05/08/2009 12:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένεση ρευστότητας στην αγορά επιχειρεί η κυβέρνησηΈνεση ρευστότητας στην αγορά επιχειρεί η κυβέρνηση ενεργοποιώντας πρόγραμμα για την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου για δάνεια έως 2 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρίση. Το πρόγραμμα είχε εξαγγελθεί στις αρχές του καλοκαιριού και χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δημοσιοποίησε την εγκύκλιο με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για το πώς θα χορηγούνται οι εγγυήσεις.

 Η εγγύηση του Δημοσίου δεν θα υπερβαίνει το 70% του δανείου που θα λαμβάνει η κάθε επιχείρηση από την τράπεζα, θα παρέχεται για δάνεια που θα συναφθούν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2010, θα έχει τετραετή διάρκεια, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Όπως εξηγούσαν χθες υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, αν και βάσει των κανονισμών της ΕΕ υπήρχε περιθώριο η εγγύηση να ανέρχεται έως και το 90%, αποφασίστηκε να περιοριστεί στο 70%, με το σκεπτικό να αυξηθεί ο έλεγχος που θα ασκούν οι τράπεζες στις υποψήφιες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, τα δάνεια θα αφορούν στη χορήγηση:

- Κεφαλαίου κίνησης με οποιαδήποτε μορφή πίστωσης (δάνειο, αλληλόχρεος λογαριασμός, κ.α.)

- Πιστώσεων για επενδυτικούς σκοπούς

- Δανείων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν υπερέβαιναν το 50% του εγγυημένου δανείου τη 14η Ιουλίου του 2009.

 Περισσότερα: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=13843145

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.