#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2008 22:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα πεδίο βολής φτηνό


Για τους S-300 στην Κρήτη έγινε η άσκηση με τους Ισραηλινούς


Θυμάστε την κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, που τόσο θόρυβο προκάλεσε πρόσφατα (βλέπε εδώ) ; Αναγνώστης μας έστειλε σήμερα μια μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που δημοσιεύτηκε στο ρωσικό ενημερωτικό site, Skyglobe (http://skyglobe.ru/news/news/2008-08-08/c300/) και εξηγεί για ποιόν λόγο έγινε.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρωσικό site, κατά την διάρκεια της άσκησης, οι Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν πώς να αντιμετωπίζουν τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 που έχουν εγκατασταθεί στη μεγαλόνησο. Άραγε γνωρίζει κάτι γι’ αυτό ο Έλληνας υπουργός Αμύνης, κ. Β. Μεϊμαράκης; Εμείς ελπίζουμε να μην είναι αλήθεια, διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας απλά είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, και ουσιαστικά ένα πεδίο δοκιμών για ξένες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post το Ισραήλ πειραματίζεται πάνω σε ηλεκτρονικά συστήματα εξουδετέρωσης ρωσικού τύπου αντιαεροπορικών όπλων. Κάτι που θα χρειαστεί σε περίπτωση επίθεσης στο Ιράν. Το Ιράν όμως, δεν έχει S-300 (μεγάλου βεληνεκούς), αλλά μόνον TOR (μικρού βεληνεκούς). Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας βέβαια, «προειδοποίησε» τη Μόσχα να μην πουλήσει S-300 στο Ιράν. Μήπως λοιπόν, κάτι ξέρουν παραπάνω οι Ισραηλινοί και γι’ αυτό τόσο πρόθυμα ήλθαν να κάνουν ασκήσεις μαζί με τους δικούς μας πιλότους;

Όπως και να’ χει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κατασκευή ενός συστήματος ηλεκτρονικών αντιμέτρων στα ρωσικά αντιαεροπορικά, όχι μόνον θα προκαλέσει σημαντικό πλήγμα σε ένα όπλο που θεωρείται αρκετά καλό στον τομέα του διεθνώς, αλλά θα έχει ως συνέπεια τη θεαματική μείωση των εξαγωγών αυτού του όπλου. Ενδιαφέρονται λοιπόν και πολεμικές βιομηχανίες για το ζήτημα και σύντομα θα μάθουμε ποιες είναι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/08/2008 22:48:05

  xaxaxa αφού βρε παιδιά ακόμα δεν έχουν τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και πρακτικά δεν τους έχουμε λειτουργήσει.
  Αφού "..η πρώτη επιχειρησιακή βολή έως τις αρχές του νέου έτους" καταλάβατε σε τι ωραία χώρα ζούμε?
  Να εκπαιδευτούν σε τι λοιπόν? στην αντιμετώπιση κιβωτίων?

  ΥΓ

  1. ...δημοσιεύει σήμερα η τουρκική "Zaman", σχετικά με την είδηση ότι η Άγκυρα έχει αποφασίσει τη προμήθεια 3 διαφορετικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, τα συστήματα S-300 (SA-10 κατά ΝΑΤΟ) , S-300V (SA-12) και TOR-M1 (SA-15), συνολικού κόστους $100 εκατ.
  2.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "To Ποντίκι", το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΑΑΣ) που ενέκρινε σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 25/08 τις προδιαγραφές του ΝΜΑ, μετέτρεψε από "επιθυμητή" σε "απαράβατο όρο" την ύπαρξη συστημάτων Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με δεδομένη την απαίτηση της ΠΑ για παράδοση των αεροσκαφών μέχρι το 2012, υποψήφια παραμένουν μόνο τα αμερικανικής κατασκευής F-16E/F Block60 (APG-80) και F-18E/F Super Hornet (APG-79)!


  http://strategy-geopolitics.blogspot.com/

 2. The Predator avatar
  The Predator 29/08/2008 07:12:10

  Δεν ειναι έτσι Ιθαγενή. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζουν και να μπλοκάρουν το ραντάρ των S-300. Για να γίνει αυτο δεν ειναι απαραίτητο να είναι επιειρησιακά τα S-300, αρκεί να το ανάψουν.

  Αραγε ποια είναι η γνώμη των Ρωσων για αυτα τα καραγκιοζιλίκια ;

 3. The Predator avatar
  The Predator 29/08/2008 07:45:02

  ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ :

  Γιατι πρέπει η Ελλάδα να αγοράσει π.χ. το Rafale μεσω του αντιπροσώπου Χούμπαυλη ?

  ΑΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Για να φάει όλη η παρέα της ΝΔ την οποία ταείζει όπως τάειζε και τον Άκη.

 4. Σαος avatar
  Σαος 29/08/2008 09:30:17

  Τελικά, τα δίδυμα των Κρητικών (Μεϊμαράκης-Μπακογιάννη) θα πουλήσουν όλη την Ελλάδα στα συμφέροντα των ΗΠΑ και Ισραήλ...

 5. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 29/08/2008 14:01:25

  Η καταγγελία ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνική βόμβα είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 ο Dr. Mohammad ElBaradei εγκατέλειψε με επιδεικτικό τρόπο την συνεδρίαση του ΙΑΕΑ σε επίπεδο αρχηγών κρατών, ως διαμαρτυρία ενάντια στις αντιπροσωπίες των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και τον εκπρόσωπο της προεδρίας της ΕΕ όταν πρότειναν να εξετασθεί η λήψη στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Ιράν.
  Ενδεικτική είναι και η απάντηση των Ρώσων σε επανειλημμένες συνεντεύξεις τύπου, στην ερώτηση, για ποιο λόγο εξάγουν τεχνολογία εμπλουτισμού στο Ιράν. Οι Ρώσοι απαντούν μόνιμα ότι η ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας αποτελεί δικαίωμα του κάθε κράτους. Στην περίπτωση που αυτό δεν διαθέτει πυρηνική τεχνολογία, οφείλουν οι πυρηνικές δυνάμεις να του παρέχουν τεχνολογία εμπλουτισμού, για να ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ αυτά να την αποκτήσουν με δική τους έρευνα, οπότε διευκολύνεται η πρόσβαση τους στην πολεμική πυρηνική τεχνολογία.
  Τα ίδια παραμύθια προηγήθηκαν από τις ΗΠΑ πριν από την εισβολή στο Ιράκ. Το αποτέλεσμα είναι 200.000 νεκροί για τα βίτσια των ΗΠΑ και τα συντρίμμια που ακολούθησαν ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
  Η ελληνική(;) κυβέρνηση με την υποστήριξη της ισραηλινής επιθετικότητας στα πλαίσια της άσκησης "Glorious Spartan" ~ "ένδοξος σπαρτιάτης" καταρράκωσε τα ιερά και όσια αυτού του τόπου, αποδυναμώνοντας ευαίσθητα την άμυνα της χώρας και εμπλέκοντας τη σε επικίνδυνες "αντιπερσικές" περιπέτιες. (Οι Ιρανοί δεν είναι Ταλιμπάν, όχι μόνο γιατί βρίσκονται γεωγραφικά πλησιέστερα).
  Η ονοματαδότηση της άσκησης αποτελεί ασέλγεια εις βάρος των ενδόξων προγόνων μας, που τους εμπλέκει βωμολοχόντας με τον βαρβαρισμό και τις γενοκτονίες του ΝΑΤΟ.
  Θα πρέπει οι "έξυπνοι" που απεργάζονται τη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική να κατανοήσουν όσο αφορά τους Ρώσους, ότι όσο κι αν αυτοί θέλουν να πουλήσουν πετρέλαια και αγωγούς, αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να διεξαχθεί διεθνές εμπόριο, παρά μόνο από αυτούς που εμπορεύονται ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ.

 6. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 29/08/2008 16:44:52

  @anonymous7
  Ιδιαίτερα όταν τον ΥΨΩΝΕΙ μαζί με ισραηλινά βομβαρδιστικά.

 7. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 29/08/2008 22:04:35

  @Anonymous 9
  Φίλε Ανώνυμε δεν πρόκειται για άσκηση "που έκαναν οι Ισραηλινοί" που "κατά πως φαίνεται δεν είχαν ενημερώσει κανένα", αλλά για κοινή άσκηση Ελλάδας και Ισραήλ με 1οο ισραηλινά μαχητικά, ένα σκάφος ανεφοδιασμού Β707 και 80 ελληνικά μαχητικά.
  Εκτός εάν αναφέρεσαι στην "εισβολή" που έκαναν στις 06.02.2007 60 ισραηλινά μαχητικά παραβιάζοντας το ελληνικό FIR, ενώ είχε ζητηθεί άδεια άδεια μόνο για 7, και που πέταξαν μέχρι την Κάρπαθο. Απ΄ότι φαίνεται η αδράνεια της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας σε εκείνη την περίπτωση, ήταν προσυνεννοημένη.
  Η αναφορά της ανάρτησης παραπέμπει σε Ρωσικό Site που έχει χτυπηθεί με ιό, βάζοντας ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Υπουργό Άμυνας. Το γεγονός ότι το ερώτημα που προέρχεται από μια σελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας, παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο, πρέπει να προβληματίσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.