#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2013 15:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας μιμητής του Göbbels, αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ για τον ΣΥΡΙΖΑΤο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΥΓΗ, δημοσίευσε σήμερα άρθρο με τίτλο «Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια», όπου προσπαθεί να «βγάλει» τον Ιωάννη Κωτούλα, ιστορικό και σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου, περίπου ναζιστή και νοσταλγό του Χίτλερ.

Παραπέμπει στο  βιβλίο του «Η Ανοδος του Γ' Ράιχ», ιστορικό μελέτημα για την άνοδο του εθνικοσοσιαλισμού (με πηγές που παρουσιάζονταν για πρώτη φορά στα ελληνικά: έκδοση του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα»), απ’ όπου αντλείται απόσπασμα το οποίο, κατά τον άτσαλο εντολοδόχο συντάκτη του άρθρου, φανερώνει συμπάθεια του συγγραφέα Ιωάννη Κωτούλα στο ναζιστικό καθεστώς.

Μέσα στις πολλές γκάφες και διαστρεβλώσεις του άρθρου, αποδίδεται κείμενο «συμπάθειας στον ναζισμό» στον κ. Κωτούλα (σ. 143-144), το οποίο όμως... αποτελεί παραπομπή (υπ’ αριθμ. 65) σε άλλον συγγραφέα, στο έργο του Jacques Ellul ‘Autopsie de la révolution’ (Autopsy of Revolution). Ο οποίος Ελλύλ, ο γνωστός Γάλλος διανοούμενος με την σειρά του, όχι φιλοναζιστής δεν ήταν, αλλά... αντιστασιακός στην γαλλική αντίσταση εναντίον της ναζιστικής κατοχής...

Το άρθρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με ένα τσιτάτο του συντρόφου Αλέξη για την «ακροδεξιά παρέα του Σαμαρά» για κατάληξη.

Αποδίδεται λοιπόν κείμενο του Ελλύλ, ήδη παραποιημένο ως προς τα συμπεράσματά του, στον Κωτούλα, για να μαγειρευτούν τα δέοντα, δηλαδή η «πολιτική των εντυπώσεων». Σημασία δεν έχει η αλήθεια: σημασία έχει η εντύπωση που θα προκληθεί. Η εντύπωση είναι που μένει...

Στο Antinews έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ουδέποτε τους κατηγορήσαμε ότι δεν γνωρίζουν ανάγνωση και, ενίοτε, γραφή. Ως εκ τούτου αδυνατούμε να υποθέσουμε πως οι αρμόδιοι της «επικοινωνιακής επίθεσης» δεν γνώριζαν, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι το εν λόγω απόσπασμα δεν ανήκε στον λοιδωρούμενο συγγραφέα. Η διαστρέβλωση δεν μπορεί παρά να ήταν συνειδητή.

Οι αρμόδιοι της κομματικής προπαγάνδας γνωρίζουν την συνταγή: η αρχή «ό,τι μυρίζει, γυρίζει» που ισχύει στις «πολιτιστικές» καταλήψεις, ισχύει και στο διαδίκτυο: η «σοκαριστική αποκάλυψη» θα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ακόμα κι αν είναι κωμικά ψευδής, και μετά άσε τους άλλους να μαζεύουν τα σπασμένα. Οι πληρεξούσιοι Πολίτες εξαντλούν κάθε κριτική λειτουργία στο δόγμα «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», η διαδικτυακή μπλογκαρία διψά για προστυχιές και εν ολίγοις η συνταγή είναι δοκιμασμένη και σίγουρη. Τί ψυχή έχει μια δικαιωμένη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μπροστά στα δεκάδες μπλογκ που αναπαράγουν το συμπέρασμα «ναζιστές στα υπουργεία του Σαμαρά»;

Ο Γιάννης Ραγκούσης πήρε το θέμα στο twitter του και το έκανε σημαία. Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως η πράξη του δεν οφείλεται σε πολιτική στόχευση, αλλά σε πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου...

Ένα δάκρυ κυλάει στην παρειά του Γιόσεφ Γκέμπελς. Τελικά τα κατάφερε: άλωσε την αριστερά «από μέσα»: με την υιοθέτηση των μεθόδων του.

Και ναί, πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που κατηγορούσαν την παρουσίαση πραγματικών αποσπασμάτων από την ομιλία του βουλευτή Διαμαντόπουλου ως «μοντάζ/πλαστογραφία της Δεξιάς»!

Σύντροφε Αλέξη, έχεις μια γεύση τρικυμίας στο κόμμα...

 Σ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 12/03/2013 15:39:09

  Οι άνθρωποι είναι γνήσιοι κουμμουνιστές. Πρώτοι στην παραποίηση, στην λάσπη , στην συκοφαντία. Και άσε τον φουκαρά που τον λάσπωσαν να τρέχει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tassos 12/03/2013 21:23:56

   Σωστό.

  • Σοφία avatar
   Σοφία @ Tassos 13/03/2013 09:54:52

   Λετε οτι οι ανθρωποι ειναι κομμουνιστες. Οι ανθρωποι αυτοι δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ.

 2. Zugzwang avatar
  Zugzwang 12/03/2013 16:03:25

  Να συμπληρωσω οτι ο Jacques Ellul, το 1940, καθηγητης τοτε Νομικης, τολμησε να κριτικαρει τον Πεταιν και, φυσικα, εχασε την θεση του. Επισης, ο Jacques Ellul ηταν ενα απο τα βασικα στελεχη του προτεσταντισμου στην Γαλλια, οπως επισης και ενας απο τους πιο σημαντικους θεολογους τους. O γιος του, αν δεν κανω λαθος, ειναι θεολογος, παστορας στην Τουλουζη.
  Το να ισχυριζεται καποιος οτι Jacques Ellul ηταν φιλοναζιστής ειναι γελοιο.

 3. Παύλος avatar
  Παύλος 12/03/2013 16:51:36

  Ας δουν οι αναγνώστες την περιγραφή π.χ. αυτού του βιβλίου

  http://www.biblionet.gr/book/179899/

  ή τον επίλογο του βιβλίου "Η Άνοδος του Γ' Ράιχ", σ.143, και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 4. WY avatar
  WY 12/03/2013 17:39:31

  Είναι γνωστό ότι οί σταλινοφασίστες εφήρμοζαν(κι εφαρμόζουν) διά τήν κοινωνικοπολιτική εξόντωση τών αντιπάλων τους, τήν μέθοδο τού **σαλαμιού**,κατασκευάζοντας μία μετά τήν άλλη ψευδείς κατηγορίες.
  Στό βιβλίο του **Αρχιπέλαγος τών Γκουλάγκ** ό Σολζενίτσιν,περιγράφει αυτές τίς πρακτικές πού άλλωστε έγινε δέκτης/θύμα κι ό ίδιος!!

  ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!!!!!!!

 5. Α. Πέτρόπουλος avatar
  Α. Πέτρόπουλος 12/03/2013 19:40:45

  Το 99% των συλλήψεων και καταστροφών στις οργανώσεις μας προέρχονται από πράχτορες εσωτερικούς, που δουλεύουν από μέσα. Έτσι όταν παθαίνουμε ένα τέτοιο χτύπημα πρέπει να βρίσκουμε τον χαφιέ.

  Νίκος Ζαχαριάδης
  Τελικός λόγος στο 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ

  Η ρήση ότι «η Επανάσταση τρώει τα παιδιά της» ισχύει απόλυτα για το ΚΚΕ. Από την άποψη αυτή το ΚΚΕ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι αποδεδειγμένα το πιο «επαναστατικό» Κομμουνιστικό Κόμμα. Η ηγεσία του ΚΚΕ επέτυχε να φάη όλα τα παιδιά της. Οδήγησε τα μέλη, τους φίλους και τους μαχητές του ΚΚΕ στον θάνατο, στην καταστροφή και στην μεγάλη προσφυγιά χάρις στην πολιτική που ακολούθησε κατά τα Δεκεμβριανά και κατά το δεύτερο αντάρτικο. Η περίοδος 1944-1949 είναι μια αλυσίδα από μαζικές εξοντώσεις και καταστροφές των ανθρώπων του ΚΚΕ. Παράλληλα —και στην συνέχεια— η ηγεσία του ΚΚΕ έφαγε και όλους τους ηγέτες του ΚΚΕ.

  Το Κομμουνιστικό Κόμμα, πιστό στην γραμμή που εξέφρασε ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του Ν. Ζαχαριάδης, αναζήτησε και βρήκε, μετά από κάθε χτύπημα, τον χαφιέ στο εσωτερικό του ΚΚΕ. Το ότι τελικά τον Μάρτιο του 1956 το ΚΚΕ χαρακτήρισε χαφιέ και τον Νίκο Ζαχαριάδη ήταν απλώς μια απόδειξη της συνεχείας και της συνεπείας, που είχε αυτή η πολιτική του.

  Με εξαίρεση ίσως τον Απόστολο Γκρόζο, που καθαιρέθηκε από την θέση του Γ. Γραμματέα χωρίς να στιγματισθή ως προδότης και χαφιές, όλοι οι Γενικοί Γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή οι Αρχηγοί του ΚΚΕ, έχουν καθαιρεθή, καταδικασθή και στιγματισθή ως προδότες από το ΚΚΕ — από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος μέχρις ότου εκλέχτηκε ο τελευταίος σήμερα Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, ο οποίος υπηρέτησε πιστά όλους τους προηγουμένους με αιχμή της δράσεώς του κατά το δεύτερο αντάρτικο ως υποστράτηγος του ΔΣΕ με το ψευδώνυμο καπετάν Γιώτης.

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 12/03/2013 20:58:15

  Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον κύριο Κωτούλα, στόχο των συκοφαντικών επιθέσεων. Ίσως το Συριζαριό έχει ενοχληθεί από το βιβλίο του («Μετανάστευση και κυρίαρχη εθνική κουλτούρα»), το οποίο τεκμηριωμένα καταρρίπτει την προπαγάνδα τους ότι δήθεν στον υπόλοιπο κόσμο μοιράζουν ιθαγένειες αβέρτα, χωρίς αυστηρά κριτήρια (και δη εξατομικευμένα).

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ ΚΜ 12/03/2013 22:43:38

   Ετοιμάζει καινούργιο και πιο δυνατό, για την Ιθαγένεια.
   Ενοχλεί ο Κωτούλας τους συριζαίους και τους υπέρμαχους της "δώσε ελεύθερα ιθαγένεια" στους αλλογενείς λαθρό και νόμιμους μετανάστες.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/03/2013 21:26:35

  Μα για γελοίο κόμμα και αντιπολίτευση δε λέμε τόσο καιρό; Τι περιμέναμε δηλαδή; Επιχειρήματα και διάλογο; Λάσπη και συκοφαντία, διαστρέβλωση και παραχάραξη. Είναι μανούλες. Γιατί; Επειδή σε λογική είναι κάτω από το μηδέν η ιδεολογία τους. Μπάζει από παντού! Μόνο το ποια καθεστώτα έμειναν και σε ποια μορφή κολλημένα με τον κομμουνισμό τα λέει όλα...

 8. Kostas avatar
  Kostas 12/03/2013 23:13:01

  Δεν έχω καταλάβει γιατί ενοχλούνται οι Αριστεροί όταν οι ίδιοι ακολουθούν τις μεθόδους του Göbbels.

  Αν ανοίξετε κουβέντα με κάποιον αριστερό (ειτε ΚΚΕ είτε Συριζα) όταν του θέσετε ένα θέμα. Αμέσως σας ρωτάει ποιος το είπε αυτό, και προσπαθεί να πείσει ότι η πηγή είναι αναξιόπιστη, και από την στιγμή που είναι αναξιόπιστη άρα και το θέμα δεν είναι αληθές. Μόνο ότι λέει "αυτός" ή το κόμμα του είναι η "καθαρή αλήθεια".

  Τακτική Göbbels

 9. Στρυμών avatar
  Στρυμών 12/03/2013 23:18:32

  Αυτοί , οι ακραίοι αριστεροί , είναι φανατικοί και λυσσασμένοι. Δεν θα διστάσουν να παραπλανήσουν , να συκοφαντήσουν , να λασπώσουν , να καταστρέψουν προκειμένου να περάσουν τον ιδεολογικό τους αυτισμό. Είμαι σίγουρος πως τέτοιο μίσος έχουν μέσα τους που δεν θα δίσταζαν ακόμη και σε δεύτερο εμφύλιο να ξαναρίξουν τη χώρα. Τους βασανίζει δεκαετίες τώρα η παταγώδης αποτυχία του οικονομικοπολιτικού τους μοντέλου. Το εφάρμοσαν σε δεκάδες χώρες , σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους , για πολλές δεκαετίες και παντού άφησαν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς και ερείπια. Δεν έχουν ούτε μια χώρα ως υπόδειγμα να της μοιάσουμε , να την ακολουθήσουμε. θλίβομαι μόνο που ένα σεβαστό μέρος του ελληνικού λαού μπορεί και παραπλανάται από αυτούς τους ... ανθρώπους.

 10. popaia avatar
  popaia 13/03/2013 00:08:52

  Τί νόημα έχει να επιχειρηματολογεί κανείς με δαύτους; Αυτοί το διασκεδάζουν, σπάνε πλάκα βλέποντας το εκάστοτε θύμα τους να πασχίζει με λογικά επιχειρήματα για ν' αποδείξει ότι δεν είναι Ναζί! Και δεν μπορεί. Ποτέ κανένας δεν μπόρεσε! Είμαστε σ' ένα βιβλίο του Κάφκα. Δεν υπάρχει τρόπος ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι Ναζί! Γιατί Ναζί εννοούν όποιον είναι στα συγκαλά του! Όποιον δεν είναι παρανοϊκός. Βρισκόμαστε σε μια τέτοια νο γουίν καφκική κατάσταση, βαστάει χρόνια αυτό το βιολί κι όσο επιχειρηματολογούμε τόσο πιο βαθειά χωνόμαστε στη λούμπα.
  Ο Ιωάννης Κωτούλας είναι χιτλερικός, οι ομοϊδεάτες του Σόρος πάλι είναι αριστεροί κι ο ίδιος αυτός αιμοδιψής αρχιβρυκόλακας "επενδύει 8 δις $ για την υποστήριξη της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας
  και της αλληλεγγύης"! Βγάζεις άκρη; Έχουν αντιστρέψει τον κώδικα τιμής και συννενόησης, οπότε κάθε επιχειρηματολογία είναι μάταιη.

 11. Σίμος avatar
  Σίμος 13/03/2013 00:25:35

  Αυτός που υπέγραψε το άρθρο ας βγει να ζητήσει συγγνώμη από τον κο Κώτούλα. Το σύστημα πετώ λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο χάρος πρέπει να σταματήσει πάραυτα.

 12. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/03/2013 08:34:07

  Τα μοσχάρια που αναχαράζουν στο παχνί της "Αυγής" και του Left.gr όταν στο σχολείο μας μαθαίνανε τι σημαίνουν τα εισαγωγικά στην ελληνική γλώσσα, λείπανε.
  Τελικά το απόσπασμα ήταν μνεία σε άλλο συγγραφέα, που ήταν και αντιναζί.
  Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι ρε βαρεμένα συντρόφια, θα σβήνετε ανθρώπους από φωτογραφίες; Και αγράμματοι και φασίστες.

 13. Κώστας avatar
  Κώστας 13/03/2013 10:03:11

  Ο ίδιος ιστορικός συγγραφέας έγραψε άλλα δύο έργα "Στάλιν" και "Τα εγκλήματα πολέμου του άξονα". Για αυτά μούγκα στην στρούγκα
  από τους ανήκοντες στις σταλινικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ζούμε στην προ-τελευταία κομμουνιστική χώρα του κόσμου (μετά την Β. Κορέα). Δυστυχώς από το 1974 και μετά κυβερνά η αριστερά, είτε με το ΠΑΣΟΚ
  είτε με τη ΝΔ.
  http://www.biblionet.gr/author/16495/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CF%82

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/03/2013 10:21:25

  Ο αγράμματος Ραγκούσης μας φόρτωσε έναν άθλιο νόμο για την ιθαγένεια, υπακούοντας στις εντολές του "παιδιού των λουλουδιών" (με σοβαρή χρονοκαθυστέρηση...) ΓΑΠ. Από ευγνωμοσύνη επειδή τον ανέδειξε υπερυπουργό χάρη στα λίγα φρέσκα ψάρια που έστελνε στον ΓΑΠ όταν πήγαινε στην Πάρο για διακοπές.....

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/03/2013 10:23:44

  Μην ανησυχείτε, θα τους κάνουν σκόνη τους προπαγανδιστές του Σύριζα οι (και) ενταύθα παρεπιδημούντες "φιλελεύθεροι", στη γαλλική αργκό "lilis" (libéraux-libértins)....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.