#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2010 11:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα μέλλον ως μετανάστες ονειρεύονται οι νέοι πτυχιούχοιΚύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, η οποία έγινε για λογαριασμό του Βήματος με την υποστήριξη του in.gr , είναι ότι επτά στους δέκα Έλληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 5.442 νέων από 22 ως 35 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είτε αναζητεί δουλειά είτε εργάζεται αλλά με μη ικανοποιητικούς όρους.

Στις απαντήσεις που δόθηκαν απεικονίζονται ανάγλυφα η αγωνία τους για το μέλλον και η απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Εκφράζεται επίσης η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και στο κράτος, ενώ τονίζουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά που επικρατεί και η έλλειψη κανόνων αξιοκρατίας τους οδηγούν στην απόφαση να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός των συνόρων της χώρας.

Το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας της Κάπα Research είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των νέων με πτυχίο στην Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εγκαταλείψει τη χώρα για να βρει μια σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 73,6% δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το επιτύχει, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, κατοικία ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης.

Από εκείνους οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό, το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά και το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του.

Μάλιστα, το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Ταυτοχρόνως, η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν θέτει ως επιδιωκόμενο μισθό ένα ποσό της τάξεως των 1.500 ως 5.000 ευρώ. Ακόμη τονίζουν ότι «οι Έλληνες της ξενιτιάς είναι δύο φορές Έλληνες», προσθέτοντας ότι «μπορεί να γίνει πατρίδα και η χώρα που μπορεί να εργαστεί και να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς».

Οι νέοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σήμερα ένα μεταναστευτικό ρεύμα αντίστοιχο με εκείνο της δεκαετίας του '60 (54,9%), καθώς στην πλειονότητά τους πιστεύουν, σε ποσοστό 86,2%, ότι οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση εξακολουθούν να αγνοούν τις δικές τους ανάγκες.

Στην πλειονότητά τους εξάλλου (64,1%) οι νέοι οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρα και τους επαγγελματικούς τους στόχους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι παρά την αυξημένη δυνατότητα πληροφόρησης που υπάρχει σήμερα, τις ευκαιρίες για καλή μόρφωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης, ούτε την ευκαιρία δημιουργίας περιουσίας, παρά μόνο μια μόνιμη αίσθηση επαγγελματικής ανασφάλειας και φόβου για τα γηρατειά τους.

Περιγράφοντας το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται οι νέοι σήμερα, και σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, το 62,7% εργάζεται με πλήρη απασχόληση, το 12,4% με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ το 24,5% δεν εργάζεται και αναζητεί δουλειά.

Από εκείνους που εργάζονται 40,6% απασχολούνται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι γραφείου, 18,7% ως ελεύθεροι επαγγελματίες, 10,6% ως δημόσιοι υπάλληλοι, 6% ως τεχνίτες ή εργάτες και 4,4% ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Συγχρόνως, από τους νέους ηλικίας 22 ως 35 ετών οι οποίοι εργάζονται, το 54% απασχολείται σε τομέα σχετικό με εκείνον που σπούδασε, το 26,65% απασχολείται σε αντικείμενο που έχει μερική σχέση με τις σπουδές του, ενώ το 19,2% απασχολείται σε εντελώς άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές του.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=351032&dt=29/08/2010#ixzz0xysXtN3k

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 29/08/2010 11:28:40

  Bravo Yorgo ή αλλιώς Bravo Geoffrey, Bravo Hannah.
  Τα καταφέρατε οι λάτρεις του ανεκπαίδευτου μαυρούλη.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 29/08/2010 11:33:08

   Αυτός δεν είπε ότι θα ήθελε να εργάζεται σε γκέτο μαύρων αν δεν ήταν γυιος του πατέρα του;

   Ε, το έκανε το γκέτο στην Ελλάδα.

   Θα πρέπει να νοιώθει καλά τώρα.
   Ανακουφισμένος.

 2. 11888 avatar
  11888 29/08/2010 11:32:59

  Τι να περιμενει κανεις οταν τα ονειρα και οι επαγγελματικοι στοχοι εχουν σαν αντικρυσμα το χρημα και το περισσοτερο χρημα.Κριμα για ολους αυτους που πιστευουν οτι στο εξωτερικο βρισκεται κρυμμενος ο εργασιακος παραδεισος.Δε πειραζει ας μεινουν εδω να παλεψουν οσοι αγαπαν πραγματικα τον τοπο τους.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ 11888 29/08/2010 11:33:36

   + 1000!!!

  • Minnie avatar
   Minnie @ 11888 29/08/2010 11:52:45

   Προσωπικα δεν μπορω να κατηγορησω τους νεους που επιδιωκουν να φυγουν.
   Νομιζω οτι εχουν δικαιωμα να ζητουν μια αξιοπρεπη εργασια, στοιχειωδεις κανονες ισονομιας καθως και φυσικη ασφαλεια... πραγματα που δυστυχως τεινουν να εξαφανισθουν ετην Ελλαδα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Minnie 29/08/2010 12:02:36

    Τότε Μinnie γιατί επικρότησες την ανάρτηση Μανιφέστο μιας Ελληνίδας όπου μας καλεί σε αντίσταση?

    Αν αιμορραγούμε από τα νιάτα μας το μέλλον των γονιών τους που μένουν πίσω δε χρειάζεται να σου πω ποιο θα είναι.

    Το διαβάζεις καθημερινά στα δελτία της αλλοδαπής εγκληματικότητας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Minnie 29/08/2010 12:08:24

    Άλλωστε οι κατευθυνόμενες έρευνες και δημοσκοπήσεις και η βροντερή προπαγάνδισή τους από το νεο-κατοχικό Βήμα, στοχεύουν στην ΕΝΤΑΣΗ του φαινομένου της ελληνικής νεανικής αιμορραγίας.

    Είναι ένα από τα εργαλεία της βελούδινης εθνοκάθαρσης που διακαώς επιθυμούν οι δυνάμεις της ρευστοσυνείδησης.

   • 11888 avatar
    11888 @ Minnie 29/08/2010 12:17:09

    Ολα αυτα που αναφερεις ειναι θεμιτα.Δεν αμφιβαλλω οτι ακομα και λαντζιερης στην Γερμανια να πας θα ζησεις αξιοπρεπως.Το ερωτημα το δικο μου ειναι γιατι να μην παλεψουμε και εδω για ενα ελπιδοφορο αυριο, μια καλυτερη και δικαιη κοινωνια.
    Μπορει για το σημερινο χαλι να ευθυνομαστε και εμεις αλλα στο χερι μας πλεον ειναι το μελλον μας.Τι να την κανω την προσωπικη επιτυχια οταν η χωρα που γεννηθηκα και μεγαλωσα μετατραπει σε ευρωπαικη αποικια αφρικανικου τυπου.

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ 11888 29/08/2010 18:28:04

   Πάνω από όλα δεν είναι τα λεφά είναι η απογοήτευση από τον νεποτισμό, την οικογενεικρατία το μέσον. Τι να πούμε στα παιδιά όταν οι πολιτικοί κάνουν τους γυιος τους πολιτικούς οι καθηγητές κάνουν τους γυιους και τις κόρες τους καθηγητές, πια είναι η αξιοπρέπεια να τους διδάξουμε.

 3. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 29/08/2010 11:38:34

  Μάλλον οι νέοι μας βλέπουν πάρα πολλές ταινίες και έχουν πλάσει μία Ευρώπη και μια Αμερική αγγελικά πλασμένη. Η αλήθεια είναι ότι πριν μια 10ετία και μια 5ετία ήταν. Έχουν όμως καταλάβει ότι η κρίση είναι παγκόσμια και ότι η ανεργία εκτοξεύεται σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στους προορισμούς που θέλουν να πάνε; Τα παγκόσμια δεδομένα έχουν αλλάξει δυστύχως. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν, άλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα, άλλα οι τρέχουσες συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες για να πας εξωτερικό. Θα μου πείτε έτσι που θα μας καταντήσουν ίσως και γίνουν. Θα ξέρουμε σε μία 3τία... Ο καιρός γαρ εγγύς...

  • Nick avatar
   Nick @ H pena tis orghs 29/08/2010 13:55:09

   Συμφωνώ. Πριν 2 χρόνια έψαχνα για δουλειά έξω και... κατάλαβα τι γίνεται. Τώρα είναι ακόμη χειρότερα. Και αν πρόκειται να επιλέξετε χώρα της οποίας μητρική γλώσσα δεν γνωρίζετε, ξέχασ'τε το

   Έξω υπάρχουν ευκαιρίες για συγκεκριμένα επαγγέλματα και όχι για όλους.

 4. The Saint avatar
  The Saint 29/08/2010 12:32:50

  Συμφωνώ απολυτα με την pena tis orgis.
  Eχω ξαναγραψει εδώ, ότι έχουμε γίνει πολλοί, και το συστημα ΔΕΝ χρειάζεται πλέον άλλους "γραμματιζούμενους".
  Κάποιος απο εδω είχε παραθέσει ένα link, σε άλλη σχετική κουβέντα, στο οποίο αναφερόταν μιά έρευνα που έχει γίνει "μυστικά" και η οποία καταλήγει, στο ότι ο πλανητης θα μπορούσε να εξακολουθεί να εξελίσσεται μόνο με το 20% του υπάρχοντος πλυθησμου...
  Ολοι αυτοί που ονειρεύονται ...το Beverly Hills έξω απο την Ελλάδα, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν, γιατί εκεί έρχονται τα ίδια και χειρότερα οσωνούπω...

  σ.σ Εντελώς τυχαία έπεσα τις προάλλες σε ένα blog ξένο, στο οποίο έγραφαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι παρ'ότι είχαν πτυχία κλπ, κλπ, έχουν καταφέρει να μην βρίσκουν δουλειά, ενώ χειρότερα είναι κάποιοι μεσήλικες οι οποίοι έχουν τρομερό πρόβλημα διαβίωσης.

  σ.σ.2 Ισως αν κάποιος έιχε καλό πτυχίο, και ήταν ...Ινδός, να γινόταν κάτι :P

 5. Minnie avatar
  Minnie 29/08/2010 12:43:31

  Δεν επικροτω την φυγη των νεων, ειπα οτι δεν μπορω να τους κατηγορησω.
  Και συμφωνω οτι αυτη η αιμορραγια ειναι αποτελεσμα στοχευμενων ενεργειων, οπως αλλωστε και ολη η αθλιοτητα που ζουμε σημερα.

  Ας ενθαρρυνουμε λοιπον τους νεους μας να μεινουν... αλλα με τι επιχειρηματα βρε παιδια?
  Ποιος απο εμας τους μεγαλυτερους ειναι απολυτα σιγουρος οτι σε 5-10 χρονια θα ειμαστε καλυτερα?

  Ενας ανθρωπος 20-30 χρονων με ορεξη για δουλεια ισως καθησει να το παλεψει αν βλεπει αμυδρες ελπιδες εστω μεσοπροθεσμα. Αν ειναι να ανακαμψουμε σε 40 χρονια, γιατι να το κανει?
  Απο πατριωτισμο θα μου πειτε. Καμμια αντιρρηση αλλα μην ξεχναμε οτι τα παιδια αυτα μεγαλωσαν μεσα στα χρονια που καταρρακωθηκαν συστηματικα θεσμοι και αξιες.
  Οι παλαιοτεροι εχουμε τις αξιες μας εμπεδωμενες, αυτα τα παιδια τι εχουν?

  • H pena tis orghs avatar
   H pena tis orghs @ Minnie 29/08/2010 12:56:47

   Ipod,IPhone,Laptop,FaceBook account κτλ κτλ κτλ. :-)

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Minnie 29/08/2010 13:11:13

   γειά σου Minnie, ενσωματώθηκες βλέπω πλήρως στην ομάδα, πολύ χαίρομαι! Καλό και παραγωγικό χειμώνα να έχουμε!

   Ρωτάς αν σε 5-10 χρόνια θα είμαστε καλύτερα...καλύτερα από τι? από την επίπλαστη "ευημερία" των δανεικών θα είμαστε ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερα. Και τα παιδιά, που μεγάλωσαν μέσα στο ψέμμα και την έλλειψη αξιών, θα τα ανακαλύψουν όλα από την αρχή από μόνα τους, άρα θα είναι πιό σίγουρα από εμάς στην υπεράσπιση των ΔΙΚΩΝ τους αξιών.

   Η Ελλάδα που παλεύει για την επιβίωσή της,την ώρα της πάλης ήταν πάντα το καλύτερο λίκνο αγωγής των πολιτών της.

   • Minnie avatar
    Minnie @ δρόμος 29/08/2010 13:32:35

    Καλη σου μερα, χαιρομαι που τα ξαναλεμε.

    Το "καλυτερα" που ειπα δεν το προσδιορισα στο οικονομικο.
    Ειπα παραπανω οτι καθε πολιτης δικαιουται να ελπιζει σε δικαιοσυνη, ισονομια και φυσικη ασφαλεια.
    Δικαιουται να ελπιζει οτι, δουλευοντας σκληρα και εντιμα, θα μπορεσει να κανει καποιον οικογενειακο προγραμματισμο και καποια βηματακια προοδου.

    Επαναλαμβανω, κι'εγω θα προτιμουσα τα παιδια να μεινουν και να παλεψουν, φοβαμαι ομως οτι δεν θα το κανουν.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 29/08/2010 15:05:22

    σου απάντησα έτσι επειδή έχω αντιληφθεί τους προβληματισμούς σου, από παλαιότερη κουβέντα μας. Καλά, ξεχνάς ότι εμείς γεννηθήκαμε όταν η χώρα έβγαινε από έναν παγκόσμιο και έναν εμφύλιο πόλεμο? Πάθαμε τίποτε?

    Η κόρη μου, που δούλευε υπό εξαιρετικές συνθήκες στην Αγγλία, είχε την διαισθητικά επιτυχημένη έμπνευση να επιστρέψει στην Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια, τη στιγμή που ξεκινούσε η κρίση εκεί. Και ευτυχώς εντάχθηκε ομαλά στην αγορά εργασίας εδώ, πράγμα που θα ήταν αδύνατο σήμερα.

    Η κολλητή της φίλη πήγε πέρυσι για μάστερ στο Λονδίνο, και, όντας λαμπρή επιστήμων, είχε καλή προσφορά εργασίας αμέσως, την οποία όμως εγκατέλειψε μετά από λίγο καιρό για να επανέλθει (έχοντας βεβαίως επαγγελματική πρόταση σχετικά αξιοπρεπή). Μιλάω για παιδιά με γερή κρίση.

    Σίγουρα το ευρωπαϊκό περιβάλλον (και το αμερικανικό φυσικά) είναι πιό αξιοκρατικό, αλλά γιατί να μην απαιτήσουμε κάτι αντίστοιχο εδώ? Τα παιδιά μας έχουν περισσότερες ελπίδες από εμάς να το καταφέρουν, υπάρχει περισσότερη γνώση, αλλά και συσσωρευμένη εμπειρία λαθών.

   • Minnie avatar
    Minnie @ δρόμος 29/08/2010 15:46:32

    @δρόμος

    Δεν το ξεχνω καθολου. Η τετραμελης οικογενεια μου ζουσε με εναν μισθο δημοσιου υπαλληλου (αξιωματικου), πολυ περιορισμενα αλλα δεν θυμαμαι να μας ελειψε κατι ουσιωδες. Δυο παιδια, και οι δυο αποφοιτοι πολυτεχνειου.

    Βεβαια τα πορτοπαραθυρα ηταν ορθανοιχτα, τα παιδια παιζαμε χυμα στον δρομο και κανεις δεν ανησυχουσε... τι να θυμαμαι τωρα, αλλα χρονια... με ψυγειο παγου, παγοπωλη, μαναβη με καρο και αλογο, γαλα χυμα και τοσα αλλα.

    Η ουσιαστικη διαφορα του τοτε με το τωρα... νιωθαμε ασφαλεις, υπηρχαν σταθερες αξιες στην ζωη μας, ειχαμε εμπιστοσυνη οτι η επομενη μερα θα εφερνε κατι καλυτερο, οπως και εγινε.
    Αρνουμαι να δεχτω οτι η κατρακυλα μας ως χωρα οφειλεται στο οτι ολοι οι σοβαροι και εντιμοι πολιτες ξαφνικα το ριξαμε στην παλαβη και γιναμε απατεωνες.
    Αρνουμαι την γενικευση "φταιμε ολοι".
    Αν φταιμε σε κατι ειναι που επιτρεψαμε σε απατεωνες να μας εξαπατησουν.
    Ειναι σφαλμα αντιληψεως, οχι ηθικης.

    Εισαι τυχερη που το παιδι σου εχει ηδη μια δρομολογημενη καριερα, αυτο της επιτρεπει να επιλεγει.
    Εγω απεκτησα παιδι σε μεγαλη ηλικια και ειναι ακομα στο λυκειο.
    Με τι κριτηρια θα επιλεξει μια σχολη εντος Ελλαδος?
    Με τι προσδοκιες θα επιλεξει επαγγελμα?
    Τι να της πω? Να κατσει να σπουδασει σε μια σχολη που θα δουλευει οποτε δεησουν να το επιτρεψουν τα φασιστομουτρα που κανουν κουμαντο, να δουλευει μετα σαν το σκυλο για ψιχουλα σε περιβαλλον οπου το κοινο ποινικο εγκλημα ειναι πλεον καθημερινοτητα, να βγει στον δρομο με τους υπολοιπους απελπισμενους και να πλακωθει στις μπουνιες με οποιον δει μπροστα της και να ελπιζει οτι ισως σαρανταριζοντας θα μπορει να αρχισει να σκεφτεται για οικογενεια?
    Αγωνια εκφραζω!
    Πειτε μου καποια πειστικα επιχειρηματα να της τα πω. Εγω δεν εχω.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 29/08/2010 16:03:29

    καλή μου Minnie, όλοι απορρίπτουμε τις αιτιάσεις περί συλλογικής ενοχής. Το δε σφάλμα αντιλήψεως, που λες, οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης, καθαρά. Αυτά όμως τελείωσαν, όλο και περισσότερο ο κόσμος μαθαίνει τι έχει συμβεί, και δεν θα ξαναδούμε πια εκλογικά αποτελέσματα από άγνοια. Ως και τα φοβερά ΜΜΕ αναγκάζονται πια σε στροφή.

    Για τα παιδιά στο λύκειο έχεις μεγάλο δίκιο, τα ΑΕΙ μας είναι να τα φοβάσαι, υπό τη στοργική κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ. Οι μικρότερες πόλεις έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ανεκτού επιπέδου σπουδών, αλλιώς έξω, χωρίς ενδοιασμό. Με στόχο τον επαναπατρισμό, άμα τη λήξει. Αν σε ενδιαφέρει, θα μπορούσε να έλθει σε επαφή με την δική μου, για πληροφορίες. (Αν και νομίζω πως τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μεσολαβητών, βρίσκουν τις άκρες μόνα τους).

   • Minnie avatar
    Minnie @ δρόμος 29/08/2010 16:20:26

    Αυτο το τελευταιο που λες το πιστευω κι'εγω. Σε διαβεβαιωνω οτι δεν εχω ασκησει καμμια ψυχολογικη πιεση στην κορη μου, δεν της εχω εκφρασει τις αγωνιες μου. Την αφηνω να βλεπει, να ακουει και να σχηματιζει αποψη συζητωντας με τους φιλους της και εμας οποτε εκεινη κρινει.

    Μια κατ'ιδιαν επικοινωνια θα την ηθελα πολυ.
    Εχω ηδη ενημερωσει τον Φακτορα οτι το e-mail μου ειναι στην διαθεση σου.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 29/08/2010 16:35:21

    ο.κ., θα σου γράψω για να μιλήσουμε μεταξύ μας πρώτα, και όταν (σε μία εβδομάδα) επιστρέψει η δικιά μου από την άδειά της, μπορούμε να φέρουμε σε επαφή και τα παιδιά.

 6. Paranoia avatar
  Paranoia 29/08/2010 13:50:03

  Τι τους θέλουμε αυτούς τους άχρηστους, εδώ έχουμε τις λαμπρές κομματικές νεολαίες άριστες στο ακατάσχετο μπλα-μπλα, την τιποτολογία, την φραπουτσινοποσία και το γλύψιμο. Εμπρος της Ελλάδος παιδιά.

 7. montechristos avatar
  montechristos 29/08/2010 15:30:18

  Θα ξεκινήσω από τον ορισμό της τεχνογνωσίας.

  Γενικά ο όρος τεχνογνωσία σημαίνει το σύνολο, ή κάποιο μέρος των εννοιών, των γνώσεων ή και εμπειρίας που αφορούν τις απαραίτητες διεργασίες, ή μεθόδους, τόσο στη παραγωγή προϊόντων όσο και στη παροχή ειδικών υπηρεσιών.
  Ο δε όρος μεταφορά τεχνογνωσίας χαρακτηρίζει τη μεταβίβαση όλων των γνώσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή μιας τεχνικής παραγωγής ή μεθόδου της, καθώς και εξειδικευμένης παροχής υπηρεσίας.
  Η τεχνογνωσία μπορεί να αποτελεί άυλο αγαθό μιας επιχείρησης, εάν και για όσο διάστημα είναι μυστική. Προστατεύεται με βάση το Δίκαιο αθέμιτου ανταγωνισμού.
  Σήμερα ευρύτατη χρήση έχει η αγγλική έκφραση "νόου χάου" (know-how = μάθε πως, ή γνώση πως) που καθιερώθηκε ως διεθνής όρος ταυτόσημος της τεχνογνωσίας.

  (πηγή http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1)

  Στην ουσία αυτό χάνουμε ανθρώπους με τεχνογνωσία στους οποίους αντί να επενδύσουμε θεμελιώνοντας μια μακροπρόθεσμη μεν αλλά με σωστά θεμέλια δε ανάπτυξη τους διαθέτουμε ελεύθερα στην παγκόσμια αγορά που ξέρει να τους αξιοποιήσει χάνοντας ακόμα έναν παραγωγικό πόρο μας.

 8. Gioyxoy avatar
  Gioyxoy 29/08/2010 17:13:54

  Αμ δεν θα φύγουμε εμείς ρε λούστηδες.
  Εσάς θα διώξουμε.

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/08/2010 23:39:55

  Άκου να δεις που τελικά είχε δίκιο ο πολιτικός ογκόλιθος που λέγεται Έυα Καιλή. Ιδού η απόδειξη: h..p://www.youtube.com/watch?v=0MRuNiYv1X4

 10. takis roula avatar
  takis roula 30/08/2010 09:38:55

  Αγαπητοί φίλοι, δηλαδή βλέπετε να κάνει κανείς αντίσταση στα μέτρα, για πούμε και στα παιδιά μας να αντισταθούν ΄και να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας? ΄Βλέπετε να υπάρχει αξιοκρατία σε κάτι για να πούμε στα παιδιά μας, μείνετε στην Ελλάδα και παλέψτε το? Το παιδί μου τελείωσε Φυσικός και έπρεπε να φιλήσουμε κατουρημένες ποδιές για ένα καλό μεταπτυχιακό, έφυγε στην Αμερική , πήρε υποτροφία για το μεταπτυχιακό, πήρε υποτροφία για να κάνει και διδακτορικό και φυσικά δεν πρόκειται να επιστρέψει γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε για τους μορφωμένους ανθρώπους, μόνο για τους τραμπούκους των εκάστοτε κομμάτων.

  • Νταγιάν avatar
   Νταγιάν @ takis roula 30/08/2010 10:26:08

   Ετσι ακριβώς είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.