#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/03/2012 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έντονες αντιδράσεις για τα 30 κέντρα λαθρομεταναστών σε όλη την ΕλλάδαΤη δημιουργία 30 κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πόλιτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ύστερα από σχετική συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες. Το κόστος λειτουργίας των κέντρων εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Τα κέντρα θα λειτουργήσουν παρά τις όποιες αντιδράσεις, ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, προειδοποίησε ότι εάν δεν υποδειχθούν οι κατάλληλοι χώροι από τους περιφερειάρχες, το σχετικό πρόγραμμα θα προχωρήσει με αποφάσεις που θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Εκανε δε έκκληση προς όλους να συνδράμουν όλοι χωρίς αντιπαλότητες στις προσπάθειες για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, για να απαντήσουμε, όπως είπε, «στην αγωνία του κόσμου για ασφάλεια, υγεία και κοινωνική συνοχή».

Τόνισε ότι το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από την ΕΕ και εντάσσεται στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, θα προχωρήσει ανεπηρέαστο από τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στα οικονομικά οφέλη που θα επιφέρει στις τοπικές κοινωνίες η δημιουργία των κέντρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οποίων θα δημιουργηθεί από ένα επιπλέον αστυνομικό τμήμα με δύναμη 150 ανδρών.

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου «μονόδρομο» χαρακτήρισε τη δημιουργία χώρων κράτησης λαθρομεταναστών.


«Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες θα πρέπει να έχουμε τέτοιους χώρους κράτησης. Θα πρέπει αρχικά να διαπιστώνεται εάν υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικού ασύλου για να τους χορηγείται, ειδάλλως θα πρέπει να κρατούνται (...) Δεν θα δημιουργηθεί τέτοιος χώρος μόνο στην Κοζάνη. Θα υπάρξει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες ώστε σε εύλογο χρονιικό διάστημα να μας υποδείξουν αντίστοιχους χώρους.

Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα 99,5», ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι οι χώροι αυτοί θα έχουν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, οι δε κρατούμενοι εντός αυτών θα φρουρούνται με ευθύνη της ελληνικής αστυνομίας.

Επενέλαβε ότι η τοπική οικονομία θα τονωθεί από τη δημιουργία του κέντρου κατά 600.000 ευρώ κάθε μήνα δεδομένου ότι το κόστος «συντήρησης» κάθε κρατούμενου είναι περίπου 20 ευρώ ημερησίως.

Αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες 

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.


Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ... επί ποδός πολέμου βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης.

«Δεν υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία στρατόπεδα που να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων» ανέφερε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου και τόνισε ότι θα γίνει δημοκρατικός διάλογος για το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αντίθετος με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων τουδήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης δηλώνει και ο δήμαρχός του Γιάννης Αναστασιάδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μ.Χρυσοχοΐδη επισήμανε ότι η περιφέρεια δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

http://www.ethnos.gr/, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 26/03/2012 18:31:06

  Μα γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο. θα μου πείτε αυτή την τέχνη μάθανε αυτή εξασκούν.
  Ναι αλλά, έστω ότι γίνουν 30 κέντρα για 1000 άτομα, δηλαδή 30000... Αστεία πράγματα! Εδώ είναι εκατομμύρια. Θα φάνε λεφτά οι εργολάβοι καιμετά μονίμως θα κοστίζει η φύλαξη και η συντήρηση στον τίμιο ΈΛληνα φορολογούμενο.
  Πάει το πολιτικό σύστημα οδηγεί την Ελλάδα στον βέβαιο θάνατο.
  Όαταν βλέπω όμως και ο λαός ποιούς ψήφιζε π.χ. Κουκουλόπουλο, λέω του αξίζει η χρεοκοπία. Λυπάμαι τους νέους και 15 - 20% τίμιους ανθρώπους.

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ S.P. 26/03/2012 18:42:09

   Σωστό, ποσοτικά δε λύνεται το πρόβλημα. Αλλά ξεκινάει (αργά και βασανιστικά) να γίνεται επιτέλους κάτι...

 2. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 26/03/2012 18:37:48

  Δεν έχουν αποκλείσει το στρατόπεδο. Απλά κάνουν πρόβες για τις βάρδιες στις σκοπιές...

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/03/2012 18:39:10

  Η ιστορία μπάζει από παντού, αν και προσωπικά, σαν βασική ιδέα με βρίσκει σύμφωνο.
  Αλλά, όπως όλα στην Ελλάδα (βλ. Ολυμπιακές εγκαταστάσεις) έτσι και αυτοί οι χώροι θα είναι πρόχειροι, θα φάνε γερά κάποιοι επιτήδειοι, και στην συνέχεια θα εγκαταλειφτούν στη τύχη τους, με τους παράνομους "μουτζαχεντίν" και "ταλιμπάν" που γεμίσαμε, να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι στην ελληνική επαρχία!
  Επιμένω στην λύση Μακρόνησος, όσο σκληρό κι αν ακούγεται.
  Συναίνεση χρειάζεται και τίποτα περισσότερο. Κι ας πάει ο Σύριζα με κανό και με καίκια να κάνει διαδηλώσεις συμπαράστασης.
  Εκεί που έφτασε το πράγμα με τους λαθρομετανάστες, μόνο οι ριζικές και δραστικές λύσεις θα φέρουν αποτέλεσμα, ειδάλλως ή θα χαθούμε όλοι, ή σε λίγα τέρμινα θα γίνονται κανονικές φυλετικές και θρησκευτικές μάχες στους δρόμους των πόλεων μας.

  • S.P. avatar
   S.P. @ Strange Attractor 26/03/2012 18:49:07

   Να, ναι Μακρόνησος, σαν προσωρινή διαμονή μέχρι το διώξιμο.

   • σάκος με απίδια avatar
    σάκος με απίδια @ S.P. 26/03/2012 23:31:34

    Και γιατί όχι στη Μύκονο; Δηλαδή οι 10-20 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι δε μπορούν να κάνουν μια θυσία; Ας αναλάβει να τους φτιάξει αυτωνών πολυτελείς κατοικίες και να τους βρει δουλειά σε όποιο μέροσ της χώρας θα διαλέξουν.
    Με αυτό τον τρόπο, οι υποδομές φιλοξενίας είναι έτοιμες, θέσεις εργασίας θα υπάρχουν άφθονες, νησί είναι δε θα φεύγουν, οι κολονακιώτες αλλά και λοιποί αριστεροί δε θα μπορούν να πουν κουβέντα γιατί θα τους έχει βάλει στο καλύτερο μέρος της ελλάδας, οι λάθρο θα είναι ευτυχισμένοι γιατί θα έχουν εκπληρώσει την επιθυμία τους να φτάσουν σε κάποιο κορυφαίο μέρος του δυτικου πολιτισμού, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Και άνετα το επόμενο ας είναι και η μακρόνησος, για να τη φέρει και στους επόμενους

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Strange Attractor 26/03/2012 18:52:28

   Και ξέρεις όσο πιο "κολωνακιώτης" ο "αριστερός" τόσο μεγαλύτερο το κόλλημα με τη λέξη Μακρόνησος.

   Μία λύση θα ήταν να τους λέγαμε ότι το νησί προκειμένου να φιλοξενήσει παράνομους μετανάστες θα μετονομαστεί σε Μυκόνησος ή κάτι τέτοιο.

   Επίσης τα χρώματα της πισίνας του πλοίου μεταφοράς θα έχει χρώματα επιλεγμένα από designers με Masters από το Central St. Martins του Λονδίνου και κατά την μεταφορά θα προσφέρεται Mohito σε όποιον το επιθυμεί.

   Νομίζω τα παραπάνω θα ήταν αρκετά για να καμφθούν οι "αριστερές" αναστολές.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ Strange Attractor 27/03/2012 10:47:34

   Συμφωνώ απόλυτα! Μακρόνησος και απελάσεις άμεσα. Με τα στρατόπεδα θα γίνει πανηγύρι. Θα μαζεύονται από έξω οι Συριζαίοι και το ΚΚΕ, θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας και εντωμεταξύ η Χρυσή Αυγή θα ανεβάζει τα ποσοστά της σε διψήφιο αριθμό.

   Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες δεν είναι υπαρκτό μόνο στην Αθήνα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις επαρχιακές πόλεις και όσο το αφήνουμε θα μας εξαφανίσει σαν χώρα. Το έχω ξαναφέρει πάλι στο antinews, έχουμε εισβολή μουσουλμάνων του τρίτου κόσμου και κατάληψη δια περιπάτου της χώρας μας, με τη βοήθεια των ισλαμοφασιστών της Τουρκίας, οι οποίοι συντονίζουν την κατάληψη της χώρας μας και περιμένουν την ολική κατάρρευση μας, που νομοτελειακά έρχεται.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 26/03/2012 18:41:58

  Τα κέντρα υποδοχής ποιά αποστολή θα έχουν και για πόσο καιρό θα κρατούν ανθρώπους ;
  Γιατι αφού το πρόβλημα είναι ευρωπαικό δεν γίνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ;
  Γιατί δεν τα κάνουν στα τόσα ακατοίκητα νησιά;
  Σε ποιά νοσοκομεία θα περιθάλψουν τόσους ανθρώπους και εις βάρος ποίων;
  Η απόφαση πιστεύω είναι του ποδαριού και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα .

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΠΕΛΙΑΣ 26/03/2012 18:42:51

   Έτσι ακριβώς όπως τα λες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΠΕΛΙΑΣ 26/03/2012 19:53:08

   Άπό τη στιγμή που κάποιος μπήκε στη χώρα χωρίς άδεια (=παράνομος!) και χωρίς εξασφαλισμένη εργασία, αντί άλλης ποινής: υποχρεωτική διαμονή σε ακατοίκητο νησί (υπό επίβλεψη), με υποχρεωτική εργασία, άνευ αμοιβής (λ.χ. καλλιέργεια των προς το ζην, οδοποιία, βελτιωτικά έργα) μέχρι την ώρα της επιστροφής στα πάτριά του εδάφη. Καμμία δωρεάν διατροφή, περίθαλψη κλπ.: δεν γίνεται να ταϊζουμε παρανόμους! Να δούμε πόσοι θα συνεχίσουν να έρχωνται, τότε...

   • m.s avatar
    m.s @ δρόμος 26/03/2012 23:57:02

    και το πρότζεκτ να το πούμε ''SPARTACUS''

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ m.s 27/03/2012 10:41:23

     υπονοείς κάτι με σκλάβους? μεγάλο λάθος, αγαπητέ/ή: το παράπτωμα επισύρει ποινή, η ποινή πληρώνεται, τόσο απλά. Αντιθέτως όμως από ό,τι πιστεύεις, ο μόνος τρόπος να βοηθήσεις ανθρώπους που έρχονται από τις πάμπτωχες πατρίδες τους με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, είναι να τους μάθεις να εκμεταλλεύωνται αυτό που έχουν, τη γη, και να τους στείλεις πίσω να απελευθερώσουν έτσι τον δικό τους τόπο, αντί να εξυπηρετούν τις διεθνείς μαφίες. Εγώ λοιπόν μιλώ για πραγματική απελευθέρωση, και όχι κινηματογραφική, αλά Σπάρτακος.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ m.s 27/03/2012 10:48:49

     υπονοείς κάτι με σκλάβους? αντίθετα, θα τους βοηθήσουμε μ'αυτό τον τρόπο να ελευθερωθούν από τις διεθνείς μαφίες, που τους εκμεταλλεύονται, και θα τους προσφέρουμε τη γνώση ώστε να εκμεταλλευτούν αυτοί τη δική τους γη, ώστε να γίνουν πραγματικά ελεύθεροι.

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΠΕΛΙΑΣ 27/03/2012 20:37:20

   Ρε σεις το πήρατε χαμπάρι;
   Στην Ελλάδα οι λύσεις δημιουργούν, αντί να λύνουν προβλήματα.
   Καμία σχέση με την άλγεβρα που μαθαίναμε στο γυμνάσιο.
   Η προχειρότητά μας δεν έχει όρια !

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/03/2012 18:45:05

  Απαράδεκτο.
  Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί.

  Η Τουρκία πανηγυρίζει σήμερα.
  Ο Τζέφρι επίσης.

  Αναρωτιέμαι ποιος πολιτικός Μακιαβέλι κατηύθυνε τα πράγματα στα άκρα ώστε η χείριστη λύση να συζητείται ως η "βέλτιστη"!!!

  Πρόκειται για την κλασική υλιστική αντιμετώπιση του πασοκανθρώπου, που προτάσσει ένα ΧΥΔΑΙΟ δέλεαρ στις τοπικές κοινωνίες, για να ακονίσουν το μαχαίρι με το οποίο θα σφαγούν αύριο.

  Πρόκειται για Εθνικό έγκλημα και σταδιακά γίνεται φανερή η φρικαλέα έκτασή του, όταν σε όλη την Ελλάδα φυτευτούν 30 πολίχνες-μαχαιριές.

  Το πρόβλημα της Αθηνας ΔΕΝ επιτρέπεται να διαχυθεί στις άλλες πόλεις, και ας ανηκω σε αυτους που το βιώνουν.

  Αν τους δίνει η Ευρώπη 250 εκ. για τα κέντρα, τι ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟ από το να δώσουν 500 ευρώ στον καθένα για την επαναπροώθησή του στην πατρίδα του, από τον Οργανισμό Επαναπροωθήσεων;

  Αμέσως αμέσως θα φύγουν 500.000.
  Σε ένα χρόνο, με 20.000 επιστροφές το μήνα.
  Θα μείνουν μόνο μερικές χιλιάδες περιπτώσεις που χρήζουν πράγματι άσυλο, να μελετηθούν, πάντα με γνώμονα την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

  Αρχίζοντας πρώτα από τα νησιά μας όπου συγκεντρώνονται: Ρόδο, Κω (τεράστιο το πρόβλημα, έχει περιγραφεί), Χίο, Λέσβο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Κρήτη.

  Και παράλληλα με τις πόλεις Θεσσαλονίκη (αυτή είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Αθήνα), Πάτρα, Ιωάννινα.

  Και με ειδικό σχέδιο για την επανακατάληψη του κέντρου της Αθήνας.
  Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

  ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ:

  ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ - ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ.

  Δεν έχει κανένα νόημα η διασπορά ισλαμικών κοινοτήτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
  ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΜΕΝΤΑΛΕΡ.

  EINAI AYTO AKΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

 6. liotsos avatar
  liotsos 26/03/2012 18:55:55

  Ας βοηθησουν οι Γερμανοι που εχουν την capacity και το knowhow σε στρατοπεδα συγκεντρωσης, οπως ελεγε καποτε ο ΓΑΠ

 7. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 26/03/2012 19:15:07

  Είναι μία πολύ καλή πρώτη κίνηση με την προϋπόθεση ότι θα κρατούνται εκεί για ένα ολιγοήμερο διάστημα μέχρι να επελαθούν. Επαναλαμβάνω για λίγα 24ωρα κι όχι παραπάνω.
  Αλλιώς το όλο πράγμα μπορεί να καταλήξει σε τραγέλαφο για αρκετούς λόγους:

  1)Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φύγουν από την ελλάδα κι όχι να βρίσκονται εδώ με οποιαδήποτε ιδιότητα.

  2)Τριάντα κέντρα μπορούν να χωρέσουν ελάχιστες χιλιάδες μετανάστες ενώ εδώ μιλάμε για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

  3)Πιθανότατα ακόμη και λίγες χιλιάδες κρατούμενοι θα φέρουν την ελληνική αστυνομία στα όρια της αντοχής της με αποτέλεσμα μεγάλο κόστος και παραμέληση των υπολοίπων καθηκόντων της.

  4)Κανένας δεν μπορεί να μας βεβαιώσει ότι αν κάποιοι μετανάστες κρατηθούν για πολλές ημέρες ή μήνες δεν θα εξεγερθούν (έχοντας πιθανότατα και δίκιο), θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες που διαβιούν κοντά στα στρατόπεδα και εκθέτοντας την χώρα διεθνώς. Eξάλλου δεν είναι (απαραίτητα) εγκληματίες αλλά απλώς ανεπιθύμητοι.

  Κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι οι αριστεροί δεν θα κάνουν σημαία τους την αντίθεση στα στρατόπεδα και δεν θα πιέζουν για ανεδαφικές υποχωρήσεις σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Αν δεν απελαύνονται άμεσα, οι ιστορίες δυστυχών μεταναστών που υποχρεώθηκαν σε πολυήμερη ή πολύμηνη κράτηση, θα κάνει την θέση της αριστεράς "όλοι μέσα, όλοι νόμιμοι τώρα, όλη η χώρα ένα μπουρδέλο¨, να φαίνεται σχεδόν λογική.


  Ο Έβρος πρέπει να "κλείσει". Να κλείσει με οποιοδήποτε τρόπο: Φράγματα, τείχος, κτλ. Αλλιώς κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε μία υπόθεση "βαρελιού δίχως πάτο". Οι επαναπροωθήσεις θα βαρύνουν την ελλάδα οικονομικά. Δεν ειναι δυνατόν να ξοδεύουμε εκατομμύρια για να στέλνουμε αποκεί πούρθαν τους ήδη υπάρχοντες μετανάστες ενώ ταυτόχρονα θα εισέρχονται όλο και περισσότεροι νέοι!!!!!

  Τα κριτήρια με τα οποία κάποιος διαμένει νόμιμα στην χώρα πρέπει να επαναξεταστούν. Δεν είναι τυχαίο που στις περισσότερες επιχειρήσεις σκούπα αυτοί που συλαμβάνονται ακόμη κι αν ασκούν παράνομες δραστηριότητες (πχ παρεμποριο) έχουν εξασφαλίσει έγγραφα παραμονής αφού η απόκτησή τους είναι απαράδεκτα εύκολη. Για αυτό δεν μιλάω για λαθρομετανάστες και νόμιμους μετανάστες. Μιλάω για μετανάστες. Υποψήφιος για απομάκρυνση πρέπει να είναι όποιος δεν έχει νόμιμη δουλειά. Το παρεμπόριο, η επαιτεία, ο καθαρισμός υαλοπινάκων στα φανάρια δεν είναι τέτοιες.

  Η χώρα μας πρέπει να εξετάσει και τι δυνατότητες υπάρχουν να περιοριστεί η δυνατότητα εισόδου σε άτομα, πολίτες της Ε.Ε., που έχουν παρανομίσει στην Ελλάδα. Η επαιτεία πχ είναι παράνομη. Ένας γύφτος, πολίτης ρουμανίας ή βουλγαρίας που έχει ασκήσει αυτήν την δραστηριότητα στο παρελθόν εντός των συνόρων μας, δεν πρέπει να γίνεται δεκτός ξανά. Ο Σαρκοζί έδιωξε τους Ρουμανόγυφτους από την Γαλλία δίχως πολλά - πολλά (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ρουμάνους που δεν είναι ρομά και εργάζονται στην ελλάδα. Καθώς όμως ζω στην πάτρα έχω απηυδήσει με τους ρουμανόγυφτους. Επαιτούν σε όλη την πόλη στήνοντας "διόδια¨ ανά 50 μέτρα!).

  Μπορώ να σκεφτώ και άλλα, αλλά καλύτερα να μην σαν κουράσω περισσότερο.
  Το νόημα είναι ότι η κράτηση στα στρατόπεδα πρέπει να διαρκεί κάποια 24ωρα.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/03/2012 19:19:56

  Αυτήν την ώρα το λύνει σφαιρικά το θέμα η κα Νταλάρα στον Εισαγγελάτο!

 9. Economist avatar
  Economist 26/03/2012 19:44:07

  Αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για το ανωτέρω θέμα με τίτλο: “δεν είμαι ρατσιστής αλλά ούτε και ανόητος για να πιαστώ κορόιδο”. Σκέφτηκα όμως ότι και να γράψω δεν έχει σημασία. Αν η ελληνική κοινωνία είναι υγιής θα αποτρέψει την μετάσταση του προβλήματος εάν είναι άρρωστη ας τελειώσει η Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα.

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/03/2012 19:55:08

  Η λυση ειναι μια και ειναι τιμια και ορθη! Αποτελειται απο 3 βηματα.
  1) Σκουπα και διωξιμο σε οσους δεν εχουν γνησια εγγραφα
  2) Για τους υπολοιπους , απελαση για οσους εχουν καταδικαστει για αξιοποινες πραξεις.
  3) Αυτοι που θα απομεινουν, ερευνα εαν και κατα ποσο τους χρειαζομαστε. Οσοι δε κριθουν χρησιμοι και απαραιτητοι να παραμεινουν, οι υπολοιποι να επιστρεψουν στην πατριδα τους.
  Πιστεψτεμε οτι τα λεω μετα πονου ψυχης και οτι σεβουμε και αντιλαμβανομαι τον πονο του μεταναστη, αλλα ειναι η μονη λυση για το καλο τοσο των ιδιων οσο και των γηγενων γιατι με της σημερινες συνθηκες θα ξεσπασει αλληλοφαγωμα και θα εχουμε ολοι ασχημο τελος!!!

 11. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/03/2012 20:29:56

  "ΠαράγοντεςΧ", τα κανάλια, και τώρα εδώ το άρθρο αναφέρεστε συνεχώς στην Κοζάνη και στο πρώην στρατοπεδο "Πόρτη".

  Δεν πρόκειται για την πόλη της Κοζάνης αλλά για την Νεάπολη Κοζάνης, κωμόπολη 3000 χλ κατοίκων, 40 χλμ βορειοδυτικά της Κοζάνης και απεχουσα μόνο 15-17 χλμ από την Καστοριά στον Καλλικρατικό Δήμο Βοϊου με πρωτεύουσα την Σιάτιστα.
  Σας παρακαλώ, διορθώστε το.

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 26/03/2012 20:32:57

  Ἐξ' ἀρχῆς καί ἐκ τῶν πραγμάτωνκαταδικασμένο σάν πρόγραμμα νά ἀποτύχει. Κατ' ἀρχήν δέν εἶναι μέτρο γιά την πάταξη τῆς λαθρομετανάστευσης,μᾶλλον δέν ἒχει καμμία σχέση,γιατί μέ τήν ἀναστολή τῆς λαθρομετανάστευσης δέν γίνεται τίποτα,ὃπότε αύτοί θά συνεχίσουν νά ἒρχονται,ἒπειτα αὐτοί πού θά μένουν στά κέντρα αὐτά θά μένουν σάν νόμιμοι πιά; γιά πόσο καιρό; μέ τί ὂρους; Ἂσε πού θά 'ναι γιά 100 ἂτομα τό καθένα καί θά στοιβάζονται 500 καί μέ τί συνθῆκες ὑγιεινῆς.Τό μόνο κέρδος πού θά 'χουν οἱ τοπικές κοινωνίες,θά εἶναι τό νά κτιστοῦν τά κτίρια,μετά προβλήματα θά δημιουργήσουν...

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/03/2012 20:48:54

  χαχαχα! Μα αυτό περιμένει ο ελληνικός λαός, μέρες τώρα..να δοθεί μια οριστική λύση από τη Νταλάραινα...

 14. fallen angel avatar
  fallen angel 26/03/2012 21:02:36

  Έναν άλλο παράγοντα δεν μας εξήγησε ο κ. υπουργός.
  Όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες, πως θα δεχθούν έτσι απλά να μεταφερθούν σε χώρους κράτησης?
  Φαντάζομαι ότι εκεί θα μεταφερθούν ήδη άτομα που βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο οι πρωτοεισερχόμενοι.
  Σε αυτή την περίπτωση η οποία είναι και η ποιο πιθανή, οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες και αμφιβάλω αν θα μπορεί η αστυνομία ή κάποιος άλλος να διαχειριστεί μία κατάσταση, όπου θα υπάρξει ένας πραγματικά βίαιος ξεσηκωμός. Κανένας από αυτούς δεν θα δεχθεί να χάσει την ελευθερία του .
  Έχω την εντύπωση πως κάτι άλλο σχεδιάζεται...
  Δεν γίνεται από την μία να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο τους νόμους για αποσυμφόρηση των φυλακών και από την άλλη να φτιάχνουν ουσιαστικά 30 φυλακές με άριστες συνθήκες κράτησης!!

 15. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 26/03/2012 21:11:44

  ᾿Ἀλλενάκι,Στόν ἈΝΤ1 ἔδειξαν ἐγκαταλελειμένες πολυκατοικίες στήν ὈΜΟΝΟΙΑ πού στιβιάζουν 40 λάθρο σέ κάθε δωμάτιο! Βρῶμα, ἀρρώστεια, μοῦχλα, δισοδύα. Πληρώνουν (οἱ λάθρο) τούς Ἕλληνες ἰδἰοκτῆτες 100 εὑρώ τόν μῆνα. Ἡ ρεπόρτερ εἶπε ὅτι οἱ λάθρο πληρώνουν 10.000 γιά νά ἔλθουν στήν Ἑλλάδα, καί ρωτῶ: ποῦ βρίσκει ὁ κάθε λάθρο αὐτό τό ποσό γιά νά ἔλθη στήν Ἑλλάδα;;

  EΞΩ ὈΛΟΙ ὈΙ ΛΑΘΡΟ Η ΜΗ ἈΠΟ ΤΗΝ ἘΛΛΑΔΑ

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φωτεινή 26/03/2012 21:59:00

   Που νομίζεις χρησιμοποιεί το χρήμα που μαζεύει ο Σόρος;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Φωτεινή 26/03/2012 22:01:58

   ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΡΟΔΟ, ΚΩ:
   από τον Κωνσταντίνο

   Η συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών-Αφγανών (τουρκομάνων) στην ΑΚΡΙΤΙΚΗ Ρόδο στις 25/02/12 επιβεβαίωσε κάποιες ανησυχίες που είχαμε από καιρό. Οι ίδιες και χειρότερες προϋποθέσεις να ξεσπάσουν ανάλογα γεγονότα με αυτά της νήσου Ρόδου, έχει και η νήσος Κως.

   Από το 2008 παρατηρούμε κάθε Παρασκευή στο τζαμί ΝΤΕΡΦΤΕΡΝΤΑΡ στην Κεντρική πλατεία της Κω ομάδες φανατικών Ισλαμιστών να προσέρχονται στο τζαμί και ενώ κατά την είσοδόν τους σε αυτό είναι ήρεμοι, μετά το πέρας της προσευχής και του κηρύγματος εξέρχονται ταραγμένοι, νευρικοί και επιθετικοί κοιτώντας τους Έλληνες θαμώνες των καφετεριών αλλά και τους ξένους τουρίστες με βλέμματα μίσους, δημιουργώντας έτσι ένα πολεμικό κλίμα αλλά και προειδοποιώντας μας ευτυχώς για τις μελλοντικές τους κινήσεις...

   Η καταγωγή των συγκεκριμένων μουσουλμάνων είναι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν (τουρκομάνοι), Τουρκμένοι του Ιράκ από την περιοχή της Μοσούλης, Σομαλοί, Σουδανοί και Μπαγκλαντεσιανοί.

   Προσέρχονται βέβαια στο τζαμί και Κώοι Μουσουλμάνοι αλλά αυτοί συνήθως προτιμούν το τζαμί του Πλατανίου για την προσευχή τους. Ξεχάσαμε να προσθέσουμε και μερικούς Κοσοβάρους μουσουλμάνους με τις οικογένειές τους οι οποίοι προτιμούν το τζαμί της Πλατείας Ελευθερίας από το τζαμί του Πλατανίου – όπου ιμάμης είναι ο κος Δαμάδογλου, ενώ στο τζαμί Ντεφτερντάρ είναι άλλος...

   Θα μου πείτε βέβαια πώς βρέθηκαν τόσες εθνότητες με μουσουλμανικό θρήσκευμα στην Κω και πώς κάποιες από αυτές έχουν τουρκομανική και τουρκμενική καταγωγή, σε ένα νησί το οποίο έχει μόνο 33.000 πληθυσμό εκ των οποίων οι 1.100 είναι μόνο μουσουλμάνοι.

   Οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι είναι λοιπόν έποικοι-λαθροεισβολείς που ήρθαν στην Κω βάσει οργανωμένου σχεδίου από το TOYΡΚΙΚΟ κράτος το οποίο τους προωθεί καθημερινά στα Δωδεκάνησα, κυρίως όμως σε Κω και Ρόδο.

   Οι λαθρομετανάστες αυτοί βρίσκουν εργασία στα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις της Κω, κυρίως όμως στα ξενοδοχεία.

   Έτσι τα μεροκάματα έπεσαν σε εξευτελιστικές τιμές για τους Έλληνες και η όμορφη Κως άρχισε σιγά-σιγά να μετατρέπεται σε Καμπούλ, Κιρκούκ, Μοσούλη, Καράτσι, Ντακά, Μογκαντίσου, Πρίστινα και Τίρανα, προβάλλοντας έτσι μία απεχθή εικόνα για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη αλλά και κάνοντας αβίωτο τον βίο των Φιλόξενων Κώων και των άλλων Ελλήνων.

   Εκτός από τα εγκλήματα μεταξύ των μουσουλμάνων στο νησί, όπως το κάψιμο ενώ ήταν ζωντανός, ενός Ιρακινού από έναν Αιγύπτιο στο Δάσος της Τσουκαλαριάς, αλλά και ο βιασμός με κουπί (!!!) βάρκας 40χρονου Μπαγκλαντεσιανού από 17χρονο Πακιστανό,

   βλέπουμε καθημερινά αλβανοκοσοβάρους να συλλαμβάνονται για διακίνηση σκληρών και ελαφρών ναρκωτικών, για ξυλοδαρμούς εν πληρωμή, για εμπρησμούς καταστημάτων και για πολλές άλλες ανάλογες αγαθοεργίες.

   Οι ξενοδόχοι βέβαια της Κω παρότι συλλαμβάνονται οι αλβανοκοσοβάροι υπάλληλοί τους δεν πτοούνται και προσλαμβάνουν άλλους ομοεθνείς τους μαζί με εργαζόμενους δούλους από Σλοβακία, Σερβία, Σκόπια, Ουγγαρία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Μολδαβία, Πολωνία, καθώς και σπουδαστές από Ευρωπαϊκά κράτη.

   Βέβαια κάποιες λίγες έως πολλές φορές συλλαμβάνονται και Τσέχοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι στο λιμάνι της Κω να φέρνουν ποσότητες ηρωίνης από την Αλικαρνασσό, όχι βέβαια μεγάλες ποσότητες, μόνο τέσσερα κιλά ηρωίνη όπως επί παραδείγματι έφερε από την Τουρκία Τσέχος εργαζόμενος και Ρουμάνος εργαζόμενος σε ξενοδοχεία της Κω (ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ).

   Από την άλλη μεριά οι «φίλοι» μας Βούλγαροι και Ρουμάνοι μετά την είσοδό τους στην Ε.Ε., κουβαλήθηκαν όλοι στην Ελλάδα για δουλειά. Θα μου πείτε, το ότι αρκετές δεκάδες εξ αυτών συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν στρατιωτικές μονάδες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και της Θράκης δεν σημαίνει και τίποτα...

   Όπως δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο το γεγονός ότι το Ζηπάρι της Κω έχει μετατραπεί σε Αλβανο-Κοσοβάρικη Κωμόπολη με πάνω από 2.000 Αλβανούς, ενώ η γραφική Καρδάμαινα με τις 45.000 κλίνες και την προσφερόμενη για απόβαση ακτή έχει γύρω στις 2.000 Πακιστανούς, Αλβανούς, Τουρκμένους, Μπαγκλαντεσιανούς οι οποίοι όταν δεν εργάζονται παρανόμως εξασκούν το χόμπυ της διακίνησης ναρκωτικών και μερικές φορές για να ξεσκάσουν πλακώνονται και στις μαχαιριές μεταξύ τους, ενίοτε και με τους φιλήσυχους Καρδαμιώτες οι οποίοι για να κερδίσουν κάποια χρήματα από τα εργατικά έσκαψαν μόνοι τους τον λάκκο τους γεμίζοντας το χωριό τους με εχθρικούς λαθρεποίκους.

   Στο Πανέμορφο Πυλί στο οποίο υπάρχει πληθώρα στρατοπέδων (όπως και στην Καρδάμαινα και στην Αντιμάχεια), ζουν επίσης χιλιάδες συμπαθείς κατά τ’ άλλα αλβανοκοσοβάροι οι οποίοι για πρόσχημα και κάλυμμα έχουν τις εργασίες που τους δίνουν οι ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΩ.

   Πραγματική δουλειά όμως των αλβανοκοσοβάρων αλλά και των Βουλγάρων, Ρουμάνων, Πακιστανών, Αφγανών, Μπαγκλαντεσιανών, Σομαλών, Σουδανών, Σημιτοαράβων, ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΩΝ και ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ είναι κατά την διάρκεια της ειρήνης να σκοτώνουν με την διακίνηση των ναρκωτικών τα Ελληνόπουλα της Κω, να διαλύουν τις οικογένειές τους, να τους στερούν τις θέσεις εργασίας, να βρωμίζουν αισθητικά και κυριολεκτικά το πανέμορφο αυτό νησί και όταν θα έρθει η καθορισμένη ώρα να ενεργοποιηθούν για την πραγματική τους αποστολή για την οποία ήρθαν στο νησί.

   Και ποια είναι αυτή; Να συνδράμουν τον τουρκικό στρατό που θα εισβάλλει στα Δωδεκάνησα, στην Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας πρώτα αυτοί χαοτικό κλίμα και σύγχυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν την νήσο αλλά και προξενώντας τον πανικό με τις σφαγές αμάχων και τις επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους της άμυνας του νησιού.

   Η Τουρκία φανταζόμαστε θα ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς της τους ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ για τις διευκολύνσεις που της παρέχουν για την επικείμενη στρατιωτική εισβολή της στα Δωδεκάνησα. Ευχαριστεί επίσης τις ΛΕΣΧΕΣ LIONS, ROTARY, τις μασονικές στοές, τους Ιταλούς TOUR OPERATORS, τους Γερμανούς TOUR OPERATORS, τους αποικιοκράτες Άγγλους της Καρδάμαινας, τις βουλγαρικές και ρουμανικές μυστικές υπηρεσίες που τόσο πολύ όλοι τους βοηθούν ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα του ΦΕΤΙΟΥΛΑ ΓΚΙΟΥΛΕΝ και του ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ να γίνουν τουρκικά όσα μέρη έχουν οθωμανικά μνημεία και τουρκόφωνους κατοίκους...

   Ωρομέδων

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/03/2012 21:12:35

  Κοντά στην Ασπρούλα και στο Τσοτύλι.
  Δαναός κάντρι!

 17. Orestios avatar
  Orestios 26/03/2012 21:54:23

  Μαζί με τα κέντρα θα ξεφυτρώσουν, χωρίς να το καταλάβει κανείς, και 30 ωραιότατα τζαμιά. Με ότι συνεπάγεται αυτό.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 26/03/2012 22:15:38

   Και για να το πάω παραπέρα, ποιός νόμος θα ισχύει στα "κέντρα"?
   Ήδη στη Γερμανία Δικαστήριο χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Δίκαιο για τη διαφορά δύο Μωαμεθανών.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Orestios 26/03/2012 22:22:43

    Ορέστιε, ενός κακού, μύρια έπονται.......

    • Orestios avatar
     Orestios @ Diamond Angel 26/03/2012 22:49:19

     Όπως γίνεται φανερό, η δικαιολογία της οικονομικής ενίσχυσης είναι αστεία, τουλάχιστον.
     Με την ίδια λογική νομιμοποιείται ο παιδεραστής, που προσφέρει χρήματα ή καραμέλες στο παιδάκι, αφού, με μια αρκετά αφαιρετική προσέγγιση, προσφέρει βοήθεια.

     Τα θέματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά.
     Βασικότερο, η ανυπαρξία ανάγκης από την τοπική κοινωνία για να φτιαχτεί ένα τέτοιο κέντρο.
     Η οικονομία της περιοχής βασίζεται αλλού και δυστυχώς η κρατική παρέμβαση την σκοτώνει εδώ και χρόνια.

     Καλό είναι να μην αγνοούμε το θέμα της θρησκείας και των νόμων, που θα ισχύουν στο "κέντρο", και να δεχόμαστε αψήφιστα κάθε επιταγή της ΕΕ επικεντρώνοντας μόνο στο οικονομικό δέλεαρ.
     Βιώνουμε ήδη με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που δεν επικέντρωσε στην παραγωγή αλλά στην οικονομική ενίσχυση.
     Αλλά το σημαντικότερο είναι η απαξίωση της τοπικής κοινωνίας από την ΕΕ μέσω των αποφάσεων και των διαταγμάτων από γραφειοκράτες σοβιετικού επιπέδου.

 18. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 26/03/2012 22:15:48

  Πέστα βρε Γιώργο! Θα σταθώ στους ρουμανόγυφτους ,γιατί έχουν καταντήσει γάγγραινα για την πόλη. Ποιά 50 μέτρα; Εξω από κάθε φούρνο , σούπερμαρκετ, κανονικό 8ωρο ζητανιάς και κλοπής. Και μετά , άλλοι με καρότσια σε κάθε κάδο σκουπιδιών, ψάχνοντας και πετώντας όλα τα σκουπίδια έξω, με αποτέλεσμα μια βρώμα και μιά εικόνα εγκατάλειψης παντού. Ασε τα φανάρια......

 19. Θάνος avatar
  Θάνος 26/03/2012 22:27:36

  Απλές λύσεις:  1.)Κέντρα παράνομων μεταναστών μόνο στη Μακρόνησο, στο μεγαλύτερο Ελληνικό ακατοίκητο νησί που συνάμα είναι και δίπλα στην Αττική, μόνο 10 λεπτά από το Λιμάνι του Λαυρίου(εύκολη πρόσβαση των ειδικών φρουρών, των σχετικών προμηθειών, των κλουβών με τους παράνομους μετανάστες) και μηδενικό πολιτικό κόστος αφού η νήσος είναι ακατοίκητη.Έτσι θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του Λαυρίου-Λαυρεωτικής που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας χωρίς καν να έχουν τους παράνομους μετανάστες στα πόδια τους.

  .

  2.)Φράξιμο των χερσαίων Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο με ηλεκτροφόρο τείχο όπως στα συνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό.Οι παράνομοι μετανάστες έχουν ρημάξει τους ντόπιους Θράκες γεωργούς.  3.)Συνεννόηση με τις χώρες καταγωγής τους για άμεση απέλαση από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με χρηματικό όφελος για τις χώρες καταγωγής τους,πχ 100 ευρώ ανά παράνομο μετανάστη(πιστέψτε με δεν θα δεχτούν διαφορετικά).  Όχι στο διασκορπισμό του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα.

  Απελάσεις τώρα για να ξεβρωμίσει το Κέντρο από το έγκλημα.

  Επιτέλους βαρέθηκα σε κάθε φανάρι να βλέπω παράνομους μετανάστες και κανείς από την πολιτεία να μην ενεργεί.

  • Γεράσιμος Ρουκανιώτης avatar
   Γεράσιμος Ρουκανιώτης @ Θάνος 26/03/2012 22:52:02

   Αγαπητέ συμφωνώ!
   Οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι συμπολίτες μου για να διεκδικούν ισότιμα πολιτικά και κοινωνικά δικαίωματα.Σεβόμαστε τις παναθρώπινες αξίες και τα ατομικά του δικαιώματα, αλλά από τη στιγμή που εισήρθε στην Ελλάδα παράνομα και παραβίασε το νόμο θα υποστεί τις κυρωτικές του συνέπειες.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Θάνος 26/03/2012 23:50:28

   Θάνο,ἂμα γίνουν τά 2 καί 3,τό 1 πού γράφεις δέν χρειάζεται...

 20. Ιστιοπλόος avatar
  Ιστιοπλόος 26/03/2012 22:40:30

  Στη Μακρόνησο να τους στείλουμε.
  Είχε προταθεί και παλιότερα, αλλά κάποιοι ξύνισαν.
  Παράλληλα στο νησί ας χτιστούν και τα τζαμιά που ζητάνε.
  Σήμερα στη Μακρόνησο έχει μόνο μερικά μελίσια και κάποια περιορισμένη κρηνοτροφία από κατοίκους του Λαυρίου.
  Μόνιμους κατοίκους δεν έχει και ούτε τίθεται ζήτημα οικολογικής καταστροφής αφού στο νησί δεν υπάρχει ούτε δέντρο.
  Ως προς τους αριστερούς ας τους χτίσουμε ένα μουσείο μνήμης.
  Τι άλλο ζητάνε?
  Σκεφτείτε και το κόστος μεταφοράς των παρανόμων μεταναστών από την Αττική στην Κοζάνη.
  Ενώ η Μακρόνησος είναι δίπλα στην πρωτεύουσα και 10 μόνο λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου.

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/03/2012 23:17:32

  Σήμερα το απόγευμα, κατεβαίνοντας τη Θηβών και στρίβοντας προς Πέτρου Ράλλη, στο ύψος του Γ΄ Νεκροταφείου - η στροφή είναι κάτω από την αερογέφυρα και εξαιρετικά κλειστή -, ερχόταν ακριβώς αντίθετα από τη φορά των αυτοκινήτων καροτσάκι που έσπρωχνε ένας βρωμερός Μπαγκλαντεσιανός (συγγνώμη, αλλά ο τύπος ήταν αυτό ακριβώς που λέει η λέξη...). Αν είχα συγκρουστεί μαζί του, πράγμα πολύ πιθανό, διότι δεν υπήρχε καμία ορατότητα και η λωρίδα κυκλοφορίας είναι μάλλον στενή, θα είχαν συμβεί δύο τινά:
  1. Θα είχε ενδεχομένως χτυπήσει σοβαρά ο άνθρωπος, αν δεν είχε σκοτωθεί, αφού το αμάξι θα προσέκρουε στο καρότσι και έτσι εκείνος θα βρισκόταν από κάτω,
  2. (το απείρως μικρότερο κακό) αυτός μπορεί να μην είχε πάθει τίποτα, αλλά το αμάξι μου θα είχε υποστεί φθορές που θα μου στοίχιζαν ακριβά, χωρίς να μπορώ να αποζημιωθώ.
  Έχουμε καταντήσει μία άθλια Ντάκα, με μερικούς σκραπάδες Έλληνες να είναι ανεξέλεγκτοι και να παρανομούν μπροστά στη μούρη του κράτους εκμεταλλευόμενοι την εργασία λαθρομεταναστών. Δηλαδή, παρανομία πάνω στην παρανομία μέσα στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, ακόμα και στο Κολωνάκι!
  Πόσοι βουλευτές και υπουργοί έχουν δει το θέαμα αυτό και μένουν απαθείς;
  Γιατί είμαι σίγουρος ότι αν κάποιος Ράιχενμπαχ κάνει έκθεση πάνω στο θέμα, αυτό θα λυθεί διά μαγείας;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 26/03/2012 23:58:17

   Στά Κύθηρα,ἀλλά παντοῦ στήν Ἐλλάδα,πολλοί ἀλβανοί,πακιστανοί,ρουμάνοι,ὀδηγοῦν πολλά σαράβαλα ἀνασφάλιστα,καί ὁ Θεός ξέρει μέ τί διπλώματα...Ἂν κάποιος ἂτυχος ἐμπλακεῖ μαζί τους σέ ἀτύχημα ἒχει χοντρό πρόβλημα! Καί τό χειρότερο,εἶναι ὃτι καί ἡ ἀστυνομία κάνει τά στραβά μάτια σκανδαλωδῶς πρός τούς ξένους.

 22. Στέλιος Γαλανίδης avatar
  Στέλιος Γαλανίδης 26/03/2012 23:20:41

  "Kύκλοι του υφυπουργείου Δημοσίας Τάξης άφησαν να διαρρεύσει ότι ο υφυπουργός έχει ρίξει στο τραπέζι την πρόταση να δημιουργηθεί στην Μακρόνησο ένα μεγάλο υπερσύγχρονο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και αιτούντων πολιτικό άσυλο.
  Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης, σε διευρυμένη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Εσωτερικών με εκπροσώπους των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνης και Εμπορικής Ναυτιλίας για το μεταναστευτικό, είχε ρίξει στο τραπέζι την παραπάνω πρόταση, μιλώντας για ένα μεγάλο υπερσύγχρονο κέντρο επαναπροώθησης που θα περιλαμβάνει εκτός από την μονάδα υποδοχής, νοσηλευτική μονάδα, παιδότοπο, ελικοδρόμιο - ει δυνατόν και αεροδιάδρομο, αλλά και σωφρονιστικό κατάστημα για μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά, για τους οποίους έχει αποφασισθεί δικαστικώς η διοικητική τους απέλαση.
  Ανήγγειλε, μάλιστα στους έκπληκτους υπουργούς και γενικούς γραμματείς ότι ύστερα από μυστικό διαγωνισμό είχε αναθέσει σε μεγάλη και γνωστή κατασκευαστική εταιρεία την σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για τα απαραίτητα έργα. Η εταιρεία εκλήθη να δώσει προσφορά όχι μόνον για την κατασκευή του κέντρου υποδοχής, αλλά και για λιμενικά έργα που θα ικανοποιούν της ανάγκες του συγκεκριμένου σχεδίου. Θα αναλάβει δε και την κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων στους λιμένες Πατρών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Χίου, Μυτιλήνης και Ηρακλείου για την δημιουργία ενός δικτύου θαλασσίας μεταφοράς λαθρομεταναστών με κέντρο την Μακρόνησο.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, ο κ. Μαρκογιαννάκης συνάντησε έντονες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην σύσκεψη αλλά και την θετική αντιμετώπιση του ζητήματος από υφυπουργό, γνωστό για την έντονη δυσαρέσκειά του εξαιτίας της μη τοποθετησής του στο υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί όμως που όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ήταν ότι η πρόταση αυτή θα δημιουργούσε τις έντονες αντιδράσεις της αριστεράς αλλά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. λόγω του συμβολικού χαρακτήρα του νησιού. Η απάντηση του κ. Μαρκογιαννάκη ήταν ότι αυτό αποτελεί ένα στοίχημα, καθώς κατά την γνώμη του η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου και καθ' όλα ανθρώπινου κέντρου, με νοσηλευτική μονάδα, εγκαταστάσεις για παιδιά και επαρκή σίτιση για όλους αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους, θα αποτελούσε τιμή και εξιλέωση για το διαβόητο νησί.
  Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι μας ενημέρωσαν ότι τον τελευταίο μήνα ο υφυπουργός έχει ανοίξει τις πόρτες του υπουργείου σε διπλωματικές αποστολές τόσο των χωρών προελεύσεως των εξ' ανατολών λαθρομεταναστών, όσο και χωρών με τις οποίες θέλει να διαπραγματευθεί την επαναπροώθησή τους. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την προπερασμένη Παρασκευή 12/6, τις πόρτες του υπουργείου πέρασε ο πρέσβης της Λιβύης."

  Κι όμως αυτό που σκέφτεται ο απλός πολίτης αποτελούσε την καλύτερη προοπτική του κράτους στις 2 Ιουλίου του 2009 σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Κόσμου.
  Γιατί όχι και τώρα?

 23. Ο Βουνίσιος avatar
  Ο Βουνίσιος 26/03/2012 23:26:33

  Για να λυθεί το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα φρονώ ότι απαιτούνται:
  α) Κατάργηση συνθηκών Δουβλίνο 1 και 2, με τις οποίες μετατράπηκε η Ελλάς στον σκουπιδοτενεκέ και την χωματερή της Ευρώπης, αφού εδώ συγκεντρώνονται και επιστρέφουν όλοι οι παράνομοι από ολόκληρη την Ευρώπη και συγχρόνως μας απαγορεύουν οι Ευρωπαίοι να τους επαναπροωθήσουμε στις χώρες καταγωγής τους.
  β) Εξασφάλιση - στεγανοποίηση των συνόρων, στεριά και θάλασσα, προς αποφυγή εισόδου νέων, όπως συμβαίνει καθημερινώς.
  γ) Ξεσηκωμός όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των Αρχών Ασφαλείας για την σύλληψη, κράτηση και επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες καταγωγείς τους με οποιοδήποτε κόστος για την Ελληνική Πολιτεία. Όσα και να πληρώσουμε για τον σκοπό αυτό θα είναι απείρως λιγότερα από αυτά που καθημερινώς πληρώνουμε σε αίμα Ελλήνων, χρήματα, πλούτο που μας κλέβουν και το κυριώτερο στον άμεσο κίνδυνο συντόμως να γίνουμε μειονότης στην πατρίδα μας και να πολεμούμε στους δρόμους για το εάν θα επικρατήσουμε εμείς ή αυτοί, εάν θα έχουμε εκκλησίες ή τζαμιά, εάν θα μιλάμε Ελληνικά ή την γλώσσα του κορανίου, εάν θα είμαστε ελεύθεροι ή θα γίνουμε εκ νέου σκλάβοι σε χέρια μουσουλμάνων. Μπορεί για κάποιους αυτά να φαντάζουν ¨φοβικά¨ και ρατσιστικά, αλλά αυτούς τους συμβουλεύω να πάνε να ζήσουν στο Ισλαμαμπάντ, το Μονγκαντίσιου, την Καμπούλ ή όπου αλλού επιθυμούν.
  δ) Αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου και να επαναεξεταστούν όλοι οι ¨νόμιμοι¨ μετανάστες από μηδενικής βάσεως. Αυτό εξάλλου είναι δίκαιο και τίμιο αφού όλοι ήλθαν στην Χώρα μας ως λαθρομετανάστες, χωρίς να τους καλέσουμε. ¨Άπαξ παράνομος, πάντοτε παράνομος¨. Αυτό εφαρμόζουν βεβαίως και οι δημοκρατικές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Σουηδία, Φινλανδία, κ.λ.π. Πόσους χρειαζόμαστε και πόσους μπορούμε να αφομοιώσουμε, χωρίς να χαθόύν τα Ελληνοχριστιανικά χαρακτηριστικά;
  ε) Άν αντιδράσει σε αυτά η Ευρώπη, το επόμενο όπλο είναι η ¨ελληνοποίηση¨ όλων αυτών και η προώθησή τους στην Ευρώπη. Πoιός αλήθεια τους θέλει;
  - Τα υπό σχεδίαση στρατόπεδα ασφαλώς μπορούν να βοηθήσουν προς την ανωτέρω κατεύθυνση, αρκεί να γίνει καλή δουλεία σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και τον τρόπο λειτουργείας τους. Να είναι για κράτηση μικρού χρονικού διαστήματος και εν συνεχεία επαναπροώθηση.
  Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι παίζεται η Εθνική Υπόστασις της Πατρίδος μας. Τα ημίμετρα δεν αποδίδουν, ούτε τα κόλπα μερίδος πολιτικών να αποκομίσουν παντοειδή οφέλη από την εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών και τον καταποντισμό της Πατρίδος μας. Χρειάζεται θάρρος, βούλησις, επιμονή και προπάντων Ελληνική Ψυχή από κάποιους κυβερνώντες για να λύσουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε τεχνιέντως με την ανοχή και την στοχευμένη και επιλεκτική παρέμβαση πολλών ντόπιων και ξένων που επιβουλεύονται την ελευθερία και ανεξαρτησία της Χώρας μας.
  Υπάρχουν άραγε τέτοιοι ΕΛΛΗΝΕΣ; Τολμούν να ασχοληθούν και να λύσουν αποτελεσματικά την λαθρομετανάστευση, που πλέον απειλεί την ύπαρξη και την συνέχεια του Ελληνικού Κράτους; Ιδού η Ρόδος, ιδού και ...... η πρόκλησις.

 24. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 27/03/2012 01:01:59

  Να μισθώσουμε θέσεις σε φυλακές ή ολόκληρες φυλακές σε χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου που είναι πρόθυμες να δεχτούν με το αζημίωτο (πχ 1000 δολάρια το κεφάλι ετησίως) τρόφιμους, ανεξαρτήτως του εγκλήματος που έχουν διαπράξει και στη συνέχεια εμείς να στέλνουμε εκεί τους λάθρο. Έτσι ησυχάζουμε από τη φύλαξή τους, τα έξοδα θα είναι λιγότερα σε σχέση με τη συντήρησή τους στην Ελλάδα και θα αρχίσει να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους υπόλοιπους που θέλουν να έρθουν. Την τύχη που θα έχουν όσοι "φιλοξενηθούν" εκεί τη φαντάζεστε.

 25. Θετταλός avatar
  Θετταλός 27/03/2012 01:52:39

  " Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, σε κάθε χώρο φιλοξενίας δημιουργείται αστυνομικό τμήμα όπου θα υπηρετούν 150 αστυνομικοί, οι οποίοι θα τοποθετούνται με κριτήρια και την εντοπιότητα. Θα υπάρχουν, επίσης, 250 άτομα, 70 άτομα εσωτερικής φύλαξης από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης έτσι ώστε η μεν ασφάλεια να είναι δεδομένη μαζί με τις υποδομές των κέντρων φιλοξενίας αυτών, αλλά συγχρόνως και να απασχολούνται και πάρα πολλοί ντόπιοι, νέοι κυρίως από τις τοπικές κοινωνίες. Υπολογίζεται ότι σε κάθε Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας θα απασχολούνται περίπου 1.000 άτομα την ημέρα, σε εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια βάση, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο".

  Να λοιπόν που μια νέα ειδικότητα πάει να γεννηθεί "παροχέας υπηρεσιών λαθρομεταναστών", και ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον για τους νέους των τοπικών κοινωνιών ξεπροβάλλει. Θα εκπαιδεύονται σε νέες σχολές που θα ιδρυθούν για αυτόν το σκοπό ΑΣΠΥΛ (ανωτάτη σχολή παροχής υπηρεσιών λαθρομεταναστών), οι βάσεις των σχολών αυτών θα ξεπεράσουν και αυτές των ιατρικών εξαιτίας της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.
  Τι φωτοβολταϊκά και πράσινα άλογα....εδώ είναι το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας τόσους χιλιάδες έχουμε από δαύτους... θα μας δώσουν και άδειες να ιδρύσουμε " ιδιωτικά κέντρα παροχής υπηρεσιών λαθρομεταναστών" , θα έχομε και επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ....μας έσωσες γιωργάκι, κάτι ήξερες άτιμο και εμείς σε είχαμε παρεξηγήσει!!!

 26. η Dimi avatar
  η Dimi 27/03/2012 02:48:31

  Οσοι ελαφρά τη καρδία προτείνουν Μακρόνησο ως "λύση" γιά τους λαθραίους, προφανώς δεν γνωρίζουν την περιοχή. Εμείς τη γνωρίζουμε καλά, επειδή συμβαίνει να είμαστε κάτοικοι της Λαυρεωτικής. Και σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε νέες απόπειρες βεβήλωσης ενός ακόμα Ιστορικού Τόπου, της Μακρονήσου αυτή τη φορά.

  Με τους δουλεμπόρους που ήδη καρπώθηκαν 200 Δις Ευρώ, με αυτούς να λύσουν το άλυτο χολερικό κουβάρι της Εθνοκτονίας μας.

  Οι κατά κράτος αποτυχημένοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως "ειδήμονες" να βάλουν καλά στο ξεροκέφαλό τους και να θυμηθούν ότι η ζηλευτή Περιοχή σθεναρά και αποδεδειγμένα ΔΕΝ προσφέρεται γιά τα μορφώματα "κοινωνικής τακτοποίησης" και αποδόμησης Ιστορικών Τόπων που οι αχυράνθρωποι της νεο-αταξίας ορέγονται και απεργάζονται.

  "Μιά Κερατέα ΟΛΗ η Γη γιά να μη κάνουν τη Ζωή μας μιά Χωματερή"

  ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ, ήταν ο Νόμος του 5ου π.χ. Χρυσού Αιώνα για τους Βουλευτές.

  Αν ο Νόμος που πρότεινε και πέρασε Βουλευτής ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα, η ποινή ήταν: AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!
  Από τον Πολίτη που ήθελε να γίνει Βουλευτής, ο Νόμος απαιτούσε:
  1-
  Να είναι Ελληνας Πολίτης
  2-
  Nα κατέχει την Ελληνική Θρησκεία και Παιδεία
  3-
  Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος
  4-
  Να έχει καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φορούσε καθώς και η οικογενειακή του περιουσία. Εφόσον ο Πολίτης αυτός τηρούσε τις προϋποθέσεις, μπορούσε να γίνει Βουλευτής.

  Αν ο Βουλευτής αυτός πρότεινε και περνούσε Νόμο ο οποίος αποδεδειγμένα ήταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε, έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, ΟΛΟ το ποσόν με το οποίο είχε ζημιωθει οικονομικά η Αθήνα.

  Αν η περιουσία του δεν ήταν αρκετή, τότε, έπρεπε να κατασχεθούν ακόμη και τα σανδάλια του που είχαν καταγραφεί, το δε υπόλοιπο ποσό που δεν μπορούσε να καλυφθεί, όφειλε να το εξοφλήσει εργαζόμενος ΑΜΙΣΘΙ σε Δημόσια Εργα. Αν ο Νόμος που πρότεινε και πέρασε ο επίορκος Βουλευτής ζημίωνε Οικονομικά την Αθήνα η ποινή ήταν: AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!

  «Θα γονατίσω τους Ελληνες όσο ποτέ κανείς δεν κατάφερε»
  Μάς υποσχέθηκε και τήρησε ο λαθρολάγνος αμετανόητος προσκυνημένος

  «Nemesis ante portas» η δική Μας απάντηση!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 27/03/2012 07:17:12

   Ἀπλοί νόμοι γιά τούς βουλευτές μά τόσο ἀναγκαῖοι, πού ἂν τηροῦνταν καί σήμερα....

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/03/2012 10:37:30

    Aυτή τη φορά και εφεξής, οι Νόμοι και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν. Μόνον έτσι οι φιλήσυχοι και νομοταγείς Πολίτες θα θέσουμε και πάλι τις υγιείς βάσεις της Ελληνικής Κοινωνίας, θα ξαναπάρουμε τη Πατρίδα μας στα χέρια μας και θα ικανοποιηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! το Δημόσιο περί Δικαίου αίσθημα.

    Ολοι αυτοί οι αμετανόητοι και μέχρι σήμερα ασύλληπτοι κι ατιμώρητοι προσκυνημένοι, λαθρολάγνοι, ψηφοθήρες Εθνοκτόνοι. Ολοι αυτοί οι πουλημένοι, οι "εκ των έσω" Θανάσιμοι Εχθροί, οι οποίοι ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ, εμμένουν κι απεργάζονται την «ανάπτυξη της αταξίας» και τη μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμικό χυλό της εσχατιάς, να εμπεδώσουν ότι: Οι Τελευταίες Ημέρες της Πράσινης-Πομπηϊας τους περιμένουν. Ανεξαρτήτως χημικών ψεκασμών των Ελλήνων και των παιδιών τους με ληγμένα. Και της στρατιάς των ακροβολισμένων μισθοφόρων hitmen.

    Η Δράση προκαλεί Αντίδραση (3ος Νόμος του Νεύτωνα). Για να επέλθει η χαμένη ισορροπία. Νομοτελειακά.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 27/03/2012 14:38:12

     Γένοιτο!

 27. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 27/03/2012 09:55:47

  ...μήπως πρέπει να δεσμευτεί ο Σαμαράς ότι ΔΕΝ θα συγκυβερνά με τις "τοπικές κοινωνίες "( οικολόγους ,Πράσινους , Συριζα, πλούσιους με αυθαίρετες βίλες κοντα στα στρατόπεδα) και οχι μόνο για τους λαθρομετανάστες αλλά και για οποιαδήποτε επένδυση πχ μεταλεία χρυσού και αυριο πετρελαικές εγκαταστάσεις ή θαλάσσια αιολικά πάρκα κοκ.
  Θα λαμβάνει υπ όψιν σοβαρά τις θέσεις των αρμοδίων και εκλεγμένων οργάνων όπως Περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση και η τελική απόφαση θα παίρνεται από την κυβέρνηση της χώρας και όχι από τούς κάθε λογής συλλόγους και οργανώσεις..

 28. ο ξένος avatar
  ο ξένος 27/03/2012 10:46:00

  Παίζουν τα ρέστα τους ενόψει εκλογών.
  ΔΝΤ; Τρόικα; μνημόνια; μισθοί-συντάξεις πείνας(κυριολεκτικά!); Εκατομμύρια ανέργων; Άστεγοι Έλληνες τρώνε απ' τα σκουπίδια; Κατάσχεση περιουσιών των πολιτών με τα χαράτσια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;
  Δευτερεύοντα θέματα.
  Προεκλογικά να συζητάμε για στρατόπεδα.
  Να επιτρέπεται είσοδος-έξοδος; Να έχουν κυλικείο; Ποιος να το δουλεύει και πόσο να κάνει ο φρέντο και το καρτοτηλέφωνο;
  Να έχουν γιατρό ή ανεβαίνει το κόστος;
  Φύλακες μόνιμοι ή συμβασιούχοι; Να πυροβολούν στο ψαχνό ή στον αέρα για εκφοβισμό;
  Είναι "ανάπτυξη" να φτιάχνεις στρατόπεδα λάθρο; και που να φτιαχτούν, στην επαρχία; σε βραχονησίδες; να κάνει η μάνα;
  Στη Μακρόνησο! Όχι, είναι ιστορικός τόπος. Τρίχες είναι. Είναι τόπος μαρτυρίου. Ας πρόσεχαν τα κομμούνια. Όχι, είναι αισθητικό θέμα, είναι προέκταση του τοπίου της αττικής, μπλα - μπλα - μπλά...
  Είναι γελασμένος όποιος πιστεύει ότι αυτή η κουβέντα θα συνεχιστεί πάνω από μια μέρα (σήμερα).

 29. γιωργος avatar
  γιωργος 27/03/2012 11:47:53

  Η Μακρονησος και καποια αλλα ακατοικητα νησια ειναι η λυση.Ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟ να φορτωνουν τα προβληματα της χαβουζας στην ελληνικη περιφερεια.
  Νησια οπως ειπαμε ακατοικητα υπαρχουν πολλα.Να τους πανε εκει και μετα να τους στελνουν πισω στην πατριδα τους.

 30. kiallesanoisies avatar
  kiallesanoisies 27/03/2012 11:53:25

  γιατί δεν κλείνουν τα σύνορα; και γιατί δεν έμπαιναν λαθρομετανάστες μέχρι το 1990 στην Ελλάδα; μήπως επειδή οι μέχρι τότε κυβερνήσεις δεν ήθελαν να τους αφήσουν ενώ οι μετέπειτα κυβερνήσεις για κάποιοιυς λόγους που οι ίδιες ξέρουν πολύ καλά αποφάσισαν ότι θέλουμε λαθρομετανάστες; γιατί δεν κλείνουν τα σύνορα; και να επιτρέπουν την είσοδο στην χώρα μόνο από τις νόμιμες εισόδους και μόνο όταν έχουν τα νόμιμα έγγραφα εισόδου στην χώρα; αυτό να μας απαντήσουν οι χρυσοχοήδιδες και οι παυλόπουλοι και όλοι οι δήθεν κυβερνώντες κάνουμε ανόητες συζητήσεις για κοντά είκοσι χρόνια αλλά κανένας δεν απαντάει στο απλό ερώτημα: γιατί δεν κλείνουμε τα σύνορα; και να λειτουργήσουμε σαν οποιαδήποτε άλλη χώρα που σέβεται τον εαυτό της; γιατί έχει παρθεί πολιτική απόφαση να διαλυθεί η ελλάδα! και ο σαμαράς και ο γιωργάκης και ολοι οι προηγούμενοι απ το 1990 μέχρι σήμερα είναι όλοι στο κόλπο να κλείσουμε τα σύνορα να γίνουμε σοβαρό κράτος να αποφασίσουμε πόσοι ξένοι μας χρειάζονται να επιτρέπουμε ελεγχόμενη είσοδο μόνο σε συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών και από συγκεκριμένες χώρες ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας κανένας να μην περνάει τα σύνορα παράνομα και αυτό να εξασφαλίζεται με κάθε τρόπο και μέσο και όποιος παρά τα μέτρα καταφέρει να μπεί στην χώρα μόλις συλλαμβάνεται εντός 48 ωρών να στέλνεται από εκεί που ήρθε τα στρατόπεδα και η καταστολή και άλλα μέτρα είναι ανοησίες όταν γεμίσει η ελλάδα ξένους τότε δεν υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης το πρόβλημα χτυπιέται στη ρίζα του και η ρίζα είναι η σωστή φύλαξη των συνόρων μας απ τις ενοπλες δυναμεις της ελλαδας και για να υπάρξει σωστή φύλαξη πρέπει να παρθεί πολιτική απόφαση και για να παρθεί πολιτική απόφαση για σωστή φύλαξη των συνόρων χρειάζετα;ι η ανάλογη πολιτική βούληση ε αυτή η πολιτική βούληση εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια δεν υπάρχει και για όσο δεν υπάρχει το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης θα συνεχίζεται και οι αστειότητες του χρυσοχοίδη και κάθε χρυσοχοίδη δεν πρόκειται να αποδώσουν τίποτε απλώς θα βγάλουν λεφτά μερικοί επιτήδειοι και κανα μεροκάματο όσοι θα δουλεύουν στα στρατόπεδα αντίο Ελλαδίτσα μου! σε ξεπούλησαν οι πολιτικάντηδες όλοι μαζί και έχουν τώρα και το θράσος να σου λένε να πας να τους ψηφίσεις κι από πάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.