14/05/2010 07:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρευνες κατά της DEUTSCHE BANK για εξαπάτηση οίκων αξιολόγησης

Η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνες εις βάρος οχτώ τραπεζών, μεταξύ αυτών και η Deutsche Bank.

Τα χρηματοπιστωτικά αυτά ιδρύματα φέρονται να εξαπάτησαν οίκους αξιολόγησης προκειμένου να δώσουν ώθηση σε τίτλους τους». Σύμφωνα με το FOCUS οι έρευνες στρέφονται κατά των εξής τραπεζών: Deutsche Bank, Goldman Sachs. Morgan Stanley, UBS, Citigroup, Credit Suisse, Credit Agricole και Merrill Lynch. Οι τράπεζες αυτές φέρονται να προσκόμισαν ψευδή στοιχεία στους οίκους αξιολόγησης με στόχο την καλύτερη αξιολόγηση τίτλων υποθήκης τους, σύμφωνα με χθεσινή καταχώριση στην ιστοσελίδα των New York Times, που βασίστηκε σε καλά ενημερωμένες πηγές. Οι οίκοι αξιολόγησης,που φέρονται να εξαπατήθηκαν είναι οι Standard and Poor’s, Fitch και Moody’s. Οι θετικές αξιολογήσεις φέρονται να παρακίνησαν επενδυτές να αγοράσουν τους συγκεκριμένους τίτλους των παραπάνω τραπεζών.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι η Εποπτική Αρχή Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ προχωράει, επίσης, σε έρευνα εις βάρος της Deutsche Bank και την ανταγωνίστριά της στις ΗΠΑ, Citigroup. Εκπρόσωποι των δύο αυτών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν θέλησαν να κάνουν σχόλιο επί του σχετικού ρεπορτάζ.

Να σημειωθεί ότι η Η Ντόϊτσε Μπανκ διαπραγματεύθηκε και τα δικά μας ομόλογα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/05/2010 08:26:32

  "Bailing out Greece really rescues European banks that improvidently bought Greek bonds. Visit here for a useful New York Times graphic illustrating how European nations borrow from one another. For example, Italy owes France (French banks) $511 billion, a sum nearly equal to 20 percent of France's GDP. About one-third of Portugal's debt is held by Spain, which has $238 billion of its debt held by Germany and $220 billion by France".

  http://www.realclearpolitics.com/articles/2010/05/13/crony_capitalism_105560.html

  Αυτά που λέμε τόσες μέρες, τα λέει και ο George Will, στην άλλη άκρη του κόσμου

 2. tiramola avatar
  tiramola 14/05/2010 09:10:04

  Χάλασαν και οι προτεστάντες...

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 14/05/2010 12:10:16

  ¨ΞΕΧΑΣΤΕΤΑ – ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΜΑΣ¨ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ¨DEUTSCHE BANK “ !
  ---------------------------------------------------------------------

  Αυτή και εάν είναι είδηση !

  Από : • http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,694681,00.html
  ---------------------------------------------------------------------

  Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Γερμανικής Τράπεζας Ευρωπαϊκής Αφαίμαξης ( ¨DEUTSCHE BANK ¨ ) Josef Ackerman έχει την πεποίθηση ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΝ – ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ !

  ¨Ωστόσο¨ , όπως δήλωσε , ¨δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή- διότι η πιθανή κατάρρευση της μπορεί να συμπαρασύρει όλη την Ε.Ε. …¨ .
  Και το κυριότερο : Ο κ. Άκερμαν δήλωσε επίσης πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ –ΑΝΑΧΡΕΩΣΗ ( ¨UMSCHULDUNG¨ ) ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΥΣ , διότι αυτό θα έβλαπτε , θα είχε τεράστιες συνέπειες για το ευρωπαϊκό τραπεζιτικό σύστημα , κυρίως τις γερμανικές τράπεζες που έχουν χορηγήσει δάνεια ή αγοράσει ελληνικά ομόλογα !

  Με λίγα λόγια : Ο κ. Άκερμαν σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της ¨ελληνικής¨ κυβέρνησης , δηλώνει πως ΔΕΝ θα ανακάμψουμε οικονομικά …
  Παράλληλα λέει την αλήθεια σε ότι αφορά μια ελληνική ¨ στάση πληρωμών ¨ ( όπως έκανε ο Ε. Βενιζέλος το 1932 με αποτέλεσμα την ελληνική ¨οικονομική έκρηξη-ανάκαμψη ¨ στην περίοδο 1932-1940 ) ή ¨επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού της χρέους ¨ ( μείωση των τοκοχρεολυσίων – επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ) θα βλάψει το τοκογλυφικό τραπεζιτικό σύστημα της Ε.Ε./Γερμανίας. Γι΄αυτό και φροντίζουν να μας δανείσουν , όχι βέβαια για να πληρωθούν οι συντάξεις των ελλήνων όπως υποκριτικά ισχυρίζονται τα παπαγαλάκια , αλλά για να αποπληρωθούν τα δάνεια τους. Και αυτή την υπηρεσία και εγγύηση προσπαθεί να προσφέρει ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Β΄ με την ¨Σοσιαλιστική¨ Διεθνή του καπιταλισμού.

  Υ.Γ. 1 : Αυτό που δεν αποκάλυψε βέβαια ο κ. Άκερμαν , και ούτε σχολιάζεται από τις ¨Αριστερό-Δεξιές¨ πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας , είναι το γεγονός ότι στο νέο μετά το 1824 ( ; ) ¨Ψήφισμα της Υποτέλειας¨ , το λεγόμενο ¨Μνημόνιο¨ για την παροχή της νέας οικονομικής ¨βοήθειας¨ , υπάρχει η ¨πρόνοια¨ - ότι δεσμεύονται σαν ¨εγγύηση¨ όλα τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου , για την περίπτωση ¨αδυναμίας αποπληρωμής¨!, όπως και στην περίπτωση των όρων του ¨Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου¨ του 1897.

  Υ.Γ.2 : Σε πρόσφατη παρέμβαση μου είχα διατυπώσει την άποψη πως η Γερμανία δεν σκοπεύει μόνο σε ¨Real-Estate” με την εκμετάλλευση των ακινήτων του δημοσίου και των ¨άγονων νησιών¨ του Αιγαίου , αλλά και στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και άλλων μορφών Α.Π.Ε. , στα πλαίσια ενός τεράστιου ¨Project” που μελετούν , ενός δικτύου τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια που θα ξεκινά από την έρημο της Βόρειας Αφρικής , το οποίο προφανώς θα περνά από την ¨πλήρη με ηλιοφάνεια και ανέμους Ελλάδα¨ , και θα καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη. Στα πλαίσια αυτά είναι απόλυτα ¨λογικό¨ να θέλουν να εξαγοράσουν και το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ ! Το 2008 απέτυχε η εξαγορά της από την ¨R.W.E.¨ ( προσωρινή αναβολή , επειδή η περίπτωση βρώμαγε πολύ με την ταυτόχρονη εξαγορά του ΟΤΕ… ).

  Τώρα , όπως με πληροφορούν , ¨πέφτουν διάφορα τηλέφωνα¨ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από την Αυστριακή ¨VERBUND” ( η Αυστρία είναι κατά 70 % οικονομική αποικία της Γερμανίας ) η οποία δηλώνει πως έχει αναλάβει την ¨λογιστική εξυπηρέτηση ¨ της ΔΕΗ , και εάν οι υποψήφιοι πελάτες – καταναλωτές δεχτούν να τους στέλνει η ¨VERBUND¨ τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , τότε θα έχουν έκπτωση από 10 ( τα νοικοκυριά ) έως 20 % ( οι επιχειρήσεις ) στον λογαριασμό τους !

  Σε ερώτηση ενός φίλο μου σ΄ ένα ηλίθιο , “Έλληνα¨ , μανατζαράκι της ¨Verbund” πως είναι δυνατόν να προσφέρει η εταιρεία του μια τόση μεγάλη έκπτωση , και γιατί την δουλειά αυτή ( κοινοποίηση λογαριασμών ) με την ίδια προσφορά δεν μπορεί να την κάνει η ΔΕΗ ( ; ) , η απάντηση του γραικύλου ήταν πως : ¨ μα η ΔΕΗ έχει 24000 υπαλλήλους , ενώ εμείς της ¨Verbund” που θα διεκπεραιώνουμε αυτή τη δουλειά είμαστε 150 άτομα ¨ ( ! ) .

  Συμπέρασμα : ¨Πωλείται και η ΔΕΗ ¨ , απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αναλαμβάνουν Γερμανό-Αυστριακές ¨Verbund” με ολιγομελή επιτελεία σκλάβων ( ελαστικά ωράρια , χωρίς ¨13ους-14ους μισθούς , μειωμένες άδειες και καλοκαιρινές διακοπές , ατομικές -¨προσωποποιημένες¨ - και όχι ¨συλλογικές συβάσεις¨ εργασίας) , με την βοήθεια της ¨νέας τεχνολογίας¨ η οποία επιτρέπει την μείωση εργατικού προσωπικού ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , όπως θα έπρεπε να αναμένει κανείς από την ¨εξέλιξη της επιστήμης¨ υπέρ της ανθρωπότητας…

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΝΤΑΝΤΟΝ 14/05/2010 13:08:19

   αυτό που με πονάει Νταντόν, είναι ότι εσύ και εγώ, από φαινομενικά αντίθετη σκοπιά, καταλήγουμε στα ίδια και τα ίδια και μονίμως τα ίδια πράγματα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΝΤΑΝΤΟΝ 14/05/2010 14:17:51

   Τα διάφορα τηλέφωνα που πέφτουν από την VERBUND περί μειώσεων μέχρι και 10% είναι παραμύθι φυσικά διότι μπορεί ο λογαριασμός να είναι μειωμένος αλλά η ΔΕΗ μετά θα στείλει άλλον λογαριασμό που θα περιλαμβάνει τις γνωστές επιβαρύνσεις ΕΡΤ , δημοτικά κλπ...
   Αλλά θα έπρεπε να ερωτηθεί ο κύριος μαλάκας αν οι 150 θα κάνουν rotation στα λιγνυτορυχεία της Πτολεμαίδας , της Μεγαλόπολης , στην συντήρηση των υποσταθμών και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες της ΔΕΗ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.