#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2010 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας …«δεξιός» οικονομολόγος στο πλευρό του Γιώργου

Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει, με απόφαση του κ. Παπανδρέου, ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου, με ειδίκευση στην General Equilibrium Theory, που προσπαθεί να αποδείξει με μαθηματικά σε ένα θεωρητικό επίπεδο ότι υπάρχει ισορροπία στο οικονομικό σύστημα.

Φίλος του κ. Παπανδρέου από την εποχή των μαθητικών τους χρόνων στο Κολέγιο, ο  κ. Πολεμαρχάκις βοηθούσε τον σημερινό πρωθυπουργό από τότε. Είναι από τους λίγους με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου αισθάνεται άνετα. Χαρακτηρίζεται «συντηρητικός», «θεωρητικός», «ικανός», αλλά και ολίγον «υπερφίαλος» και «εκνευριστικός» για να το πούμε κομψά.

Τα θέμα είναι ότι απόψεις του για τα οικονομικά τείνουν μάλλον προς τα …δεξιά, αν και ορισμένοι διατείνονται ότι δεν βγάζουν άκρη από τα γραπτά του. Αλλά οικονομολόγοι είναι αυτοί για να ξέρουν;

Σε κάθε περίπτωση, πάντως,  η  γνώμη μου είναι ότι θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους. 

Επιπλέον, με απόφαση του Πρωθυπουργού αναλαμβάνουν:

- Επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

- Επικεφαλής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Οικονομικών Πολιτικών.

- Επικεφαλής Μονάδας Δια Βίου Μάθησης, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ε.Α.Π.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημόσιος υπάλληλος avatar
  Δημόσιος υπάλληλος 03/02/2010 20:44:23

  Δύο από τα ανωτέρω πρόσωπα θα συνεχίσουν άραγε να παίρνουν τους μιισθούς τους στα πανεπιστήμια και στη μέση εκπαίδευση που δεν θα υπηρετούν; Δεν αναφέρομαι στον Πολεμαρχάκι τον πληρώνει η Βρετανία αυτόν αρα ουδόλως μας αφορά. Αναφέρομαι στους κάθε λογής συμβούλους στα υπουργεία. Π¨οσο κοστίζουν , πού είναι , ποιοί είναι τι διάολο κάμνουν που δεν το κάνουν οι λοιποί υπάλληλοι.
  Φρίττω από το υπάρχει κυβέρνηση πού δίνει 15.000 € μισθό στον εκάστοτε πρώην κύριο τίποτα πού αναλαμβάνει Πρόεδρος της ΕΡΤ. Αν είταν κανένας ειδικός του Σπίλμπεργκ σε εφέ ίσως θα άξιζε αλλά ο Πρόεδρος της ΕΡΤ τι κάνει άραγε π[αρά να παριστάνει οτι διοικεί την ΕΡΤ;

 2. yangoolas avatar
  yangoolas 03/02/2010 20:58:48

  Από την παιδική χαρά στο τούνελ με τα φαντάσματα. Το βλέπω τώρα... του κάνουν ιδιαίτερο τι να λέει. Να το λέει και στα αγγλικά να είναι πιο χαλαρός.

 3. yangoolas avatar
  yangoolas 03/02/2010 21:00:53

  Κι αυτός ο Δρυμιώτης... τι καλό παιδί. Ρεφερενς από την Αλφα δεν θα έπρεπε να πάρεις ρε αφεντικό? Αρπακτικούλι! Εκτός αν τον έχεις για χάκινγκ.

 4. t avatar
  t 03/02/2010 21:28:41

  Ηρακλής Πολεμαρχάκις
  Pareto improving taxes
  http://cowles.econ.yale.edu/~gean/art/p1235.pdf
  .

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ t 05/02/2010 08:21:18

   χαχαχα το διάβασα το άρθρο. Η περίληψη λέει ότι "υπάρχουν φόροι που κάνουν καλό στο κοινωνικό σύνολο". Και τα γκούλαγκ έκαναν καλό στην Σοβιετία. Προπαγάνδα ανελευθερίας...Βρε ούστ!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/02/2010 22:37:39

  Αυτή η δια βίου μάθηση με τρελλαίνει... Θα πω στον ξάδερφο τον οικοδόμο που πάει τέλειωσε, δεν έχει δουλειά να μαθει τι; Ξέρω, ακούγομαι αρνητικός... Προσωπικά ψοφάω για θεωρίες ισορροπίας, είμαι λάτρης των θεωριών του Χάους και του John Nash, αλλά είμαι περίεργος πως θα δέσει η σούπα εδώ.

  • Soustom avatar
   Soustom @ archaeopteryx 04/02/2010 00:32:58

   Τήν σούπα τήν έχουνε ετοιμάσει και δέσει Αρχαίε..Αυτοί είναι για τό resentation..Got it?

  • nobody avatar
   nobody @ archaeopteryx 04/02/2010 06:20:48

   Ασε τον Nash ρε κακομοιρη - πλασιε

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 04/02/2010 16:41:35

   θες απάντηση nobody;

 6. Jason avatar
  Jason 04/02/2010 11:46:29

  Ο Πολεμαρχάκης είναι άνθρωπος που δούλεψε και μόχθησε σε όλη του τη ζωή. Είναι ένας από του πίο καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες σε ολόκληρο το κόσμο. 'Εχει διδάξει στα καλύτερα αμερικάνικα και βρεταννικά πανεπιστήμια. Τώρα ήρθε η πιο δύσκολη ώρα για αυτόν: να τον ειρωνεύονται με φθηνό τρόπο απόφοιτοι δημοτικού γιατί είναι "δεξιό" ότι δεν καταλαβαίνουν.

  Κατηγορούν ως "δεξίο" έναν άνθρωπο με δημοκρατικό ήθος και αξιοπρέπεια, αυτοί που έχουν σηκώσει τη σημαία της ξενοφοβίας και της πατριδοκαπηλείας.

  Το θράσος δεν έβλαψε ποτέ τους ιδιοκτήτες του.

  • κοψοχέρης avatar
   κοψοχέρης @ Jason 04/02/2010 15:38:09

   Μακάρι να είναι καλός γιατί με τον άσχετο τον τζιτζιφιόγκο και τη γραφική γελαδίτσα πάμε χαμένοι.
   Πάντως αυτά τα καθηγητιλίκια δεν προ-οιωνίζουν κάτι ιδιαίτερο.
   Πώς το λένε οι αγγλοσάξονες;
   Those who can do, do, those who cannot do, teach!
   Νομίζω ότι η μόνη αξιόπιστη λύση είναι ο Παπαδήμος και όχι μόνο εξαιτίας των γνωριμιών του.

  • ΝΜ avatar
   ΝΜ @ Jason 04/02/2010 16:08:08

   @ κοψοχέρης

   μήπως τα ισοπεδώνεις όλα λιγάκι; τα "καθηγητιλίκια" ασφαλώς και σημαίνουν κάτι και ασφαλώς και προ-οιωνίζουν κάτι ιδιαίτερο.

   αν ήταν τόσο εύκολο (όπως φαντάζεσαι ίσως) γιατί δεν το έκανες κι εσυ;

   τέλος, οι γνωριμίες (του Παπαδήμου ή του καθενός) σημαίνουν πολλά αμα θες να κλείσεις τραπέζι στη Βανδή και τη Βίσση. Στην πολιτική και τον ακαδημαϊκό χώρο δε σημαίνουν.

   σου συγχωρούνται οι απόψεις όμως λόγω ηλικίας. απλά δεν θα τα διαλύσουμε όλα απλά για να ικανοποιηθεί το λούμπεν κομμάτι του μυαλού του νεο-έλληνα.

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/02/2010 18:15:47

  Ουπς! Και ο Ανδρέας Δρυμιώτης. Αυτός που έχει την ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ που δίνει τα εκλογικά αποτελέσματα.
  Ωραίος ο Κύπριος. Μαζί με τον ένθερμο υποστηρικτή του Σχεδίου Ανάν.
  Θα τραβήξω τις κοτσίδες μου.

 8. πέπας avatar
  πέπας 06/02/2010 17:43:00

  "Those who know, do, those who can judge, teach"
  Αρχαίο Ελληνικό ρητό.
  "Those who can do, do, those who cannot do, teach"
  Αμερικάνικη βλακεία!

  Τι λένε οι Αγγλοσάξωνες το ξέρεις, τι λέει ο Ελληνικός Πολιτισμός, προφανώς το αγνοείς...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ πέπας 13/02/2010 03:42:27

   OK αφού είσαι Ευρωπαϊστής: Zwei Professoren Vaterland verloren

   Θα με ενδιέφερε το πρωτότυπο του «αρχαίου ελληνικού» ρητού, στο πρωτότυπο. Το Γερμανικό αποδίδεται στον Μπίσμαρκ

 9. balatsikos avatar
  balatsikos 13/02/2010 00:50:12

  Τον 70χρόνο Ανδρέα Δρυμιώτη τοποθέτησαν ως επικεφαλής του τομέα Τεχνολογίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν στενός συνεργάτης του υπουργείου Εσωτερικών κατά την πρωθυπουργία Κ. Μητσοτάκη. Μέτοχος της LogicSingular και στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου. Του Βγενόπουλου που δεν πρέπει να ξεχνάμε το ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει κάνει μηνύσεις και αγωγές κατά του σημερινού πρωθυπουργού και κατά του προέδρου του Συνασπισμού, μήπως αυτή η κίνηση κρύβει από πίσω συμβιβασμό ή κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζουμε.
  Αν είναι δυνατόν να βάλουν τον Δρυμιώτη σε αυτή την θέση, εδώ νέοι στην αγορά πληροφορικής και δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, πόσο μάλλον ένας 70χρονος, δεν λέω καλός … αλλά πριν τριάντα χρόνια !!!!!!!!
  Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της LogicSingular έλεγαν ότι «τα έργα θα είναι πάλι δικά μας» και ότι «θα δείτε ποίος δικός μας θα πάρει σημαντικότατη θέση στην κυβέρνηση» τελικά είχαν δίκιο τα παιδιά.
  Ο μέχρι χτες σύμβουλος της LogicSingular και στενός συνεργάτης του κου Βγενόπουλου, ο μέχρι χτες (πριν δέκα, δεκαπέντε ημέρες) άνθρωπος που έκανε ο ίδιος παρουσιάσεις για να προώθηση λογισμικό της εν λόγω εταιρείας σε υπουργείο, σήμερα να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού.
  O Δρυμιώτης, έχοντας επιχειρηματικά συμφέροντα με την συγκεκριμένη εταιρεία, πως θα μπορέσει να είναι ουδέτερος για τα έργα πληροφορικής που θα βγουν ? αυτή είναι η διαφάνεια που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ?
  Έτσι είναι, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε που ζούμε … δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα … την Ελλάδα της μίζας, της λαμογίας, της απαξίωσης. Το θέμα είναι ότι ο Ελληνικός λαός ψήφισε για κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ διότι πίστεψε σε μια διαφορετική διακυβέρνηση, πίστεψε σε μια άλλη νοοτροπία.
  Να θυμηθούμε ότι η Singular είχε αναλάβει, πέραν των δεκάδων άλλων έργων, με απευθείας ανάθεση το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ από τον πρώην υπουργό οικονομικών κο Αλογοσκούφη. Έργο το οποίο κόστισε στα κρατικά ταμεία περίπου 16 εκ. Ευρώ !!!.
  Η διάβρωση ξεκινάει από αυτούς που αποφασίζουν για το ποιοι θα πάρουν αυτές τις “καθαρές” θέσης.
  Ξεχνάμε εύκολα οι έλληνες λένε …. μάλλον. Παρόλα αυτά θυμίζω τον ρόλο του συγκεκριμένου ανθρώπου στις εκλογές του 2000 …. Ρηγίλλης, Ν.Δ.
  Ας ψαχτούν λίγο οι του Μαξίμου, διότι πάνε για άλλη μια γκάφα.

 10. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 13/02/2010 02:51:25

  O ένας μας ξινίζει, ο άλλος μας βρωμάει. Δηλαδή αυτοί που θα τίθενται επικεφαλείς δεν πρέπει να έχουν καμμία προϋπηρεσία, καμμία τεχνογνωσία; τότε γιατί να τίθενται επικεφαλείς; μήπως έχουμε χάσει την μπάλλα εντελώς; κι αντί να θέτουμε σαφείς προϋποθέσεις, πχ θέλουμε να πληροί ο κάθε επικεφαλής τρία πράγματα, νέτα σκέτα:
  -ακαδημαϊκή εμπειρία
  -εμπειρία της αγοράς
  -καθαρό κούτελο
  μιλάμε, έτσι για να μιλάμε;
  Δηλαδή τα παιδάκια που στήσαν κάποτε την apple δεν εβδομηνταρίζουν οσονούπω;

 11. BSB avatar
  BSB 13/02/2010 09:42:46

  Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας σύμβουλος πρωθυπουργού πρέπει να είναι άφθαρτος, ουδέτερος και μάλιστα σε μία κυβέρνηση που το πρώτο πράμα που διακηρύσσει είναι η διαφάνεια οι ανοιχτές διαδικασίες “opengov” κ.α.
  «…τα παιδάκια που στήσαν κάποτε την apple δεν εβδομηνταρίζουν …» σαφώς και εβδομηνταρίζουν, σαφώς και είναι ενεργοί στις επιχειρήσεις τους που προσπαθούν να τις κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες, να βγάλουν κέρδη για τους ίδιους και τους μετόχους τους. Ολη αυτή η διαδικασία είναι συμβατή με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
  Πως λοιπόν ένας επιχειρηματίας “70 ετών” μπορεί να αλλάξει τρόπο σκέψεις ? κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν γίνετε, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο.
  Για μία επιχείρηση ένας άνθρωπος του συγκεκριμένου προφίλ πέραν της επιχειρηματικής του δραστηριότητας θα ήταν ένας καλό σύμβουλος για την γνώση που μπορεί να έχει στην διαπλοκή θεμιτή ή αθέμιτη ώστε να κλείνει εμπορικές συμφωνίες.
  Αυτά ...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ BSB 13/02/2010 17:01:08

   Συμβούλους ένας πρωθυπουργός μπορεί να έχει ή καριερίστες πολιτικούς, ή ανθρώπους της αγοράς, ή ακαδημαϊκούς. Προσωπικά θεωρώ τους μεσαίους αποτελεσματικότερους, λόγω της εμπειρίας και θέτω ως προϋπόθεση το ακαδημαϊκό τους επίπεδο και την τιμιότητά τους. Η επισήμανση της ηλικίας για την πληροφορική δεν με βρίσκει σύμφωνη γι΄ αυτό και ανέφερα το παράδειγμα της απλε. Εάν ο συγκεκριμένος πληροί τις τρεις προϋποθέσεις είναι απολύτως κατάλληλος ενώ όποιος στερείται εκτελεστικής εμπειρίας και έχει μόνον ακαδημαϊκές δάφνες μας οδηγεί στην πρόβλεψη του Βίσμαρκ που μας έφερε ο αρχαιοπτέρυγας άνωθεν.

 12. BSB avatar
  BSB 14/02/2010 13:18:16

  Η εφημερίδα "θέμα" βάζει τα πράγματα στην θέση τους ...
  Ρε πως έχουν μπλέξει το άνθρωπο ...!!! δεν του φτάνουν τα προβλήματα που έχει ... !!!
  Εννοώ τον ΓΑΠ.

 13. Γ.Καραλής avatar
  Γ.Καραλής 14/02/2010 17:56:45

  Όταν με ενημέρωσαν συνεργάτες στην εταιρίας μας ότι ο Α.Δρυμιώτης ανέλαβε
  επικεφαλής των συμβούλων του πρωθυπουργού δεν το πίστεψα, αλλά είναι αλήθεια!
  Διαβάζοντας το άρθρο σας μου ήλθαν στο μυαλό τα παρακάτω ερωτήματα, γιατί και
  εγώ εργάζομαι στον τομέα της πληροφορικής από το 1970 και γνωρίζω την διαδρομή
  όλων των βασικών στελεχών πληροφορικής, είναι η χειρότερη επιλογή που μπορούσε
  να γίνει για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Intrasoft του Κόκκαλη, η Infoquest του
  Φέσσα και η Singular του Βγενόπουλου είναι οι ποιο αναποτελεσματικές εταιρίες
  του κλάδου.

  Ποιοι άραγε των πρότειναν και γιατί; δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κ. Παπανδρέου
  είχε σχέση με τον Α. Δρυμιώτη.

  Γιατί δεν πρότειναν και τον Βγενόπουλο επικεφαλή των οικονομικών συμβούλων;

  Δεν τον ρώτησαν και δεν αναρωτήθηκαν πόσους και ποιους έχει δωροδοκήσει για να
  παίρνει δουλειές στο δημόσιο τομέα;

  Δεν απόρησαν γιατί η εταιρεία τους ελέγχει τις εκλογές στην χώρας μας εδώ και
  δεκαετίες; τι σχέση έχει αυτή η προσέγγιση με τα ανοιχτά δεδομένα που
  ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ; τον Νοέμβριο θα αναθέσουν την διεξαγωγή των εκλογών στο γιο του συμβούλου του πρωθυπουργού;

  Δεν τον ρώτησαν τι μετοχές κατέχουν αυτός και τα παιδιά του και σε ποιες
  εταιρίες; δεν γνώριζαν τι ρόλο είχε στην ενοποίηση της singular και τι
  παρανομίες διέπραξε σε συνεργασία με τον κ. Καρακαδά κλπ( που θα έπρεπε να είχε
  ερευνήσει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς; ας τον καλέσουν στην εξεταστική για το
  διαρκές σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, να μην ξεχάσουν και τον Φέσσα για να
  μάθουμε πως αξιοποίησε τα κεφάλαια που άντλησε από το χρηματιστήριο)

  Δεν γνώριζαν ότι η Singular είχε αναλάβει απευθείας ανάθεση το έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ από
  τον Αλογοσκούφη; για το έργο αυτό ζήτησαν και έλαβαν πάνω από 14 εκ. Ευρώ και με
  οποιαδήποτε εκτίμηση δεν αξίζει η δουλειά τους πάνω από 3 εκ. Αντί να τους
  αναλάβει ο ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας τους ανοίγουν την πόρτα του Μαξίμου...

  ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ.


  Υ.Γ. Μια απορία ως πολίτης αυτής της χώρας, ζούμε με το σκάνδαλο της ZIEMENS και
  τον Χριστοφοράκο, κανείς δεν σκέφτηκε να διερευνήσει με πόσα και ποιους λάδωσε
  και ο Κόκκαλης για να αναλαμβάνει έργα η INTRAKOM; γιατί στην χώρα μας κανένας
  ελεγκτικός μηχανισμός δεν ανακαλύπτει κανένα σκάνδαλο αλλά τα μαθαίνουμε απο τις αρχές άλλων χωρών; γιατί;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.