#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/06/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έπεσαν οι «φερετζέδες» του ΣΥΡΙΖΑ

[caption id="attachment_165849" align="alignnone" width="600" caption="Τσίπρας, Ζεϊμπέκ"][/caption]

Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί (σ.σ.: στον ΣΥΡΙΖΑ) κρυφό καμάρι... Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ισχυρίστηκε ότι η αφίσα που αποκάλυψε χθες ο «Ε.Τ.» και η οποία φέρει τις φωτογραφίες δύο μουσουλμάνων υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από την επικεφαλίδα «Οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη» είναι προϊόν φωτομοντάζ. Προφανώς, ο κ. Σκουρλέτης δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και τη Ροδόπη και να ζητήσει ενημέρωση για τη συγκεκριμένη αφίσα, η οποία για αρκετές μέρες «κοσμούσε» αρκετά προφίλ μουσουλμάνων της Θράκης.

Αποκαλύψεις

Πάντως, πριν καλά καλά κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της αφίσας που κυκλοφορεί στο facebook, νέες αποκαλύψεις έρχονται να φωτίσουν τη δράση των υποψήφιων μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο προφίλ του υποψηφίου βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Huseyin Zeybek) υπάρχουν αναρτημένες φωτογραφίες, το περιεχόμενο των οποίων είναι εξαιρετικά προκλητικό κι αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.».

«Η Ξάνθη είναι αποφασισμένη να εκλέξει δύο Τούρκους», λέει στα τουρκικά η φωτογραφία που εμφανίζεται στο προφίλ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί άλλη μία φωτογραφία η οποία λέει: «Η Ξάνθη μπορεί να εκλέξει δύο βουλευτές… Αϊντε, Ξανθιώτες: Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χασάν Εφέντι από το ΚΚΕ είναι επικεφαλής στις λίστες τους. Μία ψήφο σε ΣΥΡΙΖΑ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μία ψήφο στο ΚΚΕ και στον Εφέντι. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Ξάνθη στέλνει στη Βουλή δύο Τούρκους», λέει στα τούρκικα η φωτογραφία στο προφίλ του Ζεϊμπέκ.

Μαζί και του ΠΑΣΟΚ

[caption id="attachment_165851" align="alignnone" width="600" caption="Διακινείται μεταξύ μουσουλμάνων της Θράκης: "Η Ξάνθη μπορεί να εκλέξει δύο Τούρκους βουλευτές. Ο Χουσείν Ζεϊμπέκ στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χασάν Εφέντι στο ΚΚΕ είναι επικεφαλής της λίστας τους. Μπορούμε και τους δύο να τους στείλουμε στην βουλή μοιράζοντας τις ψήφους μας. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία. Η Ξάνθη στέλνει στην βουλή δύο Τούρκους υποψηφίους.""][/caption]

Στο μεταξύ, ένα ακόμη ντοκουμέντο ήρθε να ταράξει τα νερά στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Πρωταγωνιστές και πάλι οι δύο συγκεκριμένοι μουσουλμάνοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, ενώ αυτή τη φορά στο «κάδρο» προστέθηκε και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Αχμέτ Χατζηοσμάν!

Οι τρεις μουσουλμάνοι, που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου και διεκδικούν με αξιώσεις την επανεκλογή τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της κρατικής τουρκικής ραδιοτηλεόρασης -TRT- στην Κωνσταντινούπολη. Σκοπός τους να ευχαριστήσουν και να βραβεύσουν το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο βρίσκεται πάντα στο πλευρό των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»!

Το σχετικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη των Ελλήνων υποψηφίων βουλευτών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του TRT (www.trthaber.com). Το ρεπορτάζ από την επίσκεψη ξεκινά με εικόνες της Θράκης και το σπικάζ: «Το TRT στάθηκε πάντα δίπλα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Μετέφερε στον κόσμο τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και συνέβαλε στην επίλυσή τους. Αυτή η στήριξη δεν έμεινε χωρίς ανταπόκριση. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης σε επίσκεψη που οργάνωσε στα γραφεία του TRT στην Κωνσταντινούπολη μετέφερε τις ευχαριστίες προς το TRT. Στην επίσκεψη μετείχαν και οι τρεις Τούρκοι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου».

[caption id="attachment_165854" align="alignnone" width="575" caption="Η αφίσα που προκάλεσε τις αντιδράσεις"][/caption]

Η συνέχεια του βίντεο είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς φιλοξενεί δηλώσεις των τριών εκλεγμένων μουσουλμάνων βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν ακούγεται να ευχαριστεί το TRT εξ ονόματος των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», καθώς, όπως λέει, στάθηκε δίπλα τους στις καλές και δύσκολες μέρες, όπως και τις εκλογές. Δηλαδή, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για τη Ροδόπη ευχαριστεί ένα ξένο ΜΜΕ για τη συνδρομή του και παραδέχεται εμμέσως ότι το TRT επηρέασε τις εκλογές της 6ης Μαΐου, προφανώς δίνοντας γραμμή στους μουσουλμάνους για το ποιους υποψήφιους να στηρίξουν.

«Φωνή των Τούρκων»

Σειρά έχει η δήλωση του βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο οποίος λέει πως «το TRT ήταν πάντα το πρώτο κανάλι που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας, και έτσι συνεχίζει. Σας αγαπάμε που είστε συνέχεια δίπλα μας». Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δεν μασάει τα λόγια του: «Το TRT ήταν πάντα η φωνή και η καρδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», λέει.

Στο διάρκειας δύο λεπτών βίντεο, ο πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ δίνει βραβείο για τον επικεφαλής του TRT, που παραλαμβάνει όμως ο διευθυντής Κωνσταντινούπολης του καναλιού Σιακίρ Οζμπέκ. Να σημειωθεί ότι το βραβείο αποτελείται από ένα πλεξιγκλάς, το οποίο στο κέντρο του έχει δαφνοστεφανωμένη την περιοχή της Θράκης και πιο συγκεκριμένα τα εδάφη που είχε στην κατοχή του το βραχύβιο κράτος της «Δυτικής Θράκης» του... 1913, την αναβίωση του οποίου πολλοί μουσουλμάνοι της περιοχής ονειρεύονται.

Άγγελος Αγγελίδης στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 12/06/2012 10:12:04

  Απλά τα πράγματα. Όποιος δημοσίως δηλώνει πως στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος κινείται εκτός δημοκρατικού-συνταγματικού τόξου.
  ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

  Να το δούμε:
  "Ούτω ή άλλως, πάντως, η πορεία ενός αριστερού χώρου δεν κρίνεται από τη γενική τοποθέτησή του απέναντι στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, ούτε καν από τη συνολική αντιπαράθεσή του με την εκάστοτε κυβέρνηση –αν και όλα αυτά έχουν τη σημασία τους. Κυρίως κρίνεται από τη συγκεκριμένη στάση του απέναντι στα κάθε φορά επίδικα της ταξικής πάλης, από το πόσο συγκρούεται έμπρακτα τόσο με τα διαχρονικά ιερά και όσια της αστικής κυριαρχίας (κοινωνική ειρήνη, ατομική ιδιοκτησία, κρατικό μονοπώλιο στη βία, εθνικό συμφέρον κ.λπ.) όσο και με τα συγκυριακά ιερά και όσια του πολιτικού συστήματος (κατάργηση του ασύλου, καταδίκη των κουκουλοφόρων, αναγνώριση του έργου της αστυνομίας κ.λπ.)"

  http://omadaroza.blogspot.gr/2011/11/blog-post_5695.html#!/2011/11/blog-post_18.html
  ( συνιστώσα στην οποία παραπέμπει το site του ΣΥΡΙΖΑ)
  Το γράφουν, δεν το κρύβουν. Θέλουν να συγκρουστούν με τα ιερά και τα όσια της Δημοκρατίας: την κοινωνική ειρήνη, την ατομική ιδιοκτησία και το εθνικό συμφέρον!!!
  Πρόκειται περί ξεκάθαρων αντιδημοκρατών που κινούνται εκτός δημοκρατικού-συνταγματικού τόξου. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση το 120 του Συντάγματος από τους απλούς πολίτες πλέον.

 2. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 12/06/2012 10:14:53

  Προσέξτε λίγο κι αυτό (από http://www.iefimerida.gr/news/55028/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%C2%AB%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB):

  Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρας θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

  Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

  Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

  Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

  Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

 3. anonymous avatar
  anonymous 12/06/2012 10:54:06

  Στην τελευταία εκπομπή των ανιχνεύσεων προς το τέλος, ο πρέσβης Καραγιάννης διαβάζει τμήματα από τα προγράμματα Σύριζα, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ. Αν μπορείτε δείτε το. Επίσης δείτε από το 47ο λεπτό και μετά την επικοινωνία με τον αναλυτή Αποστολόπουλο.

 4. Nik avatar
  Nik 12/06/2012 13:25:21

  Στη Βρετανία υπάρχει πληθώρα βουλευτών από γονείς που κατάγονται σε άλλες χώρες, είναι όμως αδιανόητο για αυτούς να αυτοπροσδιορίζονται ως οτιδήποτε εκτός από Βρετανοί. Αν το κάνουν παύουν να είναι Βρετανοί βουλευτές.

  Ναι, ναι ξέρω, εδώ δεν είναι Αγγλία, δεν είναι Γαλλία, δεν είναι τίποτε, είναι κατάντια όπου τρεις βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου μπορεί να προσδιορίζεται ως αλλοεθνείς.

 5. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 12/06/2012 14:03:10

  Τόσα χρόνια όμως τα δύο αστικά κόμματα είναι υπεύθυνα που αλωνίζει το προξενείο της Κομοτηνής. Που στόχο έχει να οδηγήσει στην αγκαλιά της μαμάς Τουρκίας τους εκεί μουσουλμάνους.
  Να ρίχνουμε κι αλλού ορισμένα από τα βάρη των ευθυνών.

  • Dr. Mitsos avatar
   Dr. Mitsos @ Πατωματζής 12/06/2012 14:30:18

   Δυστυχώς έχεις δίκαιο. Μάλιστα αν ήταν σοβαροί δεν θα συμπεριλαμβάνανε κανένα της μειονότητας στα ψηφοδέλτια τους. Δυστυχώς δίπλα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.