10/11/2009 02:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας στους πέντε Έλληνες που μπορούν να δουλέψουν την έχει αράξει στο δημόσιοΤα στοιχεία που παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Ραγκούσης θα έπρεπε να μας σοκάρουν όλους, όχι μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που παίζουν κάθε μέρα το κεφάλι τους κορώνα γράμματα, αλλά και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι πρέπει να αναρωτηθούν που πάει αυτό το κράτος.

 Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αγγίζουν τις 834 χιλιάδες, δηλαδή σχεδόν ένας στους πέντε Έλληνες  που μπορούν να δουλέψουν έχει πιάσει θέση στο δημόσιο. Προφανώς οι υπόλοιποι τέσσερις είναι τα κοροΐδα της υπόθεσης ή εκείνοι που δεν κατάφεραν να “τρουπώσουν” όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι. Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοντά στις 750 χιλιάδες ενώ οι συμβασιούχοι γύρω στις 90.000. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να αποτελέσουν τροφή για σκέψη:

1. Κατ' αρχάς, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε καν οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Δεν μπορεί δηλαδή να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, να τρέχουν από το ένα υπουργικό γραφείο στο άλλο για να πιάσουν μια θέση στο δημόσιο και εκεί να κάθονται. Και την ίδια στιγμή οι ίδιοι να σιχτιρίζουν την άδικη ζωή τους, που δεν έχουν χρήματα, που δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μιζέρια, που παίρνουν 600 ευρώ και που σε τελική ανάλυση ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μυαλό και δημιουργικότητα να μην μπορούν να αποδώσουν και να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους.

2. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν κάνει έγκλημα που θα έπρεπε να είναι ιδιώνυμο και οι υπουργοί να πηγαίνουν φυλακή. Διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει προηγούμενο. Πληρώνει το κράτος τεράστια ποσά για μισθούς ενός υδροκέφαλου δημόσιου τομέα και ενώ βλέπει ότι δεν οδηγεί πουθενά αυτό το μοντέλο συνεχίζει να το τροφοδοτεί. Οι πελατειακές σχέσεις ζουν και βασιλεύουν, η ψηφοθηρία είναι κυρίαρχο σπορ στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις πέφτουνε και το δημόσιο θεριεύει.

3. Και καλά να είναι ο δημόσιος τομέας παραγωγικός, να αποδίδει έργο και να προσφέρει στον πολίτη καλές υπηρεσίες άμεσα και με όλους τους νόμιμους κανόνες. Οταν όμως σε υπουργεία και υπηρεσίες δεν υπάρχουν καρέκλες και γραφεία για να καθίσουν οι εργαζόμενοι και την ίδια στιγμή χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται για ένα χαρτί, μια συναλλαγή, μια απλή διαδικασία, ε αυτό είναι ντροπή για μια σύγχρονη χώρα (λέμε και καμιά*&^$%&)(#@#% για να περνά η ώρα). Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που κάνουν τη ζωή δύσκολη εκατομμυρίων πολιτών κάθε ημέρα. Ας βρεθεί ένας αναγνώστης να μας πει ότι δεν ταλαιπωρήθηκε ποτέ σε κάποια ουρά υπηρεσίας. Ευτυχώς δηλαδή που ιδρύθηκαν τα ΚΕΠ και μπόρεσε να “ανασάνει” ο πολίτης.

4. Μέσα σ' όλα αυτά έρχονται και όλες οι εκθέσεις για τη διαφθορά για να βάλουν στην πρώτη θέση το δημόσιο, τις πολεοδομίες, τους δήμους και τις νομαρχίες. Εφόσον δηλαδή οι υπάλληλοι δεν πληρώνονται καλά και εφόσον κρατούν τα κλειδιά του κράτους παίρνουν και τις μίζες τους... Φυσικά υπάρχουν και οι χιλιάδες εξαιρέσεις, οι φιλότιμοι και τίμιοι υπάλληλοι που πίστεψαν και πιστεύουν ότι μπορούν να φέρουν την επανάσταση κάνοντας απλά καλά της δουλειά τους και με τους υπόλοιπους να τους λοιδορούν γιατί χαλάνε την πιάτσα.

5. Τέλος, θα πρέπει να μιλήσουμε και για την εγκληματική αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας εκτός του δημοσίου, να δώσουν ευκαιρίες στους νέους να δουλεύουν σε πιο δημιουργικούς χώρους. Το πρόβλημα φυσικά ξεκινά από την Παιδεία και την έλλειψη σύνδεσής της με την παραγωγική διαδικασία. Τα πανεπιστήμια απομονωμένα εξακολουθούν εν έτει 2009 να βγάζουν καθηγητές, δασκάλους και άλλους δημόσιους υπαλλήλους διαιωνίζοντας το πρόβλημα ή τροφοδοτώντας με πελάτες τα βουλευτικά γραφεία.

Σε τελική ανάλυση, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πλησιάζουμε το 1 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 Πόσο διαχρονικός είναι ο... δημόσιος υπάλληλος Κώστας Καρυωτάκης:

 Οι υπάλληλοι όλοι λιώνουν και τελειώνουν
σαν στήλες δύο δύο μές στα γραφεία.
(Ηλεκτρολόγοι θα 'ναι η Πολιτεία
κι ο Θάνατος, που τους ανανεώνουν.)

Κάθονται στις καρέκλες, μουτζουρώνουν
αθώα λευκά χαρτιά, χωρίς αιτία.
«Συν τη παρούση αλληλογραφία
έχομεν την τιμήν» διαβεβαιώνουν.

Και μονάχα η τιμή τους απομένει,
όταν ανηφορίζουμε τους δρόμους,
το βράδυ στο οχτώ, σαν κορντισμένοι

Παίρνουν κάστανα, σκέπτονται τους νόμους,
σκέπτονται το συνάλλαγμα, του ώμους
σηκώνοντας οι υπάλληλοι οι καημένοι.

Οικονομικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Βήτα avatar
  Γιάννης Βήτα 10/11/2009 07:03:52

  http://malvumaldit.wordpress.com/2009/11/08/nature-magazine-selects-new-greek-general-secretary-of-research-and-technology/

 2. Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ avatar
  Ο ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ 10/11/2009 07:52:46

  Που τελικά εργάζονται όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και ποιος εξυπηρετούν όταν:

  -στην υγεία, οι ελλείψεις είναι τεράστιες

  - στην παιδεία τα κενά είναι δραματικά, τα σχολεία υπολειτουργούν με 25 μαθητές ανά τμήμα και κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 15.000 ωρομίσθιοι και 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλύψουν πάντα πάγιες και διαρκής ανάγκες.

  -οι μηχανισμοί ελέγχου είναι ανύπαρκτοι, δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της αγοράς, έτσι η φοροδιαφυγή είναι τεραστία.

  -τα σύνορα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και καθημερινά μπαίνουν στην χώρα, τόνοι ναρκωτικά που καταλήγουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και χιλιάδες ταλαίπωροι μετανάστες που σε λίγα χρόνια θα είναι περισσότεροι από το γηγενή πληθυσμό.
  κτλ

 3. ΜΠΑ; ΤΖΑΜΠΑ; avatar
  ΜΠΑ; ΤΖΑΜΠΑ; 10/11/2009 08:26:14

  Εγώ λέω, ο Mr. Ragoosis να αφήσει τους παλιομοδίτικους πολιτικαντισμούς στην άκρη, και ας αρχίσει να μας ενημερώνει για πράγματα που ΔΕΝ ξέρουμε.
  Για παράδειγμα, πόσα τηλέφωνα πέφτουν ημερησίως για διορισμούς κατά μπουλούκια;
  Ποιός θα πληρώνει την δημόσια υπάλληλο που διέθεσε ο Λοβέρδος στην μη επανεκκλεγείσα πρώην υπουργό εργασίας;

 4. frog avatar
  frog 10/11/2009 09:43:34

  Η μονη λυση ειναι η ολικη οικονομικη καταρρευση,χρεωκοπια,και ξανα απο την αρχη ΟΛΑ.

 5. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 10/11/2009 09:53:51

  "ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ"ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
  ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 65 ΟΙ 35 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΗ 'ΜΕΡΑ ΞΥΝΟΝΤΑΙ(ΠΧ.ΜΑΓΕΙΡΟΙ,ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ ΚΛΠ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ).ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.
  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ 7-10 ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΩΤΙΚΗ.
  Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ 400.000.ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000.ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ(ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ)ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ(ΜΙΣΘΟΣ + ΑΣΦΑΛΕΙΑ)2000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΗΤΟΙ 600
  ΧΙΛ. Χ 28 ΧΙΛ(14 Χ 2)= 16.800.000.000
  ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ 260 ΔΙΣ?ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΤΗ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.

  • Anon avatar
   Anon @ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 10/11/2009 13:33:08

   ...Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ 400.000....
   Αν δεν κανω λαθος Η Γερμανια με 8πλασιο πληθυσμο εχει μονο 70000 και ολα ειναι σχεδον αψογα. Το 400000 πως σου προεκυψε;

 6. costas hortis avatar
  costas hortis 10/11/2009 10:09:58

  ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΥΠΗΡΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΚΑΝΤΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΣΤΕΡΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΦΑΤΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΤΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...

  ΕΝΑΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 10/11/2009 10:17:40

  Μη μου πειτε, αδυνατον, ο ενας στους πεντε να κααααααθεται, που ελεγε ο μακαριτης ο Φωτοπουλος, ε, αυτο ειναι...το ελληνικο ανεκδοτο.

 8. Vemvix avatar
  Vemvix 10/11/2009 11:21:54

  «Η νύκτα είναι πρόσφορη για τους κιβδηλοποιούς» (Π.Μισιόν)

  Η ανάρτηση έχει τρείς όψεις:

  1-Κινείται στη σφαίρα του κόσμου του «ψευτοσυγκεκριμένου».
  Συγκαλύπτει τη δομή παρουσιάζοντας το επιφαινόμενο. Επιφαινόμενο
  είναι η ισοπεδωτική παρουσίαση των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα
  ως βασικών τελεστών της ελληνικής κοινωνικής κακοδαιμονίας και κατάρρευσης. Απόκρυψη της δομής, της ουσίας είναι η προβολή ενός γενικού ερμηνευτικού σχήματος εντός του οποίου «ξεχνιόνται» οι ταξικές σχέσεις κυριαρχίας και προσταγής (πλευρά του το παραδοσιακό σύστημα πατρωνίας-πελατείας), συγκαλύπτονται τα προγράμματα και οι οικονομικο-πολιτικές τακτικές επιλογές της εθνικο-μηδενιστικής νεοφιλελεύθερης τοπικής ολιγαρχίας και επιζητείται να ξεθεμελιωθεί τόσο το έθνος όσο και το κράτος (=μια από τις αποφάσεις της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Αθήνα, 15-17 /5/09) ενώ παράλληλα προβάλλονται μονομερώς και επιλεκτικά οι ευθύνες (υπαρκτές αλλά σε άλλο εντελώς επίπεδο από αυτό που κατανοεί ο συγγραφέας της ανάρτησης) των κυριαρχούμενων.

  2- Η κλασσική λογική «των τεμπέλιδων του κράτους» είναι κοινωνιολογικά διαβλητή καθώς εκτός της γενικευτική της διάσταση αποφεύγει να καταδείξει το ρόλο μιας «Δικομματικής» Εξουσίας (και ενός διακομματικού-πολιτικού συστήματος) που υλοποίησε το στρατηγικό σκοπό «κράτος=Επιτροπή των συμφερόντων της «αστικής» τάξης, ως ειδικό πρόγραμμα κατασκευής «αστικής» τάξης. Ξεχνά ο συγγραφέα της ανάρτησης πως το κράτος στην Ελλάδα είναι αυτό που δημιουργεί «μπουρζουαζία» με τον τρόπο ανακατανομής της «Πολιτικής Προσόδου».

  3-Τέλος η ανάρτηση πάσχει και στην κοινωνικο-ηθική σφαίρα. Έχει πολιτικό «στραβισμό» σχετικά με την προοδευτική τριτοκοσμοποίηση-πακιστανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Αν κάτι ακόμα
  «αντιστέκεται» (ως μη ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας) είναι ο δημόσιος τομέας. Η νέα φάση της «πράσινης ανάπτυξης» είναι η πλήρης απορρύθμιση- ένταξη τους δημόσιου τομέα στις αχαλίνωτες σχέσεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας αγοράς. Αυτό βέβαια προϋποθέτει γενική επίθεση κατά των «αναποτελεσματικών», «διεφθαρμένων», «σπάταλων» κρατικών υπηρεσιών και υπαλλήλων και όχι γενική επίθεση κατά των εξουσιαστικών οικονομικών, πολιτικών, εκδοτικών και πνευματικών ελίτ
  που καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία.

  • Anon avatar
   Anon @ Vemvix 10/11/2009 13:45:23

   ...Αν κάτι ακόμα «αντιστέκεται» (ως μη ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας) είναι ο δημόσιος τομέας....

   Πολυ σωστο!!! Αναρωτιεμαι ομως το γιατι. Μηπως το γνωριζεις;

  • DeterminismIsDead avatar
   DeterminismIsDead @ Vemvix 10/11/2009 18:58:14

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι ο ατυχής συντάκτης του παρόντος αρθριδίου μένει στο επιφαινόμενο. Εξάλλου ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος αποτελεί πράγμα αυτό καθ'αυτό από μόνος του: αποκομμένος από οποιαδήποτε σχέση με τον γύρω (πραγματικό) κόσμο και χωρίς καμμία δυνατότητα αποκρυπτογράφησης.

 9. AUA avatar
  AUA 10/11/2009 13:25:51

  ΟΛΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Ε?
  ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΤΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ... ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΗΨΙΟ ... ΕΧΟΥΜΕ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΠΟΡΤΕΣ , ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ..
  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑ'Ι'ΔΕΣ Δ.ΥΠ. ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ = ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ = ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ? ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .... ΠΕΛΑΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ , ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ?

 10. stelios avatar
  stelios 10/11/2009 14:18:56

  Anon,
  γιατι εχουν συνταγματικα κατοχυρωμενο τον παρασιτισμο σε βαρος των υπολοιπων πολιτων.

 11. nasos avatar
  nasos 10/11/2009 14:31:01

  Όλοι οι άξιοι χωράνε στο Ελληνικό Δημόσιο:
  http://gianniotis.blogspot.com/2009/11/blog-post_10.html

  Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009
  Γενική Γραμματέας Υπουργείου με "μαϊμού" πτυχίο
  Ας προσγειωθούμε.! Καλές οι ευχές και οι προσδοκίες, αλλά στην Ελλάδα δεν ζουν πολύ.
  Έτσι και ο κ. Παπανδρέου σιγά-σιγά φαίνεται να μην μπορεί να ξεφύγει από παλιές (σκανδαλώδεις) φιλίες που όμως κρύβουν και επικίνδυνες προεκτάσεις.
  Όλοι μάθαμε ότι η κα Θάλεια Δραγώνα έγινε Γ.Γ. στο Υπουργείο Παιδείας.
  Δεν ξέρω όμως πόσοι ξέρετε την ιστορία της...
  Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης τάξης του ’71, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω ..δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.).
  Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, σύζυγός της κα Θάλεια Δραγώνα. Ουδέν το μεμπτόν μέχρι εδώ.!
  Όμως η κυρία Δραγώνα είναι η μόνη τακτική Καθηγήτρια στην Ελλάδα που δεν έχει πτυχίο! Το μόνο που διαθέτει είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ & αμερικανική βάση, πριν κλείσει. Για όποιον δεν πιστεύει ας δει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της όπου λέει επιμελώς κρύβοντας την αλήθεια ότι "σπούδασα Ψυχολογία στην Ελλάδα".
  Που και πότε άγνωστο.!
  Το μεμπτό είναι ότι αναγνωρίσθηκε το διδακτορικό της και έγινε μέλος ΔΕΠ με διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Με άλλα λόγια "κατ' εξαίρεση".
  Μήπως ο κ. Παπανδρέου είχε παίξει (έμμεσα ή άμεσα) τον ρόλο του σε αυτό ως τότε Υπουργός Παιδείας;
  Και αν σε κάποιους τα παραπάνω δεν λένε τίποτα, ρωτάω:
  Μήπως έμμεσα με τον ορισμό της κα Δραγώνα ως Γ.Γ. στο Υπουργείο Παιδείας νομιμοποιεί τα ιδιωτικά κολέγια;
  Μήπως είναι ένα ευκρινές στίγμα των προθέσεων του κ. Πρωθυπουργού;
  sportime

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ nasos 10/11/2009 15:58:58

   Κάποτε είχαμε διοικητή Αγίου Όρους χωρίς πτυχίο ΑΕΙ (που ήταν απαραίτητη προυπόθεση), είχαμε υπουργό άμυνας που δεν είχε πάει φαντάρος, έχουμε υπουργό τη γυναίκα του Τόλη, είχαμε και έχουμε δεκάδες προαγωγές στο δημόσιο κατα παράβαση κάθε έννοιας τυπικού προσοντολογίου, είχαμε αργομισθίες καραμπινάτες πολιτικών στελεχών (βλ Φώφη) και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός, θα κολλήσουμε στο πτυχίο(!) του Deree; Σύνελθε καημένε. Στην Ελλάδα ζεις....

   • Gagarin avatar
    Gagarin @ Strange Attractor 10/11/2009 23:41:15

    Είχαμε και τη Σελήνη υπουργό παιδείας.

 12. PANOS avatar
  PANOS 10/11/2009 14:33:28

  Λέω να γίνουν όλες οι εργασιακές σχέσεις ορισμένου χρόνου, να φοβούνται
  οι εργαζόμενοι πολύ, οι μάνατζερ και τα γκόλντεν μπόυς να πληρώνονται με πολύ μεγάλους μισθούς
  συν μπόνους,να κοπούν οι πολλές άδειες,οι γυναίκες να μην τεκνοποιούν γιατί κοστίζουν,σύνταξη στα εβδομήντα και βάλε,πιο πολλά stage και διευθυντικό δικαίωμα όχι παίζουμε,επίσης ιατρικό ιστορικό με πρόβλεψη ασθενειών για να μειωθεί το κόστος κλπ κλπ, να κοιτάμε στα δόντια τους ανθρώπους όπως τους σκλάβους στην Ρώμη αλλά και τα άλογα και πολύ αποβλακωτική tv να τους κάνουμε όπως τα ζώα του τσίρκου

 13. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/11/2009 15:15:57

  Γιατί, πού το παράξενο; Μήπως προσφέρει εργασία στη χώρα μας αυτό που κατ' ευφημισμόν αποκαλείται "ιδιωτικός τομέας";
  'Εθνική αστική τάξη" στην Ελλάδα, χα, χα, άς γελάσω! "Πούλα, πούλα", μετοχικά μερίδια. Και φοροδιάφευγε.
  Άς είναι καλά οι Κινέζοι, Άραβες και Γερμανοί κεφαλαιούχοι, αλλοιώς, ή έναν στους δύο έπρεπε να πάρει το Δημόσιο (για να εισπράττει έστω, κάποιους φόρους εισοδήματος μισθωτών και λίγο ΦΠΑ), ή θα είχαμε ανεργία 50% σαν τη Μποτσουάνα!

 14. nasos avatar
  nasos 10/11/2009 15:48:49

  Κάπου είχα διαβάσει για μια μελέτη που είχε κάνει το Βρετανικό Ναυαρχείο μερικά χρόνια μετά την λήξη του Α'ΠΠ,σχετικά με το μέγεθος του προσωπικού που ήταν απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του.
  Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως ο αριθμός των Αξιωματικών που υπηρετούσαν στο Ναυαρχείο είχε σχεδόν διπλασιαστεί παρόλο που το μέγεθος του Στόλου είχε μειωθεί σημαντικά.
  Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η μονιμότητα και η έλλειψη πίεσης για αύξηση της παραγωγικότητας μετέτρεψαν την γραφειοκρατία σε ένα είδος καρκίνώματος που διαρκώς διογκώνονταν.
  Αυτά για την Βρετανία,για την Ψωροκώσταινα τα πράγματα είναι γνωστά.
  Συζητάμε διαρκώς τα ίδια εδώ και 180 χρόνια που υπάρχει το νεοελληνικό Κράτος.
  Και απ'ότι βλέπω θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο για άλλα 180.

 15. giorgos avatar
  giorgos 10/11/2009 23:33:45

  Εντάξει!
  Κατάλαβα τι είναι δημόσιος τομέας! Η κακή μοίρα της Ελλάδος. Αλλά μήπως θα μπορούσατε να μου ορίσετε τι είναι ιδιωτικός τομέας;
  Ιδιώτες δεν είναι αυτοί που παίρνουν τους μετανάστες στη δουλειά με 8 ευρώ; Ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι αυτές που σε συνεννόηση και με κατάλληλες μίζες λυμαίνονται τον χώρο των δημοσίων έργων; Ιδιώτες δεν είναι αυτοί που ιδρύουν εταιρείες σαν την ρωσική μάμουτσκα και με την χρέωση και το κέρδος που καταλήγει στην ίδια τσέπη, κάνουν την τομάτα που αγοράστηκε 20 λεπτά στην Αμαλιάδα να φθάνει στην Αθήνα 4 ευρώ; Ιδιώτες δεν είναι αυτοί που βγάζουν άδεια για ένα φορτηγό και κυκλοφορούν μ' αυτήν δέκα; Τις ονομαστές εταιρείες ΟΦ ΣΟΡ το δημόσιο τις λειτουργεί; οι αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι; Τα περίφημα πλωτά εργοστάσια που λειτουργούν σε διεθνή ύδατα ιδιωτική πρωτοβουλία δεν είναι;
  Ναι εργάζομαι στο δημόσιο. Και δεν θεωρώ τον εαυτό μου αργόμισθο. Και ξέρω ότι και ο "ιδιωτικός τομέας" έχει πολλούς αργόσχολους, πολλούς που στην έχουν στημένη στη γωνία.
  Η ζωή μου δίδαξε να μην τσουβαλιάζω τους ανθρώπους. Όπως υπάρχουν κακοί δημόσιοι υπάλληλοι έτσι υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες μη δημόσιοι. Η διαμάχη δημοσίου - ιδιωτικού ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια από την Δύση, με στόχο να κάνει τις διεθνείς εταιρείες πανίσχυρες. Ακόμη και σε αντιπαράθεση με κράτη.
  Τέλος αυτός ο υπερβολικός σαρκασμός, που εκφράζεται στα περισσότερα σχόλια που διαβάζω για τον Έλληνα και την Ελλάδα, νομίζετε ότι προσφέρει τίποτε; Εγώ πιστεύω ότι κουρελιάζει την ψυχή και το μυαλό των νέων που θα τύχει να κάνουν κλικ στην παρούσα ιστοσελίδα.
  Το να γράφεις στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν είναι το ίδιο με το: περάσαμε την ώρα μας πίνοντας και χαζολογώντας.

  • kakovoulos avatar
   kakovoulos @ giorgos 11/11/2009 07:06:25

   πανελλήνιες -> πανεπιστήμιο->πτυχίο->μεταπτυχιακό -> διδακτορικό -> μεταδιδακτορική έρευνα (γαλλικά, γερμανικά, καλά τα αγγλικά δε θεωρούνται πλέον ξένη γλώσσα, αλλά μητρική) -> ΑΣΕΠ και σε τριά χρόνια -> νομαρχιακή κακοδιοίκηση -> άσχετα καθήκοντα από το περιεχόμενο των σπουδών και της προκήρυξης της θέσης, ακριβές αντίγραφο, τίθεται σφραγίς και υπογραφή, σε τρία χρόνια γλύψιμο για μετάθεση κλπ
   ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ

   ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ
   deree ορ γουατεβερ χωρίς εξετάσεις, μονκυ ποστ γκραdιουεϊτ, μονκυ μαστερ, μονκυ thesis, και ανερχομεθα πολιτικά, κοινωνικά, γινομαστε και καθηγητες ΤΕΙ ΑΕΙ κ.ο.κ. blue or green whatever
   στο απελθόν καθεστώς υπήρχαν πάμπολλα τέτοια σκανταλάκια, αλλά δεν έγιναν ορατά, διότι υπήρχαν άλλα, εκτυφλωτικά !

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ giorgos 11/11/2009 10:16:13

   Σωστός!
   Θίγοντας τα (πραγματικά) κακώς κείμενα του Δημοσίου, άς προσέχουμε να μη γινόμαστε τσάτσοι της νεοελληνικής ιδιωτικής "επιχειρηματικής" νομενκλατούρας (κατά βάση μιά στυγνή εμποροκρατία), που δεν παράγει, δεν πληρώνει φόρους, δεν πληρώνει μισθούς, είναι κουτοπόνηρη και απολίτιστη. Αλλά ξέρει πολύ καλά, ότι αυτό το κακάσχημο Δημόσιο της είναι πολύ βολικό και χρήσιμο, για να συνεχίσει να απομυζά τον τόπο χωρίς να δίνει μερίδιο και λογαριασμό σε κανένα.

 16. manolis avatar
  manolis 11/11/2009 17:35:25

  Ενας στους 4 η τους 3 ειναι πιο σωστο
  Οταν οι εργαζομενοι στο δημοσιο ξεπερνουν το ενα εκατομυριο εαν αφαιρεσουμε τους γεροντες και τα παιδια ( μεχρι να βγαλουν λυκειο η πανεπιστημιο) οι ενεργοι εργαζομενοι Ελληνες ξεπερνουν λιγο τα 3 εκατομυρια

 17. pizza avatar
  pizza 11/11/2009 17:44:30

  Αχ giorgo μου. Απο τα 21 σχολια μονο το δικο σου, που εισαι και δημοσιος υπαλληλος, ειναι συμπαθητικο για τους δημοσιους υπαλληλους. Δεν απορεις γιατι? Υπαρχει πολλη αληθεια εδω. Υπαρχει και μια ΜΟΝΗΜΟΤΗΤΑ στο δημοσιο που δεν υπαρχει στον ιδιωτικο τομεα. Αν δεν κανεις τη δουλεια σου σε διωχνουν. Στο δημοσιο και να κααααααααθεσαι μενεις.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ pizza 11/11/2009 21:49:36

   ΑλΕνας ιδιωτικος τομεας οπου -παρα τις καλες εξαιρεσεις- σε εκμεταλέυονται, σε εκβιαζουν διοτι μπορει να απολυθεις ευκολα, σε χουφτωνουν, μαζευουν σαν κοπαδια με εργολαβους - δουλεμπορους καθε πρωι παρανομους μεταναστες για να τους συρουν στα γιαπια της εκμεταλλευσης, καταπατουν καθε κανονα ασφαλειας, διαλυουν σωματεια (π.χ. οταν η Τραπεζα Εργασιας περασε στη Eurobank), ζητουν απο κοπελες να κανουν εκτρωση για να μη χασουν τη δουλεια τους, δωρωδοκουν μαζικα τους καθε ειδους ελεγκτες (ανεξαρτητους η δημοσιους), αναπτυσσονται με καθε ειδους κομπινα και λαμογια κλπ

   Αρκετα με το παραμυθι κακου δημοσίου - καλού ιδιωτικού τομέα

   Παντου υπαρχει αλητεια και παντου ποιοτητα.

   Στην Ιταλια, η διαφθοτρα αυξηθηκε απο τοτε που εγινε η επιχειρηση καθαρα χερια (οχι οτι η Μαφια ηταν καλη, αλλα κοιτα χάλι...) και η πολιτικη περασε σε ιδιωτικα στοιχεια (Μπερλουσκονι αλλα οχι μονο)

   Βουληση για καθαρση χρειαζεται

   οχι παραδοση του τοπου στα συμφεροντα

 18. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 14/03/2010 22:07:11

  ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΒΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
  ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ 2 ΑΤΟΜΑ, ΕΧΟΥΝ 8-10. ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 20 ΕΧΟΥΝ 8-10.
  ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ 'ΑΡΑΓΜΑΤΟΣ" ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ, (ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ Κ.Λ.Π.), ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.