#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/07/2011 17:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση και διαπληκτισμοί στο γραφείο του Γ.ΡαγκούσηΑνέβηκαν οι τόνοι στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όταν ιδιοκτήτες ταξί, που είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο του υπουργού, το οποίο είχε καταλάβει ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μηχανικοί που αντιδρούν στις υπό εξέλιξη μετατάξεις προς τη Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υποδομών, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης, δέχθηκε να τους συναντήσει μετά τις 15.00, οπότε και θα είχαν ολοκληρωθεί οι προγραμματισμένες για σήμερα συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί.

Παρά το γεγονός ότι το ραντεβού ορίστηκε για τις 15.45, και σε αυτό συμφώνησαν και οι επίσημοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, μερίδα εργαζομένων προέβη σε κατάληψη του υπουργείου ακόμα και του γραφείου του υπουργού, επιμένοντας να συναντηθούν μαζί του υπό συνθήκες κατάληψης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία συνάντηση εάν πρώτα δεν τερματιστεί η κατάληψη του Υπουργείου.

Στην προσπάθειά τους να συναντηθούν με τον υπουργό, οι αυτοκινητιστές, προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του, διαπληκτιζόμενοι με τους μηχανικούς που βρίσκονταν ήδη μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Ρέππα με τους ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στην απόφαση για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου τους, αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής του υπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ενημέρωση (17:23): Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:30 η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΧΙ και Αγοραίων, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με καθυστέρηση αρκετών ωρών, εξαιτίας της κατάληψης που σημειώθηκε νωρίτερα στο γραφείο του υπουργού από ομάδα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μηχανικοί που αντιδρούν στις υπό εξέλιξη μετατάξεις προς τη Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υποδομών, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Λίγο μετά το μεσημέρι δημιουργήθηκε ένταση έξω από γραφείο του υπουργού, καθώς αντηλλάγησαν φραστικοί διαξιφισμοί μεταξύ των καταληψιών και των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, που ήθελαν να συναντηθούν με τον κ. Ραγκούση.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 07/07/2011 13:34:56

  να του ρίξουν ροδοπέταλα και δάφνες ...του αξίζει
  ..

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/07/2011 13:39:06

  Άρχισαν τα όργανα. Εμ, έτσι είναι υπουργέ μου, τα υπουργεία δεν είναι Goody's να έχεις τους υπαλλήλους με τις στολές και να υπακούνε εις τας διαταγάς σου...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Αυριανιστής 07/07/2011 13:48:58

   έτσι είναι, υπουργέ του, οι ΔΥ είναι ανώτερη κάστα, δώσε τους μπόνους, κινητά και αυτοκίνητα, και μην τους μετατάσσεις από τη θέση όπου βολεύονται τόσον καιρό, γιατί διαφορετικά θα θυμώσουν!

   Άμεση απειλή το λένε αυτό αυριανιστή μας, το συνειδητοποιείς?

   Έχε χάρη που δεν είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, και σου απαντώ γλυκά !!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 07/07/2011 14:00:35

    Οι άνθρωποι αυτοί (της κυβέρνησης) καταστρέφουν χιλιάδες, εκατομμύρια ζωές. Όταν κάποιοι αντιδρούν σε αυτό - έστω και εάν αυτοί βρίσκονται εν αδίκω, που δεν το γνωρίζουμε - μπορούμε να είμαστε με τον Υπουργό;

    Αυτή τη στιγμή δηλαδή ο εχθρός δεν είναι οι καλοβολεμένοι ΔΥ - φυσικά και θα πρεπει να αλλάξει και η νοοτροπία τους - αλλά η φασιστικής νοοτροπίας κυβέρνησή μας. Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

    Γιαούρτια στου Βενιζέλου, κατάληψη στου Ραγκουση. Άντε σιγά σιγά τα ελικόπτερα να ετοιμάζονται.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Επώνυμος 07/07/2011 14:12:28

     Μη χάνεις τα λόγια σου, Επώνυμε, δια της πειθούς. Οφθαλμίατροι για τη μυωπία υπάρχουν, όποιος θέλει μπορεί να τους επισκεφθεί.

    • juliet avatar
     juliet @ Επώνυμος 07/07/2011 14:16:37

     Kαι όσο για τη βενζίνα την κάνει δώρο το κατάστημα ,ας το έκαναν και καλοκαιρινό .

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 07/07/2011 14:31:54

      Επώνυμε,εμένα στο σχολείο μου μάθανε να είμαι με τον ''αδύνατο'' και νομίζω ότι κάτι υπαινίσεσαι επειδή το ''παιδί'' είναι λίγο γεμάτο δεν έπεται ότι είναι και δυνατό και ότι θα πρέπει να τ΄αφήσουμε να τρώει γιαούρτι ,εκτός και αν είναι 0%.
      Πάμε στη κατάληψη ,το γραφείο είναι του αφεντικού(Nick) τι κατάληψη σε ξένο χώρο;Υπάλληλος είναι ο έρμος ότι του λένε κάνει.
      Τα φίδια για να τα σκοτώσει τα κτυπάς στο κεφάλι και γλυτώνεις ,στην ουρά σε τρώνε και γλυτώνουνε αυτά ,εδώ τώρα δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη.
      Πάντως στη λίστα των απολύσεων είναι και Πασόκοι,για σκεφτείτε ειρωνία ,το Πασοκ ν΄απολύει και η Ν.Δ να διορίζει με νόμο τους Πασόκους που είχε με ορισμένο χρόνο, το ίδιο το Πασοκ!!!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Επώνυμος 07/07/2011 14:29:26

     Επίσης, για την ουσία: δεν γίνεται να υπερασπίζωμαι τους βολεμένους. Αν συνεχίσουμε σ'αυτή τη λογική λόγω της σημερινής συγκυρίας, φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα κάνουμε βήμα για τη διόρθωση των κακώς κειμένων.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ δρόμος 07/07/2011 14:43:51

      Ποιοι είναι οι "βολεμένοι", ρε φίλε; Αυτοί που έχασαν 4 μισθούς και θα χάσουν κι άλλα; Δηλαδή μόνο και μόνο επειδή είχαν (μέχρι τώρα) μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια από εμάς, πρέπει να τους ρίξουμε στην πυρά;

      Άλλο να την πληρώσουν οι διεφθαρμένοι και οι πραγματικά ανεπαρκείς ή ακαμάτηδες, κι άλλο η συλλογική ευθύνη που καλλιεργείτε εσείς οι κοινωνικοί αυτοματιστές.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Αυριανιστής 07/07/2011 15:04:04

      αν οι απαντήσεις μπούνε στη σωστή χρονική σειρά, θα δείς ότι η φράση μου απευθύνεται στον Επώνυμο, και στα όσα έγραψε πιό πάνω.

      Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφωνία μας, αυτή ξεκινάει από το γεγονός ότι υπερασπίζομαι την κατάργηση της μονιμότητας, καθότι θεωρώ ότι είναι η γεννεσιουργός αιτία της διαφθοράς. Δεν έχει να κάνει με επιλεκτικές στοχοποιήσεις ανθρώπων, όπως η λογική του Αυριανιστή.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ δρόμος 07/07/2011 15:13:06

      Ενώ, σύμφωνα με τη λογική όσων υποστηρίζετε την κατάργηση της μονιμότητας, η διαφθορά θα εξαλειφθεί αμέσως.

      Έχεις σκεφτεί άραγε ότι, αν η... ρηξικέλευθη ιδέα σας γίνει πράξη, θα μπορεί κάθε "λαδιάρης" προϊστάμενος (έχοντας πρώτα εξασφαλίσει τα νώτα του) να απειλεί τους υφισταμένους του υπαλλήλους ότι "θα τους τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί" αν δεν συμμετάσχουν κι εκείνοι (εκόντες-άκοντες) στη διαφθορά; Αλλά, θα μου πεις, τι είναι τώρα αυτά... ψιλά γράμματα μπροστά στο τεράστιο κοινωνικό όφελος του περιορισμού του "σπάταλου κράτους"...

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ δρόμος 07/07/2011 15:52:05

      Προσωπικά είμαι 1000% υπέρ της μονιμότητας, με τη μόνη διαφοροποίηση ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν σωστά οι πειθαρχικές διατάξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και να δουλεύουν κανονικό οκτάωρο, να δουλεύουν έντιμα και ευσυνείδητα, να έχουν κατά νουν το πραγματικό δημόσιο συμφέρον και όχι το ευθυνοφοβικό "συμφέρον του δημοσίου" (διαφορετικά πράγματα "δημόσιο συμφέρον" και "συμφέρον του δημοσίου"!), να σέβονται ουσιαστικά τον πολίτη, όχι να έχουν μια προσποιητή ευγένεια, και λοιπά και λοιπά.

      Τίποτε από αυτά δεν θα γίνει με την κατάργηση της μονιμότητας. Αντιθέτως, θα είναι απλώς υποταγμένα ανθρωπάκια του κάθε προϊσταμένου και του κάθε πολιτικο-οικονομικού νταβατζή, επειδή θα φοβούνται για τη θεσούλα τους. Αντιθέτως, ο ΔΥ χρειάζεται σθένος για να λέει όχι εκεί που χρειάζεται.

      Μιλούσα με έναν εφοριακό μια μέρα. Τον πίεζαν από το Υπουργίο να κάνει κάτι. Του στέλνουν και "εντολή του Υπουργού" με στρόγγυλη σφραγίδα και φαρδύ πλατύ το όνομα του τότε Υφυπουργού. "Πού είναι η υπογραφή του Υφυπουργού;" ρωτάει. Δεν υπήρχε η υπογραφή του Υφυπουργού! Καθαρό ψάρωμα! Μπλόφα! Φτιάξαν ένα χαρτί, δακτυλογράφησαν και το όνομα του Υφυπουργού και το στείλανε! Φυσικά, αρνήθηκε. Αν δεν έχεις μονιμότητα, όμως, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις πιέσεις.

      Αυτό που δεν χρειαζόμαστε που πρέπει να καταρρίψουμε είναι ο εκπασοκισμός της μονιμότητας. Η στρέβλωση των χαρακτηριστικών της υπέρ του τεμπέλη, ανεπρόκοπου, αφιλότιμου, διεφθαρμένου υπαλλήλου. Αυτό μπορεί να αλλάξει και χωρίς να καταργηθεί.

      Δεν συγκρίνεται ο ΔΥ με το ΙΥ, είναι διαφορετικές κατηγορίες. Ο ΙΥ καλώς δεν είναι μόνιμος, όμως θα έπρεπε σε αντάλλαγμα να αμειβεται καλύτερα από τον ΔΥ. Αλλιώς λογικό είναι να έχουμε σήμερα ως "ελληνικό όνειρο" το περάσει κανείς στο ΑΣΕΠ!

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ δρόμος 07/07/2011 16:19:01

      Εγώ πάλι πιστεύω ότι η ανάγκη ύπαρξης μονιμότητας στον στενό κρατικό τομέα έχει τον πρακτικό σκοπό της συνέχειας του κράτους, και τίποτε περισσότερο. Αλλίμονο αν δεχθώ ότι χρειάζεται κανείς την όποια κάλυψη για να είναι έντιμος και να αντιμετωπίζει πιέσεις. Ίσα-ίσα που, αν σταθείς στο ύψος σου χωρίς δεκανίκια, η πράξη σου είναι πιό υπολογίσιμη, ενώ αντιθέτως όποιος υποκύπτει στις πιέσεις στο σημερινό δημόσιο όχι μόνο δεν τιμωρείται, αλλά και αναβαθμίζεται! Η κοινωνία, όπως και η αγορά, έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τις πράξεις μας, αρκεί να μην κρύβωνται οι αλήθειες, όπως γίνεται στο προστατευόμενο καθεστώς του δημοσίου.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ δρόμος 07/07/2011 18:24:17

      Και η συνέχεια εξυπηρετείται, όπως και η καταπολέμηση της κομματικορατίας (ας θυμηθούμε από πού πήρε το όνομά της η πλατεία Κλαυθμώνος). Όμως, στο ζήτημα της αντοχής σε πιέσης, το θέμα δεν είναι να ψάξεις για ήρωες που θα αυτοθυσιαστούν για μιαν ιδέα, αλλά να δώσεις τη δυνατότητα στον κάθε στοιχειωδώς ευσυνείδητο υπάλληλο να κάνει το σωστό χωρίς να φοβάται για τα παιδιά του. Είναι βέβαια σοβαρό το ζήτημα του πώς χρησιμοποιούνται οι θεσμοί, όμως σκέψου τον κάθε νομάρχη και τον κάθε δήμαρχο να θέλει να κάνει ρουσφέτια στους κολλητούς του, πόσο πιο εύκολο θα ήταν να τα κάνει αν δεν υπήρχε η μονιμότητα και ο υπάλληλος δεν είχε τη στοιχειώδη υγιή υπαλληλική ευθυνοφοβία ότι "αν κάνω κάτι παράνομο θα χάσω τη δολειά μου" και όχι "ας βγάλουμε σήμερα ό,τι μπορούμε, αύριο δεν θα είμαστε εδώ, οπότε, ό,τι αρπάξουμε τώρα". Με την κατάργηση της μονιμότητας είναι πολύ εύκολο, πάρα πολύ εύκολο, να πας στο δεύτερο μοντέλο. Ειδικά με την κρατούσα πολιτικο-κοινωνική και οικονομική ηθική...

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Αυριανιστής 07/07/2011 21:54:36

      Πάντως το ότι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αθωώνονται οι...πάντες όλοι διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι σκάνδαλο! Επιτέλους, να μπουν δικαστικοί εκεί και να φύγουν οι συνδικαλιστές.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ΒΙΣ 07/07/2011 22:12:02

      Συμφωνώ απολύτως.

     • juliet avatar
      juliet @ ΒΙΣ 08/07/2011 00:40:57

      Και με το που θα μπουν δικαστικοί θα επέλθει η ηθική και θα φύγει η διαφθορά,που ζεις; Τσουκάτος έξω ,Μαντέλης έξω ,Ψωμιάδης έξω ....κλπ σου αναφέρω ζεστό εμπόρευμα,άσε λοιπόν τους δικαστικούς και προτιμότερο είναι να αλλάξει η νοοτροπία του δίνω για να κάνω τη δουλειά μου και παίρνω για να σε εξυπηρετήσω.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 07/07/2011 14:24:48

    Φίλε Επώνυμε, έχεις χάσει επεισόδια - έχουμε ανοιχτό διάλογο στην ανάρτηση για την εργασιακή εφεδρεία με τον αυριανιστή (όνομα και πράγμα), και συνεχίζουμε στην παρούσα. Με ενοχλεί αφάνταστα η αλαζονεία στο ύφος (ξαναδιάβασε τη φράση του) όσο και η παντελής έλλειψη αλληλεγγύης για τους ΙΥ, που επιδεικνύει. Δεν γίνεται να συνεχισθεί αυτό, λυπάμαι.

    • juliet avatar
     juliet @ δρόμος 07/07/2011 14:39:29

     @Δρόμε,
     Αν μου επιτρέπει ο φίλος Επώνυμος ,θα σου δώσω μια συμβουλή,σαν δρόμος που είσαι θα πρέπει να μάθεις να βλέπεις ,να ακούς πολλά και πολλούς.Στο δρόμο κυκλοφορούνε τακούνια,πασουμάκια,μπαλαρίνες ,αθλητικά κυκλοφορούνε και πόδια ξυπόλητα, αυτά που σου ''τρυπάνε '' την καρδία ξέχνατα θα περάσουνε άλλα αεράτα και θα σε φέρουνε στα ίσια.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ δρόμος 07/07/2011 14:42:38

     Δεν παρακολούθησα τη συζήτησή σας, οπότε δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι.

    • juliet avatar
     juliet @ δρόμος 07/07/2011 15:53:14

     @Αυριανιστή
     Ειδες τι είπες ,με την άρση της μονιμότητας θα έχεις τον κάθε λιγδιάρη προΐστάμενο να σε τυλίγει σε μια κόλλα χαρτι ,τον κάθε ρουφιάνο ....κλπ.
     Ολα αυτά ισχύουν και στο ιδιωτικό τομέα.Και εκεί η ρουφιανιά πάει σύνεφο και εκεί έχεις τον κάθε λιγδιάρη προΐστάμενο που μπορεί να νοιώσει ότι τον υποτιμάς γιατί χειρίστηκες εσύ το θέμα πιο έξυπνα απ΄αυτόν,που μπορεί αν είσαι γυναίκα να σου τα ρίξει ,που χίλια δυο μπορεί και εσύ αν έχεις ανάγκη αποφασίζεις και κάνεις.Υπήρχε εταιρεία που έπαιρνε χωρισμένες ,το σκεπτικό ; είχανε ανάγκη άρα δύσκολα φεύγουν.
     Στο Δημόσιο είχε την σιγουριά ,μην συγκρίνεις .Ξέρω και άτομα που δούλευαν με όρισμενο χρόνο και τα εκμεταλεύονταν.
     Οταν ο κόσμος πεινάει ,1.200.000 οι άνεργοι ,προκαλείς με το να λες ότι μου κόψανε 4 μισθούς.
     Το θέμα μου ξέρεις ποιό είναι ,ότι πιο εύκολα θα μοιραστώ εγώ το ψωμί μου που δε έχω τίποτε σίγουρο αύριο απο σένα που θα έχεις μισθό εστω και 4 λιγότερους.
     Φίλε,όταν πεινάει ο γειτονάς σου δεν θα μπορείς να κοιμάσαι ελεύθερα.Αν δεν δώσουμε τα χέρια και δεν μοιραστούμε δεν θα επιβιώσουμε.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ juliet 08/07/2011 02:38:16

      Απορώ γιατί μαλώνετε πάλι για την μονιμότητα των ΔΥ...
      Όλοι οι παραπάνω είστε δηλωμένοι μη ΔΥ...

      Πιο προκλητικός από όλους όπως πάντα ο Αυριανιστής...
      Χλευάζει τα παιδιά των Γκούντις και ταυτόχρονα ζητά
      κατανόηση για τις περικοπές των ΔΥ, που μόνο ως μόνιμοι
      και υψηλά αμοιβόμενοι, μπορούν να είναι έντιμοι..
      Μόνο η σιγουριά τους κάνεις μάγκες...για αυτό ευτυχώς
      τόσα χρόνια εμποδίζουν τη διαφθορα στη χώρα...

      Να δω σε λίγο καιρό κάποιους βολεμένους να προσπαθούν να
      καρφώσουν το δυνατόν γρηγορότερα οδοντογκυφίδες στα
      τριγωνάκια των κλαμπ σάντουιτς για να μη χάσουν
      τα 600 ευρώ...Τότε θα φανούν ποιοι είναι μάγκες...

     • Γιώργος Μεσσηνία avatar
      Γιώργος Μεσσηνία @ Φακ Κωστας 08/07/2011 03:59:33

      Σωστός ο Φακ Κωστας!

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 08/07/2011 09:17:32

      Η γνωστή, συνήθης προβοκάτσια. Ξαναδιάβασε λοιπόν το πρώτο μου σχόλιο, αγαπητέ, μήπως και καταλάβεις ότι αυτός που χλεύασα ήταν ο Ραγκούσης, που νομίζει ότι θα έχει τους υπαλλήλους του υπουργείου του όπως είχε τους υπαλλήλους στο χαμπουργκεράδικό του.

 3. δρόμος avatar
  δρόμος 07/07/2011 15:31:12

  Η "ιδέα μας" είναι πράξη παντού αλλού πλην δημοσίου, και λειτουργεί μια χαρά, χρόνια τώρα. Όταν πιαστείς να μη δουλεύεις, να απιστείς περί την εργασία σου, να μην αποδίδεις αρκετά, φεύγεις, απλώς. Ενδεχόμενες αδικίες καταγγέλλονται, και φυσικά οι προϊστάμενοι υπόκεινται και εκείνοι στο ενδεχόμενο απόλυσης. Έτσι αποδίδει το "μαγαζί".

 4. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 07/07/2011 16:19:49

  Το θέμα είναι πως δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να μπει μια τάξη ρε παίδες σε αυτό το μπ@@@λο, ό, τι και να λέμε.
  -Πανεπιστήμια: Ήταν αποδοτική και τίμια η διάρθρωση αυτή για τους φοιτητές μας; Οι διάφοροι μουλάδες καταλάμβαναν ετσιθελικά τα το χώρο, νέοι και νέες που θέλανε να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους με προγραμματισμό και σε ένα υγιές περιβάλλον υπέφεραν, έγινε κατάχρηση της διοικητικής αυτοτέλειας, όπως άλλωστε συνέβη και με την έννοια του ασύλου.
  -Μέσα μεταφοράς: Ήθελα να μου μεταφέρουν πχ ένα έπιπλο και είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους οι τοπικοί φορτηγατζήδες σε μια τιμή υπέρογκη και αναγκάστηκα να το μεταφέρω μόνος μου, γιατί να μην απελευθερωθεί το επάγγελμα;
  Με τα ταξί, το μόνο ίσως που πρέπει να εξετάσει ο Ραγκούσης, είναι πως οι άνθρωποι δεινοπάθησαν για να πάρουν την άδεια και να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας γι' αυτούς, όπως και για τους φορτηγατζήδες αλλά ως προς την πλήρη απελευθέρωση έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος!
  -Ασφαλιστικά ταμεία: Πως να μην επιβαρυνθούν όταν το πλέον συνταγογραφημένο φάρμακο στην Ελλάδα ήταν για τη ψωρίαση επειδή κόστιζε πάνω από 1000€ !!! -κάποιος μάλιστα το είχε συνταγογραφήσει 700 φορές στον ίδιο άνθρωπο!!!!!
  -Να μιλήσουμε για τις συντάξεις εθνικής αντίστασης που αποδίδονται σε 250.000 ανθρώπων εκ των οποίων ένα ποσοστό 30-40% ήταν 5-10 χρονων την εποχή της αντίστασης;
  Και που επιβαρύνθηκαν τα δημόσια ταμεία με 150 έως 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, προς όφελος πελατειακών εξυπηρετήσεων;
  Και άλλα πολλά τέλος πάντων που δεν χωρούν εδώ...

  Και εν τέλει δεν καταλαβαίνω αυτή τη τυφλή πίεση στον Σαμαρά να πάει σώνει και ντε σε εκλογές, λες και είναι στο χέρι του.
  Πιστεύω απλά πως από τη στιγμή που άνοιξαν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη ΝΔ, διαμορφώθηκε μια υγιής κατάσταση και σταδιακά η οικονομική του πρόταση κερδίζει έδαφος.
  Ας ηρεμήσουμε λίγο και ας μην πέφτουμε θύματα του λαϊκισμού και της υπερβολής.
  Να κάνει σωστή αντιπολίτευση, όπου χρειάζεται συναίνεση και εποικοδομητικό διάλογο, όπου αλλού ρήξη και "αντάρτικο", αλλά όχι έτσι τυφλά και αντικυβερνητικά.
  Αυτές οι πασοκιές που διέλυσαν το τόπο πρέπει να εξαλειφθούν μια και καλή!

  • juliet avatar
   juliet @ Γιώργος Μεσσηνία 07/07/2011 16:56:27

   @Γιώργο Μεσσηνία ,καλό απόγευμα ,αλλά είσαι άδικος να τα πάρουμε ένα-ένα.
   1)Με το μέχρι τώρα σύστημα των πανεπιστημίων είχανε φυτώριο βολευτών.
   2)Για την μεταφορά επίπλων τι να σου πω σου λέει ,στα βόρεια η στα νότια πάει ας τα σκάσει.
   3)Ο λαός μας λέει:Να ήτανε η ζήλια ψώρα θα ψώριαζε όλη η χώρα,άρα σωστά γινότανε χρήση του φαρμάκου.
   4)Δεν τους κόβουνε την σύνταξη γιατί τώρα θα τους πούνε αν βγει ο Σαμαράς θα σας τη κόψει ...την σύνταξη εννοώ ,άρα ξαναψηφίστε μας!
   Απλά πράγματα ,Πασοκιές ,αντε να ξεπλύνεις τα μυαλά όλων αυτών.
   Ο Σαμαράς έχει πολλά να πολεμήσει και να μαζέψει .Μερικές φορές είναι προτιμότερο να γκρεμίσεις τη παράγκα και να φτιάξεις νέο με βάσεις και νόμιμο!δεν ξέρω ....

   • Γιώργος Μεσσηνία avatar
    Γιώργος Μεσσηνία @ juliet 07/07/2011 17:04:02

    +1000

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/07/2011 16:46:12

  @Επώνυμος
  Πες τα, χρυσόστομε, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω με διάφορες αφορμές, αλλά δεν καταλαβαίνουν.

  @juliet
  Με μία διαφορά, αγαπητή. Στον ιδιωτικό τομέα δεν διακυβεύεται κανένα δημόσιο συμφέρον για να είναι η μονιμότητα αναγκαία ως ασπίδα σε πιέσεις για ακούσια διαφθορά...

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/07/2011 16:48:42

  @juliet
  Και κάτι άλλο. Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω ότι ΔΕΝ είμαι ΔΥ. Οπότε, παρακαλώ όχι προς εμέ τα περί 4 μισθών που έχασαν οι ΔΥ.

  • juliet avatar
   juliet @ Αυριανιστής 07/07/2011 17:12:01

   Το θέμα μας δεν είναι να διαχωριστούμε σε αντίθετα στρατόπεδα .Η κάθε δουλειά έχει τα μείον και ένας λόγος παραπάνω, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις κοινωνίες που έχουνε ισοπεδωθεί,που δεν υπάρχει ο σεβασμός .
   Στη Γαλλία όταν πήγε η κόρη μου να κάνει την πρακτική της ,η Γαλλίδα της είπε δεν μπορώ να σε πάρω ,ξέρεις οικονομικά εγώ δεν ξέρω.Εκανε το μάστερ στη ποιότητα .Η άλλη φοβήθηκε ότι θα χάσει τη δουλειά της απο κάποια πιο νέα με περισσότερες γνώσεις.Θέλω να καταλήξω ότι η ανασφάλεια του αύριο είναι μια πάθηση που πλήττει όλους.
   Η διαφθορά δεν είναι ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα.Δεν κατηγορώ κανέναν ,ο καθένας θα πρέπει να έχει νου και να σταθούμε όλοι μιά γροθιά ενάντια στη κοροΐδία μας γίνεται.Αλλόστε είμαι εκείνη που είπα ότι επήγανε ειδοποίησεις για απολύσεις σε υψηλόμισθους και μάλιστα Πασόκων,σε ΔΕΚΟ.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 08/07/2011 02:41:27

   Να το πω και εγώ...ο Αυριανιστής δεν ειναι ΔΥ...
   ενδιαφέρεται για το καλό τους, άρα το καλό όλων μας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.