#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2010 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα ευχαριστώ στους γονείς μου και ένα συγνώμη στα παιδιά μουΑρχίσαμε οι έλληνες να συγκροτούμε την μεγάλη ομάδα της κριτικής! Καθημερινά στον ελεύθερο αέρα των blogs, τα αναμμένα πληκτρολόγια βγάζουν αλήθειες, τις οποίες η κριτική μας ματιά είχε εντοπίσει, αλλά  θάψει στο υποσυνείδητό μας. Αναμφίβολα παρήγορο! Κάλλιο αργά παρά ποτέ. «Ποιός φταίει, ποιός φταίει,  κανένα στόμα δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα»! Ναι, γιατί είναι πολύ εύκολο και βολικό, να αποτινάζεις τις όποιες δικές σου ευθύνες και να δείχνεις πάντα  άλλους, ως υπαίτιους της όποιας συμφοράς. Επειδή όμως όλοι μας ζούμε στην ίδια κοινωνία, είμαστε κομμάτι της, δεν επιτρέπεται να βγάζουμε και εντελώς την ουρά μας απ’ έξω! Άρα θα χρειαστεί και η σύσταση μιας άλλης ομάδας, εκείνης της αυτοκριτικής, που θα σταθεί με μεγαλύτερη ειλικρίνεια απέναντι στα γεμάτα απορία μάτια, των παιδιών μας. Το σημαντικότερο πάντων είναι η αυτογνωσία με απαραίτητο συμπλήρωμα, την αυτοκριτική! Θα επιχειρήσω  λοιπόν,  να ενοχλήσω λίγο την εφησυχασμένη συνείδηση πολλών από εμάς, ελλήνων και ελληνίδων και προπαντός γονιών, που γεννηθήκαμε από το 40’ περίπου και μετά.Για την περήφανη γενιά του Πολυτεχνείου και της αμφισβήτησης, θα με ρωτήσετε;  Ναι, αυτήν εννοώ και σ’ αυτήν ανήκω και θα πω ευθέως, χωρίς φόβο αλλά με πολλή ντροπή πως, όχι δεν ήμασταν εμείς η καλύτερη γενιά του αιώνα που πέρασε, αλλά ενδεχομένως η χειρότερη. Χειρότερη, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις. Η καλύτερη  γενιά ήταν εκείνη, των γονιών μας!
Εκείνοι ζήσανε σε μια Πατρίδα, που ενώ προσπαθούσε να ανασυγκροτηθεί ως νεοσύστατο κράτος, ταλαιπωρήθηκε και ήρθε πολλά χρόνια πίσω, από δυο παγκοσμίους πολέμους, από μια Μικρασιατική Καταστροφή που γονάτισε τον τόπο με ενάμισι εκατομμύριο ξεριζωμένους, από έναν αδελφοκτόνο εμφύλιο και παρόλα αυτά, μας μεγάλωσαν με φτώχια αλλά και αξιοπρέπεια και μας παρέδωσαν μια Πατρίδα φτωχή αλλά περήφανη και με σαφέστατα γεωγραφικά όρια!
Και εμείς σήμερα, με τις επιλογές μας αλλά και με τις ανοχές μας, δίνουμε στα παιδιά μας απόγνωση για το μέλλον και μια Πατρίδα λιγότερη και σαφώς χειρότερη. Κι εκείνα κοιτάνε να φύγουν τρέχοντας απ’ αυτήν, μπας και γλυτώσουν την επερχόμενη κατάθλιψη.
Κλέψαμε όλοι; Μαζί τα φάγαμε, που λέει με περίσσια αναίδεια ο κ. αντιπρόεδρος; Μα φυσικά όχι, ούτε πενηνταράκι από το δημόσιο χρήμα, αλλά βλέπαμε εκείνους που πλούτιζαν  αδικαιολόγητα και σιωπούσαμε, πίνοντας το αμίλητο νερό. Εκείνο το έρμο «πόθεν έσχες», πάγιο αίτημα ετών, ανεχθήκαμε να το κουτσουρεύουν οι πολιτικοί μας για πάρτη τους  κατά το ήμισυ και να μας σερβίρουν  μισή μερίδα μόνο με το «έσχες», ως ολόκληρη. Το «πόθεν»,  το είχαν εντέχνως στείλει για βρούβες και εμείς είχαμε και έχουμε βγάλει το σκασμό!
Καταπατούσαν κάποιοι «έξυπνοι» και αετονύχηδες τη δημόσια γη μας και όταν μετά μας την πουλούσαν, τρέχαμε να αγοράσουμε αγροτεμάχιο με φως-νερό-τηλέφωνο και με πολλές ευκολίες πληρωμής! Επενδύαμε σε γη, κάνοντας έξυπνες αγορές και νοιώθαμε πασάδες.
Τρώγαμε και καμιά φορά, τη θέση του αξιότερου από μας και ευγνωμονούσαμε τον Μαυρογιαλούρο μας, ψηφίζοντάς τον μονοκούκι, για να μη μας πει δα και αχάριστους και δεν μας κτυπήσει την πλάτη στοργικά, στην επόμενη συνάντησή μας! Αυτή συνήθως γινόταν προεκλογικά γιατί έψαχνε εκείνος να μας βρει και μετεκλογικά γιατί τον ψάχναμε εμείς, ενοχλώντας διαρκώς τον Ψευτοθόδωρό του!
Χρηματίζαμε το γιατρό, όχι μόνο για να μας «προσέξει» περισσότερο από τους άλλους, αλλά και για να μας βρει ακόμα και κρεβάτι όσο γίνεται πιο γρήγορα, ρίχνοντας ενδεχομένως κάποιον άλλον, που μπορεί να το είχε περισσότερη ανάγκη! Τα φακελάκια και τα γρηγορόσημα έγιναν η δεύτερη φύση μας, κάθε φορά που θέλαμε κάτι και  θεωρούσαμε μαγκιά μας  την ανακάλυψη του «παραθύρου».
Χρυσοπληρώναμε το αυθαίρετό μας, για να αποκτήσουμε και εμείς ένα εξοχικό με θέα τη θάλασσα, οπότε λουφάζαμε κανονικά για εκείνους που καταργούσαν το αιγιαλό, κτίζοντας μέσα στη θάλασσα! Όταν θέλαμε να αποκτήσουμε και κανένα στρεμματάκι δασικό, για την οξυγόνωση του μυαλού μας, πηγαίναμε συνεννοημένοι με τον έτερο καταπατητή γείτονα στο δικαστήριο και το τακτοποιούσαμε έχοντας πια ως συμβόλαια ιδιοκτησίας, τη δικαστική απόφαση!
Ξέραμε ότι τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ ενώ είχαν αγοράσει χρυσά, λόγω της πασίγνωστης μίζας της ΜΙΖΕΝΣ, τα εργαστηριακά τους μηχανήματα, αυτά συνήθως σάπιζαν στα υπόγεια κι αν είχαν την τύχη να  στηθούν  ήταν συνήθως σε πολύμηνη σοβαρή βλάβη,  γιατί έπρεπε να «δουλέψουν» και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα! Πού να βρεθούν τεχνικοί και συντηρητές, για να παρέμβουν; Φεύγαμε από το κρατικό νοσοκομείο κατευθείαν για το ιδιωτικό εργαστήριο, έχοντας όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνό του, μαζί με το παραπεμπτικό μας. Τέτοια εξυπηρέτηση από τους γιατρούς του δημοσίου όσο να είναι σε συγκινεί, θες δε θες.
Ξέραμε πάρα πολύ καλά, το τί γινόταν στα χωριά μας με τις επιδοτήσεις της υποτιθέμενης γαλαντόμου Ε.Ε., ( τότε ακόμα ΕΟΚ)  και μάλιστα υπό τους ήχους του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», νομίζαμε πως πιάναμε κότσους τους ευρωπαίους. Τα βλέπαμε, αλλά αφού δεν τα «βλέπει» ο κρατικός ελεγκτής, γιατί να τα δούμε εμείς που δεν έχουμε και καμιά «αρμοδιότητα»! Λέγαμε μέσα μας, «γιατί άραγε να μας πειράζει που τα χαρίζουν  οι κουτόφραγγοι», αφού  κανείς δεν μας είχε πει πως μας δανείζουν ως στυγνοί τοκογλύφοι. Την ιδιότητά τους αυτήν λίαν εσχάτως την ανακαλύψαμε!
Τα λάθη μας λοιπόν, δεν έχουν τελειωμό και το καθένα σήμερα γίνεται και μια μαχαιριά στην καρδιά μας.
Δεν ξέρω πόσο δίκαιο, μπορεί να έχω, ή να μην έχω! Μπορεί να σηκωθούν κι οι πέτρες, με αυτά που γράφω. Δεν με πειράζει και δεν φοβάμαι. Φοβάμαι όμως, πως η τιμωρία μας θα είναι πολύ πιο σκληρή, γιατί    η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να βλέπουμε τα κλαριά μας να μαραίνονται, πριν καν καρπίσουν!

Αφροδίτη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 12/12/2010 18:04:05

  "Μπορεί να σηκωθούν κι οι πέτρες, με αυτά που γράφω. Δεν με πειράζει και δεν φοβάμαι." Τα γνωστά και αυτονόητα αφηγείσαι καλή Αφροδίτη. Καμμιά πέτρα δεν θα σηκωθεί εναντίον σου, εκτός αν εννοείς ότι το πρώτιστο καθήκον του έλληνα δεν είναι η Κάθαρση, αλλά η ...αυτογνωσία ! ))

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ neotera 12/12/2010 23:17:49

   Με την αυτογνωσία και την αυτοκριτική, ελαχιστοποιείς τα δικά σου λάθη, τίποτα περισσότερο . Και φυσικά η κάθαρση παραμένει πρώτιστη ανάγκη για την εξυγίανση της κοινωνίας!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Αφροδίτη 13/12/2010 00:11:02

    Εύγε Αφροδίτη.

 2. spiros avatar
  spiros 12/12/2010 19:12:43

  Πολύ καλά τα λες αλλά όπως βλέπεις επίτρέψαμε τους επιτήδιου και να μας χλευάζουν και να μας κάνουνε να αισθανόμαστε άσχημα. Ας ελπίσουμε ότι η αυτογνωσία είναι τος απαραίτητο για να μην επανέλθουμε με λάθη.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ spiros 12/12/2010 23:22:02

   Αγαπητέ Σπύρο, κατ' αρχήν χρόνια πολλά, για τη γιορτή σου. Κάποια από τα λάθη μας προσπάθησα να αναδείξω, για να καθαρίσω τη δική μου ψυχή και να καταδείξω, ότι μπορεί να μαθαίνει κανείς και από τα λάθη του!

 3. kiki avatar
  kiki 12/12/2010 20:12:34

  @ Αφροδιτη,
  Ετσι ειναι , ζηταμε συγνωμη απο τα παιδια μας, γιαυτο που τους παραδωσαμε , αν και προσωπικα σε ολη την διαρκεια των 38 χρονων κολοβης δημοκρατιας , δεν σταματησα να αγωνιζομαι για μια Δημοκρατια μια και μονη.
  Τωρα τι κανουμε , νομιζω οτι πρεπει με την ιδια ορμη, ζεση, δυναμισμο, αποφασιστικοτητα, πρεπει , να ολοκληρωσουμε το ονειρο μας, Ελλαδα Ανεξαρτητη, Δημοκρατικη, τωρα, για να μην αφησουμε πισω μας οχι μονο ανεκλπηρωτα ονειρα, αλλα μονο ερειπια.
  Και παλι στους δρομους, να αντισταθουμε, στον φασισμο, να παρασυρουμε τις χλωμες ηγεσιες των υπαρκτων κομματων, των τωρινων, γιατι ετσι που πανε θα ειναι ανυπαρκτοι συντομως.
  Αυτοοργανωση εμεις ολοι , το ξαναλεω, εμεις ολοι οι πιο μεγαλοι, για τις τυψεις μας, και για το μελλον των παιδιων μας.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ kiki 12/12/2010 23:32:51

   Κική, το τί μπορεί να έκανε ο καθένας προσωπικά, έχει ελάχιστη σημασία. Το ζήτημα είναι το πώς συμπεριφερθήκαμε σαν κοινωνικό σύνολο κι εκεί είναι η ουσία.
   Πάντως συμφωνώ με την προτροπή σου, αρκεί να μην ξαναζήσουμε θλιβερά περιστατικά τύπου Marfin. H θυσία των παιδιών εκείνων, μας έκλεισε στα σπίτια μας. Κάποιοι έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι!

   • kiki avatar
    kiki @ Αφροδίτη 13/12/2010 08:32:00

    @ Αφροδιτη,
    Και βεβαιως να μην ξαναζησουμε την εμπειρια της Μαρφιν, που ολως παραδοξως χαθηκε , αλλα στην διαρκεια ολων αυτων των χρονων, ξερεις ποσα παιδια χαθηκανε στα συλλαλητηρια, αυτο δεν εμποδισε, τους υπολοιπους να συμμετεχουν.Η εξουσια χρησιμοποιει τα ιδια μεσα παντα για να καταστειλει τις διαμαρτυριες, απλα νουμερα ειμαστε οχι ανθρωποι, ειναι κυνικοι και αδιστακτοι.
    Το οτι σαν κοινωνια αφεθηκαμε στην ευμαρεια μας, στην καλοπεραση μας, στον καταναλωτισμο μας, ετσι ειναι, τα ψιχουλα που πεταγαν στους πολιτες, τις επιδοτησεις, που πεφταν σαν το χαλαζι, και ταυτοχρονα τις μιζες και μασες που ριξαν , αυτοι οι συγκεκριμενοι, και ριχνουν εις βαρος μας ακομα, το παραβλεψαμε.Ετσι ειναι.
    Αλλα τωρα και παλι το λεω δεν μας περνει αλλο, η τωρα η ποτε, μετα θαναι ερειπια.
    Οργανωθειτε αντισταθειτε οπου μπορειτε, οπως μπορειτε.
    μην φοβοσαστε αυτοι φοβουνται πιο πολυ.
    Μπραβο για το αρθρο σου ,συνεχισε για τα παιδια σου , για την χωρα σου.
    Ετσι ελευθερα ο καθεις περα απο κομματα και αποκομματα να μπορεσουμε να ελευθερωθουμε , γιατι Αφροδιτη χουντα εχουμε , και ξενη κατοχη.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 12/12/2010 21:04:54

  Αγαπητή Αφροδίτη, Εύγε!

  Αυτό που κυριαρχεί στις κοινωνικές και φιλικές συζητήσεις πλέον, δεν είναι το ερώτημα Εάν, αλλά το Πότε? ο Μineiko-Chant-Bilderberg, η χολερική δυναστεία του και οι νεοταξίτες προδότες δραπετεύσουν από την Ελλάδα, πιθανώς γιά το Λονδίνο, και παράνομα εξαγάγουν τα στρατηγικά αποθέματα χρυσού της Ελλάδας, που προορίζονται γιά τις εμπόλεμες περιόδους. Θα είναι άραγε ημέρα ή, νύχτα; Θα είναι σ’έναν ή δύο μήνες; Kαι με τι μεταφορικό μέσο; Yπάρχει άραγε στατική επάρκεια και χώρος αρκετός γιά προσγείωση ελικοπτέρων στη ταράτσα της Βουλής;;

  Aς συνειδητοποιήσουμε επιτέλους, ότι η Ελλάδα, κρέμεται κυριολεκτικά από μιά κλωστή. Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα, εάν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε, εάν δεν αποκηρύξουμε το ΛΑΘΡΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΝΤ, εάν δεν πάρουμε οι ίδιοι τον έλεγχο της Χώρας μας στα χέρια μας, Πεθάναμε! Ηρθε η ώρα ν’αφήσουμε κατά μέρος τις ατέρμονες, άγονες συζητήσεις και να κάνουμε τα λόγια, ΠΡΑΞΗ.

  Να παραδεχθούμε ότι μάθαμε να ζούμε με δανεικά, σε μιά λανθάνουσα κατάσταση επίπλαστης ευδαιμονίας. Οτι γίναμε υπέρμετρα καταναλωτικοί κι επιδειξιομανείς, νεόπλουτοι. Οτι πνιγήκαμε στα δάνεια. Οτι γίναμε βολεμένα κακέκτυπα ξενόφερτων δήθεν προτύπων lifestyle, την ώρα που οι Λάθρο-αλλοδαποί ισλαμιστές, άλωσαν αναίμακτα την Ελλάδα. Ξοδέψαμε πολύ περισσότερα απ’όσα παράξαμε. Υπερχρεωθήκαμε. Ακριτα ψηφίσαμε και στείλαμε στο Κοινοβούλιο τους εκάστοτε ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ, που κατασπάραξαν και υποθήκευσαν την Ελλάδα. Που κατέλυσαν το Σύνταγμα. Που αποδυνάμωσαν και προσέβαλαν ποικιλότροπα, την Ενδοξη Εθνική μας Αμυνα. Που διέλυσαν την Εθνική μας Παιδεία. Που κατήργησαν τα Αρχαία Ελληνικά. Την ώρα που στα Βρετανικά Πανεπιστήμια, γίνεται ΑΥΞΗΣΗ των ωρών εκμάθησης των Αρχαίων Ελληνικών!! Που ανεχθήκαμε τους ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΨΗΦΟΘΗΡΕΣ ν’αποφασίζουν γιά Εμάς, χωρίς Εμάς. Τις βαρωνίες, τις θυγατέρες, τους πρώην παγκοσμίως αγνώστους ξυπόλητους απατεώνες και νυν δισεκατομμυριούχους προύχοντες να συνεχίζουν σε καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας, να καταληστεύουν τη Χώρα. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, Σβύσαμε από τον Χάρτη!

  Mε domino πτωχεύσεων προ των πυλών, να κάνουμε αναλήψεις καταθέσεων και ν’αδειάσουμε όσοι έχουμε, θυρίδες. Και με πιθανό το σχέδιο πτώχευσης των Τραπεζών και υφαρπαγής του πλούτου των καταθετών, οι αδρανείς Ελληνες καταθέτες, θα μείνουν κυριολεκτικά άφραγκοι στον δρόμο!

  Σήμερα 12-12-2010, στις 11 το πρωϊ, έγινε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, γιά να πούμε οι Ελληνες, ΟΧΙ στη "ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ".

  Ακουσε κανείς από εμάς, κάτι σχετικό; Πόσοι και Πόσες από εμάς συμμετείχαν;

  Εγώ, συμπτωματικά και εκ των υστέρων ενημερώθηκα και το διαδίδω http://bit.ly/hrLF6A

  Aφροδίτη, Οι Ελληνες να είμαστε εξαιρετικά υποψιασμένοι και σε θέση μάχης. Ν’αποτρέψουμε τη φυγάδευση των προδοτών και την κλοπή του εναπομείναντος Εθνικού Χρυσού. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα μείνει πάμπτωχη ΚΑΙ Υποθηκευμένη στους Οφειλέτες/Ψευδεπίγραφους Δανειστές της. Τώρα είναι η Ωρα, να πάρουμε στα χέρια μας, τον έλεγχο της χώρας μας, που ΜΑΣ ανήκει.

  Το τσουνάμι της κοινωνικής οργής, έχει φουσκώσει επικίνδυνα πλέον, και θα σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. Λυσσασμένοι λύκοι ΔΕΝ μπορούν να θησαυρίζουν, εφόσον Ελληνες πρόβατα πρόθυμα γιά σφαγή, ΔΕΝ υπάρχουν.

  Με Εκτίμηση.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 12/12/2010 22:17:08

   Aυτή την ώρα στη ΝΕΤ, η αφυπνηστική εκπομπή "Το Κουτί της Πανδώρας" γιά το σημερινό όνειδος των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ η Dimi 13/12/2010 00:26:42

   Dimi, σ' ευχαριστώ από καρδιάς, πρωτίστως γιατί συμπλήρωσες πάρα πολλά απ' αυτά που με εκφράζουν και εμένα και δευτερευόντως για το "εύγε" σου. Να είσαι καλά και να μας τα ρίχνεις κανονικά, ίσως και αφυπνιστούμε μια ώρα αρχύτερα!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Αφροδίτη 13/12/2010 01:52:35

    Aφροδίτη, μιλώ απλά και με πραγματικά γεγονότα. Μόνον όταν βγούμε από το προστατευτικό κουκούλι του σπιτιού μας και δούμε και βιώσουμε τους πολυεπίπεδους και πολυμορφικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα, θα θορυβηθούμε και θ'αναρωτηθούμε, πως είναι δυνατόν αυτή η υπέροχη χώρα, ν'αντέχει ακόμα. Κι όμως, αντέχει! Επειδή ευτυχώς, υπάρχουν Ελληνίδες κι Ελληνες Πολίτες που μ’αταλάντευτη θέληση, με τις ατομικές γνώσεις και δυνατότητές τους, κρατάνε ακόμα Θερμοπύλες.

    Στη δική μας περιοχή, προ 9 ημερών, εμφανίσθηκαν τρεις θρασείς, «πολύ προχωρημένοι» Λάθρο-επαίτες, οι οποίοι ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ, ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΥΡΟΠΙΤΤΕΣ (με τα τυροπιττόφυλλα και τις σακούλες σκόρπια στο δάπεδο), αποτόλμησαν επαιτεία, στη κεντρική είσοδο γνωστής Ελληνικής Αλυσίδας Τροφίμων.

    Αμέσως μόλις το αντιληφθήκαμε, προκαλέσαμε Κοινωνικό σεισμό 9.9 Ρίχτερ (κυριολεκτώ!) και φωτογραφήσαμε ΙNSTANT με ημερομηνία και ώρα το ΑΙΣΧΟΣ, οι Λαθρο-επαίτες ξυπόλητοι-καπνιστές με τις σακκούλες και τις τυρόπιττες-χύμα, εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης.

    Βεβαίως, ο κοινωνικός αυτός σεισμός των 9.9 Ρίχτερ, ταρακούνησε και τους αραχτούς και light Ελληνες φύλακες (security) της Αλυσίδας Τροφίμων, οι οποίοι βολεμένοι στα γραφεία, παρακολουθούσαν τα monitors, για τυχόν κλοπές, λέει. Ομως, γιά προστασία από τις Λαθρο-εισβολές ΞΥΠΟΛΗΤΩΝ καπνιστών μουσουλμάνων, στον ιδιόκτητο χώρο Ελληνικής Εμπορικής Επιχειρήσης, ούτε λόγος βεβαίως.

    Ο Κοινωνικός σεισμός των 9.9 Ρίχτερ + η «Μatter of Fact» Προειδοποίηση ότι οι αλγεινές φωτογραφίες INSTANT με ημερομηνία και ώρα, με το Logo της Αλυσίδας, με τους ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ Λάθρο-Επαίτες με τις τυρόπιττες θα δοθούν στις εφημερίδες + «η ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ» αποστολή των φωτογραφιών στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης!, (όπου το Υπουργείο-παραλήπτης υποχρεούται να πράξει σύμφωνα με τον Νόμο και να υπογράψει Ολογράφως στο στέλεχος της Συστημένης Απόδειξης, που επιστρέφεται στον αποστολέα-Εμάς), έφεραν άμεσο, μετρήσιμο (κι ελεγχόμενο από εμάς εκ περιτροπής) αποτέλεσμα, το οποίο είναι:

    Καθημερινός, Ωριαίος, Ελεγχος Security της Εισόδου και των Χώρων Σταθμευσης της Αλυσίδας.

    Οι Λαθρο-επαίτες εισβολείς ξυπόλητοι- καπνιστές με τις τυρόπιττες, Δεν υπάρχουν πιά. Και Δεν υπάρχουν, επειδή η περιοχή μας με τις Ομάδες Ενεργών Πολιτών, «μυρίζει μπαρούτι». Η ανοχή μας στις ποικιλόμορφες και πολυεπίπεδες Λαθρο-εισβολές, είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Και χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεών μας, ν’αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζόμαστε τα Ελληνικά ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ Δικαιώματά μας..

    Αφροδίτη, με Σεβασμό στις προσπάθειές σου, αφιερώνω αυτή τη σύντομη ταινία «Τhe Power of Pulling Together», γιά απλά μαθήματα Ομαδικότητας, Συν-Υπευθυνότητας, Κοινού Στόχου κι Αποτελεσματικότητας, όπως μάς τα διδάσκει η Πάνσοφη Μητέρα Φύση http://www.pullingtogethermovie.com/

    Ευχές, γιά Κάθε Επιτυχία στον Αγώνα τον Κοινό.

    • κριτικόςλόγος avatar
     κριτικόςλόγος @ η Dimi 13/12/2010 12:02:19

     ΕΥΓΕ ΣΑΣ !!! Και εμείς δεν μένουμε στα λόγια στην περιοχή μας. Και πάλι ΕΥΓΕ!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ κριτικόςλόγος 13/12/2010 16:43:30

      @ κριτικόςλόγος

      Τα λόγια μας κρύβουν τις σκέψεις μας, οι πράξεις μας όμως, τις αποδεικνύουν.

      Συνέπεια – Συνοχή – Αποτελεσματικότητα

      Από καρδιάς, Ευχαριστίες!
      Kαι Θερμές Ευχές, γιά Πολλές Καλές Συνέχειες στη Κοινή Προσπάθεια, την Ιερή.

 5. χρηχα avatar
  χρηχα 12/12/2010 22:47:23

  Καλησπέρα αφροδίτη....

  Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό το σχόλιό σου είναι κατά την γνώμη μου "συνεναιτικό" στην κλοπή που μας επιβάλουν τα λυσαμένα σκυλιά της απληστίας ......

  ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.....

  Αν μας αφήναν να γλύψουμε τα αποφάγια τους το κάνανε επίτηδες και προσχεδιασμένα για να κουβαλάμε σήμερα κι εμείς ένα μερίδιο απ'το φορτίο....
  Για να νιώθουμε συνυπεύθυνοι και να μην αντιδρούμε.....

  Γιατί να απολογηθώ;;;;

  Για το κοματάκι εκείνο της ευημερίας που μόλις πρόλαβα να δώ απ'το παράθυράκι ;;;;;

  Για ποιό λόγο να αισθανθώ τύψεις;;;

  Για τις επιδοτήσεις που πήρα για τις καλλιέργειές μου;;;;Δεν τις έπαιρνα χατηρικά....ήταν πολιτική της Ε.Ε. (ΕΟΚ), και τις παίρνανε όλοι οι αγρότες της Ε.Ε. μηδενός εξαιρουμένου.....

  Να νιώσω τύψεις που ψήφισα τα λαμόγια;;;;

  Αυτοί που υπάρχουν σήμερα είναι άλλοι απ'αυτούς που τόσα χρόνια ψηφίσαμε;;;; δείξε μου τον καλό να τον υποστηρίξω.....

  χρόνια το λέω, ότι η αριστερά είναι πιό ένοχη απ'τους άλλους γιατί δεν προβάλει έναν σοβαρό λόγο αντιπολιτευτικό έτσι ώστε να την εμπιστευτέι ο κόσμος και να ανατρέψει όλους αυτούς τους εντεταλμένους λαμόγιους που ενεργούν σαν κυβερνήτες αποικίας και στηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων και των αρεστών μόνο της μητρόπολης....

  ΔΕΝ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

  ΚΑΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.....
  όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο πιο γρήγορα θα μας έρθει η λευτεριά....γιατί ποτέ δεν ήμασταν ελεύθεροι....ΠΟΤΕ....

  τόση μελαγχολία ...
  εθνικος μαρασμός ....
  και κανείς δεν αντιδρά......

  όλοι σκυμένοι πάμε στις δουλίτσες μας.....

  με τις υγείες μας ......

  (τόση ηττοπάθεια σε λαό που είναι και απόγονος μεγάλων ηρώων......)

  λυπάμαι....άλλα λόγια δεν το περιγράφουν αυτό που νιώθω

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ χρηχα 12/12/2010 23:36:41

   Χρηχα καλησπέρα, τα λόγια έχουν τελειώσει.
   Μόνο πράξεις πια.
   Κατά μόνας ή οργανωμένα.

   Αφροδίτη, γράφεις υπέροχα. Αλλά αυτό το αίσθημα ενοχής είναι λάθος.

   Μη βάζουμε σε παρακαλώ μόνοι μας τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας.
   Έχουμε πόλεμο μ αυτούς.
   Μη δίνουμε επιχειρήματα στους εχθρούς που θέλουν να μας πείσουν ότι τα φάγαμε μαζί τους!!!
   Μα, αφού δεν τα φάγαμε!!!

   Η κυβέρνηση του ΔΝΤ είναι ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ εχθρική προς τους Έλληνες και πρέπει να γκρεμιστεί πριν μας κατεδαφίσει ολοσχερώς και αρχίσει και χορεύει ξέφρενα πάνω στα ερείπια και στα πτώματά μας και στα πτώματα των παιδιών μας και πάνω στους τάφους των προγόνων μας σε αυτά τα Ιερά Χώματα.

   Η ΑΛΗΤΟΕΛΙΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΑΕΙ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...

   Εριξε μια ματιά στο Κονσταντέν, ανέβηκε στα Λουμπουτέν, και έστριψε το Καγιέν και το Χάμμερ προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, για να χαζέψει απενοχοποιημένα ένα περιβάλλον λούμπεν περιθωρίου, εμπαίζοντας τους Έλληνες πολίτες-κατοίκους της περιοχής που υφίστανται τα πάνδεινα.
   Προστατευμένη από σιδερόφρακτα ΜΑΤ χαμογελούσε ειρωνικά μέσα στην εκκλησία επιδεικνύοντας τα τραβήγματα, τα συνολάκια και τα ξανθά σιδερωμένα της μαλλιά, ενώ σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας μέσα στον Ιερό Ναό τα ΜΑΤ χτυπούσαν και προπηλάκιζαν Έλληνες πολίτες και γονείς με τα μικρά παιδιά που διαμαρτύρονταν για τον κατάφωρο εμπαιγμό της νοημοσύνης τους!
   Η περιοχή είχε αποκλειστεί από τα ξημερώματα, και σε απόσταση κρατούνταν όποιον Έλληνα κάτοικο ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ έκανε να πλησιάσει στην πλατεία.
   Χτύπησαν, προπηλάκησαν, έκαναν χρήση βίας.

   Κανένα αίσθημα ηττοπάθειας λοιπόν, καμία απολύτως ενοχή, ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ από εμάς που ΔΕΝ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ στον Άγιο Παντελεήμονα και συναισθανόμαστε απόλυτα το μαρτύριο των λαϊκών ανθρώπων που ζουν εκεί.

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ αλλενάκι 13/12/2010 01:00:54

    Αλλενάκι σ' ευχαριστώ πολύ! Αυτό που έγραψα είναι η δική μου αλήθεια κι αν το θες, η δημόσια εξομολόγησή μου, απέναντι στα παιδιά μου και στους πρώην μαθητές μου.
    Και ξέρεις κάτι, είναι ίσως η πρώτη φορά που ανοίγω την καρδιά μου, για να τους πω ένα ειλικρινές συγνώμη, χωρίς να έχω πια τη δυνατότητα να πάρω πίσω τα δικά μου λάθη!
    Δεν δίνω όπλα στους αντιπάλους, γιατί αυτοί τους συνειδητοποιημένους τρέμουνε, απλά προσπαθώ να θωρακίσω τη νέα γενιά, που θα περάσει από τη φωτιά και το σίδηρο και που σίγουρα θα με ρωτήσει, τί έκανε η δική μου γενιά, για να μην υποστεί αυτό το μαρτύριο.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ χρηχα 13/12/2010 00:42:48

   Χρήχα, καλησπέρα και από μένα. Ότι θα σου έδινε η τοποθέτησή μου την εντύπωση της "συναίνεσής" μου σε κλοπή, ομολογώ πως δεν το φανταζόμουνα.
   Φυσικά και "δεν τα φάγαμε μαζί" , το κοκαλάκι όμως που ενδεχομένως γλύψαμε, μας βούβανε και μας τύφλωσε. Κι αν η αυτοκριτική πονάει, εμένα εν τέλει με πονάει πιότερο η κατάσταση που κληροδότησε η γενιά μου στα παιδιά μας.

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Αφροδίτη 13/12/2010 00:57:27

    Μακάρι Αφροδίτη περισσότεροι να είχαμε τήν καθαρότητα της αυτοκριτικής σου.
    Τα παιδιά σου θα σου τήν αναγνωρίσουν, και ισως αυτό να απαλύνει κατά τι τίς ενοχές σου.

    • Αφροδίτη avatar
     Αφροδίτη @ παγωτατζής 13/12/2010 01:08:31

     Την έχουμε όλοι, φίλε παγωτατζή, γι αυτό ξενυχτάμε στα πληκτρολόγια γράφοντας στο φιλόξενο χώρο του antinews.

 6. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 12/12/2010 23:36:27

  Ωραίο κείμενο Αφροδίτη. Ξεσκεπάζεις τη νοοτροπία πολλών γενεών. Πριν, πιο πριν, μετά, πιο μετά, του Πολυτεχνείου.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Μικρός Οδυσσέας 13/12/2010 01:05:02

   Μικρέ μου Οδυσσέα, σ' ευχαριστώ για την κριτική και προπαντός για την ενθάρρυνση!

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/12/2010 00:44:33

  Πάντως εγώ θα έλεγα ένα ευχαριστώ στα παιδιά μου, που μου δίνουν ελπίδα για να συνεχίσω, και ένα συγγνώμη στους γονείς μου, που δεν μπόρεσα να εκπληρώσω τα μύχια όνειρά τους.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Strange Attractor 13/12/2010 01:13:16

   Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου, φίλε μου. Εσύ βλέπεις την άλλη πλευρά, του ίδιου όμως νομίσματος. Και σ' αυτό είμαι μαζί σου!

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 13/12/2010 09:11:38

  Καλημέρα Αφροδίτη,
  Σωστές οι επισημάνσεις σου αλλά θα διαφωνήσω στο ρίξιμο των ευθυνών στον απλό λαό. Εκτός ορισμένων, η συντριπτική μάζα του λαού, ανεξαρτήτως κουλτούρας, ήθελε και θέλει 3 πράγματα. Οροφή πάνω απ' τα κεφάλια της, 3 ζεστά γεύματα ανά ημέρα και σταθερή εργασία. Εκτός ελαχίστων που ήταν συνδεδεμένοι με το κράτος, η συντριπτική μάζα δεν μπορούσε να ξέρει διότι ΔΕΝ ΗΛΕΓΧΕ τις δομές του κράτους. Και το χειρότερο, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά. Επομένως, η δημιουργία αισθημάτων ενοχής βοηθά το καθεστώς.

 9. vassilis avatar
  vassilis 13/12/2010 09:12:13

  Αυτη η διαχυση ευθυνης ειναι παραπλανητικη και μη αποδεκτη.Παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν αυτοι που θα βολευονται σε βαρος αλλων ,ομως σε καμια περιπτωση δεν ειναι συνυπευθυνοι για τα διεφθαρμενα προσωπα που εκπροσωπουν θεσμους.Ας δουμε τι κληθηκε να πληρωσει η εκκλησια τη στιγμη που κοβεται η πενιχρη συνταξη του παλαιμαχου της ζωης και θα κατανοησουμε ποιος ευθυνεται για την κατασταση στη χωραμας απο τουρκοκρατιας και εντευθεν.

 10. Tem avatar
  Tem 13/12/2010 10:03:53

  αυτοί που δίνουν λευκή επιταγή στον ΓΑΠ και τα αστυνομικά γουρούνια που τον προστατεύουν είναι σήμερα οι ένοχοι

 11. enianos avatar
  enianos 13/12/2010 10:22:55

  Από το στόρι, λείπουν οι ερινύες!

 12. victoria avatar
  victoria 13/12/2010 11:42:00

  Αφροδίτη, εμείς τα παιδιά της γενιάς του '40+, νομίζω πως βλέπουμε πια ότι απλώς πέσατε στην παγίδα που σας έστησαν. Ή ότι πολλοί διάλεξαν τον εύκολο δρόμο και λίγοι μπόρεσαν να αντισταθούν στον πόλεμο και στη χλεύη που ερχόταν με το διαφορετικό και το δύσκολο δρόμο. Μέχρι προχτές άλλωστε, έτσι ήταν, τι λέμε!
  Το θέμα είναι να μη συνεχιστεί αυτό και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα... (φυσικά όχι εσύ, οι άλλοι που ακόμα... είναι βολεμένοι, μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο κοκκαλάκι). Επίγνωση, εθνική συσπείρωση, δημοκρατική αντίσταση, δημοψήφισμα, συμμετοχή σε διεθνή κινήματα αντίστασης (οι ..χρεωκοπημένοι και υποψήφιοι), ανατροπή των σχεδίων τους.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ victoria 13/12/2010 11:52:59

   victoria για να το πούμε χοντρά-χοντρά...

   Η μεταπολεμική γενιά μεγάλωσε δύσκολα από μικρά παιδιά μέσα στο μεροκάματο το οποίο ΤΟΤΕ (και μέχρι το '80) είχε αξία...τάιζε οικογένειες.
   Η προπολεμική γενιά (οι παππούδες μας δλδ) τους έδειξε τα λάθη και τον ανθρώπινο πόνο του πολέμου και της ανέχειας και δημιουργήθηκαν απωθημένα.
   Τα απωθημένα αυτά τα πληρώνουμε εμείς η μετα-πολυτεχνειακή γενιά επειδή οι γονείς μας (οι περισσότεροι καλοπροαίρετα) έβαλαν πάνω από όλα το "να έχεις", "να βολευτείς", "να σπουδάσεις"...
   Εμείς με τη σειρά μας φταίμε γιατί αντί να σπάσουμε το "καλούπι" της παραταξιακής Ελλάδας των γονιών μας, συνεχίσαμε απτόητοι να υποστηρίζουμε τον δικομματισμό και το "βόλεμα κατά βούληση".

   Δεν είναι κατά φύση αυτό ούτε κοινωνικά βιώσιμο.
   Καλώς ή κακώς θα πληρώσουμε πολλά λάθη μαζεμένα...και δικά μας και αλλωνών.
   Η αυτοκριτική και η αυτογνωσία δεν είναι συνώνυμα της ενοχής και του αυτο-οικτιρμού.
   Κάθε ζωντανός οργανισμός όταν καταλάβει το "λάθος" το διορθώνει και επανασυντάσσεται.

   Ούτε από φρόνημα πάσχουμε ούτε από μυαλά ούτε από πατριωτισμό.

   Από ηγέτες πάσχουμε.
   Δειλοί άνθρωποι, φοβισμένοι και Ευκαιριακοί.

 13. sovokai avatar
  sovokai 13/12/2010 11:42:42

  ξαναδιαβασε προσεκτικα την ιστορία από 1945 εως 1974 να δεις την γενια την προηγούμενη με τις εξορλιες την αλόγιστη οικοδόμηση της Αθήνας ,τους απαθείς απένατι στη Χούντα των συνταγματαρχων κλπ κλπ

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/12/2010 12:40:16

  Σε καλό τριπάκι ενοχής σας έβαλε ο πασοκικός γκέμπελς, του οποίου η μπάκα διαγράφει την ανιούσα καμπύλη του ελληνικού χρέους.

  Μιλάμε για τον πιο ενοχικό και αυτοκτονικό λαό του κόσμου.
  Αντί να δείξετε τους ενόχους της ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ στρέφετε το μαχαίρι κατά του εαυτού σας.
  Γιατί τι άλλο από ΤΥΡΑΝΝΙΑ είναι ένα καθεστώς που αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύεται σιδερόφρακτο μέσα στους -από καταβολής κόσμου χώρους προστασίας και ασύλου-, που είναι τα Ιερά των Ναών;
  Οι ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ αυτοί δεν εμπιστεύονται ούτε τον εαυτό τους πλέον!
  Αυτοί ξέρουν γιατί!
  Μετρήστε πόσους σωματοφύλακες έχει ο καθένας από αυτούς και βγάλτε συμπέρασμα για το μέγεθος των ενοχών τους!

  Και κοιτάξτε μετά γύρω σας, πόσους έχετε εσείς και εμείς να μας φυλάνε!
  Δε φταίμε όμως εμείς γι αυτό!
  Μιλούν ένα χρόνο τώρα οι ακαριαίες και συνεχόμενες κακουργίες τους κατά του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας, πλην νταβατζήδων-ολιγαρχών-βοθροκάναλων, που είναι ο βασικός πυλώνας της ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ τους!

  -Ο αποσυμβολισμός, η απο-εθνοποίηση,
  -η προσπάθειά τους να ΣΠΑΣΟΥΝ τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ του Ελληνικού λαού, ρίχνοντάς τον στα τάρταρα της φτώχειας ώστε να ξεχάσει τα μείζονα Εθνικά ζητήματα που είναι το πραγματικό ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ,
  -η προσπάθεια της βίαιης εξίσωσης του πολιτισμού, των ηθών και των εθίμων μας με έθιμα και συνήθειες ξενόφερτων από όλες τις φυλές της γης,
  -η απαξίωσή προς την Ελληνική οικογένεια [βλ. νομοσχέδιο για πολύτεκνους],
  -η προσπάθεια επιβολής της Ηλεκτρονικής Μακρονήσου [netakias] ακα Φακελο-Κάρτα του Πολίτη,
  -η ανοιχτή προπαγάνδιση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, που εκφράζεται ωμά από την άσκηση πολιτικής κυριολεκτικά και μεταφορικά από το διευθυντήριο των Βρυξελλών μέσω τηλεοράσεων και τηλεδ-διασκέψεων

  δεν αφήνουν κανένα, μα κανένα, περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεών τους.

  Τι είσαστε σεις μωρέ!

  Ή είναι μόνο οι ενοχές της πολιτικά ορθής δεξιάς που της της φύτεψε η "πολιτιστική και ηθική ηγεμονία της αριστεράς μετά τον πόλεμο".

  Τους είδατε να έχουν απολογηθεί για κάτι, να νοιώθουν ένοχοι για κάτι;
  Ή μασάτε μήπως όταν πιάνουν τον ένα ή τον άλλο μεγαλο-απατεώνα, όταν πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι πομπές του δεν κρύβονται, διότι πρέπει να θυσιάζουν πότε πότε κάποιον από το σύστημά τους, ώστε να μπορέσουν να το διαιωνίσουν;

  Δεν έχετε καταλάβει ότι είναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ;
  Δεν υπάρχει για τους άθεους νεο-εποχίτες η έννοια της μετάνοιας, ούτε των Ερινυών, δεν υπάρχουν γι αυτούς τα ευγενή θεϊκά συναισθήματα που εκφράζει η Αφροδίτη από τα βάθη της ψυχής της!

  Αν είχαν ευγενικά συναισθήματα δεν θα βλέπαμε χτες την υποκριτική και προκλητική κουστωδία ΔΙΠΛΟ-ΑΜΠΑΡΩΜΕΝΗ μέσα στον Ιερό Ναό να το παίζει ευλαβής και ευσεβής.
  Είναι αγαπητοί κυβερνήτες αυτοί που φοβούνται του ΛΑΟΥ ΤΟ ΜΑΤΙ;

  Σας έχουν πάρει τις φανέλες και ο,τιδήποτε άλλο, και συνεχίζετε ακόμα να απολογείστε, σας έχουν αλυσοδέσει με αόρατα δεσμά που σας καθηλώνουν τα πόδια στη γη.

  Με ενοχές απέναντι σε Αδίστακτους δεν κερδίζονται μάχες ωρέ!

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 13/12/2010 12:54:17

   +1000
   Αυτοενοχικά συναισθήματα και ενδοβολή του κακού.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ αλλενάκι 13/12/2010 15:48:06

   Αλλενάκι, έτσι ακριβώς. Εύγε!

 15. 11888 avatar
  11888 13/12/2010 16:46:01

  Μόνο που οι άνθρωποι δεν δρουν αποκομμένοι από την εξουσία και το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα ,που τελικά σπρώχνει τον καθένα μας στον ατομικισμό και μπολιάζει την αλλοτρίωση στις ψυχές. Εγώ δεν κατηγορώ κανένα ,έτσι είναι δομημένος ο καπιταλισμός και όσο καιρό σου προσφέρει χάντρες και καθρεφτάκια να θαυμάζεις τον μικρόκοσμο σου, ειναι όλα ρόδινα.

  Οι αδικημένοι,οι άστεγοι ,οι άποροι,οι κάθε λογής περιθωριακοί,όσοι δεν τα κατάφεραν όσο καλά τα κατάφερες εσύ,οι κοινωνικά πετάμενοι ήταν πάντα εκεί στη γωνιά άλλα δεν τους έβλεπες. Ισως να μην ήθελες κιόλας. Δεν είναι εύκολο να τσαλακώσεις το όνειρο που εθρεψες για τόσα χρόνια.

  Πηγαίνοντας στο υπερσύγχρονο περιβάλλον εργασίας σου να δωσεις το παρόν και να εισπράξεις τα συγχαρητήρια από τον εργοδότη για το πόσο ικανή και αναντικατάστατη για την επιχείρηση είσαι,μια ηλικιωμένη έψαχνε στα σκουπίδια κάτι να βρει να φάει.
  Την προσπέρασες "γιατί έτσι είναι η ζωή" σκέφτηκες στα γρήγορα και δεν είναι στο χέρι σου να την αλλάξεις.
  Το απόγευμα καθ οδόν για τα απαραίτητα γιορτινά ψώνια μέσα στο υπερασφαλες αστραφτερό σου αυτοκίνητο,πάνω στην αγωνιά σου να βρεις να παρκάρεις αγνοησες την αναπηρική ράμπα.
  "Δεν πειράζει είπες" στα μουλωχτά έτσι και αλλιώς δεν θα "έκανες" πολλή ώρα. Λίγα λεπτά μόνο.
  Κοιτάζοντας τις αστραφτερές βιτρίνες κάπου έπιασε το μάτι σου έναν άστεγο που ετοίμαζε το χάρτινο καταφύγιο του για να ξαποστάσει. Του έδωσες γεμάτη ενοχή μερικά ψιλά μέρες που είναι. Κάπου είχες διαβάσει ότι είναι επιλογή τους να κοιμούνται σε χαρτοκουτες και συνέχισες χαρούμενη τα ψώνια .
  Καθ όλη την διάρκεια της ψώνια-θεραπείας ,κόσμος χαμογελαστος τριγυρνούσε φορτωμένος με πολύχρωμες σακούλες,από τα μεγάφωνα της πλατείας ακουγόντουσαν πρόσχαρα τραγούδακια,και τα πολύχρωμα λαμπιόνια αναβόσβηναν ρυθμικά δίνοντας τον τόνο σε μια γιορτινή άλλα ψεύτικη και πολύ παγωμένη ατμοσφαίρα.
  Ολα αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι η ατμοσφαίρα ήταν περισσότερο παγωμένη από ότι συνήθως ,και κάποιοι ψύλλοι είχαν μπει και στα δικά σου αυτιά περί κρίσης. Στο γραφείο επικρατούσε ελαφρύς πανικός. Μόλις είχαν απολυθεί δυο συνάδελφοι σου. Δε σε προβλημάτισε όμως γιατί "πάντα οι κάλοι δεν χάνονται".
  Φέτος ήρθε όμως και η δίκη σου η σειρά. Ο εργοδότης εκεί που σε εκθείαζε και σε παίνευε ξαφνικά σε πέταξε σαν άδειο πορτοφόλι γιατί "δεν έβγαινε".
  Στην φανταστική χωρά "που οι κάλοι δεν χάνονται πότε" κατεληξες να ψάχνεις απεγνωσμένα για κάποια δουλειά ακόμα και του ποδαριού ακόμα και για λίγα ψίχουλα.
  Δε είχες άλλη επιλογή,με την οικογενειακή γκρίνια σε έξαρση,τα έξοδα σε γεωμετρική άνοδο,και τα τηλεφωνά να χτυπάνε ασταμάτητα. Δεν ήταν φυσικά οι πολυαγαπημένοι σου φίλοι που δυστυχώς σε ξεχάσαν άλλα κάποια επίμονη τραπεζική υπάλληλος.Αυτή δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτε και τα Χριστούγεννα έφτασαν.
  Η ατμοσφαίρα πλέον θυμίζει σιβηρια ,τα μαγαζιά που απέμειναν είναι πάλι στολισμένα αλλά μίζερα,έξω κυκλοφορούν καποιοι χωρίς χαμόγελα και τα λαμπιονια εξακολουθούν να αναβοσβήνουν με την ίδια εκνευριστική μονοτονία.
  Δεν έχει σημασία όμως πια.

 16. giannis avatar
  giannis 13/12/2010 21:10:35

  Oλο το κείμενό σου περιγράφει τρόπους και λόγους που τα "φάγαμε".
  Είσαι βέβαιη ότι είναι αναιδής αυτό που είπε "μαζί τα φάγαμε";

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ giannis 13/12/2010 22:59:04

   Εάν οι "τρόποι" που περιγράφω σου είναι παντελώς άγνωστοι, δεν έχεις ακούσει τίποτα και δεν γνωρίζεις ούτε έναν, που να έχει χρησιμοποιήσει κάποιον από αυτούς, τότε θα δεχθώ ότι έχεις δίκαιο να διαμαρτύρεσαι και ειδικά από εσένα θα ζητήσω συγνώμη!
   Πάντως να ξέρεις πως περίμενα ότι θα σηκωνόταν κουρνιαχτός, με πέτρες μάλιστα, αλλά υπολόγιζα ότι θα τον έκαναν εκείνοι που κάτι τους θύμισα και κάπου τους ενόχλησα!

   • danaos avatar
    danaos @ Αφροδίτη 13/12/2010 23:47:58

    Με κλέβεις συναδέλφισσα! Πριν λίγες μέρες έλεγα στο Strange και στο Θράκα ότι ακριβώς αυτά ήθελα να γράψω και τσουπ! τα γράφεις εσύ!Βρε μπας και συνωμοτήσατε;(lol)
    Αυτό σημαίνει ότι συμφωνώ απόλυτα! Και μην ξεχνάς έχουμε και άλλο θέμα να ετοιμάσουμε!

    • Αφροδίτη avatar
     Αφροδίτη @ danaos 14/12/2010 01:08:56

     Συνωμοσία και κλοπή από εμένα; Μα δεν ξέρεις πως δεν έχω υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη του ΔΗ.ΣΥ. (ΔΗμόσια ΣΥνωμοσία), της ατυχήσασας κόρης;
     Τη δέσμευσή μου δεν την ξεχνώ, προς το παρόν το αλτσχάϊμερ μου χαρίζεται και έχει αναβάλει την επίσκεψή του. Ξεκινάμε λοιπόν, όποτε θελήσεις.

   • giannisss avatar
    giannisss @ Αφροδίτη 14/12/2010 09:45:54

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου,"όλοι φάγαμε" και ¨ολοι γνωρίζουμε ΄πολλούς που φάγανε", η απορία μου σχετίζονταν μόνο με την φράση περίσσεια αναίδεια που χρησιμοποίησες γιαυτόν που είπε "μαζί τα φάγαμε".
    Αλλά δεν πειράζει το εκλαμβάνω ωε λεκτικό ακροβατισμό που σχετίζεται με το εύρος της κοιλίας του συγκεκριμένου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.