11/07/2010 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Όχι» στην απογραφή

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με ανακοίνωσή της συνιστά στα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλλουν το δελτίο απογραφής, όπως κάνει το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου τομέα και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Τομέα.

Όπως αναφέρει η Ένωση υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής (ηλεκτρονικά) με το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, αναφέρει η ΕΔΕ ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή καταλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΔΕ η απογραφή δεν καταλαμβάνει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία κατά συνέπεια δεν καταλαμβάνει και τους δικαστές αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους.

Παράλληλα, η ΈΔΕ υποστηρίζει ότι «πάσχει» η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή, καθώς δεν αναφέρει ποίος είναι ο σκοπός της.

Τέλος, η Ένωση ζητάει την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Την ίδια ώρα, δικαστές και εισαγγελείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 2 μ.μ. στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Όπως καταγγέλλουν τρεις δικαστικές ενώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους, το ασφαλιστικό εντάσσει τους δικαστές στο ΙΚΑ, καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους, επιδεινώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στην χώρα μας (μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και υπαλλήλων, κ.ά.) και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν στέργουν σε διάλογο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δικαστικοί οφείλουν να προστατεύσουν τη συνταγματική τους θέση και την κοινωνική τους αποστολή.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 11/07/2010 23:11:41

  Γουστάρω να μην πληρωθούν,αλλά που?

 2. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 12/07/2010 15:21:28

  ...Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δικαστικοί οφείλουν να προστατεύσουν τη συνταγματική τους θέση και την κοινωνική τους αποστολή...

  ακομη και σε βαρος της κοινωνιας θα συμπληρωνα. Αστυνομια παντου, δικαιοσυνη πουθενα ελεγε ο Β. Ουγκω.

 3. vassilis avatar
  vassilis 12/07/2010 16:14:49

  Η απογραφη αφορα στην καταγραφη οσων πληρωνονται απο το Δημοσιο,αρα και των δικαστων και σε καμια περιπτωση αφορα στην συνταγματικη αποστολη του δικαστικου!Βλεποντας τον προεδρο των δικαστων καδραρισμενο κατω απο την μεγαλη εικωνα του Αγιου ,προτεινω οι δικαστικοι να ενταχθουν στο ταμειο πρινοιας και οχι στο ΙΚΑ.

 4. Damokles avatar
  Damokles 13/07/2010 15:43:10

  "Η απογραφη αφορα στην καταγραφη οσων πληρωνονται απο το Δημοσιο...". Για να το καταλάβω δηλαδή, το Δημόσιο ζητάει να μάθει ποιούς πληρώνει;!;! Γιατί δεν ζητάνε απλά από κάθε τμήμηα μισθοδοσίας να στείλει λίστες με ΑΦΜ στα οποία πληρώνει μισθούς, αντιμισθίες, συμβόλαια κλπ; Μήπως να πάω να δηλώσω κι εγώ;!

 5. ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ avatar
  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 07/08/2010 18:16:51

  Για ενδυθώ την αύρα του δικαστικού λειτουργήματος με κόπο απέκτησα δύο πτυχία ΑΕΙ, τρία μετατυχιακά, διάβασα αμέτρητα βιβλία,ασχολήθηκα με συγγραφικό έργο, κ.λ. κ.λ. κ.λ., ενώ τα σαββατοκύριακά και οι διακοπές για εμένα με παρέα και το τσιγαράκι στο χέρι ήταν εφιάλτης που ευτυχώς απέφυγα, ώστε να καταφέρω όνειρο που για τους ανωτέρω σχολιαστές είναι άγνωστη σελίδα ζωής. Πριν καταφερθούν, λοιπόν, σε βάρος των δικαστών ας επισκεφτουν τις βιβλιοθήκες που διατηρούν στις οικίες τους και ας κατανοήσουν ότι εργάζονται καθημερινά ευελπιστώντας να ξεκουραστούν - ίσως- κάποιες ημέρες του Αυγούστου. Σημειώνεται ότι με τη στάση τους αυτή διευκολύνουν το έργο της εκάστοτε κυβέρνησης που, μέσω της ψευδούς εικόνας που παρουσιάζει γιατ ους δικαστές στο κοινό, το οποίο εύπεπτα τη δέχεται, οδηγεί τη δικαιοσύνη σε πλήρη΄φίμωση προς εξυπηρέτηση της χουντικής επιβολής αντισυνταγματικών μέτρων. Ήδη τα έχουν καταφέρει, αφού γνωρίζουν ότι η συμμαχία δικαστών και πολιτών έχει διαρρηχθεί. (Και για όλα αυτά τα πτυχία και τον κόπο άρχισα να πληρώνομαι στα 30 με 1.500Ευρώ και μετάθεση σε μακρινό νησί. Δηλαδή κάτι παραπάνω από τον ανειδίκευτο εργάτη που ουδέποτε ασχολήθηκε με σπουδές πανεπιστημίου). Με εκτίμηση και αλήθεια.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 07/08/2010 18:39:02

   Κι άλλοι έχουν πτυχία αλλά δεν κάνουν έτσι.
   Πτυχία δεν είχε και κείνος ο ομορφάνδρας ο δικαστής με τη μεζούρα; Καλά....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.