#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2008 18:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένοχος για απιστία ο Πέτρος Λάμπρου

Ποινές φυλάκισης ενός έως και τριών ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Πέτρο Λάμπρου, πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος και σε οκτώ πρώην στελέχη της τράπεζας για πράξεις απιστίας, σχετικά με τη χορήγηση δανείου σε όμιλο επιχειρήσεων πριν περίπου έξι χρόνια. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση του ομίλου «Αλουμίνιον Αττικής» (Αλλαμανής). Η Δικαιοσύνη είχε ασχοληθεί με την υπόθεση ύστερα από στοιχεία που προσκόμισε στον εισαγγελέα, ο νυν διοικητής της Αγροτικής, Δημήτρης Μηλιάκος. Ο κ. Λάμπρου αποτελεί ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει υπάρξει «ταμίας» του, ήταν πολύ κοντά στο παλιό Καστρί (το θυμάστε;) και έχει επίσης εμπλακεί στο παρελθόν στις υποθέσεις ΟΤΕ – Ιντρακόμ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάκης avatar
  Τάκης 21/03/2008 18:57:21

  Άλλη μια πολιτική δίκη και άλλη μια απόφαση προϊόν των πολιτικών πιέσεων του περιβάλλοντος Καραμανλή προς την "ανεξάρτηση δικαιοσύνη". Η πλήρης ποινικοποίηση των μάνατζερ και των επιλογών τους από τη νεοδεξία, νεοφιλελεύθερη πολιτική.

 2. Nick avatar
  Nick 21/03/2008 19:00:51

  Μπα, δηλαδή ο Αλλαμανής καλώς πήρε τα 190 εκατ. Ευρώ "δανεικά και αγύριστα";;

  Αν και βέβαια υπάρχει θέμα ισονομίας και με τα δάνεια που λέγεται ότι έδωσε ο Μηλιάκος σε "γαλάζιους" δημοσιογράφους-εκδότες και είναι επίσης "δανεικά και αγύριστα".

 3. Τάκης avatar
  Τάκης 21/03/2008 19:05:55

  Τα δάνεια αυτά (που ήταν πλήρως εξασφαλισμένα) πήγαν σε ένα από τους πιο πλούσιους Έλληνες και όχι σε δημοσιογράφους-παραθυράτους και εκδότες των 900 φύλλων ημερησίως.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/03/2008 19:15:56

  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Λίγα τους ρίξανε. Το κόλπο το ετοίμαζαν χρόνια βρήκανε τη μόνη κρατική τράπεζα γιατί οι άλλες είχα πουληθεί ή ήθελαν να τις πουλήσουν και της φόρτωσαν το δάνειο. Οι εξασφαλίσεις ήταν μαϊμούδες. Επρόκειτο αν θυμάμαι καλά για υπερκοστολογημένα οικόπεδα. Όταν τα βγάλανε στον πλειστηριασμό πιάσανε λιγότερα και έτσι η τράπεζα μπήκε μέσα.

  Πάντως υπάρχουν ισχυρά πρόσωπα από πίσω και ίσως γι αυτό να έφαγαν τόσο λίγα χρόνια ενώ ίσως και να αθωωθούν σε ανώτερο δικαστήριο.

 5. Τάκης avatar
  Τάκης 21/03/2008 20:18:29

  Η Διοίκηση μιας Τράπεζας δεν ασκείται με το βούρδουλα του δικαστηρίου και του εισαγγελέα. Και αφού τους φόρτωσαν τα δάνεια γιατί τους ρίξανε λιγα? Φάσκεις και αντιφάσκεις Εξάκτινε.

 6. Nick avatar
  Nick 21/03/2008 21:10:39

  Γιατί εκδικλάστηκε ως ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ και η ανώτατη ποινή φυλάκισης είναι 5 χρόνια.

 7. bill avatar
  bill 21/03/2008 21:15:21

  Ο κουμπάρος του Καραμανλή ,νυν πρόεδρος της ΑΤΕ,Μηλιάκος, μετά από αυτό θα κοιμάται ήσυχος?
  Ούτε ψύλλος στο κόρφο του.
  Αυτός θα τα δεί τα σίδερα του Κορυδαλλού.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/03/2008 22:03:13

  Το γιατί έφαγαν λίγα το ξέρει όποιος γνωρίζει το παρασκήνιο. Το γράφω με τρόπο.

  Πάντως υπάρχουν ισχυρά πρόσωπα από πίσω και ίσως γι αυτό να έφαγαν τόσο λίγα χρόνια ενώ ίσως και να αθωωθούν σε ανώτερο δικαστήριο.

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/03/2008 22:05:19

  Επίσης η διοίκηση μιας τράπεζας δεν ασκείται με κομπίνες σε βάρος της τράπεζας. Το δικαστήριο τις κομπίνες τιμώρησε δεν άσκησε διοίκηση με βούρδουλα.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/03/2008 22:28:32

  Ο άνθρωπος ήταν πονηρός και έχει κάνει πολλές «δουλειές» (για πάρτη του; για τρίτους; σίγουρα σε βάρος των νομικών προσώπων που διοίκησε)

  Ο πανίσχυρος Πασόκος δάνεισε τον ΝΔεξιότατο, όχι πανίσχυρο αλλά με ισχυρό συγγενή εξ αγχιστείας τέως βιομήχανο (που και αυτός δεν είναι των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων)

  Να'ταν μόνο ο Αλαμανής...Να'ταν μόνο ο Λάμπρου... Να'ταν μόνο επί ΠΑΣΟΚ, η επί ΕΡΕ, ή επί ΝΔ, ή επί Μητσοτάκη...

  Ερωτώ: είναι η αρχή, δείγμα pour encourager les autres, ή απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε;

 11. Nick avatar
  Nick 21/03/2008 23:37:17

  Βασικά τίποτε απ'όλα. Από τη στιγμή που "κουκουλώνουν" το θέμα Siemens, τίποτα δεν θα αλλάξει.

  Εκτός και αν κάνουν αναφορά περί της "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεούσα 1997".

  σσ. Εάν κουκουλωθεί το θέμα Siemens, μου φάινεται ότι το wikileaks θα κάνει πάρτι...

 12. ARROW avatar
  ARROW 21/03/2008 23:42:10

  Καραμπινάτη περίπτωση πολιτικής δίκης με απόφαση διατεταγμένη... Τελείως αστήρικτο το κατηγορητήριο, ο εισαγγελέας πρότεινε λιγότερες ποινές για παραλείψεις... Δεν υπήρξε καταλογισμός απιστίας και να πάψουν οι ηλιθιότητες όσων δεν γνωρίζουν την υπόθεση...

 13. Nick avatar
  Nick 21/03/2008 23:50:25

  Μα ο Αλλαμανής είναι φιλό-ΝΔ, διατεταγμένη απόφαση ήταν να πάει η υπόθεση στο δικαστήριο;

  Μάλλον διατεταγμένη ήταν η επίθεση των "Νέων" εναντίων του Μηλιάκου.

 14. ARROW avatar
  ARROW 22/03/2008 00:13:30

  Αυτός ο ανεκδιήγητος, ( ο Μηλιάκος) που χρέωνε την εταιρική κάρτα για ψώνια του σπιτιού του, της γυναίκας του και τις επισκέψεις του στις 4 εποχές, έστειλε στα δικαστήρια δεκάδες υποθέσεις και καμμιά δεν του βγήκε... Τούτη ήταν η τελευταία κι έγινε το "σώσε" για να υπάρξει οπωσδήποτε κάποια ποινή... Πρόκειται για κατηγηρητήριο τελείως αστήρικτο που θα εκπέσει στο Εφετείο... ΄Οσο για τον Μηλιάκο να ετοιμάζεται για τα δικά του, με πρώτα τα του Τράγκα, του Κουρή κλπ,κλπ...
  Α, με την ευκαιρία, φίλε μου Nick, σε είχα για ...άνεργο που τάχωνε στους απεργούς... Σε βρίσκω και ως ειδήμονα υπερασπιστή του Μηλιάκου... Και εις άλλα με υγεία...

 15. Nick avatar
  Nick 22/03/2008 01:02:49

  Υπερασπιστή ποιανού;

  Αυτουνού που άφησε το fund του Carlyle Group να κάνει πάρτυ με την ATEBank;;;

  Αλλά όχι και να μη ξεχάσω τον πόλεμο που του έκανε ο Παντελής Καψής μέσω του MEGA και των NEΩΝ επειδή κτύπησε τον Λάμπρου, ιστορικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

 16. Nick avatar
  Nick 22/03/2008 01:06:43

  Και δεν παίρνω το μέρος κανενός.

  Γιατί πολύ απλά με τον υπερλαμπρο Κακαουνακο-Αυτιάτικο λαϊκισμό, την στέιρα αντιπολίτευση ΔΟΛ-Πήγασου-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τη "3 λαλούν και 2 χωρεούν" κυβέρνηση άντε να βγάλεις άκρη με το τι γίνεται σε αυτή τη χώρα.

 17. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/03/2008 01:15:23

  Η κομπίνα με τα οικόπεδα και το δάνειο ήταν διακομματική και είναι μπλεγμένα και στελέχη της ΝΔ όχι δηλ. μόνο οι Αλαμανής-Λάμπρου. Έχουν φάει αρκετοί. Στήσανε το κόλπο βγάλανε ότι βγάλανε τα μοιράστηκαν και τέλος. Έπρεπε να καταδικαστεί κάποιος. Ο Μηλιάκος μπορεί να είναι νούμερο αλλά τα λεφτά τα έχουν φάει και οι ποινές είναι μικρές. Εκεί είναι το θέμα στο ότι η δικαιοσύνη έβγαλε πολιτική απόφαση. Στις μικρές ποινές και όχι στην καταδίκη αυτή καθεαυτή.

 18. ARROW avatar
  ARROW 22/03/2008 08:42:16

  Ρε "εξάκτινε" μην επιμένεις στη συνομωσιολογία, τα πράγματα είναι καθαρά : ένας επιχειρηματίας με οικονομική -τότε- επιφάνεια, των 300-400 δις δρχ. πήρε δάνειο έναντι των μετοχών του, γύρω στα 60 δισ δρχ. Επήλθε η κρίση του 2000 και οι μετοχές απομειώθηκαν και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην αποπληρωμή. Η Τράπεζα συνέχισε -συνήθης τραπεζική πρακτική - ευελπιστώντας στην ανάκαμψη,για να πάρει τα λεφτά της...
  Ο Μηλιάκος έκλεισε την κάνουλα, όταν ήρθε, ο Αλαμανής χρεωκόπησε και έστειλε το φάκελο στον εισαγγελέα, για να αποκαλύψει τους κλέφτες του ...ΠΑΣΟΚ !...
  Τώρα στο δικαστήριο, για να καταλάβεις το μπάχαλο, ζητούσανε από τους τραπεζικούς ν΄ απαντήσουν "γιατί έδωσαν το δάνειο,(των 60 δισ δρχ.), χωρίς να γράψουν υποθήκες, λες και οι δανειοδοτήσεις σ΄ αυτά τα επιπεδα γίνονται με υποθήκες ή λες και υπάρχει επιχείρηση νάχει τόσα ακίνητα...
  Το πολιτικό ερώτημα που τίθεται, (οι ποινές θα εκπέσουν στο Εφετείο), είναι το εξής : Γιατί σε μια σειρά δανειοθεντηθέντων από την ΑΤΕ επιχειρηματιών, προσκείμενων στη Ν.Δ. και τον Καραμανλή, (Λαναράς, Πανούσης κλπ), ο κουμπάρος του Πρωθυπουργού Μηλιάκος δεν έκλεισε την "κάνουλα" κι αυτοί ορθοπόδησαν και ξανάγιναν μεγάλοι και τρανοί, (ένας απ΄ αυτούς πήρε το 2006 εγγυητική επιστολή, για το έργο της Εγνατίας, αν και είχε καταδικαστεί για χειραγώγιση μετοχών το 1999-2000)και στην περίπτωση του Αλαμανή υπήρξε εξώθηση στην χρεοκοπία ?... Και κάτι τελευταίο : μέχρι σήμερα, η ζημιά της ΑΤΕ δεν έχει καταγραφεί κι ούτε οριστικοποιηθεί...
  Οι τίτλος "καταδικάστηκε για απιστία ο Λάμπρου" που παίζει από χθες, μπορείς να υπολογίσεις τι ωφέλη προσφέρει σε κάποιους ?...

 19. Nick avatar
  Nick 22/03/2008 10:49:45

  Και να έκοβε το ρευστό στο Λαναρά, οι άλλες τράπεζες (σχεδόν καμία δεν άφησε στο πέρασμα του) θα του τα έδιναν.

  Αλλά ήταν και πολιτικο το θέμα. Βλέπεις, Λαναράς = Νάουσα = 50% ανεργία εξαιτίας Κλωνατέξ και συναφών εταιρειών που εξαγόρασε ο Λαναράς για να δημιουργήσει καθετοποιημένη παραγωγή.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/03/2008 11:25:22

  Προς arrow και nick: δεν ήμουν στην τσέπη των περί ων ο λόγος, αλλά οι εταιρίες τους δεν είχαν τόσο μεγάλη επιφάνεια (και ο πρώτος νομίζω αν και πλουσιότερος από μένα δεν ήταν σπουδαία πράγματα). Ξέρω κατι ημικρατικές τράπεζες που δεν μπόρεσαν να τους εξυπηρετήσουν τω καιρω εκείνω. Ο δεύτερος, ζορίστηκε και επί ΝΔ αν και κάπως «τα κατάφερε».

  Θα πάψουμε να είμαστε βέβηλοι και κουτσομπόληδες σε βάρος των τσιφλικάδων μας; Η μήπως να πάμε στον Καναδά και να ξεκινήσουμε ένα weblog με την ιστορία του ελληνικού τρεαπεζικού συστήματος και της ελληνικής βιομηχανίας;

 21. Τάκης avatar
  Τάκης 22/03/2008 11:35:08

  Για να φανταστείτε καταδικάστηκαν άνθρωποι που ψήφισαν αρνητικά στο ανώτατο χορηγητικό όργανο της ΑΤΕ για την χορήγηση των δανείων, ενώ κάποια άλλα δάνεια εκταμιεύτηκαν προς τον κ. Αλλαμανή χώρις να υπάρχει καν έγκριση των ανωτέρων στελεχών (Λάμπρου κ.α.), παρά μόνο των στελεχών των κεντρικών καταστημάτων της ΑΤΕ. Από κει καταλαβαίνει κανείς πόσο αβάσιμο ήταν το κατηγορητήριο και πόσο αγωνιώδης ήταν η προσπάθεια του κουμπάρου Μηλιάκου να αποδόσει έργο, βάζοντας το Λάμπρου φυλακή που ήταν άλλωστε και ο βασικός του στόχος από τη στιγμή που ανέλαβε την διοίκηση της τράπεζας.

  Όσον αφορά τα κέρδη της τράπεζας, την περίοδο της διοίκησης Λάμπρου, εκτοξεύτηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, προτωφανή για τα μεγέθη της Αγροτική Τράπεζας σπέρνοντας τον πανικό στις ανταγωνίστριες τράπεζες. Και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αναφορικά με τα σημερινά κέρδή της τράπεζας είναι ότι προέρχονται από ρευστοποίηση χαρτοφυλακίου μετοχών που δημιουργήθηκε την περίοδο Λάμπρου και όχι από τρομακτική αύξηση των χορηγήσεων,όπως θέλει να παρουσιάζει ο κουμπάρος.

 22. factorx avatar
  factorx 22/03/2008 11:49:59

  1. Όποιος έχει στοιχεία για Λαναρά μπορεί να τα στείλει
  2. Αυτα τα περι "δεξιών" και "αριστερων" επιχειρηματιων τα βρισκω λιγο αφελή

 23. Nick avatar
  Nick 22/03/2008 12:07:34

  Και ο Λάμπρου κουμπάρος του Καρχιμάκη είναι. Μη το ξεχνάμε...

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/03/2008 20:16:52

  factorx, δεν νομίζω ότι κανείς αναφέρθηκε στο τί ψηφίζουν ή τι πιστεύουν οι επιχειρηματίες. Αλλά μερικοί ταυτίζονται με την ΕΡΕ (αν και πολλοί από αυτούς χάθηκαν στην πορεία). Μερικούς τους επέλεξε για φάγωμα ο Αρσένης. Μερικούς τους άφησε να ζήσουν, και απο αυτούς μερικοί έγιναν διακομματικοί. Μερικούς τους έφτιαξε το πρώτο ΠΑΣΟΚ. Μερικοί συνέχιζαν να φτιάχνουν το ΠΑΣΟΚ ή γιαγαντώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ (Ο πιό επιφανής ΠΑΣΟΚοστηρικτής και ΠΑΣΟΚοτραφής συγχωνεύτηκε με ομοειδή του ταυτισμένο με την ΝΔ κα εξακολουθεί να μεγαλουργεί. Η Μηχανική (άντε να πούμε ένα όνομα τυχαίο) επί ΠΑΣΟΚ έβριζε ότι δεν παίρνει δουλειές και επί Καραμανλή Β' φτιάχνει λιμάνια, δρόμους κλπ. Η Aegean (airlines) μεγάλωσε επί Σημίτη αλλά το αφεντικό της παρίστανε τον ΠΑΣΟΚομάχο (και ίσως ήταν). H Aegean (oil) αναγεννήθηκε ως φοίνικας επί Σημίτη αλλά τώρα, να την πετιέται απο ξαρχής...

  Η συνταγή 5% στην κυβέρνηση 3% στην αντίπολίτευση και 1(ή)% στον Περισσό είναι κάτι σαν ανέκδοτο στον επιχειρηματικό κόσμο. Φυσικά εγώ δεν είδα ούτε ξέρω τίποτα.

  Τώρα, χωρίς να λέμε ονόματα, εάν έβγαλες λεφτά από το χρηματιστήριο μεταξύ 1996 και 2001 και έχεις θείο Βαρώνο ΝΔ και ξάδερφο βουλευτή ΝΔ και άλλο ξάδερφο μεγαλοδερβέναγα ΝΔ τι λες, είσαι ή δεν είσαι ΝΔ;

  «Αριστερό» επιχειρηματία δεν θυμάμαι να έχω δεί στην Ελλάδα από το 1989 μέχρι σήμερα...

 25. Factorx avatar
  Factorx 22/03/2008 20:28:15

  archaeopteryx συμφωνώ, εκτός απο ένα: δεν είδες κανέναν "αριστερο επιχειρηματία", δηλαδή να παριστάνει τον "αριστερό"; Για κοίταξε καλύτερα. Πάντως το "κανείς αναφέρθηκε στο τί ψηφίζουν ή τι πιστεύουν οι επιχειρηματίες" ειναι καλή ιδέα για ένα άρθρο. Για τους μεγάλους τουλάχιστον. Είσαι;

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/03/2008 20:40:33

  Ο ταπεινός υπηρέτης του κεφαλαίου φοβάται (ασε που κωλύεται)

 27. Nick avatar
  Nick 22/03/2008 21:04:49

  Και το ΚΚΕ θελει τον Γερμανό του...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.