#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2008 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα «αριστερό» μπλογκ με … «δεξιούς» συντάκτες_______________________________________ 

Πήραμε κι ένα βραβείο, για να μην παραπονιέστε. Το μπλογκ http://blog.teleologikos.eu (σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του βάζουμε και το λινκ του για να διαβάσουν πολλοί) μας αφιερώνει τα εξής: «Το βραβείο «Κοίτα ποιος μιλάει» απονέμεται στο antinews.gr. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί, ένα «αριστερό» μπλογκ που φιλοξενεί συχνά ακροδεξιά παραληρήματα μιλάει για ‘Δημοκρατία΄. Τα καλάμια όλο και πιο ψηλά».

Κανονικά δεν έπρεπε να απαντήσω, επειδή ξέρετε…ορισμένοι είναι εντελώς ανίκητοι. Αν όμως αυτό που θεωρεί ο εσχατολόγος ως «αριστερό μπλογκ» φιλοξενεί αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ως «ακροδεξιούς», τότε μάλλον πάμε καλά. Επειδή αν μέσα σε όλη αυτήν την μακακία που μας δέρνει πανταχόθεν, καταφέρνουμε να συζητάμε και να συμβιώνουμε εδώ «αριστεροί» και «δεξιοί» τότε υπάρχει ελπίς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 24/07/2008 18:18:32

  Αυτα συνεβαιναν τα παλια χρονια, αλλα οχι πλεον. Η καθε κομματικη συγυριση θελει να παιζει μονη της και οχι με αλλες, οποτε για τετοιου ειδους συνυπαρξεις, μονο στα μπλογκς και πουθενα αλλου.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/07/2008 18:29:57

  Αυτό που μας έφαγε είναι οι ετικέτες. Η σύγχρονη πολιτική σκέψη οφείλει να εντοπίζει τα προβλήματα μιας κοινωνίας και να προτείνει λύσεις. Δεν υπάρχουν δεξιές ή αριστερές λύσεις αλλά λύσεις επιτυχημένες και λύσεις αποτυχημένες πάντα με βάση τα δεδομένα της συγκεκριμένης κοινωνίας.

  Το συγκεκριμένο ιστολόγιο μαζί με άλλα τα διέγραψα από τη λίστα μου από τις πρώτες εβδομάδες στο χώρο.

 3. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2008 18:42:10

  ke o Gebels sta hronia tou teties malakies elege avti argisan na ton antigrapsoun .Fenete tous apokimises

 4. anonymos avatar
  anonymos 24/07/2008 18:43:29

  Συνέντευξη από τον Δημητρά? Τον γνωστό (παρατηρητήριο Ελσίνκι) Δημητρά? Α καλα... Δεν έχει σημασία. Ούτε την ελάχιστη.

 5. nas avatar
  nas 24/07/2008 18:46:55

  Οι ετικέτες νομίζω πως στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι πολύ απαραίτητες, για να ξέρει ο καθένας απο ποιά θέση βλέπει τα προβλήματα και ποιά είναι η λύση που προτείνει.
  Ο ισχυρισμός πως δεν υπάρχουν "δεξιές και αριστερές λύσεις" ήταν το επιχείρημα του Σημιτισμού και των βαρώνων για να παραμείνουν στην εξουσία, δίνοντας άλλοθι στους δεξιούς κεφαλαιούχους να υποστηρίζουν χωρίς ενοχές την κυβέρνηση του εκσυγχρονισμού. Ο ίδιος ισχυρισμός προβλήθηκε απο τον Καραμανλή και τους "αριστερούς ψάλτες" για να κερδίσει -και να ξανακερδίσει- τις εκλογές. Ασφαλώς και υπάρχουν δεξιές και αριστερές πολιτικές. Προς τούτο επισυνάπτω την παρακάτω είδηση: "Παρελθόν αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχε προωθήσει στη Γαλλία η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν. Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακάμπτουν το 35ωρο εργασίας.
  Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε κατ' επανάληψη επικρίνει το 35ωρο εργασίας ως ένα βασικό παράγοντα μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
  Ο νέος νόμος, που περιλαμβάνει επίσης μέτρα με στόχο να γίνουν πιο αντιπροσωπευτικά τα εργατικά συνδικάτα, επιτρέπει στις εταιρείες να προχωρούν σε ιδιωτικές συμφωνίες με τις ενώσεις των εργαζομένων ως προς το ωράριο απασχόλησης και τις υπερωρίες.
  Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος Αυγούστου.
  Το 35ωρο είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν πριν από μία δεκαετία και ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μέτρα για τους εργαζόμενους".
  Ποιά είναι η "αριστερή λύση"; οι επιχειρήσεις αντί για κακοπληρωμένες υπερωρίες να προσλαμβάνουν επιπλέον εργαζόμενους! ποιά είναι η δεξιά λύση; να καταργείται το 35ωρο και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν παραπάνω με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά! βέβαια, δεν είναι δεξιά αντίληψη να ζητάμε πρόσκληση απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε όμως θα πάθουμε και τίποτα αν δεν σταθούμε δίπλα στη Νατάσα, την Εύα Καϊλή και την κα Τσοχατζοπούλου για να μας πάρει ο φακός...

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/07/2008 18:49:13

  δεξιοί είμαστε εδώ; θα κουφαθώ! Νόμιζα ότι είμαι νεοφιλελεύθερος εν μέσω αναρχοαυτόνομων... Παρακαλώ όλους να υποβάλουν μέχρι αύριο πιστοποιητικά φρονημάτων, θεωρημένα με γνησιο υπογραφής από το ΚΕΠ ή το ΑΤ της περιοχής τους.

 7. ΠΔύο avatar
  ΠΔύο 24/07/2008 19:05:34

  Δεν ξέρω αν είμαι αριστερός ή δεξιός. Νομίζω πως δεν χωράω πουθενά, αλλά καλού-κακού θα ρωτήσω το ράφτη μου.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/07/2008 19:06:44

  @ nas

  Όταν το 35ώρο έχει καταργηθεί στην πράξη με απλήρωτες υπερωρίες σε χώρα ανταγωνιστική της Γαλλίας τι έπρεπε να κάνει η Γαλλία για να μείνει στην αγορά? Να μου πεις ότι στην Ευρώπη χρειαζόμαστε μια ρύθμιση που θα ισχύει παντού για 35 ώρες και ότι θα υπάρξουν και στην Κίνα σωστές εργασιακές σχέσεις να πω εντάξει. Απλά όποτε σε παίρνει π.χ. γιατί θες να χτυπήσεις την ανεργία είσαι υπέρ του 35ώρου και όποτε δε σε παίρνει το καταργείς.

 9. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 24/07/2008 19:31:52

  Α τον γάιδαρο !!!!!

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/07/2008 20:08:40

  Ωχ Αριστερό είναι το μπλογκ?
  έχει και "... ακροδεξιά παραληρήματα"
  ΦΤΟΥ, λίγο ακόμα και θα πουν και ...βάζελο (ξέρω ξέρω ανοίγω πληγές)

  ΥΓ

  περιμένουμε τα βαρυσήμαντα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για τα 34 χρόνια δημοκρατίας...

  ας λαϊκίσω:

  7 αγνοούμενοι στο Πέραμα
  3 ημέρα καίγεται η Ρόδος
  79% το ποσοστό συμμετοχής των μισθωτών και συνταξιούχων στα φορολογικά βάρη
  15% πτώση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου (..προσοχή στη διεθνή όχι στις εγχώριες)
  κυνήγι σε όσους ...φοροδιαφεύγουν (ωχ του χρόνου θα είμαι πάνω από 80 % ... θα πειράξει και το φορολογικό καθεστώς των ΔΙΒΕΤ του ΥΠΟΙΟ ή τις αμοιβές των μηχανικών - ΤΣΜΕΔΕ ή τις αμοιβές των βουλευτών κλπ) ... είπα λαϊκίζω σήμερα


  ....4 νεκροί εργάτες στο Πέραμα

 11. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/07/2008 20:23:52

  7 εργάτες αγνοούμενοι -νεκροί, μάλλον!!!

  Να ακούσουμε τι θα πει κι ο "αριστερός" Πρόεδρος για το θέμα, σε λίγο...

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/07/2008 20:43:33

  Προς τιμή του, μ' αυτό ξεκίνησε. Το υποβάθμισε, βέβαια, σε τραυματίες και αγνοούμενους, αλλιώς δεν θα μπορούσε να γίνει δεξίωση, λόγω πένθους. 7 νεκροί είναι πολλοί. Αυτός, όμως, είναι "να 'χαμε" να λέγαμε σοσιαλιστής- αριστερός. Η Παπαρήγα και ο Τσίπρας γιατί έμειναν;

 13. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 24/07/2008 20:58:21

  Οι προερχόμενοι από την πάλαι πότε "ροζ αριστερά", (σήμερα συνήθως σιτιζόμενοι από τον κρατικό προϋπολογισμό δηλ. από εμάς και περιφερόμενοι μεταξύ Σύριζα και Πασοκ), έχουν τόσο εύκολους τους χαρακτηρισμούς "φασίστας, ακροδεξιός, εθνικιστής" κλπ, για τους αντίθετους στις απόψεις τους, όσο πιο βαθιά ριζωμένα είναι και τα σταλινικά (βλ. ακραία φασιστικά) απωθημένα τους.

  Επειδή κυριαρχούν στα παραδοσιακά ΜΜΕ πίστευαν οι έρμοι ότι ήταν και πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Με την άνθηση των εναλλακτικών και προσωπικών ΜΕ (που είναι, πλέον, πιο Μαζικά, αλλά και διαδραστικά και αξιόπιστα) και την συνειδητοποίηση ότι αποτελούν θλιβερή κρατικοδίαιτη μειοψηφία, έχουν χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και στρέφονται στο μόνο όπλο τους, τις ύβρεις.

  Περιμένω να δω και το πάτο του βαρελιού.

 14. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 24/07/2008 21:09:51

  Natan i zilia psora...

  Ossa den ftanei i alepou...(xero xero,vazei skala kai ta pianei...)

  As paei o teleologikos se ena psycholgo na tou exigissei oti i egkefaliki aftoikanopoiissi proypothetei toulachiston ...egkefalo!

  (Sto exochiko mou echo ena spirtokouto tis choundas-me ton stratioti kai to pouli-kai mia palia kouzina Izola agorasmeni to 1968.Piaste me!)

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/07/2008 00:25:16

  Αμα ο μάστορας κρατάει τον τίτλο τού αριστερού για την πάρτη του ,με γειά του και χαρά του.
  Πάντως γέλασα πολύ πού η ΄αριστερή του΄αντίληψη διαφημίζει Ιούς και Δημητρά...
  Προσπάθησα μάλιστα να βρώ στο άρθρο του γιά τον Κάραζιτς κάποια αναφορά γιά τούς βομβαρδισμούς τής Γιουγκοσλαβίας αλλά μάταιος κόπος...
  Υ.Γ.
  Πάντως ο γραφιάς τού Σολάνα μέ βάση το γνωστό ρητό:'Θέλει η π@τάνα να κρυφτεί μά η χαρά δεν τήν αφήνει΄...
  Αντε μπρέ....Και μόλις έρθουν οι κουίσσλινγκ πού υποστηρίζεις στην Εξουσία μήν ξεχάσεις να ανεβάσεις την Ναζιστική Σημαία μαζί με τούς κολλητούς σου τούς Ουστάσι...

 16. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/07/2008 02:47:11

  Διόρθωση: η Παπαρήγα ήταν στο Κιλκίς.

 17. Σαος avatar
  Σαος 25/07/2008 10:42:05

  Μερικά στοιχεία για τον κύριο πίσω από το Blog:
  -------------------------------------------

  factorx: δεν νομίζω οτι πρέπει να δημοσιεύουμε τέτοια στοιχεία. Όποιος θέλει ας ψάξει να τα βρεί μόνος του

 18. JustAnotherGoneOff avatar
  JustAnotherGoneOff 25/07/2008 11:37:50

  factorxQ Αφού λογόκρινα τον προηγούμενο, πρέπει να λογοκρίνω κι εσένα.

 19. JustAnotherGoneOff avatar
  JustAnotherGoneOff 25/07/2008 12:02:50

  Σε ευχαριστώ FactorX

 20. isnogood avatar
  isnogood 25/07/2008 12:49:53

  Απο χθεσ ειμαι διακοπέσ στη χαλκιδική και μπαίνω στο
  Αντί με το κινητό, δεν διαβάζω τα μέιλ μου, η θάλασσα λάδι γαλαζοπράσινη και τα κορίτσια από τον καλιγούλα στη διπλανή ομπρέλα... Ζώ ένα δράμα!

 21. Γιώργης Χολιαστός avatar
  Γιώργης Χολιαστός 29/04/2009 23:23:18

  Βλέποντας την ελληνική σημαία να κυματίζει στη Βέροια ή όπου στο διάολο ήταν που είχανε πάει ο επιτυχημένος Πρόεδρός μας και ο σεμνός και ταπεινός και στέρεας Παιδείας πρωθυπουργός μας, σκέφτηκα ότι αν ζούσε σήμερα, αυτό το ποίημα θα έγραφε για τη σημαία μας ο Θρασύβουλος Ζωιόπουλος (Στέφανος Δάφνης)

  Αυτό είναι το ιερό πανί, το πρασινογαλάζο
  ξεσκλίδι από σκάνδαλα κι από φριχτές κλεψιές
  που σαν τη μούχλα είναι μπλε και πράσινο σαν έλος
  και λοιδωρεί ένα λαό με αυνανισμένο νου.

  Αυτό είναι το ιερό πανί που όταν περνάει μπροστά μας
  το σιχαινόνται οι ψυχές και βλαστημά η καρδιά μας.
  Πάνω του χέζουν υπουργοί΄ και κτήνη βουλευτές
  ολονυχτίς επάνω του πορνεύονται κρυφά.

  Και δεν ειν’ η αύρα που ’ρχεται γλυκά να το χαιδέψει-
  δεν τ’ανεμίζει πρόσχαρα η αύρα η σιγανή,
  παρά σβησμένη μια πνοή που δεν μπορεί να ορμήσει
  και ν’ ασελγήσει και αυτή στο δίχρωμο πανί.

  Είν’ η σημαία΄ την ξεπουλούν παπάδες μ' άσπρα γένια
  για έναν παρά ή για χλιδή και πλούτη μυθικά΄
  ειν’ η σημαία΄ που η Βουλή με κείνηνε ασπίδα
  διώχνει το κάθε που ’ρχεται καλό για την πατρίδα.

  Γιώργης Χολιαστός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.