01/02/2010 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ένα CD γεμάτο μυστικά»

Με αφορμή την απόφαση της ελληνικής Βουλής για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ με τον τίτλο «Ένα CD γεμάτο μυστικά» και τον υπότιτλο «Το ελληνικό Κοινοβούλιο θέλει να διαλευκάνει την υπόθεση Siemens, αν και η πιο ισχυρή απόδειξη για καταβολές πληρωμών σε πολιτικούς της Αθήνας και ο πιο ισχυρός μάρτυρας παραμένουν στη Γερμανία».

Γράφει μεταξύ άλλων:

Ο νεποτισμός και η διαφθορά «βασιλεύουν» στην Ελλάδα. Η υπόθεση Siemens θα μπορούσε να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα δύο κόμματα, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, και τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία, καθώς και να οξύνει περαιτέρω την κρίση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Αυτό θα προϋπέθετε, βεβαίως, την κατάθεση Χριστοφοράκου ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο τελευταίος, ο οποίος είναι κάτοχος και γερμανικού διαβατηρίου και έχει σπουδάσει στη Γερμανία, αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης. Γνωρίζει μάλλον καλύτερα απ’ τον καθένα ποιούς Έλληνες πολιτικούς είχε προσεγγίσει ο γερμανικός όμιλος προκειμένου να εξασφαλίζει ανάθεση παραγγελιών ή προνόμια. Ο Χριστοφοράκος, όμως, φοβάται ότι μία επιστροφή στην Ελλάδα θα σήμαινε περιπέτειες γι’ αυτόν. Για το λόγο αυτό προτιμά να παραμείνει στη Γερμανία. Η πρώτη δίκη στη Γερμανία αφορά ένα ένταλμα επιβολής ποινής της γερμανικής Δικαιοσύνης κατά του Χριστοφοράκου για καταβολές πληρωμών στους πρώην ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Τα δύο κόμματα θα έπρεπε, σε ανταπόδοση, να προωθούν μέσω δικών τους ανθρώπων στις ελληνικές Αρχές τα συμφέροντα της Siemens.

 Ο Χριστοφοράκος έχει καταθέσει ένσταση κατά του παραπάνω εντάλματος. Η γερμανική Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να διαλευκάνει, εάν στο σκάνδαλο είχαν εμπλακεί πρώην Υπουργοί και άλλοι πολιτικοί στην Ελλάδα. Οι σχετικές αποδείξεις φυλάσσονται σε ένα CD, που βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας του Μονάχου, στο περιεχόμενο του οποίου έχει απαγορευθεί κάθε είδους πρόσβαση.

Στο CD αυτό έχουν καταγραφεί λίαν αποκαλυπτικές συνομιλίες του Χριστοφοράκου με τους συνηγόρους υπεράσπισης. Το υλικό αυτό θα ήταν σε θέση να ρίξει φως σε πρόσωπα και πράγματα της πολύκροτης υπόθεσης στην Ελλάδα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η μαγνητοφώνηση έγινε κρυφά, το αποδεικτικό υλικό αποτελεί προϊόν εγκλήματος, και ως εκ τούτου το υλικό αυτό δεν μπορεί να ληφθεί υπ’ όψιν από τα δικαστήρια, όπως επιβεβαιώνει και η Γενική Εισαγγελέας Barbara Stockinger: «Όχι μόνο δεν θα αξιολογήσουμε το υλικό, αλλά ούτε καν θα το ακούσουμε». Ο Χριστοφοράκος θα καταθέσει στο πλαίσιο της δεύτερης αυτής δίκης ως μάρτυρας.

Ο συντάκτης υπενθυμίζει στη συνέχεια την εξέλιξη της υπόθεσης Χριστοφοράκου εστιάζοντας στο πώς προέκυψε τελικά η παραπάνω παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών. Οι υπαίτιοι (ο πρώην οικοδεσπότης του Χριστοφοράκου στο Rosenheim, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και ένας πωλητής με ποινικό μητρώο) θα λογοδοτήσουν ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. krasnajia zvezda avatar
  krasnajia zvezda 01/02/2010 18:36:55

  Ε, ρε γλέντια. Τον κομιστή, τον κομιστή... Φωναξτε τον εδώ και τώρα. Το παιδί. Μια δουλειά είχε και του την στερήσατε. Αντε να κυκλοφορήσει και να κανα CD στην Ομόνοια. Ε, ρε γλέντια που λεγε και ο Καραγκιόζης

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 01/02/2010 18:59:45

  Αν παίξει το συντάκι πρέπει να φύγουν νύχτα από την Ελλάδα πολλοί και πολλές.

 3. isnogood avatar
  isnogood 01/02/2010 19:09:04

  Μόνο ένας ΤΑΡΖΑΝ θα μπορούσε να φέρει αυτό το τσι ντι στη Βαλκανική μας Κολομβία...

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/02/2010 09:50:34

  Παντως η Τρεμη και ο Καμπουρακης ΔΕΝ το εχουν ακουσει..!!!!!

  ΠΠ

 5. man8os avatar
  man8os 02/02/2010 10:20:58

  Το εχει ακουσει η ανακριτια στο Μοναχο, οποτε μην αμφιβαλετε οτι το εχει και η Γερμανικη υπηρεσια πληροφοριων, πραγμα που σημαινει οτι το 50 % των πολιτικων μας το κρατανε στο χερι με καθε ειδους μυστικα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.