#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/03/2009 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έξι εντολές λιτότητας από την Κομισιόν

Διαρθρωτικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για τη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος ζητά από την Ελλάδα η Κομισιόν. Στην πρόταση σύστασης προς το Συμβούλιο υπουργών δίνεται στις ελληνικές αρχές προθεσμία έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, ώστε να παρουσιάσουν με ποιο τρόπο θα μειωθεί το έλλειμμα το 2010 κάτω από το όριο που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Τότε η Επιτροπή θα συντάξει τις νέες συστάσεις της προς την Ελλάδα, είτε εκφράζοντας την ικανοποίησή της, είτε κρίνοντας πως τα μέτρα δεν επαρκούν (και αυτό είναι το πιθανότερο), οπότε θα απαιτήσει τη λήψη νέων - πρόσθετων μέτρων.

Ανάμεσα στα γενικά μέτρα λιτότητας του προτείνει είναι ο έλεγχος της αύξησης των μισθών του Δημοσίου, η μείωση του υψηλού δημοσίου χρέους και η βελτίωση του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών. Πάντως, η Κομισιόν αφήνει ελεύθερη την Ελλάδα να επιλέξει ποια είναι τα καλύτερα μέτρα για την μείωση των ελλειμμάτων της.

Οι έξι συστάσεις


_________________________________________________________________________________________
1. Βάσει των μακροοικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2009, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να θέσουν τέλος στην κατάσταση υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

2. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να επαναφέρουν το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ με αξιόπιστο και βιώσιμο τρόπο. Ειδικότερα θα πρέπει να ενισχύσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή το 2009, μέσω μόνιμων μέτρων για την περικοπή των δαπανών. Κι ακόμη εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, εντός του 2010, ούτως ώστε να επαναφέρουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, εμφανώς κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ως το τέλος του χρόνου, και με στόχο να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα και να διευθετηθούν οι υπάρχουσες ανισορροπίες στο εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών.

3. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες επίβλεψης των συντελεστών εκείνων (εκτός από τον καθαρό δανεισμό), που επηρεάζουν το δημόσιο χρέος, με σκοπό να διασφαλίσουν ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί τόσο, ώστε να πλησιάσει σε ικανοποιητικό βαθμό την τιμή αναφοράς (60% του εθνικού ΑΕΠ), σε συνδυασμό με τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος

4. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας των εθνικών στατιστικών στοιχείων και ειδικότερα των δημοσιονομικών στοιχείων. Ενισχύοντας, δηλαδή, τους μηχανισμούς που διασφαλίζουν την ταχεία και σωστή παροχή των δημοσιονομικών στοιχείων που απαιτούνται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

5. Το Συμβούλιο δίνει προθεσμία ως τις 24 Οκτωβρίου 2009, πριν η ελληνική κυβέρνηση πάρει αποτελεσματικά μέτρα για την δημοσιονομική σταθεροποίηση, εντός του 2009, και καθορίσει τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν στη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ως το 2010. Στην αξιολόγηση των αποτελεσματικών μέτρων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής.

6. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αναφέρουν την πρόοδο που έχουν κάνει, σχετικά με την εφαρμογή αυτών των συστάσεων, σε ξεχωριστό κεφάλαιο που θα περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας που θα προετοιμάσει η Ελλάδα για την περίοδο 2009-2010.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πνεύμα του Μάη avatar
  Πνεύμα του Μάη 24/03/2009 19:36:18

  Θρασύτατοι οι εγκάθετοι των μονοπωλίων. Το αίμα να μας πιούν γυρεύουν οι γλίτσες, με την ευκαιρία της ύφεσης...
  Σαν τα μούτρα τους τα εκφυλισμένα με τη δυσκοιλιότητα του τρόμου να φανερώνεται σε κάθε κίνηση θέλουν να γίνει ο κόσμος όλος.

 2. theo1611 avatar
  theo1611 24/03/2009 20:01:28

  Πρέπει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη!!!

  Ο Ομπάμα κάνει επιθετική πολιτική με αύξηση των ελλειμάτων. Ο Ομπάμα μπορεί να ρίξει λεφτά στην αγορά ή να δανειστεί για να εφαρμόσει την πολιτική του. Είναι και τέτοιος ο όγκος των συναλλαγών που θα πετύχει καλές τιμές!!!

  Εμείς είμαστε η φούσκα του ΕΥΡΩ και η κλίκα του παντελονιάσματος, που σε τέτοια έκταση πλεονεξίας και με μειωμένη ικανότητα delivery ( το βλέπουν οι κουτόφραγκοι ότι οι dealers τους δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση με τους προβατοέλληνες), δεν μπορούν να μας εμπιστευτούν και να μας δανείζουν όπως στο πρόσφατο παρελθόν (με το αζημίωτο βέβαια).

  Προφανώς οι παντελονάτοι μας έφαγαν ήδη πάρα πολλά σε σχέση με το delivery και η υπομονή των δανειστών εξαντλήθηκε (δηλ. δεν μπορούν κι αυτοί στο μέλλον να προσβλέπουν στα κέρδη του παρελθόντος, οπότε προτιμούν να ρίξουν αλλού τα λεφτά τους τουλάχιστον μέχρι να τους εξοφλήσουμε)

  Τα δικά μας golden boys - τρομάρα τους βάρεσαν κι αυτά κανόνι, όμως οι δανειστές τους δεν το σηκώνουν (σε αντίθεση με το υπερατλαντικό κανόνι)

  Θέλουν να τους εξοφλήσουμε μέχρι δεκάρας!!!

  ΥΓ: Διασκεδάζω με την υψηλή κριτική στην πολιτική της ΕΕ που παραμένει προσκολλημένη στα σύμφωνα σταθερότητας και δεν μας αφήνει να το παίξουμε ΗΠΑ. Πού πάτε και που πάμε ρε Καραμήτροι?

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/03/2009 20:42:04

  Μας φταίει ο Αλμούνια, ο ΚΚ ο Β, ο ΓΑΠ, ο Σημίτης ή οποιοσδήποτε άλλος ανάλογα με το χρώμα του καπνού που έχει ο καθένας μας ανάμεσα στα αυτιά του.
  Λοιπόν:

  -σε ποια άλλη χώρα υπάρχουν συνταξιούχοι (γυναίκες, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ) 49 ετών με πλήρη σύνταξη?
  -σε ποια άλλη χώρα δεν φορολογούνται, ακίνητη και κινητή περιουσία ή δεν πληρώνουν ούτε ...ΕΤΑΚ τα νομικά πρόσωπα (πχ Εκκλησία ή ΝΠ και ΑΕ)?
  -σε ποια άλλη χώρα τα βεβαιωμένα χρέη πως το κράτος είναι 15.000.000.000,00 € (μην μιλήσουμε για κομιστές, μαύρα, πλαστά τιμολόγια ή νομοθετημένα μαύρα των ΜΜΕ)?
  -ποια χώρα του ...μεγέθους μας κάνει Ολυμπιακούς 22.000.000.000,00 €?
  -σε ποια χώρα τρώνε μερικούς τόνους πετρέλαιο από Πανεπιστήμια, τα κόμματα βάζουν στα Ταμεία μαύρα από εταιρείες (αλήθεια κ ΓΑΠ τι γίνεται με την εσωτερική έρευνα για το 1.000.000 DM), λαδώνονται λειτουργοί, κάνουμε πράξεις δικαιοπραξίας με ...φιρμάνια, έχουμε κουμπάρους και καρτέλ, αλλά δεν τρέχει τίποτα γιατί είναι ...διαχρονικά "δικοί μας"?
  -σε ποια άλλη χώρα τα ...τραίνα της πχ χρωστάνε 8.000.000.000,00 €, αλλά δεν τρέχει τίποτα?
  -σε ποια άλλη χώρα η φοροδιαφυγή είναι πάνω από 25.000.000.000,00 €?
  -σε ποια άλλη χώρα δεν φορολογούνται τα κέρδη πχ τραπεζών ή δεν γίνεται τιμολογιακός έλεγχος και κοστολόγηση των προϊόντων μη ...θυμώσουν και κλείσουν?
  -σε ποια άλλη χώρα έχει το 1/2 του μέσου βασικού μισθού, αλλά +35% ακριβότερες τιμές προϊόντων (πχ Ελλάδα - Μ Βρετανία)?
  -που αλλού έχουν τόσους δημοτικούς άρχοντες, αντιδήμαρχους, προέδρους, μέλη ΔΣ, χρυσοαμειβόμενους?
  -που αλλού μια καθαρίστρια λαμβάνει περισσότερα από ένα χειρούργο ή ένα δάσκαλο?
  -που αλλού για 50 χρόνια τα Ταμεία κατέθεταν άτοκα, μετά ανακαλύψαμε το Χρηματιστήριο και μετά τα ομόλογα, αλλά "...έχουμε πρόβλημα στα ασφαλιστικά Ταμεία"?
  -που αλλού έχουν τέτοια μεγάλη αναλογία αστυνομικών αλλά δεν δεν μπορείς να περπατήσεις ή δεν ξέρεις ποιο θα δεις στο σπίτι σου?
  κλπ

  Αλλά είπαμε φταίει ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, ο Αλμούνια και ...ο Χατζηπετρής....
  ή μήπως εμείς που ακόμα τους ανεχόμαστε και ασχολούμαστε μαζί τους αντί να τους ...συνταξιοδοτήσουμε?

  ΥΓ

  δύο απορίες

  -δηλαδή αν ο ΚΚ ο Β ξαναβγεί πρωθυπουργός, θα ξεκουραστεί?
  -το νομοσχέδιο για τις ...κουκούλες αφορά και το ...κουκούλωμα των υποθέσεων με το άπλετο φως, το μαχαίρι και το κόκαλο κλπ?

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 24/03/2009 20:43:23

  Ο Στάλιν είναι πολύ ήπιος για τα λαμόγια που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση.
  Μάο και Χομεϊνι χρειάζονται και κρεμάλες με συρματόσκοινο απο γερανούς στο Σύνταγμα.
  Πράσινα και γαλάζια λαμόγια.

 5. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 24/03/2009 21:06:01

  Η αποτυχια της 5ετους οικονομικης πολιτικης της ΝΔ σε ολο της το ...μεγαλειο!!Σε ολο αυτο το διαστημα μας κυβερνα μια κυβερνηση ψευτων,κλεφτων και απατεωνων που εχουν το θρασος να λενε ακομα και σημεραοτι...σχεδιο της κυβερνησης προς την
  σωστη κατευθυνση!!!

 6. marta avatar
  marta 24/03/2009 21:30:04

  Οι ξένοι το ξέρουν πολύ καιρό τώρα ότι είμαστε καραγιόζηδες ολκής, εμείς δεν το ξέρουμε και νομίζουμε ότι τους κοροιδεύουμε..... Πότε ήταν σωστά τα νούμερά μας? Ποτέ, απλά τώρα δεν σώζεται η κατάσταση. Τι μας πειράζει η επιτήρηση? Το ηθικό μέρος? Η αξιοπρέπεια? Ποιά αξιοπρέπεια τα λαμόγια?

 7. provato avatar
  provato 24/03/2009 21:38:56

  ΄΄Καλά΄΄ ολα αυτά.
  Θα υπάρχει όμως σίγουρα κομισιόν (και ΕΕ) και του χρόνου (τουλάχιστον στην σημερινή της δομή);

  ΥΓ:Για το ελλάντα μας δεν υπάρχει θέμα..
  Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά , τραβά , τραβάαααααα...

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/03/2009 21:59:32

  Ωραία, αρχίσαμε πάλι να χειροκροτούμε ποιος είναι ο λιγότερο κακός.
  Προτάσεις, λοιπόν:

  -ποιο κόμμα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ θα πει ότι πρέπει να σταματήσει η πλάκα της πρόωρης συνταξιοδότησης?
  Ενιαία σύνταξη 300 € σε όλους, (χωρίς επιδόματα ΕΚΑΣ και ...φούμαρα) ως αφετηρία εκκίνησης και από εκεί και πέρα ανταποδοτικότητα: εισφορές (με αναπροσαρμογή αποδόσεων / διαχείριση) σε συνάρτηση με το συνολικό χρόνο εργασίας.
  -μηχανογράφηση / τυποποίηση ασφαλιστικού συστήματος (εισφορές, παροχές, έλεγχος, με την παροχή ΑΜΚΑ από τη γέννηση έως το θάνατο, οπότε να υπάρχει ιστορικότητα υποχρεώσεων, δικαιωμάτων.Θα ελεγχθούν έτσι όμως οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες ...και θα ενοχληθούν πολλοί)
  -14 περιφέρειες και 50 δήμοι σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να σταματήσει η στρατιά των έμμισθων, νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, Γ Γραμματέων.
  -καταγραφή Δ Υπαλλήλων με κλείσιμο ζημιογόνων Νομικών Προσώπων, ΑΕ, Δημοτικών Επιχειρήσεων, κλπ (εξαιρούνται οι τομείς παιδίας, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας εκεί δεν υπάρχει κέρδος και ζημιά αλλά άνθρωποι) με μετάταξη σε κενές θέσεις, με ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ για δύο χρόνια, εξαίρεση στο τομέα Υγείας και Παιδείας.
  -κλείσιμο και συγχώνευση Ν Προσώπων και ΑΕ στο Δημόσιο, ενώ σε όσες διατηρηθούν κάλυψη θέσεων Διοίκησης και Διαχείρισης από ΔΥ, θα χάσουμε μερικές χιλιάδες μέλη ΔΣ και Προέδρων αντιπροέδρων κλπ, αλλά θα κερδίσουμε εκατομμύρια €
  -φορολόγηση ακίνητης περιουσίας Ν Προσώπων (πχ Εκκλησίας) είναι +2.000.000.000,00 €
  - εκσυγχρονισμός / μηχανογράφηση στο Δημόσιο με προσοντολόγιο, καθηκοντολόγιο, σύνδεση αμοιβής - εργασίας και κατάργηση των επιδομάτων.
  Με την κατάργηση διαφόρων απίθανων επιδομάτων (από τα 200 € έως τα ΔΥΒΕΤ κλπ) και αυξήσεις θα έδινε και μερικά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα εξοικονομούσαμε.
  -μείωση του αριθμού των Βουλευτών
  -ΠΔΕ με έμφαση στο τομέα των Υπηρεσιών, πχ μαρίνες και λιμάνια στα νησιά, εκσυγχρονισμός περιφερειακών αεροδρομίων, επαρχιακό οδικό δίκτυο, Κ Υγείας, έτσι ώστε να ζουν οι τουρίστες το μύθο στην Ελλάδα και όχι σαφάρι εμπειριών.
  -σταμάτημα των κρατικών επιχορηγήσεων σε Ιδρύματα γνωστών, φίλων και επωνύμων
  -αξιοποίηση της κληρονομιάς της χώρας (εικονικά μουσεία, DVD, καθαρισμός και ευπρεπισμός αρχαιολογικών χώρων, εκθέσεις, εκδόσεις κλπ)
  -μεταφορά στρατοπέδων εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και αξιοποίηση οικιστική και περιβαλλοντική του χώρου
  -να δωθεί το καταραμένο 5% στη παιδεία που έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οχι σε μισθούς και αμοιβές εκπαιδευτικών αλλά σε υποδομές και νέες τεχνολογίες.
  -να δώσει άδειες σε ΜΜΕ και να εισπράξει χρήματα
  -να μηχανογραφήσει το Δημόσιο (έλεος όχι άλλη Σύζευξη) και τις ΔΟΥ (όχι άλλο ΤΑΧΙΣ), με απλούστευση φορολογικής νομοθεσίας,(πχ μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία να χρειάζεται δικαστική άδεια για να δώ ως Κράτος τις καταθέσεις φοροφυγά) διασταύρωση στοιχείων.Το 10% των βεβαιωμένων οφειλών και της μαύρης οικονομίας να πιάσει είναι πάνω από 5.000.000.000,00 €
  -τέλος στους διαγωνισμούς στο Δημόσιο, που οι κρατικές προδιαγραφές είναι φωτοτυπία του προσπέκτους του αναδόχου. Ηλεκτρονικές αναρτήσεις / διαγωνισμοί προσφορών και επιλογή του ...καταλληλότερου

  Λοιπόν, ποιος από τους 300 μας επιθυμεί να συγκρουστεί με ...τους νταβατζήδες?

 9. donaE avatar
  donaE 24/03/2009 22:12:09

  @ 19 Ιθαγενη
  >σταμάτημα των κρατικών επιχορηγήσεων σε Ιδρύματα γνωστών, φίλων και επωνύμων<
  Πολυ καλα ακουγονται ολα αλλα κυριως αυτο θα αλλαζε αμεσως τα παντα.Νομιζω οτι θα αρχιζε ενα ντομινο ξεκαθαρισματος.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/03/2009 22:14:08

  Οι προτασεις της Επιτροπης ειναι ευχολογιο και μεχρι το φθινοπωρο εχουμε καιρο.
  Τα λεγομενα οτι το ελλειμμα παρεμεινε παρα τις καλες συνθηκες των τελυταιων ετων σημαινουν οτι θα επρεπε να υπαρξει μεγαλυτερη λιτοτητα ως το 2008 οταν η οικονομια αναπτυσσοταν 4% κατ ετος.
  Αυτο δεν εγινε αλλα κανεις μεσα στην Ελλαδα δεν τολμα να ισχυρισθει οτι αυτο επρεπε να γινει.
  Ωστοσο στα μεγαλα ελλειμματα και το μεγαλο δημοσιο χρεος θα εχουμε συντομα παρεα καθως οι αλλες χωρες τωρα δημιουργουν χρεος για να πληρωσουν τα τοξικα ομολογα.Οταν ολος ο κοσμος ειναι χρεωμενος στο τελος μια ειναι η λυση : Θα πατησουν ενα ξεγυρισμενο πληθωρισμο για να σβησουν τα χρεη.

 11. thanos avatar
  thanos 24/03/2009 22:19:11

  19-Ο Ιθαγενής Says:
  March 24th, 2009 at 9:59 pm

  Φιλε ιθαγενη,γιατι δεν κανεις ενα κομμα (και με αλλα παλληκαρια απο εδω μεσα που συμπιπτουν οι ιδεες σας) και να εφαρμοσεις ολα αυτα που πρεσβευεις?

 12. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 24/03/2009 22:37:02

  Λοιπον,νομιζω οτι ο αγαπητος Ιθαγενης,τα ειπε ολα. Οσα ηθελα να πω εγω,και αλλα ακομα.
  Και τωρα,ερχομαστε στο θεμα μας.
  Τι κανουμε τωρα;
  Θα τους ανεχομαστε εσαει αυτους τους αγραμματους συνηθως,και κουτοπονηρους πολιτευτακιες,η θα τους διωξουμε με τις κλωτσιες;
  Θα μας κοροιδεψουν παλι,με τις μαλακιες τους,βαζοντας μας,να τσακωνομαστε αν ειναι καταλληλοτερος ο μπουχεσας,η το παιδι του μπαμπα του;
  Νομιζω οτι "οι καιροι,ου μενετοί".

 13. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 24/03/2009 23:03:37

  @φακτορα
  Λόγω αρκετης δουλειας δεν πολυμπαινω. προσπαθω ενιοτε, γιατι εχει ενδιαφερον ο προβληματισμός των σχολιαστών.
  Διέγραψε για παντα αυτον τον ανεγκεφαλο με αι κιου ραδικιου, Ορεστιο. είναι προσβολη και για το μπλογκ και τους υπολοιπους

 14. PATRA avatar
  PATRA 24/03/2009 23:18:18

  @ τρια πουλακια καθονταν

  Το οτι δεν εισαι "επαγγελματιας" σχολιαστης φαινεται. (ευτυχως)
  Αυτο ομως δεν ειναι λογος να την πεφτεις στους "επαγγελματιες".

  Κατω τα χερια απο τον Ορεστιο.

  Αφενος πρεπει να αποτελει προτεραιοτητα η διατηρηση της "απασχολησης", ιδιως σε περιοδους κρισης.
  Και αφετερου η απογνωση του... τα λεει ολα.

 15. Θανάσης Ρ. avatar
  Θανάσης Ρ. 24/03/2009 23:32:46

  Αν η Ελλάδα καταργήσει την υποχρεωτική στράτευση, μπορεί να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ, που τωρα πάνε στις τσέπες προμηθευτών και ντόπιων καρχαριών, πέριξ των στρατοπέδων...

  Αλλα που μυαλό...

  Προτιμάμε να σκοτώνουμε τα παιδιά μας, για να βγάζει ο κάθε Δραγώνας τη μίζα του...

 16. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 24/03/2009 23:33:19

  Αφιερωμένο στους Ελληνες στρατηγούς της πολιτικής, που αντιμετωπίζουν τη μάχη της κρίσης, με τα αιώνια θύματα τους μισθωτούς:

  Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
  για πόλεμο στο μακρινό το Ιράν
  Μα ο πρώτος από πόλεμο δεν κάτεχε
  ο δεύτερος στις κακουχίες δεν άντεχε
  ο τρίτος ήταν υποκείμενο γελοίο
  κι ο τέταρτος φοβότανε το κρύο
  Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
  αλλά δε φτάνουνε ποτέ στο Ιράν

  ή αν από τη ποίηση του Ελύτη προτιμούν οι πολιτικοί μας την ποίηση των τοίχων των σπιτιών των ανώνυμων ποιητών:

  Κάτω από το φως του φεγγαριού
  Σε σκέφτομαι και κλαίω
  Μετά το ξανασκέφτομαι
  βρε δεν γαμιέστε λέω.

  Γιατί μπορεί να έχουμε:

  60 χρόνια κρίση
  60 χρόνια λιτότητα
  60 χρόνια φόροι
  60 χρόνια ράντζα
  60 χρόνια λακκούβες στους δρόμους
  60 χρόνια αμάθειας
  60 χρόνια ρουσφετιού

  αλλά τις πλαστικές σημαίες τις κουνούμε δυνατά μαζί τους να θαφτούμε, χούγια δεν αλλάζουμε μέχρι να εξαφανιστούμε

  ΥΓ

  στους φίλους που θέλουν ή προτρέπουν να φτιάξουν κόμμα, να τους θυμίσω ότι η αλλαγή ξεκινά από τον καθρέπτη μας, συνεχίζει στο πεζοδρόμιο και τελειώνει στο δρόμο που η πορεία σου χαράζει και όχι στην επιδίωξη της καρέκλας που θες να τοποθετήσεις το εγώ σου.

 17. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 24/03/2009 23:37:13

  @31
  το GAP έχει περισσότερο.

  "Συμφωνώ" απόλυτα.
  27 χρόνια Βουλευτής Πολιτευτής
  Υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών
  Εγγονός και υιός Πρωθυπουργών
  και

  ...αυριανός σωτήρας, την μέχρι τώρα πορεία την διαγράφουμε, έχει καρέκλες για όλους.

 18. PATRA avatar
  PATRA 24/03/2009 23:49:57

  H εμμονη ορισμενων συν- σχολιαστων με τον Παπανδρεου,
  ακομη και σε ασχετα posts,
  ακομη με ασχετους προλογους,

  θυμιζει την εμμετρη ερωτικη εξομολογηση μ-ΠΑΟΚ-τζη
  (επιτρεψε μου Φακτορα)

  (Στα ματια σου βλεπω τον πονο,
  ενα σου γελιο θελω μονο,
  θα με δικος σου οπου κι αν πας,
  γαμ.... αι ο Θρυλ..ς κι ο Πειρ...ας.)

  Τοοοοοοσο κολημα????

 19. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 24/03/2009 23:57:24

  Σωστά, γιατί:

  -όταν λέμε να φύγει ο ΚΚ ο Β, με βάση την πορεία του και τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του, όλα είναι εντάξει
  -όταν κρίνουμε τον ΓΑΠ για τη πορεία του (δεν είναι χθεσινός ...άλλο αν θέλει να ξεχνάμε την Ολμπράιτ ήτα ζεϊμπέκικα με τους απέναντι ή τις συνεντεύξεις στο εξωτερικό κλπ) , είμαστε συν-σχολιαστές
  -όταν σχολιάζουμε την παιδική χαρά του Σύριζα είμαστε δεξιοί

  να μην σκεφτόμαστε να είμαστε αρεστοί...

 20. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:00:41

  PATRA Says:

  @ τρια πουλακια καθονταν
  Το οτι δεν εισαι “επαγγελματιας” σχολιαστης φαινεται. (ευτυχως)

  -Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις!!!!!!!

 21. marta avatar
  marta 25/03/2009 00:04:00

  Έλα, έλα, δυό- τρία μπλογκ μου μείνανε να διαβάζω τα σχόλια, μην το χαλαμε κι αυτό ....

 22. tiramola avatar
  tiramola 25/03/2009 00:05:53

  factorx: Φίλε είσαι αδιόρθωτος. Καταλαβαίνω τις ανάγκες σου να στηρίξεις τον ΓΑΠ και σου παρέχουμε τζάμπα βήμα γι αυτό. θα σέβεσαι όμως τους κανόνες μας. Σε μοντερεσιον για 24 ωρες

 23. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:06:50

  @PATRA
  φιλικο πειραγμα ηταν:)

 24. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 25/03/2009 00:07:09

  -Για το τι είναι η Ελλάδα:

  δεν θα παρελάσουν αύριο οι μαθητές στο Αγαθονήσι και οι κάτοικοι παραδίδουν τον οπλισμό, εξαιτίας του προβλήματος των λαθρομεταναστών (πχ
  «Απόβαση» στο Αγαθονήσι με βάρκες και φουσκωτά έκαναν προχθές 112 λαθρομετανάστες, αιφνιδιάζοντας τους περίπου 150 κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού 14/03/09)

  ...φύγανε οι κάμερες πλέον

  -τι θα έπρεπε να είναι (για την αυριανή εορτή)

  ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΤΟΙ
  ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  όποιος έχει χρόνο ας το διαβάσει, να θυμηθεί:

  http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/hellenic_polity.htm

 25. PATRA avatar
  PATRA 25/03/2009 00:10:34

  Για καλο το ειπα, ( σε αντιδιαστολη με τον Ορεστιο), και κρινοντας εξ'ιδιων.
  Αλλωστε επικαλεσθηκες φορτο εργασιας για την απουσια σου. Δεν ειχα λογο να μη σε πιστεψω.
  Φανταζομαι να εννοεις πως εισαι δημοσιογραφος (whatever),και οχι οτι πληρωνεσαι για να σχολιαζεις στο antinews.

 26. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:21:25

  σχολιαζω στο αντινιους μονο οταν μου τη βαραει κατι πολυ. παντως προσπαθω να περναω συχνα να σας διαβαζω:)

 27. Factorx avatar
  Factorx 25/03/2009 00:24:11

  Εκοψα ήδη όσα προβοκατόρικα (για το θέμα) ή εκτός θέματος σχόλια είχαν αναρτηθεί. Ο κανόνας αυτός θα ισχύει ανευ άλλης προειδοποιήσεωες στο εξής.

 28. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:25:56

  τωρα τα εχω παρει με κατι αλλο. ξαναδιαβαζω λογω μερας βιογραφια του Κολοκοτρωνη και ειμαι στο κεφαλαιο "πρωτος εμφυλιος". Οταν του είπε ο Αντρουτσος να τους σφαξουν τους πολιτικους και ειδικα τον Μαυροκορδατο αρνηθηκε...θαταν παραδειγμα 150 χρονια

 29. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:29:04

  ΥΓ στην Α Εθνικη Συνελευση στην Επιδαυρο

 30. PATRA avatar
  PATRA 25/03/2009 00:31:02

  @ τρια πουλακια καθονταν
  Ακριβως αυτο κανω κι εγω.
  Κατα τα ...λοιπα
  Μου την ειπες...
  Την ακουσα...
  Όλα καλα :)

 31. ariel avatar
  ariel 25/03/2009 00:31:35

  Patra συμφωνώ το 38. Κι' εγώ δεν σχολιάζω πολύ συχνά, αλλά σας διαβάζω όλους καθημερινά. Τόση εμπάθεια και μίσος, σαν του Ορέστιου δεν έχω συναντήσει. Δεν μπορείς Ορέστιε αγόρι μου να αρθρώσεις μερικά επιχειρήματα εκτός της γνώμης πως ο ΓΑΠ είναι βλάκας και να λοιδωρείς τους υποστηρικτές του? Και άλλοι δεν τον συμπαθούν, όπως και τον Κ.Κ. άλλωστε, άλλα δεν βρίζουμε ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους συνομιλητές. Λίγος σεβασμό σε μερικούς που μάλλον είμαστε μεγαλύτεροί σου? Στο τέλος δεν θα σε παίρνει κανένας στα σοβαρά. Δεν θέλει πολύ ακόμη!!

 32. PATRA avatar
  PATRA 25/03/2009 00:32:34

  @ τρια πουλακια καθονταν
  Προφανως αναφερομαι στο @ 35

 33. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:32:47

  δεν σου την ειπα φιλε. το "τωρα τα εχω παρει με κατι αλλο" πηγαινε στο οτι "σχολιαζω οταν μου τη βαραει κατι". γενικο ηταν

 34. ariel avatar
  ariel 25/03/2009 00:33:35

  Γουστόζικη η φατσούλα που βγήκε πάνω στο σχόλιό μου. Εσύ την έβαλες Φάκτορα? Ευχαριστώ.

 35. Cleine Meine avatar
  Cleine Meine 25/03/2009 00:35:11

  @ 31 Factorx

  Γιατί ρε Factor να βάλεις τον tiramola σε moderation?

  Όχι οτι θα μας λείψουν οι περι Πράσινης Ανάπτυξης ιδέες του, αλλά ξέρεις πόσο έργο παράγει ρίχνοντας νερό στο μύλο του Βενιζέλου?
  (Γιατί αυτά που λέει για τον ΓΑΠ, ούτε ο ίδιος δεν τα πιστεύει...)

 36. Orestios avatar
  Orestios 25/03/2009 00:41:57

  Ariel
  Τόσο πολύ αισθάνεστε ότι κατακρίνω τον GAP? Κατά βάθος τον συμπαθώ.
  FactorX
  Όλα τα σχόλια από το 19 και έπειτα είναι σχετικά με το θέμα?

  factorx: Orestie, ξέρεις τι εννοώ. Mην χαλάς την κουβέντα.

 37. Factorx avatar
  Factorx 25/03/2009 00:51:12

  @Cleine Meine: επειδή κάθε τόσο σαλτάρει και αρχίζει και βρίζει. Κι εμένα θα μου λείψει. Εβαλα σε μοντερεσιον και τον Ορέστιο. Δικαιοσύνη.

 38. PATRA avatar
  PATRA 25/03/2009 00:55:48

  τρια πουλακια καθονταν (@37,38)
  Και τελικα , την Α Εθνοσυνελευση (Γεναρης του 1822)την πηρε ο Μαυροκορδατος (προεδρος και μετα προεδρος του εκτελεστικου), το καλοκαιρι εκανε το στρατηγο στο Πετα και την πατησαμε...
  Στην πορεια καθαρισαν τον Ανδρουτσο και φυλακισαν τον Κωλοκοτρωνη,
  και ολους αυτους τους γιορταζουμε αυριο ( μαζι με τους Βαγγεληδες)
  Συμπερασμα?
  Αλλο Κορδατος και αλλο Μαυροκορδατος.

 39. PATRA avatar
  PATRA 25/03/2009 00:58:03

  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ , εννοω.
  Ασυγχωρητος

 40. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 25/03/2009 00:59:18

  και τον καραισκακη- μαλλον-καθαρισαν.
  ΑΝ τους ειχαν φαει στην Επιδαυρο θα είχε ισως παρει αλλη πορεία η πολιτικη ζωη για χρονια...αλλα με το "αν" δεν γραφεται ιστορια..

 41. PATRA avatar
  PATRA 25/03/2009 01:07:25

  Παρολα αυτα τα Συνταγματα του Αγωνα αποτελουν τα πιο δημοκρατικα - φιλελευθερα πολιτικα κειμενα της εποχης, αντανακλωντας το Πνευμα ενος Λαου που απο τοτε -για τιμωρια- του φορτωνουν Χρεη, Αστικη Ταξη, και Ξενους Προστατες.

 42. Πάνος avatar
  Πάνος 25/03/2009 01:11:19

  Πρόκειται για ανίκανους με πρώτο τον Πρωθυπουργό.
  1. Αθόρυβα θα έπρεπε να βάλουν χέρι :
  -Είσπραξη ΦΠΑ - Διασταυρώσεις τιμολογίων - Φορολογικοί έλεγχοι - φοροδιαφυγή.
  -Δημόσια Έργα (καθαρές κλοπές).
  -Φάρμακα - Προμήθειες Δημόσιων Νοσοκομείων(ΛΗΣΤΕΙΑ, υπάρχουν φαρμακεία που έχουν στα συρτάρια τους και γράφουν φάρμακα και επισκέψεις σε γιατρούς σε 200 βιβλιάρια του δημοσίου).
  -Εξοπλισμοί.
  -Μετακινήσεις - Γραφική ύλη - Προμήθειες Υπουργείων.
  -Φορολόγηση μερισμάτων - εμπορικών δραστηριοτήτων εκκλησίας και μοναστηριών.
  -Τέλος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
  -Εφάπαξ εισφορά που δεν σταματάει στις 5,000Ε.
  -Τσιγάρα , ποτά , καύσιμα.

  2. Ενίσχυση νοικοκυριών με εφ άπαξ μικρές ενισχύσεις.
  3. Δανειοδότηση μόνο παραγωγικών επιχειρήσεων και όχι φαντασμάτων που δεν παράγουν απολύτως τίποτα.

  Εχασαν μαζί με τα αυγά και τα καλάθια.
  Θα έρθει να μας σώσει ο ....γιώργος.

 43. PATRA 1 avatar
  PATRA 1 25/03/2009 01:21:45

  @ 49
  Το παρτυ που αρχισε το 1821 τελειωσε αδοξα το 1831.
  Ανταρσια της Υδρας και καταστροφη του στολου το καλοκαιρι του 31 απο τους Αγγλοφιλους (Μαυροκορδατος, Μιαουλης, Κριεζης), δολοφονια του Καποδιστρια το φθινοπωρο απο τους Γαλλοφιλους (Μαυρομιχαλαιοι).
  Οθων και τα κεφαλια μεσα...
  Καληνυχτα.

 44. οκτώ avatar
  οκτώ 25/03/2009 02:04:27

  Που να ήξερε ο Γέρος του Μοριά ότι το έθνος για το οποίο αφιέρωσε την ζωή του, θα γινόταν ένα σμάρι από ακαμάτηδες και ευρωλιγούρια.
  Καθόμαστε και περιμένουμε από τους καθρέπτες-πολιτικούς μας, να μας βγάλουν από την κρίση και να ανοίξουν οι ουρανοί να βρέξουν ευρώ.
  Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα παρά μόνο εάν γίνουμε παραγωγικοί και οικονόμοι, λέξεις όμως άγνωστες για το λεξιλόγιό μας.

 45. ataktos avatar
  ataktos 25/03/2009 08:26:00

  Tα κουδούνια μάς τα κρέμασαν και πλέον ηχούν δυνατά.....

 46. ataktos avatar
  ataktos 25/03/2009 09:17:43

  Την παντελή έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού αλλά και ερωτηματικά ως προς το “μυστικό” ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας αναδεικνύουν τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για την προηγούμενη χρήση.

 47. bill avatar
  bill 25/03/2009 09:21:51

  Προετοιμαστείτε για δύσκολα χρόνια.

 48. leon avatar
  leon 25/03/2009 10:25:04

  @55
  Ανωνυμε.
  Βιλλα δεν εχτισα.
  Κοτερο δεν πηρα.
  Ξενοδοχειο οχι μονο δεν εφτιαξα αλλα ουτε εχω πατησει σε ενα τα τελευταια 5 χρονια.
  Γλεντια με λεφτα των αλλων δεν εκανα.
  Εγω γιατι να την πληρωσω?
  Ειναι πολλοι σαν και εμενα. Και θα παρουν πετρες και οποιον παρει ο χαρος. Ειδικα αν ερθει το κρατος σπιτι μου και μου ζητησει φραγκα, μπορει και να αρματωθω και να τους πω το Μολων Λαβε.
  Θα εχουμε μεγαλες κοινωνικες αναταραξεις... και καποιοι θα εχουν δικιο.

 49. leon avatar
  leon 25/03/2009 11:12:09

  Μου σωθηκε το λαδι ανωνυμε.
  Οσο εμεινε ειναι για να λιγδωσω το αντερακι μου.

 50. stelios avatar
  stelios 25/03/2009 11:44:49

  59@
  Σιγουρα ομως δε χαλαστηκες(αν οχι εσυ προσωπικα,πολλοι αλλοι μη συμμετοχοι στη μασα)οταν χαριστηκαν τα χρεη σε Ολυμπιακο,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΑΡΗ,η οταν με τα λεφτα των αρπαχτων σε φαρμακα αλλη ομαδα εκανε λαμπρη ευρωπαικη πορεια.Ουτε οταν ζουσαμε το...ονειρο των ολυμπιακων αγωνων,μπορει να ησουν και χαζΟχαρουμενος εθελοντης γεματος περηφανια...
  Εσυ τωρα πληρωνεις τη λυπητερη ενω αλλοι ειναι στη χλιδα.
  Οπως ελεγε ο Πανουσης,ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΑ ΘΕΩΡΙΑ
  ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ.
  Οταν φωνες συνεσης προειδοποιουσαν,στον Καιαδα τις εριχναν οχι τα λαμογια,αλλα ο ενδοξος απροσκυνητος και αδιαπραγματευτος περι των κεκτημενω νεοελληνας.Τωρα ηρθε η ωρα της συγκρουσης των εργαζομενων με τους ανεργους.

 51. peter pan avatar
  peter pan 25/03/2009 12:33:11

  o ανεκδιηγητος γιωργος παπ
  απευθυνε σημερα χρονια πολλα στους..λαθρομεταναστες.ημαρτον. χρονια πολλα;ονομαστικη εορτη εχομε; και χρονια πολλα στους λαθρομεταναστες για ποιο πραγμα;τι σχεση εχουν με την εθνικη μας εορτη και μνημη;οι ανθρωποι εχουν αντιληψη των λογων τους;τελειως ασυναρτητοι;συνελθετε κυριοι..

 52. ataktos avatar
  ataktos 25/03/2009 12:41:37

  Οι Τσέχοι έφαγαν για λάχανο σήμερα τον Τοπολανεκ …

 53. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/03/2009 12:46:52

  @peter pan
  Ειναι οι επομενοι ψηφοφοροι του.Εχει υποσχεθει υπηκοοτητα και δικαιωμα ψηφου στους μεταναστες.

 54. leon avatar
  leon 25/03/2009 12:50:46

  @stelios
  Αν και Ολυμπιακος, πιστευω πως ο Κοκκαλης ειναι μια απο τις 7 πληγες της Ελλαδας. Οποτε δεν χαρηκα με καμια ρυθμιση.
  Στους ολυμπιακους αγωνες εμεινα Αθηνα και δεν πηγα σε κανενα event. Τον Καλατραβα τον εβλεπα καθε μερα απο την δουλεια μου να ανεγειρεται και εκλαιγα γοερα για τα λεφτα που πεταγαμε. Ο πεθερος μου κατεβηκε απο Θεσσαλονικη για να παει σε 2 αγωνισματα και εγω καθομουν σπιτι μου.
  Εθελοντης με την καμια. Ποσο μαλλον χαζοχαρουμενος και γεματος υπερηφανια.
  Στην συγκρουση που περιγραφεις (αν και εργαζομενος) θα ειμαι με τους ανεργους.

 55. ataktos avatar
  ataktos 25/03/2009 13:16:54

  Εμείς ούτε για τουρσί δεν είμαστε σε θέση να τους στείλουμε (πάλι για συμφέροντα θα ομιλούμαι)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.