#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2012 17:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα το ερώτημα μετά τις αποκαλύψεις Τόμσεν - Αλμούνια: Ένοχοι ή επικίνδυνοι;Όρους διχασμού δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε, αυτό είναι προφανές για το καλό της χώρας. Όμως, όταν έχουμε να κάνουμε με ανικανότητα, άθελά τους ή σκοπίμως, τότε η οργή είναι το μόνο που μπορεί να κυριαρχήσει, ειδικά όταν έχει καταστραφεί μια ολόκληρη κοινωνία.

Ο λόγος αφορά φυσικά το ΠΑΣΟΚ κι όσους μας κυβέρνησαν από θέσεις ευθύνης. Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια και για τη «σωτηρία» της χώρας. Ιδιαίτερα ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που τους τελευταίους μήνες πήραν εργολαβία τη «σωτηρία» της Ελλάδας και καμώνονται ότι είναι και μεγάλοι ευεργέτες.

Ο Π. Τόμσεν τους το είπε χθες ξεκάθαρα: Αν κόβατε τις δημόσιες δαπάνες, ουσιαστικά αν κόβατε το πράσινο κράτος που στήθηκε επί δεκαετίες, δε θα χρειαζόταν να βάλετε φόρους. Ο τροικάνος αποκάλυψε δηλαδή ότι υπήρχε εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, πέρα από την άγρια φορολόγηση κυρίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Σίγουρα κάποιοι θα πονούσαν, θα υπέφεραν, θα πλήρωναν το μάρμαρο, ίσως κι άθελά τους. Όμως, το βέβαιο είναι ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε σωθεί χωρίς να έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη εξαθλίωση εκατομμύρια πολίτες.

Τι έκανε σωστό το ΠΑΣΟΚ δύο χρόνια, θα ρωτήσουν οι ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές; Κάποιοι δηλαδή θέλουν να ξέρουν γιατί θα ψηφίσουν τον κ. Βενιζέλο, το μεγάλο διαπραγματευτή της χώρας. Η πιο σωστή απάντηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επί 2,5 χρόνια τα έκανε όλα λάθος.

Στην υγεία, ο κ. Λοβέρδος μόνο να φωνάζει ξέρει και να απειλεί. Έχει διαλύσει τα νοσοκομεία για να δείξει μείωση των δαπανών αλλά το πάρτι συνεχίζεται.

Στη δημόσια διοίκηση, καμιά απόλυση με τον κ. Ρέππα να περιμένει πότε θα γεράσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να βγουν στη σύνταξη κι έτσι να δείξει έργο στην τρόικα. Η εργασιακή εφεδρεία κατάντησε το μεγάλο ανέκδοτο της χώρας.

Στην Παιδεία, τι να πούμε: Συγχωνεύτηκαν σχολεία χωρίς σχέδιο, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι για λουκέτο αλλά η κ. Διαμαντοπούλου είχε πάνω από 50 συμβούλους.

Οι επιτροπές δίνουν και παίρνουν, δεκάδες σύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι πληρώνονται αδρά, «πρασινοφρουροί» πληρώνονται με μισθούς πάνω από αυτούς που ορίζει ο νόμος.

Κατά τα λοιπά, όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν ότι οι δαπάνες συνεχώς αυξάνονται «τρώγοντας» όλους τους φόρους που έχουν επιβληθεί.

Αυτούς λοιπόν έπρεπε να θίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν το έκανε. Η εύκολη συνταγή της φορολόγησης σε ό,τι κινείται και ό,τι ανασαίνει οδήγησε στη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Βασικοί υπεύθυνοι είναι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος που τώρα έρχεται να διεκδικήσει την... πρωτιά στις εκλογές λες και μόλις τώρα γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν ξέρει ή δεν άκουσε τίποτε.

Μάλιστα, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πήγε σήμερα στη Βουλή για να μας μιλήσει για... Μνημόνιο Ανάπτυξης και ξεδίπλωσε το όραμά του για την Ελλάδα. Τώρα θυμήθηκε την ανάπτυξη.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη «να προστατευτεί το τεράστιο κεφάλαιο που έχουν δημιουργήσει οι θυσίες του ελληνικού λαού», για να μην χαραμιστεί, όπως είπε, «στο βωμό μιας μυωπικής προσέγγισης, που τείνει να επικρατήσει στο δρόμο προς τις εκλογές και είναι μια πραγματική απειλή. Η αγωνία του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, που μας κοιτούν είναι αν οι θυσίες τους θα προστατευτούν πραγματικά, ή αν με αλόγιστο, πρόχειρο και ανιστόρητο τρόπο καταστραφούν», τόνισε.

Είναι και προκλητικός ο κ. Βενιζέλος αφού 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε τις θυσίες και τις αγωνίες του λαού.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη και είμαστε έτοιμοι, ασκώντας μια στιβαρή, υπεύθυνη πολιτική και μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση, να πάρουμε το μνημόνιο και να το μετατρέψουμε προς όφελος της χώρας», κατέληξε.

Τώρα για να καταλάβουμε, μήπως ο κ. Βενιζέλος μας προτείνει επαναδιαπραγμάτευση. Αστείο είναι φυσικά αφού ο ίδιος δε γνωρίζει τι είναι η διαπραγμάτευση, την επαναδιαπραγμάτευση θα γνώριζε;

Και με την ευκαιρία, ακόμα να απαντήσει ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος στο ερώτημα που του έθεσε η ΝΔ με αφορμή την επιστολή Αλμούνια για το έλλειμμα:

«Τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για αυθαίρετο “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική.   Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος – που ξέρει πολύ καλά πόση ζημιά έκαναν στην Οικονομία μας και πόσα επώδυνα μέτρα έφεραν οι αποφάσεις εκείνες – οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν  από το κόμμα του.“Συγνώμες”, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν».

Απ' όλη αυτή την ιστορία το ερώτημα που μένει είναι ένα: Ένοχοι ή επικίνδυνοι; (για να μην πούμε την άλλη λέξη και φάμε καμιά μήνυση κ. Βενιζέλε).

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 28/03/2012 17:50:18

  Δεν έχει σημασία αν η χώρα έπαθε αυτή την καταστροφή, την μεγαλύτερη που υπέστη εν καιρω ειρήνης, από πρόθεση ή από ανικανότητα.

  Είναι δεδομένο ότι αυτοί που εκτελέστηκαν στην δίκη των εξ ήταν αθώοι, αφού δεν είχαν διαπράξει προδωσία. Όμως επί των ημερών τους συνετελέστει η χειρότερη εθνική καταστροφή του ελληνισμού, χειρότερη κατά την γνώμη μου και από την άλωση. Έπρεπε να πληρώσουν. Ασφαλώς όχι με εκτέλεση αλλά έπρεπε να πληρώσουν.

  Κάντε τις συγκρίσεις....

 2. JOHN avatar
  JOHN 28/03/2012 17:50:21

  Και ενοχοι και επικινδυνοι!!!

 3. barman avatar
  barman 28/03/2012 17:56:18

  Σα να έχει φάει ξύλο πριν και έκλαιγε είναι στη φωτο ο Παπανδρέου!!!

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ barman 28/03/2012 18:19:15

   Ενώ ο Μπένυ;
   Ευθυτενής!

   • barman avatar
    barman @ Aδέξιος Δεξιός 28/03/2012 18:56:56

    Η μαμά του είναι μακρυά

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/03/2012 17:58:21

  Και τα δύο.Καταστρέψαν την χώρα και υπονομεύσαν τρείς γεννεές τουλάχιστον.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 28/03/2012 18:08:57

  Εσχατοι Υποθηκευτές και Ρευστοποιητές της Ελλάδας
  Μοιραίοι Ονειροκτόνοι των χρεωμένων στο διηνεκές, αγέννητων Ελληνόπουλων
  Επάξια η VIP Θέση τους στα Μαύρα Κατάστιχα της Ελληνικής Ιστορίας

  (προσωπική μου γνώμη, όπως πάντα εκφράζω)

 6. middle aged apolitical avatar
  middle aged apolitical 28/03/2012 18:22:00

  Και όπως σωστά επισήμανε ο Καργάκος "Ο Γιώργος Παπανδρέου ηταν η πιο άξια τιμωρία γιά τήν αιώνια πολιτική μας βλακεία".

 7. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 28/03/2012 18:28:54

  Και γιατί δεν έκανε δημόσια δήλωση ο κύριος Σαμαράς, να τα πεί αυτά, όταν πιεζότανε η κατάσταση και ακροβατούσαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για 350 εκατομμύρια? Κοπήκανε οι επικουρικές. Ας κοβότανε τελικά, αλλά ας δήλωνε δημόσια ο Σαμαράς "Ζήτησα αντι να κοπούν χιλιάδες επικουρικές φτωχών ανθρώπων, την άμεση απόλυση αυτών των εκατό εγκάθετων "ειδικών" συμβούλων και αυτών των είκοσι άχρηστων επιτροπών, ΑΛΛΑ, έτσι όπως έχει η κατάσταση, δεν μπόρεσε να γίνει, δεν δέχτηκε -πχ- ο Βενιζέλος" Ετσι! Επώνυμα.
  Να πεί, "μπήκα σ αυτή την κυβέρνηση, δέχομαι να κυβερνώ μαζί μ αυτούς τους ανθρώπους, σ αυτή την κρίσιμη κατάσταση που μας φέρανε, μπας και μπορέσω έστω κάτι στη διαπραγμάτευση, έστω κάτι, ΑΛΛΑ, αυτοί είναι αδιόρθωτοι, δεν θέλουν να περικόψουν ούτε αυτό το εξώφθαλμα προκλητικό έξοδο και προτιμούν να κόψουν οριζόντια συντάξεις πάλι"
  Να το πεί ο Σαμαράς.
  Να ξέρουμε κι εμείς.
  Γιατι έπρεπε να περιμένουμε να ρθει ο Αλμούνια να μας τα πεί αυτά?

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Ανδρέας 28/03/2012 19:34:29

   Μάλλον δεν ζεις σ' αυτή τη χώρα. Ο Σαμαράς δε λέει τόσο καιρό, σε σημείο παρεξήγησης, ότι οι πολιτικές και ο τρόπος που χειρίστηκε το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας το 2009 μας έφερε στο μνημόνιο, το ΔΝΤ και τη τρόικα; Ο Σαμαράς δεν έλεγε ότι με άλλο τρόπο αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί; ο Σαμαράς δεν έλεγε και εξακολουθεί να λέει ότι άλλες ήταν οι συνθήκες το 09-10 και άλλες τώρα; και ρωτάς γιατί περιμέναμε τον Αλμούνια για να μας τα πει αυτά; Επιλέγετε ν' ακούτε αυτά που θέλετε ορισμένοι, μαγεύεστε με πιασάρικα και τσιτάτα ανεξάρτητων καμ(μ)ένων και αφορίζετε με περισσή ευκολία αυτά που δεν σας ακούγονται ευχάριστα κι ας είναι αλήθειες.

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ GreekInLux 30/03/2012 07:04:31

    Τα λέει αλλά δεν περνάει το μήνυμα, μάλλον χρειάζεται νέα "γλώσσα"

 8. rigakisalex avatar
  rigakisalex 28/03/2012 18:35:09

  ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2563.aspx

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/03/2012 18:44:50

  Όταν ο Αλμούνια έκανε διακοπές πέρυσι ποιος ξέρει που, ο ΑΣ είχε δηλώσει επίσημα για εξεταστική που θα αφορά το πως και ποιοι μας έφτασαν στο μνημόνιο και το ΔΝΤ. Μη μας τρελάνεις τώρα. Όλοι κατάλαβαν το ρόλο του ΓΑΠ όταν έλεγε για λεφτά προεκλογικά και είχαμε καταλάβει που το πήγαινε ο ΚΚ με τον Πούτιν. Απλά θόλωσε το μυαλό τοων πολλών και στραβώθηκαν στην κάλπη και τώρα πληρώνουν και αυτοί που δε φταίνε. Το θέμα είναι να μην ξαναθολώσουμε μπροστά στην κάλπη με νέους σωτήρες τελευταίας εσοδείας που και πάλι λαϊκισμό πουλάνε...

 10. ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 28/03/2012 19:22:17

  Λίγο μέ απασχολεί τί ανέφεραν οί Αλμούνια καί Τόμσεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Εγώ παρηκολούθησα γιά λίγο σήμερα στήν βο(υ)λή,τόν βοθρολόγο Κακλαμάνη,νά καλή μέ δραματικούς τόνους σέ συστράτευση, τίς υπόλοιπες δημοκρατικές(!!!!!!!!) δυνάμεις,νά αντιμετωπίσουν μαζί τόν Eθνικό μας εχθρό,πού είναι (κατ΄ αυτόν/-ούς) κι ό υπεύθυνος τής κρίσης καί δέν είναι άλλος φυσικά (κατ΄αυτόν/-ούς πάλι) από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (16 στίς 17 όπως ανέφερε) τής Ευρώπης καί οί οποίες ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ(!!!!!!!!!) ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ, τόν our great leader kim ill shung gapomalakius καί τήν κυβέρνηση mpatsokus mafia s.a.,επί 2 1/2 χρόνια!!!!!!!!!!
  Στά άρματα!!!!!
  Στά άρματα!!!

  Αθάνατο zivagos lamogios mpatsokus!!!!!!!

 11. φαρμακογλωσσα avatar
  φαρμακογλωσσα 28/03/2012 19:43:59

  Αυτη η φωτο θα πρεπει να μπει στα βιβλια ιστοριας/ελληνικης μυθολογιας του δημοτικου, στο κεφαλαιο "Σκυλλα και Χαρυβδη".

 12. m.s avatar
  m.s 28/03/2012 21:43:28

  DUMB AND DUMBER
  Greek version !

 13. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/03/2012 21:45:13

  Ἒνοχοι γιά τήν καταστροφή,ἐπικίνδυνοι γιά τή συνέχεια...

 14. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 28/03/2012 21:56:42

  'Eνοχοι ή επικίνδυνοι;
  Την απάντηση να την δώσει ο φυσικός τους δικαστής.
  Γιατί ο Παπακωνσταντίνου τουλάχιστον είναι για παραπομπή.
  Και ο ΓΑΠ είναι βέβαια, αλλά με συγκυβέρνηση αυτά δεν θα γίνουν. Θα τον σώσει ο Βενιζέλος. Τουλάχιστον ο εγκληματίας Παπακωνσταντίνου να κάτσει στο σκαμνί.

 15. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/03/2012 00:25:09

  Ούτε ένοχοι ούτε επικίνδυνοι.Αυτό θα είναι το πόρισμα της Ιστορίας.Δυστυχώς..
  Γιατί αν το φωνάζαμε αυτό στο λαό καθημερινά,δεν θα δεχόμασταν να δώσουμε έναν πολιτικό αγώνα,έστω και ως αντίπαλοι,ούτε με ενόχους,ούτε με επικίνδυνους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.