#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2010 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έντονες αντιδράσεις για τις νυκτερινές φορομπηχτικές τροπολογίεςΈντονες αντιδράσεις κομμάτων και φορέων προκαλούν οι πρόσθετοι φόροι 930 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκαν από χθες το βράδυ στα ποτά και τα τσιγάρα με αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Επίσης, από χθες το βράδυ και όπως γράφουμε προηγουμένως άρχισαν να ισχύουν αιφνιδιαστικά νέες κλίμακες και αφορολόγητα για τις γονικές παροχές, κληρονομιές κ.λπ.

ΝΔ: με τροπολογίες - μπαλώματα δεν γίνεται φορολογική πολιτική

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς. Αντί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως επανειλημμένως είχε καλέσει τον κ. Γ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς, η κυβέρνηση επέλεξε την χειρίστη κοινοβουλευτική πρακτική των αιφνιδιαστικών τροπολογιών. Πρακτική, του παρελθόντος, που είχε απορρίψει -στα λόγια- ο κ. Γ. Παπανδρέου. Έτσι, μετά από ένα έντονο παρασκήνιο, που κράτησε όλη τη χθεσινή νύχτα, η περιφερόμενη από γραφείο σε γραφείο, περιβόητη, πλέον, τροπολογία, κατατέθηκε σήμερα το πρωί, με ρυθμίσεις που έχουν αντιφατικό χαρακτήρα. Ως Νέα Δημοκρατία, τοποθετούμεθα με ξεκάθαρα λόγια και με συνέπεια εξηγούμε στον ελληνικό λαό ότι: Η φορολογική πολιτική μιας χώρας -και μάλιστα σε στιγμές κρίσεως– δεν ανακοινώνεται με δόσεις, με τροπολογίες-“μπαλώματα”.Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη φορο-επιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας, η οποία πλήττει, κυρίως, τη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία ιδιοκτησία, που αντιμετωπίζει το ακίνητο ως επένδυση ζωής.

Θεωρούμε ότι μέτρα αυξήσεων της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, του φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων, του κόστους των γονικών παροχών και των αντικειμενικών αξιών –και μάλιστα σε ώρες οικονομικής ύφεσης- θα οδηγήσουν σε μείωση συναλλαγών, μείωση εσόδων, μείωση κατασκευαστικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στην οικονομική συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης, του εισοδήματος, των τζίρων και των φορολογικών εσόδων.

Το ελάχιστο, που πρέπει από δω και πέρα να κάνει η κυβέρνηση, είναι να αυξήσει κατά πολύ το αφορολόγητο, ώστε να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα.Το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στην αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά, για να ενισχύσει τα έσοδα, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ως έκτακτο μέτρο σε περίοδο κρίσεως.

Αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι εάν επαληθευτούν οι φήμες για αύξηση των φόρων και στα καύσιμα, αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά τα αυστηρά μηνύματα των καιρών, εξακολουθεί να υπολείπεται της κρισιμότητας των περιστάσεων. Και σπαταλάει πολύτιμο χρόνο, χωρίς να κάνει αυτά που πρέπει, για να βγει η χώρα μας, με ασφάλεια και σταθερότητα από την κρίση.
ΚΚΕ: Καμία αναμονή του νέου φορολογικού νόμου, του νέου «Συμφώνου Σταθερότητας» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ! Αντεπίθεση τώρα!Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα περιμένοντας τη νέα φοροεπιδρομή που διαμορφώνει σε βάρος του η κυβέρνηση με τη νέα φορολογική πολιτική της και το νέο «Σύμφωνο Σταθερότητας». Όλα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει εξυπηρετούν την ίδια στόχευση και απόφαση που στρέφεται ενάντια στους μισθωτούς και στους αυτοαπασχολούμενους. Είναι μέτρα υλοποίησης του Κρατικού Προϋπολογισμού που διαχειρίζεται έσοδα - έξοδα με σκοπό την καπιταλιστική κερδοφορία, δηλαδή τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στην αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, σε όλες τις υπηρεσίες που έχουν ήδη γίνει εμπορεύματα (παιδεία, υγεία, πολιτισμός, πρόνοια κλπ.).

Μόνο η εργατική και λαϊκή αντεπίθεση μπορεί να της ορθώσει εμπόδια. Αντίθετα η λαϊκή αναμονή και η συναίνεση προσφέρονται ώς «λάδι» στη μηχανή της αντιλαϊκής επίθεσης. Οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί «δικαιότερης φορολόγησης του συνόλου των εισοδημάτων» είναι το δόλωμα για νʼ ακινητοποιηθεί η λαϊκή αντεπίθεση. Μια απειροελάχιστη αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου (π.χ. με έκτακτη φορολογική εισφορά) κάθε άλλο παρά ανατρέπει το κραυγαλέο αντιλαϊκό περιεχόμενο της φορολογικής, γενικότερα της οικονομικής πολιτικής κάθε αστικού κόμματος, όπως και του ΠΑΣΟΚ: Οι αντιλαϊκοί φόροι, οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, τα κρατικά δάνεια, οι επιδοτήσεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα όλα υποτάσσονται στο σκοπό του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων, είναι σε αντίθεση με την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Είναι η αγωνιστική στάση, είναι η ταξική πολιτική επιλογή και η δράση στο σωματείο, στην ένωση, στον αγροτικό σύλλογο και στην πολιτική ψήφο. Είναι η άμεση συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη Συντονιστική Επιτροπή ΕΒΕ, με τη συσπείρωση στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών της πλειοψηφίας των αυριανών μισθωτών επιστημόνων.

Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να απαιτήσουν να πληρώνουν τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο:

- Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

- Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κλπ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

- Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στα 40. 000 Ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.

- Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ.

- Η επιδότηση των αγροτών να γίνεται με βάση την παραγωγή και το εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.


Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην φορολογική τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση, μέσω της παλιάς καταδικασμένης πρακτικής των νυχτερινών τροπολογιών και μάλιστα σε άσχετα νομοσχέδια, έρχεται να κλιμακώσει μια πραγματική φοροεπιδρομή σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, την οποία εγκαινίασε με τα παράλογα, υπεραυξημένα τέλη κυκλοφορίας στα παλιά αυτοκίνητα.

Η μεγάλη αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και τα ποτά, από την οποία προβλέπεται να εισπραχθεί ένα ποσό «μαμούθ» ύψους 1 δισ. ευρώ και την οποία μάλλον θα ακολουθήσει ανάλογη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, αποτελεί μια άγρια εισπρακτική κίνηση, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνητικού κόμματος.

Ταυτόχρονα, με διάταξη στην ίδια νυχτερινή τροπολογία, εγκαινιάζεται, ανεξαρτήτως ουσίας, μια πρωτοφανής σε αυθαιρεσία μεθοδολογία, με την οποία προαναγγέλεται, η επιβολή εκ των υστέρων αδιευκρίνιστου ύψους φορολογίας στις δωρεές και γονικές παροχές, πράγμα που συνιστά ένα χαρακτηριστικό δείγμα ανεύθυνης προχειρότητας και μια πράξη πολύ αμφίβολης συνταγματικότητας.

Η υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία αποκαλύπτει και το βαθύτατα αντικοινωνικό προσανατολισμό της πολιτικής της, είναι ότι την ίδια ώρα που αυξάνει τη φορολογική επιδρομή αδιακρίτως σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων, με τροπολογία στο ν/σ για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων εισάγει ρύθμιση για τις «εταιρείες χαρτοφυλακίου» ναυτιλιακών εταιρειών, η οποία διευρύνει τη φορολογική ασυδοσία και ασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιτείνει την ύφεση, οξύνει τα ήδη εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα και μεγεθύνει τα αδιέξοδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοψοχέρης avatar
  κοψοχέρης 08/01/2010 16:47:05

  Ο Γιωργάκης και η παρεούλα του είτε είναι παντελώς ηλίθιοι είτε είναι γεννημένοι αυτοκαταστροφικοί.
  Νομίζουν ότι οι 160 βουλευτές θα τους σώσουν από την κοινωνική καταιγίδα που έρχεται;
  Όλος ο λαός βράζει και πάνω από όλους οι ψηφοφόροι τους.
  Ειλικρινά είναι σαν να βλέπει κάποιος το χείλος του καταρράκτη και να κολυμπάει μανιωδώς προς τα εκεί για να πέσει μία ώρα αρχίτερα.
  Τη Ν.Δ. τη βολεύει η τρaγελαφική κατάσταση αλλά το κακό είναι ότι κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα με τα καραγκιοζιλίκια τους.

 2. ndvoice avatar
  ndvoice 08/01/2010 17:13:16

  Οι άνθρωποι, όχι μόνο δεν ξέρουν πως να κυβερνήσουν, αλλά δεν προσέχουν και τι λένε. Το πρωϊ λοιπόν εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, στην εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα στο MEGA (χωρίς γραβάτα, σοσιαλιστής γαρ)και είπε ότι όταν πάει στις Βρυξέλλες και κάθετε στο τραπέζι με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους του, αισθάνεται άβολα. Δηλαδή ντρέπεται. Έχουμε λοιπόν έναν υπουργό που ντρέπεται και το λέει και δημόσια. Αν είναι δυνατόν!!!
  Αφού λοιπόν αισθάνεται άβολα, να παραιτηθεί πάραυτα και να πάει στη θέση του κάποιος λιγότερο φοβισμένος και λιγότερο ντροπαλός, για να μπορέσει να υποστηρίξει με υπερηφάνεια τα αιτήματά μας.

 3. socrates avatar
  socrates 08/01/2010 17:15:00

  Θα μας υποχρεώσουν λέει να αναφέρονται και οι τραπεζικές καταθέσεις στην φορολογική δήλωση.
  Αυτό είναι καλό. Για κάποιους. Ποιούς;
  Για όσους ετοιμάζουν απαγωγές, βέβαια!
  Πού να πάει το μυαλό της παρεούλας του εθνικού μας Αϊνστάϊν;
  Τελικά αυτός ο Παπακωνσταντίνου είναι εντελώς παιδάκι.

 4. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 08/01/2010 17:28:19

  Πάντως νομίζω ότι κάτι έχουμε χάσει (εκτός από το τραίνο)...
  Την μιά λέει ο ΠΑΠ ότι έτσι γίνεται κάτι σε όλη την Ευρώπη, και την άλλη διαβουλευόμαστε γιά να ακούσουμε ιδέες από άσχετους σε θέμετα που έχουν λύσει οι άλλοι, εδώ και χρόνια ! Τι να πώ κάπου τα χάνω...

 5. Hase avatar
  Hase 08/01/2010 20:51:22

  Μεσα σε ολα εξαφανιστηκε και ο Τιραμολας.
  Που εισαι ρε φιλε να μας πεις για την φοροεπιδρομη;;
  Μηπως ξερεις να μας πεις σαν πρασινοφρουρος που εισαι ποσο μας κοστισε η αλλαγη ονοματων σε ορισμενα υπουργεια και η καταργηση αλλων;
  Ποσες σφραγιδες φιαχτηκαν στα δημοτικα σχολεια, στα λυκεια στα ΤΕΙ και στην ανωτατη παιδεια; Μηπως μπορεις να μας πεις ποσα εντυπα και ποσο αλλο χαρτι πεταχτηκε στα καλαθια των αχρηστων απο αυτη την αστοχη αλλαγη;
  Μηπως μπορεις να μας πεις ποσες νεες ταμπελλες φιαχτηκαν και ποσο κοστισαν;
  Και ολα αυτα για το τιποτα;
  Αλλα τιποτα δεν ειναι και ο ΓΑΠ;
  Το εχω ξαναγραψει, ουτε σχεδιο ειχαν ουτε μυαλο εχουν.
  Ασχετοι ειναι.

 6. o aristos avatar
  o aristos 08/01/2010 21:42:10

  H Βουλή στα "διανυκτερεύοντα"...

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/h.html

 7. GEORGE avatar
  GEORGE 08/01/2010 23:49:36

  Μεσάνυχτα πίνουν αίμα οι βρυκόλακες και ο Παπακωνσταντίνου

 8. GEORGE avatar
  GEORGE 09/01/2010 00:37:58

  ''η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον κορυφαίο θεσμό της Δικαιοσύνης και το αυτοδιοίκητό της με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αιφνιδιαστικά και σε άσχετο νομοσχέδιο, προσβάλλει τη Δικαιοσύνη, υποτιμά το Κοινοβούλιο και την κοινοβουλευτική διαδικασία (και) υποβαθμίζει το επίπεδο της Δημοκρατίας μας".

  23-8-2005 Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 9. μαρικα avatar
  μαρικα 09/01/2010 01:22:04

  Γι αυτο εβγαλαν τωρα το φασολι με την ιθαγενεια για τους λαθρεους.Γι αυτο
  καλεσαν και τους ελεγκτες απο την Ευρωπη να ασχολειται ο κοσμος με αυτα και να μην καταλαβαινουν που μας πηγαινουν.Απο οτι διαβαζω ομως εγω τις δικιες σας γνωμες εδω,αυτοι ολοι μαλλον βαμενη την εχουν,δεν θα τους περασει μαλλον, και προσπαθουν τωρα με τον φοβο.Πχ. αυτο που εγραψε η Διαμαντοπουλου οτι θα γεινουν συμπλοκιες στο κεντρο της Αθηνας ,μαλλον κατι ετοιμαζουν.Κυβερνηση ειναι αυτη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.