#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2011 18:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έντονες αντιδράσεις πυροδοτεί το νέο πακέτο μέτρων«Οι θυσίες χωρίς αντίκρυσμα των μικρομεσαίων και των πολιτών πρέπει να λάβουν τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα κατοχικής λιτότητας που ανακοίνωσε, εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και έσβησε κάθε ίχνος ελπίδας για την έξοδο από την κρίση».

Την αντίθεσή της στη διαφαινόμενη επιβολή πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Όπως εκτιμά, το νέο πακέτο φόρων αναμένεται να έχει την ίδια τύχη με τα προηγούμενα, επαναλαμβανόμενα ανά δίμηνο, αποτυχημένα εισπρακτικά μέτρα. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης εξήγησε: «Οι νέοι εξαντλητικοί "κεφαλικοί φόροι" και η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, χωρίς τη διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή για τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι αμφίβολο εάν θα έχουν το ζητούμενο αποτέλεσμα, αφού θα επιβαρύνουν ετησίως το καλάθι της νοικοκυράς κατά περίπου 2,5 δις ευρώ, μη λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας, της ζοφερής κατάστασης στην αγορά και αγνοώντας παντελώς τις περιορισμένες δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που εδώ και καιρό ζουν και τρώνε από τα έτοιμα και τα δανεικά».

 

Η εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, εφόσον υιοθετηθεί, θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου και της νοθείας στην αγορά καυσίμων επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Τονίζει επίσης ότι η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά τον επόμενο χειμώνα σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών για θέρμανση.

Με κινητοποιήσεις απαντούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τη ριζική και έντονη διαφωνία της στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκφράζει η ΓΣΕΕ

Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά μέτρα, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Τονίζει ακόμη ότι «κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία. Αντί για μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση, εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας».

Η ΓΣΕΕ συγκαλεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες μέλη. Παράλληλα, από κοινού με την ΑΔΕΔΥπραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Ηλία Ηλιόπουλου στο πρακτορείο Reuters, η πιθανότερη ημερομηνία πραγματοποίησης της απεργίας είναι η Τρίτη 21η Ιουνίου.

H ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι «η νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, περικοπών, αύξησης των φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην κοινωνική βαρβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα μεσαία, τα μικρά και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, η συντριπτική πλειοψηφία δέχεται νέο, βαρύ και ακραίο πλήγμα, αφού με τα μέτρα μειώνει και υποτιμά το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και πλέον».

Προς δυναμικές κινητοποιήσεις και η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ [OTEr.AT] συνεδρίασε για να εξετάσει την απόφαση αυτή, στην οποία η ΟΜΕ-ΟΤΕ προσδίδει τον χαρακτήρα της «απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων υψίστης εθνικής και στρατηγικής σημασίας», μια και οπως αναφέρει παραιτείται το ελληνικό κράτος ακόμη και από τα ζητήματα veto, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Για το λόγο αυτόν αποφάσισε:

- Την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

- Τη διοργάνωση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ.

- Σειρά συνδικαλιστικών ενεργειών και απεργιακών μέτρων σε υπουργεία και φορείς.

- Συνέντευξη Τύπου με θέμα την αποχώρηση του Δημοσίου από τον ΟΤΕ.

Παράλληλα, θεωρώντας ότι η επιτυχία του αγώνα απαιτεί το συντονισμό των κινητοποιήσεων των ΔΕΚΟ, πρότεινε στη ΓΣΕΕ να τον αναλάβει άμεσα, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί επίσης το σύνολο των εργαζομένων της χώρας να δώσει δυναμική απάντηση, καθώς, όπως υποστηρίζει, η πώληση «εδώ και τώρα» του συνόλου των Επιχειρήσεων Δημοσίου, Κοινωνικού και Οικονομικού συμφέροντος (όπως και ο ΟΤΕ) αλλά και η επιβολή πρόσθετων βαρών και βάρβαρων περικοπών εισοδημάτων, μισθών και συντάξεων, θίγει όλους τους πολίτες.

(πηγή: Ναυτεμπορική)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. what avatar
  what 24/05/2011 18:39:22

  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΜΕ-ΟΤΕ. Όλοι οι κακοπληρωμένοι, "σκληρά εργαζόμενοι" δηλαδή.

  Αυτό δεν είναι αντίδραση αλλά αντιδραστικός εμβολισμός της της αντίδρασης.

 2. kiki avatar
  kiki 24/05/2011 18:50:54

  Μην μου δειχνετε συλλαλητηρια που δεν πατε.
  Αντε να βγουμε στους δρομους -γυναικες και αντρες και νεοι κυριως ,
  ως ποτε παληκαρια
  καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη
  παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη.
  Ας βαλουμε τους δοσιλογους φυλακη.

 3. manos avatar
  manos 24/05/2011 19:17:31

  Για ποιές αντιδράσεις ακριβώς μιλάμε?
  Πρώτα πρέπει να εξαλειφθούν οι εγκάθετοι (κρατικοί ή όχι) που καταστρέφουν τις διαμαρτυρίες.
  Γιατί στην Ισπανία πέντε μέρες δεν επεμβαίνουν οι δυνάμεις καταστολής?
  Εδώ γιατί πάντα σπιλώνονται όλες οι πορείες εν τη γεννέση τους?
  Ο κόσμος ξέρει καλά τι παίζεται, και ποιοί κερδίζουν από μια πορεία διαμαρτυρίας. Ολα τα καλόπαιδα τύπου Παναγόπουλου.

  • kiki avatar
   kiki @ manos 24/05/2011 19:32:56

   Ενταξει και εγω δεν τους παω καθολου τους τενεκεδες αλλα κατεβητε μονοι σας, δεν νομιζω οτι στην Ισπανια τους καλεσε καμμια οργανωση η συνδικαλιστες.
   εδω ειμαστε ολο δικαιολογιες, μα και μου.
   Τοτε φατε την την φαιοπρασινη χουνταρα.

   • manos avatar
    manos @ kiki 24/05/2011 19:42:50

    Εχεις δίκιο. Μας έχει φάει ο ατομικισμός.
    Προσωπικά αηδίασα σε μια απεργία το 2009. Κατεβήκαμε στο Ηράκλειο downtown, και ήταν άλλη πορεία το εργατικό κέντρο, άλλη το παμε, άλλη οι αναρχικοί, και άλλη οι φοιτητές.
    Γιατί ρε γαμώτο μου?
    Αλλά έχεις δίκιο Κική.

 4. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 24/05/2011 19:37:54

  Να σηκωνόμαστε σιγά-σιγά... Αρχίζει να βραδιάζει...

 5. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 24/05/2011 20:23:39

  Από χθες οι συγκεντρωμένοι στις ισπανικές πλατείες δεν φωνάζουν για να μην ξυπνήσουν τους Έλληνες!!

 6. Ernestoche avatar
  Ernestoche 24/05/2011 20:54:04

  To πρόβαλλε ο Σκάϊ; Είναι ύποπτο. Το έγραψε το ΑΝΤΙΝΕWS; Είναι δάκτυλος Σαμαρά. Το είπα εγώ; Γρήγορα το γενεαλογικό μου δέντρο. Αλλά του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει. Μονον φραπέ, καναπέ, ξερολέ. Οταν θα γίνει κάτι στα μέτρα μου, με κέντρο εμένα (αλλά οχι απο εμένα) ...θαααα το σκεφτώ και αν δεν μου φανεί ύποπτο, θα ...δώ. Οχι παίζουμε! Εδώ το ψάχνουμε το πράγμα σε βάθος.

 7. Αννίτα avatar
  Αννίτα 25/05/2011 08:50:28

  Ισως αν η πλατεία Συντάγματος γινόταν μια νέα πλατεία Ταχρίρ να είχαμε αποτ΄λεσμα. Ξερετε οτι οι Ισπανοί "φίλοι μας" είχαν αναρτήσει πανώ στην δική τους διαμαρτυρία που έλεγε: "Μη ξυπνάτε τους Ελληνες;" Βάλτε λίγο το μυαλό σας να σκεφτεί!!!!!

 8. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 25/05/2011 14:38:55

  Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί θα έχει πολύ κόσμο η πλατεία απο τους επαναστάτες του ΠΑΣΟΚ,ειδικά αυτά τα μπουμπούκια Παπαχρήστος,Ανέστης και λοιποί συγγενείς,ο Παναγόπουλος θα είναι?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.