25/09/2008 18:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας τελωνειακός υπάλληλος απαντά..

Άκουσα εχθές στο δελτίο ειδήσεων του ALTER τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα να ισχυρίζεται ότι οι τελωνειακοί απεργούν για το...παντεσπάνι τους.

Ένας δημοσιογράφος λοιπόν που ένας Θεός ξέρει μόνο πόσα παίρνει και κυρίως πόσα από αυτά δηλώνει, κατακρίνει έναν από τους σκληρότερα εργαζόμενους κλάδους για τις αποδοχές του, οι οποίες φορολογούνται μέχρι δεκάρας.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κε Κώνστα εργάζονται επί 24ώρου βάσης, χωρίς αργίες, χωρίς εορτές, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σύνορα και επιτελούν διπλό έργο συνεισφέροντας αφ' ενός στην είσπραξη των δασμών που αποτελούν δημόσια έσοδα και αφ' ετέρου στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών, τσιγάρων κι άλλων πολλών.

Η δε εργασία τους παρέχεται σε άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και κάτω από έναν στρατιωτικού τύπου, κανονισμό υποχρεώσεων και δικαιωμάτων, με συχνότατες μεταθέσεις και δυσμενείς τοποθετήσεις αναλόγως των φρονημάτων τους.

Κύριε Κώνστα αν ψάχνετε για...παντεσπάνι, ψάχτε καλύτερα αλλού και όχι σε ανθρώπους που δουλεύουν τόσο σκληρά επιτελώντας τόσο σοβαρό έργο, προσφέροντας τόσο στην Εθνική Οικονονομία, όσο και στην Κοινωνία.

Στο δια ταύτα λοιπόν.

Ερώτημα πρώτο. Γιατί απεργούν οι τελωνειακοί;

-Για να μην υπαχθούν τα ΔΕΤΕ (Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών) στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερώτημα δεύτερο. Γιατί να μην ενταχθούν τα ΔΕΤΕ στον προϋπολογισμό;

-Γιατί απλούστατα δεν αποτελούν «ειδικό λογαριασμό» αλλά ανταποδοτικό τέλος όπως έχει κριθεί τελεσίδικα από το Συμβούλιο Επικρατείας και γι' αυτό δεν μπορούν να υπαχθούν στον προϋπολογισμό, αφού το ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργού μιλά για «ειδικούς λογαριασμούς».

Ερώτημα τρίτο. Τι ακριβώς είναι τα ΔΕΤΕ;

-Είναι η αμοιβή που παίρνουν οι τελωνειακοί υπάλληλοι για τις υπερωρίες τους, τα νυχτερινά τους, την 24ωρη διαθεσιμότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν προς την Υπηρεσία τους.

 Θ. Β. Τελωνειακός υπάλληλος.

Η συνέχεια στο πρώτο σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 25/09/2008 18:59:28

  Ερώτημα τέταρτο.Ποιός επιβαρύνεται από τα ΔΕΤΕ;
  -Ο άμεσα συναλλασσόμενος με το Τελωνείο επιτηδευματίας.
  Ερώτημα πέμπτο.Γιατί δεν πληρώνει το Κράτος τις υπερωρίες των τελωνειακών;
  -Το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε από την εποχή του Καποδίστρια ότι αντί να επιβαρύνεται το ίδιο,προτιμότερο είναι να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στους συναλλασσόμενους.
  Ερώτημα έκτο.Τι χάνουν οι τελωνειακοί από αυτήν την πρακτική του Κράτους;
  -Κατ’αρχάς τα ΔΕΤΕ δεν υπολογίζονται στα δώρα Χριστουγέννων,Πάσχα και στο επίδομα αδείας.Δεν υπολογίζονται στην σύνταξη,ούτε στο εφ’άπαξ.Σε περίπτωση που τα κατέβαλλε το Κράτος θα συνυπολογίζονταν και ως δώρα και ως συντάξιμες αποδοχές.
  Ερωτημα έβδομο.Γιατί κινδυνεύουν τα ΔΕΤΕ από την ένταξη τους στον Κρατικό προύπολογισμό;
  -Η Ε.Ε. θα θεωρήσει τα ΔΕΤΕ ως φόρο που επιβαρύνει τις εισαγωγές εμπορευμάτων της Κοινότητας και φυσικά θα σπέυσει να τον καταργήσει.Με τον Κανονισμό 450/2003 η Κομισιόν έχει αποδεχθεί τον χαρακτήρα των ΔΕΤΕ ως ανταποδοτικό τέλος που αφορά τους τελωνειακούς και μόνο.
  Αν αυτά τα έσοδα εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο,η Ε.Ε. είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει.
  Ερώτημα όγδοο.Τι θα συμβεί στην περίπτωση που τα ΔΕΤΕ καταργηθούν;
  -Ας δεχθούμε κατ’αρχάς ότι ο υπουργός Κος Αλογοσκούφης μιλά ειλικρινά όταν υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η καταβολή των ΔΕΤΕ στους τελωνειακούς.
  Σ’αυτήν την περίπτωση η καταβολή τους θα γίνεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό επιβαρύνοντας το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων,όπως γίνεται με τα ΔΙΒΕΤ των εφοριακών τα οποία είναι επίδομα που παίρνουν χωρίς να εργάζονται νύχτες,χωρίς να εργάζονται αργίες,χωρίς να εργάζονται σε εορτές.
  Ερώτημα ένατο.Ποιός διαχειριζόταν μέχρι σήμερα τα ΔΕΤΕ;
  -Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των εργαζομένων και του Υπουργείου Οικονομικών.Στην ουσία δηλαδή ο ίδιος ο Υπουργός ήδη διαχειριζόταν αυτά τα χρήματα,αφού ότι περίσσευε μετά την πληρωμή των υπαλλήλων,τα έπαιρνε το Υπουργείο για να καλύψει άλλες τρύπες.Το περίσσευμα αυτό από τα ΔΕΤΕ θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των τελωνείων αλλά αντί γι’αυτό ο κάθε Υπουργός το χειριζόταν αδιαφανώς όπως αυτός ήθελε.Στην ουσία δηλαδή ο Αλογοσκούφης κατηγορεί αυτήν την στιγμή τον ίδιο του τον εαυτό για αδιαφάνεια στην διαχείριση των ΔΕΤΕ.
  Ερώτημα δέκατο.Φταίνε οι τελωνειακοί για την έλλειψη καυσίμων στην αγορά;
  -Είναι αδύνατον να στερεύουν πρατήρια σε 48 ώρες από την έναρξη της απεργίας.
  Τα αποθέματα των εταιρειών θα έπρεπε να φτάνουν τουλάχιστον για μία εβδομάδα,αλλά τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια δημιούργησαν αυτήν την τεχνητή έλλειψη ώστε να ανεβάσουν τις τιμές ανενόχλητες.
  Μια συγκεκριμένη εταιρεία κινούμενη στα πλαίσια της νομιμότητας διαθέτει ακόμα και σήμερα καύσιμα από τα πρατήρια της,έστω και σε μειωμέμες ποσότητες για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.
  Ανακεφαλαιώνοντας θα ήθελα να καταγγείλω τον υπουργό Κο Αλογοσκούφη γιατί με μεθόδους που δεν ταιριάζουν στο αξίωμα του,ισχυρίστηκε ψευδώς πρίν δύο εβδομάδες στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας ότι θα εξαιρέσει τα ΔΕΤΕ από το προς ψήφιση νομοσχέδιο και μάλιστα τους επέδειξε και προσχέδιο της τροποποίησης που θα επέφερε,πείθοντας έτσι τους τελωνειακούς να αναβάλλουν τις προκηρυχθείσες για τότε κινητοποιήσεις.
  Ακόμα και εφημερίδες μίλησαν τότε για την υποχώρηση του Κου Αλογοσκούφη προς τους τελωνειακούς.
  http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50534
  Τι έκανε ακολούθως ο Κος Υπουργός;
  Μη τιμώντας ούτε τον ίδιο του τον λόγο,την άλλη μέρα κατέθεσε το νομοσχέδιο χωρίς την τροποποίηση που είχε υποσχεθεί στην Ομοσπονδία.
  Οι τελωνειακοί υπάλληλοι υπερασπιζόμενοι κεκτημένα δικαιώματα σχεδόν δύο αιώνων συνεχίζουν ενωμένοι με 100% συμμετοχή στην απεργία,να αγωνίζονται για το μέλλον του τόσο σημαντικού κλάδου τους.
  Ζητούν την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίσυανται αυτές τις ημέρες,αλλά ο ηθικός και φυσικός αυτουργός είναι αποκλειστικά και μόνο ο Κος Αλογοσκούφης και η τυχοδιωκτική του πολιτική στο Υπουργείο.
  Δυστυχώς αντί να αντιμετωπίσει τους τελωνειακούς ως συνεργάτες του,τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς του.
  Σύντομα θα καταλάβει το ολέθριο σφάλμα του και ελπίζουμε να επανορθώσει την αδικία που υφίσταται ο τελωνειακός κλάδος σήμερα.

 2. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 25/09/2008 19:30:18

  Μόλις ανακάλυψαπως εκτος από το ΦΠΑ τους εμεσους φόρους σε ποτά τσιγάρα κτλ, πληρώνω και το κατιτις μου για τους Τελωνιακούς μιας και το κοστος μετακυλιεται στην κατανάλωση και οχι στο παθητικού του εισαγωγέα. Σωστα μεχρι εδώ???
  Υποτιθεται όμως πως ΟΛΟΥΣ τους φόρους που πληρώνω παντοιοτρόπως τους εισπράτει το Δημόσιο για να εχω σχολεία, δρόμους και ΤΕΛΩΝΕΙΑ. ΟΧΙ???
  Αφου ειστε αγαπητέ μου τόσο κατατοπιστικός μήπως μπορειτε να μας διαφωτίσετε λίγο παραπάνω???
  ΗΤΟΙ:
  Για τι λεφτά μιλάμε ακριβώς??
  Να υποθέσουμε πως όσο αυξάνει ο τζίρος των τελωνειων αυξανει και το υψος των επιδομάτων???
  Ειστε δηλαδη τόσο προνομιουχοι ωστε να αυξανονται οι αποδοχές σας συμφωνα με τον πληθωρισμό και την αυξηση της καταναλωσης??? Αν ναι, το βρισκετε σωστό αυτό να γίνεται για σας μόνο???
  Πως θα σας φαινότανε αν και άλλοι κλάδοι επαιρναν επιδόματα εισπράτοντας από τον πολίτη???
  Θα σας αρεσε να πάτε πχ σε ενα νοσοκομείο και να πληρώνετε τις εφημερείες των γιατρών από την τσέπη σας???
  Παρεπιπτοντως επειδή τυγχανω γιατρός σε ενα τέτοιο νοσοκομείο και δουλεύω μέρα , νύχτα και ΟΛΟΚΛΗΡΑ Παρασκευο-Σαββατοκυριακα, μετά απο υπηρεσια συνολικά 15 ετών λαμβάνω συνολικά (εφημερίες και τακτικές αποδοχές) 2100-2200 το μήνα με 100 περιπου ωρες εργασίας τη βδομάδα.
  Εχετε την καλοσύνη να μας πειτε τις συνολικές μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει ενας Τελωνειακός Κλαδου ΠΕ με αντιστοιχη προυπηρεσία????
  Τέλος εχετε ακουσει ποτέ τιποτα για ένα πράματακι που λέγεται ενιαίο μισθολόγιο???
  Δε συμφωνειτε και εσεις πως ειναι καιρός να σταματησουν πρακτικές που αναγονται στον Καποδίστρια και τους Οθωμανούς και να αποκτησουμε σιγά σιγά ενα Κράτος σοβαρό και δίκαιο????

  • Μια τελωνειακος avatar
   Μια τελωνειακος @ περαστικος ξανα 22/01/2010 18:39:43

   Συμφωνω μαζί σου γιατί για μένα η δική σου δουλεια είναι το υπέρτατο λειτούργημα, η πιο υπεύθυνη εργασία που μπορεί να ασκεί ένας άνθρωπος. ΄Συμφωνώ και για το ενιαίο μισθολόγιο και συμφωνώ ασφαλώς με την εξίσωση των αποδοχών όλων προς τα πάνω. Διαφωνώ όμως με την ίση μεταχείριση των ανομοίων, γιατί κάποιες δουλειές είναι πιο δύσκολες και υπέυθυνες από τις άλλες, οπότε είναι προτιμότερο να μιλάμε για ίση μεταχείριση (και όχι ενιαία- ισοπεδωτική)παρόμοιων επαγγελμάτων. Δεν κάνει την ίδια δουλεια λ.χ. ο δάσκαλος που δουλεύει πολύ λιγότερες ώρες (και μήνες) από σένα -παρολο που το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης είναι σημαντικότατο και η δουλεια επίσης σημαντική- η εν λόγω εργασία είναι ενδεχομένως λιγότερο κουραστική και απαιτητική. Σε κάθε περίπτωση μακάρι να εξισωθούν οι αποδοχές προς τα πάνω. Πιστέυω ότι δεν διαφωνείς μέχρι εδώ μαζί μου. Εγώ θα διαφωνήσω μόνο στον τρόπο που ζητάς το δίκιο σου και που στην προσπάθειά σου να τονίσεις την μισθολογική αδικία που αναμφίβολα υφίστασαι, στρέφεσαι αδικαιολόγητα ενάντια σε ένα κλάδο εργαζομένων με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις.έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η παραπαιδεία, η ανοχή στο φακελάκι των γιατρών και στο γρηγορόσημο μπορεί έμμεσανα "απαλλάσσει" το κράτος από την υποχρέωση για καθιέρωση ενός αξιοπρεπούς ενιαίου μισθολογίου όλων των υπαλλήλων;;

 3. kiki avatar
  kiki 25/09/2008 19:32:18

  Nα πληρωθειτε με βαση τις νομιμες προσαυξησεις.
  Ειστε διεφθαρμενοι,παιδια του Ρεγκουζα που σας ελεγε να μην λαδωνεστε υπερβολικα αλλα με μετρο.
  Αν ειναι τοσο βαρια και αδικη η δουλεια σας,να αλλαξετε με καποιον που πεθαινει για 700 ευρω,
  αλλα η πιο διεφαρμενη συντεχνια της χωρας ζητα και τα ρεστα απο πανω,ΟΥΣΤ ΡΕ!
  Επιστρατευση ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ,λαμογια.

  • Μια τελωνειακος avatar
   Μια τελωνειακος @ kiki 22/01/2010 18:13:19

   ΚΟΠΕΛΙΑ, ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΛΟΓΟ. ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΟΙΔΩΡΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΥΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΜΠΗΚΑ ΜΕ ΑΣΕΠ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, ΜΕ ΑΓΧΟΣ, ΣΥΝΕΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΟΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ- ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΝ ΜΑΣ ΘΙΞΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΧΙ ΑΙΤΙΑ ΦΘΟΝΟΥ ΚΑΙ ΖΗΛΕΙΑΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΦΘΟΝΟΥΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΣΜΙΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ kiki 22/01/2010 18:33:54

   Μια τελωνειακός: Μήπως είσαι αυτό που λένε late bloomer ή συνηθίζεις να κάνεις δυο χρόνια να απαντήσεις σε σχόλιο; Σπίρτο βρεγμένο δηλαδή.Πάς καλά;

  • Μια τελωνειακος avatar
   Μια τελωνειακος @ kiki 22/01/2010 18:43:16

   πειραζει που το είδα τώρα strange attractor;;ακομη και προσωπικά θα μας τη μπεις;;αφηνω δε την ειρωνεια σου για το σπίρτο και για το αν πάω καλά, βρες κανένα σοβαρο επιχείρημα αν θες να απαντήσεις

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ kiki 22/01/2010 18:51:14

   @ Μια τελωνειακος
   Τι να σου πει. Ο κοσμος το χει τουμπανο και μεις κρυφο καμάρι.(διαφθορα υπαλληλων ΥΠΟΙΚ)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ kiki 22/01/2010 19:01:58

   Το διπλό θαυμαστικό και τοδιπλό ερωτηματικό κλπ που χρησιμοποιείς κάτι μου θυμίζουν.... λές;

  • Μια τελωνειακος avatar
   Μια τελωνειακος @ kiki 22/01/2010 19:44:32

   Να σας πω βρε παιδια, πρέπει να μας μισείτε πολύ, τι να πω, για να μιλατε έτσι. Είπα να πω δυο κουβέντες, γιατι φαντάζομαι στη θέση μου και εσείς θα θιγόσασταν το ίδιο και περισσότερο,για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, αλλά μάταιο. Υπάρχει προκατάληψη μεγάλη, μπορεί σε ένα βαθμό και δικαιολογημένα. Ασφαλώς καταλαβαίνεις stranger attractor ότι η γενίκευση περί διαφθοράς αν μη τι άλλο είναι αυθαιρεσία και αδικία. Είμαι πολύ περίεργη για το τι δουλειά κάνεις και ,ξέρεις, δεν είναι σωστό εσύ να κρύβεσαι πίσω από το ψευδώνυμο και εγώ να προτάσσω την επαγγελματική μου ιδιότητα.Αναρωτιέμαι νέε αγρότη αν εκτός από την παρανομία και τη διαφορθά του ΥΠΟΙΚ που λες, θεωρείς νόμιμο τον εκβιασμό με το κλείσιμο των δρόμων, έστω και αν είναι ο μοναδικός τρόπος πίεσης, έστω και αν είμαστε όλοι μαζί σας. η θεωρείς ότι όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν κατά καιρούς στους αγρότες δόθηκαν δίκαια, αξιοκρατικά και αναλογικά στον καθένα;;γιατί εγώ θυμάμαι ότι ο αγρότης πατέρας μου δήλωνε μόνο όσα είχε (καπνά και ελιές) αλλά κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του κάνανε χοντρές κομπίνες. παρόλα αυτά δεν στρέφομαι κατά των αγροτών γιατί ξέρω πόσο δύσκολη δουλειά είναι, και καλά κάνετε και αγωνίζεστε έστω και αν με έχετε αποκλείσει από την πατρίδα μου.προσπαθώ να πω ότι μπήκα στη διαδικασία να γράψω όχι για να βρίσω κανένα ούτε να αδικήσω ελαφρά τη καρδία επαγελματικούς κλάδους με επικριτικά σχόλια, αλλά για να κάνω διάλογο, με προτάσεις, διαφωνίες και λύσεις.

 4. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 25/09/2008 19:37:26

  ...για το ζήτημα της διαφθοράς δεν μπορώ να πω τίποτα μαις και ο χώρος μου δεν φημιζεται για την αγνοτητά του. Όμως...
  Σε εσας δεν απευθυνότανε εκεινος ο ανεκδιηγητος Αβρααμ Ρεγκουζας οταν συνιστούσε "γρηγορόσημο" με αυτοσυγκράτηση???

 5. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 25/09/2008 19:55:48

  1. γιατί? θα φορολογούνται κανονικά όπως όλων των υπόλοιπων Ελλήνων?
  2. ανταποδοτικό τέλος που το επιβαρύνεται το κοινωνικό σύνολο
  3. να παίρνετε τις υπερωρίες σας όπως οι ιατροί με 24ωρη συνεχή εργασία στις εφημερίες, όπως οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, όπως οι φύλακες αρχαιοτήτων κλπ
  4. είπαμε το κοινωνικό σύνολο
  5. ο Κολοκοτρώνης είχε δώσει τίποτα? κανένα χρυσόβουλο υπάρχει?
  6. εδώ είναι η αλήθεια. Κύριοι αν μπουν στον προϋπολογισμό ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
  7. και γιατί βρε γίγαντες να πληρώνω φόρο που όχι μόνο και τώρα τον καταβάλω έμμεσα αλλά δεν πηγαίνει και στο Κράτος αλλά στις τσέπες σας.
  8. θα είναι φθηνότερα τα προϊόντα που εισάγονται
  9.ωραία λογική ..."αλλά αντί γι’αυτό ο κάθε Υπουργός το χειριζόταν αδιαφανώς όπως αυτός ήθελε" αλλά εμείς δεν διαμαρτυρόμασταν γιατί πληρωνόμασταν.
  10. μπορείς να μου πεις μία χώρα της ΕΟΚ που τα τελωνεία ασχολούνται με την βενζίνη? ΜΙΑ?

  ***για τα υπόλοιπα λαθρεμπόριο, αργίες, συνθήκες εργασίας κλπ δεν τα σχολιάζω γιατί ....δεν θέλω να βρίσω, όποιος έχει επαφή με τελωνειακούς ξέρει.


  ΥΓ

  περαστικέ "πολλά παίρνεις" τόσο είναι μόνο τα ΔΕΤΕ

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ O Ιθαγενής 22/01/2010 19:11:38

   Πέστα χρυσόστομε. (Αν και τα είπες το 2008 όπως βλέπω)
   Να μας πουν οι τελωνειακοί για το επίδομα μη πτυχίου που παίρνουν οι τελωνοφύλακες!!!!!
   Να μας πουν για τα ΔΕΤΕ που τα δίνουν σε φωτοκόπια !!!! με τον ίδιο αύξοντα αριθμό.
   Να μας πουν για τις κούτες που....
   Το 1991 κόντεψαν να πάθουν κλακάζ με την τελωνειακή ένωση αλλά....
   Θυμάμαι ακόμη τις εποχές που για να φέρεις ένα βίντεο έπρεπε να στήσεις κ..ο και να πληρώσεις στους λεβέντες αυτούς (και μάλιστα σε δολάρια...)
   Άστα να πάνε. Τελώνες γαρ.

  • Μια τελωνειακος avatar
   Μια τελωνειακος @ O Ιθαγενής 22/01/2010 19:58:33

   stranger attractor,h Τελωνοφυλακή έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, τελωνοφύλακες δεν υπάρχουν πια ενώ όσοι είχαν μπει ως τελωνοφύλακες μετατάχθηκαν πριν από δεκαετίες στην κατηγορία ΔΕ Τελωνειακών, χωρίς ασφαλώς επίδομα πτυχίου. Τα ΔΕΤΕ σε φωτοκόπια δεν έχουν αύξουσα αρίθμηση αλλά παίρνουν τον αριθμό πρωτοκόλλου του τελωνειακού παρασταστικού στο οποίο επισυνάπτονται. Για τα ΔΕΤΕ (Δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακων εργασιών) εκδίδεται ΑΠΤΕ (Αποδεικτικό είσπραξης-τελωνισμού εμπορευμάτων)που υποβάλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι κούτες....τι περιείχαν;;΄'ησουνα μάρτυρας κάποιας παράνομης πράξης;;γιατί δεν το κατήγγειλες στον εισαγγελέα;;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ O Ιθαγενής 30/01/2010 00:34:36

   Για επίδομα ΜΗ πτυχίου μίλησα,αυτό που σας έδωσε ο Τσοβόλας.
   Αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουμε πως ένα ποσοστό από τη τιμή του κάθε (ναί κάθε) λίτρου καυσίμου που πληρώνουμε πάει σε ταμείο υπέρ των τελώνηδων;

  • Σαψάλης avatar
   Σαψάλης @ O Ιθαγενής 30/01/2010 20:37:55

   Πρώτη φορά που είδα εκατοδόλαρο και πεντακοσάευρο ήταν στα χερια τελωνοφύλακα στα σύνορα με Γιουκοσλαβία. Και δεν ηταν μόνο ένα. Πιο παλιά για να βάλεις βίντεο στη χώρα έπρεπε να στήσεις κ...ο. Κανονικά οι τελωνειακοι έπρεπε να καταργηθουν με την πληρη ενταξη μας στην ΕΟΚ. Όπως την πάθανε οι "κλειστοί" εκτελωνιστές.

 6. rs avatar
  rs 25/09/2008 19:58:34

  Θα αναφερθώ πάλι στο ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
  Τα φαινόμενα αυτά με τα δαιδαλώδη συστήματα των επιδομάτων (διάβαζε ρουσφέτια, γιατί έτσι κατέληξαν απο πολύ νωρίς) τα λανσάρισε και τα έκανε επιστήμη το ΠΑΣΟΚ, βολεύοντας ημετέρους, εξασφαλίζοντας εκλογική πελατεία και γεμίζοντας όλους τους χώρους με γενίτσαρους αγράμματους συνδικαλιστές.
  Εδώ και χρώνια βγήκε το φιδάκι απο το αυγό του (ΔΕΗ. Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΔΕΚΟ κλπ) και επιτίθεται στην κοινωνία.
  Και το χειρότερο; Ο χυδαίος τσαμπουκάς,("ξέρεις ποιός είμαι 'γώ ρε;), έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και ο ένας επιτίθεται στον άλλον, αντί να στείλει στο διάολο τους υπαίτιους που έχουν το θράσος να μιλάνε ακόμα.
  Πολύ θάθελα όμως να δώ και την αριστερά ,που καλύπτει άκριτα και με ανέξοδο βερμπαλισμό κάθε αίτημα, αν ήταν σε θέσεις κυβερνητικές τί θα έκανε.
  Που ακούστηκε υφυπουργός να ζητά να είναι οι τελωνειακοί πιό συγκρατημένοι στην μίζα.

 7. kiki avatar
  kiki 25/09/2008 19:58:48

  Aδαμ Ρεγκουζας λεγοταν ο αρχιλαδοποντικας,οχι Αβρααμ.
  Πως κυττατε ρε τα παιδια σας στα ματια παλιοδιεφθαρμενοι κηφηνες?
  Απο Κρυσταλοπηγη και Ευζωνους μεχρι τολαθρεμποριο των καυσιμων,εχουν γινει πλουσια τα καθαρματα και θελουν και 1000 ευρω υπερωριες που δεν κανουν ουτε για 50...
  Επιστρατευση τωρα,να τελειωνουμε με τα λαμογια.

 8. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 25/09/2008 20:00:27

  Δραττομαι της ευκαιρειας.......

  Ποσα ζηταγε ο κ.Κωνστας για να διαφημισει εκκολαπτομενους χρηματιστες το 1996 1997 1998 που δεν ηταν γνωστος????

  Μαυρη κι αραχνη διαφημιση μεσω των μεσων οπου εργαζοταν...

  Εκανε μηπως μαζι με συναδελφους του (Ι.Τ η Γ.Γ π.χ) κολπακια παπαγαλιζωντας ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ για λογαριασμο επιχειρηματιων?

  Αει στα κομματια κοπροσκυλο! Αναγουλα παθαινει οποιος σε ξερει οταν σε βλεπει στην τηλεωραση!

  Εχεις και μια φωτογενεια...

 9. scarab avatar
  scarab 25/09/2008 20:00:55

  Δεν θα έλθει κάποτε σε αυτή την ζωή η ώρα τις αναμέτρησης με τους δημ. υπαλ.
  Θα σας βάλουμε κατω και θα σας πιούμε το αίμα.
  ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ
  (Στα λέει ένας απο τους ΚΛΕΦΤΕΣ που του καταργήσανε το αφορολόγητο για να του κλεψουν 1050€ και να δανιστεί και άλλα απο τις τράπεζες για να τα πληρώσει.

 10. insider avatar
  insider 25/09/2008 20:23:09

  Αναρωτιέμαι πάντως πώς είναι δυνατόν με δυο μέρες απεργίας των τελωνειακών (ή των φορτηγατζήδων ή των λιμενεργατων κλπ) κάθε φορά να εξαφανίζονται τα αποθέματα βενζίνης, λαχανικών, γατοτροφών και πάει λέγοντας.

  Ολα είναι εισαγόμενα Δεν παραγουμε τιποτα σ'αυτη την χωρα; Τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil δεν παράγουν βενζινη; Γίνεται εκτελωνισμός από την Ελευσίνα;

  Ή μήπως όλα αυτά είναι λίγο στημένα για να βολευτεί ο καθε εμπλεκόμενος σ'αυτή τη συλλογική ρεμουλα: Τα media "αλλάζουν την ατζέντα" οι βενζινάδες κλειδώνουν τις εκτος πραγματικότητας τιμές τους, ο κάθε παπατζής βρισκει ευκαιρία να ριξει μια ανατίμηση (λόγω έλλειψης), ο Αλογοσκούφης εμφανίζεται μαχόμενος με τις συντεχνίες κλπ. κλπ.

 11. ταξιδιώτης avatar
  ταξιδιώτης 25/09/2008 20:41:00

  Εδώ δεν ξέρουμε αν θα βγάλουμε τον επόμενο μήνα όσοι δεν είμαστε μισθωτοί...
  και αυτοί μιλάνε για ΔΕΤΕ και επιδόματα χιλιάδων ευρώ.
  Και μου το έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου ..
  Άντε παιδάκι μου στο δημόσιο...
  Αλλά εγώ μια ζωή ........

 12. andrew avatar
  andrew 25/09/2008 21:44:43

  Α ρε μπαγάσα Ρουσόπουλε, το σχέδιο σου πέτυχε απόλυτα... Πάμε γι' άλλα...

 13. thief42 avatar
  thief42 25/09/2008 21:52:22

  Θέλουν να κατοχυρώσουν επίδομα που παίρνουν μόνον αυτοί σαν bonus από το 1927!
  Δεν το κόβει ο Αλογοσκούφης το βάζει στον προϋπολογισμό

  Άρα το φορτώνει σε όλους μας

  αλλά φοβούνται τα λαμόγια
  ότι θα το κόψει η ΕΕ. Παίρνουν δηλαδή επίσημη μίζα από τα εμπορεύματα που εκτελωνίζουν
  και τη γνωστή ανεπίσημη. Πάνε πακέτο και οι δύο!

  Τι χρειάν έχουμε μαρτύρων. Πλέον ο κάθε μπλόγγερ μπορεί να κατηγορεί όποιον θέλει και να βάζει στο τσουβάλι ολόκληρες κατηγορίες ανθρώπων
  (παρατήρηση. Υπάρχουν τελωνιακοί που τα πιάνουν. Όπως υπάρχουν και καθηγητές που κάνουν ιδιαίετερα. Πρέπει εγώ που δεν κάνω να μπαίνω στην ίδια κατηγορία με αυτούς και να μειωθεί ο μισθός μου;)  Αντί να το βουλώνουν

  Δικαίωμα έχει να μιλάει μόνο ο Αθήναιος;

  προκαλούν και ταλαιπωρούν τον κόσμο!
  Κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν αμείβεται σαν αυτούς !
  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!”

  Ε πες το έτσι. Βρίσκω πολύ διασκεδαστικό ότι υπέρ του καταναγγαστικού και φασιστικού μέτρου της επιστράτευσης τάσσονται κυρίως οι λεγόμενοι φιλελεύθεροι

  αντιγΕραφη απο Αθηναιος μπλογκσποτ

  γίναμε όλοι σοφότεροι

 14. pap avatar
  pap 25/09/2008 22:10:20

  Πλάκα μας κάνει ο "σκληρά εργαζόμενος τελωνειακός", το 2007 μέσος όρος αποδοχών από ΔΕΤΕ για κάθε τελωνειακό 29.000 €. Ούτε Γιακούμπ να ήτανε.
  Και τα ΔΕΤΕ δεν είναι "θεσμός" είναι παρασιτισμός.

 15. skroutz avatar
  skroutz 25/09/2008 22:16:51

  hhhhhhhhh

 16. teo avatar
  teo 25/09/2008 22:52:34

  Μαντεύω οτι στο επόμενο χοντρό σκάνδαλο, το γκουβέρνο θα τα βάλει με την άλλη αξιαγάπητη τάξη των εφοριακών. Μην τσιμπάτε...

 17. κ avatar
  κ 25/09/2008 23:09:18

  το θεμα δεν ειναι τοσο, αν παιρνουν οι τελωνειακοι αρκετα αλλα οτι εμεις παιρνουμε ψιχουλα.

 18. α avatar
  α 26/09/2008 00:37:19

  ρε μαγκες του πληκτρολογιου, δεν πατε να τα βαλετε και με τα αφεντικα σας ολοι οσοι πληρωνεστε με 700 € ενω εκεινοι βγαζουν εκατομμυρια στην πλατη σας;

  Το θεμα ειναι να πεσει ο υψηλομισθος ή να ανεβει ο χαμηλομισθος;

  Ξυπνατε ρεεεεεεεεεεε

 19. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 26/09/2008 00:47:33

  το θέμα ειναι οτι κάποιοι έχουν προνόμια στα ορια της νομιμότητας και αγωνιζονται να τα κρατησουν. Το θεμα ειναι οτι το δημόσιο αμοιβει τους υπαλλήλους του με αδιαφενεις τρόπους , άνισα και άδικα και εδω που φτάσαμε, φωναζουν οι κλέφτες για να φοβηθουν οι νοικοκυραίοι.
  Χαμηλίμισθοι ή όχι το σημαντικό ειναι να υπάρχει διαφάνεια, δικαιοσυνη και συνέπεια. Οχι στα πονηρα επιδόματα λοιπόν, ναι σε ενιαίο μισθολόγιο για το δημοσιο τομέα.

 20. Le canard avatar
  Le canard 26/09/2008 01:03:53

  Εντάξει παιδιά να συμφωνήσει -ή και να διαφωνήσει ως ένα βαθμό- κάποιος μαζί σας με το περί λαμογιών. Σίγουρα οι τελωνειακοί δεν εντάσσονται και στα πιο συμπαθή στρώματα της κοινωνίας (μάλλον στα πιο αντιπαθητικά είναι). Αλλά, αυτό το περί λαμογιών δημοσίων που κολλάει; Κάθε ελληνική οικογένεια, μαζί με τον ιδιωτικό υπάλληλο και τον ελεύθερο επαγγελματία που έχει, έχει και έναν δημόσιο υπάλληλο και έναν αγρότη ("πηγαινε παιδί μου στο Δημόσιο να είσαι ασφαλής", λένε μπαμπάδες και μαμάδες). Ας κοιτάξουμε να αλλάξουμε πραγματικά τις ξεπερασμένες κοινωνικές δομές της Ελλάδας και όχι να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.

  Ιδιωτικός επι 25ετία ιδιωτικός παπάρας (συγγνώμη, υπάλληλος)

 21. rs avatar
  rs 26/09/2008 07:09:19

  Όχι ρε πανηλίθιε @ανώνυμε(24)δε είναι οΡεγκούζας του ΠΑΣΟΚ,ανκαι θα μπορούσε κάλλιστα.
  Εγώ μιλούσα για το εφέβρημα των κάθε είδους επιδομάτων απο το ΠΑΣΟΚ,τα οποία ουσιαστικά ήταν ρουσφέτια για την δημιουργία εκλογικής πελατείας.
  Το μπουλούκι των γελοίων και αγράμματων συνδικαλιστών που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και κατέλειξαν μέχρι και Γ.Γ. υπουργείων εξευτελίζοντας κάθε έννοια συνδικαλισμού ποιός το έφτιαξε; Ποιός ευθύνεται για τα χάλια των ΔΕΚΟ,της Ολυμπιακής, του ΟΤΕ,του ΟΣΕ της ΔΕΗ;
  Ποιός ευθύνεται για τους 40ρηδες συνταξιούχους;
  Σε ποιών 'διατάξεις" και "ρυθμίσεις" βασίζεται το μπάχαλο της μισθοδοσίας στο δημόσιο;
  Σας πειράζει που οι ΝΔκράτες ακολουθούν τις δικές σας μεθόδους και σας έχουν ξεπεράσει.

 22. Skoko :-) avatar
  Skoko :-) 26/09/2008 11:15:28

  Αφήνω στην άκρη το "σκληρό" και "24ωρο" της εργασίας των τελωνειακών. Γνωρίζω αρκετές κατηγορίες εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που εργάζονται σε κακές συνθήκες και σε 24ωρη βάση (π.χ. γιατροί).

  Υπάρχουν, από όσο ξέρω, τρεις κατηγορίες υπαλλήλων οι οποίες έχουν τέτοιου είδους "προνόμια". Υπάλληλοι της Εφορίας, τελωνείων και δικαστικών φυλακών.

  Σκεφτείτε για ποιο λόγο αυτές οι κατηγορίες πληρώνονται καλύτερα. Εκτελούν ένα σημαντικότατο έργο. ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ και ΕΛΕΓΧΟΥΝ την "εύρυθμη" κρατική λειτουργία! Αν δεν λειτουργήσουν -ειδικά Εφορίες και Τελωνεία- εισπράξεις δεν γίνονται!

  Σχετικά με τα μέτρα για τον "πόρο" των κατηγοριών αυτών και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
  - Νομίζω ότι θα καταργηθούν σύντομα μέσα στο 2010 ή 2011 από την ΕΕ.

  - Ο λόγος "δέσμευσης" των πόρων κατά δύο-τρία χρόνια νωρίτερα αφορά την πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ για υπουργό Οικονομικών να κλείσει το φετινό ισοζύγιο (αυτό δεν δικαιώνει την κίνηση Αλογοσκούφη)

  - Εαν περάσει στα χέρια του Υπουργείου ο "πόρος" κανείς δεν εγγυάται ότι θα δοθεί ο ίδιος ή πιο περιορισμένος (για αυτό το λόγο υπάρχει η "συντεχνιακή?" αντίληψη των τελωνειακών.)

  - Μεταξύ μας ξέρουμε πως λειτουργεί το Υπουργείο Οικονομικών και τις αλχημείες του (καλά κάνουν και φοβούνται οι τελωνειακοί).

  - Η γενική πολιτική όπως έχει διατυπωθεί από στελέχη της ΝΔ και τον Πρωθυπουργό είναι η μάχη με τα "ρετιρέ". Στην καθομιλουμένη όλοι οι υπάλληλοι ίσοι και το ίδιο φτωχοί.

  Αυτές είναι οι παρατηρήσεις μου για το πως λειτουργεί "αραπακολατζίδικα" το Κράτος στα οικονομικά. Μια τελευταία παρατήρηση αφορά το ότι ΔΕΝ συμμερίζομαι καμία άποψη που βάζει εργαζόμενους σε αντιπαράθεση και ότι τα "ρετιρέ" θα πρέπει να είναι για όλους τους εργαζομένους....

  Με εκτίμηση

 23. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/09/2008 13:59:47

  Μήπως να μπουν οι τελωνειακοί στα βαρέα και ανθυγιεινά? Μπορεί ο Κώνστας να τα λέει λίγο υπερβολικά, αλλά η έμφαση είναι στο "λίγο".

  Δεν συμπαθώ ούτε συμπαρταστέκομαι σε κανένα κλειστό επάγγελμα ή σε συντεχνίες. Δεν σας αρέσει η δουλειά σας παιδιά? Ουστ! γιατί έχω έναν μπατζανάκη άνεργο. Και μην μου πείτε ότι είναι δύσκολη η δουλειά σας...Οι γιδοβοσκοί και οι σουβλατζήδες έχουν δυσκολότερη.

  Όσο για το "Κράτος"? Σε αυτό λέω ΟΥΣΤ (με κεφαλαία). Ανίκανοι διαχειριστές πραγμάτων που δεν πολυκαταλαβαίνουν. Μαθητευόμενοι μάγοι στην καμπούρα μου.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 30/01/2010 00:23:58

   μπα όχι ουστ, υπάρχει καλύτερη λύση ας μεταταχθούν σε άλλη Δ Υπηρεσία για την κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών και μετά ας λένε ......
   Δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο στη χώρα.
   Ο ΔΕΤΕ των 3,000 παραπονιέται που θα πληρώσει φόρο
   Ελλάδα 2010.

 24. μαυροβουνιωτης ιωαννης avatar
  μαυροβουνιωτης ιωαννης 28/09/2008 20:23:02

  και οι νοσηλευτες και οι τραυματιοφορεις δουλευουν 24 ωρες το 24ωρο νυχτες χριστουγενα πασχα σε πολυ χειροτερες συνθηκες απο τους τελωνειακους,δεν εχουν κανενα {μαυρο}εισοδημα,αλλα δεν παιρνουν ουτε τα μισα.ειναι κρατος αυτο....

 25. Factorx avatar
  Factorx 28/09/2008 23:48:53

  @μαυροβουνιωτης ιωαννης:Σωστη απάντηση. ΟΚ

 26. ixis avatar
  ixis 27/12/2008 09:16:04

  -Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
  -Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
  -Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
  -Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
  Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

  Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
  Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

  www.equal-rights-greece.com

 27. mary avatar
  mary 01/07/2009 18:05:37

  ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ 'ΠΟΛΕΜΟΣ' ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ(ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ)? ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΩ ΕΑΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ?Κ ΕΣΥ ΝΕΑΡΕ ΤΩΝ 700ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ!ΟΥΤΕ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΑΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ!!!

 28. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 15/09/2009 15:08:45

  1κανετε μια βαρδια νυκτερινη και περνετε 4 μερεσ πρεπο
  2 φιλοσ τελωνειακοσ μεσα σε 4 χρονια (τωρα) εχει παρει 2 σπιτια και τωρα παει και για αλλο
  3 περνετε δανεια απο το παρακ. δανειων χωρισ τοκουσ
  4 ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ..............

  • ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 avatar
   ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 @ ΧΡΗΣΤΟΣ 31/01/2010 00:26:15

   όλα ψέυδη :
   1. κάνουμε νυχτρινή βάρδια και άγνωστο αν θα πάρουμε το 1 ρεπό που δικαιούμαστε ( 30 -40 ρεπό μαζεμένα το χρόνο που δεν δίνονται όλα ούτε τον επόμενο σου λέει κάτι?)
   2. ο φίλος σου μέσα σε 4 χρόνια όσο και διεφθαρμένος να έιναι έιναι αδύνατον να έχι 2 σπίτια από το μισθό του και από αυτά που υπονοείς ότι " πάιρνει",
   3. απο το παρακαταθηκών δικαιούνται μόνο για 1η κατοικία με επιτόκιο λίγο μικρότερο απο των ταρπεζών και πολύ περισσότερο από του ΟΕΚ που δικαιούνται οι του ΙΚΑ. Επίσης καταναλωτικό από το Ταμείο μας 3000-5000 με επιτ.4,16%.
   4. δεν θέλουμε άλλα - μόνο να διατηρήσουμε το δικαίωμα της αξιοπεροπούς διαβίωσης ωστε όταν θα έρχεσαι εσύ να μας λαδώσεις για να φοροδιαφύγεις να μπορούμε να αρνηθούμε - εξαιρούνται αυτοί οι λίγοι που ντροπιάζουν τον κλάδο-...

 29. Θύμιος avatar
  Θύμιος 15/09/2009 15:44:24

  Που να δείτε τι ετοιμάζουν οι τελωνιακοί.

  Θα τρίβετε τα μάτια σας και δεν θα πιστεύετε αυτό που βλέπετε. Κόλαση στον ορίζοντα. Λίγη υπομονή μόνο.

 30. ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΟΣ avatar
  ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΟΣ 07/12/2009 13:29:15

  ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ!ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΑΚΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΝΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΧΑΧΑΧΑ

 31. ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 avatar
  ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 00:03:54

  Δέν έχετε καταλάβει κυριοι οτι όλοι οι εργαζόμενοι που υποτίθεται οτι έιναι καλοπληρωμένοι έχουν μπεί στο στόχαστρο με απώρερο σκοπό την εξίσωση προς τα κάτω, ωστε να είμαστε όλοι μια ενιαία γεννιά των 700 ευρώ. Ας μην ξεχνάμε οτι όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα στους χαμηλόμισθους ωστε και αυτοί να βελτιώσουν τις αποδοχές τους προς τα πάνω. όλοι εργαζόμενοι είμαστε και κάποιοι μας θέλουν αντίπαλους - ας φροντίσουμε να μην περάσει- όσο για την κρίση δεν τη δημιούργησαν ούτε οι Τελωνειακοί που τελικά από τον καρατικό προυπολογισμό παίρνουν 1000-1300 ευρώ ούτε οι γιατροί των νοσοκομείων που δίνουν μάχη να σώσουν ζωές, ούτε οι αστυνομικοί που για 1000 -1500 ευρώ τρώνε σφαίρες. οσο για τα περιβόητα ΔΕΤΕ, το κράτος ας κάνει πολιτική με δικά του χρήματα και όχι με τα δετε που δεν έιναι δικά του ( Σ.Τ.Ε) και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τα φορολογήσει ολόκληρα στη κλίμακα. αλλά και αυτό δεν ξέρουμε αν θα πέσει μετά από κάποια χρόνια μετά από όμοια απόφαση του Σ.Τ.Ε.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 00:19:16

   -Αγαπητέ Τελωνειακέ ποιός τα πληρώνει τα ΔΕΤΕ;
   -Δεν επιβαρύνουν όλους εμάς; Γιατί με την ίδια λογική και το φακελάκι του ιατρού δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά την τσέπη του ασθενή
   -Πληρώνεις φόρο κλίμακας για τα ΔΕΤΕ;
   -Δέχεσαι ως ΔΥ που είσαι να μεταταχθείς στο ΥΠΠΟ, Γεωργίας, Παιδείας με συνολικές αποδοχές όσες το επίδομά σου, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών;

   Καταλαβαίνω απόλυτα ότι κάποιος που ξεπερνά με ΔΕΤΕ και πλασματικές υπερωρίες τα 3,000 € το μήνα μετά από 20 χρόνια και ξαφνικά το κακό κράτος του λέει ότι θα πρέπει να πληρώσει φόρο για τα εισοδήματά του και να μειωθεί το επίδομα που λαμβάνει από το κοινωνικό σύνολο που επιβαρύνεται από την τιμή ανά προϊόν, να δυσανασχετεί από μία μείωση της τάξης των 800 € αλλά μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 00:38:13

   Μια βόλτα στη λίμνη Δοϊράνη να κάνει κανείς, και θα δει μέχρι και Μαζεράτι ή στον Μάρτιν παρκαρισμένες στις ταβέρνες της περιοχής. Αν ρωτήσει σε ποιούς ανήκουν, οι σερβιτόροι θα του δείξουν κατά τελωνείο μεριά.... Όλοι τελικά, Μιζοφοράκοι είμαστε, αν μπορούμε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 01:04:14

   Άστον Μάρτιν (μας φάγανε το Α οι κακές γλώσσες)

 32. Orestios avatar
  Orestios 30/01/2010 00:53:07

  Μια ορισμένη ορδή ψυχοπαθητικών δημοσιογράφων κάνει επιθέσεις σε κατηγορίες εργαζομένων. Είναι όμως κολλητάρια υπουργών οι περισσότεροι από αυτούς και με την τακτική των γενικεύσεων και των αοριστολογιών δήθεν καταγγέλουν τα κακώς κείμενα. Αντί να μιλήσουν με στοιχεία ακολουθούν την πάγια τακτική της εξομοίωσης προσβάλωντας ολόκληρες εργασιακές τάξεις.

 33. karenin avatar
  karenin 30/01/2010 01:21:02

  Παράνομη επιστροφή 8 εκατ. ευρώ ΦΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Πως γίνεται η κομπίνα; Περναει άδειο το φορτηγό τα σύνορα με τιμολόγιο εξαγωγής 200.000ευρώ. Ο τελώνης σφραγίζει τα έγραφα,επιβεβαιώνει την εξαγωγή, το κράτος επιστρέφει ανύπαρκτο ΦΠΑ.
  Είναι αυτό που λέγαμε τριτοκοσμική διαφθορά. Για να βγάλει 10.000 ο κάθε ηλίθιος τελώνης ζημειώνει δεκαπλάσια το κράτος. Και αν το καλοσκεφθείς ξέρεις τι είναι τα εκατοστάρικα του κάθε φουκαρα φορολογούμενου να τα κάνουν πακέτο των 8 εκατ. και με το γραμμα του νόμου να τα δίνουν στα τσακάλια.

 34. ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 avatar
  ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 01:23:24

  Φίλε Ιθαγενή τα ΔΕΤΕ τα πληρώνει όποιος ζητά να εκτελεσθεί Τελωνειακή Εργασία εκτός ωραρίου ( νύχτα, αργία κλπ) ή εκτός τελωνειακού χώρου. Το ζητά και το πληρώνει. Αν το κάνει εντός ωραρίου και χώρου δεν πληρώνει τίποτα . εξάλου το κόστος έιναι ελάχιστο. Απλά ο όγκος συνακλλαγών εκτός ωραρίου είναι μεγάλος και οι Υπάλληλοι που τα μοιράζονται λιγοι (2500). Και αυτό γιατί το Ελληνικό κράτος από το 1917 δεν πληρώνει τίποτα για υπερωρία, νύχτα κλπ αλά αυτά τα χρήματα πάνε στους Τελωνειακούς για να μένει το Τελωνείο ανοιχτό όλο το 24ωρο, και ότι περισεύει στον προυπολογισμό . Το φακελάκι του γιατρού άσχετο, τα ΔΕΤΕ ειναι με απόδειξη και ελέγχονται από το Υπ.ΟΙΚ και το Ελεγτικό Συνέδριο. Ναι πληρώνω φόρο κλιμακασς για το 50% και για το λοιπό 50% αυτοτελώς 15% Το 50% μου φολρολογείται παράνομα (Σ.Τ.Ε.) και μετά από 11 χρόνια αναμένω να πάρω πίσσω με δικαστική απόφαση το μισό φόρο. Δεν παίρνω αυτά που λες και φιλικά σου λέω να μην πιστεύεις τα κανάλια που λένε για 3000 και τέτοια . Όσο για την περικοπή των 700-800 ευρώ εκτός ότι δεν στέκει γιατί όπως είπε και το ΣΤΕ τα ΔΕΤΕ δεν είναι του κράτους, θα μου πληρώσεις εσύ μετά το στεγαστικό μου δάνειο που πήρα θεωρώντας οτι θα παίρνω αυτά τα χρήματα έστω και χωρίς αυξήσεις, ακόμα και με περισσότερο φόρο???????
  Τέλος για τα προκλητικά πλούτη κάποιων Τελωνειακών που λέει ο Strange Attractor, αυτοί είναι κατάπτυστοι από όλους μας γιατί κάτι άλλο κάνουν και αποτελούν ένα μέρος της διαφθοράς που υπάρχει παντού και την οποία πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να παταχθεί.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 20:58:14

   Τι θα πει εκτός ωραρίου; Τα σημεία εισόδου στη χώρα δεν είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο; Δεν υπάρχει ελευθεροκοινωνία; Τα σύνορα κλείνουν; Αφού πληρώνονται οι τελώνηδες υπερωρίες, τι χρειάζονται τα ΔΕΤΕ; Για να καλυφθούν οι έλεγχοι εκτός ωραρίου; Δεν είναι υποχρέωσή τους; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν υπάρχουν 24ωρες βάρδιες στα τελωνεία των σημείων εισόδου; Δηλαδή αντίστοιχα,οι αστυνομικοί που ελέγχουν διαβατήρια ή οι υπάλληλοι της ΥΠΑ που εξυπηρετούν αεροπλάνα, ή δεν ξέρω ποιοί άλλοι, πρέπει να παίρνουν εκτός από υπερωρίες και νόμιμο φακελάκι για να κάνουν τη δουλειά τους; Σοβαρά;
   Και επανέρχομαι και στο θέμα του ποσοστού που παίρνουν και μοιράζονται οι τελωνειακοί από κάθε λίτρο καυσίμου που αγοράζουμε. Γιατί δεν το λέτε; Αν είναι ψέμμα διορθώστε με.

 35. Μια τελωνειακος avatar
  Μια τελωνειακος 30/01/2010 20:24:34

  Είναι επώδυνο να μπαίνει κανείς στη διαδικασία να προσπαθήσει να πείσει προκατειλημμένους ανθρώπους και να απολογείται για έναν ολόκληρο κλάδο απέναντι σε εκ των προτέρων αρνητικά διακείμενους, που ίσως δεν επιθυμούν το διάλογο αλλά τη δημιουργία εντυπώσεων.Επιμένω όμως:"σταυρώστε" τον τελωνειακό αν φταίει αυτός για ότι άσχημο, κακό και λίγο ζούμε σήμερα.εξοντώστε λεκτικά όποιον θεωρείτε υπεύθυνο για αυτό το χάλι,για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τη διαφθορά, την απατεωνίστικη στάση ζωής, την έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης γενικά,σε ανθρώπους και αξίες.με αναθέματα όμως και κατάρες, δεν αλλάζει τίποτα. ειλικρινά με πειράζει πολύ να ακούω όλα αυτά που λέτε για τις Δοιράνες κ.λ.π., και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί δικαίως να τα λέτε, αλλά δεν μένω εκεί. μπορώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου, με αξιοπρέπεια και ευθύνη;μπορώ να μην επιτρέπω να συμβαίνουν γύρω μου όλα αυτά που επιτείνουν την παρανομία και τηην αδικία γενικά στη ζωή μας, όταν έχω αυτή τη δυνατότητα; αν δεν αλλάζει πια ο κόσμος συλλογικά με επαναστάσεις, ας τον αλλάξουμε σιγά σιγα ατομικά, ο καθένας ξεχωριστά, συνειδητοποιώντας πρώτα πώς πρέπει να είναι ο εαυτός μας, και κατ΄επέκταση η κοινωνία.γιατί αν στο τέλος κάθε εξωτερικευμένης σκέψης, που προβάλλουμε εδώ για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που μας αφορούν, δεν υπάρχει η πρόθεση και η ελπίδα να αλλάξουν έστω κάποια πράγματα, τότε φοβάμαι ότι κάνουμε σαν μικροπολιτικάντηδες, χωρίς εξουσία.όσοι θα γελάσουν με όσα γράφω, μάλλον δεν είναι έτοιμοι να στείλουν τον διεφθαρμένο τελωνειακό φυλακή αλλά θα δώσουν ενδεχομένως το δωράκι τους για να εξυπηρετηθούν καλύτερα, και μετά θα τον βρίζουν ατελείωτα.μπορούμε εκτός από απαξιωτικά σχόλια να βρούμε και καμιά πρόταση, καμιά λύση;;
  Δεν περιμένω και μεγάλη (!) στήριξη στην απεργία που θα κάνουμε την άλλη εβδομάδα.δέχομαι ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην έξοδο από την κρίση, αλλά οι όντως καλά αμειβόμενοι υπάλληλοι του δημοσίου έχουν γίνει ο νούμερο ένα κινούμενος στόχος, όχι χωρίς λόγο!Αν τα περιβόητα ΔΕΤΕ περικοπούν κατά πολύ, όπως προωθείται,θα ναι άλλη μια νίκη σε βάρος κεκτημένων και δικαιωμάτων εργαζομένων!όλων των εργαζομένων, γιατί έρχεται εξίσωση προς τα κάτω. "οι τελωνειακοί σας σκανδαλίζουν με τους μισθούς τους;;θα τους περικόψω και αυτούς, ώστε να χωνέψετε και σεις καλύτερα την αδικία σε βάρος σας. Ποιος νοιάζεται εάν τα τελωνεία δουλέυουν οχτάωρα γιατί οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται, ποιος νοιάζεται εάν μειωθούν τα δημόσια έσοδα,ποιος νοιάζεται αν θιγούν κάποιοι χιλιάδες υπαλληλοι ακόμη"; περιμένω ότι κάποιους θα τους χαροποιήσει αυτό, γιατί θα πάψει να τους τρώει το μόνιμο άγχος που έχουμε σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας, του τύπου "γιατί αυτοί και όχι εγω".οι διακρίσεις πάντως ξεκίνησαν και όχι προς όφελος των τελωνειακών. Ψάξτε την από 25.1.2010 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για τη μείωση κατά 10% των πιστώσεων, στο site του Υπουργείου, για να πάρετε μια πρώτη γέυση για το ποιοι κλάδοι και συντεχνίες εξαιρούνται ρητά από το Πρόγραμμα σταθερότητας!! Ποιοι άλλοι, οι πρώτοι τη τάξη πολίτες αυτής της χώρας, που ευθύνην καμίαν φέρουσι για την δημοσιονομική και εθνική χεωκοπία μας!

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ Μια τελωνειακος 30/01/2010 21:00:05

   Αγαπητέ τελωνειακέ υπάλληλε

   Μερικές προτάσεις:

   1) Οποιος τελωνειακός πιαστεί να χρηματίζεται, να απολύεται αμέσως! (εννοείται ότι τα διάφορα ένδικα βοηθήματα κατά της ανωτέρω απόφασης εξακολουθούν να ισχύουν. Απλά αυτή θα είναι η πρώτη και η μοναδική ποινή)
   2)Οποιος εισαγωγέας ή εξαγωγέας βοηθήσει στην καταγγελία ή στη σύλληψη χρηματιζόμενου τελωνειακού να έχει σημαντικότατη φολορογική ελάφρυνση.
   3)Τα πειθαρχικά σας συμβούλια να απαρτίζονται από δικαστές. Αποκλειστικά. Ή κατά πλειοψηφία.
   4)Τα ΔΕΤΕ θα μοιράζονται στα τελωνεία κατ' αναλογίαν των επιτυχιών τους στην αντιμετώπιση ή εξάρθρωση των τελωνειακών παραβάσεων. θα λαμβάνεται βέβαια υπόψη και ο όγκος των συναλλαγών που θα έχει κάθε τελωνείο.
   5)Υα τελωνεία θα φύγουν από το Υπ. Οικονομίας και θα υπάγονται κατευθείαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
   6)Ελεγκτές των τελωνείων, οι οποίοι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τελωνειακό που θα χρηματίζεται (και αφού τελεσιδικήσει το αδίκημα), θα κερδίζουν μπόνους ίσο με το 25% της ζημιάς που έκανε ο τελωνειακός υπάλληλος στο Ελληνικό Δημόσιο, με κατώτερο όριο τις 3.000€ και χωρίς όριο για το ανώτερο.
   7)Οι νέοι υπάλληλοι στα τελωνεία θα πρέπει να είναι απαραιτήτως και αποκλειστικά απόφοιτοι οικονομικών σχολών, με μεταπτυχιακά στα οικονομικά και θα εκπαιδεύονται ειδικά για την Υπηρεσία Τελωνείων, στην οποία θα σταδιοδρομούν. Κανένας υπάλληλος δεν θα μπορεί να είναι στην ίδια θέση (προσοχή, "θέση" όχι "τελωνείο" !) πάνω από 2 χρόνια.

   Παρατηρήσεις ;

 36. Κρης avatar
  Κρης 30/01/2010 20:42:47

  ποιος ειναι ο κλαδος των Δημοσιων υπαλληλων που παιρνει

  επιδομα ΜΗ Πτυχιου στην ελλαδα ;

  δηλαδη οι με ρουσφετι και γλυψιμο με μονο τις γνωσεις της βασικης

  εκπαιδευσης εισερχομενοι στο Δημοσιο παιρνουν και επιδομα επειδη οι

  αλλοι οι σπουδαγμενοι το δικαιουνται ;

 37. Μια τελωνειακος avatar
  Μια τελωνειακος 30/01/2010 21:44:12

  Αγαπητέ Α.Κ.,
  επιτέλους κάποιες προτάσεις,
  α)Η νομοθεσία είναι ήδη εξαιρετκά αυστηρή για τους τελωνειακούς υπαλλήλους, αρκεί να σου πω ότι υπάρχει ειδικό άρθρο στον τελωνειακό κώδικα (ν.2960/01), βάσει του οποίου ο τελωνειακός υπάλληλος τίθεται σε δυνητική αργία μόνο με την άσκηση της ποινικής δίωξης για λαθρεμπορία, δηλαδή χωρίς να έχει βγεί καμία απόφαση κανενός δικαστηρίου, όταν σε όλες τις περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων απαιτείται τουλάχιστον απόφαση Εφετείου!έίναι αντισυνταγματική η διάταξη αυτή,και σκέψου πόσο άδικο είναι να την πληρώσει κανένας αθώος που έβαλε μια υπογραφή, επειδή ο εισαγγελέας δεν έπιασε από την αρχή την υπόθεση και άσκησε ποινική διωξη εναντίον του;;κατά τα άλλα, ευχής έργον να αδειάσει όλο το Δημόσιο από τους διεφθαρμένους, η τελεσίδικη καταδίκη συνεπάγεται έτσι και αλλιώς απόλυση. αν σε δικαστή φέρνουν υπόθεση με υπάλληλο που πιάστηκε επ αυτοφώρω να τα παίρνει, και στο τέλος αυτός αθώωνεται, τι να πω, δεν χρειάζεται να πω..
  β)συμφωνώ και επαυξάνω!
  γ)γενικά ίσως πρέπει να αναμορφωθεί η νομοθεσία για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ώστε να λειτουργούν ίσως με τη μορφή ανεξάρτητης διοικητικήςαρχής, να απαρτίζονται και από νομικούς με ειδικές γνώσεις, διότι και κατά το κοινώς λεγόμενο "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
  δ)τα ΔΕΤΕ είναι αμοιβή - αποζημίωση για υπερωριακή εργασία και αντίξοες συνθήκες εργασίας. Δεν ξέρω πως θα λειτουργούσε αυτό που προτείνεις στο Δημόσιο τομέα, η λογική του κινήτρου πάντως είναι σωστή. αλλά πιστέυω ότι η καλή αμοιβή που παίρνουμε τώρα είναι κίνητρο.
  ε)τι θα ωφελούσε να φύγουμε από το εκάστοτε υπουργείο για να υπαχθούμε απευθείας στον πρωθυπουργό;; με την έννοια ότι θα λογοδοτούμε απευθείας, ως περαιτέρω διασφάλιση για την τήρηση της νομιμότητας;;αν μπορούσε πρακτκά και διαχειριστικά να λειτουργήσει αυτό, γιατί όχι;;
  στ)πολύ μεγάλο το μπόνους για τους ελεγκτές, διαφωνώ. έτσι και αλλιώς υπάρχουν οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες Τελωνείων ήδη. Προτείνεις τη σύσταση ενός τμήματος εσωτερικών υποθέσεων στην Υπηρεσία μου, τύπου αστυνομίας, με σκοπό την αυτοκάθαρση στον κλάδο;;υπό σκέψη..
  ζ)υπαλληλοι Πανεπιστημιακών σχολών και με μεταπτυχιακό, συμφωνώ, τυχαίνει να κατέχω και τα δύο. προτείνω εκτός από οικονομικές σχολές και τις νομικές, γιατί στα Τελωνεία υπαρχουν δικαστικά τμήματα με δύσκολο αντικείμενο, πληροφορικής γιατί όλα πλέον γίνονται μέσω του πληροφοριακού συστήματος, χημικούς μέσα στο Τελωνείο,αλλά και κάθε άλλο πτυχιούχο που έχει όρεξη να δουλέψει.αυτά προς το παρόν.
  Καλό βράδυ

 38. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/01/2010 22:11:47

  Πιστεύω ότι η "μια τελωνειακός" είναι ειλικρινής. Η δαιμονοποίηση επαγγελματικών κατηγοριών με βρίσκει αντίθετο. Αντίθετο με βρίσκει και το μίσος συλλήβδην κατά επαγγελματικών ομάδων, ανεξάρτητα του αν ασκούν συμπαθητικό ή αντιπαθητικό επάγγελμα.

  Η ζωή εμένα με έμαθε ότι είναι ο προσωπικός παράγων που κάνει τη διαφορά.
  Κάθε άνθρωπος ξεχωριστά δικαιώνει ή αμαυρώνει αυτό που κάνει.

  Για παράδειγμα, τιμώ, αγαπώ και στηρίζω τους ήρωες-γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων.
  Όλοι τους βρίζουν σαν "φακκελάκηδες". Καμμία αντίρρηση στο να έχουν την άποψή τους.
  Αλλά έχω προσωπική εμπειρία από οχτώ περιστατικά, έκτακτα και μη. Κανένας γιατρός δεν ζήτησε τίποτα και έκαναν τα πάντα. Γιατί λοιπόν να αποδεχθώ την άποψη ενός υβριστή των γιατρών;

  Αν κάποιοι τελωνειακοί έβγαλαν Μαζερατι δεν σημαίνει ότι κάθε τελωνειακός είναι διεφθαρμένος.
  Όπως κάθε δικαστής δεν τα παίρνει από παραδικαστικό κύκλωμα.
  Όπως κάθε δικηγόρος δεν "στήνει" δίκες.
  Όπως κάθε δημοσιογράφος δεν κάνει εκβιασμούς με την πένα του.
  Όπως κάθε αγρότης δεν είναι επιδοτούμενος κηφήνας.

  Υπάρχει μόνο μια κατηγορίες όπου ισχύει το "κάθε" :
  - κάθε "αεριτζής", δήθεν "επιχειρηματίας" , χρηματοοικονομικός τζογαδόρος είναι παράσιτο.

  Και υποστηρίζω ότι η τάση να ισοπεδωθούν τα εισοδήματα, ανεξάρτητα του αν σήμερα αυτό είναι ένα επιχείρημα για να υποστηρίξουν οι τελωνειακοί ορισμένα επαγγελματικά προνόμια, είναι κεντρική πολιτική επιλογή εκπορευόμενη από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους.

  Το ίδιο ισχύει για τα επαγγέλματα που περικλείουν ειδικότητα ή επιστημοσύνη. Για ποιο λόγο να γίνει κάποιος καλός στον τομέα του όταν κάθε άσχετος με ένα ΙΕΚ επαρχιακής πόλης της Λετονίας θα μπορεί να εγκαθίσταται παντού και να ασκεί επάγγελμα; Αυτή η «τάση»-επιλογή της ΕΕ θα μάς επιστρέψει σε κοινωνικό μεσαίωνα ημιμαθών σκιτζήδων.

  Και, το'χω ξαναγράψει : όταν κάθε μηχανικάκος γυρνάει με τα κοχίμπα στο στόμα ασκώντας και καλά "επίβλεψη" αλβανικών συνεργείων, και ζητάει 6.000 €/μ2 για ένα κατασκευασμένο από τριτοκοσμικά συνεργεία διαμέρισμα γιατί ένας εργαζόμενος να μην έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα;

  ***
  Τελωνειακοί : θα πρέπει να κάνετε ανάλυση των συνθηκών του επαγγέλματός σας και των αμοιβών σας και να διαμορφώσετε πρόταση εφαρμοστέα στις σημερινές συνθήκες. Όχι μόνο "μην μάς θίγετε τα κεκτημένα". Όλοι χάνουν. Και στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Προφήτης 30/01/2010 22:19:10

   την "μία τελωνειακό" την γέννησαν και την μεγάλωσαν τίμηοι αγρότες. Δεν θα μπορούσε νά ΄ναι κάτι άλλο. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις δεν έχεις δεύτερη επιλογή.

 39. ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 avatar
  ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 30/01/2010 23:36:45

  Πιστεύω ότι η « μια τελωνειακός» με κάλυψε.
  Απαντώ στον Strange Attractor που έχει το μεγαλύτερο μένος απέναντι στους «Τελώνηδες » χωρίς να γνωρίζει, και κρύβει το επάγγελμά του. Τα σύνορα και τα μεγάλα τελωνεία για να είναι ανοικτά όλο το 24ωρο, δεν πληρώνει το Δημόσιο ούτε 1 ευρώ υπερωρία. Γι΄αυτό παίρνουμε τα ΔΕΤΕ από τον εισαγωγέα που θέλει τα τελωνίσει τη νύχτα η από οποιονδήποτε συναλλασσόμενο που δεν τον βολεύει το κανονικό ωράριο ή θέλει Τελωνειακή εργασία στο χώρο του. Όσο για τα καύσιμα κανένα γραμμάριο δεν προσκομίζεται στο Τελωνείο όπως προβλέπει ο νόμος για όλα τα εμπορεύματα αλλά ο Τελωνισμός αυτών γίνεται στην έδρα της επιχείρησης και όλο το 24ωρο . τα υπόλοιπα έχουν αναφερθεί από τους προλαλήσαντες στο παρόν φόρουμ και ίσως δεν είναι τιμητικό να απολογείται μια κατηγορία εργαζομένων για την επικείμενη απεργία της προς περιορισμό της μείωσης των απολύτως νομίμων και με δικαστικές αποφάσεις κεκτημένων της εδώ και 100 χρόνια. Οι συνθήκες εργασίας μας , η επικινδυνότητα, οι δυσκολίες η προσφορά μας στον προϋπολογισμό κατά 40%, η δίωξη του λαθρεμπορίου, των ναρκωτικών της αρχαιοκαπηλίας, η είσπραξη στων κοινοτικών πόρων με τους οποίους δίδονται οι επιδοτήσεις, ο έλεγχος του τι τρώμε και πίνουμε, και πολλά άλλα δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν εδώ.
  Όσο για το «δίχτυ ασφαλείας » που λέει ο « προφήτης » απλά μας προστατεύει από την απόλυση για το έτσι γουστάρω του εργοδότη όχι από οτιδήποτε άλλο. Ευτυχώς που υπάρχει αυτό στους Δ.Υ. γιατί θα είχαμε πολλές « πλατείες Κλαυθμώνος » και δεν θα υπήρχαν εργαζόμενοι να πρωτοστατήσουν σε διεκδικήσεις που κερδίζονται σταδιακά πράγματα που επεκτείνονται και σε άλλες ομάδες εργαζομένων. Στόχος μας πρέπει να είναι η εξομοίωση προς τα πάνω όχι προς τα κάτω.
  Όσο για τις αναιτιολόγητες κακίες ορισμένων δεν τις σχολιάζω . μας στήνουν απέναντί τους και δεν δέχονται καν να μας ακούσουν -μήπως είναι λίγο φασιστικό ?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 31/01/2010 00:35:30

   Μια και μίλησες για φασισμό, ένστολε συνσχολιαστή, όταν στήνατε εσείς στο τοίχο τον κάθε φουκαρά που ήθελε να φέρει ένα βίντεο, και του αποσπούσατε νόμιμα ή μη ισόποσο ποσό της αξίας αγοράς του, αυτό τι ήταν; Κατηχητικό; Καλώς ή κακώς ο κλάδος των τελώνηδων δεν είναι από τους πιο συμπαθείς στο κόσμο διότι οι παλιότεροι τουλάχιστον συμπατριώτες μας γνωρίζουν...

  • Tsolias avatar
   Tsolias @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 31/01/2010 00:48:40

   Επικινδυνότητα; Σε τι; Να είναι σημαδεμένα τα χαρτονομίσματα; Πρόσεχε το καλσόν να μη σχιστεί μόνο.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 31/01/2010 00:58:56

   είναι αυτονόητο πως ένα παχύδερμο τελωνειακός που έχει φάει του σκασμού, δεν έχει καμμία ευαισθησία να έρθει εδώ να υπερασπισθεί τον κλάδο του. Αυτό το κάνουν όσοι ασφυκτιούν, υγιείς όντες, διαβιούντες εντός σήποντος πλέγματος. Και είναι τουλάχιστον προν τιμήν τους. προσωπικής.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 31/01/2010 01:14:11

   Το μπλέκεις. Κάποιοι εργάζονται ΚΑΙ σκληρά ΚΑΙ με ανασφάλεια.
   Σαν "τέκνα ενός κατώτερου Θεού".
   Συνεπώς όσοι εργάζονται με δίχτυ ασφαλείας οφείλουν να τους σκέφτονται όταν διατυπώνουν αιτήματα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εξομοιωθούν οι πάντες προς τα κάτω.
   Το αντίθετο, και μάλιστα προσωπικά συμφωνώ σε αιτήματα εργαζομένων για εισοδηματική βελτίωση, αρκεί να μην είναι προκλητικά ή δημιουργούν κοινωνικούς διαχωρισμούς και ελιτίστικες συντεχνίες. Και δυστυχώς η συντεχνιακή λογική υπήρξε ο κανόνας στην Ελλάδα, το 1980-2010.

   Μην ξεχνάς ότι είστε "εργαλείο" για την άσκηση της κρατικής πολιτικής, απαντάω μ' αυτό στον Strange, αυτοί που γίνονται προσωπικά αντιπαθείς -πέρα από τον προσωπικό σαδισμό και εξουσιομανία μερικών- για να εισπράττει το Δημόσιο.
   Άρα όλα δικά σας δεν γίνεται. Και σιγουριά εργασίας και καλές συνθήκες και καλές απολαβές και αγάπη του κόσμου.

   Όμως πουθενά "διεκδικήσεις που κέρδισαν σταδιακά πράγματα" για τον δημόσιο τομέα δεν είχαν αποτέλεσμα επέκτασή τους και στον ιδιωτικό και θα ήταν εξωπραγματικό αν γινόταν.
   Αντίθετα οι αναιρέσεις εργασιακών "δικαιωμάτων" στον ιδιωτικό τομέα επεκτάθηκαν και στον δημόσιο, βλ. ασφάλιση ΙΚΑ σε νεοδιοριζόμενους ΔΥ κλπ.

  • Χοληδόχος avatar
   Χοληδόχος @ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951 03/02/2010 02:36:28

   Ερωτηση: Το "κεκτημενο" αποτελει δικαιωμα; "Κεκτημενο" σε βαρος ποιου; Μα φυσικα εις βαρος του καταναλωτη. Αυτος ειναι τελικα που πληρωνει τα ΔΕΤΕ στους τελωνειακους. Κι αφου ρε "ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΕ" σε πληρωνουμε, μεσω των φορων μας, να κανεις την δουλεια σου, κι αφου παρεις και την μιζα σου, γιατι θα πρεπει να σε ξαναπληρωσουμε:::::
   Φυσικα και ολοι θελουμε παραπανω εσοδα, αλλά αυτα πρεπει να τα πληρωσει καποιος που ΠΑΡΑΓΕΙ, και σεις δεν παραγετε, υπηρεσιες προσφερετε και μαλιστα χειριστου ειδους. Αναλογιζεσαι αν εγω εξισωσω τον μισθο του υπαλληλου μου με τον δικο σας, θα πινεις το καφεδακι σου με 50€; Αν η δικη σου δουλεια ειναι κουραστικη και ανασφαλης, τι να πει ο οικοδομος, ο κτηνοτροφος, ο αγροτης; (Οι οποιοι, παρεμπιπτοντως παραγουν και κατι). Ειναι ασφαλης ο οικοδομος; παιρνει ρεπο ή αδεια ο κτηνοτροφος; διαγει πλουσιο βιο ο αγροτης;

   40% στον προυπολογισμο;;; απο που ρε μεγαλε; κι αν ναι ειναι απο την τσεπη την δικη μας οχι την δικη σου.

   Διωξη του λαθρεμποριου;;; Πλακα με κανεις;
   Κατα την επιστροφη μου απο διακοπες σε ξενη χωρα, περιμενωντας 3:30 ωρες στον ελεγχο διαβατηριων εμεινα απο τσιγαρα. Ρωτωντας εναν μπατσο μου ειπε οτι μπορω να βρω τσιγαρα στο Duty Free. Παω να παρω, μου λενε οτι δεν πουλανε πακετα αλλά μονον κουτες. Παιρνω μια κουτα την ανοιγω, βγαζω ενα τσιγαρο, κι αφου πηρα...μια ανασα επιστρεφω προς τον ελεγχο δαιβατηριων οπου ενας τελωνειακος μου φωναζει: -Που πατε κυριος; Το και το του λεω εμεινα απο τσιγαρα.
   -Ααααα, μου λεει απαγορευεται να εισαγετε στην χωρα κουτες με τσιγαρα. Μα του λεω εγω ενα πακετο ηθελα αλλά αναγκαστηκα να αγορασω κουτα. -Δυστυχως μου λεει απαγορευται, θα σ' αφηνα (μου λεει συνωμοτικα) αλλά ειναι ο συναδελφος εδω και μας βλεπει. Ετσι η κουτα με τα τσιγαρα που ειχα αγορασει 5' πριν εγινε....καπνος στο βωμο των ευσυνειδητων διωκτων του λαθρεμποριου.

   Διωξη ναρκωτικων;;;; αν δεν ερθει το "καρφι" ουτε που παιρνετε χαμπαρι τι περναει κατω απο την μυτη σας.

   Κι αφου ξερετε οτι συναδελφοι σας "τα παιρνουν" γιατι ποτε δεν κανατε μια απεργια, ετσι για τα ματια του κοσμου, να ξεκινησει μια καθαρση στον κλαδο σας;
   Εσεις δεν διεκδικειτε, ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ !!!

   ΟΧΙ ΣΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.

 40. αδιόριστη εκπαιδευτικός avatar
  αδιόριστη εκπαιδευτικός 31/01/2010 01:37:21

  Προς όλους εσάς που τα παίρνετε βαρέως με τους τελωνειακούς που παίρνουν και καλά ΄΄πολλά΄΄ φράγκα : Βλέπετε το δέντρο,,, χάσατε το δάσος .. για πολλούς λόγους δεν πρόκειται να προχωρήσει μπροστά αυτός ο τόπος ..όμως και γιατί είμαστε κοντόφθαλμοι και κακομοίρηδες.. έλλειψη παιδείας , γενικότερα..

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 02/02/2010 22:44:05

   Η παιδεία στάζει από το ασυνάρτητο συντακτικά και νοηματικά σχόλιο σου.
   Και συγνώμη, αλλά τι στο διάολο σημαίνει επιτέλους το αδιόριστος εκπαιδευτικός; Ποτέ δεν τον κατάλαβα αυτόν τον νεοελληνικό νεολογισμό. Εκπαιδευτικός είναι κάποιος που προφανώς εργάζεται στην εκπαίδευση. Κάποιος όμως που απλά τελείωσε ένα ΑΕΙ π.χ θεολογίας, ίσως είναι πτυχιούχος θεολογίας. Τίποτα άλλο. Αν ήθελε να δουλέψει στη ΝΑΣΑ, θα λεγόταν αδιόριστος υπάλληλος της ΝΑΣΑ; Όχι βέβαια. Άρα; Όσες πιθανότητες έχει για εκεί, ή οπουδήποτε αλλού, έχει κια για την εκπαίδευση.
   Άρα τι στο διάολο σημαίνει αδιόριστος εκπαιδευτικός;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 02/02/2010 23:04:19

   Προφανώς, Strange Attractor, σημαίνει έναν απόφοιτο ΑΕΙ που πέτυχε στον αντίστοιχο διαγωνισμό ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς
   και, δυστυχώς, παραμένει αδιόριστος.
   Να σημειώσω ότι στην Ιταλία, ακόμα και οι θέσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται με διαγωνισμό. Μόνο που τους επιτυχόντες το κράτος είναι υποχρεωμένο να απορροφήσει μέσα σε λίγα χρόνια. Και μέχρι να τους απορροφήσει, δεν ξαναγίνεται διαγωνισμός (αντίθετα με τον ΑΣΕΠ που προφανώς έχει και μια θλιβερή πτυχή εισπρακτικής φύσεως)

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 02/02/2010 23:15:44

   Δεν ξέρω πόσο χρονώ είσαι Τζασμίν, αλλά ο όρος χρησιμοποιείται "εξ υπ`ανέκαθεν" που λένε και οι (αδιόριστοι) εκπαιδευτικοί, πολύ πριν υπάρξει δηλαδή ΑΣΕΠ ή θεσμοθετηθούν οι διαγωνισμοί για τους καθηγητές. Επί επετηρίδας ακόμη. Επί Παπάγου...

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 02/02/2010 23:16:37

   jasmin
   και στην Ελλάδα ο διορισμός των Νοσοκομειακών γιατρών με διαγωνισμό γίνεται και μάλιστα σε κάθε προκήρυξη διορίζεται ο έχων τα περισσότερα προσόντα όπως ορίζεται από το σχετικό νόμο. Οι υπόλοιποι δεν απορροφούνται από πουθενά και αν θέλουν να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ υποβάλλουν εκ νέου χαρτιά σε κάθε προκήρυξη. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο άγρια αφου λόγω κομματοσκύλων. πιθανώς ένας ιατρός να έρχεται μονίμως 2ος επί συνόλου 40-50 υποψηφιοτήτων και να μην απορροφάται πουθενά. Μην αναφέρεις την Ιταλία ως παράδειγμα, είναι πιο εύκολα εκεί τα πράγματα!

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 02/02/2010 23:52:26

   Αυτό εννοούσα και εγώ, Βρασίδα.
   Ότι στην Ιταλία είναι πιο εύκολα.
   Και εννοείται χωρίς βύσματα.
   Και ειδικά στους γιατρούς και στα νοσοκομεία
   δεν υπάρχει φακελάκι.
   Και οι περισσότεροι Ιταλοί προτιμούν τα δημόσια ως πιο αξιόπιστα.
   Ακόμα και στα Πανεπιστήμια Ιατρικής, οι καθηγητές δεν πάνε οικογενειακά όπως εδώ. Το ίδιο και με την έρευνα και τις δημοσιεύσεις. Καμιά σχέση με τους εδώ...

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 03/02/2010 00:16:47

   jasmin
   επέτρεψέμου να έχω άποψη γιατί έχω δουλέψει σε 5 ευρωπαϊκές χώρες. Οικογενειοκρατία υπάρχει παντού. Κομματοκρατία δεν υπάρχει. Ειδικά για την ιατρική την "επιβάλλει" ο νόμος του Ιπποκράτη. Στην Ευρώπη σαφώς και ευνοούνται οι γόνοι συναδέλφων και καλών οικογενειών όχι όμως εις βάρος του συστήματος. Και στην έρευνα και στις δημοσιεύσεις υπάρχει μαϊμουδιά απίστευτη. Η φροντίδα όμως για το εκάστοτε σύστημα κυριαρχεί και γι αυτό δεν βλέπουμε ανατροπές και φθόνο. Έχουν όλοι κατανοήσει τους κανόνεςτου παιχνιδιού και το σύστημα φροντίζει να είναι όλοι λίγο -πολύ ικανοποιημένοι. Εδώ περιμένουν όλοι να έρθουν στην εξουσία για του βγάλουν τα μάτια... του συστήματος.

  • ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
   ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ @ αδιόριστη εκπαιδευτικός 04/02/2010 21:52:33

   @ STRANGE ATTRACTOR
   ..Για να ξέρεις φίλε μου..αδιόριστος εκπαιδευτικός είναι αυτός που μπορεί να επιτυχεί στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ..και μετά από τη διεξαγωγή του επομένου ΑΣΕΠ να εξακολουθεί να μην έχει πλήρως απορροφηθεί,,αυτός που δουλεύει ωρομίσθιος και πληρώνεται ψίχουλα μετά απο 4,5 ή ακόμα και 6 μήνες..που συμπληρώνει φορολική δήλωση ώντας απλήρωτος..που προσπαθεί σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες να δείξει το σωστό δρόμο στα παιδιά σου..ή τουλάχιστον να τους δείξει το πώς θα τον βρίσκουν μόνα τους...

 41. Tsolias avatar
  Tsolias 02/02/2010 22:51:52

  Προφανώς κάπου θα είναι γραμμένο σε πέτρα ότι όποιος κακομοίρης τελειώνει μια σχολή θεωρείται καθηγητής!!! Συνεπώς όποιος δεν τρούπωσε ακόμα, αυτοαποκαλείται αδιόριστος καθηγητής. Και όλοι οι υπόλοιποι γιακουμήδες, το έχουμε δεχτεί ως ιδιότητα.

 42. Kurosaki Ichigo avatar
  Kurosaki Ichigo 02/02/2010 23:25:55

  Όταν δεν έχω τι να φάω, πεινάω.
  Όταν δεν έχω τι να φάω και ο άλλος δίπλα μου τρώει τυρόπιτες, αυτό με κάνει να πεινάω και να στενοχωριέμαι ακόμη περισσότερο.
  Τι πάει να πει «εξίσωση μόνο προς τα πάνω»? Και προς τα κάτω αν είναι, καλοδεχούμενη. Άλλο να πεινάς μόνος σου και άλλο να σου κάνουν και παρέα, το βλέπεις αλλιώς το πράγμα. Ορθολογικώς ανεξήγητο, αλλά ανθρώπινο.
  Ουσιαστικά αυτό που μας λένε οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι «και τι θέλετε ρε παιδιά τώρα δηλαδή, να πεινάσουμε όλοι μαζί? Και τι θα βγει έτσι?».
  Ε λοιπόν ΝΑΙ, ας γίνει έτσι. Προσωπικά θα το ήθελα και το δηλώνω απερίφραστα όσο μικρόψυχο κι αν ακούγεται. Τις αιχμηρές γωνίες του καπιταλισμού και των σκαμπανεβασμάτων του όταν τα πράγματα σκουραίνουν, να τις βιώνουμε και να τις αντιμετωπίζουμε όλοι οι μισθωτοί το ίδιο.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ Kurosaki Ichigo 02/02/2010 23:29:56

   όταν τα πράγματα πάνε καλά και πέφτουνε τα μπόνους, τα βιώνουμε μαζί; Στις καλές μέρες αυτά που κονόμησες τα μοιράστηκες με κανα δημόσιο υπάλληλο για να μοιραστείς τώρα μαζί του την ανέχεια;

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Kurosaki Ichigo 02/02/2010 23:33:42

   Βοηθός λογιστή φίλε, 28 χρονών. Δεν έχω δει ποτέ μου έως τώρα καθαρές αποδοχές άνω των 820 Ευρώ. Μιλάς σε λάθος άνθρωπο.

 43. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 02/02/2010 23:29:00

  Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα και Πρωθυπουργούς ...εν αναμονή, έχουμε Πρωταθλητές ...Χειμώνα, και γενικά έχουμε μια βιασύνη να φτάσουμε γρήγορα. Γιατί να μην έχουμε και αδιόριστους εκπαιδευτικούς?
  Άλλωστε, σύντομα θα μας παρουσιάσουν ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα το δημιουργούν οι «απέθαντοι συνταξιούχοι». Ενώ, όλοι οι άλλοι θα ονομάζονται απλά «μελλοθάνατοι πολίτες», για να εμπεδώσουμε και την ταπεινότητά μας.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Φυγόκεντρος 02/02/2010 23:45:32

   Έτσι κι αλλιώς όλοι εν δυνάμει νεκροί είμαστε.
   Τι δουλειά κάνεις;
   Είμαι συνταξιούχος εν αναμονή. Εσύ;
   Εν αναμονή θανάτου.
   Και πάει λέγοντας.
   Όταν όμως ανέβει στα 75 η ηλικία συνταξιοδότησης, θα λέμε: από το γραφείο στο νεκροταφείο.

  • Φυγόκεντρος avatar
   Φυγόκεντρος @ Φυγόκεντρος 03/02/2010 00:23:50

   Τώρα λύνεται, επιτέλους, το μυστήριο της μεσογειακής διατροφής ως θέμα υπουργικού συμβουλίου.
   Συζητήθηκε ως βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του συνταξιοδοτικού, γιατί αυξάνει το προσδόκιμο όριο ζωής.
   Προτάθηκαν άλλοι, περισσότερο συμφέροντες για το κοινωνικό σύνολο, τρόποι διατροφής, περιέχοντες περισσότερα κορεσμένα λιπαρά, με λαμπρό παράδειγμα την κουζίνα της φίλης γείτονος χώρας στα Ανατολικά.

  • Χοληδόχος avatar
   Χοληδόχος @ Φυγόκεντρος 03/02/2010 01:26:46

   Περα απ' ολη αυτη την διαμαχη (και δικαιολογημενα θα ελεγα) ο ελληνας δεν χανει το χιουμορ του, πικρο θα το ονομαζα, οχι black. Στην Ελλαδα ζουμε, αυτη ειναι η αληθεια. "Φυγοκεντρε" και "Stage Attractor" τα ευσημα για τα τελευταια σας σχολια που με εκαναν να γελασω απο βαθος καρδιας.

 44. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/02/2010 23:47:54

  Strange, πότε θα βγει το "αδιόριστος συνταξιούχος";

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Προφήτης 02/02/2010 23:52:56

   Κάτι σαν τους αγροφύλακες του Πολύδωρα, που κάποιοι απ` αυτούς συνταξιοδοτήθηκαν, άμα τη αναλήψει της εργασίας τους, διότι, λέει, είχαν ήδη καβατζάρει τα 60 ...
   Αλήθεια που είναι οι τιμημένοι αγροφύλακες μας ; Ο ΓΑΠ δεν έλεγε πως θα τους μετατάξει, και πως θα καταργήσει το ένδοξο σώμα τους; Κάνω λάθος;

 45. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/02/2010 00:02:18

  Πρώτη φορά αισθάνομαι τόσο καλά. Μήπως έχω πεθάνει;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Strange Attractor 03/02/2010 00:11:47

   Strange, δεν ξέρω εάν σε παρηγορεί,
   αλλά νομίζω ότι πολλοί νιώθουμε ακριβώς έτσι αυτές τις μέρες.
   Με όσους μιλάω είναι απελπισμένοι.
   Το άτομο-πρωθυπουργός κατάφερε να μας στερήσει και την ελπίδα.
   Ξέρεις τί με εξόργισε απόψε στο διάγγελμα πιο πολύ από όλα;
   Θα σου φανεί χαζό, αλλά με εξόργισε το μαύρο κοστουμάκι και η πένθιμη αντίστοιχη γραβατούλα. Τί ήθελε να πει δηλαδή ο ενδυματολόγος-κοράκι; "Πενθούμε και συμπάσχουμε που θα σας στείλουμε από το γραφείο στον τάφο;"
   (παρεπιμπτόντως, 28 χρονών είμαι)
   Εγώ λέω αντί να μας στείλουν αυτοί,
   ας τους στείλουμε εμείς πρώτοι εκεί που τους αξίζει.
   Και αντί για απελπισία, ας το γυρίσουμε στην οργή

  • Orestios avatar
   Orestios @ Strange Attractor 03/02/2010 00:27:25

   Γιασμίν, μα δεν βλέπεις τα οράματα?

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Strange Attractor 03/02/2010 00:59:43

   Προτιμώ να δω ράματα,
   Ορέστιε. Και σύντομα!

 46. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 03/02/2010 08:26:58

  Κάποτε συνέλαβαν τους ομοφυλόφιλους αλλά εγώ δεν πήγα να τους συμπαρασταθώ γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλους. Μετά συνέλαβαν τους Εβραίους αλλά και πάλι δεν πήγα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Έπειτα συνέλαβαν τους κομμουνιστές και ούτε και τότε πήγα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Ύστερα ήρθε και η δική μου η σειρά και τότε δεν ήρθε κανένας να μου συμπαρασταθεί. (Μπέρτολ Μπρεχτ)
  ΔΙΑΙΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΟΥΝ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 1000-2500-3000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ..ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΡΕ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΑΣΑΔΙΚΟ..ΑΙΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 03/02/2010 09:45:40

   Πάνο,
   Γιατί σκούζεις γράφοντας συνεχώς τα ίδια και τα ίδια;
   Μήπως νομίζεις ότι η οικονομική κρίση δεν είναι πραγματική όπως έλεγε ο Γιωργάκης πρίν κερδίσει τις εκλογές λέγοντας πιό πολλά ψέματα από τον πινόκιο;
   Όλοι είμαστε ταξιδιώτες στο καράβι, όλοι θα πληρώσουμε για να σωθούμε.
   Και κάτι άλλο.
   Μην μιλάς υποτιμητικά για τα 2-3000 ευρώ το μήνα γιατί στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν Δ.Υ. που να βγάζουν τέτοια λεφτά.
   Πχ. μια δασκάλα που δουλεύει εννιάωρο στο Βέλγιο και έχει προϋπηρεσία 15 χρόνια παίρνει καθαρά 1700 ευρώ και μονιμοποιείται 15 χρόνια μετά τον αρχικό διορισμό της και μάλιστα με ετήσια (σκληρή) αξιολόγησή της.
   Μία Ελληνίδα μονιμοποιείται από την πρώτη μέρα, βγάζει τα ίδια σχεδόν λεφτά και δουλεύει 4 ώρες την ημέρα.

 47. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 03/02/2010 11:11:30

  ΠΡΑΣΙΝΑΛΟΓΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ,τι θέλεις?μειώση του κόστους εργασίας?
  να συνεχιστεί η ασυδοσία των τραπεζιτων?τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των μίντια να επιβάλλουν την χούντα της μοναδικής λύσης?
  ΟΧΙ πρασινάλογε δεν είμαστε ταξιδιώτες στο ιδιο καράβι,όταν η κερδοφορία βρίσκονταν στα ύψη,όταν κάποιοι λεηλατούσαν τα ασφαλιστικά τάμεια,όταν οργίαζαν με το χρηματιστήριο, δεν είμαστε μαζί..όπως δεν είμαστε και με εσένα μαζί..διάβασε "εάν μπορείς" το "περί εθελοδουλείας",ίσως υπάρχει ελπίδα ακόμη για σένα...

 48. δημητρης avatar
  δημητρης 03/02/2010 11:21:46

  Το παιχνιδι των αρπακτικων το παιζουμε καλα εμεις τα κοροιδα.
  Αυτος ο τυχαρπαστος δημοσιογραφος παπαγαλακι με το δηθεν υφος μπορει να μας πει τι δουλεια κανει εκτος του οτι γυρναει ολη μερα στο υπουργειο Οικονομιας και παιρνει τα σημειωματα του υπουργου (ως τσατσα)και μας τα πλασαρει σαν περισπουδαστες αναλυσεις.Και εν τελει ας μας πει ποσα τσεπωνει,τι φορους πληρωνει( μηπως το λαμογιο φορολογειται με 10%;) και τι διπλωματα ή μεταπτυχιακα (!) εχει και απο που τα πηρε.
  Αποτελει και αυτος μερος της στρατιας των γαλαζοπρασινων ΜΜΕ που τα εχουν βαλει γενικα με τους δημοσιους υπαλληλους για να αποσιωπουν τα δικα τους αισχη.

 49. Αυτό είναι από τα απίστευτα | Search Top Greek Blog avatar
  Αυτό είναι από τα απίστευτα | Search Top Greek Blog 03/02/2010 18:48:02

  [...] post Ένας τελωνειακός υπάλληλος απαντά.. αναρτήθηκε την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008. Και [...]

 50. Maverick avatar
  Maverick 21/02/2010 00:18:54

  Απαντώντας κυρίως στους :1)ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ - 951, και 2)Μια τελωνειακος,θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα πράγματα θα ήταν κατά πολύ καλύτερα για τον Κλάδο σας, όπως δηλ. ισχύουν σε όλα τα Κράτη της Ε.Ε. και Η.Π.Α., εάν εφαρμόζατε κατά γράμμα, (By the Book) την ισχύουσα νομοθεσία (λαθρεμπόριο, νομιμοποίηση εσόδων κλπ, έλεγχος ρευστών στα σύνορα...ΘΕΜΟΣ..) προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς καμία διάκριση. Ενώ τώρα εσείς είσαστε οι απολογούμενοι.
  Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για εσάς. Τότε θα βλέπατε το "γλύψιμο" που θα είχατε από όλη την ελληνική κοινωνία, η οποία διακρίνεται κυρίως από θρασυδειλία. Ο νοών νοείτω

 51. Μια τελωνειακος avatar
  Μια τελωνειακος 22/02/2010 17:49:51

  έχεις δίκιο maverick και ασφαλώς είναι οι ίδιες οι συμπεριφορές κάποιων συναδέλφων που έχουν δώσει το δικαίωμα να μας λοιδωρεί όλη η κοινωνία και να μην αναγνωρίζει ούτε το "σημαντικόν" ούτε την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας. ωστόσο, δεν μπορώ να μη διαμαρτύρομαι για τις στοχευμένες, επιτηδευμένες και κακόβουλες, προσβλητικές και πλήρως απαξιωτικές επιθέσεις που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ!γιατί υπάρχει και η άλλη όψη, οι συνάδελφοι που εργάζονται τίμια και σκληρά, έχοντας αδιαφορήσει ολοκληρωτικά για παλιότερες μικροσυντεχνιακές νοοτροπίες, έχουν δώσει δε από τη θέση τους και τη μικρή τους μάχη για να σταματήσουν τα όποια "παρατράγουδα". στον κλάδο μας πιστέυω ότι όσο θα ανανεώνεται ο στόλος,τόσο θα πλέει καλύτερα και το καράβι, και μακάρι κάποια στιγμή να το αλλάξουμε τελείως και αυτό.
  δεν έχω να πω τίποτα άλλο παιδιά, απλά φοβάμαι για τις μέρες που έρχονται!όχι μόνο επαγγελματικά, γιατί χάσαμε και θα χάσουμε μεγάλο μέρος των αποδοχών μας, η εξίσωση των αποδοχών προς τα κάτω είναι πλέον γεγονός. είναι η πιο μεγάλη αδικία να πληρώνουμε για τα σπασμένα άλλων, ωστόσο ο συνεχής καλλιεργούμενος φόβος της χρεωκοπίας και η ανασφάλεια της δημοσιονομικής κρίσης, με τα οποία έχει μεθοδικά εμποτιστεί η ψυχή κάθε πολίτη εδώ και μήνες, μας έχουν καθηλώσει στους καναπέδες μας να αγωνιούμε για την έκβαση της κρίσης, όντες έτοιμοι πλέον να απεκδυθούμε δικαιωμάτων μας, αρκεί στο τέλος να σωθεί η χώρα!η τρομολαγνεία είναι δοκιμασμένη συνταγή, δεν σου αφήνει ψυχική δύναμη να βγεις στο δρόμο, ούτε για την από τους υποστηρικτές εταίρους μας υποδεικνυόμενη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ούτε για την απελευθέρωση των απολύσεων ούτε για τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας ούτε για την επιχειρούμενη διάλυση και κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, δικαιοσύνης και πρόνοιας! ούτε καν για το έμμεσο καθεστώς υποδούλωσης στο οποίο εξαναγκάζεται (!) να εισέλθει η χώρα και κατ΄επέκταση οι πολίτες της. μήπως έχω υποστεί υποσυνείδητα δραστική "πλύση" εγκεφάλου και ανησυχώ υπερβολικά;;

  • starouxasapakliaka avatar
   starouxasapakliaka @ Μια τελωνειακος 17/02/2011 18:33:59

   Πριν 30 τοσα χρονια μας λέγανε να μην λεμε οτι παίρνουμε δετε να που φτασαμε

 52. JOHN avatar
  JOHN 21/11/2010 13:33:20

  Όταν όμως όλοι εμείς θέλουμε να πάμε κάπου ή ερχόμαστε από κάπου και πρέπει να περάσουμε από Τελωνείο, όποια ώρα της ημέρας και να είναι..τότε μας αρέσει...
  Δεν σκέπτεστε οτι αυτοι οι επαγγελματίες δουλεύουν οταν εμείς καθόμαστε(αργίες) ή κοιμόμαστε(νυχτερινές βάρδιες)...Για το λόγο αυτο...το να τους επιτιθέμεθα είναι άδικο...

 53. MAKRI PARASKEYI avatar
  MAKRI PARASKEYI 15/02/2011 17:56:14

  opoios ta vale me ta dete ta evale me ta idia toy ta xrimata mis8o

 54. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 15/02/2011 18:10:07

  TA DETE ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΕΣΩΖΕ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ 1120 ΔΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ....ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΟΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

 55. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 15/02/2011 18:18:15

  Η ΣΑΛΟΣΠΥΡΩΣΗ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΤΕ ΟΧΙ .ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΛΑΘΡΑΙΜΠΟΡΟΥΣ ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ - ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ

 56. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 16/02/2011 11:36:18

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΑΛΟΣΠΙΡΟΣΗ= ΛΕΠΤΟΣΠΥΡΟΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 57. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 16/02/2011 11:39:21

  ΘΑ ΕΛΘΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΩΝ 2.000ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΔΟΕ

 58. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 03/03/2011 14:16:08

  1κανετε μια βαρδια νυκτερινη και περνετε 4 μερεσ πρεπο
  2 φιλοσ τελωνειακοσ μεσα σε 4 χρονια (τωρα) εχει παρει 2 σπιτια και τωρα παει και για αλλο
  3 περνετε δανεια απο το παρακ. δανειων χωρισ τοκουσ
  4 ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…………..

  ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?
  ΠΟΣΑ CONDEINER ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ?
  ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΡΙΦΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ?
  ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΚΟΜΑ?
  ΜΗ ΤΟ ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΛΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.

 59. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 22/03/2011 09:00:37

  ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ .ΤΑ ΔΕΤΕ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΤΕ ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΒΕΡΤ ΚΑΙ ΔΡΕΤΑΚΗ ΕΙΧΑΝ ΠΑΓΩΣΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ν.Δ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΦΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΓΛΥΦΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ .ΑΣ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΦΑΠΑΞ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ .ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

 60. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 22/03/2011 09:06:11

  as mas apantisoun oi kirioi ti ginete me to EFAPAKS-EPIKOYRIKA

 61. MAVERICH avatar
  MAVERICH 22/03/2011 17:53:17

  Στον Εισαγγελέα "Χρήστο" μου, στον Εισαγγελέα αν έχεις στοιχεία. Και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του "Χρηστάκη", όχι μόνο λόγια και ο νοών νοείτω !!!

 62. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 22/03/2011 19:29:20

  Περιμένουμε το ΕΦΑΠΑΞ - και τα ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ εμεις οι ξύπνιοι τελωνειακοί που ειναι και δικά μας χρήματα σαν συνταξιούχοι δεν πληρωνόμαστε ΔΕΤΕ να σας χαρώ και όλοι οι παλοιοί τελωνειακοί συνταξούχοι είναι σαν τον μπακαλόγατο του ΙΚΑ αυτα εξαιρετικα σε όσους νοιάζονται για τα ΔΕΤΕ ΟΣΟΝ αφορά τα διαφορα λαμόγια αυτα βοήθεια τους

 63. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 22/03/2011 19:32:11

  καλο θα ήταν ολα τα καλόπαιδα που έχουν ονόματα να τα βγάλουν στην φόρα γιατί οι απειλές δεν λένε τίποτα

 64. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 22/03/2011 19:36:57

  Aλήθεια γιατί στο Ενιαίο μισθολόγιο κρατάνε το επίδομα θέσης όπως και οι τεκωνειακοί που δεν έβλεπαν λιμάνι-αεροδρόμιο και πληρώνονταν ΔΕΤΕ γιαυτό και τώρα θα φτάσουν 3οο ΕΥΡΩ τα ΓΕΝΙΑ τους βλογάνε όπως πάντα

 65. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 31/03/2011 20:12:35

  Δεν ξεχνιετε ενας κλάδος επειδή χαθηκαν οι αξιοπρεπεις υπάλληλοι

 66. starouxasapakliaka avatar
  starouxasapakliaka 31/03/2011 20:35:18

  Για να μαθαίνουν οι νεωτεροι και να κλαίνε οι παλαιοί. Σ Υ Ν Τ Α Ξ Ι Ο Υ Χ Ο Ι
  Α) Εργασίες σε δυσμενείς,ανθυγιεινές συνθήκες και χώρους προβληματικούς (αποθήκες ψυγεια, υπαιθρο, δεξαμενή καυσιμων κ,λ.π).
  Β) Συνεχή ετοιμότητα,διαρκή λειτουργία και έκτακτη εντατική απασχόληση τ ων τελ.υπαλλήλων αδιακοπα όλες τις ωρες του ,24ωρου όλες τις ημέρες της εβδομάδας ακόμα και ΚΥΡΙΑΚΕΣ για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του εισαγ.και εξαγ. διαμετ/κου εμπ/ριου και την ασφαλέστερη συστηματικότερη επιτήρηση και φύλαξη συνόρων. ΤΟ ΔΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ Π ΑΙΡΝΟΥΝ ΔΕΤΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.