27/04/2010 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας πιλότος της ΠΑ απαντά στον κ. ΒενιζέλοΑπό τα 20 μου χρόνια, κε Βενιζέλο, μου εμπιστεύεστε ένα εργαλείο πολλών εκατομμυρίων και εγώ το τιμώ.
Τιμώ την πατρίδα που με εμπιστεύτηκε.
Ζω μ΄ αυτό, παθαίνω μ΄ αυτό.
Και είμαι πάντα εκεί. Εκεί που με έταξε η πατρίδα.
Με κρύο, με ζέστη, σε όλες τις συνθήκες, είμαι εκεί.
Εκεί ψηλά στον καθαρό ουρανό του Αιγαίου, μόνος, εκεί που άνθρωποι και μηχανές έρχονται στα όρια τους.
Ώρες ατέλειωτης μοναξιάς, αναμονής, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα, σε κατάσταση redding και μετά scrample.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό κύριε;
Σε 3-4 λεπτά να είμαι στον αέρα. Ξεχνώ τα πάντα, γυναίκα, παιδί, μάνα, αδέλφια, φίλους …τα πάντα.
Είμαι εκεί ψηλά, εγώ, το αεροπλάνο μου κι ο Θεός που μας προστατεύει.
Ο γιος μου κύριε, ρωτά τη μητέρα του, “ο μπαμπάς θα γυρίσει, μαμά”. Δε ρωτά εμένα ποτέ, γιατί ξέρει τι “δουλειά” κάνω και ας είναι 6 ετών. Φοβάται.
Εγώ όμως είμαι εκεί, κύριε. Εκεί στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ελληνικούς ουρανούς.
Και έρχεστε εσείς και μου λέτε ότι λειτουργώ συντεχνιακά.
Εγώ, λειτουργώ συντεχνιακά!!!
Σας λέω λοιπόν κύριε, ότι δεν είδα το γιο μου να κάνει τα πρώτα του βήματα, όπως κάθε πατέρας.
Είδα φίλους (αδέλφια) και συναδέλφους να χάνονται, να δίνουν τη ζωή τους -για να κοιμάστε εσείς ήσυχος- υπερασπίζοντας την πατρίδα και την ακεραιότητά της.
Έχω μείνει ατέλειωτες ώρες ξύπνιος ή έχω κοιμηθεί δίπλα από το αεροπλάνο μου, για να είμαι έτοιμος. Έχω εκατοντάδες ώρες μοναξιάς και έντασης, στον αέρα.
Και θα συνεχίσω να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο -εγώ και οι συνάδελφοι- όπως κι αν εσείς μας χαρακτηρίσετε.
Μου φτάνει που βλέπω τα περήφανα μάτια του γιου μου, όταν λέει στους φίλους του: “ο μπαμπάς μου είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας” και παίρνω δύναμη και ξέρω ότι κάνω το σωστό.

Καληνύχτα σας …κύριε Υπουργέ, καληνύχτα σας …κύριε Βενιζέλο!!!

Λευκή απεργία των πιλότων Πολεμικής Αεροπορίας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. stathis avatar
  stathis 27/04/2010 13:04:47

  Τιμη και δοξα στους ελευθερους πολιορκημενους ελληνες ικαρους...Μονο αυτο σας αξιζει ! !

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/04/2010 13:07:25

  Όπως και ο άλλος... πληθωρικός της κυβέρνησης, χάνει συχνά το μέτρο του λόγου του. Και τότε με τον καφέ του Ρέλλου, έτσι δεν έκανε; Γιατί να διαφοροποιηθεί τώρα έναντι των ιπταμένων; Ίσως να τους θεωρεί κι αυτούς υποτακτικούς του.

  • George avatar
   George @ Αυριανιστής 27/04/2010 20:43:12

   Καλε μου φιλε πιλοτε οπως και ολα τα παιδια του Ε.Σ.
   Ο γυιος μου θελει να υπηρετησει την πατριδα απο την θεση του αξιωματικου και του χρονου ετοιμαζετε να δωσει Ευελπιδων.
   Οταν περασε συνεντευξη απο σχολικο συμβουλο [τρομαρα τους που ειναι και συμβουλοι] το αποτελεσμα αυτης ηταν συμφωνα με τον συμβουλο:
   Ειναι κριμα να χασει η Ελλαδα εναν τετοιο αξιωματικο

   ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ.

   ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ;;;; Αξιζει να ταπεινωνετε απο οποιονδηποτε Κυριο Βενιζελο της πολιτικης οπως και ο ΟΥΚΑΣ που ειχε το θαρρος να φωναξει τα αυτονοητα;;;; ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
   Οι πολιτικοι μια ζωη ιδιοι θα ειναι.

   • Μαυρος Πητ avatar
    Μαυρος Πητ @ George 28/04/2010 15:02:29

    Αν πιστεύει πραγματικά σ'αυτό και μπορεί να κρατά τα αυτιά του κλειστά σε τέτοια πράγματα ναι. Πρέπει να έιναι όμως προετοιμασμένος για ζωή πολύ δύσκολη, κυρίως για την οικογένεια που θα θελήσει να δημιουργήσει. Αν πάει με χωρίς πολύ σκέψη, γρήγορα θα βαρυγκομήσει και θα μετατραπεί στην εικόνα που κάποιοι έχουν για τον Έλληνα Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς.

 3. THESS avatar
  THESS 27/04/2010 13:08:13

  ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ....ΒΟΥΡΚΩΣΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ....

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ THESS 27/04/2010 13:36:03

   O Μπένυ χωρεί άραγε σε πολεμικό αεροπλάνο;

   ΠΕΛΙΑΣ

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ PELIAS 28/04/2010 15:04:41

    Μόνο σε ΑΝΤΟΝΟΦ 174 τροποποιημένο όμως για πολύ βαρύ κάργκο.

 4. Stasa avatar
  Stasa 27/04/2010 13:09:28

  Τι ντροπή Θεέ μου.. πόσο πιο χαμηλά.
  Να τα βάζει ο βενιζαλάκος και -ίσως- μέρος των πολιτών με την Πολεμική μας Αεροπορία!!!!!!!

 5. mavro kounavi avatar
  mavro kounavi 27/04/2010 13:14:17

  Επιστολή προς Βασιλέα (1834)
  (Εκ της εφημερίδος «Εθνική», αρ.22/ 23.12.1834)

  Βασιλεύ!

  Ως ένας και εγώ αγωνιστής εις τα περασμένα δεινά της πατρίδος μου, εγνώρισα εις πολλά μέρη ανδρείους στρατιωτικούς και τίμιους πολίτες, οπού εθυσίαζον και την κατάστασίν τους και την ιδίαν ζωήν τους με μεγάλην ευχαρίστησιν δια να ιδούν μιαν ημέρα την πατρίδα τους ελευθέραν. Πολλοί από αυτούς εσκοτώθηκαν εις τον πόλεμο· άλλοι έμειναν αιχμάλωτοι και άλλοι επληγώθηκαν, και τώρα μετά την ελευθέρωσιν της πατρίδος τούς βλέπω να περιπατούν εις τούς δρόμους γυμνοί και ξυπόλυτοι· βλέπω χήρας και ορφανά να ζητούν έλεος δια να παρηγορήσουν την πείναν τους, και με τα δάκρυα εις τα μάτια να περιφέρονται και να προξενούν εντροπήν εις την αχάριστον πατρίδα, δια την οποίαν έχασαν τους άνδρας των, έχασαν τους γονείς των.
  Εκείνοι, οπού τούς γνωρίζουν και ημπορούν να πληροφορήσουν την Κυβέρνησιν, κρύπτουν την αλήθειαν και φροντίζουν μόνον να δώσουν τας ανταμοιβάς εις τους δούλους και κόλακας των, εις ανθρώπους αναξίους, εις τους οποίους η πατρίς δεν γνωρίζει κανένα χρέος. Εις μεν τούς καλούς και δυστυχείς αγωνιστάς λέγουν ότι η πατρίς είναι πτωχή, εις δε τούς κόλακας των την αποδεικνύουν πλουσίαν. Εάν είναι πτωχή, καθώς και είναι βέβαια, έπρεπε να είναι πτωχή εις όλους, και όχι μόνον διά εκείνους, οπού εδοκίμασαν τόσους αγώνας, και ήλθαν εις ελεεινήν κατάστασίν διά την ελευθερίαν της. Η τοιαύτη αδικία κάμνει σήμερον πολλούς Έλληνας να αγανακτούν εναντίον της πατρίδος, και να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως εχθρόν χειρότερον από τον Τούρκον. Εγώ όμως, Υψηλή Αντιβασιλεία, δεν είμαι άδικος, αλλά ως ευ-αίσθητος εις την δυστυχίαν τόσων αγωνιστών, παρακινούμαι να φανερώσω την αδικίαν προς την κυβέρνησιν μου, την οποίαν μετά Θεόν σέβομαι και τιμώ και αγαπώ, καθώς χρεωστεί να κάμνει κάθε άνθρωπος αφοσιωμένος εις την πατρίδα του. Αν η πατρίς μας είναι πτωχή, διατί ημείς μερικοί Έλληνες να παίρνομεν από χίλιες δραχμές και κάτω τον μήνα, οι δε συνάδελφοι μας να ψωμοζητούν και να περιπατούν γυμνοί και ξυπόλυτοι; Διά την τιμήν και υπόληψιν και της πατρίδος και του Βασιλέως μου κρίνω δίκαιον να κόψομεν ένα μέρος από τον μισθόν μας, διά να δοθεί και εις αυτούς τους δυστυχείς. Εγώ, όταν επληγώθην εις τούς Μύλους του Ναυπλίου, έλαβα δώρον από την πατρίδα μου, το οποίον είναι περίπου εκατόν πενήντα δραχμάς τον μήνα· τώρα λαμβάνω πολύ περισσότερον μηνιαίον μισθόν, δηλαδή σχεδόν τριακόσιας εβδομήκοντα δραχμάς. Όθεν εγώ πρώτος παρακαλώ την Αντιβασιλείαν να διάταξη να κοπή αυτός ο μισθός μου όλος, έως ότου η Κυβέρνησις να λάβει καιρόν να ευθετήσει τα πράγματα και να τα θεραπεύσει κατά το καλύτερον, και να με δοθούν πάλιν κατά μήνα αι εκατόν πενήντα δραχμαί εκείναι, καθώς εξ αρχής μ’ έκρινεν άξιον η πατρίς μου· ο δε μισθός μου ας δοθεί εις άλλους δυστυχείς συναγωνιστάς μου, των οποίων η γύμνωσις και απελπισία, μα την πατρίδα μου και μα τον Βασιλέα μου, δεν μ’ αφήνει να κοιμηθώ ησύχως όλην την νύχτα. Αν δεν είχα τόσην φαμιλίαν, αν δεν ήμουν ασθενής τον περισσότερον καιρόν, και αν δεν είχα ικανά χρέη, δεν ήθελα να δώσω και αυτό το ολίγον βάρος εις την πατρίδα μου. Δεν είναι αμφιβολία, ότι όλοι οι Έλληνες έχουν καλά αισθήματα και μεγάλην αγάπην εις τον Βασιλέα μας·' επιθυμώ όμως να μη υπάρχει κανένας, οπού να νομίζει, ότι έχει δίκαια παράπονα εις την αθωότητα του και εις την καλοσύνην του· επιθυμώ να είναι όλοι ευχαριστημένοι από την πατρίδα, και να μη είναι εις άλλους πτωχή η πατρίς και εις άλλους πλουσία· αλλά να ανταμείψει όλους εκείνους, οπού έπαθαν δια την ελευθερίαν της. Παρακαλώ με το ανήκον σέβας την Αντιβασιλείαν, αφού διατάξει από το παρόν την παύση του μισθού μου, να διάταξη να με δίδεται το παλαιόν της πατρίδος σιτηρέσιον.

  Εν Αθήναις τη 15 Δεκεμβρίου 1834
  Ιωάννης Μακρυγιάννης

  • Tassos avatar
   Tassos @ mavro kounavi 27/04/2010 13:53:03

   ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΡΕ? Αυτοί ήταν οι πολεμιστές που απελευθέρωσαν την Ελλάδα όχι οι θλιβεροί σημερινοί στρατιωτικοί-δημ. υπάλληλοι που μυξοκλαίνε γιατί θα χάσουν 10 ευρώ.

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ Tassos 27/04/2010 13:56:53

    βρε συ τάσσε, μηπως είσαι απ το γραφειο του παχέως υπουργού; κανεις τη θητεία σου εκεί μήπως;

   • fitsulas avatar
    fitsulas @ Tassos 27/04/2010 14:08:36

    Κάποτε ο Καζαντζίδης τραγουδούσε την αγωνία του Έλληνα για την ξενιτιά και τον ξεριζωμο. Σήμερα ο Περράκης και ο "Τουπάκ" από τα γκέτο των βορείων προαστίων τραγουδάνε την αγωνία του νεοέλληνα για τη θητεία και το στρατό "εκεί που κάθε μέρα τρως φασολάδα". Τι να μας πουν αυτοί που έχουν διαλυθεί από τα G, ξέρεις πόσες φασολάδες έχω φάει εγώ; Πέστα Τάσσο!!!

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Tassos 27/04/2010 14:55:11

    Μας παρατάς ρε Μ....Α?
    Άϊντε μπράβο μεσημεριάτικα...

   • nancy avatar
    nancy @ Tassos 27/04/2010 15:02:03

    Τάσσο, οι 300 αξιωματικοί που παραιτήθηκαν απ την αρχή του χρόνου, δεν σου λέει κάτι? Πολύ χολή βγάζεις για κάποιο λόγο.

   • Μαυρος Πητ avatar
    Μαυρος Πητ @ Tassos 27/04/2010 16:53:23

    Πρώτον, οι αεροπόροι δεν μυξοκλαίνε.
    Δεύτερον, η διαμαρτυρία ήρθε γιατί η κοροιδία έχει όρια.
    Τρίτον, δεν μιλάμε για 10 ευρώ αλλά για για περίπου 7-8000 ευρώ το χρόνο λιγότερα, τη στιγμή που πληρώνονται με περίπου 2500 ευρώ το μήνα (μαζί με το πτητικό). Κάνε τους υπολογισμούς εσύ.
    Τέταρτον, για πολεμιστές και ήρωες, ρώτα τις μανάδες, τις χήρες και τα ορφανά των αεροπόρων, που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους πάνω στο καθήκον. Πες τα, στους συναδέλφους τους που συνεχίζουν, με δάκρυα στα μάτια, να πετούν και να συνεχίζουν την αποστολή τους πάνω από τα συντρίμια του αεροπλάνου των κολητών τους. Για θυμίσου καλύτερα "φίλε" τα καναντερ να πετούν στην Εύβοια, όταν από κάτω κάπνιζε ακόμα το αεροπλάνο του μακαρίτη του Στοιλίδη και του Χατζούδη. Αυτοί είναι οι σημερινοί ήρωες ψάρακα.
    Αυτοί και τα κορόιδα που θα εξακολουθήσουν, παρά την ξεφτύλα, να κάνουν τη δουλειά τους, τιμώντας τον όρκο τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία και όχι στα λαμόγια που κυβερνούν διαχρονικά.

   • George avatar
    George @ Tassos 27/04/2010 20:51:17

    <> Τασσο.
    1ον)Υπηρτησατε την πατριδα και εαν ναι απο ποια θεση;;;;;

    2ον) Σχολειο εχετε παει;;;;;γνωριζετε γραμματα;;;; γιατι εγω απο τα λιγα που ξερω και εφ οσον ειμαι καλοπροαιρτος αλλα καταλαβαινω.

   • ΤΧΗΣ avatar
    ΤΧΗΣ @ Tassos 06/05/2010 20:30:38

    ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΝΟΥΝ 10 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΡΙΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΤΑΧΤΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΙΣΩ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ, ΩΣ ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΟ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΟΙΒΗ,ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΜΑΡΙ ΕΔΩΣΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 22 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ. ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ. ΖΗΣΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΥΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

  • mavro kounavi avatar
   mavro kounavi @ mavro kounavi 28/04/2010 07:55:32

   Προς άρση κάποιας παρεξήγησης.

   Ο Μακρυγιάννης τα έγραψε αυτά ως δημοτικός σύμβουλος Αθηνών. Ζητούσε δηλαδή να κοπεί ο μισθός του και να τρέφεται από το συσσίτιο προκειμένου να μην είναι ζητιάνοι οι αγωνιστές που ελευθέρωσαν την πατρίδα.

   Αυτό νομίζω ότι ξεκαθαρίζει τα πράγματα διότι κάποιος μάλλον λάθος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακρυγιάννη στο κείμενο.

 6. Thomas avatar
  Thomas 27/04/2010 13:15:46

  Αγαπητέ φίλε αντιπροσωπεύεις το όνειρο που δεν κατάφερα ποτέ να εκπληρώσω. Τιμώ και σέβομαι το έργο σας όσο τίποτε άλλο και κάθε φορά που ακούω τον ήχο ενός αεροσκάφους στρέφω το βλέμμα στο ουρανό.
  Μόνο εάν δένατε σφιχτά τον κ.Βενιζέλο στο πίσω κάθισμα ενός F-16 (εφόσον υπήρχε φόρμα αντι- g στο μέγέθος του και ήταν δυνατό το κλείσιμο της καλύπτρας, κάνατε ψαλίδια στα 10.000 πόδια ή πετούσατε ξυστά στα κύμματα του Αιγαίου και στη συνέχεια τον παρατηρούσατε κάθιδρο και ασθμαίνων να φιλά το tarmac κατά την προσγείωση, θα μπορούσατε να μιλήσετε επί ίσους όρους.
  Δυστυχώς από ανθρώπους ενδοτικούς, που δέχθηκαν ένα ανδρείκειλο για αρχηγό και συνέβαλλαν στο ξεπούλημα της χώρας είναι αδύνατο να υπάρξει κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Μόνο η δική σας προσπάθεια μπορεί να τραβήξει κόκκινες γραμμές και να στείλει στο βυθό του Αιγαίου τις όποιες βλέψεις των ανθρώπων της Νέας Τάξης.
  Μάζί σας είναι μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων. Αυτών που περιμένουν να φύγουν οι προδότες, οι δοσίλογοι, οι εκχωρητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συνεχίστε τον αγώνα. Είστε ταγμένοι για τα ψηλά. Εκεί ανήκετε.

  Μέ άπειρη εκτίμηση

  • anetos avatar
   anetos @ Thomas 27/04/2010 13:48:46

   "δένατε σφιχτά τον κ.Βενιζέλο στο πίσω κάθισμα "

   γιατι οχι απεξω ?

   • Orestios avatar
    Orestios @ anetos 27/04/2010 17:01:30

    χο! χο!
    Γουρούνι στον αέρα.
    Pig in spaceeeeeeeee (από το muppet show)

  • Μαυρος Πητ avatar
   Μαυρος Πητ @ Thomas 27/04/2010 16:56:32

   Αυτό φίλε μου αξίζει τα πτητικά ενός έτους και μόνο για να το δώ.

 7. stathis avatar
  stathis 27/04/2010 13:20:07

  Τιμη και δοξα στους ελληνες Ικαρους .... Μονο αυτο σαν ελαχιστο απο ολους εμας σας αξιζει ! ! ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

 8. Lewnidas avatar
  Lewnidas 27/04/2010 13:30:03

  Αγαπητο παχυδερμο

  για τον ελληνα (τον απλο ελληνα) οι πιλοτοι του ειναι το καμαρι του, οι καλητεροι απο το ειδος του. Ειναι ολοι αυτοι που συνδυαζουν τις καλες αρετες τις φυλης-φιλομαθεια,θαρος,εξυπναδα. τα λεφτα που τους δινουμε, θελουμε και τους τα δινουμε και εαν μπορουσαν να παιρνουν οσο εσεις και τα βησματα σας στην βουλη θα ειμασταν ευτιχησμενοι. Αντιλαμβανομαστε οτι εχετε χασει καθε επαφη με την πραγματικοτητα αλλα δεν μπορει να καταλαβαινεται τα ελαχιστα. Το ελαχιστο θα ηταν οτι τους ανθρωπους που πουλατε και ακυρωνετε καθε μερα θα επρεπε τουλαχιστον να τους πληρωνετε.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Lewnidas 27/04/2010 14:05:38

   Άκριβώς.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Lewnidas 27/04/2010 14:08:01

   Για τους ικαρους δεν εχουν αλλά όπως λέγεται πληρωνουν όμως 450 αργοσχολους πιλοτους της πρώην ολυμπιακής. 10 000 ευρό μηνιαίως παρακαλώ.

   • Μαυρος Πητ avatar
    Μαυρος Πητ @ Lalakis 27/04/2010 17:00:40

    19 χρόνια υπηρεσία με δύο παιδιά= 1600 ευρώ τον μήνα + περίπου 1000 πτητικό το μήνα= 2600 σύνολο. Αυτά παίρνουν.
    ΚΑΠΟΙΟΙ νομίζουν ότι παίρνουν 7-8 χιλιάρικα το μήνα!!!

 9. Greenhorses avatar
  Greenhorses 27/04/2010 13:34:44

  Παχύδερμα._

 10. DoomWatcher avatar
  DoomWatcher 27/04/2010 13:36:53

  Ύποκλιση και σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους! Είναι το μόνο που έχω να πω. Είναι από τους ελάχιστους στην Έλλαδα που ο μισθός τους και οι παροχές τους δεν έπρεπε να καν να μπουν στην συζήτηση περί περικοπών. Κάθε μερα πρέπει να τους ζηταμε ευχαριστώ για τις υπηρεσίες τους.

  Ντρέπομαι για την κατάντια της χώρας μου! Το γράμμα αυτό είναι μια γροθιά στα μούτρα του κάθε πολιτικάντη που νομίζει ότι έτσι έυκολα θα ορίζει τις ζωές μας χωρίς να λογοδοτεί!

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/04/2010 13:37:32

  RESPECT!

 12. syndesmos71 (http://syndesmos71.blogspot.com avatar
  syndesmos71 (http://syndesmos71.blogspot.com 27/04/2010 13:44:54

  Τα απρεπέστατα του κ. Βενιζέλου για τους ιπταμένους της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

  Ένα γεγονός που για πρώτη φορά συνέβη, απασχόλησε την κοινή γνώμη, η οποία εκφράστηκε ποικιλοτρόπως.

  Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας, απείχαν κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητος, πλήν των αποστολών παραβιάσεως του εναερίου χώρου, διακομιδών και διασώσεως.

  Αιτία, κατά τον ελεγχόμενο τύπο, ο οποίος (τύπος) έσπευσε ασμένως να υιοθετήσει τις απόψεις των πολιτικών προϊσταμένων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μάλιστα του κ. Βενιζέλου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε τους πιλότους με απαράδεκτους όρους, ήταν η περικοπή του εξαμηνιαίου πτητικού επιδόματος των ιπταμένων.

  Είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Βενιζέλος: «Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης».

  «Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας:

  «Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

  Αλλά κ. Βενιζέλο, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει, λέει ο λαός. Οι πιλότοι μας, που γι’ αυτούς είμαστε χίλιες φορές υπερήφανοι, εν αντιθέσει με εσάς τους πολιτικούς, νομίζεται ότι δεν είχαν κανένα λόγο για αυτό που έκαναν και καταχρώνται των μέσων πίεσης για συντεχνιακούς λόγους; Εσείς προσωπικώς και ο υφυπουργός σας, δεν τους διαβεβαιώνατε μέχρι χθές, περί της μη αφαιρέσεως ποσοστού από το πτητικό τους επίδομα; Ναι ή όχι; Και ξαφνικά γίνεται το αντίθετο. Εσάς που ψευδώς μέχρι τώρα διαβεβαιώνατε τους ιπταμένους περί της ακεραιότητας των αποδοχών τους, πως πρέπει να σας χαρακτηρίσει κανείς; Χειρότερα από τους χαρακτηρισμούς τους οποίους εκτοξεύσατε ή απαξιωτικά; Αλλά και από τα νέα σας ΘΑ, ότι δηλαδή ΘΑ δώσετε στο μέλλον, με διαφορετικό τρόπο, χρηματικό ποσό ανάλογο με αυτό που θα χάσουν, σημαίνει με άλλα λόγια, ότι δέχεστε ότι οι ιπτάμενοι ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ και ο άδικος είστε εσείς.

  Και εσείς κ. Βενιζέλο είστε πολιτικός και φέρετε και εσείς, στο μέτρο που σας αναλογεί βεβαίως, διότι υπήρξατε και στο παρελθόν στέλεχος κυβερνήσεων, την αναξιοπιστία, την κακοδιοίκηση, την φαυλότητα, τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις, την συντεχνιακή τακτική προς πολιτικό όφελος, τον διορισμό ημετέρων με παχυλούς μισθούς τετραπλασίους των ιπταμένων, την κομματικοποίηση των πάντων και ένα σωρό άλλων που σας καταλογίζουν, πλέον καθημερινώς, οι προδομένοι από τους πολιτικούς Έλληνες πολίτες.

  Είναι τουλάχιστον ανάλγητο και απρεπές η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος αυτών που ζούν σε απομεμακρυσμένες φρουρές, με την φόρμα εργασίας καθημερινώς, χωρίς ωράρια, αργίες, υπερωρίες, μακριά από τις οικογένειές τους, με όποιο κόστος γι’ αυτό και παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα κάθε στιγμή, όταν από την άλλη οι μη φορολογούμενοι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και λοιποί ελευθεροεπαγγελματίες πίνουν στην υγεία των πιλότων που δίδουν και την τελευταία ικμάδα τους στον βωμό του καθήκοντος, ρουφώντας τους το αίμα μέσω της δικής σας σοσιαληστικής μανίας και της απαξιώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

  Κύριε Βενιζέλο, οι Έλληνες Αξιωματικοί γενικώς, έχουν απολύτως την συναίσθηση του καθήκοντός τους και της αποστολής τους και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. Και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλά στην συνείδηση του Ελληνικού εν αντιθέσει με τους πολιτικούς.
  Άφεριμ θα σου πεί μεθαύριο ο Τούρκος……..

  ΥΓ: Κύριε υπουργέ: Σας απασχόλησε ποτέ το γεγονός γιατί μέχρι σήμερα, από την αρχή του έτους, έχουν υποβληθεί 300 παραιτήσεις Αξιωματικών στην Αεροπορία;

 13. Lalakis avatar
  Lalakis 27/04/2010 13:47:24

  Ο παχύς κάνει και αυτος scramble στα γουρουνοπουλα και στους πατσαδες. Άλλωστε οπως λενε ειναι κομαντος. πηγε και υπηρετησε και αυτος τη πατριδα οταν ηταν 35 χρονώ, 196 κιλά, και για ολοκληρους 6 μηνες. Τοσο πολυ και τοσο καλά.

 14. Βιογόνος avatar
  Βιογόνος 27/04/2010 13:49:38

  Φίλε Ίκαρε,

  Να ξέρεις ότι το κείμενό σου άγγιξε την καρδιά όλων μας.

 15. Spm avatar
  Spm 27/04/2010 13:50:45

  Φίλε μου, σας ευχαριστούμε.
  Για εσάς μόνο σεβασμός!!!

 16. Lalakis avatar
  Lalakis 27/04/2010 13:55:09

  Ο παχυς τη πατησε με τις αντιδρασεις του κόσμου οπως την ειχε πατησει και ο μεγάλος γυφτουλας Νικοπολίδης όταν ήθελε να είναι και κηπουρός στο Δήμο. Για το χαρτζηλίκι του έλεγε. Να ανακαλέσει και ο παχύς σήμερα κιολας

 17. Dimi avatar
  Dimi 27/04/2010 13:56:28

  AΘΑΝΑΤΟΙ! Οι Χρυσοί Αετοί του Αιγαίου http://bit.ly/9KSBDX

 18. Thomas avatar
  Thomas 27/04/2010 14:00:31

  Δεν θα απογειωνόταν

 19. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 27/04/2010 14:04:45

  +1

 20. Sta_a avatar
  Sta_a 27/04/2010 14:05:43

  Οσα χρήματα και αν παίρνουν οι Ικαροι, το αξίζουν. Δίνουν την ζωή τους για αυτο που κάνουν. Εσεις κ. Βενιζέλο, τι δίνετε; Θα δινατε την ζωή σας για την Ελλάδα. Μπα δεν το πιστεύω. Εσείς την ξεπουλήσατε, την σκοτώσατε. Να φύγετε, έχετε τελειώσει.

 21. NTINOS avatar
  NTINOS 27/04/2010 14:08:55

  Ειλικρινα ο ΕΛΛΗΝ πιλότος με συγκινησε βαθυτατα,τοση μοναξια στον αέρα τοση ενταση και λυπη για τον γιό του που δεν βλέπει τον πατερα του,και πράγματι θα εκλαιγα πικρως αν δεν αναλογιζόμουνα τα παιδιά των ναυτικων που τον πατέρα τους τον βλέπουν δεν τον βλέπουν δυό φορές το χρόνο,τα παιδιά των ξενητημένων που οι πατεράδες εργάζονται στα πέρατα του κόσμου,και πιθανον να ελθουν τα επομενα Χριστουγεννα.
  Δεν με συγκινουν οι Ιστοριες περι κινδυνου κυριε ΠΙΛΟΤΕ,επιδη πετάς στον αέρα ξέχασες τι τραβαν οι κάτω στα ΟΡΥΧΕΙΑ,στις οικοδομες κρεμασμενοι κατω απο τον ηλιο η τη βροχη και το κρυο,μαλλον σου διαφευγει τι σημαινει ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και ανασφάλεια ανεργιας εκεινων που παιζουν με το θανατο και τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ θα παρουν ....αδιαφορια,αντιθετα τα δικα σου ειναι εξασφαλισμενα.
  ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ να κανει συγκριση ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ με τα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ και μετα να κλαυσουμε πικρως για την κακια μοιρα σου.

  ΥΓ.Μια συγκριση αποδοχων των πιλοτων των ελληνικων ΕΔ με τις αποδοχες των πικοτων των αλλων χωρων ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ θα εθετε τα πραγματα κατω απο αλλη οπτικη ....ας την κάνει ο ΠΙΛΟΤΟΣ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ NTINOS 27/04/2010 14:16:47

   Τα επαγγέλματα της οικοδομής, καλύτερα να μην τα παίρνεις ως μέτρο σύγκρισης. Αν λάβουμε υπ' όψη και το πόσο φοροδιαφεύγουν, τότε αμείβονται 1000 φορές καλύτερα κατ' αναλογίαν.

  • Thomas avatar
   Thomas @ NTINOS 27/04/2010 14:20:26

   Σύνελθε. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Περισσότεροι από 150 πιλότοι της ΠΑ έχασαν τη ζωή τους μετά τον Β ΠΠ μέχρι σήμερα, ενώ τεράστια είναι και η απώλεια εξοπλισμού και χρημάτων.

  • zonitis avatar
   zonitis @ NTINOS 27/04/2010 14:31:33

   Αμοιβες πιλοτων στην Ελβετια. Με μεσο ορο 120 μεχρι 190 ωρες το χρονο (περιπου 15 ωρες το μηνα) ο μισθος ειναι 72000 ευρω (100000 φραγκα) και επιδομα αλλες 40000 (57000 φραγκα). Καλα δεν ειναι; Και για οσους μιλουν γερμανικα το πρωτοκολο της βουλης...
   http://www.parlament.ch/ab/frameset/d/n/4705/111207/d_n_4705_111207_111317.htm

  • Stasa avatar
   Stasa @ NTINOS 27/04/2010 14:38:31

   @NTINOS


   ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ (Ενδεικτικά παραδείγματα)

   ΣΜΗΝΑΓΟΣ 15 έτη υπηρεσίας έγγαμος 1 παιδί
   Εισοδήματα πριν τα μέτρα Εισοδήματα μετά από Ν.3833/10 –Φορολογικό
   Μηνιαίο πληρωτέο: 1518,16 1509,71 (-8 ,45)
   Πάσχα-‘Αδεια: 1391,86 973,68 (-418,18)
   Δ.Χριστουγέννων: 1391,86 973,68 (-418,18)
   Ετήσιο Πτητικό : 18.071,66 12.901,01 (-5.170,65)
   Μηνιαίες απώλειες: 509,03

   ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ 27 έτη υπηρεσίας έγγαμος 2 παιδιά
   Μηνιαίο πληρωτέο: 2167,07 2136,41 (-30,66)
   Πάσχα-Άδεια: 1946,96 1308,58 (-638,37)
   Δ.Χριστουγέννων: 1946,96 1308,58 (-638,37)
   Ετήσιο Πτητικό: 18.071,66 12.036,80 (-6034,86)
   Μηνιαίες απώλειες: 639,96

   ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ 30 έτη υπηρεσίας έγγαμος 2 παιδιά
   Μηνιαίο πληρωτέο: 2.430,45 2391,82 (-38,63)
   Πάσχα-Άδεια: 2.173,92 1432,52 (741,39)
   Δ.Χριστουγέννων: 2.430,45 1.432,53 (741,39)
   Ετήσιο Πτητικό : 16.264,50 10.745,43 (-5.519,07)
   Μηνιαίες απώλειες: 622,12

   A! και κάτι ακόμα..
   Aπό το 1990 ως το 2006 η Πολεμική Αεροπορία μας έχει θρηνήσει 139 πιλότους. ΓΙΑ ΜΑ ΜΠΟΡΩ ΕΓΏ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.-

   • Stasa avatar
    Stasa @ Stasa 27/04/2010 14:40:41

    (ξέχασα να αναφέρω πηγή)

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=23938&catid=3

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ NTINOS 27/04/2010 14:39:13

   Ναί ρε μάγκα Ντίνο. Η σειρά μου (αυτοί που αποφοιτήσαμε μαζί δηλαδή την ίδια χρονιά) έχασε 8% σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάποιοι άλλοι πήγαν από χρόνια προβλήματα και αρκετοι έχουν μόνιμο πρόβλημα υγείας. Συνολικά έχουν απομείνει περίπου 60% της αρχικής δύναμης.

   ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ:

   ΜΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ

   ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ

   • diman avatar
    diman @ Δαναός 27/04/2010 21:58:24

    ama htan etsi oi mages...

  • Τίποτα avatar
   Τίποτα @ NTINOS 27/04/2010 14:59:08

   @ NTINOS
   Είναι άσχημο όταν ο άνθρωπος χάνει το σεβασμό για τις αξίες που θα έπρεπε να καθοδηγούν τη ζωή του. Τότε αρχίζει να μην διαφέρει και πολύ από τα ζώα...

   Λυπάμαι για την κατάντια μας...

  • Ελευθερία avatar
   Ελευθερία @ NTINOS 27/04/2010 16:06:09

   Αγαπητέ Ντίνο, γνωρίζεις πόσο αμοίβονται οι ναυτικοί του Ε.Ν.; Αν ναι, τότε θα γνωρίζεις ότι κακώς τους αναφέρεις ως μέτρον συγκρίσεως με τους πιλότους της Π.Α.

   Και για να μην παρεξηγηθώ είμαι κόρη ναυτικού και γνωρίζω άριστα και για τις αμοιβές αλλά και για τις συνθήκες ζωής των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.

   Η διαφορά μεταξύ ναυτικών και ξενιτεμένων με έναν πιλότο της Π.Α. είναι μία και μόνη: η αμοιβή.

   Σταμάτα, λοιπόν, να αποπροσανατολίζεις γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που γνωρίζουν.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ NTINOS 28/04/2010 01:19:26

   Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

   Τα εργατικά ατυχήματα πρόερχονται είτε από έλλειψη μέτρων ασφαλείας από μέρους του εργοδότη, είτε από απροσεξία του εργαζόμενου, είτε από κακή τύχη (λάθος στιγμή στο λάθος μέρος).

   Τα ατυχήματα των πιλότων της ΠΑ, ΠΝ, ΑΣ οφείλονται στην αυτοθυσία των πιλότων να προασπίσουν τα σύνορα μας ή να προστατέψουν το πληρωμένο από το υστέρημα του ελληνικού λαού πανάκριβο υλικό που χειρίζονται.

   Πόσοι πιλότοι χάθηκαν στην προσπάθεια τους να σώσουν το αεροπλάνο που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία ή να σώσουν ζωές πολιτών στο έδαφος, ενω θα μπορουσαν ανετότατα να εκτιναχθούν με το αλεξίπτωτό τους.

   Πόσοι πιλότοι χάθηκαν προσπαθώντας να κερδίσουν το πλεονέκτημα από τον Τούρκο, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν τη βόλτα τους και να γυρίσουν για φραπέ στη βάση τους και στις οικογένεια τους.

   Μου'ρχονται αμέσως στο μυαλό και συγκινούμαι ο Ηλιάκης, ο Καραθανάσης, ο Βλαχάκος, ο Γιαλοψός και πολλοί άλλοι οι οποίοι άμα είχαν τις απόψεις σου αυτοί θα ήταν τώρα σπίτια τους αλλά εμείς θα θέλαμε διαβατήριο για να πηγαίνουμε ακόμα και στη Νάξο.

   Είσαι αδαής, απαράδεκτος και εκτός πραγματικότητας.

   • Μαυρος Πητ avatar
    Μαυρος Πητ @ Αγανάκτηση 28/04/2010 15:07:02

    και ΣΙΑΛΜΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΗΣ, ΣΤΟΙΛΙΔΗΣ,ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.

 22. andreas avatar
  andreas 27/04/2010 14:10:04

  ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

 23. thespieys avatar
  thespieys 27/04/2010 14:32:45

  Aιωνα Τιμή και Δοξα στους Ικαρους! Αιεν Υψικρατείν!

 24. Νίκος avatar
  Νίκος 27/04/2010 14:52:09

  Γραμμα προς τον Ελληνα χειριστη:

  Αγαπητε συνελληνα,

  Ματαιοπονειτε. Δεν καταλαβαινουν ΤΙΠΟΤΑ τα παχυδερμα της εξουσιας και τα ανδρεικελα. Θα σας προδωσουν μολις τους δοθει η ευκαιρια. Μην ξεχνατε πως φερθηκαν σε ηρωϊκους μαχητες μας που ποεμησαν στην Κυπρο και τι εκαναν τοτε για να εξουδετερωσουν ο,ποιο πλεονεκτημα αποκτησατε με στρατιωτικα μεσα. Το ιδιο εκαναν και στα Υμια. Δεν εχουν ψυχη τα οντα αυτα, πιστευουν μονο στο χρημα, οιασδηποτε πηγης. Η χωρα την οποια υπερασπιζεστε ειναι χωρος για την αλητ μας. Δεν ξερουν απο πατριδα ουτε απο ιερα ουτε απο οσια ουτε και τιμουν τους νεκρους μας με τα κοκκαλα των οποιων ειναι διασπαρτη η Ελλαδα.

  Με σεβασμο για το εργο σας και με ευγνωμοσυνη.

  Νίκος

 25. ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας avatar
  ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας 27/04/2010 14:55:33

  Δεν μπορεί ούτε ο Μπένυ, να ξεπουλήσει τον ηρωισμό, την τόλμη και την αξιοπρέπεια των "αετών" της Ελλάδας. Οι ίκαροι ήταν,είναι και θα είναι για πάντα γραμμένοι με χρυσά γράμματα στην καρδιά μας! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

  (Αλήθεια, που είναι εκείνος ο τύπος με τον φραπέ;;;)

 26. capitaLHSTHS avatar
  capitaLHSTHS 27/04/2010 15:01:36

  Οι στρατιωτικοι εξαιρεθηκαν απο το ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ και θα συνεχισουν να βγαινουν στην ΣΥΝΤΑΞΗ στα 45 ??????????????

  ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ φυσικα !!!!!!

 27. Μελισσα avatar
  Μελισσα 27/04/2010 15:19:40

  lkjhhhgggg

 28. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 27/04/2010 15:29:57

  Ὁ Θεός νά προστατεύη ὁλους τούς Ἰκάρους.
  Δέν θά εὐχόμουν τό ἴδιο γιά τά λαμόγια τῆς Βουλῆς.

  • marcuze avatar
   marcuze @ Kὀριννα 27/04/2010 15:42:29

   Προτού αρχίσεις να τους πλέκεις κάλτσες, ερώτηση κρίσεως: Το "Ίκαρος" δασεία δεν παίρνει;

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ marcuze 27/04/2010 16:33:35

    @marcuse

    Ἡ λέξη "ἴκαρος" παίρνει ψιλή, ἀκριβῶς ὅπως καὶ ἡ λέξη "ἐξυπνάκιας".

    Καλή σας μέρα.

   • ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ avatar
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ @ marcuze 27/04/2010 16:49:40

    Μάθε πρῶτα πῶς γράφεται τὸ ὄνομα τοῦ Μαρκοῦζε ποὺ ἐπέλεξες ὡς ψευδώνυμο...
    Ἄνοιξε καὶ κανένα λεξικὸ γιὰ νὰ δεῖς ὅτι ὁ ἴκαρος παίρνει ψιλή...
    Καὶ μετά τὰ ξαναλέμε...

   • marcuze avatar
    marcuze @ marcuze 27/04/2010 20:15:10

    O HERBERT MARCUZE ΚΑΙ Ο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ
    του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΚΙΡΗ

    Ο Η.Μarcuze είναι ο στοχαστής εκείνος που επανέφερε στον αμερικανικό ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και στο εν γένει αριστερό και ριζοσπαστικό κίνημα των ΗΠΑ της δεκαετίας του 1960-70, τη συζήτηση για τον Hegel προσπαθώντας να αναθεωρήσει τις παραδοσιακές οπτικές για τη μεθοδολογία του. Επανεισάγει τη διαλεκτική σε μια πανεπιστημιακή κοινωνία που κυριαρχείται από το μεθοδολογικό εμπειρισμό...

    Όμως εγώ λέγομαι Μαρκούζε, από το ιταλικό μαρκούτσι.

   • ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ avatar
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ @ marcuze 27/04/2010 23:45:50

    Τὸ ὄνομα τοῦ φιλοσόφου Χέρμπερτ Μαρκοῦζε γράφεται μὲ "s". Ο,τι καὶ νὰ λέτε ὁ Θανάσης Τσακίρης(;) καὶ σύ.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ marcuze 27/04/2010 23:50:22

    Κάποιες, ονόματα δεν λέμε, προχθές δήλωναν περήφανες πως δεν γνώριζαν τον Μάρξ(!) και ξαφνικά εμβαθύνουν στη σχολή της Φρανκφούρτης.
    Τι έγινε ρε παιδιά;

 29. Greenhorses avatar
  Greenhorses 27/04/2010 15:34:24

  Ας είναι πάντα καλά τα παλικάρια τους είμαστε ευγνώμονες

 30. Ntinos avatar
  Ntinos 27/04/2010 15:49:36

  Μπράβο κύριε Υπουργέ! Αποδείξατε με τη δήλωσή σας ό,τι είστε τουλάχιστον ΑΣΧΕΤΟΣ με το αντικείμενο του Υπουργείου που έχετε αναλάβει, εκτός αν προτιμάτε το ΑΔΙΚΟΣ!
  Είμαι σίγουρος ότι σας "χειροκροτούν" ακόμα και αυτοί που σας ψήφισαν!
  Αλήθεια, στην "κονσέρβα" δήλωσή σας, αντικαταστήστε παρακαλώ το "...Έλληνες αεροπόροι..." με το "...Έλληνες πολιτικοί..." και διαβάστε τη δυνατά στον καθρέφτη σας ένα πρωί!!! Και αν έχετε λίγο τσίπα....you know...greek filotimo...

 31. Mαρινα avatar
  Mαρινα 27/04/2010 15:49:43

  Αδελφε Ικαρε,

  Εσυ κι ολοι αυτοι που σκεφτονται και δρουν σαν εσενα,ειστε στην καρδια μου και στις καθημερινες προσευχες μου.
  Να εχετε την ευλογια και την δυναμη του Ιησου Χριστου του Παντοκρατορα.

 32. Μελισσα avatar
  Μελισσα 27/04/2010 15:52:35

  ΄΄ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ΄΄

 33. Μελισσα avatar
  Μελισσα 27/04/2010 15:55:13

  ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

 34. AKYROS avatar
  AKYROS 27/04/2010 16:30:35

  Ιδού ο Λέλλος κι ο ....Κουρέλλος...
  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=21.09.2007,id=19919920

 35. enianos avatar
  enianos 27/04/2010 16:55:21

  Ετούτη η χώρα δεν σώζεται με τίποτα !Πολύ συναίσθημα, σνιφ…κλαψ…λυγμ… και πολλές ενοχές!!

  • nancy avatar
   nancy @ enianos 27/04/2010 20:37:29

   Μες στα όνειρα, υπάρχει και ο Εφιάλτης και καμμιά φορά έχει και υπόσταση. Δίνει όμως μια θέση η Ιστορία και σ αυτόν, αλλα δεν του ανήκει. Αφιερωμένο εξαιρετικά..

 36. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 27/04/2010 16:59:07

  Αγαπτητέ Πιλότε,
  κάντε σας παρακαλώ μια και μόνο πτήση εσείς, και όλη η μοίρα σας αν γίνεται, οπλισμένοι με το μέγιστο αριθμό βομβών ναπάλμ που μπορούν να μεταφέρουν τα αεροσκάφη σας, κατα τη διάρκεια κάποιας γενική συνεδρίασης της Βουλής( αν και είναι δύσκολο να έχουν απαρτία...) και αδειάστε τις βόμβες σας πάνω στο κτίριο της Βουλής...
  Το μόνο που λυπάμαι που θα πάθει ζημιές είναι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η Σημαία μας στο κτίριο της Βουλής καθώς και οποιοσήποτε μη βουλευτής...
  Μετά πάνω στις στάχτες των σιχαμένων ας χτίσουμε μια καινούρια Βουλή, ώστε οι επόμενοι βουλευτές να ξέρουν την τύχη τους ...
  Τιμή και δόξα σε όποιον το κάνει...
  Ειμαι σίγουρος οτι τα ονόματα σας θα μείνουν στην Ιστορία μαζι με αυτά του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη, αλλά το υπόλοιπο της ζωής σας θα ειναι μέσα στην τιμή και τη δόξα των συμπατριωτών μας.
  Ευχαριστώ

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 27/04/2010 17:24:29

   Τα ικριώματα κοστίζουν λιγότερο και τρομάζουν περισσότερο. Άσε που δεν νομίζω η Ελλάδα να διαθέτει ναπάλμ.

 37. mixalis avatar
  mixalis 27/04/2010 17:07:28

  mipos na skeftoun oloi ekeinoi pou exoun apo tus ipsiloterus misthus stin kinonia, pou vgenun stin sintaksi apo ta 40-45 (k dikaios logo tou epagelmatos) pos fenete afti i dilosi sta pedia pou spudasane kai tora trehun gia na bgalun 400-500 euro ton mina?se mia epohi pou oloi mas travame trelo koupi, na vgeni mia apo tis pio akrivopliromenes (k ortha logo tou risku) epaggelmatikes taksis kai na zita tetia pragmata, para ine poly....

  • Μαυρος Πητ avatar
   Μαυρος Πητ @ mixalis 28/04/2010 15:20:29

   Έχεις παρει χαμπάρι με τι αμοίβονται οι πιλότοι; Δηλαδή πότε κατά τη γνώμη σου θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν; Όταν πια η τράπεζα θα πετάξει έξω την οικογένεια τους γιατί θα βγάλει το σπίτι τους στο σφυρί; Γιατί τα βάζεις μαζί τους και όχι με τους εφοριακούς ή τους τελωνιακούς; Πόσο κινδυνεύει η δική τους ζωή; Γιατί εξακολουθούν οι διευθυντές των υπουργείων και οι ΓΓ να αμοίβονται με αυτά τα ποσά; Άσε τους πιλότους να κάνουν τη δουλειά τους ξέρουν αυτοί, μια φωνή έβγαλαν που να λέει "φτανει". Σήμερα έιναι όλοι στον αέρα, και θα είναι ότι και να γίνει!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Μαυρος Πητ 28/04/2010 15:31:53

    Μην αρχίζεις με τους τελωνειακούς γιατί θα έχουμε βομβαρδισμό ασυναρτησιών. Είναι άτιμο συνάφι και αν απειληθούν τα συμφέροντά τους... μη σε βάλουν στο στόμα τους.
    Κατά τη γνώμη τους μας κάνουν χάρη, καθότι όλη η οικονομία μας βασίζεται σε αυτούς!
    Ναι, στους τελώνηδες, που μεταξύ άλλων πολλών παίρνουν και επίδομα Μη Πτυχίου! Έτσι ακριβώς.
    Αλλά δεν τους το κόβουν.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Μαυρος Πητ 28/04/2010 15:42:14

    Προς επίρρωσιν των παραπάνω.
    http://www.antinews.gr/?p=3612

 38. Mak avatar
  Mak 27/04/2010 17:12:40

  Αν πρέπει οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να πετούν τζάμπα (για να αποδείξουν στο Βενιζέλο ότι είναι πραγματικά πατριώτες μια και όσο πληρώνονται μπορεί να το κάνουν για τα χρήματα), τότε γιατί θα πρέπει να πληρώνουμε τους βουλευτές (που μας έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι είναι πραγματικά άχρηστοι και διεφθαρμένοι);

  Αν από πατριωτισμό πρέπει να μειωθούν οι απολαβές των πιλότων της πολιτικής αεροπορίας τότε από ανάλογο πατριωτισμό θα έπρεπε όσοι είναι υπεράριθμοι στον ΟΣΕ να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να χαρίσουν το εφαπαξ τους στο δημόσιο.

  Πού είναι οι "πατριώτες" δημοσιογράφοι που έβγαλαν καγιέν και εξοχικά κατά την ολυμπιάδα της Αθήνας με λεφτά από δάνεια που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι, να μας πουν τι προστάζει ο πατριωτισμός;

 39. χρηστος avatar
  χρηστος 27/04/2010 17:17:19

  Μήπως ο βουλιμικός τήν ψώνισε επειδή οί πιλότοι απείχαν μόνο από τίς εκπαιδευτικές πτήσεις καί δέν απείχαν καί από τίς αναχαιτίσεις?

 40. sakiiis avatar
  sakiiis 27/04/2010 18:03:36

  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,ΣΤΟ ΕΔΩ ΠΟΝΗΜΑ,ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ,
  ΟΤΙ ΣΤΙΣ 23/11/09 ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ,ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΥΨΟΥΣ...........1.500.000 ΕΥΡΩ ΚΙ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΟΡΘΑ ΚΙ ΚΑΛΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΕ.ΚΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ....ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΟΣΟΙ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΡΙΣΚΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΟΝ ΝΑ ΔΥΣΤΗΧΟΥΝ.ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑΡΘΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ.

 41. striftompolas avatar
  striftompolas 27/04/2010 18:13:55

  Όλοι εναντίον όλων

  Οι μηνιαίες απώλειες των πιλότων είναι για άλλους το μηνιάτικο.Και γι αυτό το μηνιάτικο δουλεύουν επίσης ώρες ατέλειωτες.

  Είναι όμως γελοίο να συζητάμε για τις αμοιβές των πιλότων που κάνουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μια από τις δυσκολότερες και απαιτητικότερες δουλειές και να μην έχουν περικοπεί ήδη ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ μισθούς διοικητικών συμβούλων που διορίζονται χωρίς ιδιαίτερες προϋποθέσεις, χωρίς συγκεκριμένες απαιτήσεις, απλώς βάζουν το μαγαζί μέσα.

  Είναι εχθρική συμπεριφορά η περικοπή του πτητικού επιδόματος γιατί λέγεται επίδομα ή γιατί περνάει ένα όριο. Είναι άλλο πράγμα το ΔΙΒΕΤ (σε πόσες βδομάδες ένας έξυπνος και μορφωμένος νέος γίνεται ικανός εφοριακός?) κι άλλο πράγμα το πτητικό.

 42. AKYROS avatar
  AKYROS 27/04/2010 18:34:06

  Δυό ιστορίες...

  Τον Χρήστο τον ξέραμε...
  Ενα γελαστό, χαρουμενο παιδί. Τον Χρηστάκη...Ετοιμαζόταν να παντρευτεί.

  Λιγο καιρό πριν "φύγει" είχε άλλο ένα ατύχημα και γλύτωσε.
  Ηρθε στο μαγαζί του πατέρα μου, με το πόδι στο γύψο, διηγιόταν την ιστορία και έβλεπες στα μάτια του μια φλόγα που παιχνίδιζε η ειρωνεία στον θάνατο που ξεγέλασε και η αγάπη για την ζωή που θα ζούσε..
  Όταν μας έλεγε πως θα πήγαινε την άλλη μέρα να βρεί την κοπέλλα του...

  Ο Ηλίας ήταν συμμαθητής μας, Ικαρος... Απο τους καλλίτερους. ΉΤαν στο 3ο έτος όταν ο εκπαιδευτής του "γύρισε" στην βάση....
  Σε μια μεγαλη μπλε γαλάζια σακκούλα, "συσκευάστηκε" και πήγε σπίτι του τυλιγμένος με μια σημαία και μια απαγόρευση!
  Στην μάνα του που ούρλιαζε να τον δεί για τελευταια΄φορά.
  ΟΧΙ!!!!Απαγορεύεται!!!!!!!
  2 μέτρα παλληκάρι σε μια σακκούλα μπλε....Σκουπιδάκι....
  Ο Ηλίας έφυγε...

  ελα φίλε, περιγέλασε το σνιφ σνιφ...περιγέλασε τα συναισθήματα ..Και ξανα πες πως άδικα προσμένεις γι αυτό τον τόπο σωρηρία με τέτοιους κλαψιάρηδες!

 43. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 27/04/2010 19:13:31

  Αν υπηρχε εστω και μια σταλα φιλοτιμου θα επρεπε οι 300 και οι δικαστικοι να βγαλουν απο το μισθο τους και να τα δωσουν στους ιπταμενους μας και στις ειδικες μας δυναμεις.
  Τοσα χρονια μοιραζουν με το νομο απιστευτα επιδοματα μεταξυ τους ...
  Λιγο φιλοτιμο .....

 44. Kalesanos avatar
  Kalesanos 27/04/2010 19:17:48

  Ειλικρινα μετα απ'αυτο εχει θεση ο Βενιζελος στο υπουργειο Εθνικης Αμυνας?

 45. lari avatar
  lari 27/04/2010 19:52:18

  οι μόνοι που δικαιούνται να παίρνουν επίδομα, στον στρατό, είναι οι ιπτάμενοι , τα υποβρύχια και τα ΟΥΚ. Κανένας αλλος

 46. Κώστας Κ. avatar
  Κώστας Κ. 27/04/2010 20:05:50

  Και να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τους απίθανους τύπους που έριξαν 11-0 στα ίσα και 6-3 σε dissimilar στους Aggressors πέρισυ.
  Εχω την εντύπωση πως οι Αμερικανοί ακόμη παραμιλάνε...

 47. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 27/04/2010 20:28:30

  Marcuze,
  κάνε μιά προσπάθεια νά γράφης τό ὂνομά σου σωστά,καί μετά κάνεις τόν ἔξυπνο.
  Ἄν θέλης νά τό γράφης Ἰταλικά,τότε εἶναι Μarcuzi,ἄν τό θέλης Ἑλληνικά τότε Μαρκούτσι.
  Ἀλλά γιατί βρέ παιδί μου δέν τό γράφεις ὅπως εἶναι στήν γλῶσσα του; Δλδ marpuc(ἔχει καί μία ὑπογεγραμμένη κάτω ἀπό τό c πού δέν μπορῶ νά τήν βάλω μέ αὐτό τό πληκτρολόγιο),πού σημαίνει στά τούρκικα:δερμάτινη σῦριγξ τοῦ ναργιλέ,διότι τούρκικο εἶναι τό ὄνομά σου.
  Ἀφοῦ ἐμπεδώσης ὅλα αὐτά,μετά ἀγόρασε καί τήν γραμματική τοῦ ἀείμνηστου Τζαρτζάνου καί μελέτησε τά περί τονισμοῦ καί πνευμάτων,μήπως καί ἀποκτήσεις καί ἐσύ λίγο πνεῦμα.

  • ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ avatar
   ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ @ Kὀριννα 29/04/2010 10:52:58

   Κόριννα, μπράβο!
   Ἐξαιρετικὴ ἀπάντηση, μόνον ποὺ ἐκτιμῶ ὅτι δὲν θὰ τὴν καταλάβει...

 48. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 27/04/2010 20:36:12

  @ κοινός νοῦς καί ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ,

  Ἀμ΄ δέν εἶναι οὔτε ὁ Ludvig Marcuse οὔτε ὁ Herbert Marcuse,εἶναι ἕνα ἁπλό ἁπλούστατο Μαρκοὐτσι,γραμμένο λάθος.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Kὀριννα 28/04/2010 12:37:50

   Η ειδικότητα σου.

 49. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 27/04/2010 20:53:08

  @ enianos,
  αὐτή ἡ σνιφ...κλαψ.. χώρα ὅ,τι κατόρθωσε,ἀπό τά ἀγάλματα τοῦ Φειδία μέχρι τόν ἡρωϊσμό τοῦ Ἁετοῦ τοῦ Μαχαιρᾶ(Αυξεντίου),τό κατόρθωσε γιατί ἔχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο,πού χωρίς τέτοιον κόσμο δέν φιάχνης παρά μόνον ψυχρή τεχνολογία,σάν τούς Βορειοευρωπαίους.

 50. George avatar
  George 27/04/2010 20:53:30

  Μια απλη αναζητηση στο google για το ονομα ΑΑΡΩΝ ΑΒΟΥΡΗΣ θα λυσει πολλες αποριες.

 51. diasapollon avatar
  diasapollon 27/04/2010 23:32:38

  Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους κκ υπουργούς του υπουργείου Εθνικής Αμύνης τι δουλειά κάνουν τα μάχημα παιδιά της πατρίδας μας,πιλότοι,ναυτικοί στα υποβρύχια,αλεξυπτωτιστές,δυνάμεις καταδρομών κλπ και πόσα λεφτά περνουν αυτοί και πόσα ένας διευθυντής μιάς τράπεζας.Ο κ.Βενιζέλος,ο κ.Παπανδρέου και ο κ αναπληρωτής μπορούν να μας πούν που υπηρέτησαν και πόσο καιρό.
  Εγώ σαν Έλληνας υπηρέτησα την θητεία μου κανονικά,όπως και τόσα άλλα παιδιά πατριώτες,ενώ οι ποιό πολλοί από αυτούς που;;;;;;;;;;;;;;;;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ diasapollon 27/04/2010 23:38:20

   Αν τον βάζανε τον Μπένυ στα μαγειρία, μπορεί να δήλωνε και μονιμότητα. Όμως απ`έξω πέρασε.
   Ο στρατός, σου λέει, είναι για τα κορόϊδα.

 52. Moriarty avatar
  Moriarty 28/04/2010 00:43:06

  Μα είναι δυνατόν να συζητιούνται αυτές οι δηλώσεις του Βενιζέλου; Είναι δυνατόν ένα σημαίνον μέλος του πιο διεφθαρμένου, γλοιώδους και εξευτελισμένου συναφιού να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στους πιλότους της ΠΑ και εμείς να επιχειρηματολογούμε για το αν και γιατί έχει άδικο; Ο κος Βενιζέλος ας κάνει κηρύγματα πατριωτισμού στους κλεπτοκράτες με τους οποίους συναγελάζεται τόσες δεκαετίες στα κομματικά χαμαιτυπεία - κηρύγματα σε όλους τους αλήτες που πήραν δημόσιο αξίωμα, έδωσαν όρκο στο Σύνταγμα και χρησιμοποίησαν το αξίωμα για να πλουτίσουν αυτοί και το συνάφι τους στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Ας κουνήσει το πατριωτικό του χοντροδάχτυλο στις σκ..φατσες των εμπόρων όπλων - χορηγών των κομμάτων που συναντάει στις κυβερνητικές και κομματικές δεξιώσεις, στους κομματικούς εισπράκτορες των κρατικών επιχορηγήσεων. Ας κάνει μάθημα πατριωτισμού στη Δραγώνα και στις παρέες της, στους δικαστές που αφήσανε τον Μιζοφοράκο ελεύθερο και δεν ανακάλυψαν κανένα διεφθαρμένο δημόσιο λειτουργό ή υπουργό, στους διπλοθεσίτες πανεπιστημιακούς-υπουργούς, στα μίσθαρνα τσιράκια του Σόρος, στον πλαστογράφο-φυγόστρατο Παπακαλιάτη και τους εργοδότες του μηντιάρχες, στον Πάρη της Paris κοκ. Αναφορικά με τις αιτιάσεις του για τους μαχητές της ΠΑ, ο λαός, αν μπορούσε θα του απαντούσε εν βοή και στο προτιμηταίο αλφάβητο της Διαμαντοπούλου και της υπόλοιπης παρέας: AEI STO DIAOLO.

  ΥΓ Για να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Βενιζέλος, μάλλον έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Και είναι και από τους ευφυέστερους και ευφραδέστερους στην κυβέρνηση. Φαντασθείτε οι του Υπουργικού Συμβουλίου σε ποιά κατάσταση βρίσκονται.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Moriarty 28/04/2010 00:47:30

   Βενιζέλος, πρακτικότατος άνθρωπος.
   Τον ρωτάς τι ώρα είναι και είναι ικανός να σου μιλάει μισή ώρα.
   Στο τέλος πάντως την ώρα δεν πρόκειται να την μάθεις.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Αγανάκτηση 28/04/2010 01:06:29

    Με τον Βέλτσο είχε όμως ένα πρόβλημα. Εκείνος μιλούσε και το Μπένι κοιτούσε.

   • nancy avatar
    nancy @ Αγανάκτηση 28/04/2010 08:15:46

    Χαχαχα τον ρωτάς τι ώρα είναι, και πιάνει να σου εξηγήσει, πώς κατασκευάζεται το ρολόι. Εχεις δίκιο αγανακτηση.

 53. ΤΑΛΩΣ avatar
  ΤΑΛΩΣ 28/04/2010 00:51:46

  Είμαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος γιατί κάνω το Hobby μου και με τις αποδοχές μου τουλάχιστον "δεν πεινάω". Το Hobby μου είναι να είμαι στον αέρα μέρα νύχτα και η ψυχή μου γεμίζει με τόση ομορφιά που αναρρωτιέμαι αν θα 'πρεπε να πληρώνομαι γι' αυτό. Όταν αναχαιτίζω όμως τους Τούρκους και όχι μόνο, πάνω από το Αιγαίο, δεν κάνω πλέον το Hobby μου, πολεμάω. Πολεμάω και για σένα άθλιε καραγκιοζάκο, που τολμάς να συγκρίνεις τις θυσίες των Ελλήνων Ικάρων με οποιαδήποτε εργατικά ατυχήματα. Για ρώτα τη μάνα σου, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου πώς θα τους φαινόταν να τους έφερναν "μερικά κομμάτια" σου σε σακούλα ή ένα άδειο κουτί;
  Και να ξέρεις ότι οι Ίκαροι δεν έκαναν διαμαρτυρία γιατί τους έθιξαν τις αποδοχές τους, αλλά γιατί ΤΟΥΣ ΕΘΙΞΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ, κάτι που ευτυχώς έχουν αρκετοί Έλληνες ακόμη.

  • Spm avatar
   Spm @ ΤΑΛΩΣ 28/04/2010 00:57:57

   ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ, ΠΕΣΤΑ!!!

  • Ακυρος avatar
   Ακυρος @ ΤΑΛΩΣ 28/04/2010 16:08:45

   Εγώ φίλε μου θέλω να ακούσω για όσα δεν σ΄ αφήνουν πλέον να κάνεις!
   Θέλω να πείς για τις οικονομίες που θα σε κάνουν δημόσιο υπάλληλο με αρκετό ελευθερο χρόνο και ωραριο!

   εργάτη πετάς όπου πετουσες; αντιδράς σε ότι αντιδρούσες; ο αριθμός σου είναι 25 ή 27;
   Μιλα μας γι αυτό!

   Μιλώντας ίσως η αντίδρασή σου-ισως- ταράξει τον υπνο μας!

 54. απλώστρα avatar
  απλώστρα 28/04/2010 01:05:20

  Το ότι ο εκπαιδευμένος πιλότος,
  κοστίζει πιο ακριβά από το αεροπλάνο που πετάει
  το σφύριξε κανείς στον υπουργό;
  :)

  • Κώστας Κ. avatar
   Κώστας Κ. @ απλώστρα 28/04/2010 03:41:52

   Και να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για τους απίθανους τύπους που έριξαν 11-0 στα ίσα και 6-3 σε dissimilar στους Aggressors πέρισυ.
   Εχω την εντύπωση πως οι Αμερικανοί ακόμη παραμιλάνε…


   Αυτό έλεγα σε προηγούμενο post, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβαν οι φίλοι του ιστότοπου.

   Οι άνδρες της ΠΑ είναι αυτή την στιγμή απο τους καλύτερα εκπαιδευμένους στον κόσμο.
   Σε αξιολογήσεις η ΠΑ είναι στην πρώτη 10άδα, παρά τις ελλείψεις σε πόρους και μέσα, μόνο λόγω του εμψύχου δυναμικού.

   Μόνο λόγω της τρέλλας τους.

 55. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/04/2010 16:54:40

  @Strange Attractor,
  μέχρι τώρα εἶχα καλή ἰδέα γιά σένα,μή μοῦ τό χαλᾶς.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Kὀριννα 28/04/2010 17:04:01

   Αρκετά μιλήσαμε για μένα.
   Ας μιλήσουμε και για σένα.
   Λοιπόν, τι γνώμη έχεις για μένα;

 56. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/04/2010 17:21:08

  Νομίζω πώς ἀπήντησα στό προηγούμενο σχόλιό μου.
  Μοιάζεις σοβαρός σχολιαστής καί δέν προσβάλεις ὅπως μερικοί ἄλλοι.
  Ἐλπίζω νά λαμβάνης ὑπ΄ ὄψιν τό γεγονός ὅτι δέν ἔχουμε ὅλοι τήν ἴδια ἡλικία ἐδῶ μέσα,καί ὅτι αὐτήν τήν στιγμή μπορεῖ νά σοῦ ἀπαντᾶ μία εἶτε συνομηλική σου εἴτε μία τῆς ἡλικίας τῆς μητέρας σου,ἄν εἶσαι πολύ νέος.
  Γι΄αὐτό χρειάζεται λίγη προσοχή,διότι τελικά ἄν χλευάση κανείς ἔναν μεγαλίτερό του γελοῖος γίνεται ὁ χλευαστής καί ὄχι ὁ χλευαζόμενος.Δίκιο δέν ἔχω;Σεβασμό σέ ὅλες τίς ἡλικίες δείχνει πολιτισμό.
  Σέ τελική ἀνάλυσι,ἡ συζήτησις ἀνάμεσα σέ ἀνθρώπους πού δέν γνωρίζονται,καί πού ἔχουν διαφορετική ἡλικία,εἶναι πολύ ἐποικοδομητική καί ἐνδιαφέρουσα.Συμφωνεῖς;

  • marcuze avatar
   marcuze @ Kὀριννα 28/04/2010 20:39:51

   Χιουμοριστική ήταν η απάντηση του στρέϊντζ. Δεν την έπιασες;
   Γάτα είσαι τελικά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Kὀριννα 28/04/2010 21:37:13

   Κόριννα. Σοβαρός σχολιαστής; Μουά; Απελθέτω απ` εμού...
   Άλλωστε "Η σοβαρότητα είναι το τελευταίο καταφύγιο όσων δεν έχουν φαντασία". Ο. Γουάϊλντ
   Όσο για το ηλικιακό, thanks alot. Βέβαια αν παρακολουθούσες τα όσα έχω γράψει κατά καιρούς, θα διαπίστωνες ότι ακόμη θυμάμαι έντονα μέχρι και τα 70`ς... οπότε;

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ Strange Attractor 29/04/2010 09:55:25

    Σε έμπλεξε και σενα τωρα στα γρανάζια της η πολυμαθεστατη κορινα; της αρεσει να κουνα το δάχτυλο.

 57. agnostosX avatar
  agnostosX 29/04/2010 17:24:51

  Kill από ώρα…

  Εννιά φορές το βάρος μου σηκώνω
  αίρων τις αμαρτίες που μ’ αναθέσανε γενιές χαμένες
  σε μια στροφή το μάτι μου καρφώνω
  σε εικονικά τετράγωνα αιχμαλωτίζοντας κουκίδες ξένες.

  “Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία”
  μάρτυράς μου η ιδρωμένη φόρμα
  οι κρύες αίθουσες των readiness
  και τα ονόματα των συναδέλφων στα Ηρώα.

  Το μόνο που δεν σκέπτομαι είναι να πεθάνω
  αν και μπορεί κι αυτό αναπάντεχα να γίνει
  κι αν τα g δεν μ’ αφήνουν να ανασάνω
  πολλά περιθώρια η ευθύνη δεν μού δίνει

  Μπαίνω στο merge, “Γιάννη άφησε τον δικό μου”,
  έχει λιακάδα μα εδώ θυμίζει μπόρα,
  μου αρκεί που τρία λεπτά οι ουρανοί είναι δικοί μου,
  κι εσύ εχθρέ είσαι kill από ώρα…

  Aφιερωμένο σε όλους αυτούς που το έχουν ζήσει.Εμείς απλά μπορούμε να το φανταστούμε....

 58. agnostosX avatar
  agnostosX 29/04/2010 17:29:28

  Kill από ώρα…

  Εννιά φορές το βάρος μου σηκώνω
  αίρων τις αμαρτίες που μ’ αναθέσανε γενιές χαμένες
  σε μια στροφή το μάτι μου καρφώνω
  σε εικονικά τετράγωνα αιχμαλωτίζοντας κουκίδες ξένες.

  “Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία”
  μάρτυράς μου η ιδρωμένη φόρμα
  οι κρύες αίθουσες των readiness
  και τα ονόματα των συναδέλφων στα Ηρώα.

  Το μόνο που δεν σκέπτομαι είναι να πεθάνω
  αν και μπορεί κι αυτό αναπάντεχα να γίνει
  κι αν τα g δεν μ’ αφήνουν να ανασάνω
  πολλά περιθώρια η ευθύνη δεν μού δίνει

  Μπαίνω στο merge, “Γιάννη άφησε τον δικό μου”,
  έχει λιακάδα μα εδώ θυμίζει μπόρα,
  μου αρκεί που τρία λεπτά οι ουρανοί είναι δικοί μου,
  κι εσύ εχθρέ είσαι kill από ώρα…


  Αφιερωμένο σε αυτούς που το έχουν ζήσει.Εμείς απλά μπορούμε να το φανταστούμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.