21/09/2007 13:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας ειδικός κατά του βρώμικου χρήματος στο περιβάλλον του Μαξίμου

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από τις εκλογές και η υπόθεση των ομολόγων είναι πάλι στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αφορμή αυτή τη φορά, η πρόθεση της κυβέρνησης να απομακρύνει τον ενοχλητικό Ζορμπά από την επικίνδυνη γι αυτήν έρευνα για τα ομόλογα, για την οποία γράψαμε χθες (πατήστε εδώ & εδώ ). Η  «Ελευθεροτυπία» επισημαίνει ότι πίσω από τις μεθοδεύσεις κατά Ζορμπά είναι το «στενό επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου». Αποκαλύπτει επίσης ότι το ίδιο επιτελείο αποπειράθηκε ήδη να οργανώσει εκπαραθύρωση του κ. Ζορμπά, δια της αμφισβήτησης της νομιμότητας του πορίσματός του από τα 11 μέλη της Αρχής, τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είναι γνωστό, τα 11 μέλη της Αρχής αρκέστηκαν τελικά στη σύνταξη μιας επιστολής με την οποία αποστασιοποιούντο από το πόρισμα.

Προσέξτε τώρα τις περίεργες συμπτώσεις: Η επιστολή των «11» συντάσσεται στις 23/8/2007. Την ίδια ημέρα δημοσιεύεται στην «Καθημερινή» άρθρο του κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος είναι  πρόεδρος της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» και ταυτόχρονα μέλος του «στενού επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου». Το άρθρο είχε τίτλο «Οι λογικές ανακολουθίες του πορίσματος Ζορμπά» και ο κ. Χατζηεμμανουήλ έγραφε μεταξύ άλλων ότι το πόρισμα του προξένησε «αλγεινή εντύπωση», ότι ο Ζορμπάς «απέτυχε στο έργο του» και άλλα παρόμοια.

Πρωτοστάτησε δηλαδή στην εκστρατεία κατά Ζορμπά ο κ. Χατζηεμμανουήλ και εξετέθη δημοσίως, παρότι εμφανίζεται ως στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Γιατί το έκανε; Το αποκαλύπτει ο ίδιος: Στο προοίμιο του άρθρου του γράφει ότι τα «αισθήματά» του κατά του πορίσματος Ζορμπά «δεν πρέπει να εκληφθούν ως πολιτικό σχόλιο», επειδή «πηγάζουν από την άλλη μου ιδιότητα - αυτήν του ανθρώπου που επί μία δεκαπενταετία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μαθήματα που καλύπτουν την καταπολέμηση του λεγόμενου «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος».

Αλλά όπως θα γνωρίζει ασφαλώς και ο κ. Χατζηεμμανουήλ η απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης είναι πολύ μεγάλη. Διαφορετικά θα είχε αντιληφθεί και ο ίδιος τις κρυφές δραστηριότητες της λεγόμενης «παρέας του Λονδίνου» στα ομόλογα, με τις οποίες ασχολείται τώρα ο κ. Ζορμπάς. Φαίνεται όμως ότι μάλλον δεν αντελήφθη τίποτα, οπότε γι αυτό τρέφει αλγεινές εντυπώσεις για τον κακομοίρη τον Ζορμπά.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.