14/12/2009 16:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας υπόδικος Γενικός Γραμματέας διαχειρίζεται τα χρήματά μας;Ο κ. Κουσουλάκος ήταν Πρόεδρο της ΔΕΚΑ Α.Ε. ως Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κατά την αμαρτωλή περίοδο του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και, ως εκ τούτου, καθόριζε την πολιτική της περιβόητης αυτής εταιρίας. Με το υπ’ αριθμ. 998/2005 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ Α.Ε., συμπεριλαμβανομένου και του κ. Κουσουλάκου, για τη ζημία που προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο κατά την περίοδο από τις 10.3.2000 έως τις 7.4.2000 από τη διαχείριση διαθεσίμων και την αγορά μετοχών ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, Εμπορικής κλπ.  Τελικά, ύστερα από διαδοχικές αποφάσεις, ασκήθηκε αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου, ο οποίος έκρινε ότι, παρ’ ό,τι ανώνυμη εταιρία, η ΔΕΚΑ Α.Ε. αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση και, επομένως, οποιοδήποτε αδίκημα έχει πραγματοποιηθεί σε βάρος της περιουσίας της είναι σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Με την υπ’ αριθμ. 1526/2006 απόφασή του ο Άρειος Πάγος παρέπεμψε την υπόθεση για νέα συζήτηση στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αναιρώντας τη σχετική απόφαση του ίδιου δικαστηρίου. Η δικάσιμος ορίσθηκε για τις 12.10.2009, αλλά δόθηκε νέα αναβολή λόγω μη προσέλευσης κρίσιμων μαρτύρων για τον Φεβρουάριο του 2010.

Ως τότε προφανώς ο κ. Παπανδρέου έκρινε ότι η Χώρα δεν μπορεί να στερηθεί τις υπηρεσίες του κ. Κουσουλάκου, ο οποίος, αν και υπόδικος για κακουργηματικές πράξεις που συνεπάγονται ζημία του δημόσιου χρήματος πρέπει να χαράξει πολιτική για τις ΔΕΚΟ, έναν τομέα τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη της Χώρας και τη δοκιμαζόμενη οικονομία μας, αλλά και έναν τομέα με δυσθεώρητα κονδύλια που σε μεγάλο βαθμό κινούνται εκτός των διατυπώσεων του Δημόσιου Λογιστικού. 


Αναβλήθηκε η δίκη της ΔΕΚΑ λόγω απουσίας των μαρτύρων κατηγορητηρίου
Τον Φεβρουάριο η δίκη για την υπόθεση ΔΕΚΑ
Αναβολή για την δίκη της εταιρείας ΔΕΚΑ που θα δικαστεί μετά από 3η αναίρεση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 14/12/2009 20:07:30

  Μην το ξάχνετε....γιατί θα κινδυνέψει ο μισός κρατικσός μηχανισμός να πάει μέσα με πολλαπλά κακουργήματα και οι υπόλοιποι...με κάτι πλημμελήματα και πταισματάκια.

  Η επιλογή Γ.Γραμματέων, ήταν απλούστατα μια μεγάλη φάρσα-φαρσοκωμωδία αλά Γκρέκα.

  Ο Τζόρτζ σε ρόλο τενόρου και ο Πάγκαλος σε κόντρα μπάσο με τον Παμπούκη να κρατάει τη μπαγκέτα και να δίνει το ρυθμό.

  Ένα -δύο, εν -δυο και πάμε πάλι, τριαλαλό!

  Εάν δεν σοβαρευτούν θα αρχίσουν να φεύγουν τα πρόβεια και τα σάπια από το Ρέντη και τη λαχαναγορά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.