#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2008 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα γκάλοπ για τα ΜΜΕ πότε θα γίνει;

Ο φοβερός pitsirikos ζητάει να γίνει τώρα γκάλοπ και για τα ΜΜΕ. Συμφωνώ απολύτως. Επειδή, όπως γράφει, ενώ τα «τα τελευταία γκάλοπ δείχνουν πως ο δικομματισμός έχει δεχτεί ένα σοβαρό χτύπημα» όλοι κάνουν την πάπια για το γεγονός ότι αυτοί που δέχτηκαν το «πιο μεγάλο χτύπημα» είναι «οι νταβατζήδες της ενημέρωσης – που στήριζαν τόσα χρόνια αυτά τα δυο κόμματα». Που αγωνιούν τώρα για την «κατάρρευση του πολιτικού συστήματος», δηλαδή των …ίδιων και των πολιτικών τους και των δημοσιογράφων τους. Και τα φέρνουν από ΄δω, τα φέρνουν από ΄κει, πάλι πάνε να βγούνε στον αφρό με τα γκάλοπ και τις δημοσκοπήσεις τους. Δεν έχει καμία σημασία πλέον ποιος θα εκλεγεί. «Και ο Χριστός ο ίδιος να εκλεγεί δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει, αν εκβιάζεται διαρκώς από τους νταβατζήδες και τα παπαγαλάκια τους». Οι εφημερίδες τους όμως δεν πουλάνε, τα κανάλια τους σε λίγο δεν θα επηρεάζουν κανέναν, όλοι για πλάκα τα βλέπουν και για να περνάει αυτή η άτιμη η καθημερινότητα που μας σκοτώνει. Και επειδή, φίλε pitsiriko, κανείς δεν θα το κάνει αυτό το γκάλοπ, ας το κάνουμε εμείς οργανωμένα. Ανεξάρτητα από τις μακακίες που ακούσαμε και διαβάσαμε αυτές τις ημέρες με αφορμή, το press-gr (μήπως του κάνανε και γ…τις διαφημίσεις;) τα blogs έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν τους καλοπληρωμένους και ξενέρωτους  επαγγελματίες της ενημέρωσης μέσα στο γήπεδό τους (το φωτομοντάζ είναι του πιτσιρίκου)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 05/03/2008 15:51:39

  Σ' ένα τέτοιο γκάλοπ, η ΤΡΕΜΗ θα "πρωτεύσει"...

 2. Le canard avatar
  Le canard 05/03/2008 15:58:39

  Το δελτίο ειδήσεων του Μέγκα πέφτει σε θεαματικότητα.

 3. "H.M. The History" avatar
  "H.M. The History" 06/03/2008 00:30:49

  «Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που λέει, για το πώς το λέει, γι' αυτά που πράττει, για το πώς το πράττει και συνεπώς το μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό».

  «1) Την Τετάρτη 15 Μάρτη η 17Ν χτύπησε με δύο ρουκέτες τις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία, στη διάρκεια του βραδυνού δελτίου ειδήσεων στις 8.30. Τόσο τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που ακολούθησαν όσο και ολόκληρος ο Τύπος τις επόμενες μέρες παρουσίασαν το χτύπημα σαν «τυφλό». Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική .. Η 17Ν τηλεφώνησε στις 8.30 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» .. Ας σημειωθεί εδώ ότι η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας» είναι συμμέτοχος της ιδιοκτησίας του MEGA .. Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δεν τηλεφώνησε στο MEGA .. Την επόμενη μέρα Πέμπτη 16 Μάρτη τηλεφωνήσαμε στις 2.15 περίπου το απόγευμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Sky .. που αναγκάστηκε να μας ρωτήσει: «δηλαδή ισχυρίζεστε ότι ειδοποιήσατε τηλεφωνικά την Ελευθεροτυπία κι αυτή το έκρυψε;». Στο δελτίο ειδήσεων του Sky που ακολούθησε αμέσως μετά στις 2.30 ο δημοσιογράφος Λ. Κομίνης (σσ. Κρίμα αυτός ο δημοσιογράφος που έφυγε νωρίς!) ανέφερε αυτό το τηλεφώνημα χωρίς όμως να κατονομάσει την Ελευθεροτυπία .. όλα τα ΜΜΕ έκαναν σαν να μην το άκουσαν, απέκρυψαν και το δεύτερο τηλεφώνημα .. πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα τα ΜΜΕ ήταν προσυνεννοημένα μεταξύ τους. Ότι είχε πέσει γραμμή να αποκρύψουν την προειδοποίηση… (σσ. Να γιατί δεν θέλουν τα μπλογκς!)
  2) Η περίπτωση όμως της επίθεσης μας ενάντια στο MEGA δεν είναι η μοναδική όπου τα ΜΜΕ λειτουργούν εκτελώντας τυφλά τις διαταγές των αμερικάνων πρακτόρων των CIA-FBI αρχηγών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Τους τελευταίους μήνες έχουν αναπτύξει με ιδιαίτερη ένταση μια ολόκληρη φιλολογία γύρω από στοιχεία που περιέχουν τα αρχεία των πρώην «σοσιαλιστικών» μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης Στάζι, KGB, Ουγγρικές, Ρουμάνικες κλπ. Στοιχεία που δήθεν αναφέρονται στη 17Ν…
  3) Υπάρχει κάποιος κύριος, πασίγνωστος στο χώρο του σαν Γιουσουφάκι, διευθυντής μεγάλης εφημερίδας «ποιότητας» που ανήκει σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα, άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών… Πριν από μερικά χρόνια αποκαλύφθηκε στην Γαλλία .. με συνέπεια .. ν' αυτοκτονήσει αυτοπυροβολούμενος .. Ζητήθηκε λοιπόν τότε από το Γιουσουφάκι, σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση .. Τα χρόνια πέρασαν κι αποκαλύφθηκε η περιβόητη υπόθεση της βίλας Λιάνη .. Το Γιουσουφάκι έχει θάρρος. Πυροβολεί τους νεκρούς πρωθυπουργούς αλλά όχι τον ζωντανό Σουλτάνο.
  Πριν όμως από την υπόθεση της βίλας Λιάνη .. Ο Παπανδρέου είχε «αγοράσει» από το γνωστό χρεωκοπημένο βιομήχανο των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου… Περιμένετε κεραυνούς απ' το Γιουσουφάκι; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι είναι άτεγκτο αλλά έχει τρόπους. Δεν άνοιξε το στόμα του.
  Αυτό όμως δεν έφτανε στο αφεντικό του, τον γνωστό άνθρωπο των τεχνών. Έτσι, .. έβαλε τη λαϊκή δίδυμη αδελφή της εφημερίδας του Γιουσουφάκι να γράψει....
  .. Όταν σαν διευθυντής μεγάλης εφημερίδας που μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και το τηλεοπτικό κανάλι MEGA που ελέγχει μερικά το αφεντικό σου, επηρεάζοντας σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης αποκρύπτεις συστηματικά .. αυτό σημαίνει ομολογία δικού σου χρηματισμού για να τον καλύψεις. Σημαίνει εξαγορά σου. Σημαίνει συνενοχή. Πολιτικών-Εκδοτών-Διευθυντών.
  Οποιοσδήποτε όμως γνωρίζει έστω και λίγο το Γιουσουφάκι, ξέρει πόσο ασύστατες είναι αυτές οι σκέψεις…
  Η εικόνα είναι καθαρή. Στην Ιταλία και στη Γαλλία πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί παραπέμπονται απ' τη δικαιοσύνη και κλείνονται στη φυλακή για σκάνδαλα που είναι καλαμπουράκια σε σχέση με τα δικά μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας .. χρηματίζονται και δωροδοκούνται ανοιχτά χωρίς καν να το κρύβουν. Τα ΜΜΕ όντας ιδιοχτησία του ολιγοπωλίου των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τους καλύπτουν έναντι ανταμοιβής, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κι είναι συνένοχοι. Η Δικαιοσύνη αντί να τους κλείσει στη φυλακή όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία, σφυρίζει αδιάφορα προσπαθώντας ν' αρπάξει κι αυτή μερίδιο από το γενικό πλιάτσικο. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Όχι μόνο δεν πρέπει ν' αναστείλουμε τη δραστηριότητα μας αλλά αντίθετα τα ίδια τα πράγματα επιβάλουν να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Να φτιάξουμε μία, δύο, τρεις πολλές 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  Αθήνα 27-3-95», http://www.eksegersi.gr/prokirikseis17N/67.htm, και «Οι Προκηρύξεις», εκδ. Κάκτος, σελ. 769- 780.

  Επίσης, από «Απάντηση στην Ελευθεροτυπία για την επίθεση κατά του MEGA»: «Ποιο είναι αυτό το αφεντικό που κρύβει ο διευθυντής Φυντανίδης; Ποιος είναι σήμερα το πραγματικό αφεντικό της «Ελευθεροτυπίας»; Σε ποιον ανήκει η εφοπλιστική εταιρεία του Παναμά απ' την οποία προέρχονται τα 1,3 δισεκατομμύρια εισερχόμενα στον ισολογισμό της «Ελευθεροτυπίας» του 92; Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων η Τράπεζα Χίος Μπανκ του Βαρδινογιάννη την δανειοδότησε με 400 εκατομμύρια το 92; Ποια είναι η εταιρεία του Παναμά που σύμφωνα με καταγγελίες ραδιοφωνικού σταθμού κάλυψε με 2,2 δισεκατομμύρια τον ισολογισμό του 93.
  Γιατί η «Ελευθεροτυπία» είναι η μόνη εφημερίδα όπου στα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε με ντοκουμέντα ότι τρεις δημοσιογράφοι — εκ των οποίων οι δύο από τους σημαντικότερους συντάκτες της (να μην αναφέρουμε ονόματα, έτσι;)— ήταν πράκτορες της ασφάλειας και υποχρεώθηκαν ν' αποχωρήσουν; Συντάκτες που δεν έχαναν ευκαιρία να κατακεραυνώνουν τη 17Ν με βαρύγδουπα άρθρα και αναλύσεις, και πάντα από σκοπιά αριστερή μέχρι ακροαριστερή όπως κάθε σοβαρός πράκτορας. Πως εξηγείται αυτή η μανία των μπάτσων να την ελέγχουν;
  Ορισμένοι κύριοι .. πρέπει να κατανοήσουν' καλά ότι η 17Ν δεν είναι ούτε Γιουσουφάκι ούτε κανένας μασκαράς σαν τους κύριους του συναφιού τους.
  Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που λέει, για το πώς το λέει, γι' αυτά που πράττει, για το πώς το πράττει και συνεπώς το μόνο που μπορεί να αιτιάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό», Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
  Αθήνα 31-3-95, http://www.eksegersi.gr/prokirikseis17N/68.htm και ο.α. σελ. 781- 86.

 4. nas avatar
  nas 06/03/2008 16:41:36

  Ακολούθησα την παραπομπή, στον pitsiriko, αλλά αντί για την Τρέμη και τους άλλους υπηρέτες των νταβατζήδων μου άρεσε το κείμενο για τον "σωματοφύλακα" του Καραμανλή, τον Λάκη... και επειδή τέτοια κείμενα δύσκολα γράφονται στις εφημερίδες των ξεπουλημένων νταβατζήδων, που ξέρουν μόνο να βαράνε τον Παπανδρέου, ενώ ακόμη και στις δικές σας παραπομπές το αποφεύγετε, το αντιγράφω εγώ να το διαβάσουν κι άλλοι...
  Ο σωματοφύλακας
  Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι έτοιμος να χτυπήσει με το μπαστούνι του όποιον τολμήσει να πειράξει πολιτικούς όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν έχουν παρουσιάσει κανένα απολύτως έργο, αλλά είναι ηθικοί άντρες όπως ο Λάκης, και ως γνωστόν «ηθικός ηθικού μάτι δεν βγάζει» και «μεταξύ ηθικών αλληλεγγύη». Η σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου είναι η μόνη σάτιρα στον κόσμο που δεν έχει στο στόχαστρο την κυβέρνηση αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση. ΚΚΕ και ΣΥΝ δεν μπορεί να σατιρίσει γιατί είναι κόμματα της Αριστεράς –όπου ανήκει και ο Λάκης, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της εκπομπής και μόνο για τις ανάγκες του σόου- ο Καραμανλής είναι ηθικός, οπότε τι μένει να σατιρίσεις; Το ΠΑΣΟΚ.
  Ένας ακόμα λόγος που ο Λάκης σατιρίζει μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι επειδή δεν έχει αντιληφθεί πως εδώ και τέσσερα χρόνια κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη, αν βιαστείς να σατιρίσεις κάποιον, υπάρχει ο κίνδυνος να τον αδικήσεις –όπως ο Αριστοφάνης τον Σωκράτη-, οπότε ο Λάκης, για να είναι σίγουρος, θα στρέψει τα βέλη της ανελέητης σάτιράς του στον Κώστα Καραμανλή το 2020.

  Ο Λάκης επίσης δεν σατιρίζει ποτέ τους νταβατζήδες γιατί είναι προστάτες του ηθικού Καραμανλή, ενώ μετά από τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με τον «Ελεύθερο Τύπο» για διανομή των αριστουργημάτων του στο λαό, ο Λάκης έχει υπογράψει σύμφωνο μη σάτιρας και με τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Στο ΠΑΣΟΚ σκέπτονται σοβαρά να προσλάβουν τον Λάκη με παχυλό μισθό, ως κομματικό τζουτζέ, μπας και σατιρίσει κάποτε και την κυβέρνηση.

  Βέβαια, ο Λάκης –μέσα από την εκπομπή του- δεν κάνει μόνο σάτιρα αλλά αφυπνίζει και κοιμισμένες συνειδήσεις. Μετά από απαράμιλλα ανέκδοτα από τη χρυσή δεκαετία του ’80, βίντεο με γυναίκες σε κλιμακτήριο και ξεκαρδιστικές ιστορίες με γριές που κλάνουν, ο Λάκης παρουσιάζει πάντα κάποιο ανάπηρο παιδάκι, κάποιον μετανάστη, κάνα φυλακισμένο, τίποτα πρεζόνια, και –αφού πάρει το ύφος της Μητέρας Τερέζας και βουρκώσει λίγο- βγάζει έναν υπέροχο εκκλησιαστικό λόγο για τις αδικίες του συστήματος που πετάει τους συνανθρώπους μας στο περιθώριο (σε λίγο θα βγάζει και δίσκο ο Λάκης, όπως στις εκκλησίες).

  Οι διαφημίσεις με τραπεζικά δάνεια και αυτοκίνητα που ακολουθούν δεν πτοούν τον Λάκη, αφού έχει εκπαιδευτεί να παραμένει συγκινημένος και βουρκωμένος από τον κοινωνικό κατατρεγμό του αθώου παιδιού από το Κουρδιστάν, τουλάχιστον επί ένα 20λεπτο.

  Το κοινό ταυτίζεται με το δράμα του εκάστοτε ανήμπορου συνανθρώπου μας –βασικά, στα αρχίδια τους και μακριά από τον κώλο τους το πρόβλημα κι όπου θέλει ας είναι- και χειροκροτάει τον Λάκη, ο οποίος, αφού έχει εκπληρώσει την κοινωνική του αποστολή απέναντι στην AGB, το ρίχνει στο τραγούδι.

  Δεν λέει βέβαια τα τραγούδια που αρέσουν στον ίδιο και στις μπουζουκοπαρέες του, αλλά τα παλιά, καλά τραγούδια από την εποχή που οι άνθρωποι ήταν φτωχοί και τίμιοι και έγραφαν τραγούδια για θλιμμένες Παναγιές, πούλιες και αυγερινούς.

  Ο Λάκης διαβάζει και επιστολές του Μίκη Θεοδωράκη – προφανώς, τις βρίσκει διασκεδαστικές ο Κοντομηνάς. Ξυπνάει ο Μίκης μέσα στη μαύρη νύχτα, πάει στο σαλόνι με τις πιτζάμες, ψάχνει κάνα εγγόνι να του διηγηθεί καμιά ιστορία, τα εγγόνια είναι στα μπαρ με τις γκόμενες, οπότε κι ο Μίκης αρχίζει να γράφει γράμματα στον Λάκη, στον Μάκη και σε άλλες κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής μας – τους βλέπει στην τηλεόραση και τους θεωρεί φίλους του, όπως κάτι γριές που βλέπουν στον δρόμο τις ηθοποιούς που παίζουν στις σαπουνόπερες και τους πιάνουν την πάρλα λες και είναι κολλητές τους. Την περασμένη Κυριακή, ο Μίκης έστειλε γράμμα και στον «Ελεύθερο Τύπο», γιατί σκέφτηκε πως, αφού η Γιάννα αγόρασε τον Λάκη, είναι κι αυτή προλετάρια.

  Ο Λάκης χαμηλώνει τη φωνή του, χάνει τα λόγια του και δηλώνει πως αισθάνεται ανάξιος να διαβάσει το γράμμα του μεγάλου Μίκη γιατί νιώθει πολύ μικρός μπροστά σε τέτοιο μέγεθος, αλλά μετά παίρνει το ύφος της Κατίνας Παξινού, ξεχνάει τους κομμωτές και τον Ψινάκη που αποτελούν τον κόσμο του, και διαβάζει το γράμμα του Μίκη που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εθνικιστικό παραλήρημα.

  Τα ‘χει χάσει εντελώς ο Μίκης και έχει την εντύπωση πως όλοι συνωμοτούν εναντίον του μοναδικού έθνους μας με σκοπό να μας αφανίσουν από προσώπου γης. Το περίεργο δεν είναι που ο Μίκης τα ΄χει χάσει –ου γαρ έρχεται μόνο…- αλλά το πόσοι άνθρωποι ακούνε προσεκτικά αυτές τις αρλούμπες και κανείς δεν βάζει τα γέλια ή δεν ρίχνει μια γιούχα μπας και βγάλει επιτέλους τον σκασμό ο Λάκης και διασωθεί το όνομα του Θεοδωράκη.

  Κανείς δεν προστατεύει τον Θεοδωράκη από τον εξευτελισμό – αφού σκέφτομαι πως μπορεί οι δικοί του άνθρωποι να τον μισούν και να γράφουν αυτοί τις επιστολές και να τις στέλνουν δεξιά κι αριστερά για να τον κάνουν ρεζίλι.

  Αν και το πιθανότερο είναι πως ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του πιστεύει πως, τώρα που πλησιάζει το τέλος του, θα τελειώσει μαζί του και ο Ελληνισμός – από τον Όμηρο στον Θεοδωράκη, και μετά θα το κλείσουμε το μαγαζί. Μην ανησυχείς Μίκη – μετά από σένα υπάρχει ο Λάκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.