#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/04/2010 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ένα αστέρι πέφτει – πέφτει»

 

Ο  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εθεωρείτο από τα «βαριά χαρτιά» του Γ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που «εξάρθρωσε» τη «17η Νοέμβρη» (την «εξάρθρωσε»,  αλλά  η οργάνωση ήταν …πολύτεκνη και μας ταλαιπωρούν τα ..παιδιά της).

Ο πολιτικός που θα  κέρδιζε τη μάχη της καθημερινότητας και θα ενίσχυε το αίσθημα της ασφάλειας.

Η Κυβέρνηση επένδυσε πολλά πάνω του.

Ξεκίνησε, λοιπόν, με μεγάλες προσδοκίες και υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Ύστερα από έξη μήνες οι μετοχές του κ. Χρυσοχοϊδη στο πολιτικό χρηματιστήριο είναι εντελώς απαξιωμένες. Σχεδόν μηδενικής αξίας! Ένα βάρος που όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν, αλλά δε βρίσκουν το κατάλληλο timing!

Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, καμιά φορά σου συμβαίνει αυτό για το οποίο κατηγορείς τους άλλους! Αυτή η δήλωση «για την Αθήνα που  έγινε Καμπούλ», ήταν ο ορισμός της πολιτικής ανευθυνότητας, θα τον ακολουθεί για πάντα.

Όμως τι μεσολάβησε και  φτάσαμε ως εδώ;

Αλαζονεία και υψηλές προσδοκίες

Ο  κ  Χρυσοχοϊδης, ξεκίνησε ως  ταύρος σε υαλοπωλείο. Θυμάστε τότε που οι διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν …καταλάβει τα Εξάρχεια; Η Αθήνα έμοιαζε με στρατοκρατούμενη πόλη. Είχε την αφέλεια, αλλά και την αλαζονεία  να πιστεύει, ότι το ζήτημα της ασφάλειας ήταν μόνο ζήτημα προσώπων και ότι έφτανε η δική του παρουσία για να λυθεί. Ανάλυση επιπέδου καφενείου. Ούτε τα αίτια του προβλήματος είχε εντοπίσει.  Ούτε το πρόβλημα είχε αναλύσει και έβγαλε την αστυνομία στους δρόμους.  Μέθυσε και από τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων και την αμέριστη συμπαράσταση των τηλεσχολιαστών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν στο απυρόβλητο.

Όταν άφησε για δυο βδομάδες την  ηγεσία της Αστυνομίας ακέφαλη, τον δικαιολόγησαν όλοι επειδή  «μελετούσε προσεχτικά τις κινήσεις του».  Θα μπορούσε να μελετά τις κινήσεις του πριν τον αποκεφαλισμό , αλλά ο κ. Χρυσοχοϊδης, είπαμε,  ήταν στο απυρόβλητο.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ  διαμαρτυρήθηκε, επειδή οι αστυνομικοί αντέδρασαν όταν κάποιοι  «αγανακτισμένοι πολίτες» επεχείρησαν να τους βγάλουν τα κράνη, ο Υπουργός ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά των οργάνων.

Μια βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή στη θεωρία της ηγεσίας είναι ότι δεν επιπλήττεις ποτέ δημοσίως αυτούς που είναι υπό την ηγεσία σου.   Όμως, είπαμε ο κ. Χρυσοχοϊδης εκτός από το «απυρόβλητο» είχε και το «αλάθητο». Αυτός και ο …πάπας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, έφερε τα πάνω –κάτω στην Αστυνομία, έβαλε ανθρώπους του παντού, με άλλα λόγια έκανε ότι ήθελε. Και στα τηλεοπτικά παράθυρα, τακτικός επισκέπτης! Πάντα τα πήγαινε καλύτερα στις δημόσιες σχέσεις, απ’ ότι στην πολιτική διαχείριση.

«Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά»

Το πρόβλημα με τον κ. Χρυσοχοϊδη, όπως και με τους περισσότερους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης (για να είμαστε δίκαιοι τα ίδια και χειρότερα έκαναν και οι προηγούμενοι) είναι ότι μιλούν ακατάσχετα. Και νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν από την …τηλεόραση.

Όταν έκανε εκείνη τη δήλωση στη Βουλή ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μουσουλμάνος, έπεισε και τους τελευταίους οπαδούς τους, ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κλασσική περίπτωση πολιτικού που μιλάει πολύ. Όμως, παρ’  όλα αυτά συνέχιζε ακάθεκτος να μας διαβεβαιώνει ότι όπου νάναι θα κτυπήσει το κακό στη ρίζα και η Αθήνα θα γίνει όαση ηρεμίας και τάξης.

Μετά στάθηκε ανίκανος να προστατεύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη και η αστυνομία γελοιοποιήθηκε ρίχνοντας σπρέυ στον Μανώλη Γλέζο. Άλλο θέμα τι ήθελε εκεί ο Γλέζος, αλλά έναν παππού, δεν τον ψεκάζεις, να υποθέσουμε ότι το όργανο δεν γνώριζε το εμβληματικό αυτό πρόσωπο! Τον πιάνεις από το χέρι και τον περνάς στο απέναντι πεζοδρόμιο!

Όταν στις 25 Μαρτίου καμιά εικοσαριά άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού έκαναν την απύθμενη βλακεία να φωνάξουν μπροστά από το «Τιτάνια» κάτι ανόητα  συνθήματα, η μεν «Ελευθεροτυπία» ανέδειξε το θέμα ως το κυρίαρχο ζήτημα της χώρας, ο δε Υπουργός  έσπευσε με τις δηλώσεις να του προσδώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να διευθετηθεί το πολύ-πολύ στο επίπεδο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, άντε και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου (αλήθεια υπάρχει;), αναδείχθηκε σε μείζον «βαλκανικό ζήτημα»! Χρειάζεται ταλέντο για να το καταφέρεις! Αναρωτιέμαι πώς έπρεπε να αντιδράσουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ και η εδώ Πρεσβεία όταν ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε εκείνη την δήλωση για το θρήσκευμα του Ομπάμα!

Όταν έγινε αυτό το τραγικό γεγονός στα Πατήσια, αρχικά τα «παπαγαλάκια» του υπουργού άρχισαν να «κελαηδούν» ότι έχουμε μια δεύτερη περίπτωση Ξηρού. Ευτυχώς τα «μάζεψαν» νωρίς προτού εκτεθούν. Αν και όσοι έπρεπε να καταλάβουν,  κατάλαβαν.

Τις προάλλες το φιλοκυβερνητικό ΕΘΝΟΣ  έγραφε επί λέξη: « Δεκαέξι ληστείες κάθε 24 ώρες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην επικράτεια τις τελευταίες μέρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική, όπου οι ληστείες φτάνουν μερικές φορές και τις 15 ημερησίως. Ο μεγαλύτερος αριθμός ληστειών καταγράφεται στους δρόμους, με θύματα κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα, μεταφορείς χρημάτων και ανήλικους, ενώ ακολουθούν αριθμητικά οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα κάθε είδους και τράπεζες.»

Τι  άλλη χρείαν μαρτύρων έχουμε;

«Επικοινωνία», αντί πράξεων

 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης βαδίζει στα αχνάρια του προκατόχου του. Το έργο του συνεχίζει. Μερικές επικοινωνιακές δηλώσεις, επιλεκτικές διαρροές, σχέδια επί χάρτου, ενέργειες δημοσίων σχέσεων, μέχρι εκεί. Όμως μ’ αυτό τον επιπόλαιο τρόπο δεν λύνονται τόσο σοβαρά ζητήματα. Πολύ φοβούμαι ότι η κατάσταση είναι ήδη εκτός ελέγχου και όσο  βαθαίνει η οικονομική κρίση, θα επιδεινώνεται.

Ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση. Δεν είναι εύκολη η απάντηση.

Πρώτον, δε νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο, όπου η αστυνομία της είναι τόσο αναξιόπιστη και τόσο απαξιωμένη. Να αντιμετωπίζεται με τόσο μίσος, λες και είναι δυνάμεις κατοχής ξένου εχθρού. Όσους αστυνομικούς και να προσλάβουμε,  όσο καλά και να τους εκπαιδεύσουμε, όσο άρτια σχέδια και να καταρτίσουμε, αν δεν αποκατασταθεί η αξιοπιστία της αστυνομίας στα μάτια των πολιτών και της κοινωνίας, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Και στην απαξίωση αυτή της αστυνομίας βαριές ευθύνες έχουν και οι τηλεοπτικοί αστέρες, που μπορεί να φυλάσσονται από αστυνομικούς που πληρώνει το κράτος, αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να υπερτονίζουν και το μικρότερο λάθος, να ανακαλύπτουν προθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν και να βάλλουν εναντίον  νέων παιδιών, λες και αυτά προέρχονται από άλλη χώρα.

Δεύτερον, στην Αθήνα έχουν δημιουργηθεί πολλά «άβατα» και  περισσότερα «μικρά γκέτο». Τα πανεπιστημιακά μας  ιδρύματα έχουν μεταβληθεί σε άντρα παρανομίας. Εκατοντάδες ακατοίκητα κτίρια, στο κέντρο της πόλης,  παραδομένα σε συμμορίες. Δρόμοι, που δεν μπορείς να περπατήσεις ακόμα και τη μέρα! Για τη νύχτα ούτε που το συζητάμε!  Και όλα αυτά με την ανοχή  των τοπικών αρχών και της αστυνομίας. Γιατί  ανεχόμαστε αυτές τις εστίες παρανομίας;

Τρίτον, η αποκατάσταση της τάξης, δεν είναι αντικείμενο κομματικής ή πολιτικής εκμετάλλευσης. Δεν είναι δυνατόν κάθε υπουργός να αλλάζει τον Αρχηγό της Αστυνομίας και κάθε κόμμα να φέρνει τα πάνω κάτω στην ιεραρχία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ας συμφωνήσουν όλοι σ’ ένα πρόσωπο. Ας τον στείλουν  σε πόλεις που αντιμετώπισαν οξύτερα  προβλήματα από τα δικά μας π.χ. Νέα Υόρκη, ας τον εκπαιδεύσουμε στις καλύτερες σχολές και όταν επιστρέψει, ας του αναθέσουμε να διοικήσει την Αστυνομία για μια πενταετία. Με την αμέριστη συμπαράσταση όλων. Να δείξουμε κατανόηση και στα λάθη του. Να σταθούμε  δίπλα του ως κοινωνία και ως συντεταγμένη πολιτεία. Γιατί κάθε φορά χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον…τροχό;

Τέταρτον,  η αστυνομία με τη σημερινή δομή της, δεν έχει καμιά τύχη. Και τούτο γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι της ασχολείται με αλλότρια καθήκοντα. Από το να συντάσσει μηνυτήριες αναφορές, να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής, μέχρι να επιδίδει κλητήρια θεσπίσματα! Έχει μεταβληθεί σε μια …κανονική δημόσια υπηρεσία! Και από εκπαίδευση, αφήστε τα καλύτερα. Είναι δυνατόν να τους κλέβουν περιπολικά και όπλα; Χρειάζεται ριζική αναδόμηση. Όμως  κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από πολιτικούς με ημερομηνία λήξεως, που έχουν τα μάτια τους στο πολιτικό κόστος και τα κομματικά ρουσφέτια, αλλά από ειδικούς που θα εκτιμήσουν μόνο τις υπηρεσιακές ανάγκες του σώματος και τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Πέμπτο,  πρέπει να παταχθεί  με αποφασιστικότητα το παρά-εμπόριο, η λαθρομετανάστευση και  η διακίνηση ναρκωτικών. Στην Αθήνα ζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων (εξαθλιωμένοι οι περισσότεροι) που κανείς δεν ξέρει από πού ήρθαν, γιατί ήρθαν, που μένουν και με τι ασχολούνται.    Παντού και πάντα η εξαθλίωση επωάζει τη παρανομία και τη βία.

Έκτο, η  αργόσυρτη δικαιοσύνη, πρέπει  για τα αδικήματα αυτά να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς και να τιμωρεί παραδειγματικά. Γιατί δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη, είναι αδικία.

Τέλος,  έχουμε, σκοπίμως, μπερδέψει την διατήρηση της τάξης με την καταστολή. Την ελευθερία με την ασυδοσία και έχουμε αναγάγει την ατιμωρησία σε δικαίωμα! Φτάσαμε  στο σημείο να θεωρείται «μαγκιά» να βρίζεις τους αστυνομικούς και να καταστρέφεις τις περιουσίες ανύποπτων πολιτών. Και είναι θέμα παιδείας να αλλάξει  η αντίληψη αυτή και δυστυχώς παίρνει χρόνο.

Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορεί η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, με τον πομπώδη τίτλο,  Προστασίας του Πολίτης να πετύχει τίποτα από τα προαναφερθέντα. Φοβούμαι πώς όχι! Ο κ. Χρυσοχοϊδης, μάλλον θα επιβεβαιώσει τη ρήση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

Πώς πάει και εκείνο το γνωστό λαϊκό άσμα; «Επιστροφές, καταστροφές…»

Κ. Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 01/04/2010 19:00:15

  Σιγά τ αστέρι, ας μην έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και θα βλέπαμε τι θα έπιανε ο κομπορρήμων αυτός πολιτικάντης.

 2. Νικος avatar
  Νικος 01/04/2010 19:01:49

  "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία", Ισοκράτης (436 π.Χ - 338 π.Χ.)

  • Μαρία avatar
   Μαρία @ Νικος 01/04/2010 22:10:43

   Ο μεγάλος πρόγονος θέτει την ουσία του προβλήματος σε 3 προτάσεις!

   Και μην γίνεστε άδικοι με το Μιχαλάκη! Δεν έμεινε κι αδρανής ένα 6μηνο τώρα...Δεν έβγαλε το εθνόσημο απ' τις στολές της Αστυνομίας (μεταξύ μας, ακόμα να καταλάβω γιατί τον ενοχλούσε), δεν έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού, δεν έφτιαξε τα γραφεία υποβολής παραπόνων των πολιτών ενάντια στην αστυνομική βία; Τόσα πράγματα μέσα σ' ένα εξάμηνο!!!Ποιος ξέρει; Αφού άρχισε απ' τα...βασικά ίσως το επόμενο εξάμηνο ασχοληθεί και με την τρομοκρατία, τα γκέτο και τη βία στα γήπεδα - που δε το βλέπω αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε...

  • ss_sk avatar
   ss_sk @ Νικος 02/04/2010 16:43:39

   Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (εννοεί στην εποχή του Σόλωνος και του Κλεισθένους, σε αντίθεση με την δική του εποχή), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.(Ἀρεοπαγιτικός, 20)

   Ψάχτε λίγο πριν ανεβάσετε ''τσιτάτα''!

 3. kalathos avatar
  kalathos 01/04/2010 19:02:11

  POLY KALH ANALYSH

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 01/04/2010 19:16:09

  Δεεν εχει προκοπη αυτο το κρατος. αφου το διοικει κλεπτοκρατικη αλητ. ανθρωποι που δεν περασαν ποτε απο τον διηθητηρα της ζωης. δεν "ψηθηκαν" ποτε απο τη ζωη, εκτος, ισως, απο τον φαυλο κομματισμο και αρχης γενομενης απο τα διαλυμενα ΑΕΙ, οπου τα μεςλη της αλητ ξεκινουν τον παρασιτικο κυκλο της κομματικης τους ζωης. Ποσοι απο δαυτους εχουν διοικησει οργανισμους πριν υπουργοποιηθουν; πανε τη χωρα σε καταστροφη.

 5. Δημητριος avatar
  Δημητριος 01/04/2010 19:22:41

  Ενταξει ωραιες οι αναλυσεις και στα λογια εδω στην ελλαδα ειμαστε παντα πρωτοι. Σωρηδον οι μελετες, οι αναθεωρησεις, οι διαβουλευσεις, τα "ξανακοιταγματα". Εργα θελουμε παιδια, εργα .

 6. salmonellas avatar
  salmonellas 01/04/2010 19:44:55

  Για τη μεγαλη τρυπα στο νερο, θερμα συγχαρητηρια. Ενας παλιος φιλος απο τη Σκωτια, ελεγε σχετικα: Think big and you stink big.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 01/04/2010 19:59:06

  Μολις εμαθα οτι το σπιτι του κου Χρυσοχοϊδη υπεστη διαρρηξη. Αληθευει;

  • ._ avatar
   ._ @ Νίκος 01/04/2010 23:00:36

   Ήταν πρωταπριλιάτικη είδηση του STAR.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/04/2010 20:06:26

  O Χρυσοχοιδης εχει αποτυχει αλλα δεν θα μπορουσε να πετυχει και κανεις αλλος με τη σημερινη δομη των πραγματων.
  Η Αθηνα χρειαζεται οτι η Νεα Υορκη επι Τζουλιανι : Δογμα μηδενικης ανοχης.
  Αυτο σημαινει οτι διωκεται ανηλεως η μικροπαραβαση,το γραψιμο στους τοιχους,το πεταγμα σκουπιδιων,τα παντα για να δημιουργηθει περιβαλλον ασφαλειας.Για αναρχικους και καταληψεις δε χρειαζεται να μιλαμε-πρεπει να κηρυχθει πολεμος μεχρις εσχατων εναντιον τους.
  Φυσικα κατι περομοιο δεν προκειται να γινει.Θα μπορουσε να λεχθει οτι ο Τζουλιανι εξελεγη επι τουτου ενω εδω η αστυνομια ειναι κρατικη.Αυτο μπορει να ξεπερασθει -αν υπηρχε πολιτικη βουληση-με τοπικο δημοψηφισμα στο Λεκανοπεδιο.Ενα δημοψηφισμα που θα ελεγε NAI στο δογμα μηδενικης ανοχης θα ηταν η καλυτερη βαση για γενικο κυνηγι της παρανομιας.
  Ειμαστε πολυ μακρια απο αυτο το σημειο.Οπως και στην οικονομια ηλθε η ωρα να πληρωσει η Ελλαδα την κεντροαριστερη πλειοψηφια και τις ιδεοληψιες της.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 01/04/2010 22:33:14

   Για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα πολιτικές Τζουλιάνι, χρειάζεται -λόγω της γενικευμένης ατιμωρησίας ως τρόπου ζωής- από ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη. Ούτε στην Ανατολική Γερμανία δεν υπήρχε τέτοια αναλογία πρακτόρων της Στάζι. Πώς θα μπορούσε να υπάρξει εδώ;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 01/04/2010 23:50:15

    H ατιμωρησια δημιουργηθηκε.Το ζητημα μπορει να εξηγηθει και να αποφασισει ο λαος με δημοψηφισμα.Μετα απο αυτο κανεις δεν θα μπορει ευκολα να κανει τον επαναστατη.

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/04/2010 20:09:51

  Kαι μια προταση για τη Ρηγιλλης : Αφου ζητησουν συγνωμη ΚΑΙ για την περιοδο Παυλοπουλου (ουτε η μετανοουσα Μαγδαληνη να ειμαστε) μηπως θα επρεπε να ταχθουν επισημα με το δογμα μηδενικης ανοχης της παρανομιας;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ψυχραιμια 01/04/2010 21:44:17

   ΝΑΙ, ΝΑΙ !!!!

 10. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 01/04/2010 20:16:16

  Την σοφή παροιμία που λέει ότι όσο ψηλώτερα ανεβαίνει η μαιμού,τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ..λος της,την ξέρετε;;;;;;;;;

 11. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 01/04/2010 20:18:55

  Ας πάει ο Πάγκαλος στην θέση του έχει και το ειδικό βάρος.

 12. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 01/04/2010 20:34:27

  Ἀφοῦ εἶναι ὅλοι τους σέ διατεταγμένη ὑπηρεσία νά διαλύσουν τό κ...έθνος!Τί μποροῦμε νά περιμένουμε ἀπό αὐτούς;Προσευχηθῆτε νά μή τό πετύχουν.

 13. anonymous avatar
  anonymous 01/04/2010 20:38:04

  Περιμενουμε να δουμε πως θα αφοπλισει εκατονταδες χιλιαδες πανοπλους αλλοδαπους που λυμαινονται τη χωρα.

 14. hypo avatar
  hypo 01/04/2010 20:42:10

  Ο Χρυσοχοίδης είναι ικανός μόνο για κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Τα υπόλοιπα του πέφτουν κομματάκι δύσκολα.

 15. Hase avatar
  Hase 01/04/2010 21:40:52

  Παιδες! Η αστυνομια τους πιανει και την αλλη μερα τους αφηνει ελευθερους. Οι νομοι εχουν γινει την εποχη που τα παραθυρα το βραδυ ηταν ανοιχτα. Που δεν υπηρχαν φοβοι και τα εγκληματα ηταν μονο εγκληματα τιμης. Σημερα εν ονοματι της ανθρωπιας αφηνονται ελευτεροι, παιρνουν αδειες, και ξανακανουν τα ιδια που ειχαν κανει πριν. Θελετε και λυση;;;;
  Παλια στα ξερονησα στελναν μονο τους πολιτικους τους αντιπαλους. Ας στειλουν ολους αυτους που με τα καλασνικοφ μαμουν και δερνουν ατιμωρητοι σε ενα ξερονησι, να χτισουν μονοι τους τις φυλακες τους, να τρωνε τις σαυρες και τα φιδια και τα ψαρια που θα πιανουν μονοι τους και τελειωσαμε με αυτους. Αλλη λυση δεν υπαρχει.

 16. rage@40 avatar
  rage@40 01/04/2010 21:41:39

  μα τι λέτε;

  πέστε μου έναν,ΕΝΑΝ πολιτικό σήμερα που:
  1. Να μην έχει γλοιώδεις παρατρεχάμενους αυλοκόλακες άχρηστους γλύφτες
  2. Να μην έχει κάνει μισή ντουζίνα λαμογιές παλιότερα
  3. Να έχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική θέση πέρα από το ατομικό συμφέρον
  4. Να υποδεικνύει με τον τρόπο ζωής του αυτό που ζητάει από τον κοσμάκη
  5.
  6.
  κλπ κλπ απλά - βασικά - αυτονόητα χαρακτηριστικά.

  Κι όμως... Χωρίς να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τέτοια πράγματα, πάμε και ψηφίζουμε τον κάθε ανίκανο που αν απλά τον είχαμε στη δουλειά μας θα τον είχαμε μουρλάνει στη φάπα.

  • Καπσουλης avatar
   Καπσουλης @ rage@40 01/04/2010 23:19:59

   Τσοχατζοπουλος,εχει και τα 4 χαρακτηριστικα που αναφερεις.

   • Μαρία avatar
    Μαρία @ Καπσουλης 02/04/2010 02:06:09

    Χαχαχα! Καλό παράδειγμα ο Άκης! Με δυο συμφωνίες (υποβρύχια και Leopard) καθάρισε για μια ζωή!!! Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αλλά χωρίς θητεία ο ίδιος στο ενεργητικό του...

 17. Marioneta avatar
  Marioneta 01/04/2010 21:50:18

  Γιατί ο αρθρογράφος καταδικάζει τον Μαρκογιαννάκη; Θεωρώ ότι ήταν από τους καλύτερους υπουργούς.Δεν καταλαβαίνω την απαξίωση της ΝΔ. Το ΛΑΟΣ περιμένετε να μας σώσει;

  • k.s. avatar
   k.s. @ Marioneta 01/04/2010 23:08:52

   Ναί, προκειμένου νά λυθεί τό πρόβλημα.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/04/2010 22:40:47

  ΠΛΑΤΩΝΑΣ
  Το χειρότερο που μπορεί αν συμβεί στον άνθρωπο είναι να αποφεύγει να σκέφτεται..

  Μιχαλακη... ο Γκαστονε ηταν καρτουν και οχι πρασινο αλογο και Α-λογο!!!

  ΠΠ

 19. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 01/04/2010 23:34:58

  Ο προ-πο δεν έχει ιδέα τι διοικεί.Η αστυνομία ήταν μπ....λο και επί ΝΔ και επί οικουμενικής και επί συγκυβέρνησης και επί Πασοκ φυσικά.Διοικείται από γλύφτες που θέλουν να φορούν ακόμα (αν είναι δυνατόν) τις στολές των άγγλων στρατιωτών του 1ου και 2ου παγκοσμίου πολέμου (70 χρόνια πριν)μόνο και μόνο για να φαίνονται τα γαλόνια,τη στιγμή που τα κράνη κρίνονται πια πολύ πιο ενδεδειγμένα.Όλα τα ικανά στελέχη της περιθωριοποιούνται αποστρατεύονται λοιδωρούνται αηδιάζουν.Συντηρείται μόνο από το φιλόιμο λίγων -οι οποίοι βαινουν μειούμενοι κάθε μέρα.
  Αγνοεί ίσως ότι κάθε αθώωση κάποιου μπαγλαμά καταρρακώνει το ηθικό αυτού που έτρεξε σα μα...κας για να τον συλλάβει.Δεν καταλαβαίνει ότι η αποφυλάκιση κάθε εμπόρου είναι και ένα σαφές μάθημα σε κάθε αστυνομικό για το τι θα συμβεί αν παίξει τη ζωή του κορώνα γράμματα.
  Δε βλέπω φως ίσως παρά μόνο αν αλλάξουν συθέμελα οι νόμοι που ορίζουν τις πράξεις ενός αστυνομικού και ολόκληρο το δικαικό σύστημα της χώρας.Ζητάνε κάποιοι φίλοι την εφαρμογή της πολιτικής της μηδενικής ανοχής...για το που θα τους βάλουνε έχετε καμμιά ιδέα?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 01/04/2010 23:47:41

   Προστιμα.Αλλαγη του νομου ωστε τα μικροπαραπτωματα να τιμωρουνται με προστιμα και οχι φυλακισεις.Οποιος δεν πληρωνει το προστιμο πηγαινει στη ΔΟΥ και τον κυνηγα.Νομιζεις οτι οι βανδαλοι ειναι φτωχοι και δεν εχουν περιουσιακα στοιχεια;

   • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
    ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ ψυχραιμια 02/04/2010 00:03:21

    Μα τα πρόστιμα στο γιουνανιστάν είναι σαν το ΦΠΑ :απλά δεν εισπράτονται.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ ψυχραιμια 02/04/2010 00:08:08

    Ο ψυχραιμία έχει δίκιο. Αν δεν ισχύσει δόγμα μηδενικής ανοχής δεν σωζόμαστε. Και να αρχίσουν από την Πλατεία Κολωνακίου, όπου όλη η γλίτσα παρκάρει παράνομα και προκλητικά - ακόμα και αντίθετα στο ρεύμα στη Σκουφά έχω δει αμάξι παρκαρισμένο! - για να πίνει τον καφέ της.
    Να σας πω και πρόσωπα που έχω δει να κυκλοφορούν πέριξ της Πλατείας σε μηχανή χωρίς κράνος;
    1. Γιάννης Παπαθανασίου, τ. υπουργός, βουλευτής. Δεκέμβρης ή Γενάρης ήταν, Ακαδημίας και Κανάρη.
    2. Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής (συνεπιβάτης αυτός). Τον είδα πέρυσι.
    3. Κώστας Μπακογιάννης, τ. σύμβουλος Ντόρας Μπακογιάννη στο Υπ.Εξ. (αυτόν τον είδα μέσα στον Μάρτιο).

    Οταν οι "ταγοί" κυκλοφορούν σε μηχανή χωρίς κράνος, για ποιο δόγμα μηδενικής ανοχής συζητάμε; Αφού είμαστε εθισμένοι στην ανομία, από το 1974 και εντεύθεν, με θεσμοποίηση του εθισμού από το 1981 και εξής.
    Αν τολμούν, ας διαψεύσουν.

 20. trochalos avatar
  trochalos 02/04/2010 00:02:44

  Όταν φίλοι αγαπημένοι κυβερνά το ΠΑΣΟΚ όλα είναι τέλεια.Που βλέπετε εσείς ότι η αστυνομία δεν πάει καλά.Μια χαρά τα πάει,άσχημα θα πήγαινε αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΚΚ και η ΝΔ,καταλάβατε;.

 21. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 02/04/2010 01:03:12

  Ἔχουμε τόσα ξερονήσια,ἐκεῖ νά τούς βάλουμε,πού γράφει καί ὁ Hase,καί νά δῆς πού θά γίνουν παναγίτσες.Νά τελειώνουμε πιά μέ αὐτήν τήν ἐγκληματικότητα,δέν πάει ἄλλο.

 22. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 02/04/2010 02:31:41

  Ρώτησαν κὰποτε τον Λάο Τσε (;) πως πρέπει να κυβερνιέται ο κόσμος και αυτός απάντησε Με άλλα λόγια, πρέπει κανείς να ξεκινήσει από τα μικρά και ασήμαντα για να μπορεί να ασχοληθεί με τα μεγάλα και σημαντικά. Αν ρυθμιστεί το θέμα των μικροπαραβάσεων ο κόσμος εμπεδώνει το νόημα της δικαιοσύνης.

  Τώρα απλά οι νόμοι λειτουργούν σαν φάκα και όποιον πιάσουν. Ωστόσο αυτό αντιβαίνει την αρχή της ισονομίας. Όταν εμένα με γράφουν για παράνομη στάθμευση στην Κωλοπετεινίτσα και τον επώνυμο στο Κολωνάκι πχ. καμώνονται ότι δεν τον βλέπουν υπάρχει σοβαρό έλλειμα δημοκρατίας και καταργείται έμπρακτα το σύνταγμα.

  Βέβαια όταν το ανέφερα στον ΥΠΔΙΚ το γραφείο του μου απάντησε ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης. Ἠταν επί εποχής Παπαληγούρα. Το έχω εμπεδώσει πλέον. Όλοι τους κοροἰδεύουν την κοινωνία και το μεγλύτερο μέρος της ευθύνης έχουν τα αρπακτικά όρνεα που λέγονται δικαστές. Τώρα αν εγώ ή ο πρώτος τυχαίος πάρω ένα κουμπούρι και πάω να ρίξω εκεί ή αλλού σε μερικούς θα φταίω, έτσι δεν είναι

 23. egersis avatar
  egersis 02/04/2010 06:51:03

  Ξεχάσατε βρε ότι για όλα αυτά φταίει η...''ακροδεξιά'';
  Δε θυμάστε τη στοχοποίηση της Χ.Α στις πρώτες του δηλώσεις και σε αντιδιαστολή ότι...''οι αναρχικοί είναι φίλοι μου'';
  Δε θυμάστε τις 29 παράνομες κρατήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα;
  Τις καταδίκες για μοίρασμα φυλαδίων στα Χανιά;
  Και άλλα πολλά που αν καταγραφούν τώρα θα μας πάρει ώρες.
  Που θα πάει θα τους πιάσω τους κακούς φασίστες και όλα θα φτιάξουν...λέει κάθε μέρα στον ύπνο του.
  Μ αυτό το πλευρό να κοιμάται.
  Νύχτα θα φύγει ο ΠΡΟΠΟΤΖΗΣ

  • anonymous avatar
   anonymous @ egersis 02/04/2010 18:28:29

   Τη βόμβα στα Πατήσια πήγαν να τη χρεώσουν στην ακροδεξιά και ότι ήταν στα σκουπίδια και όλα τα σχετική. Η Αφγανή μητέρα όμως κατάθεσε ότι η βόμβα ήταν μπροστά στην είσοδο της ΕΕΔΕ και ότι μια ώρα πριν δεν υπήρχε σάκος εκεί.
   Είναι προφανές ότι είναι δουλειά της άκρας αριστεράς και ότι τώρα θα κάνουν την παλαβή για να μη χρεωθούν την δολοφονία.

 24. γιωργος avatar
  γιωργος 02/04/2010 08:52:43

  νυχτα θα φυγει ο ΠΡΟΠΟΤΗΣ οπως γραφει ο egersis...αφου εχουν διαλυσει την χωρα κ το εθνος.ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.προσπαθουν να μας φανισουν με μεθοδους κ τροπους που καθε μερα βλεπουμε

 25. ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ 02/04/2010 11:58:51

  ΜΠΡΑΒΟ στον αρθρογράφο.

 26. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 02/04/2010 16:46:15

  Καταρχάς Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!

  Συγχαρητήρια για το άρθρο! Αν και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο ελαστικοί μέρες που είναι, μιας και πιστεύω ότι αυό θα είναι το τελευτάιο Πάσχα του αυτοπροσδιοριζόμενου ως Χρυσοχοΐδη ως Υπουργού!

  • Σπάρτακος avatar
   Σπάρτακος @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 02/04/2010 18:34:38

   Πλούταρχε Λευκαδίτη,αυτό το Πάσχα, θ'άναι το τελευταίο,όχι μόνον γιά τον Κλουζώ,αλλά....και γιά αρκετούς άλλους.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

   • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
    Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Σπάρτακος 02/04/2010 22:00:17

    Αμήν!

 27. GATIS avatar
  GATIS 11/04/2010 23:06:44

  Τελικά με τον Χρυσοχίδη, δεν πρέπει να βιάζεται κανείς, γιατί τελικά εκτίθεται και μάλιστα ανεπανόρθωτα.
  Ήμουν από αυτούς που τον κριτίκαρα για την αλαζονική συμπεριφορά του , για την επιλογή προσώπων χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και δημοκρατική διάθεση διαχείρισης των γεγονότων. Τελικά διαψεύστηκα για μια ακόμη φορά, στον ίδιο μου τον εαυτό. Ο τραμπουκισμός και η επικαλυμμένη υπέρβαση των εξουσιών από την εκτελεστική εξουσία, που σαν στόχο έχει την επίτευξη του σκοπού, σε συνδυασμό με την πολύ και εξοντωτική δουλειά και φυσικά την τύχη, ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
  Σου βγήκε ακόμη μια φορά Μιχαλάκη Μπράβο και σ΄ανώτερα από την θέση που επιθυμείς να πάρεις στο μέλλον, εξάλλου, αφού τα καταφέρνεις γιατί να σε αμφισβητώ…..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.