12/06/2011 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα «μπακαλόχαρτο» χωρίς προοπτική και αξία

Του Γιώργου Χαρβαλιά*Περάσει-δεν περάσει αυτό το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, θα μείνει ασφαλώς στην Ιστορία ως μοναδικό μνημείο ευφάνταστου πολιτικού ευχολογίου και σύγχρονης... δημιουργικής λογιστικής. Πρόκειται ασφαλώς για ένα κουρελόχαρτο, χωρίς καμία προοπτική και αξία. Ενα μάτσο άχρηστοι πίνακες, φτιαγμένοι στο πόδι και καταδικασμένοι να ακυρωθούν στην πράξη. Στις προβλέψεις, βεβαίως. Γιατί κάποιες από τις εφαρμογές, όπως τα λογής λογής χαράτσια με αποκορύφωμα το μόνιμο κεφαλικό φόρο... πιστωτικής αλληλεγγύης, θα γίνουν πράξη. Ενα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της φορολογικής μας αφαίμαξης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι το Μεσοπρόθεσμο, όπως και πολλά άλλα κυβερνητικά πονήματα, συντάχθηκε στο πόδι. Ενα αγχωτικό γράψε-σβήσε υπό το κράτος ταμειακού πανικού και με πολλές μουντζούρες. Στην τελική του μορφή, διαπνέεται αποκλειστικά και μόνο από φορομπηχτική πλειοδοσία.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ να το πάρει σοβαρά υπ’ όψιν, όταν βασίζεται σε εξωπραγματικές προβλέψεις, όπως αυτή που λέει ότι η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, θα κάνει ανά πέντε μέρες και μία ιδιωτικοποίηση!  Αλλά και ένα σωρό άλλες αυθαίρετες παραδοχές που εγγράφουν πρόσθετα έσοδα από θεωρητικού τύπου νοικοκυρέματα στις δημόσιες δαπάνες και τη λειτουργία του κράτους (π.χ. «αυστηρότερος έλεγχος στις λίστες δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων»).

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ το ανέκδοτο της φοροδιαφυγής. Οχι ένα ούτε δύο, αλλά έντεκα ολόκληρα δισ. πρόσθετα έσοδα, από την πάταξή της, ήθελε να εγγράψει ο φαντασιόπληκτος Γιώργος Παπακωνσταντίνου (προφανώς τόσα του είπε ο κυρ Γιάννης Καπελέρης κοιτώντας στα πρωινάδικα τα τεφτέρια του). Και η απάντηση της Τρόικας ήταν ενδεικτική της εμπιστοσύνης με την οποία τον περιβάλλει: «Γράψε τρία κι αν τα πιάσεις, σφύρα μας κλέφτικα…».

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το ύποπτον του πράγματος. Ο λαλίστατος Παπακωνσταντίνου έχει στην κυριολεξία χρεοκοπήσει μαζί με την Ελλάδα. Στα μάτια των ξένων έχει τελειώσει πολιτικά. Και  το Μεσοπρόθεσμο θεωρείται εκ των προτέρων στις Βρυξέλλες lost case. Απλώς, αποτελεί το άλλοθι για τη συνέχιση της δανειοδότησης επειδή οι πιστωτές κρίνουν ότι δεν ήρθε η ώρα για να τραβήξουν το καλώδιο από την πρίζα... Το ενδιαφέρον, αλλά και ύποπτο επαναλαμβάνω, είναι ότι προσπαθούν να χώσουν διά της βίας μέσα στο «κάδρο» του καταδικασμένου εγχειρήματος τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Οφείλεται αυτό εν μέρει στην κλάψα του Παπανδρέου καθώς, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, λέει ότι δίνει το... μισό του βασίλειο στον Αντώνη κι αυτός αρνείται να το πάρει.

ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ του Μεσοπρόθεσμου, οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού καταρρίπτονται. Γιατί μες στην απελπισία του, έσπευσε να αρπάξει δύο-τρία σκόρπια μέτρα του Ζαππείου (μισθωτή εφεδρεία, αυθαίρετα, επαναπατρισμός), αλλά  πέταξε στα σκουπίδια το κλειδί του προγράμματος  «επανεκκίνησης» που είναι η δραστική μείωση φόρων. Στον αντίποδα η φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου είναι μονοσήμαντα φορομπηχτική. Εξ ορισμού, δηλαδή, δεν μπορεί να συμβαδίσει με  οποιαδήποτε αναπτυξιακή συνταγή, όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ. Υστερα απ’ όλα αυτά, τι είδους συναίνεση έχουν στο μυαλό τους οι πολιτικοί ταγοί της Εσπερίας; Μήπως εννοούν συναίνεση στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα για να πάρουν πίσω τοκισμένα και αβγατισμένα τα λεφτά τους όσο χρόνο έχουν αποφασίσει να μας κρατάνε στη ζωή; Ας αναζητήσουν αλλού πρόθυμους συναυτουργούς. Ολο και κάποιους θα βρουν στο σημερινό Κοινοβούλιο...

*δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/06/2011 11:42:45

  Φοροδιαφυγή;
  Μείωση φόρων;
  Μα μόνο οι μισθωτοί πληρώνουν.
  Αυτό ήταν είναι και θα είναι το πρόβλημα της χώρας και αν δεν αλλάξει δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
  Αν την τελευταία δεκαετία οι φόροι μισθωτών και υπολοίπων ήταν ίσοι όχι δίκαιοι ισόποσοι θα είχαμε 55 δις έσοδα επιπλέον....πόσο είπαμε είναι οι προβλέπεις της ...εκποίησης;
  Αν πχ κάποιος δεν ελέγξει τα 45 δις που βγήκαν έξω δεν γίνεται τίποτα.
  Είτε 5 ή 25 είναι ο ΦΠΑ δεν αποδίδεται.
  Είτε 15 ή 45 είναι η φορολογία δεν καταβάλλεται ο φόρος.
  Και έχουμε ΤΕΜΠΕ και περαίωση και εγγύηση του Δημοσίου για τα ομολογιακά δάνεια ... "μαγαζιών".
  Έχουμε γιατρούς ή υδραυλικούς με μερσεντές που δηλώνουν 8,000 το χρόνο...
  Αν δεν λειτουργήσουμε και δεν τηρήσουμε στο πλαίσιο των κανόνων ...άντε γειά.

  ΥΓ

  Το ΜΠΔΣ θα αποτύχει όπως απέτυχε και το Μνημόνιο Ι. Γιατί;
  -αγνοεί την ανάπτυξη
  -κόβει κατανάλωση περιορίζοντας το εισόδημα ή οδηγώντας στην ανεργία τους μόνους που πληρώνουν τους μισθωτούς.

  Για να έχει κάποιος επιχείρηση να πηγαίνει κάποιος στον ιατρό ή να φωνάζει τον υδραυλικό πρέπει να έχει δουλειά και μισθό για διαβίωση και όχι επιβίωση.
  Τόσο απλά.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ο Ιθαγενής 12/06/2011 12:06:39

   Eτσι ακριβως!
   Αλλα χρειαζεται και κυβερνηση για να εφαρμοσει τον νομο.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Ο Ιθαγενής 12/06/2011 13:59:49

   Έχεις δηλώσει δημόσιος υπάλληλος..
   Παρόλο που τους αντιπαθώ, λόγω των προνομίων που απολαμβάνουν (κυρίως τη μονιμότητα) εκτιμώ απεριόριστα τις απόψεις σου..

   Ωστόσο, θέλω να σου πω να μην πέφτεις στη ίδια παγίδα που πέφτω και εγώ..Όσο λάθος κάνω εγώ όταν λέω ότι οι ΔΥ είναι όλοι τεμπέληδες και αιτία των σημερινών προβλημάτων (γενικεύοντας αυθαίρετα), άλλο τόσο κάνεις και εσύ όταν θεωρείς ότι όλοι οι επιτηδευματίες φοροδιαφεύουν...

   Σε αντίθεση με τους ΔΥ για τους οποίους πολλές φορές υπολογίζονται αναδρομικές επιπλέον αμοιβές, για τους επαγγελματίες εφευρίσκονται συνέχεια αναδρομικά χαράτσια..
   Εσύ θεωρείς επιβεβλημένη την μονιμότητα στο δημόσιο και καλά κάνεις...
   Ένας επαγγελματίας με εισόδημα πάνω από 50000 πρέπει να φορολογείται με 38%..Αυτός γιατί να το θεωρεί δίκαιο? όταν στις συνθήκες που ζούμε την επόμενη χρονιά μπορεί να έχει το μισό ή ελάχιστο εισόδημα (αυτόν δεν τον εξασαφλίζει καμία μονιμότητα)..

   Προσπαθώ να σου πω ότι η φοροδιαφυγή είναι αδίκημα που εφευρίσκεται μετά τη διάπραξή του...
   Αν αποφασίσουμε ότι δίκαιος φόρος είναι πχ το 20% και αυτό να ισχύει για πάντα τότε θα ορίσουμε τη φοροδιαφυγή.. Αντίστοιχα με τα επιτόκια που αν υπερβαίνουν το 8% θεωρούνται τοκογλυφικά, γιατί να μη τίθεται και μέγιστο ποσοστό δίκαιης φορολογίας?
   (Σκέψου ότι η Δεκάτη, 10% δηλαδή επί της σοδειάς, επί τουρκοκρατίας θεωρούνταν επαχθέστατη και άδικη φορολογία)

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Φακ Κωστας 12/06/2011 15:37:21

    Το πόσος φόρος αναλογεί στον καθένα είναι εκ των προτέρων γνωστό. Γιατί η φοροδιαφυγή είναι εκ των υστέρων εφευρισκόμενο αδίκημα?

    Επίσης, τα κακά των ΔΥ είναι πολλά, αλλά η "μονιμότητα" δεν είναι εξ αυτών.
    Για μια ακόμη φορά: "Μονιμότητα" = δεν σε διώχνουν ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

    Επίσης, Κατάργηση οργανικής θέσης = ΑΠΟΛΥΣΗ.

    Όταν με το καλό καταργηθεί η "μονιμότητα", το κράτος θα παρέχει (τις όποιες) υπηρεσίες τους μόνο (αποκλειστικά και ΜΟΝΟ) στους ημέτερους και τους έχοντες φράγκα. Κατά τα άλλα, αν η απάντηση σ'αυτά είναι ότι όλοι οι ΔΥ δεν δουλεύουν και πληρώνονται τζάμπα, οκ, ξαναγιρνάμε στον ίδιο φαύλο κύκλο με τους επιχειρηματίες που όλοι είναι κλέφτες, φοροφυγάδες και παρέχουν ευτελείς υπηρεσίες και σκάρτα προϊόντα...

    Μήπως ήρθε η ώρα να τραβήξουμε τη γραμμή έτσι ώστε να διαχωρίζει τους τίμιους και ευσυνείδητους από τα λαμόγια, αντί τους ΙΥ από τους ΔΥ?

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ (A)θανάσης 12/06/2011 21:39:03

     Θανάση με την τελευταία σου πρόταση συμφωνώ απολύτως..

     Αυτό που λέω για τη φοροδιαφυγή και τους επιτηδευματίες να είσαι σίγουρος ότι θα το καταλάβαινες απολύτως αν ήσουν ενας από αυτους...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Φακ Κωστας 12/06/2011 16:23:19

    Μα έγραψα πουθενά για συλλογικές ευθύνες ή ότι όλοι οι μη μισθωτοί φοροδιαφεύγουν;
    Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
    Για εμένα η φοροδιαφυγή είναι απλά ένας καθρέπτης της κοινωνίας. Πρωτίστως φταίνε οι κύριοι των ΔΙΒΕΤ και των ΔΕΤΕ (επειδή δεν κάνουν την δουλειά τους) μαζί / στην ίδια βάση με τους κύριους της περαίωσης.Μετά οι εκάστοτε κυβερνώντες που βλέπουν το Κράτος όχι ως Δημόσιο αλλά ως λάφυρο.
    Η ουσία είναι ότι οι τίμιοι μισθωτοί απλά δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν λόγω έμμισθης εργασίας.
    Ορισμένοι μισθωτοί φοροδιαφεύγουν (αρχιτέκτονες, αστυνομικοί, καθηγητές, ιατροί) εργαζόμενοι παράλληλα παράνομα και πρέπει το λιγότερο να απολυθούν.
    Ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιώτες ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ φοροδιαφεύγουν.
    Αυτό που έγραψα παραπάνω όμως και τα ΜΜΕ και τα κόμματα το θάβουν είναι ότι σε μια δεκαετία τα έσοδα από φόρο μισθωτών είναι 55 δις επιπλέον των υπόλοιπων φορολογικών εσόδων.
    Λύσεις υπάρχουν, αλλά μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας κόμματα και ενώσεις δεν θέλουν.

    ΥΓ

    όσο για την αιώνια καραμέλα ο Δ Υπάλληλος (και όχι όσους κομματικούς στρατούς βαπτίζουν Δ Υπαλλήλους πχ όσα ΝΠ και ΑΕ συγχωνεύονται δεν είναι Δ Υπάλληλοι...) δεν είναι μόνιμος παρά μόνο για να μην διώκεται πολιτικά...
    Ο κακός Δ Υπάλληλος (μην πω αντιπαραγωγικός) πρέπει να απολύεται
    Ο επίορκος να μοιράζεται το ίδιο κελί με τον φοροαποφεύγοντα ιδιώτη.
    Αλλά κανείς(η πλειοψηφία) δεν το θέλει... γιατί αυτή την χώρα οικοδομήσαμε.

    Το να συλληφθεί η φοροδιαφυγή είναι απλούστατο ...απλά δεν το θέλουμε ως κοινωνία.

    Θέλεις παράδειγμα; Δεν έχουν διασταυρωθεί λογαριασμοί ΔΕΚΟ και ιδιωτικά σχολεία με εισοδήματα... έχει αναβληθεί 3 φορές ο φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων ...δεν μπορεί να εισπραχθεί το ΕΤΑΚ γιατί δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία ...το ΤΑΧΙS είναι ανέκδοτο ...όλη η Ελλάδα το καλοκαίρι είναι room to let κλπ κλπ

    Ενα σωστό μέτρο πήρε η κυβέρνηση (αποδείξεις) και κοιτά τι καταθέτει αντί να δει από που είναι οι αποδείξεις ...τι δηλώνει ο υπόχρεος και αν έχει αποδοθεί ο ΦΠΑ

    ...και για αυτό στο Σύνταγμα είναι 100,000 κόσμος και όχι 800,000 όσοι είναι οι άνεργοι, υπάρχει πολύ λίπος / μαύρο χρήμα στη χώρα.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ Ο Ιθαγενής 12/06/2011 22:05:52

     Θα μείνω στο ΥΓ σου.
     Διαπιστώνεις την παθολογία των δημοσίων υπαλλήλων αλλα την προσπερνάς σαν να μην επιδέχεται βελτίωσης, σαν παγκόσμια σταθερά. Για την φορολογία λες ότι ειναι πανευκολο να παταχθεί..διαφωνώ..Θα σου δωσω ενα παράδειγμα..

     Κατά τον Κωδικα Βιβλίων και Στοιχείων ένα επαγγελματικό δείπνο που προσφέρεις σε έναν πελάτη σου, αναγνωρίζεται ως τέτοιο μόνο αν παραχθεί εισόδημα (αν δηλαδή προχωρήσει η δουλεια) οπότε και εκπίτει ως εξοδο και ως ΦΠΑ..Αν στο δείπνο είναι και οι σύζυγοι, πρέπει να επιμεριστεί η δαπάνη του δείπνου (να μοιράσεις τις σαλάτες δηλαδη σε επαγγελματικές και μη μπουκιές)..πρέπει να υποβάλεις κατάσταση αναμόρφωσης δαπανών ώστε να διαγραφεί το μη επαγγελματικό ποσοστό του δείπνου)...

     Αυτή τη διάταξη, και άλλες παρόμοιες, τις έχει χτίσει ένα αρτιοσκληρυντικό δημόσιο με επιτροπές ανθρώπων που στην καλύτερη περίπτωση δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην αγορά, ενω στη χειρότερη επιδιώκουν την εύκολη δημιουργία φορολογητέας ύλης...για αυτό σου μιλάω για τεχνητή εκ των υστέρων φοροδιαφυγή...
     Όσοι καταφεύγουν στην περαίωση, να ξέρεις ότι τέτοιες φορολογικές ερμηνίες αποφεύγουν (αν το δείπνο κόστισε 80 ευρώ, και κακώς δεν δήλωσες το μισό λόγω των γυναικών, ή όλο επειδή δεν τελεσφόρησε η δουλειά, το ΦΠΑ του κοντά στα 20ευρώ πολλαπλασιάζεται επί 40 και προκύπτει πρόστιμο 800...)
     Άδικο, δεν νομίζεις?

     Όσο για τους αρχιτέκτονες που λες, έχουν υποχρεωτικά ελάχιστες εκ του νόμου αμοιβές (οι οποίες καταστρατηγούνται προς τα κάτω για λόγους ανταγωνισμού), δεν βγαινει άδεια χωρίς τη υποβολή φορολογικών στοιχείων και προκαταβάλουν 10-20% των εσόδων ένα έτος πριν την εκκαθάρισή του...άσε που οι περισσότεροι δουλεύουν ως οιονεί υπάλληλοι (με μπλοκάκι), με 12 μισθούς, χωρίς αποζημίωση οταν απολυθούν και χωρίς ταμείο ανεργίας...

     Για αυτό ας μη μιλάμε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα (εξαιρώ βεβαια ΜΜΕ κλπ που ειναι κράτος εν κράτει)...

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ Φακ Κωστας 13/06/2011 01:40:22

      Την προσπερνώ;
      "Ο κακός Δ Υπάλληλος (μην πω αντιπαραγωγικός) πρέπει να απολύεται
      Ο επίορκος να μοιράζεται το ίδιο κελί με τον φοροαποφεύγοντα ιδιώτη."

      ΟΚ έχεις δίκαιο ....

      Πάμε στη φοροδιαφυγή. Τα παραδείγματα που αναφέρεις δεν ισχύουν στις άλλες χώρες σωστά; Γιατί εμείς κάθε φορά ανακαλύπτομαι τον τροχό...
      Σε ποια άλλη χώρα αρχιτέκτονας ή γιατρός μπορεί να δηλώνει εισόδημα λιγότερο από το ενοίκιο της επαγγελματικής του στέγης; Σε ποια άλλη χώρα βγαίνουν 45 δις έξω χωρίς πόθεν έσχες; Σε ποια άλλη χώρα το κόστος οικοδομής για την ΔΟΥ είναι το 1/3 του πραγματικού; κλπ κλπ κλπ
      Δεν θέλουμε όχι δεν μπορούμε.
      Οσο τα παραδείγματα που αναφέρεις συγνώμη αλλά φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει στο Δημόσιο, τους νόμους δυστυχώς δεν τους φτιάχνουν οι ΔΥ, αλλά οι σύμβουλοι και οι ομάδες κάθε πολιτικού γραφείου που μας κουβαλιέται μαζί με τους Υπουργούς. (...αν θυμάσαι τον κύριο με απολυτήριο Λυκείου που ήταν σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή...)
      Οσο για την περαίωση απλά ότι και να λες είναι κλέψιμο καθαρό στην υγεία των κορόιδων.
      Κοροϊδευόμαστε και κοροϊδεύουμε τα παιδιά μας με την χώρα που οικοδομήσαμε.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Ο Ιθαγενής 13/06/2011 02:42:00

      Σε ποια άλλη χώρα έχεις αυτοτελή φορολόγηση? δηλαδή άλλος συντελεστής για κάθε πηγή εισοδήματος ώστε να μη φορολογούνται συνολικά και κακοκαρδισεις κάποιους με τεράστια ακίνητη περιουσία?

      Ο γιατρός που περιγράφεις μπορεί να ειναι νομότυπος εκμεταλλευόμενος το εισόδημα της γυναίκας του...ανήθικο αλλά το κάνει...γιατί? γιατί το κράτος (και όση ευθύνη αναλογεί στους ΔΥ) δεν θέτει αντικειμενικά κριτήρια αφού δεν ειναι δυνατόν να ελέγξει τα πραγματικά εισοδήματα..

      Ο αρχιτέκτονας, άσε...θύμα είναι...σου ξαναλέω (και το ξέρω απολύτως αξιόπιστα, ρώτα και θα δεις) ελέγχεται για το εισόδημά του καθώς η παραγωγή του προϋποθέτει αδειοδότηση..όπως γνωρίζεις οι άδειες για να εκδοθούν πρέπει να υποβληθούν όλα τα δικαιολογητικά (παραστατικό αμοιβής, κρατήσεις)..επομένως το εισόδημα των αρχιτεκτόνων μηχανικών κλπ ειναι απολύτως ελεγχόμενο..και κυρίως προκαταβολικά φορολογημένο...

      Άν οι ΔΥ στη ΔΟΥ δεν φροντίζουν να αλλάξουν με εγκυκλιους, αιτήματα κλπ ανεφάρμοστες διατάξεις πως να είναι παραγωγικοί? και γιατι να το κάνουν άλλωστε αφού δεν τίθεται θέμα απόλυσης?...

      Σου ξαναλέω, για την περαίωση δεν έχεις δίκιο..ψαξ΄το και θα με θυμηθείς...όσοι επαγγελματίες περαιώνουν φοβούνται την αυθαίρετη φορολογική ερμηνεία..εξάλλου με την περαίωση απλώς σβήνεις την πιθανή αμφισβήτηση της ειλικρίνειας των δηλωμένων...Δεν σημαίνει ότι έχεις 10 χρόνια να καταβάλεις ΦΠΑ και με ένα ευτελές ποσό "καθαρίζεις"..

      Καλό σου βράδυ.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ Φακ Κωστας 13/06/2011 04:33:13

    @ Φακ Κωστας

    ΄΄........Ένας επαγγελματίας με εισόδημα πάνω από 50000 πρέπει να φορολογείται με 38%..Αυτός γιατί να το θεωρεί δίκαιο? όταν στις συνθήκες που ζούμε την επόμενη χρονιά μπορεί να έχει το μισό ή ελάχιστο εισόδημα (αυτόν δεν τον εξασαφλίζει καμία μονιμότητα)....΄΄

    Φίλε μου πέρασα και απο αυτό το λούκι (εμπόριο)
    Αλλά δέν μπορώ να καταλάβω γιατί επειδή θα έχεις μειωμένα έσοδα την επόμενη χρονιά , δεν πρέπει να πληρώσεις φόρο για τα έσοδα της προηγούμενης?????

    Περίπου το ίδιο επικαλείται και ο μίστερ ΣΕΒ και θέλει τα διανεμόμενα κέρδη του να φορολογούνται με άλλο συντελεστή απο των υπολοίπων φορολογουμένων.

    Είναι δίκαιο αυτό ??????
    Γι΄ αυτό θέλουν λιγότερο κράτος.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Ο Ιθαγενής 12/06/2011 15:22:17

   Ένα καλό άρθρο για τις ιδιωτικοποιήσεις:

   http://neapolitikioikonomia.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

 2. George avatar
  George 12/06/2011 11:48:24

  Χωρίς να θέλω να ισχυριστώ ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή, έχετε υπ' όψιν σας αγαπητέ ότι αυτά είναι παραμύθια? Το ξέρετε ότι οι φόροι που πληρώνω εδώ και πολλά χρόνια ως επαγγελματίας (συνεταίρος ΕΠΕ) δεν εμφανίζονται σε αυτούς τους πίνακες πολύ απλά γιατί καταχωρούνται στους κωδικούς των εταιρικών φόρων (ναι η αμοιβή μας από φέτος φορολογείται με 35% συν χαρτόσημο κατά τα άλλα όλα στην δήλωση ανεξαρτήτως ύψους αμοιβής.).

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ George 12/06/2011 12:00:45

   Παραμύθια;
   Απλά πας minfin.gr και κοιτάς τον απολογισμό.
   Εχει όλα τα έσοδα με την ανάλυσή τους.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 12/06/2011 12:02:06

    Έχω ανεβάσει δε εδώ στα Αντινέα τα έσοδα δεκαετίας 2000 - 2009 ...υπολείπονται λοιπόν 55 δις, τα παραμύθια.

 3. ΗΡΑΚΛΗΣ avatar
  ΗΡΑΚΛΗΣ 12/06/2011 11:49:26

  Καλημερα σε ολους ..
  ενα και μονο συνθημα απο τα παλια ερχεται συνεχεια..."ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ"

  Υ.Γ. Μηπως ο ΟΠΑΠ για να ανεβασει λιγο τη τιμη του να υλοποιησει ενα νεο νεο παιχνιδι στοιχήματος σε ποσες ωρες η μερες θα παρουν τον ΜΠΟΥΛΟ ??

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΗΡΑΚΛΗΣ 12/06/2011 12:09:08

   ..αυτο το 80+% (συμφωνα με την δημοσκοπηση ..) που δεν θελει προωρες εκλογες προβληματιζει λιγακι..

   • ΑΒ avatar
    ΑΒ @ rally monkey 12/06/2011 15:07:12

    Δεν προβληματίζει καθόλου γιατί είναι κατασκευασμένο και μάλιστα τελείως εξόφθαλμα, ίσως τα ποσοστά να είναι τελείως αντίθετα.

    Εκεί παίζουν το τελευταίο τους παιγνίδι τώρα όλα τα λαμόγια του κερατά, τα δίνουν όλα να μας πείσουν ότι ο λαός δεν ζητά εκλογές, αν νομίζουν ότι μπορούν πλέον να μας ξεγελάσουν είναι βαθιά νυχτωμένοι.

    Είναι δυνατόν ο ψηφοφόρος της ΝΔ του ΚΚΕ και του ΣΥΝ (δεν λέω για κάποιο μεγάλο ποσοστό πασοκων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, αυτούς τους αφήνω απέξω) αυτή τη στιγμή να μην επιθυμεί εκλογές.

 4. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 12/06/2011 12:40:03

  Αυτό ακριβώς συμβαίνει ''....όσο χρόνο έχουν αποφασίσει να μας κρατάνε στη ζωή....''. Η Λύση λοιπόν είναι μία και μόνη. Πόλεμος μετωπικός με τα Πασοκικά ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 5. Νοήμων avatar
  Νοήμων 12/06/2011 12:40:54

  Συμφωνώ απόλυτα με όλα. Πράγματι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια λυσσαλέα επίθεση του εγχώριου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου(ΔΟΛ, MEGA, ΚΑΘΗ, ΣΚΑΙ, ΝΤΟΡΑ,ΜΑΝΟΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ κλπ) με τη σύμπραξη ανθρωπίδιων που παριστανουν τους Ευρωπαίους ηγετες εναντίον του ΑΣ, η οποία θα εντείνεται όσο αυξάνεται η επιρροή του στην ελληνική κοινή γνώμη. ¨Όλοι αυτοί αν είχαν στρέψει μόνο μέρος της κριτικής τους και της ''ενέργειά τους΄΄ στο ΓΑΠ θα είχαν προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον Ελληνικό λαό. Τόσο τους τυφλώνει η εμπάθεια και η μικρότητά τους που προτιμούν την υποτέλεια και τη ληστρηκότητα των Μνημονίων 1,2,κλπ απο μια καθαρή ελληνική πατριωτική φωνή;
  Η ΝΔ οφείλει να απαντά άκαριαία και σκληρά (όπως καλή ώρα με τον Λαγό), ξεβρακώνοντας τους ίδιους και τις προθέσεις τους πρίν αρχίσουν να παίρνουν θάρρος .

 6. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 12/06/2011 13:08:55

  "Εξ ορισμού, δηλαδή, δεν μπορεί να συμβαδίσει με οποιαδήποτε αναπτυξιακή συνταγή, όπως αυτή της Νέας Δημοκρατίας"
  Καλό θα ήταν, για την ΝΔ τουλάχιστον, να κάνει απολύτως σαφές ότι δεν θα ψηφίσει ούτε καν μία τελεία από το "πρόγραμμα" του ΥΠΟΙΚ.
  Ακόμα και αν "συμφωνεί με κάποια μέτρα".Ούτε τελεία...

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΒΡΑΧΟΣ 12/06/2011 15:56:46

   +10000000

 7. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/06/2011 13:41:10

  Tα 50 δις βεβαιωμέναν ληξιπρόθεσμα στις ΔΟΥ που προσπαθεί τοσύστημα να τα εξαφανίσει, αποτελούν τη μεγαλύτερη αλητεία από την εποχή της σύστασης του ελληνικού κράτους.
  Και η σιωπή δείχνει συναίνεση και συνενοχή.
  Οι μούντζες στο κτίριο που συνεδριάζουν ανέμελοι οι βουλευτές δεν είναι ευκαιριακό αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ξέσπασμα οργής για συνενοχή.

 8. ataktos avatar
  ataktos 12/06/2011 14:09:51

  τους αμέσως επόμενους μήνες η χώρα θα βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη που πέρασε ποτέ στην ιστορία της, αναζητήστε τους.....

 9. mixalios avatar
  mixalios 12/06/2011 19:27:31

  Αξιοπρεπές το αρθρο, αλλά ο πόνος, πόνος.Και ο καημός, μεγάλος. Και η πίκρα μεγαλώνει.Και μακάρι να ο Θεός το χέρι του, η πίκρα να μη γίνει μίσος.Πρέπει να βρούμε λύση χθές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.