12/10/2009 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση στις σχέσεις Τουρκίας –ΙσραήλΗ Τουρκία προχώρησε χθες στην εξαίρεση του Ισραήλ από τη συμμετοχή του σε  άσκηση του ΝΑΤΟ που ήταν προγραμματισμένη για την 12-23 Οκτωβρίου. Η εν λόγω εξαίρεση οφείλεται εν μέρει στο ότι η Τουρκία δεν συμφωνεί με το χειρισμό εκ μέρους του Ισραήλ της κατάστασης στη Γάζα.  Η άσκηση Anatolian Eagle διεξάγεται κάθε μερικά χρόνια, με σκοπό την βελτίωση της αεροπορικής συνεργασίας.  Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu,  όταν ρωτήθηκε για τη κίνηση αυτή «Ελπίζουμε πως η κατάσταση στη Γάζα θα βελτιωθεί και θα επιστρέψουν οι διπλωματικές διαδικασίες. Αυτό θα δημιουργούσε μια νέα ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας με το Ισραήλ. Η κατάσταση ως έχει, μας βρίσκει αντίθετους».

Ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού του Ισραήλ, που η Άγκυρα χαρακτήρισε ως «τεχνικό ζήτημα»,  η άσκηση στην ουσία ματαιώθηκε, ενώ εκπρόσωπος των Αμερικανών δήλωσε ότι πρόκειται απλά για μια αναβολή και πως υπάρχουν ελπίδες για επαναπρογραμματισμό της. . Στη θέση της  ακυρωθείσας  ΝΑΤΟικής άσκησης, οι Τούρκοι δήλωσαν πως θα προχωρήσουν  σε πραγματοποίηση «μεγάλης εθνικής στρατιωτικής άσκησης» μετά από συνεννοήσεις και με άλλους εμπλεκόμενους. Στην  άσκηση του ΝΑΤΟ που είχε προγραμματιστεί από καιρό, θα συμμετείχαν οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Τουρκία. Οι δυο πρώτες απέσυραν τη συμμετοχή τους,  μόλις έμαθαν πως το Ισραήλ έχει αποκλεισθεί με πρωτοβουλία των Τούρκων.

Η Τουρκία αποτελεί τον στενότερο μουσουλμανικό σύμμαχο του Ισραήλ σε ολόκληρη της Μέση Ανατολή, και οι δυο χώρες έχουν συνεργαστεί στενά τόσο σε οικονομικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο τα τελευταία 10 χρόνια. Η περσινή στρατιωτική επέμβαση όμως των Ισραηλινών στη Γάζα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τη τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των δυο συμμάχων. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan, είχε αποχωρήσει θυμωμένος από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, κατηγορώντας τους Ισραηλινούς για τη δολοφονία παιδιών και αμάχων στη διάρκεια της επιχείρησης στη  Γάζα.

CNN

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 12/10/2009 16:16:09

  Δεν τα γράφαμε για το Χαλιφάτο και τον νέο ρόλο που αποσκοπεί να επιτελέσει η Τουρκία; Μήπως αυτά τα πράγματα μπορούν να αξιοποιηθούν και από την Ελλαδική εξωτερική πολιτική; Ή οι υπεύθυνοι ασχολούνται ακόμη με τα λουριά των μανάδων πατρίδων;

 2. osaperas avatar
  osaperas 12/10/2009 16:27:34

  Οι Τούρκοι έίναι σαφέστατα με την Χαμάς. Οι ισραηλινοί είναι σαφέστατα εναντίον της Χαμάς. Κι αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους όπως εύστοχα επισημαίνεται στο ποστ για τη γερή κόντρα ανάμεσα τους με άγνωστες εξελίξεις και καταλήξεις. Γιατί πολλές φορές στη ζωή η κατραπακιά έρχεται από εκεί που δεν την περιμένει κάποιος

  Εμείς όμως με ποιόν είμαστε; Με τους Τούρκους και τη Χαμάς; Με το Ισραήλ;. Με κανένα από τους δύο-μήπως σημαίνει εναντίον και των δύο;

 3. by definition anti (back in 1972!) avatar
  by definition anti (back in 1972!) 12/10/2009 16:41:36

  Παραθέτω σημερινό σχόλιο του Χρήστου Γιανναρά...χωρίς να προσθέσω τίποτε!
  http://kostasxan.blogspot.com/2009/10/blog-post_12.html

 4. Vachus avatar
  Vachus 12/10/2009 16:50:19

  Στημένο είναι για να αποκτήσει πρόσωπο η Τουρκία στον μουσουλ/κο κόσμο. Βλέπε και Νταβός.Δεν άνοιξε ρουθούνι.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Vachus 12/10/2009 17:24:19

   Οι Ισραηλινοί εκπαιδευτές γιατί εκπαιδεύουν Κούρδους στο βόρειο Ιράκ;

   • Vachus avatar
    Vachus @ Μποτίλια στο Πέλαγος 12/10/2009 17:54:48

    Οι Ισραηλινοί είναι 5.000.000 στην περιοχή της Μ.Α. και μειονότητα σε μια θάλασσα μουσουλμάνων. Οπότε για αυτούς οι μόνοι βιώσιμη προοπτική είναι να εξάψουν τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι μουσουλμάνοι, με σκοπό να σπείρουν την διχόνια μεταξύ των μουσουλμάνων.Έτσι θα γίνουν μια μειονότητα που θα ελέγχει όλες τις άλλεσ μειονότητες στην περιοχή.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ρίναι το Ιράκ. Μια χώρα υπό δεσποτική ηγεσία μεν αλλά χωρίς τριβές μεταξύ των συστατικών μειονοτήτων της χώρας. Επιπροσθέτως, η μόνη χώρα μαζί με το Ιράν με δυνατότητες να σταθεί με αξιώσεις ενάντια στο Ισραηλ και γεωπολιτικά να το εκμηδενίσει. Ξαφνικά από το 03 και μετά βγήκαν όλες οι διαφορές στην επιφάνεια. Το τίμημα ήταν να χαθεί όλη η ιντελετζία της χώρας δηλαδή επιστήμονες, δάσκαλοι, λογοτέχνες, βιομήχανοι κλπ. Αυτή η χώρα δηλαδή πλέον δεν έχει τα εχέγγυα να σταθεί πλέον με κανέναν τρόπο.
    Η Τουρκία αποτελεί το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ. Αυτό φαίνεται από την εποχή της ίδρυσης των Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη από τον Emmanuel Carasso, εβραίο στην καταγωγή. Δεδομένου μάλιστα οτι καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του Τούρκικου κράτους έπαιξε και η νεοσυσταθείσα Σοβιετική Ρωσία, είναι εύκολο να καταλάβεις οτι είναι παααάρα πολλά που συνδέουν τις δυο αυτές χώρες. Τρανταχτό πειστήριο περί αυτού είναι οτι το Ισραήλ είναι από τους πιο ισχυρούς αρνητές της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών. Παραπάνω δεν μπορώ να πω, αλλά μπορείς να τα ψάξεις και θα καταλάβεις την αλήθεια αυτών. Οι δε Κούρδοι είναι κάτι σαν plan b και μια εφεδρεία που στόχο έχει κυρίως την αποσταθεροποίηση του Ιράν και όχι της Τουρκίας.

    • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
     Μποτίλια στο πέλαγος @ Vachus 12/10/2009 21:07:15

     Αγαπητέ φίλε συγχαρητήρια για την αναφορά του Carosso. Αισθάνομαι συγκίνηση (πέραν ότι σε θεωρώ πολύ καλό σχολιαστή) όταν κάποιοι εισχωρούν κάτω από τον υποδόριο των επικεφαλίδων στην μελέτη και πολύ περισσότερο στην έρευνα της ιστορίας.
     Επειδή, ακολουθώντας την παραίνεση σου εδώ και κάμποσα φεγγάρια, κάπως θα πρέπει να το έχω ψάξει και να το ψάχνω, επίτρεψέ μου τον εντοπισμό, ότι ενώ όλα τα επιχειρήματα που προβάλεις στην απάντησή σου χαρακτηρίζονται από γενικού τύπου ορθότητα, δεν τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό σου στο αρχικό σχόλιο. Παρόλο που είναι συνολικά φιλότιμα και ενδιαφέροντα. Διότι η ανάλυση απαιτεί πάντοτε συνδυασμό του γενικού με το ειδικό, που στην συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες.
     Επίτρεψέ μου να επιμείνω ότι το πρόσωπο κλειδί στην περίπτωση των Ντονμέ είναι ο Εβραίος "μεσίας" του 17ου αιώνος Shabbetai Tzvi. Πίσω από αυτόν κρύβεται ο Jacob Frank (1726-1791) άνθρωπος του Mayer Amschel Rotschild (1744-1812) και ιδρυτής του απανταχού μηδενισμού (δες και "αίρεση των Γνωστικών").
     Ο Τζβι είναι αυτός που μετά την απειλή του Σουλτάνου να εκτελεστεί ή να εξισλαμιστεί, εξισλαμίστηκε ιδρύοντας τους Ντονμέδες. Αυτό δεν σημαίνει, ότι ότι βγήκε από τους Ντονμέ είναι μονοσήμαντο. Η ταύτιση Νεοτούρκων και Κεμάλ αποτελεί υπεραπλούστευση. Ο Ταλαάτ (κι αυτός παιδί του Carasso) συνεργάστηκε με τους Γερμανούς ενώ ο Κεμάλ συγκρούστηκε μαζί τους.
     Ο Carasso ήταν συναίτερος του Volpi di Misurata, του μεγαλύτερου τραπεζίτη της Βενετίας, στις αρχές του 20ου αιώνα (και κατόπιν υπουργός οικονομικών του Μουσολίνι και πρόεδρος της Ένωσης Φασιστών Βιομηχάνων). Το γεγονός ότι ο Volpi διατηρούσε ισχυρή σύνδεση με το City, οδήγησε στο εσφαλμένο ιστορικό συμπέρασμα ότι οι Νεότουρκοι λειτούργησαν ως εντολοδότες της Αγγλίας υπό την καθοδήγηση του λόρδου Palmerston. Η άποψη αυτή κυριαρχεί ακόμη στην βιβλιογραφία, ενώ τα πράγματα συνέβησαν διαφορετικά.
     Την στοά "Αναγέννηση της Μακεδονίας" (Macedonia Risorta) που διήυθυνε ο Carosso επί Νεοτούρκων στην Κωνσταντινούπολη (η οποία λειτουργούσε στο κτίριο της Ιταλικής Μεγάλης Ανατολής) ίδρυσε ο ίδιος ο Giuseppe Mazzini. Η στοά αυτή των Νεοτούρκων ήταν θυγατρική των Ιταλών. Ποιος ίδρυσε όμως την Μεγάλη Ανατολή στην Ιταλία; Είναι ελάχιστα γνωστό ότι αυτός ήταν ο γιος του Ναπολέοντος Βοναπάρτη. Άρα τα ίχνη οδηγούν στην Γαλλία. Για να σταθεί όμως δυνατή η ερμηνεία, γιατί ο Κεμάλ πρακτόρευσε το δόγμα Ρόκφέλερ (πράγμα που φαίνεται καθαρά από τις επιλογές του και την μετέπειτα κυριότητα στις πετρελαιοπηγές) δεν είναι καθόλου εύκολο. Απαιτείται συστηματική ανάλυση της πολεμικής βιομηχανίας στην Γαλλία κατά την συγκεκριμένη εποχή και τον ρόλο που έπαιξαν τα αμερικάνικα κεφάλαια σε αυτή.

     Στο συγκεκριμένο πρόβλημα όμως καθοριστικό ρόλο δεν παίζει ο Κεμαλισμός, αλλά ο ιστορικός του αντίπαλος, που είναι το Χαλιφάτο. Στην φάση που τα σχέδια του διαμελισμού της Τουρκίας με την ίδρυση Κουρδικού κράτους αποκτούνε συγκεκριμένη προοπτική, ο Κεμαλισμός δεν μπορεί ως αμερικανοροκφελερικό δημιούργημα να προβάλει αντίσταση. Άρα οι εθνικιστικές δυνάμεις της Τουρκίας οδηγούνται στο Χαλιφάτο, εξ ου και η επικράτηση των Ισλαμιστών, που είναι ιδιαίτερα εχθρικά διακείμενοι ενάντια στο Ισραήλ, λόγω Κεμάλ και λόγω ότι το Ισραήλ συμβάλει στην κλιμάκωση του διαμελισμού και στις συνωμοσίες της Εργκένεκον.
     Αυτά τα πράγματα βέβαια δεν χωράνε σε σχόλιο, αλλά απαιτούν βιβλίο.
     Παρ' όλα αυτά αναφέρω κάποια στοιχειώδη βιβλιογραφία:
     http://www.schillerinstitute.org/conf-iclc/1990s/conf_feb_1994_br..
     politonline.ch : Ergenekon oder die Neuaflage britischer Machtspiele gegen die Türkei - Von Dean Andromidas (για τους μη γνώστες της γερμανικής με μεταφραστική μηχανή)
     http://atajef.com/2000/05/young-turks.html
     http://iamthewitness.com/Overthrow-of-Ottoman.html
     (The Facts Behind the Overthriow of the Ottoman Sultanate)

     Mohamed Elfie Nieshaem Juferi : "Mustafa Kemal Attaturk - The Enemy of Islam"

     "The Memoirs of Kemal Bey", Edited by SOMMERVILLE STORY

     Abdul Kadeleem Zallum: "How the Khilafah was destroyd"

     Τα βιβλία υπάρχουν στο scribd.com για κατέβασμα, ή σε ισλαμικές ιστοσελίδες.

    • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
     Μποτίλια στο πέλαγος @ Vachus 12/10/2009 21:09:49

     Εάν οι σύνδεσμοι δεν βγάζουν στα άρθρα, αυτά μπορούν να βρεθούν ψάχνοντας στην ιστοσελίδα που περιέχεται στον σύνδεσμο.

    • Vachus avatar
     Vachus @ Vachus 13/10/2009 00:24:50

     Καταρχήν πρέπει να πούμε οτι ο Τζβι ακόμα και για τους Εβραίους θεωρούνταν κατι πλησιον του σατανιστή. Αυτό όμως υπεισέρχεται σε αναλύσεις περί του πνευματικού φορτίου της συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων και απλά μπορεί να εξηγήσει το πώς αυτοί οι άνθρωποι διέπραξαν τέτοιες φρικαλεότητες.Η στάση του Ισραήλ στο Αρμένικο εξηγεί και τους συγγενικούς δεσμούς κατά μερικούς ακραίους.Πάντως πολλο΄τέτοιοι έφυγαν από τη Ρωσία κυνηγημένοι από τον Τσάρο και πήγαν στη Τουρκία. Πολλοί επίσης μετά τις γενοκτονίες βρέθηκαν με μεγάλες περιουσίες.
     Τώρα ως προς το θέμα, είναι σίγουρο οτι η στάση της Τουρκίας είναι επικοινωνιακή στον μουσουλμανικό κόσμο γενικά. Ως προς το στρατηγικό βάθος αυτό εννοείται ως η δυνατότητα που δίνεται στους Ισρ. να έχουν επαφές με μυστικές υπηρεσίες εχθρικές προς το Ισραηλ χώρες, χωρίς οι συνομιλητές τους να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Μην ξεχνάς οτι η ηγεσία του στρατού, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση Ισλαμιστές. Τώρα αν όντως κάποια στιγμή αναλάβουν άνθρωποι με πραγματικά Ισλαμική ατζέντα, θα δούμε πολλά προβλήματα στην Τουρκία. Οι Κούρδοι είναι ένα μόνο από αυτά.
     Πιστεύω πάντως οτι μιας και το ψάχνεις θα άξιζε να ρίξεις μια ματιά σε αυτό, που θα σε βοηθήσει να ξεδιαλύνεις ορισμένα περί του ρόλου των τραπεζιτών που είναι πολύ σημαντικός αν όχι οσημαντικότερος, αλλά και πάνω στα προβλήματα της περιοχής:Eustace Mullins, The world order.
     Το κέντρο είναι ένα, με ένα σκοπό και πολλά μέσα για να το επιτύχει.

    • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
     Μποτίλια στο πέλαγος @ Vachus 13/10/2009 00:40:18

     Σε ευχαριστώ εγκάρδια για την απάντηση. Τον Eustace Mullins μελετάω εδώ και δυόμισι δεκαετίες. Χαίρομαι που υπάρχει παρέα σε τέτοιου είδους αναζήτηση.
     Φυσικά με τα θέματα που θίξαμε εκατέρωθεν ξεκίνησαν κάποιοι αμοιβαίοι εντοπισμοί, χωρίς να είναι δυνατόν να κλείσει εδώ και τώρα το συγκεκριμένο ζήτημα. Όμως ο διάλογος θα συνεχιστεί, ελπίζω και με άλλες ευκαιρίες.
     Επειδή πάνω στο θέμα δεν έχω βρει κάτι έτοιμο που να είναι ολοκληρωμένο, θα χρειαστεί να καταγραφεί προσεχώς ένα σουμάρισμα των στοιχείων που έχω εντοπίσει.
     Φυσικά άνθρωποι με το βάθος της αναζήτησης που σε χαρακτηρίζει, δεν μπορεί παρά να βρουν άκρη και να δώσουν απαντήσεις.

    • Πονοκέφαλος avatar
     Πονοκέφαλος @ Vachus 13/10/2009 01:30:19

     Συγγνώμη, αλλά δεν είναι δυνατό να θεωρείται σοβαρή πηγή ο Mullins.

     http://bit.ly/mullins

     The Jew has always functioned best as a panderer, a pornographer, a master of prostitution, an enemy of the prevailing sexual standards and prohibitions of the gentile community....

     We must remember that there is no Jewish crime per se, since the existence of the Jewish parasite on the host is a crime against nature, because its existence imperils the health and life of the host...

     This religious ceremony of drinking the blood of an innocent gentile child is basic to the Jew's entire concept of his existence as a parasite, living off the blood of the host...

     The Jews do not want anyone to know what Nazism is. Nazism issimply this--a proposal that the German people rid themselves of the parasitic Jews. The gentile host dared to protest against the continued presence of the parasite, and attempted to throw it off. It was an ineffectual reaction, because it was emotional and ill-informed...

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/10/2009 17:08:07

  Στημενο και μιλημενο!! δε περνανε σε ΑΝΤΙ αυτα !!! χαχαχα μι μασαει κανεις. Το Ισραηλ περνει 2-3 δισ το χρονο για να ζει απο ΗΠΑ και οι Τουρκοι ειναι γιουσουφακια τους. Διαιρει και βασιλευε. Ευτυχως οι Ρωσσοι δε μασανε απο θεατρα.

  Η αθανατη ΕΛληνικη εξωτερικη πολιτικη θα το κανει το θαυμα της παλι?? μμμακακια ειπα.. ξεχασα ποιος ειναι τωατ ΥΠΕΞ.

  ΠΠ

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/10/2009 17:19:14

   Δεν είναι στημένο αδελφέ και χρειάζεται μελέτη. Περιοδικά του στρατού των ΗΠΑ δημοσίευσαν εδώ και αρκετό καιρό χάρτες με διαμελισμό της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ πριμοδοτούν τους Κούρδους.
   Οι ισλαμιστές έφτασαν σήμερα να αμφισβητούν τον Κεμαλισμό, δηλαδή την ουσία της σύγχρονης ιστορίας τους. Αυτό δείχνει ότι διαθέτουν τουλάχιστον ανακλαστικά επιβίωσης.
   Στην Ελλάδα, εάν ρωτήσεις ένα μέσο διαβάτη ποιος ήταν Ο Κεμάλ, το πιθανότερο είναι να σου απαντήσει ότι αυτός ήταν κάποιος μακροσυγγενής του Τρεμόπουλου, που αδίκησε η οδοποιία.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/10/2009 17:26:48

  Το Ισραήλ παρέλαβε τον προηγούμενο μήνα 2 νέα γερμανικά υποβρύχια U212 τύπου Dolphin, ναυπηγμένα στα ναυπηγεία ποιας άλλης, της HDW στο Κίελο, κόστους 500 εκ. ευρώ έκαστο, εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες ατομικών όπλων, σχεδιασμένους από Ισραηλινους μηχανικούς.
  Τα είχε παραγγείλει το 2005 και η παράδοσή τους είχε συμφωνηθεί για το 2010. Συνολικά το Ισραήλ έχει 5 τέτοια υπερσύγχρονα υποβρύχια από τη Γερμανία. Πλήρωμα 35 ανδρών το καθένα με ικανότητα εκτόξευσης ατομικών όπλων σε απόσταση 5'000 χιλιομέτρων.
  Τα πρώτα δύο από αυτά η Γερμανία τα είχε δωρίσει στο Ισραήλ μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, ενώ πλήρωσε το μισό της αξίας του τρίτου. Επίσης πρόκειται να ακολουθήσει παραγγελία και ενός 6ου ακόμα U212 Dolphin.

  Ως εδώ καλά.

  Δύο σχόλια:
  1. Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι αυτά αποκλείεται να γέρνουν.
  2. Γιατί δεν δώρισε και στη χώρα μας η Γερμανία υποβρύχια έναντι των γερμανικών αποζημιώσεων;

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/10/2009 17:43:35

  Η ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης

  Πρόσφατα επιστημονικά πειράματα αποδεικνύουν πως ο εγκέφαλος μας παίρνει την απόφαση για δράση λίγα δευτερόλεπτα πριν αντιληφθούμε καν ότι … πήραμε απόφαση. Αυτό σαν ιδέα είναι ολίγον τι περίεργο. Βασικά σημαίνει πως το να νομίζουμε πως η συμπεριφορά μας οφείλεται στην θέλησή μας είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, ο εγκέφαλος μας είναι αυτός που αποφασίζει και η συνειδητή μας απόφαση (που ακολουθεί) είναι απλά μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τον εγκέφαλό μας.

  Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σαρωτές εγκεφάλου και μπόρεσαν να προβλέψουν αποφάσεις ανθρώπων επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν οι άνθρωποι αντιληφθούν καν ότι πήραν αυτές τις αποφάσεις.

  Οι εν λόγω αποφάσεις που προβλέφθηκαν ήταν κατά βάση πάρα πολύ απλές και του τύπου να πατηθεί ένα κουμπί είτε με το αριστερό είτε με το δεξί χέρι. Αυτές οι ενέργειες σίγουρα και δεν είναι αντιπροσωπευτικές των σύνθετων επιλογών που κάνουμε συνεχώς. Τα ευρήματα όμως αυτά θέτουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την αληθινή έννοια του «εαυτού» και της «αυτοδιάθεσης».

  Πόσο ελεύθερη είναι πραγματικά η βούλησή μας; Υπάρχει περίπτωση οι συνειδητές μας επιλογές να είναι απλά ψευδαισθήσεις και τίποτα άλλο;

  Η απάντηση, λέει ο νευροφυσιολόγος John Dylan Haynes του Ινστιτούτου Max Planck , είναι ότι οι όποιες αποφάσεις μας προετοιμάζονται υποσυνείδητα από εγκεφαλικές μας διεργασίες. Η περισσότερη λοιπόν δουλειά έχει ήδη γίνει όταν μπαίνει στην εν λόγω διαδικασία και η συνείδησή μας….

  ΠΠ

 8. 21 avatar
  21 12/10/2009 19:16:51

  @ Προλαλήσαντες, η πολιτική των Ερντογάν-Νταβούτογλου αργά, αλλά σταθερά απομακρύνεται πολιτικά, ηθικά και ψυχολογικά από το Ισραήλ. Παράλληλα, οι αμερικανοί απομακρύνονται από το "σκληρό" Ισραήλ.
  Με ΓΑΠ στην εξουσία φυσικα δεν γίνεται τίποτα. Αλλά σε άλλη περίπτωση
  η Ελλάδα(+ ηΚύπρος) και το Ισρήλ θα αντιληφθούν ότι είχαν, έχουν και θα έχουν όλο και περισσότερα κοινά συμφέροντα μεσα στην μουσουλμανική θάλλασσα πού τους περιβάλλει, την ώρα πού ο Ομπάμα και η "συμμορία" των κλιντονικών προσπαθούν να μας επιβάλλουν την σωτηρία μας μέσα από την ανάδειξη του ισλάμ(με τούρκικο άρωμα) σε κυρίαρχο παράγοντα στην περιοχή μας.

  @αγαπητό Αλλενακι, αλλο η Κλάση U 212 άλλο η Κλάση Dolphin τα οποία είναι εξίσου ικανά.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ 21 12/10/2009 21:22:55

   Φίλε 21:
   Πολύ σωστός ο εντοπισμός για την σύγκρουση Τουρκίας / Ισραήλ. Η λογική όμως ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου δεν λειτουργεί πάντα και δεν λειτουργεί αφηρημένα.
   Κατά κανόνα η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ο βλάκας της παρέας.
   Μια σόφρων πολιτική απαιτεί στάθμισμα της συγκεκριμένης αντίθεσης και έξυπνους ελιγμούς, για να μην βγει ακόμη μια φορά η Ελλάδα ο μεγάλος χαμένος. Αυτά βέβαια δεν γίνονται με τα δυο αυγά Τουρκίας και τις πατριδομιτρίδες των υπευθυνοανεύθυνων, αλλά με επεξεργασμένη ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Όχι όμως στηριγμένης αποκλειστικά σε τσιτάτα του Κονδύλη (όχι ότι είχε άδικο ο συγκεκριμένος σε αυτά που έγραψε).

 9. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 12/10/2009 21:24:30

  Μην βιαζόμαστε γιατί το ΝΑΤΟ δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα στον κάθε διαχειριστή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.