#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2008 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα άγνωστο παρασκήνιο της Συνόδου του Βουκουρεστίου

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

Τρεις φορές παραβίασαν οι Ρώσοι τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, στις 21-9-2007, στις 13-3-2008 και στις 10-4-2008. Η πλέον εντυπωσιακή κίνηση των Ρώσων ήταν η τελευταία, που έγινε αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Πούτιν - Μπούς στη Μαύρη Θάλασσα. Η Μόσχα έστειλε έτσι σαφές μήνυμα κυρίως στις ΗΠΑ, ότι ο στενός σύμμαχος τους, η Τουρκία, είναι πάρα πολύ κοντά στη Ρωσία, για να σχεδιάζει η Ουάσιγκτον να αναπτύξει εκεί δίκτυο αντιπυραυλικής «άμυνας». Πολύ περισσότερο, ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να πετύχει τα πλήγματα που θέλει. Το σημαντικότερο όμως που ήθελαν να πουν οι Ρώσοι είναι ότι δεν θα επιτρέψουν να μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και η Γεωργία. Πόσο μάλλον, να μετατραπεί έτσι, η Μαύρη Θάλασσα σε κλειστή-ΝΑΤΟϊκή λίμνη (ουρανός και θάλασσα). Το ΝΑΤΟ στο σχετικό έγγραφό του σημειώνει ότι η «ρωσική κινητικότητα στη Μαύρη Θάλασσα, είναι χωρίς προηγούμενο την τελευταία δεκαετία, δείχνει διαρκώς να μεγαλώνει και πρέπει να δοθούν απαντήσεις». 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 24/04/2008 20:20:00

  Μήπως αυτές οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού και του Γεροντα Παϊσίου βγαίνουν αληθινές;

 2. wolf avatar
  wolf 24/04/2008 21:59:37

  φοβερη ειδηση. που τη βρηκες?

 3. fantomas avatar
  fantomas 25/04/2008 00:11:58

  ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ !!
  ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΗΜΙΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙ ΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!

 4. pardon_me avatar
  pardon_me 25/04/2008 00:48:01

  Τρεις φορές παραβίασαν οι Ρώσοι τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, στις 21-9-2007, στις 13-3-2008 και στις 10-4-2008. Η πλέον εντυπωσιακή κίνηση των Ρώσων ήταν η τελευταία. Κι’ αυτό διότι έγινε την ημέρα που διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου παραβρισκόταν και ο αμερικάνος πρόεδρος, Μπούς (ξέρετε, εκεί που έβαλε η Ελλάδα το βέτο). [...]


  Ε; Η σύνοδος του NATO έγινε 2-4 Απριλίου και ο Mπους ήταν στο Σότσι 5 ή 6 Απριλίου

 5. factorx avatar
  factorx 25/04/2008 01:40:33

  Σωστο. Mea Culpa.Δεν πρόσεξα το κείμενο που μας εστάλη.Το έγγραφό απο όπου προέρχεται η είδηση έγραφε "during the NATO summit" δηλαδή "κατά την περίοδο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής" και στην απόδοση έγινε το λάθος.Αυτο δεν μειώνει τη σημασία του γεγονότος.

 6. Διεθνολόγος, φίλος του Σαρκοζί avatar
  Διεθνολόγος, φίλος του Σαρκοζί 25/04/2008 14:50:10

  Στην Aλβανία παίζει περισσότερο ο ιταλικός παράγοντας.

  Γενικότερα η Αλβανία θεωρείται χώρος επιρροής των ιταλικών συμφερόντων, απότοκο της περιόδου της ύστερης ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας του 20ού αιώνα (όταν ακόμα και το Βέλγιο αποκτούσε αποικίες-κτήσεις στην Αφρική). Η Ιταλία προσπάθησε να αναπτυχθεί αποικιοκρατικά στα εδάφη της παλιάς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Και η βάση για τα σχέδια αυτά - στο δρόμο προς την Ανατολή και τον Καύκασο ήταν και είναι η Αλβανία. Σαν εμπορικός διεισδυτικός κριός. Και σαν χαβούζα επικίνδυνων οικολογικά βιομηχανιών της.

  Έτσι πολλές φορές έβαλε χέρι, έστειλε στρατεύματα τα τελευταία 100 χρόνια στην Αλβανία. Σε κάποιες περιπτώσεις με διάφορα προσχήματα, π.χ. τη δολοφονία κάποιου Τσελίνι (σημερινού ας πούμε Νίμιτς), τα ιταλικά στρατεύματα κατέβαιναν και μέχρι τα Γιάννενα την Πρέβεζα, την Κέρκυρα! Τα κρατούσαν για 5-6 μήνες ! Άλλη ιστορία το 1940! Βέβαια και η Ελλάδα με διάφορους τρόπους έκανε αισθητή την παρουσία της στρατιωτικά, όποτε τη “έπαιρνε”, στη Νότια Αβανία (ή για άλλους Βόρεια Ήπειρο).

  Το τελευταίο συμβάν ήταν με τη κατάρρευση των αλβανικών πυραμίδων, το 1997, οπότε (άλλο που δεν ήθελε) η Ιταλία έστειλε αμέσως στρατό για να την ηρεμήσει (να την κάνει προτεκτοράτο). Αυτό ανάγκασε την Ελλαδα, να στείλει κι αυτή κάποιους στρατιώτες, σαν σημάδι διεκδίκησης (διακυβέρνησης) περιοχής. Οι Ιταλοί κατάφεραν να τους στείλουν μακριά από τη νότια Αλβανία, ψηλά στα Τίρανα, ώστε να μη στηθούν μηχανισμοί πραραστρατιωτικοί παραδιοικητικοί στη Νότια Αλβανία με ελληνική επιρροή , καθώς ήταν ευνόητο το τι θα ακολουθούσε. Παρών έδωσαν και οι Τούρκοι! Στέλονοντας κι αυτοί τους δικούς τους στρατιώτες. Μαζί και μουλάδες και δασκάλους!

  Με λίγα λόγια, με μια άλλη προσέγγιση, είναι φανερό πως η Αλβανία, τουλάχιστον περιοχές της (νότια αλβανία, κεντρική και βόρεια παράλια ζώνη) είναι γκρίζες ζώνες, κομμάτια πίττας για φάγωμα από ισχυρό - ισχυρούς γείτονες. Κι οι μόνοι ισχυροί της περιοχής αυτήν την εποχή είναι Ιταλία - Ελλάδα. Η Τουρκία είναι πολύ μακριά γεωγραφικά, δεν μπορεί να παίξει!

  Και το αλβανικό έθνος (ας το πούμε έθνος, γιατί όλα αυτά κατασκευάζονται μέσα σε 30-40 χρόνια, όπως κατασκευάστηκαν και όλα τα βαλκανικά έθνη), σπρώχνονται προς τα ενδότερα της Βαλκανικής, προς τα Σκόπια το Κόσοβο και τη Βοσνία. Σαν μουσουλμανικό πλέον στοιχείο. Ίσως δεν πρέπει να μιλάμε για μεγάλη Αλβανία αλλά για μια συνέχιση του ύστερου ευρωπαϊκού νεοαποικισμού, με ωφελούμενο την Ιταλία, που σπρώχνει οτιδήποτε μουσουλμανικό προς το εωστερικό της Βαλκανικής, το συγκεντρώνει στον πυρήνα του, γύρω από το Κόσσοβο και τη Βοσνία.

  Μέχρι την εποχή του Αλία, η ξένη γλώσσα στα σχολεία ήταν τα ιταλικά!

 7. tilemaxos avatar
  tilemaxos 13/05/2008 13:52:27

  ολα καλα μονο που δεν μας λες την πηγη σου που το βρηκες και το ανεβασες μαλλον πατατα πρεπει να ειναι θα περιμενω απαντηση

 8. asxetos avatar
  asxetos 19/05/2008 14:44:15

  Πιστεψτε τα παραμυθια των Λιακοπουλων ασχετοι...
  Αντε διαβαστε καμια σοβαρη στρατιωτική πηγη να δειτε που οι Ρωσοι προσφέρουν Σ-400 στους Τουρκους.
  Μονο τα λεφτα τους νοιαζουν ρε....
  Ξυπνατε !!!
  Σηκωθήτε απο τους καναπέδες !!!
  Προσκυνηστε την κοκκινη αρκούδα !!!

 9. tilemaxos avatar
  tilemaxos 21/05/2008 15:59:18

  ακομα περιμενω να μαθουμε την πηγη σου ,αν αργησεις λιγο ακομα μαλλον θα σε χαρακτηρισουμε (εγω και οι αλλοι που διαβαζουμε αυτα που ''μεταφερεις '' )ως μεγα παραμυθα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.