#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2010 12:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας εκπρόσωπος της παγκοσμιοποίησηςΠροσέξτε τι είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου,  κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη:

Επιτρέψτε μου, όμως, να σας μεταφέρω τη δική μου εμπειρία από αυτή την κρίση και τα όσα συνεπάγεται ενδεχομένως για το έργο και την πολιτική που
ακολουθούμε.

Πρώτον: τι διδάγματα αποκομίσαμε από την κρίση αυτή; Για άλλη μια φορά, η κρίση απέδειξε ότι κανείς δεν είναι μόνος ή αποκομμένος από τους υπόλοιπους, γιατί όλοι είμαστε συνεπιβάτες στο ίδιο τρένο.

Είναι επιτακτική επομένως η ανάγκη για αλληλεγγύη, πολλώ δε μάλλον η ανάγκη μιας παγκόσμιας συνεργασίας, μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, για λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας.

…Αυτό που απασχολεί την ανθρωπότητα, όμως, είναι οι τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις αυτές. Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούμε τελικώς τις δυνάμεις αυτές;

…Αυτό είναι ένα ιδιαζόντως πολιτικό ερώτημα. Αποτελεί συνάρτηση της Δημοκρατίας και των αξιών που προσυπογράφουμε. Αφορά στο είδος της κοινωνίας, που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να βιώσουμε. Αυτή είναι και η πρόκληση την οποία αντιμετωπίζουμε, καθώς καλούμαστε να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τιθασεύσουμε τέτοιες δυνάμεις, όπως τις δυνάμεις της αγοράς. Θα επιτρέψουμε να περάσουν οι δυνάμεις αυτές στα χέρια και τον έλεγχο των λίγων και να παραμείνουν ανεξέλεγκτες; Ή μήπως θα κυβερνήσουμε με τρόπο δημοκρατικό, θα τιθασεύσουμε τις δυνάμεις αυτές για το καλό της ανθρωπότητας και της εξυπηρέτησης των αναγκών της;

Σε αυτό το ζήτημα, το κίνημά μας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, παράγοντας αξίες, εκείνες τις παγκόσμιες αξίες, που συντελούν υπέρ μιας παγκόσμιας και δημοκρατικής διακυβέρνησης.

…Εδώ, μετουσιώνεται και η σημασία του κινήματός μας, δηλαδή στη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου κόσμου, ενόσω διαχειριζόμαστε παρεμφερείς κρίσεις. Αντιμετωπίζουμε επιπροσθέτως και ένα δίλημμα, καθώς βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι.

Από τη μια, υφίσταται η πρόκληση της δημιουργίας ενός κόσμου με ανθρώπινο πρόσωπο, η πρόκληση του εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης.
Από την άλλη, αν δεν τα καταφέρουμε, θα οδηγηθούμε προς την κατεύθυνση ενός ενισχυμένου λαϊκισμού, περισσότερου φονταμενταλισμού, αύξησης της πόλωσης, εντονότερου ρατσισμού, ξενοφοβίας, εντονότερου εθνικισμού, ρήξεων και βαρβαρότητας.

Αυτό είναι το δίλημμά μας, λοιπόν. Καθώς επίκειται η Σύνοδος του G20 εντός των ερχόμενων ημερών, το ζήτημα μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα
. Έχει αξία η δημιουργία του θεσμού του G20, ενός θεσμού σημαντικού που, στο παρελθόν, έχει λάβει αποφάσεις μεγάλης βαρύτητας. Παρά ταύτα, οι αποφάσεις αυτές, παρατηρούμε ότι υλοποιούνται ελάχιστα ή και καθόλου.

…Παρατηρείται έλλειψη ανταγωνιστικότητας, διότι υπάρχουν χώρες με πολύ χαμηλά ημερομίσθια. Παρατηρείται έλλειψη ανταγωνιστικότητας, διότι υπάρχουν χώρες που στερούνται ενός κράτους πρόνοιας και δεν χρειάζεται να συνεισφέρουν γι' αυτό. Παρατηρείται έλλειψη ανταγωνιστικότητας σε αναπτυγμένες χώρες, διότι σε πολλές από αυτές δεν γίνονται συλλογικές διαπραγματεύσεις, ή είναι πολύ εύκολη η περιβαλλοντική υποβάθμιση, η οποία εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα βραχυπρόθεσμα, αλλά όχι και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Είναι όμως αυτό μοντέλο προς μίμηση; Θέλουμε αλήθεια την υποβάθμιση; Θέλουμε να κατρακυλήσουμε προς τα κάτω, για να είμαστε ανταγωνιστικοί; Ή μήπως εμείς, οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλδημοκράτες, τα εργατικά κόμματα, επιθυμούμε την αναβάθμιση των όρων και προδιαγραφών, που ισχύουν σε αναδυόμενες και αναπτυγμένες χώρες, ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου, να συμμετάσχουν περισσότερο στην αναδιανομή του πλούτου των κρατών τους και της υφηλίου;ΣΧΟΛΙΑ

 1. hotdog avatar
  hotdog 24/06/2010 12:51:24

  Τι είπε το άτομο;;; Παγκόσμια διακυβέρνηση;;;
  Για δες κι αυτό εδώ:

  http://www.eaec.org/bookstore/books/en_route.htm

  Κάποιοι που ήξεραν δεκαετίες πριν είχαν αρχίσει ήδη να γράφουν βιβλία.

 2. salmonellas avatar
  salmonellas 24/06/2010 12:57:11

  Ολε, ολε, ολε-ολε-ολε..

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/06/2010 12:57:30

  Γιατί σας κάνει εντύπωση; Δεν το ξέρετε ότι αυτές ειναι οι ιδέες του; Τις έχει αποκρύψει ποτέ; Βέβαια, να του πει κανείς ότι το να λέει ότι η βαρβαρότητα βρίσκεται μόνο στον εθνικισμό και γενικά στην συντήρηση, είναι αγραμματοσύνη. Μαθαίνει τσιτάτα από το διαδίκτυο και τα πουλάει όσο-όσο σε χάνους.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/06/2010 13:04:21

  1. Aυτά που λέει είναι λέξη προς λέξη αυτά που είπε πρόσφατα ο Σώρος, ειδικά το εδάφιο: έξαρση της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

  Είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος στη γραμμή της ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ των εθνικών συνόρων την οποία προωθεί ο Σώρος με τα δισεκατομμύρια που διαθέτει.

  Προς το παρόν όμως εγώ βλέπω ότι στην Ελλάδα εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά τα οποία δήθεν επαγγέλλεται:
  "Θέλουμε αλήθεια την υποβάθμιση; Θέλουμε να κατρακυλήσουμε προς τα κάτω, για να είμαστε ανταγωνιστικοί"

  ΝΑΙ, ΤΗ ΘΈΛΕΤΕ!

  Μειώνετε μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα τριτοκοσμικά -ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑ - και εισάγετε τη χώρα σε μια εποχή εργασιακής και κοινωνικής βαρβαρότητας.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/06/2010 13:09:23

  Βγαζει τα φρυδια του πανω απ τη μυτη !!!!

  ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/06/2010 13:14:39

  Τι γλωσσα μιλαει αυτος που θελει να παρει το ΜΕΤΡΟ ?? εννοω τις μετοχες του δημοσιου..

  ΠΠ

 7. anonyme avatar
  anonyme 24/06/2010 13:30:39

  Νεοταξίτης του κερατά , τι άλλο να πω.
  Αποθέωση του πολυπολιτισμού , των ανοιχτών συνόρων
  και εχθρός των εθνικών κρατών.
  Ο άνθρωπος δεν κρατιέται!!

 8. tiramola avatar
  tiramola 24/06/2010 13:31:01

  Αυτά που είπε χθες τα έχει γράψει και πριν χρόνια αν θυμάστε ένα άρθρο του που ανέβασα πρόσφατα.
  Κάποιοι ακούν για παγκόσμια διακυβέρνηση και φαντάζονται παγκόσμια δικτατορία.
  Όταν η οικονομική υπερεθνική ελίτ έχει την δυνατότητα να κόβει βόλτες με μεγάλη ταχύτητα δημιουργώντας "ανάπτυξη" σε μιά γωνιά του πλανήτη για να μετακομίσει μετά από λίγο για αλλού αφήνωντας πίσω της συντρίμια, οι εργαζόμενοι λαοί πως πρέπει να προστατευθούν και με ποιούς εκπροσώπους?
  Η παγκόσμια δικτατορία είναι σήμερα των πολυεθνικών και των καρτέλ και όσο δεν υπάρχει παγκόσμια δημοκρατική εκπροσώπηση των λαών θα γίνεται όλο και πιό σκληρή φτάνοντας σε σημείο ακόμα και η τιμή του νερού να παίζεται στις χρηματαγορές.
  Κατά τον Τσόμσκι παγκοσμιοποίηση σημαίνει διεθνής ενοποίηση κάτι που υπό κανονικές συνθήκες ευνοεί όλους.
  Ήταν κεντρική ιδέα και όνειρο όλων των Αριστερών διεθνιστών και κατάντησε εφιάλτης των λαών αφού ο όρος οικοιοποιήθηκε από έναν περιορισμένο τομέα προνομιούχων τάξεων με αποτέλεσμα να υπάρξει ανεξέλεγκτη ροή κεφαλαίων εκτός συνόρων των κρατών που για να τα ξαναφέρουν ξεβρακώνουν τους πολίτες τους διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και εργασιακών διακαιωμάτων.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ tiramola 24/06/2010 13:34:51

   Γενικώς τα όνειρα των Αριστερών καταντούν εφιάλτες των λαών.
   Αφού δεν τό' χετε, όπου παίρνετε την εξουσία καταλήγει σε καταστροφή. Δεν ξυπνάτε λίγο να τα παρατήσετε τα όνειρα; Υπάρχει real life.

   • anonymos avatar
    anonymos @ ΒΙΣ 24/06/2010 16:59:45

    Ε οχι και αριστερός το γιωργάκη

   • αθανασιοςΙ. avatar
    αθανασιοςΙ. @ ΒΙΣ 24/06/2010 17:02:13

    Να ρωτήσουμε το ..tiramola ..για κάθε διευκρίνηση ..θα είναι ….αποδεκτή

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ tiramola 24/06/2010 13:38:44

   Άστο Τιραμόλα, δε το σώζεις με τίποτα, μας εμπαίζει κατάμουτρα, ο άνθρωπος οδήγησε συνειδητά τη χώρα στην οικονομική δικτατορία του ΔΝΤ, αυτήν ακριβώς την οικονομική δικτατορία την οποία καταγγέλλει και νομίζει το ακροατήριο είναι αφελές.

   Ίδιον των δικτατόρων και των εξουσιαστών είναι ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη αυτών στους οποίους απευθύνονται.

   • tiramola avatar
    tiramola @ αλλενάκι 24/06/2010 13:57:32

    Τι είναι αυτά που γράφεις...είσαι και αριστερή γαμώ τη τρέλλα μου!
    Μπορείς να ξεχάσεις για λίγο τον Παπανδρέου, αυτός μπορεί να γίνει και ΓΓ ΟΗΕ, μπορεί να έχει τέτοια όνειρα...

    Τα σύνορα δημιουργήθηκαν τεχνητά από κατακτητές.
    Όταν στρατικοποιείς τα σύνορα μη αφήνωντας ελεύθερη την διακίνηση εργαζομένων μεγιστοποιείς τα κέρδη της οικονομικής ελίτ δίνοντάς της τη δυνατότητα να παίξει μπάλλα σε όποιο γήπεδο τη βολεύει με διαιτητές δικούς της, στημένους.
    Δεν τα έχεις ακούσει ποτέ αυτά από την Αριστερά που έχεις περάσει ή μήπως είναι αερολογία?
    Δεν το βλέπεις να εφαρμόζεται στην πράξη?
    Έχουν οι λαοί να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους?
    Αφήστε τις μακακίες περι νεοταξιτών που υπονομεύουν τάχα συγκεκριμένα την Ελλάδα και δείτε την πάλη των τάξεων που αναβιώνει με τη υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων.
    Αυτό είναι το πρόβλημα!

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ αλλενάκι 24/06/2010 13:58:40

    ο αλλενακις αγετε και φερετε κατά το δοκούν των σιγκυριών. Αυτο καταλαβαινω εγω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 24/06/2010 14:15:24

    Πατέντες αριστεροφροσύνης δεν κατέχω, εσύ τι μοιράζεις αριστερά και δεξιά, σε αυτές τις διαχωριστικές γραμμές είσαι ακόμα... και θεωρείς και από πάνω ότι το πασοκ είναι αριστερά... Ελεος!

    Άσε εσύ αφύλαχτα και αποστρατιωτικοποιημένα τα σύνορα της Ελλάδας ειδικά!
    Είναι τόσοι φίλοι γύρω μας, Τούρκοι, Αλβανοί.
    Θα μας προστατεύσουν καλύτερα, ξέρουν αυτοί.

    Πόση διακίνηση ανθρώπων χρειάζεται ακόμα η ντόπια αλήτ;

    Το ποστ αναφέρεται συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα, όχι γενικά και αόριστα.
    Εσύ προσπάθησες με γενικού ύφους τοποθέτηση να δικαιολογήσεις τα δικά του αδικαιολόγητα.

    Να δω πως θα παίξεις μπάλα με 3 εκ φθηνούς μετανάστες και μεροκάματα ινδίας για όλους, Έλληνες και ξένους.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 24/06/2010 14:17:20

    αν γνώριζες και Ελληνικά Lalakis τουλάχιστον...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ tiramola 24/06/2010 15:01:25

   Εαν έχει σε ένα δίκιο ο Νταούτογλου είναι στο ότι ο Δυτικός πολιτισμός είναι στη δύση του. Η ψαλίδα φτωχών-πλουσίων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, η πάσης φύσεως διαφθορα ηθική και υλική γιγαντώνεται, οι "δούλοι"-εργάτες αρχίζουν να ξυπνούν με αποτέλεσμα η Κίνα που τροφοδοτούσε μέχρι τώρα την δυτική οικονομική φούσκα σύντομα να μπει σε μεγάλη ύφεση, ενώ η Αφρική και η Νότιος Αμερική δεν διαφαίνονται να είναι έτοιμες να πάρουν τη σκυτάλη από αυτήν.

   Παρ'ολα αυτά ο ΓΑΠ βλέπει οράματα παγκοσμίων διακυβερνήσεων με βάση τα οποία αποδομεί τη χώρα διαρκώς και απο κάτω εσείς χειροκροτάτε χωρίς να καταλαβαίνετε ότι τα βολεψο-κόμματα όπως τα ξέρατε σε λίγο θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε εσεις ή τα παιδιά σας τον τυφώνα της σκληρής παγκόσμιας αγορας.

   Τελικά πολύ Σταρ Τρεκ έβλεπαν μικροί στο ΠΑΣΟΚ. Θα μου πεις πάλι καλά που ο ΓΑΠ δεν έχει δει μέχρι τώρα και τίποτε ...Κλίγκον και Βολκανους στις ονειρώξεις του περί παγκοσμίων σήμερα και ποιος ξέρει παναστρικών αύριο διακυβερνήσεων.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ tiramola 26/06/2010 13:05:08

   Δάκρυσα στην σκέψη της παγκοσμίου δημοκρατίας... εδώ 10 μύρια είμαστε και δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε στην πολυκατοικία σου όταν σε κλέβει σχεδόν ο κάθε διαχειριστής.

   Θα την επιτύχουμε για όλη την γή; και με τα 5/6 του πλυθησμού παντελώς αγράμματου και αναλφάβητου;

   Παγκόσμια Δικτατορία ενοούν απλά είναι πολύ κότες να την επιχειρήσουν με όπλα όπως έκανε ο τρελός του τρίτου ράιχ.

 9. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 24/06/2010 13:59:34

  ΚΑΤΩ Ο ΓΑΠ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ , Η ΤΡΟΪΚΑ , ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ....ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ...

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΔΙΚΑΙΟΣ13 26/06/2010 13:12:41

   Πού τον είδες τον Καπιταλισμό?
   Καραμπινάτος Σοσιαλισμός είναι με τα όλα του η σημερινή βαρβαρότητα

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 24/06/2010 14:01:06

  "Κάποιοι ακούν για παγκόσμια διακυβέρνηση και φαντάζονται παγκόσμια δικτατορία".

  Τιραμολα, πιστευεις οτι μια παγκοσμια κυβερνηση θα λαμβανει υπ' οψιν της τις τοπικες ιδιαιτεροτητες καθε λαου ωστε να τον κυβερνα ισονομα;

  Νυξη: Παγκοσμιοποιηση=Αμερικανοποιηση

  • Σοσιαληστης avatar
   Σοσιαληστης @ Νίκος 24/06/2010 16:23:45

   Παγκοσμιοποιηση=Αμερικανοποιηση

   Παγκοσμιοποιηση=Η ισοπέδωση των πάντων, όλα για τους λίγους.

   Ποιοι θέλουν την παγκοσμιοποίηση; τα μεγάλα κεφάλαια του city και του Αμέρικα.

   Άκρως νεοφιλελευθερισμός ποια η σχέση με το σοσιαλισμό που ευαγγελίζεται το ανικανότερος; απλά η αριστερά της θολοκουλτούρας και του πολυπολιτισμικού χωρίς σύνορα είναι ο δούρειος ίππος τους και το όχημα-ιδεολογία που θα προωθήσει τις ιδέες τους.

   Αλήθεια όλοι οι σοσιαλισταράδες και οι βουλευτές τους γνωρίζουν ότι θέλει και προωθεί την παγκόσμια διακυβέρνηση; Τι σχέση έχει όλη αυτή αμερικανιά αυτά με την αριστερά που πολεμά το κεφάλαιο;

   Όσο για τον Γιωργάκη δύο πράγματα συμβαίνουν η μας δουλεύει ψιλό γαζί ή απλά το παιντί έχει μπλέξει τα μπούτια του (το πιο πιθανό) ανάμεσα σε ένα νεοφιλευθερο «σοσιαλισμό» αλά αμερικαν ντριμ.

   Ακου παγκόσμια διακυβέρνηση, απλά έλεος, ακόμα και πλέον ακρονεοταξιστής νεοφιλελεύθερος εν Ελλάδι δεν έχει ξεστομίσει τέτοιο πράγμα, και μας το αμολάει για πολλαπλή φορά το αμερικανάκι παιντί της μάμι που πρεσβεύει την μεταμοντέρνα έκδοση του ακρονεοφιλελεύθερου «σοσιαλισμού».

   Όσο ποιο ο Γιωργάκης και ο συρφετός του τόσο καλύτερα, είναι ικανός να σπείρει τον όλεθρο.

   • Σοσιαληστης avatar
    Σοσιαληστης @ Σοσιαληστης 24/06/2010 17:17:52

    όσο ποιο γρήγορα την κάνουν*

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 24/06/2010 14:03:35

  "Έχουν οι λαοί να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους"?

  Αντε παλι οι ιδιες μπουρδες. εχουν Τιραμολα, εχουν και παραεχουν. Καθ' οτι οταν ο Γερμανος πληρωνεται, φερ' ειπειν, 2000 Ευρω και ο Ελληνας...590 ως βασικο μισθο. Εσυ τι λες ειναι ισοι;

 12. tiramola avatar
  tiramola 24/06/2010 14:32:53

  Τελικά έχει και ένα καλό ο πάτος που έφτασε η Ελληνική οικονομία.
  Θα αρχίσουν όπου νάναι να φεύγουν σωρηδόν οι μετανάστες για να καταπέσει επιτέλους και στην πράξη η αρλουμπολογία περί πρακτόρων Πακιστανών και Αφγανών και πάσης φύσεως τριτοκοσμικών που αποτελούν μερους του σχεδίου των νεοταξιτών να διαλύσουν αυτή συγκεκριμένα την όμορφη χώρα....

  Είχα γράψει παλαιότερα για ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα στο λιμάνι της περιοχής μου.
  Πριν από κανά δυό μήνες μέσα σε μπάλες από μπαμπακόσπορο στοιβαγμένες σε κοντέινερ βρέθηκαν 10 μυστικοί πράκτορες Αφγανοί εκ των οποίων οι 2 νεκροί που ανέπνεαν με καλαμάκια....

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 24/06/2010 14:36:50

  "Τα σύνορα δημιουργήθηκαν τεχνητά από κατακτητές".
  Μη μου πεις, και πως το επετρεψαν αυτο οι λαοι Τιραμολα;

  Ωπα Τιραμολα! συνεχιζεις της μπουρδολογιας το αναγνωσμα. εγω εχω αρχισει να το μετανιωνω που απελευθερωθηκαμε απο την τουρκικη σκλαβια...ε! πολυπολιτισμικο παραδεισο ηθελα να πω ντε...


  Δεν ξερω αν σε πληρωνουν οι ΠΑΣΟΚιστανοι να γραφεις τετοια αλλα αν το κανουν ειναι και επισημως βλακες.

  • Σοσιαληστης avatar
   Σοσιαληστης @ Νίκος 24/06/2010 16:28:21

   Δεν πειράζει η μεταμοντέρνα έκδοση του «σοσιαλιστικού» ακρονεοφιλελευθερισμού θα τους κάνει άλογα. Φάε την παγκόσμια διακυβέρνηση του Σώρος για να είσαι ανταγωνσιτικός Τιραμόλα μου και τα παράπονά σου στον παγκόσμιο κυβερνήτη.

 14. Dimi avatar
  Dimi 24/06/2010 14:37:45

  Ο κατά δήλωσή του, "Μασκαρεμένος Ελληνας με την Αμερικάνικη Καρδιά".

  Με "background" διάφορα κρόσια και σημαίες, ΠΛΗΝ της (νεοταξικά Επώδυνης!) Ελληνικής Γαλανόλευκης με τον Σταυρό!..

 15. DOC avatar
  DOC 24/06/2010 15:03:27

  "Είναι όμως αυτό μοντέλο προς μίμηση; Θέλουμε αλήθεια την υποβάθμιση; Θέλουμε να κατρακυλήσουμε προς τα κάτω, για να είμαστε ανταγωνιστικοί; Ή μήπως εμείς, οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλδημοκράτες, τα εργατικά κόμματα, επιθυμούμε την αναβάθμιση των όρων και προδιαγραφών, που ισχύουν σε αναδυόμενες και αναπτυγμένες χώρες, ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου, να συμμετάσχουν περισσότερο στην αναδιανομή του πλούτου των κρατών τους και της υφηλίου;"

  Πόσο ρομαντικός! Ο ΓΑΠ έγινε και αΓΑΠησιάρης. Τύφλα να έχει ο Ρομέο και η Ιουλιέτα.
  Και είναι ανάγκη να έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι μεγαλύτερο μερίδιο πλούτου?
  Ρε Γιωργάκη παραδέχεσαι ότι είσαι ανίκανος. Μπράβο παιδί μου. Έχεις αυτογνωσία!
  Αφού δεν μπορείς εσύ και ο θίασός σου να βάλετε σε τάξη μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων (φαντάσου να ήσουν πρωθυπουργός στη Γερμανία των 82 εκατομμυρίων.τι θα έκανες?),ας αφήσεις αυτά τα προβλήματα που σε βασανίζουν στην πεγκόσμια κυβέρνηση.
  Εδώ που τα λέμε,δεν πας για πρωθυπουργός στη Γερμανία,στην Αγγλία και στην Αμερική,στην Κίνα,να τα κάνεις μπάχαλο,μπας και ησυχάσουμε από δαύτους?

 16. Μετανάστης στη χώρα μου avatar
  Μετανάστης στη χώρα μου 24/06/2010 15:11:36

  Τώρα που το καλοσκέφτομαι: τόσο αέρα πατέρα πιστεύετε πως θα ήταν κι ο Μπένι άν είχε πάρει τις εσωκομματικές εκλογές; κάτι μου λεει πως όχι...κι ας μην με αφορά προσωπικά ο εν λόγω σχηματισμός...για το υπέρτερο αγαθό της μη-διάλυσης των πάντων μιλάω!

 17. αθανασιοςΙ. avatar
  αθανασιοςΙ. 24/06/2010 16:01:10

  Τώρα που τον πήραν ..πρέφα και οι κότες ..χιχιχιχ

 18. anonymos avatar
  anonymos 24/06/2010 17:01:10

  Αυτός ήταν πάντα δεν άλλαξε όργανο ξένων αφεντάδων και απόλυτη ιδεολογική θολούρα

  • Σοσιαληστης avatar
   Σοσιαληστης @ anonymos 24/06/2010 17:21:44

   Υπηρέτης δύο αφεντάδων, μέσα από περιτύλιγμα του μεταμοντέρνου δήθεν σοσιαλισμού που επιζητά την παγκόσμια διακυβέρνηση δηλαδή την παγκοσμιοποίηση.

 19. DOC avatar
  DOC 24/06/2010 17:39:08

  Αν δεν κάνω λάθος και τώρα ελεύθερα μετακινούμαστε ανά τον κόσμο,χωρίς ιδεολογικές μπούρδες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ DOC 24/06/2010 17:42:57

   Για κάτι που ζήτησες εχθές DOC:

   GEORGE SOROS:
   Soros provided the following definition of an open society in his article, “The Capitalist Threat,” in the February 1997 “Atlantic Monthly”: “Societies derive their cohesion from shared values . . . religion, history, and tradition. When a society does not have boundaries where are the shared values to be found? . . . the concept of the open society itself.”

   The various branches and paid instrumentalities of the network include The Soros-funded groups FINANCE the increasingly powerful IMMIGRATION special INTEREST GROUPS (MKO).
   He adds that the open society concept is highly sophisticated, and much more difficult to work with than the more primitive beliefs, such as, “my country (or my company or my family), right or wrong.”

   Essential to an open society is DESTRUCTION of the NATION-state authority, FAMIL STRUCTURE, and RELIGIOUS beliefs, thus rendering national culture, heritage, and ethos meaningless.
   Open Society, Open Borders

   Soros’ latest book, The Age of Fallibility (Public Affairs 2006), is a pamphlet-like espousal of his beliefs, political, economic, philosophical, and NIHILISTIC.

   A current tool of DECONSTRUCTION is the IMMIGRATION CHAOS. Open-society advocates realize that open borders can only mean a devaluation of citizenship, of voting, of patriotism, and love of country. Open borders mean equal opportunity for DISMANTLING the NATIONS.

   In The Age of Fallibility, Soros gives immigration short shrift, saying that Europe, with an aging population, needs immigrants as an economic necessity. Soros brags that while he is a U.S. citizen, he is also a European. For open-society advocates, citizenship has little meaning.

   Organizations that receive Soros funding, directly or indirectly, include Human Rights Watch ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

   • DOC avatar
    DOC @ αλλενάκι 24/06/2010 20:31:52

    Αλλενάκι,ευχαριστώ πολύ!!

  • Σοσιαληστης avatar
   Σοσιαληστης @ DOC 24/06/2010 17:44:14

   και τι σχέσει έχει αυτό με την παγκόσμια διακυβέρνηση;

   ντόινκ

 20. Κικη avatar
  Κικη 24/06/2010 18:05:05

  Αυτην την παγκοσμια διακυβερνηση το εχει πει περι τις τεσσερεις φορες,ακολουθει το παιντι τις εντολες της λεσχης που σε αυτο αποσκοπει παγκοσμια διακυβερνηση,μου φαινεται οτι ζω σε ταινια επιστημονικης φαντασιας,ο Οργουελ θα βγει απο καμμια γωνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.