28/09/2009 14:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα φόρουμ στην Τουρκία με την συμμετοχή του Σ. Κόκκαλη, της συζύγου του Χριστοφοράκου και του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου 

Αναγνώστης μας από την Κωνσταντινούπολη  που διάβασε τα δημοσιεύματά μας για την Οργή Γιώργου για την παρουσία του Κόκκαλη στον αγώνα κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ από την ΔΕΘ μας έστειλε σε pdf τα υλικά του πρώτου ελληνοτουρκικού φόρουμ για την Κοινωνία της Πληροφορικής που διοργανώθηκε στις 18-19 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πλήρης τίτλος του event ήταν: THE FIRST TURKISH-GREEK INFORMATION SOCIETY FORUM (TGISF), Organized by: TURKISH INFORMATICS FOUNDATION, December 18-19, 1999.

Στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Φόρουμ βλέπουμε από ελληνικής πλευράς τους κ. George Metakides (European Commission), Christos Halkias National Technical University of Athens και, ω τις έκπληξη, S. Kokkalis President- Intracom S.A.

Ποιος άλλος ήταν από ελληνικής πλευράς; Μεταξύ της πληθώρας των απεσταλμένων βλέπουμε και τον DR. G. PAPACONSTANTINOU (Advisor to the Greek Prime Minister on Information Society Issues),  ο οποίος μάλιστα έκανε και μια από τις τέσσερις εναρκτήριες ομιλίες.

 Προφανώς πρόκειται για τον ίδιο κ. Παπακωνσταντίνου που εκπροσωπεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

 Στους συμμετέχοντες από τουρκικής πλευράς βλέπουμε και την κ. Nükhet Demiren της εταιρείας INFINA YALIZIM. Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος αναγνώστης πρόκειται για την Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου την οποία εντόπισε επίσης να επισκέπτεται τον Μάρτιο του 2002 το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (http://www.ec-patr.org/arxeio/d2002-03.htm)

 Γιατί δημοσιεύουμε τις πληροφορίες;

 Πρώτον, επειδή όπως αντιλαμβάνεσθε δεν μπορούμε να βασισθούμε μόνο στις πληροφορίες του αναγνώστη μας, ψάξαμε να βρούμε άλλα στοιχεία αλλά δεν βρήκαμε καμία άλλη πληροφορία. Λες και ένα αόρατο χέρι τα έσβησε ακόμα και από το Ιντερνέτ.

 Οπότε τίθεται το ερώτημα: έγινε ποτέ αυτό το φόρουμ; Κι αν έγινε γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες; Γιατί τέτοια μυστικότητα;

 Στην περίπτωση πάντως της Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου, η μυστικότητα δικαιολογείται: 

 Η πρώην σύζυγος του Μ. Χριστοφοράκου είναι μέλος μιας μεγάλης επιχειρηματικής και πολιτικής οικογένειας της Τουρκίας. Κάποιοι μάλιστα, αποδίδουν στον πολύ πλούσιο πρώην πεθερό του, ο οποίος διατηρούσε πολύ στενές επιχειρηματικές σχέσεις  με τη Γερμανία, μερίδιο της ανόδου του κ. Χριστοφοράκου.

Ωστόσο, λίγα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη Siemens Hellas, ο κ. Χριστοφοράκος διεζεύχθη, ενώ τα παιδιά τους έμειναν στον ίδιον. Είναι ίσως η μοναδική απόφαση δικαστηρίου που πήρε τα παιδιά από τη μητέρα και τα έδωσε στον πατέρα.

Κατά πληροφορίες, υπήρξε σοβαρή πολιτική παρέμβαση προς τους δικαστές. Οι Τούρκοι (γυναίκα του και πεθερός του) δεν μίλησαν και δεν δημιούργησαν -για ευνόητους λόγους- κανέναν θόρυβο.

 Παραθέτουμε και την εναρκτήρια ομιλία από τον  Δρα. Γ. Παπακωνσταντίνου

 Αγαπητέ καθηγητά Ακτάς, κυρίες και κύριοι

 Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στην πρώτη συνάντηση του Τουρκικού-Ελληνικού φόρουμ για την πληροφορία και την τεχνολογία.

 Αυτή η συνάντηση γίνεται σε μία σημαντική συγκυρία για της Τουρκικές-Ελληνικές σχέσεις και σε μία ιστορική συγκυρία για την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Τυχαίνει να γίνεται  μία εβδομάδα αφότου η Τουρκία ανακηρύχθηκε υποψηφία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Μετά την απόφαση που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση  στο Ελσίνκι για την ένταξη νέων χωρών, το κέντρο της Ευρωπαϊκής βαρύτητας κλίνει προς την Ανατολή.

 Η Ελλάδα έχει υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής σε αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης και ένθερμος υποστηρικτής του Τουρκικού Ευρωπαϊκού πεπρωμένου.

 Είμαστε εδώ σήμερα, με πρωτοβουλία του Τουρκικού ιδρύματος πληροφορικής για να συζητήσουμε τις δυνατότητες μιας μακράς διάρκειας διμερούς  συνεργασίας στον τομέα  της κοινωνίας της πληροφορίας.

 Δεν πιστεύω ότι αυτό το συγκεκριμένο ακροατήριο χρειάζεται  να πειστεί για τα οφέλη που θα φέρουν στις χώρες μας, η ανάπτυξη και η ευρεία εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. ...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 28/09/2009 14:26:22

  Απλά επισημαίνω ότι στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου γράφει
  ".......Nükhet Demiren-Χριστοφάκου.."

  • Factorx avatar
   Factorx @ Νικόλας 28/09/2009 14:30:56

   και δεν σε προβληματίζει;

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/09/2009 16:50:16

  Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που από μόνες του φαντάζουν ¨ασήμαντες¨. Αποκτούν μόνο αξία εάν τις εντάξουμε στο πάζλ των συνολικών τοποθετήσεων του ΠΑΣΟΚ(gap) και άλλων εκπροσώπων της διαχρονικής μεταπρατικής ελληνικής αστικής τάξης για την ¨παγκόσμια οικονομική και ηλεκτρονική διακυβέρνηση¨ , την ¨κοινωνία των πολιτών¨ ( τύπου ¨Μπόπ-Σφουγγαράκι¨ ). Τότε θα καταλάβουμε τι μας περιμένει.

  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το σημερινό ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ¨κάρφωμα ¨που έκανε το γνωστό ¨Παρατηρητήριο της Ουάσινγκτον-Βερολίνου¨( διάβαζε ¨Ελσίνκι¨ )όπου με ανακοίνωση του υπερθεματίζει τις νέες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση του ¨δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού¨ των ¨μειονοτήτων της Ελλάδας¨ , σύμφωνα με τις επιταγές των ¨ΟΗΕ (Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων – CERD – http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3511 ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας – ECRI – http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-IV-2009-031-GRC.pdf )!

  Διαβάστε έχει ενδιαφέρον :: http://cm.greekhelsinki.gr/

  Βέβαια στις νέες σχετικές ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ( gap ) και του ¨παρατηρητηρίου των... ¨ είχε προηγηθεί ¨αρμοδίως¨ ¨εισήγηση¨ του ΔΟΛ δια χειρός Γ. Καρτάλη : ¨Οι μειονότητες¨ :

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=289479&dt=20/09/2009

  Σχετικά με τον Χριστοφοράκο και την πρώην σύζυγο του : Όπως μου μετέφεραν γερμανίδες ¨φεμινίστριες¨ ( σύζυγοι ελλήνων γερμανοτσολιάδων ) ¨πνέουν μέναια¨ εναντίον του διότι , όπως ισχυρίζονται , έκανε τα πάντα με την βοήθεια της ανεξάρτητης δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ για να ¨φύγει¨ από την Ελλάδα και για να μπορέσει να πάρει το κοινό τους παιδί υπό την κηδεμονία του .

  Όπως όλοι γνωρίζουμε όταν χωρίζει ένα ζευγάρι τα παιδιά που βρίσκονται , ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία , ¨προσφέρονται¨ στην μάνα ( ιδιόμορφο ελληνικό ¨μητριαρχικό¨ δίκαιο μιας κατά άλλα ¨πατριαρχικής κοινωνίας¨ ).

  Στην περίπτωση του κ. Χριστοφοράκου δεν φαίνεται να τηρήθηκε αυτή η διαδικασία , αλλά το δίκαιο του ισχυρού. Πως λέμε ¨νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη¨ , κάπως έτσι . Όλα αυτά μπορεί να είναι ¨ράδιο αρβύλα¨ και να μην έχουν σημασία. Προσωπικά με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου.

  Εάν αυτός είναι σωστός συγχωρώ για ¨ πλημεληματικές παραβάσεις¨ , ακόμα και γερμανό υπήκοο...

 3. Υ. avatar
  Υ. 28/09/2009 17:22:16

  Απόλυτα εκπαιδευτικό και κατατοπιστικό το άρθρο.
  Για συνδέστε τώρα τα του άρθρου με τη συμμετοχή του Παπακωνσταντίνου στο ΔΣ του ΟΤΕ και τις υπογραφές του για συμβάσεις και μίζες Siemens?

  Ο άπατρις Rocco ή Crocco με τον number 3 του Πασόκ.

 4. Coctail part-ouza avatar
  Coctail part-ouza 28/09/2009 18:09:58

  Ε, ρε να δείς που ο Γιωργάκης (και όχι μόνο μέσω Τρεπεκλή) είναι πιο κοντά στην υπόθεση Ζημενς απ'ότι φαίνεται!

 5. trellakias avatar
  trellakias 29/09/2009 11:50:10

  Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί σας πειράζει!!!!!!
  Κάποιοι καλοί φίλοι απο τα παλιά που έχουν κάνει και κάποιες δουλίτσες εις βάρος της Ελλαδίτσας και του κράτους αποφάσισαν να πάνε κάποιες μέρες βόλτα στην γείτονα χώρα!!!!!!
  SIEMENS είναι αυτή !!!!!!!!!!!

 6. tempogreece avatar
  tempogreece 29/09/2009 12:13:42

  Nα δούμε και καμιά αντικειμενική άποψη επί του θέματος;
  http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_6755.html

  • Factorx avatar
   Factorx @ tempogreece 29/09/2009 12:21:34

   Η αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων επιβάλει να βλέπουμε τα γεγονότα σε σχέση με την στιγμή που εξελισσόνται. Διάβασε λοιπόν εδω
   http://www.antinews.gr/?p=16360 για να δεις σε ποια στιγμή πήγε εκει ο Παπακωνσταντίνου. Μου άρεσε επίσης αυτό που γράφει το taxalia: υπάρχει πολιτικός που μπορει να αρνηθεί πρόσκληση του Κόκκαλη; Χα χα χααααα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.