Έπρεπε να φθαρεί για να ξυπνήσει η κυβέρνηση;
18/08/2014 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έπρεπε να φθαρεί για να ξυπνήσει η κυβέρνηση;

Γιατί η κυβέρνηση άφησε να περάσουν 3 μήνες από το ξεκάθαρο μήνυμα των ευρωεκλογών για να καταλάβει ότι αν δεν προχωρήσει σε πακέτο ελαφρύνσεων των πολιτών θα πάει… άπατη στις εκλογές;

Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί η κυβέρνηση άφησε να περάσουν 3 μήνες από το ξεκάθαρο μήνυμα των ευρωεκλογών για να καταλάβει ότι αν δεν προχωρήσει σε πακέτο ελαφρύνσεων των πολιτών θα πάει… άπατη στις εκλογές;

Γιατί δηλαδή από το τέλος Μαΐου, όταν το κοντέρ της κάλπης έδειξε ότι η ΝΔ δεν είναι το ισχυρό παραδοσιακό κόμμα των νοικοκυραίων (έστω κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν πείθει) δεν έκανε κανείς τίποτε για να αναστρέψει το κλίμα;

Ποντάρουν άραγε τα κυβερνητικά στελέχη στην ανικανότητα του Τσίπρα και στον φόβο των πολιτών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί; Ποντάρουν στο ότι ο λαός λέει «το μη χείρον βέλτιστον» ή πιο λαϊκά «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος»;

Και γιατί η κυβέρνηση πρέπει να είναι μονόφθαλμη και να ποντάρει στους άχρηστους για να επιβιώσει; Δεν κατάλαβαν το μήνυμα της κάλπης; Ήταν κουφοί και στραβοί; Κοιμόντουσαν και τώρα ξύπνησαν και τρέχουν να τα αλλάξουν όλα;

Όπως και να έχει τώρα αποφάσισαν να βάλουν στο τραπέζι πακέτο φοροελαφρύνσεων για χιλιάδες οικογένειες, μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν ήδη εφαρμοστεί κι ας λέει ότι θέλει η τρόικα. Για παράδειγμα, η αποτυχία του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, με το οποίο πάγωσε όλη η Ελλάδα ήθελε μεγάλη σοφία για να αλλάξει; Για να μην πούμε για τον ΕΝΦΙΑ και τις γκάφες που έκαναν. Τώρα λοιπόν, λες και έχουμε χρόνο για επικοινωνιακά σόου, τρέχουν όλοι να προλάβουν τη ΔΕΘ και να ανακοινώσουν καλά νέα, θετικά μέτρα για την οικονομία. Πρώτα θα τα εξετάσει ο Γιούνκερ και η τρόικα, στις αρχές Σεπτεμβρίου και στις 6 του μήνα που θα πάει ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, θα τα ανακοινώσει. Έτσι, πιστεύουν ότι θα αλλάξει το κλίμα και θα επανέλθει η αισιοδοξία στην αγορά και την κοινωνία. Ότι δηλαδή έπρεπε να γίνει από τις αρχές Ιουνίου, προτού γίνει ανασχηματισμός, προτού θελήσουν περίοδο χάριτος οι υπουργοί, προτού πάνε διακοπές.

Ένα θετικό σοκ χρειάζεται η οικονομία, ένα «ντου» που έλεγε κάποτε κι ο Βενιζέλος, κι αυτό δε μπορεί να γίνεται σε λάθος χρόνο, αλλά όταν πρέπει. Διότι αν τρέχεις για να βρεις μέτρα να διορθώσεις τις γκάφες είναι σίγουρο ότι θα κάνεις κι άλλες. Και είναι σίγουρο ότι ο λαός θα πιστέψει ότι πρόκειται για επικοινωνιακά τεχνάσματα προεκλογικού χαρακτήρα, κι όχι για μια σταθερή οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στο καλό του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι:

1. Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από 30% έως 50%. Η εισπρακτική αποτυχία της εξίσωσης του φόρου οδηγεί σε γενναίες μειώσεις που μπορούν να ρίξουν τις τιμές και να αυξήσουν την αγορά πετρελαίου το φετινό χειμώνα ώστε να μην «παγώσουν» χιλιάδες πολυκατοικίες. Ο φόρος αυτός μπορεί να μειωθεί πριν την έναρξη χορήγησης πετρελαίου θέρμανσης τον Οκτώβριο

2. Προωθείται μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων ως προς τον ανώτατο συντελεστή, μια μείωση που θα φέρει το φόρο από το 42% στο 33%. Ενδεχομένως η μείωση να ξεκινήσει από το νέο φορολογικό έτος.

3. Ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 20% με στόχο τη μείωση στο 15%. Κι αυτό το μέτρο θα αφορά το 2015.

4. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πέφτει και η μείωση της έκτακτης εισφοράς για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 50% με τους συντελεστές να είναι σήμερα από 1% ως και 4% ανάλογα με το εισόδημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά ή τουλάχιστον να μην πληρώνουν τα χαμηλά εισοδήματα. Πιθανότατα τη μείωση αυτή στο φόρο να τη δουν οι φορολογούμενοι με την εκκαθάριση του επόμενου καλοκαιριού

5. Η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και ει δυνατόν η διεύρυνση των προϊόντων που θα υπάγονται στο καθεστώς αυτό.

6. Η επέκταση του συμψηφισμού των χρεών μεταξύ δημοσίου και πολιτών και πέραν του ΦΠΑ. Ένα μέτρο που μπορεί να ισχύσει άμεσα.

7. Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες χωρίς εισόδημα την τελευταία τριετία. Το τέλος σήμερα φτάνει τα 650 ευρώ το χρόνο. Κι αυτό το μέτρο θα μπορεί να ισχύσει από του χρόνου.

Για να δούμε: Θα είναι ακόμη μερικά «θα» ή θα είναι πρόκειται πράγματι για αλλαγή πολιτικής, για σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 18/08/2014 15:56:55

  "Γιατί η κυβέρνηση άφησε να περάσουν 3 μήνες από το ξεκάθαρο μήνυμα των ευρωεκλογών για να καταλάβει ότι αν δεν προχωρήσει σε πακέτο ελαφρύνσεων των πολιτών θα πάει… άπατη στις εκλογές;" Είναι απλούστατη η απάντηση: Διότι δεν κυβερνάει η ίδια...Όταν οι εντολείς της κρίνουν διακυβεύονται τα συμφέροντα τους (βλέπε Σύριζα), τότε θα δούμε και τις όποιες αλλαγές..

 2. Άσχετος avatar
  Άσχετος 18/08/2014 16:41:10

  Κάποιοι φωνάζαμε εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά γινόμασταν αντικείμενο χλεύης από διάφορους θαμώνες των σελίδων σας και αυτόκλητους υπερασπιστές της κυβέρνησης.
  Δεν είμασταν αριστεροί που προσπαθούσαμε να διαβάλουμε την κυβέρνηση, είμαστε οι φωνές που προέρχονται από το σώμα της δεξιάς, ψυχή από την ψυχή της. Δυστυχώς η κυβέρνηση σημάδεψε και πυροβόλησε το πόδι της. Τους μικρομεσαίους, αυτούς που παλιότερα λέγανε νοικοκύρηδες. Αυτούς που είναι η ραχοκοκκαλιά τους έθνους και της παράταξης. Οι μισθοί καταβαραθρωμένοι, η αγορά πεθαμένη . Η ιδιοκτησία είναι έγκλημα που τιμωρείται με βαριά πρόστιμα έστω και αν έχει αποκτηθεί με φορολογημένα λεφτά. Η κληρονομιά από τους προγόνους απαγορεύεται αν ο κληρονόμος δεν έχει καλή οικονομική κατάσταση. Όλα φτιαγμένα για λίγους, για μια κάστα που κρατά όμηρο το κράτος και απομυζά από αυτό και το τελευταίο ίχνος πλούτου. Για μια κάστα που συμμετείχε τα πλείστα στο πλιάτσικο της πατρίδας και δεν πλήρωσε δραχμή για την ευθύνη της. Πέστε μας με τι καρδιά να στηρίξουμε τον πρωθυπουργό;

 3. ΚωσταςΧ. avatar
  ΚωσταςΧ. 18/08/2014 16:42:52

  ειμαι μισθωτος ,οι μισθολογικες περικοπες που εχω υποστει ξεπερνουν το 30 0/0 ετησιως οι δε φορολογικες επιβαρυνσεις φτανουν τον ενα μισθο + ! εχω να παρω παπουτσια ,παντελονι ,μπουφαν ,πουκαμισο,μπλουζακι,για μενα 3 χρονια! το σερβις στο αυτοκινητο μονο τα απαραιτητα!για ταξιδια και διακοπες τα εχω ξεχασει ! μια φορα πηγα θεατρο με την εργατικη εστια! ταβερνες ,κοψιδια, κομμενα! δεν υπαρχει περισευμα για να κινηθει η αγορα! το μηνυμα που εστειλα στην κυβερνηση ηταν 5(ΠΕΝΤΕ)φασκελα ! και μαλλον δεν το ελαβαν! την επομενη φορα θα στειλω 10 η οσα περισσοτερα μπορεσω να μαζεψω μαζι με αλλους !Τοτε θα πεσουν απο το κρεβατι και θα ξυπνησουν ετσι κι αλλιως!!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΚωσταςΧ. 18/08/2014 17:48:57

   Κωστα Χ. ξυπνητοι ειναι. Δεν μπορουν. Οι επιλογες τους ειναι με πολλα "βαριδια". Αυτα δεν μπορουν να υπερβουν....Εδω κοτζαμ πλανηταρχης και ειναι δεσμιος των πολυεθνικων οχι ενα ...προτεκτορατο που ετσι κι αλλιως απο την ιδρυση του, ποτε δεν ηταν ανεξαρτητο. Εδω ειμαστε στη περιπτωση να παρακαλαμε τον "βιαστη" μας να μας φερθει με επιεικεια, μεχρι εκει. Και θα κρατησει χρονια αυτη η κολωνια και εμεις θα περιμενουμε τον "απο μηχανης Θεο" να μας σωσει και να τα επαναφερει ολα εκει που ηταν.... Μονο απροβλεπτες καταστασεις μπορουν ν αλλαξουν την ατζεντα κι ενας Θεος ξερει αν θα ειναι για καλυτερα η χειροτερα.

   • ΚωσταςΧ. avatar
    ΚωσταςΧ. @ Ρηνα 18/08/2014 19:17:20

    Αγαπητη Ρηνα ,κατα την ταπεινη μου αποψη εδω που φτασαμε, αλλο ειναι να σε βιαζει ο ξενος !κι αλλο να σε βιαζουν οι δικοι σου ανθρωποι!Παρ' ολα αυτα ΘΕΛΩ με ολη μου την ψυχη οι υπαιτιοι να λογοδοτησουν ! να δω στο "σκαμνι" αυτους που ηξεραν και δεν μιλαγαν,αυτους που επρεπε να κρατησουν και κιοτεψαν ! ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ! μονο τοτε θα ησυχασω! ενα παιδι εχω ,κι αυτο θελει να φυγει εξω,να βρει δουλεια στην επιστημη του! δεν περιμενω να επανελθει η ζωη μας οπως πριν ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ περιμενω και φιλοπατρια!

    • Αιρετικός avatar
     Αιρετικός @ ΚωσταςΧ. 19/08/2014 10:37:35

     Άγνωστέ μου Κώστα, τα είπατε όλα...Προσυπογράφω πλήρως! Πολύ αμφιβάλλω όμως ότι μας ακούνε "οι δικοί μας"...

  • giorgosalexpoli avatar
   giorgosalexpoli @ ΚωσταςΧ. 18/08/2014 19:06:33

   ολοι μισθωτοι ειμαστε ειτε του δημοσιου ειτε του ιδιωτικου τομεα. εξαιρω τους ελευθερους επαγγελματιες γιατι αυτοι τα παθαινουν απο το ξερο τους το κεφαλι. γιατι εδωσες 5 φασκελα αγαπητε μου? τι περιμενες δηλ. με ενα μαγικο κουμπακι να γινουμε ''σαουδαραβες'' και να κολυμπαμε στο χρυσαφι? και τι νομιζεις θα κλαψει ο σαμαρας αν χασει τις εκλογες? εσυ θα κλαις και θα οδυρεσαι γιατι πας για ολοκληρωτικη καταστροφη με τα μυαλα που εχεις. τα ιδια κανατε και το 2009 και μυαλο δεν βαλατε βλεπω. αντε κι εις ανωτερα!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • ΚωσταςΧ. avatar
    ΚωσταςΧ. @ giorgosalexpoli 18/08/2014 23:11:12

    Θα εχεις καταλαβει, πιστευω οτι η καταστροφη ηδη συντελειται ! μεθοδικα ,αργα βασανιστικα αργα,βασικη συνταξη 360?ευρω ,40+ χρονια ασφαλισης , ΕΝΦΙΑ η αλλιως χαρατσι για τα ακινητα που εχεις, εχεις δεν εχεις εισοδημα!αγορα εργασιας μονο προσωρινα με προγραμματα του ΟΑΕΔ ,απελευθερωση πλειστηριασμων,και αλλα ων ουκ εστι αριθμος ,Τι χειροτερο θες να δεις? τους αγγελους να σαλπιζουν? Μονο λιγη τσιπα μας εμεινε, τιποτε αλλο! κι αν δεν υπαρχουν μαγικα κουμπακια οπως λες, σιγουρα υπαρχει κι αλλος τροπος διαπραγματευσης πιο πατριωτικος πιο στιβαρος αν θες!θυμησου καποτε φυγαμε απο το ΝΑΤΟ τυπικα ισως αλλα φυγαμε !

    • fileleftheros avatar
     fileleftheros @ ΚωσταςΧ. 18/08/2014 23:44:00

     μπα... δεν υπάρχει πρόβλημα.... θα τους ψηφίσουμε και πάλι και έτσι δεν θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, αλλά οι τραπεζίτες.

    • Seagull avatar
     Seagull @ ΚωσταςΧ. 19/08/2014 10:57:59

     Δεν υπάρχει τσίπα μετρήσιμη ούτε σε μικρογραμμάριο. Ποιός την έχασε για να την βρούν? Δώδεκα υπουργοί προηγουμένων κυβερνήσεων και εκατόν πενήντα τρεις βουλευτές βρίσκονται εγεγγραμμένοι στην λίστα δωροδοκηθέντων του Χριστοφοράκου. Ο Χριστοφοράκος δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα. Η υπόθεση της Siemens στην Ελλάδα έκλεισε. Η λίστα αυτή σήμερα βρίσκεται στα χέρια των Γερμανών ή καλύτερα της Μέρκελ. Τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα αλληλοκαλύφθηκαν και αλληλοαγαπήθηκαν φλογερά με μοναδικό σκοπό όχι να σώσουν την Ελλάδα που ρήμαξαν και ρημάζουν αλλά για να διασωθούν και να διασώσουν τα εκατομμύριά τους που έχουν τοποθετημένα στους διάφορους παράδεισους. Τόσο απλά.

 4. Κλαύδιος avatar
  Κλαύδιος 18/08/2014 17:18:13

  Και να δώσει πίσω την σύνταξη των αγάμων θυγατέρων, όσων δεν έχουν άλλο εισόδημα, 42.000 ψηφαλάκια είναι αυτά.....που πέταξαν και δεν πρόκειται να επιστρέψουν με άλλο τρόπο!

 5. George N avatar
  George N 18/08/2014 20:17:52

  Όλος ο σχεδιασμός ήταν λάθος. Το θετικό σοκ χρειαζόταν στη μέση της θητείας κι όχι στο τέλος της. Από την αρχή ήταν γνωστό ότι max η θητεία θα είναι 3 χρόνια. Δεν έχει νόημα να φεύγεις με μειώσεις φόρων. Αυτά τα κάνεις πριν ώστε να προλάβουν να παράξουν οικονομική εμπιστοσύνη και οικονομική δραστηριότητα. Προφανώς η δυσκολία θα ήταν η αντίστοιχη μείωση δαπανών. Η σύγκρουση με τις καταστάσεις που σε οδήγησαν στη χρεοκοπία. Θα έπρεπε να πεις στον συνταξιούχο που παίρνει 7,500 ευρώ το μήνα σύνταξη ότι κάποιο λάθος έγινε. Στον 40άρη γέρο με την σύνταξη γήρατος ότι έχεις ευχάριστα νέα. Είναι νιος ακόμα. Αντί για αυτό αυτάρεσκα ζητήθηκε νοίκι από τον άνεργο για το προνόμιο να μένει σπίτι του. Μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσαι...

 6. Aegean Light avatar
  Aegean Light 18/08/2014 20:44:22

  Τα 1 (όχι βέβαια 30 με 50 %) και 5 τα βλέπω ως πιθανά τα υπόλοιπα ... «όνειρα θερινής νυκτός εν πλήρη μεσημβρία» Μακάρι να διαψευσθώ αλλά εξ όσων διαβάζω οι τροϊκανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχτούν ελαφρύνσεις.

 7. GregA avatar
  GregA 18/08/2014 21:13:52

  Πολύ ωραία όλα. Η συντριπτική πλειοψηφία των φοροαπαλλαγών θα ξεκινήσει από το οικονομικό έτος του 2015, δηλαδή από τον Ιούλιο, Αύγουστο του 2016, όταν σίγουρα δεν θα είναι η παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία, τουλάχιστον με τη σημερινη της μορφή. Το μόνο που θα ισχύει άμεσα, εάν το αποδεχθεί η τρόϊκα, είναι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο με τις εξελίξεις στη Ρωσία πολύ πιθανόν να μην υπάρχει καθόλου. Αλλά ακόμη και εάν όλα πάνε κατέυχήν αυτό θα αυήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά θα επιβαρύνει το ισοζύγιο λόγω αύξησης των εισαγωγών. Έχει κανείς συνειδητοποιήσει ότι οι μκροπρόθεσμες υποσχέσεις δεν είναι και πολύ καλοδεχούμενες από τους Έλληνες λόγω του προηγούμενου των Ζαππείων; Α και για να μην ξεχνιόμαστε είδε κανείς την φοτό του Βενιζέλου στο σκάφος με τη Βρετανική σημαία; Όπερ μεθερμηνευόμενον, είτε είναι δικό του είτε όχι δεν έχει πληρώσει ΦΠΑ; Που είναι αυτή η άτιμη μια και μόνη;;;;

 8. άλυτη εξίσωση avatar
  άλυτη εξίσωση 18/08/2014 21:45:09

  Δεν το πιστεύω οτι ...ξύπνησαν, μα ούτε κι οτι κοιμόντουσαν... Επαναπαύθηκαν πολυτελώς... Εκτελούσαν εντολές εκβιαζόμενοι, παραδομένοι και παθητικοί. Απλά, σήμερα βλέπουνε πια τις μετρήσεις, κάνουν τους υπολογισμούς τους, οι εκλογές μπορεί να γίνουν από εδώ και πέρα οποτεδήποτε, ε, θες δε θες το ακούς το ... ξυπνητήρι και τρέχεις να σώσεις τα άσωστα.... Το ερώτημα είναι, τι να πρωτοσώσεις με τόσα μέτωπα που έχεις ανοίξει και με τόση δυσπιστία που έχεις επιμελώς, δυό χρόνια τώρα καλλιεργήσει. Για να σε δούμε έστω και στον τελευταίο γύρο, με το καμπανάκι να χτυπάει δαιμονισμένα....

 9. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 19/08/2014 00:47:41

  Too little , too late... καμια κουβεντα για μειωση της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ των ακινητων, καμια προοπτικη αυξησης στο κατωτατο μισθο στον ΙΔ Τομεα που είναι μισθος πεινας, καμια μειωση στη τιμη των ΚΑΥΣΙΜΩΝ κινησης κατι που επιρρεαζει το κοστος ζωης ολων μας, και τοσα και τοσα αλλα.... Μονο η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της εκτακτης εισφορας, θα ηταν ένα καλο πρωτο βημα, αλλα κι αυτό απ ότι φαινεται, αν γινει θα γινει μισό, δηλαδή ψίχουλα. Αντιθέτως είναι μαλλον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, η μειωση ΜΟΝΟ στον ΑΝΩΤΑΤΟ φορολογικο συντελεστη (αρα στα σχετικα μεγαλα εισοδηματα) κι όχι στους φορολογικούς συντελεστες των μικρο-μεσαιων και μεσαιων εισοδηματων... Δυστυχώς απ ότι φαινεται, ο Αλεξ Τσιπρας ΠΡΕΠΕΙ παση θυσια να γινει Πρωθυπουργός. Αφου ολοι για εκει τη πανε την κατασταση, ας γινει αμεσα, να μην τους τρωει και το αγχος.
  Αυτά..

 10. CHRIS avatar
  CHRIS 19/08/2014 01:46:48

  Η μείωση της φορολογίας θα ξεκινήσει από τον ανώτατο συντελεστή; Για ποιον δουλεύει η ΝΔ; Για τους έχοντες και τους κατέχοντες μάλλον... Το μήνυμα των Ευρωεκλογών πήγε στο κάλαθο των αχρήστων χωρίς καν να διαβαστεί.

 11. dexi_half avatar
  dexi_half 19/08/2014 09:48:17

  Ξεκινάνε από τη μείωση του ανώτατου συντελεστή , δηλαδή κάνουν φοροελαφρύνσεις για τους λίγους. Η ποινικοποίηση της ακίνητης περιουσίας πότε θα σταματήσει; Το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ πότε θα φτάσει; Οι εξωφρενικές συντάξεις πότε θα μειωθούν; Δυστυχώς έχουμε βουλευτές μαριονέτες και ανίκανους, αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει.

 12. foros1 avatar
  foros1 19/08/2014 11:53:31

  αν, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, η αγανάκτηση για ένα τέτοιο ψέμα, δεν σώζει πλέον την κυβέρνηση με τίποτα!

 13. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 23/08/2014 12:33:26

  Η ΝΔ εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο μόνη της, με την αριστερόστροφη πολιτική της που άρχισε ήδη από το 1974. Ο λαός από ένα δεξιό κόμμα θέλει δεξιά ιδεολογία και δεξιά πολιτική. Αυτό η ΝΔ απέτυχε να το καταλάβει και να το πράξει, και τώρα καταποντίζεται. Ελλάδα, καληνύχτα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.