μην το ξεχνάμε).

     Α... Ναι... Αυτός που όλοι έλεγαν πως παίζει playstation.

     Αν ο "στοχαστής" είχε κάνει οποιαδήποτε κίνηση, ΔΕΝ θα υπήρχε κίνηση από το Ισραήλ.
     Να σου ενθυμίσω πως ο προδότης άφησε την Τουρκία να κάνει έρευνες στο Αιγαίο, ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. Το καταλαβαίνεις αυτό; Κι οι επίορκοι δεν έκαναν κιχ...

 2. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 00:09:16

  Στην αρχη βλεποντας τις δηλωσεις του Ερντογαν με την ιστορια της απελασεως του Ισραηλινου πρεσβη θεωρησα οτι ηταν μια εσωτερικη διδαδικασια των μεμετηδων για το ποιος θα ειναι αρχηγος μετα τα επαισοδια στη Μεση Ανατολη.Μετα στο καπακι καιγεται η πρεσβεια του Ισραηλ στην Αιγυπτο λεω μπα...φανατικα μεμετια θα ειναι.Μετα ακουω τονΕρντογαν να λεει αμα δεν σταματησει ο αποκλεισμος της γαζας αυτος θα μπουκαρει και καλα με τα καραβια του.Παραλληλα στην Ελλαδα το γιουσουφακι λεει στην ΔΕΘ ριχτε κανα φραγκο και πειτε πως ειμαστε σε πολεμο ενω εχει στειλει το αβουλο πλασμα Μπεγλιτη στο Ισραηλ να υπογραφει για μετασταθμευσεις ισραηλινων αεροσκαφων στο Αιγαιο.Ο Ισραηλινος ακουει τον Ερντογαν και αντιδρα σε στυλ¨ηρεμισε παιδι μου θα σου δωσω την κρεμα σου¨ ενω ταυτοχρονος ο Αμερικανος μιλαει για μοιρασια. Τα χρηματηστηρια ταλαντευονται μαζι με το Ευρω που κανει 1.34-1.39 και το τελειωτικο αποψε η NAVTEX. Αυτα γινονται δε σε χρονο που εμεις ,τουλαχιστον εγω, εχουμε λυσαξει γιατι ο Σαμαρας δεν φωναζει. Μηπως θα εχουμε ενα καυτο ΣΚ που δεν το περιμενουμε?Επισης δεν ξερω αν προσεξατε την αναφορα που γινεται στην εγκυκλιο για την ΔΕΗ. Αναφερεται η πραγματικη αξια των ακινητων στην Ελλαδα 1 τρις Ευρω. Αν θυμαμαι καλα μιλαγαμε για κατι εγγυησεις την περασμενη εβδομαδα.Απλα χτες τιτλοποιηθηκαμε!

  • bunker avatar
   bunker @ Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 00:58:01

   ++

  • tpe avatar
   tpe @ Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 09:33:18

   Το ότι φωνάζουμε στον ΑΣ δεν έχει σημασία. Ένας λόγος παραπάνω να γκρινιάζω είναι αυτός, αλλά επειδή ΔΕΝ ξέρω τι παίζει κι είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως στη ΝΔ το προσέχουν που πάει το πράγμα, δεν μιλάω.
   Πάντως, σας έχω επιστήσει την προσοχή μέρες τώρα. Πολλές μέρες πριν.
   Σας θυμίζω πως ο Μπεγλίτης (που δεν μπορεί ο άχρηστος να δει πέρα από τη μύτη του για τη θητεία), που είναι στην μπούκα των στρατιωτικών, ξαφνικά μίλησε στη Βουλή για Εθνικό μέτωπο, για ομοψυχίες κι άλλα τέτοια πατριωτικά...
   Τυχαία, ε;

 3. Grigoris avatar
  Grigoris 16/09/2011 00:32:02

  Το παιχνιδι παιζεται με την φωτια στην ανατολικη μεσογειο! Αντωνη, προσεξε παρα πολυ! Ζητα εκλογες και ΑΟΖ τωρα!!

 4. Delphi avatar
  Delphi 16/09/2011 00:39:36

  Ti alo prepi na mas kani i Tourkia gia na andidrasoume, na boune kai sta spitia mas? Ti tha pi o Pangalos pali, siga mi pame se polemo gia ena palio-braxo kai paliopano? Pou einai to *causus belli* tou Pangalou pou ksestomise liges meres prin? Prodotes pou mas kibernane, prodotes sta MME pou tha paizoun pio entatika akoma ta tourkika serial, kai enas laos eksathliomenos oikonomika ,.To master-plan ektelite.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Delphi 16/09/2011 05:38:25

   Συμφωνώ με αυτά που λες (άν όντως τα μετέφρασα σωστά στα Ελληνικά).

   ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ Ν' ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΡΗΜΑΔΟΓΚΡΗΚΛΙΣ ΣΟΥ;!;

   Ήμαρτον πια! Τσίπα μηδέν...

   • tpe avatar
    tpe @ ΚΜ 16/09/2011 09:34:29

    Κακώς του απαντάς.
    Εγώ δεν απαντάω πλέον σε greekglish. ΠΟΤΕ.
    Και σε προσωπικά μηνύματα/mails τα ίδια (τους βάζω να τα ξαναγράψουν)

 5. Σταύρος avatar
  Σταύρος 16/09/2011 01:04:27

  "...Αν όμως η Ελλάδα είχε ορίσει ΑΟΖ η Τουρκία δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά..."

  Αν!!!
  2004 - 2009
  Αν!!!

  Ρε άντε και... αν!!!

  • tpe avatar
   tpe @ Σταύρος 16/09/2011 09:37:35

   Χμμμ.
   ΜΗΠΩΣ, λέω ΜΗΠΩΣ, είχε έρθει σε συμφωνία με την Αλβανία, ώστε να υπάρχει προηγούμενο της μέσης γραμμής, έγινε η συμφωνία, κι ο προδότης το άφησε και ΔΕΝ πέρασε από την Αλβανική βουλή;

   Ότι και να λες, ο ΚΚ στην Εξωτερική πολιτική έκανε αυτά που έπρεπε.
   Επίσης, η επιλογή της Αλβανίας ΔΕΝ ήταν τυχαία. Γιατί μία συμφωνία με την Κύπρο θα "πίεζε" τα μεμέτια σε "συμφωνία" με τα κατεχόμενα. Άντε μετά να βγάλεις άκρη, όταν ο Αμερικανός θα τα έκανε πουτ))&)& όπως πάντα.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ tpe 16/09/2011 10:05:42

    Φίλε, ξέρεις πόσες φορές έχουμε σκοτωθεί γιαυτό το """αν""" στο καράβι;
    "αν είχαμε αλλάξει χιτώνιο"...
    "αν είχαμε σκατζάρει το μοτέρ"...
    Όλα τα """αν""" κατόπιν εορτής και κατόπιν 2004 - 2009 5και βάλε ετών!
    Το ΠΑΣΟΚ αδιαμφισβήτητα έχει διαλύσει τον Εθνικό και Κοινωνικό ιστό της χώρας!
    Δόθηκε η ευκαιρία στην Νέα Δημοκρατία να αναστρέψει την κατάσταση και έφτασε με την συμπεριφορά της, να την απαξιώσουν κοντά ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι της το 2009.
    Εάν πραγματικά δεν μπορούσε να ορίσει την ΑΟΖ, να αλλαχτή αυτό το """αν""" και η πρόταση από υποθετική να γίνη καταφατική ή απορριπτική έστω.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 01:08:18

  Η κατάληξη των Ιμίων.

  Τότε, η Ελλάδα εζυγίσθη, εμετρήθη, και ευρέθη ελλιπής.

  Οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα φοβάται.

  Όσα ακολούθησαν κι όσα θα ακολουθήσουν είναι κατάληξη εκείνης της διαπίστωσης.

  Χρόνια αποτρέπαμε την τουρκική επιθετικότητα μόνο με φόβο τους ότι θα έχουν συνέπειες.

  Τώρα πια θα πείσουν μόνο οι συνέπειες.
  Ή θα υποχωρούμε συνεχώς κι από λίγο, μέχρι να μπουν στην Αθήνα.

  • m.s avatar
   m.s @ Προφήτης 16/09/2011 10:37:16

   Για τα Ίμια εκδίκηση πάρθηκε.
   Όσοι Τούρκοι πάτησαν το πόδι τους εκεί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ m.s 16/09/2011 18:00:23

    @ m.s. Ετσι ακριβώς συνέβη http://bit.ly/7GTfi

 7. anonymous avatar
  anonymous 16/09/2011 01:19:23

  Εδώ κάνεις λάθος. Τα Ίμια τα είχαν σκαρώσει οι Αμερικάνοι με χονδροειδέστατο τρόπο μάλιστα.
  Βασικά προσπαθούν να περάσουν νέο κανόνα στο διεθνές δίκαιο όπου ακατοίκητες βραχονησίδες είναι αδιευκρίνιστης κυριαρχίας, δηλ. κυριότητας.
  Επέλεξαν λοιπόν μια βραχονησίδα η οποία ρητά αναφέρεται σε συνθήκες ως Ελληνική και αμφισβήτησαν τον καθεστώς της. Ο λόγος είναι ότι ήθελαν να μην έχει χωρικά ύδατα.
  Τα χωρικά ύδατα είναι κάτι διαφορετικό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Θεωρούνται εθνικό έδαφος.

  Για διάβασε κι ερμήνευσε τις δηλώσεις Μπερνς τότε.

  • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
   ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ anonymous 16/09/2011 08:59:22

   Μετα τα Ιμια το σύνολο του πολιτικού κόσμου (επειδή κατουρήθηκε) άλλαξε στάση και άρχισε να προπαγανδίζει την ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας.

 8. anideos avatar
  anideos 16/09/2011 01:32:20

  Ο πιο ευκολος τροπος να τελειωσουμε με τους μεμετιδες, ειναι να κλεισει το ελληνηκο δημοσιο μια συνφωνια με την αμερικανικη εταιρια που κανει τις κυπριακες γεωτρησεις, που να λεει οτι θα αρχησουν γεωτρησεις στο Καστελοριζο αμεσως μετα την περαιωση των διαδηκασιων στην ΑΟΖ Κυπρου.
  Κερδιζεις χρονο και βαζεις τους αμερικανους να σφαχτουν με τους μπουνταλαδες.

 9. Σαος avatar
  Σαος 16/09/2011 01:36:09

  Μην είσαι άδικος. Οι σχέσεις με το Ισραήλ είχαν αρχίσει να αποκαθίστανται επί ΚΚ. Βέβαια δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο καθότι δεν υπήρχε τότε το θέμα με την ΑΟΖ (το Μαβί Μαρμαρά ήταν απλός κάλυψη της Τουρκίας σε defacto αναγνώριση Παλαιστινιακής κρατικής οντότητας που θα άλλαζε και την ΑΟΖ του Ισραήλ.)

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Σαος 16/09/2011 07:49:26

   Τα λες σωστά. Όντως ο ΚΚ θέλησε την προσέγγιση με το Ισραήλ ( βλέπε Glorious Spartan) Αλλά η εκ βάθρων αναγέννηση των ελληνοισραηλινών σχέσεων συνέβη επί στοχαστού εδώ και Μπίμπι εκεί. Έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους. Ξεκίνησε δε ψιλοτυχαία σ΄ένα εστιατόριο στη Μόσχα, όπου συνέτρωγαν. Αυτά για την ιστορία.

 10. parsifal avatar
  parsifal 16/09/2011 01:37:14

  Αξιος !

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/09/2011 01:38:06

  Η "γκριζοποίηση" υπήρξε η πρώτη συνέπεια της στάσης μας στα Ίμια.
  Γιατί ειπώθηκε "no flags no ships no troops";

  Αλλά όταν παραιτείσαι από εθνικό σου έδαφος τι συμπέρασμα βγάζει ο άλλος;

 12. ΚΜ avatar
  ΚΜ 16/09/2011 01:39:50

  Σώπα ρε μεγάλε αναλυταρά! Στον «στοχαστή» πιστώνεται η (δυνάμει επωφελής) σύγκλιση με το Ισραηλ;

  Δηλαδή, άν δεν είχαμε τον «στοχαστή», πόσα ακόμα διπλωματικά αυτογκόλ χρειάζονταν από τον Ερντογάν, για να την επιδιώξουν οι Ισραηλινοί την σύγκλιση με την Ελλάδα με δική τους πρωτοβουλία; Ή μήπως θα΄χαν αντιρρήσεις τίποτα αμερικάνοι (χα χα) και ο Τζέφρυ ο λέων συνήψε σχέσεις με το Ισραήλ ερήμην τους;

  Άν θες να αναγνωρίσεις σε κάποιον πρωτοβουλίες και κινήσεις πέρα από τα συνηθισμένα, αυτός είναι ο Χριστόφιας (όσο και αν μου είναι αντιπαθής για άλλους λόγους).

  Α και οι γνωστές αντιρωσικές σάλτσες...

  ΥΓ: Κοντή Λίζα, η πρεσβεία θα ΄βρισκε καναν καλύτερο να βάλει, υποθέτω.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ ΚΜ 16/09/2011 07:57:03

   Εκτός από εμπαθής , είσαι και πολύ άσχετος επί του θέματος. ( Κοιμάσαι με τα τσαρούχια ακριβέστερα) Αν εκτός από antinews διάβαζες και διεθνή τύπο, θα μπορούσες ν΄αντιληφθείς δυο-τρία πράγματα επιπλέον. Μίλα με κανένα γνώστη Ισραηλινό, να δεις πώς βλέπουν οι ίδιοι τα πράγματα και τι λένε για τον ΓΑΠ και μετά σχολίασε.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ μεταρρυθμιστής 16/09/2011 16:41:47

    Εκτός από παπατζής, είσαι και πολύ διασκεδαστικός. Ξέρεις, κι εμείς διαβάζουμε διεθνή τύπο άμα λάχει, δεν είναι γνώρισμα μόνο των (τς, κάτσε καλά!) «μεταρρυθμιστών». Άλλο αυτό όμως, κι άλλο να μου λες να διαβάζω... ισραηλινό τύπο για να μάθω τί εστί ΓΑΠ (που τον φάγαμε στη μάπα 30 χρόνια).

    «Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου», όπως λέει ο λαός (μας;).

 13. rally monkey avatar
  rally monkey 16/09/2011 01:47:39

  το δευτερο στιγμα 53 53 37 Ν μαλλον για ορθογραφικο το κοβω

 14. rally monkey avatar
  rally monkey 16/09/2011 01:56:00

  para bellum
  (..σκετο, τωρα που γιναν και τα αγγλικα της μοδός)

 15. rally monkey avatar
  rally monkey 16/09/2011 02:06:52

  ο ” στοχαστης” πέτυχε σε χρόνο dt μια συμμαχική σχέση με τον ισχυρότερο παίκτη της περιοχής

  μαλλον δεν μπορεις να φανταστεις ποσο απιστευτα σουρρεαλιστικο ακουγεται ...

 16. Χρηστος Νικολοπουλος avatar
  Χρηστος Νικολοπουλος 16/09/2011 02:26:35

  Τρομερο το δευτερο και τοτριτο περιοδικο που αναφερεις μεταρρυθμιστη. Το διαβαζουν στον εκτο οροφο πανω απο μια μεγαλη λεωφορο που κατα την εποχη των ιμιων ειχε τα σουξε της , οπου εκει εδραζονται οι μεταταγμενοι καθαριστες σε τηλεφωνητες και μετα σε αναλυτες προφιλ .Ομως οτι μπερδευεις τον εντεταλμενο περακειθε με στοχαστη...με μπερδευει.Ξεχνας οτι αυτη την στιγμη στην κυβερνηση εχεις Πρωθυπουργο γεννημα θρεμα υποτακτικο,αντιπροεδρο που εχει ζητησει συγνωμη απο γερμανους,που εχει χασει σημαιες,που εψαχνε γκολτζιδες και τελικα πηγαιναν τερματοφυλακες κ.α και πανω απο ολα ο δευτερος αντιπροεδρος σου ελεγχει ολα τα deal.Αυτη την κυβερνηση την βλεπεις να εχει πολλους στοχασμους?

 17. markos avatar
  markos 16/09/2011 12:35:37

  Καστελόριζο,2009…….
  Θυμηθείτε!
  Από κει ξεστομίστηκε η κατοχή μέσω ΓΑΠ!....
  Τυχαίο; Δεν νομίζω…
  Καστελόριζο,2011…….
  Από κει θα επιχειρηθεί η συνέχεια της κατοχής!......
  Τυχαίο; Όχι! ήρθαν με σχέδιο οι κατακτητές, δεν δουλεύουν στην τύχη….
  Μα …..ο βλάξ;; όχι βέβαια! Όχι αυτός ούτε η συμμορία του!
  Οι αιώνιες «μεγάλες δυνάμεις», τα «αφεντικά»…..
  ….μαύρο φίδι που μας έφαγε….
  Οι ικανοί, οι άριστοι, να’ ναι μακριά, άφαντοι απ’ τη χώρα, υπόδουλοι κι αυτοί, να δουλεύουν στο εξωτερικό, …..για τα αφεντικά……
  Κι εδώ μόνη η σημαδεμένη πολιτική τράπουλα , να έχει διαλύσει τα πάντα,
  να έχει κλείσει κάθε πόρτα, κάθε χαραμάδα,
  που θα άφηνε την Ελλάδα να αναστηθεί……
  Δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, παραγωγική ικανότητα, οικονομία, ένοπλες δυνάμεις, …όλα….
  Ο εχθρός ήρθε καλά διαβασμένος, καλά προετοιμασμένος, επίμονος, μεθοδικός……
  Ας μην οικτίρουμε εαυτούς,
  δεν είχαμε και δεν έχουμε προς το παρόν τη δύναμη να νικήσουμε τέτοιο θεριό!....

 18. Nik avatar
  Nik 16/09/2011 14:04:28

  Η Τουρκία ξέρει μόνο από παζάρια. Και τώρα θέλει ένα παζάρι όπου θα πετύχει με ένα σμπάρο τουλάχιστον δύο τρυγόνια.

  Θα δημιουργήσει ντόρο νότια του Καστελλόριζου για να οδηγήσει σε παζάρι όπου θα ζητήσει: παύση των ερευνών στην Κύπρο, με αντάλλαγμα παύση των ερευνών εδώ. Αν το πετύχει θα έχει κερδίσει α) παύση ερευνών, και θα έχει μειώσει την Κυπριακή κυριαρχία αφού θα έχει συνταυτίσει Ελλάδα και Κύπρο σε μια οντότητα και κατά προέκταση θα έχει ενισχύσει τους δεσμούς της με το ψευδοκράτος.

  Αν ενδώσουμε είμαστε μαλάκες ολκής.

  Το αντίδοτο; Μια φλοτίλλα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ σκαφών, σαπιοκάραβα έχουμε μπόλικα, που θα μπούνε στην περιοχή με σκοπό να συγκρουστούν, κοινώς να τρακάρουν, με ότι κινείται. Ακούγεται τραβηγμένο, ακραίο, παλαβιάρικο, αλλά δουλεύει. Καμιά φρεγάτα και κανένα ερευνητικό δεν ρισκάρουν να τασλακωθούν σε μια σύγκρουση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.