#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2013 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών στο ΠΑΣΟΚΒάρεσαν κι επισήμως διάλυση στο ΠΑΣΟΚ. Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην Ιπποκράτους όταν πλακώθηκαν με καρέκλες και μπουνιές στελέχη που υποστηρίζουν τον Βενιζέλο με Παπανδρεϊκούς (υπάρχουν ακόμη τέτοιοι). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γραμματείς της Α' Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος πήγαν να υποβάλουν ενστάσεις για τη διαδικασία σχετικά με το συνέδριο και το μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), Γρηγόρης Φελώνης τους είπε αλήτες, «Εμάς λες αλήτες», είπε σε έντονο ύφος ο Γιάννης Αξαρλής. «Όχι, δεν λέω εσάς, λέω όσους υπέγραψαν τα διάφορα κείμενα και περιφέρουν στο διαδίκτυο αλητήριες απόψεις. Διάφοροι που παράτησαν ένα κόμμα κέλυφος και δεν μπορεί να μας ζητάνε και τα ρέστα», απάντησε ο κ. Φελώνης, φωτογραφίζοντας τόσο τον Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και τον επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Γιώργο Παναγιωτακόπουλο οι οποίοι με υπογραφές και κείμενα έχουν κάνει παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες κατά της ηγεσίας και των διαδικασιών του συνεδρίου.

«Μα και εγώ είμαι στους 75 που υπέγραψαν το κείμενο», είπε ο κ. Αξαρλής και τότε έπεσε το ξύλο... της αρκούδας. Σπρωξίματα, γροθιές, καρεκλιές κι όποιον πάρει ο Χάρος μέχρι που παρενέβη το ιστορικό στέλεχος, ο Γιάννης Σουλαδάκης και τους χώρισε.

Βασική αιτία της ρήξης στο ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι κυκλοφόρησε κείμενο του Μ. Καρχιμάκη και 75 παπανδρεϊκών στελεχών που καταγγέλλουν τη σημερινή ηγεσία του Ευ. Βενιζέλου για στημένο συνέδριο. Κάνουν λόγο για ένα «συνέδριο fast track, χωρίς ουσιαστικό διάλογο, με διορισμένη ΕΚΑΠ και χωρίς εγγυήσεις». Όπως αναφέρεται, «επιχειρείται να περάσουν πλαγίως, εμμέσως και αθόρυβα, μέσω... ερωτηματολογίων, επιλογές που οδηγούν σε αλλοίωση φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών, όπως κατάργηση συμβόλων και αλλαγή τίτλου του κόμματος, ακόμα και η αμφισβήτηση της υπόστασης του». Το κείμενο υπογράφουν ανάμεσα σε άλλους οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Κατερίνα Μπατζελή, Γιάννης Διαμαντίδης, Θόδωρος Τσίκας, Αριστείδης Μπουρδάρας, Γρηγόρης Νιώτης κ.ά.

Όσο για τον Γ. Παναγιωτακόπουλο, με παρέμβασή του περνά τους πάντες από γενεές δεκατέσσερις:

«Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό, πολιτικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό Συνέδριο. Θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε σιωπηλοί την πορεία απαξίωσης του Κινήματος και την μετατροπή του σε ένα μικρό, φοβικό κεντροδεξιό κόμμα. Επιδιώξαμε με κάθε τρόπο την πολιτική του ενότητα αλλά και την πολιτική του στροφή, καθώς η ταύτισή του με σκληρές νεοσυντηρητικές πολιτικές το οδήγησαν σε πλήρη ρήξη με την κοινωνία. Ελπίζαμε ότι αυτή την παράταξη, που προσέφερε τόσα στον τόπο, θα την σεβόντουσαν τουλάχιστον όλοι όσοι πήραν πολλά από αυτή. Πιστέψαμε ότι αυτή η αγωνία ήταν κοινή για όλους όσους θεωρούσαν πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κεντρικό πόλο της προοδευτικής πολιτικής σκηνής και απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής σταθερότητας. Ξέρουμε ότι η δική μας αγωνία είναι ταυτόσημη με την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων, των μελών, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Και όμως! Μια μικρή ομάδα διορισμένων και ανιστόρητων στελεχών λειτουργεί ακόμη και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές σαν τους διατεταγμένους εκτελεστές της ιστορίας του κινήματος. Με παραλήψεις, με προχειρότητες και με κατευθυνόμενες εγκυκλίους, οδηγούν σε ένα Συνέδριο παρωδία. Με πολιτικές θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πολιτικής περιόδου. Με οργανωτικές επιλογές που οδηγούν σε ένα Συνέδριο κατευθυνόμενο, ελεγχόμενο, σε ένα συνέδριο χειροκροτητή και όχι διαμορφωτή των εξελίξεων. Είναι προκλητικοί και ανιστόρητοι.

Καταγγέλλουμε την ΕΚΑΠ με τη νέα της σύνθεση και τον Πρόεδρό της που αποδεικνύεται όχι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά τραγική φιγούρα εκτός χρόνου και τόπου. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια οργανωτικού ελέγχου του Συνεδρίου που οργανώνεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν θέλουν να μιλήσουμε για την πολιτική αλλά μόνο να διασφαλίσουν τους προσωπικούς τους ρόλους. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή προσβολή στις οργανώσεις του εξωτερικού και την προσπάθεια εξαφάνισής τους, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να τις ελέγξουν. Δεν σέβονται ούτε την τεράστια προσφορά τους στο κίνημα, ούτε την ιστορία τους. Ζητάμε σταθερό αριθμό συνέδρων ανά δημοτική οργάνωση και ύπαρξη ενός συγκεκριμένου μέτρου εκλογής αντιπροσώπων για όλες τις οργανώσεις και για αυτές του Αποδήμου.

Απαιτούμε καθαρές διαδικασίες, με διαφανείς κάλπες, μία για κάθε δημοτική οργάνωση και με μοναδικές εξαιρέσεις εκείνες που οι αποστάσεις και η μορφολογία του εδάφους δημιουργούν προβλήματα. Ζητάμε να αναιρεθεί η παγκόσμια πρωτοτυπία του υπολογισμού των αντιπροσώπων με βάση τον αριθμό των ψήφων του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές και να τηρηθούν οι αρχές της αντιπροσώπευσης με βάση τον αριθμό όσων ψηφίσουν στις διαδικασίες, χωρίς bonus και ποινές.

Ζητάμε να υπάρξει συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής εφορευτικών επιτροπών και όχι εν κρυπτώ διορισμός τους. Απαιτούμε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής διαδικασίας. Με δεδομένη την εκφρασμένη βούληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και καθαρό Συνέδριο, τον καλούμε να περιφρουρήσει αυτές τις διαδικασίες. Τον καλούμε να κάνει πράξη τη δέσμευσή του.

Ζητάμε ένα κανονικό Συνέδριο, με κανονικές διαδικασίες και κανονικούς Συνέδρους.

Ζητάμε δηλαδή το αυτονόητο.

Αν δεν τηρηθούν στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας και της δεοντολογίας, εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τέτοιες προσπάθειες οργανωτικού ελέγχου.

Ας παίξουν μόνοι τους στο μισό γήπεδο και ας αναλάβουν τις ευθύνες για την επόμενη ημέρα.

Δεν πρόκειται πάντως, ότι και αν κάνει η ΕΚΑΠ, να κρυφτούν από την απαίτηση όλων να απολογηθούν για τις πολιτικές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση.

Αν αντέχουν πραγματικά πολιτικές διαδικασίες ιδού η Ρόδος...»

Εν τω μεταξύ , τέσσερις βουλευτές που είχαν τεθεί εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ με απόφαση του E. Βενιζέλου, επιστρέφουν ενόψει Συνεδρίου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Μιχάλη Κασσή και Άντζελα Γκερέκου.

Αύριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται ο κ. Βενιζέλος να ενημερώσει σχετικά με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας avatar
  Κώστας 20/02/2013 19:13:25

  ΓΑΠ και τα μυαλά στα κάγκελα...

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 20/02/2013 19:18:21

  Τρικυμία εν ποτηρίω...

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 20/02/2013 19:34:54

  ΓΑΠ και τα μυαλα στο ..μπλεντερ! ΓΑΠαρα γερα, στο ΣΥΡΙΖΑ ξανα. Προεδρο Δημοκρατιας (στη Βολιβια) θα σε προτινει ο Αλ Τσιπρας, μολις Γ(Ρ)ΑΠωσει την εξουσια..

 4. cogito ergo sum avatar
  cogito ergo sum 20/02/2013 19:43:42

  "Ειμαστε ενα ευρωπαϊκο κρατος" ελεγε καποιος τις προαλλες...

 5. Η Εύα, ο όφις και το μήλο τους avatar
  Η Εύα, ο όφις και το μήλο τους 20/02/2013 21:04:06

  Τρείς είναι οι τάσεις : α) Οι με τον Παναγιωτακόπουλο β) οι με τον Γαπ γ) Οι με τον Βάγγο. Τι μαλώνουνε; 6% έχουν, ας πάρουν από 2% και ας μας απαλλάξουν από την επιζήμια παρουσία τους.

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 20/02/2013 22:22:46

  ΘΛΙΒΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 7. Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
  Η Αλίκη των θαυμάτων 20/02/2013 22:30:18

  Μία κρυφή κάμερα βρε παιδιά !!! Τον άρτον μας τον στερήσατε. Προσφέρετέ μας τουλάχιστον με γενναιοδωρία, αστεία θεάματα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Η Αλίκη των θαυμάτων 20/02/2013 22:48:00

   Ἀφῆστε τή φαντασία νά καλπάσει...

 8. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 20/02/2013 23:47:55

  Και το ΠΑΣΟΚ στα βηματα του ΛΑΟΣ. Αλλα υπαρχουν ακομη υποστηρικτες του Παπανδρεου???

  • Ιωάννης Κ. avatar
   Ιωάννης Κ. @ ΝΕΚΚ 21/02/2013 03:04:43

   Αμέεεε!

   Περιμένουν να φύγει ο Βενιζέλος, όταν θα κάνει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα ο Σαμαράς, και να ξαναπάρουν το... μια ολίγη από κόμμα, πλέον!

  • Hrthe_to_telos avatar
   Hrthe_to_telos @ ΝΕΚΚ 21/02/2013 09:02:07

   Τελειωνουν οι μ@κ@κες?
   Φωλια εχουν.

 9. o Βόγλης ο Κηφισεύς avatar
  o Βόγλης ο Κηφισεύς 21/02/2013 04:30:50

  Η Ελλάδα θα λυτρωθεί μετά την τελική σφαγή που θα επακολουθήσει
  μεταξύ Σοσιαλιστών και πρώην - Σοσιαλιστών!

 10. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/02/2013 13:17:10

  Λεβεντόπαιδο "Αρίστο", μπές στο μαγαζί και κλείστο.

 11. Nik63 avatar
  Nik63 21/02/2013 14:46:13

  Αποσύνθεση...
  Επ ευκαιρία: Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματος, τελικά πληρώθηκαν;
  Είχε τεθεί καταληκτική ημερομηνία η 19/2.
  Έτσι για την ιστορία...αν γνωρίζει κάποιος.

 12. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 21/02/2013 15:54:56

  το απύθμενο γέλιο, είναι μια επιτροπή για το σύνταγμα που ανακοίνωσε ο τσίπρας. εκτός απο κανά δυο κακομοίρηδες οι υπόλοιποι είναι πρασινοφρουροί καραμπινάτοι.

 13. T.V avatar
  T.V 21/02/2013 16:23:42

  Υπαρχουν ακομα Βενιζελικοι και Παπανδρεικοι; Τελικα αυτος ο τοπος δεν εχει σωτηρια....

 14. Παύλος avatar
  Παύλος 21/02/2013 21:55:27

  Αυτά βλέπουν οι σάπιοι μετακινηθέντες στον ΣΥΡΙΖΑ και τρίβουν τα χέρια τους.
  Και οι κακόμοιροι εναπομείναντες τους λένε :
  " .............. καλά εσείς φύγατε νωρίς " !

 15. Tonia G. avatar
  Tonia G. 22/02/2013 10:32:19

  Και μετά λένε λαϊκιστές τους ΑΝΕΛ, το Σύριζα τη ΧΑ κτλ κτλ. 30 χρόνια ο λαικισμός κυβερνούσε. Αυτοί οι άνθρωποι μας έφεραν ως εδώ που είμαστε και ΟΧΙ το μνημόνιο (το οποίο έχει πολλά λάθη).
  Οι ξενόδουλοι τοκογλύφοι ήταν και είναι αυτοί οι ΠΑΣΟΚόμυαλοι άνθρωποι. Αυτοί μας υποθήκευσαν και όχι οι ξένοι και η Τρόικα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.