#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2010 23:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας ..."γαλάζιος" πρόεδρος απολογείται...Καλά το θέτει ο Σαμαράς, θα πρέπει πρώτα να δούμε ποιοι είμαστε "εμείς". Σπείραμε ανασφάλεια και θερίζουμε καχυποψία, έφταιξαν πολλοί και την πληρώνουν όλοι, ο κόσμος ξερνά οργή όταν η ανέχεια τον παρασέρνει προδομένος από εκείνους που πίστεψε.

Η μεγάλη κι ωραία παρέα μας έφθασε η ώρα να ξανακοιταχτεί γενναία στα μάτια, προσκλητήριο για όσους τολμούν και με ρήξεις ο καθείς ν’ αφήσει πίσω τα θεωρητικά αναμασήματα του Γκρούεζα, βγαίνοντας στα κοινωνικά χαρακώματα σε αναζήτηση του ΣολωμούΓια να γίνει αυτό οφείλουμε να καθορίσουμε τα κριτήρια της παράταξης, αφού η ανακατάληψη του ηθικού πλεονεκτήματος δεν είναι ούτε ώριμο φρούτο, ούτε αυτονόητη γέννα ειδικά όταν μεγάλη μερίδα των (δοκιμασμένων σε θέσεις) "δικών μας" δεν είναι άξιοι ούτε για πυελοδοχείο, κι αυτό το έζησε στο πετσί του ο απλός Έλληνας.

Με ηρεμία να βάλουμε κριτήρια, κι ας είναι από αυτά που πονάνε, δημοκρατικές σίτες για να βγει η ήρα απ΄ το στάρι, τα τρωκτικά δεν τα θέλουμε ούτε στη φάκα, να τους δοθεί ξηρά τροφή πορείας και η ελευθέρας ανά χείρας. Μέγιστο και τελικό όπλο οι προκριματικές εκλογές σε όσους επιθυμούν να αναμιχθούν στα αιρετά αξιώματα της αυτοδιοίκησης :

Το εκπληκτικό εργαλείο της δεξαμενής των 800.000 μπορεί σε αυθημερόν διαδικασίες να αναδείξει τους προτιμώμενους υποψήφιους. Και μετά από εκεί όμως οι εκλεκτοί να μη λάβουν αυτοδικαίως το χρίσμα, ο τελευταίος λόγος (κι ευθύνη) στον Πρόεδρο.

Υ.Γ. : Μέχρι και σήμερα διατελώ -τοποθετηθείς από τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ- για 4 έτη άμισθος πρόεδρος σε ΝΠΔΔ ασκώντας (λέω εγώ τώρα…) φιλότιμα και ηθικά το πολιτικό αξίωμα που μου ανατέθηκε. Η νέα διοίκηση εδώ και 40 ημέρες ορίστηκε αλλά βρισκόμαστε εν τελματώδη αναμονή του ΦΕΚ διορισμού τους. Οι νυν πολιτικοί προϊστάμενοι του …. δεν μου ζήτησαν εξηγήσεις, απλά διόρισαν νέο συμβούλιο. Η παράταξη όμως που με επέλεξε και με εμπιστεύθηκε να διαχειριστώ ανθρώπους ομού με δημόσιο χρήμα, καθόλου δεν θα με αξιολογήσει; Δεν θα με καλέσει κανείς να δώσω εξηγήσεις, ουδείς θα με κρίνει, ουδείς θα μου ζητήσει πεπραγμένα, όλα έτσι βουβά θα συνεχίσουν και με μένα και με τους εκατοντάδες άλλους αλλαχού διατελέσαντες συμβούλους ; Αυτή η εμπειρία για την οποία είτε θα πρέπει να μην με ξαναδούν κάποιοι στα μάτια τους είτε θα πρέπει να κρατηθούν πληροφορίες τυχόν επανάχρησης, πότε θα σωρρευτεί ;. Φρονώ πως αυτό αναμένει στην πράξη ο μέσος κεντροδεξιός πολίτης, σε εμάς περιμένει πώς και πώς να πετάξει πατσαβούρες ή όχι, ανάμεσα σε εμάς τους θωκάριους θα βρεθούν οι προδότες των ιδεών, δεν είμαστε φαντάσματα και μας βλέπει καθημερινά στην αγορά.

Εμάς κι ανάμεσά μας τους επιτήδειους της καμαρίλας φοβάται πως θα ξαναβολευτούμε, και γυρνά την πλάτη σε όλους εσάς.

Από εδώ ξεκινάμε λοιπόν, προτείνω. Στη σέντρα, στον τάκο της λογοδοσίας όσοι τιτουλάριοι κορδωνόμασταν επί ΝΔ, τώρα που τα πρωινά μεν σφυράμε αδιάφορα με espresso, στο σούρουπο όμως ως γνήσια νυχτόβια αρπακτικά προετοιμάζουμε την αφροανάδειξή μας και στην εποχή Σαμαρά..

Από εμάς ξεκινήστε! Ξεκινήστε !!!

xartografos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/05/2010 01:01:17

  Όποιος κι αν είσαι, μ' αρέσεις, αδερφέ! Και μ' αρέσει και το παράδειγμα που δίνεις, γιατί το 'ζησα από κοντά το '96 στη Δερύνεια.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/05/2010 10:12:08

   Ημουν κι εγώ εκεί το 1996, με την ομάδα μοτοσυκλετιστών του ΜΟΘ. Κι όποτε θυμάμαι τι έγινε με πιάνει τόση οργή... Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω; Πήγαμε να κηδέψουμε τον έναν και σκότωσαν και τον άλλον. Με το τσιγάρο στο στόμα. Οι άθλιοι. Κι άρχισαν να πυροβολούν και στο συγκεντρωμένο πλήθος... Βαρβαρότητα απερίγραπτη.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 12/05/2010 01:12:15

  Μπράβο γαλάζιε χαρτογράφε! Το λέω απ’ την καρδιά μου, γιατί όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίσα, ούτε είναι το ίδιο χρήσιμα κι ας ανήκουν στον ίδιο καρπό!
  Εκείνο που με ενθουσιάζει, είναι η πρότασή σου περί προκριματικών στη βάση, για όλα τα αξιώματα της Αυτοδιοίκησης! Τί θα πει «μου ήρθε να πάω για δήμαρχος»; Όπως σου ήρθε να σου φύγει και αν επιμένεις πως θέλεις να σώσεις την πόλη σου, ξεκίνα το και τελείωσέ το μόνος με τις πλάτες σου, χωρίς να επαιτείς για χρίσματα και στηρίγματα.
  Τι θα πει πως «αφού είμαι ήδη εκλεγμένος, αυτοδίκαια παίρνω ξανά το χρίσμα»; Κι αν δεν ήσουν καλός ως δήμαρχος στην θητεία σου, γιατί θα πρέπει να ξαναπροταθείς από το κόμμα; Σου χρωστάει τίποτα για να ξανακάψει τους δημότες σου;
  Σε ότι έχει σχέση με την αφροανάδειξη κάποιων και στην εποχή του Σαμαρά, τα βάζεις ευθέως με τους νόμους της Φυσικής! Θέλω όμως να πιστεύω πως είναι κοντά η εποχή, που ο Αντώνης θα κάνει και τα μακροβούτια του, αφήνοντας τους φελλούς του αφρού και ψάχνοντας για βαρύτερα στην καθαρότητα του βυθού!

 3. Γιάννης Μητρόπουλος avatar
  Γιάννης Μητρόπουλος 12/05/2010 09:54:43

  Συγχαρητήρια!!
  Αυτές οι φωνές της ειλικρίνειας και μόνο είναι που ισως βοηθήσουν στην εξαλειψη της αλαζονείας. Ναι αλαζονεία φίλοι μου ακόμη και τώρα που αλλοι κυβερνούν. Ειμαστε με το κεφάλι στην αμμο. Η ντροπή ωρες-ωρες δεν περιγράφεται.
  Πραγματικά περιμένω από Σαμαρά και Παπανδρέου να ζητήσουν το ανοιγμα των λογαριασμών ολων οσων εχουν εμπλακεί με οιονδήποτε τρόπο σε κρατικές θέσεις. Στα λεγόμενα μεσαία στελέχη. Εκεί θα δούμε οσα δεν χωράει ο νούς μας.
  Φίλοι μου τα λαμόγια είναι σαν την Λερναία Υδρα.
  Χρειάζονται τομές που δεν θα μείνουν στα λόγια.
  Αυτη η χωρα 30 χρονια υποφέρει από τούς παραγοντες!!
  Εμάς!! και άλλους.
  Ντρέπομαι τα παιδιά μου.
  Ντρέπομαι οταν η κόρη μου ρωτά γιατί? Γιατί?
  Και ναι ολοι αυτοί που ηταν και είναι μέρος του προβλήματος (σε ολα τα επίπεδα της Δημόσιας ζωής, από Πρωθυπουργούς μέχρι και τον τελευταίο Δημαρχάκο)
  με αναίδια - για να μην πω κατι αλλο- είναι παλι μπροστά
  και θέλουν να ¨ξανασώσουν την πατρίδα¨, να ¨ξαναπροσφέρουν τίς δυνατότητες τους¨.
  Πρέπει καποια στιγμή να ξεχωρίσουν αυτοί που ¨πάντα επιπλέουν¨ Αφροδίτη, με τούς αλλους που μένουν στο βυθό, οπως λές, για να ανπνέουν λιγο πιο καθαρά.
  Να φροντίσουμε ολοι εμείς να τούς βάλουμε στην δική τους σκατοθάλασσα για να μείνει χώρος ανάσας για οσους θέλουν να αναπνέουν χωρίς αναπνευστήρα απο τον βυθό.

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 12/05/2010 10:18:41

  Χαρτογράφε

  συμφωνώ στο πνεύμα αλλά θεωρώ ότι λανθασμένα το περιορίζεις σε μια παράταξη, αν κατάλαβα καλά.

  Εδώ δεν μας ενδιαφέρει η μια παράταξη μόνο. Χρειαζόμαστε χρηστή διοίκηση των δημόσιων οργανισμών και συμφερόντων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ παράταξης. Πρέπει να βρούμε έναν μηχανισμό να το διασφαλίσουμε αυτό. Και να τον εφαρμόσουμε.

  Τι κερδίζω εγώ αν το ένα κόμμα έχει μηχανισμούς για να διατηρεί τα στελέχη του άμεμπτα, αλλά τις εκλογές τις κερδίσει το αντίπαλο κόμμα που δεν έχει τέτοιους μηχανισμούς και κατάφερε να λαδώσει τους πάντες;

  Θραξ Αναρμόδιος

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 12/05/2010 11:07:23

  Mαζί σου στα κοινωνικά χαρακώματα για αναζήτηση του Σολωμού.Ρήξεις για να δούμε τελικά ποιοί είμαστε "εμείς". Μπράβο σου.

 6. victoria avatar
  victoria 12/05/2010 11:54:51

  Συμφωνώ και συντάσσομαι με το άρθρο.
  Φάγαμε λάσπη (και θα τρώμε) όλοι οι γαλάζιοι, για τα ..γαλάζια χέλια. Αυτούς που ελίσσονται, παντός καιρού.

  Όσοι έχουν φιλότιμο και κάνουν τη δουλειά τους καλά, δεν καίγονται να μπλεχτούν και όσοι μπλεχτήκαμε, δύσκολα το ξαναποφασίζουμε. Έχω βγάλει περισσότερα λεφτά εκτός δημοσίου, δεν με 'βολεύει' να είμαι εκεί. Εκεί βολεύει αυτόν που έξω δεν θα την πάλευε, ή που έχει μια αγάπη παραπάνω για την εξουσία και τα κουμάντα. Αυτά είναι τα κριτήρια για να ξεχωρίσει και κανένα χλωρό από τα ξερά επιτέλους.

  Σε επιφυλακή να 'στε, τους βλέπω ήδη. Είναι δυο οι κατηγορίες: Αυτοί που αναζητούν προσβάσεις στο νέο Πρόεδρο (ξαφνικά γίναν όλοι Σαμαρικοί) και οι άλλοι.. οι γαλάζιοι που τώρα πρασινοφέρνουν, αλλά θα ξαναθυμηθούν το γαλάζιο παρελθόν όταν αυτό θα είναι ξανά στη μόδα.
  Αλλά τι σας λέω, τα ξέρετε, για να τους ξεχωρίσετε αναφέρετε το Σολωμό που λέτε εδώ, Κύπρο κλπ, και μετρήστε αντιδράσεις.

 7. nina avatar
  nina 12/05/2010 13:23:12

  μ΄αρέσεις. μ΄αρέσεις πολύ. κάθε φορά που θυμάμαι τη σκηνή κλαιω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.