30/06/2009 22:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έντονο παρασκήνιο για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

 Έντονο παρασκηνιακό παιχνίδι, μαθαίνουμε ότι παίζεται για τις προαγωγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Αύριο πρωί - πρωί συγκαλείται κυβερνητική επιτροπή και αμέσως μετά υπουργικό συμβούλιο που θα εκλέξει τους νέους προέδρους, αντιπροέδρους και εισαγγελείς σε Άρειο Πάγο και Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου είναι ο αντιπρόεδρος Γ. Καλαμίδας.

Για την κρίσιμη θέση του εισαγγελέα παίζουν τα ονόματα των δικαστών Ι. Τέντε, Β. Φούκα, Ε. Καλούδη  και των εισαγγελέων Α. Κονταξή, Φ. Μαρκή και Σ. Γκρόζου.

Στο ΣτΕ επικρατέστεροι είναι οι  αντιπρόεδροι Π. Πικραμμένος και Σ. Ρίζος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 30/06/2009 22:52:24

  Η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας "προάγεται" και δεν "αναλαμβάνει" καθήκοντα. Προάγεται, όπως προάγεται ένας λοχίας σε επιλοχία. Γιατί γίνεται αυτό; Για τον εξής απλό λόγο. Για να μπορεί η εκτελεστική εξουσία να απειλεί όποιον δικαστικό δεν την εξυπηρετεί. Για να μπορεί να απειλεί όποιον θα έχει τη φαεινή ιδέα να διερευνά ό,τι δεν πρέπει να διερευνάται. Για να μπορεί να διώχνει από το σώμα όποιον δικαστή την ενοχλεί. Για να μπορεί να σέρνει τους "λοχίες" τής δικαιοσύνης στο γραφείο τού εκάστοτε υπουργού δικαιοσύνης. Του απόλυτου κυρίαρχου μιας από τις κυρίαρχες εξουσίες. Του κυρίαρχου, που θ' αποφασίσει μόνος του για τις αρχαιρεσίες και απλά τις επιλογές του στη συνέχεια θα επικυρώσει η εκτελεστική εξουσία.

  Αν σ' αυτό προστεθεί και η σχέση οικονομικής αλληλεξάρτησης μεταξύ των εξουσιών, ο αναγνώστης παίρνει μια πλήρη εικόνα της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης. Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν αποφασίζει μόνον για τις αρχαιρεσίες, αλλά και για τους μισθούς τους. Γίνεται ο κορυφαίος και μοναδικός "συνδικαλιστής" των δικαστών, που θ' αναλάβει να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό. Κατ' αυτόν τον τρόπο η εκτελεστική εξουσία γίνεται ο "εργοδότης" της δικαστικής εξουσίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί εύκολα ένας υφιστάμενος να πάει "κόντρα" στον προϊστάμενο. Πώς θα πάει την επομένη να ζητήσει παροχές; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να καταλάβει κάποιος πώς οι ισχυροί παράγοντες του τόπου εξασφαλίζουν απαλλακτικά βουλεύματα κάθε φορά που κινδυνεύουν.

 2. Helmut avatar
  Helmut 01/07/2009 00:47:54

  Μάλλον απ'ότι φαίνεται είναι όλα υπό έλεγχο για την Αγία Οικογένεια οπότε μην ανησυχείτε!

 3. Στελιος avatar
  Στελιος 01/07/2009 12:06:40

  Εμετος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.