#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2013 13:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας... αριστερός «ψέλνει» τον ΣαμαράΤι έγινε ρε παιδιά; Οι Γερμανοί ανακάλυψαν ξαφνικά τον Σαμαρά; Τον υμνούν λες και είναι ο δικός τους ηγέτης. Τι εξυγιαντής ακούσαμε, τι εγγυητής των μεταρρυθμίσεων, τι μεγάλος πολιτικός, γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες. Θα πρέπει να κλείσει μάτια κι αυτιά ο πρωθυπουργός γιατί με τόσες κολακείες κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Για θυμηθείτε. Στον Παπανδρέου έδωσαν μέχρι και βραβείο κορυφαίου Ευρωπαίου πολιτικού και δείτε που βρίσκεται σήμερα. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας προσέχουν στο Μαξίμου, οι Γερμανοί όταν… ξανάρχονται έχουν σκοπό, και δόλο ενίοτε.

Εν πάση περιπτώσει, αυτά τα γράφει ένας «αριστερός», καθώς οφείλει να προστατέψει τον Αντ. Σαμαρά, ένα χρόνο σχεδόν από τη νίκη τους στις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Φυσικά, δε λέει κανείς αυτά που έλεγαν κάποτε κάποιοι που ξεσκόνιζαν το παλτό του ΓΑΠ, ότι δηλαδή αν δεν είχαμε το Γιώργο έπρεπε να τον εφεύρουμε. Ο Σαμαράς απλά βρέθηκε στη δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τα πάει πολύ καλά.

Οι άλλοι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ ντε, φοβούνται μήπως ο Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση τα καταφέρουν. Βλέπουν ότι κάτι πάει να γίνει στην οικονομία κι έχουν αρχίσει να τρέμουν στην ιδέα ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Διότι αυτοί τότε δε θα δουν κυβέρνηση ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Ο θάνατος της χώρας η σωτηρία μας είναι για ορισμένους φανατικούς της Κουμουνδούρου.

Όσοι όμως, αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν να βγει από τον εφιάλτη, εύχονται να τα καταφέρει ο Σαμαράς, ακόμη κι αν κάποιοι είναι αντισαμαρικοί. Ακόμη κι αν ποτέ δεν συμφώνησαν με την πολιτική διαδρομή του πρωθυπουργού, με τις ιδέες του και τις πράξεις του, έχουν αρχίσει να σκέφτονται: «κι αν του κάτσει» και σώσει την Ελλάδα;

Οι σοβαροί αριστεροί και κεντρώοι, που είναι εκατοντάδες χιλιάδες, μπορούν να «ψέλνουν» μέρα νύχτα τον Σαμαρά και να έχουν σοβαρές ιδεολογικές διαφορές. Έχουν αρχίσει και πιστεύουν, ωστόσο, ότι στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Καλώς ή κακώς (ανάλογα με το ποιον συμφέρει και ποιον όχι) ο Σαμαράς είναι σοβαρός άνθρωπος. Έχει επιδείξει μια απίστευτη σοβαρότητα στην άσκηση της πολιτικής και των ισορροπιών. Αν δεν ήταν αυτός δεν είχε ούτε μήνα ζωής η παρούσα κυβέρνηση.

Έχουν παραδεχθεί επίσης ότι έκανε καλές επιλογές σε κρίσιμους τομείς της κυβέρνησης, επιλογές που κάποιους μπορεί να ξένισαν, άλλοι να ζηλεύουν κι άλλοι κρυφά να πολεμάνε, ωστόσο, του «βγήκαν» του Σαμαρά κι αυτό είναι στα υπέρ του. Δικές τους ήταν οι αποφάσεις, δικό του και το χειροκρότημα.

Πολλές φορές στην κυβέρνηση υπάρχουν δυσλειτουργίες, προβλήματα, γκάφες και αστεία λάθη. Αν ήταν τέλεια άλλωστε, δε θα συζητούσαμε εδώ και δε θα είχαν λόγο ύπαρξης τα άλλα κόμματα.

Πολλοί, επίσης, ασκούν έντονη κριτική σε φανερούς συμβούλους του πρωθυπουργού ή σε άλλους που λένε ότι είναι σύμβουλοι αλλά δεν τον έχουν δει ούτε στα πέντε μέτρα απόσταση. Έχουν δίκιο να κάνουν κριτική, τα λάθη δεν είναι λίγα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι μοιραία.

Στην «ψαλμωδία» κατά του πρωθυπουργού μπορεί να προστεθούν σοβαρές αστοχίες ή και έλλειψη τόλμης σε βασικές πολιτικές. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να καταλογίσει στην κυβέρνηση και ειδικά στον Σαμαρά ότι δεν εργάζεται για το καλό της πατρίδας, ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο, αυτό της εξόδου από την κρίση. Μπορεί ακόμη να μην έχει καταφέρει να το κάνει και όραμα για τους πολίτες αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ο Σαμαράς, λοιπόν, έχει αδυναμίες, αλλά αν δεν είχε θα ήταν ρομπότ. Κι ένα χρόνο τώρα έχει και λάθη, έχει και επιτυχίες, έχει και μισοτελειωμένες υποθέσεις. Όμως, αυτό που όλοι οι σοβαροί πολιτικοί του αντίπαλοι λένε είναι ότι επέδειξε μια απίστευτη σοβαρότητα και εμφάνισε στοιχεία ηγέτη που χρειάζονται στη δύσκολη στιγμή.

Αν θα το πάει μέχρι το τέλος, είναι στο χέρι του. Τουλάχιστον δεν θα τον κατηγορήσει κανείς ότι λιποτάκτησε μπροστά στα δύσκολα.

Κι αυτά τα λένε οι «εχθροί» του όχι οι γερμανικές εφημερίδες.

Αριστερός Ψάλτης 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 20/05/2013 13:33:12

  Ενας απ αυτούς που δεν έχουν σχέση ούτε με Νέα Δημοκρατία ούτε με Σαμαρά είμαι κι εγώ αλλά θα τον ψηφίσω και με τα δύο χέρια γιατί πρώτη φορά στα 38 μου χρόνια βλέπω Ελληνα πολιτικό να πράττει περισσότερο παρά να μιλάει.Ο κόσμος υποφέρει και ποδοπατείται από την απότομη αλλαγή σε τρόπους ζωής δεκαετειών όμως στρεβλώσεις από καταβολής ελληνικού κράτους δε γίνεται να φτιάξουν από τη μια μέρα στην άλλη.Θα ψηφίσω Σαμαρά γιατί τουλάχιστον αργά,δειλά κάτι αλλάζει.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Μπαμπης 20/05/2013 13:54:34

   Και εγώ φίλε Μπάμπη είμαι ένας απ' αυτούς που δεν έχουν σχέση ούτε με Νέα Δημοκρατία ούτε με Σαμαρά και επειδή ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά τα ωραία που περιγράφεις χωρίς την απόλυτη στήριξη απο τον Φώτη Κουβέλη, θα ψηφίσω τον κυρ' Φώτη που ανέκαθεν είναι με τους φτωχούς και χάρη σ' αυτον έγινε ο Σαμαράς Πρωθυπουργός, ενώ αν ο Κουβέλης πάψει να τον στηρίζει, η δική σου ψήφος θα πάει χαμένη...

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Κώστας 20/05/2013 17:38:26

    Μακάριοι οι "πτωχοί" τω πνεύματι!

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Κώστας 20/05/2013 18:42:49

    Πριν αποφασίσετε και οι δύο, Μπάμπη και Κώστα, περιμένετε μερικούς μήνες.

    Πλησιάζει ένα φθινόπωρο, μα ένα φθινόπωρο......

   • B.Q avatar
    B.Q @ Κώστας 20/05/2013 19:33:01

    Φοβερό!!! Δόξα στο ...αναγκαίο κακό.
    Ο κ. Α.Σαμαράς θα έπρεπε να είχε προσέξει περισσότερο, ώστε να μη χρειάζεται σήμερα να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ (ούτε και να υφιστάμεθα), τους αμίμητους, ανεκδιήγητους, αξεπέραστους, καταπληκτικούς, ΠασοκοΔημαρίτες.....

 2. πολίτης avatar
  πολίτης 20/05/2013 14:14:20

  Στο σάιτ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 5 άρθρα που εξυμνούν τον πρωθυπουργό.
  Φράσεις του τύπου κάτι ξεκινάει, αργά αλλά σταθερά κάτι πάει να γίνει, με παραπέμπουν στη φράση ζήσε Μάη μου. Μπορούμε να τοποθετηθούμε χρονικά ή μετράμε τέρμενα; Ακούγονται και τύπου θα βγούμε από την κρίση για τους έξω αλλά οι μέσα θα είμαστε άνεργοι και πάμτωχοι και γενικώς υπομονή.
  Υπομονή κάνουν οι χορτάτοι. Υπομονή κάνουν οι ηλικιωμένοι. Υπομονή κάνουν επίσης οι αποβλακωμένοι.
  Αν δεν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες, επιθυμείς κάτι χειροπιαστό. Γιατί το μόνο χειροπιαστό μέχρι στιγμής είναι οι φόροι, η ανεργία και τα φύλλα πορείας.
  Στη χώρα Ελλάδα ζούμε. Αν εσείς ζείτε κάπου αλλού και βλέπετε πρόοδο, πείτε το και σε μας να έρθουμε, μην το κρατάτε μυστικό.

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/05/2013 14:56:09

  Μεσα καλα θα τα παει γιατι γνωριζει πολυ καλα τα.....χουγια μας. Οπως λες αργα αργα κατι παει να γινει. Εξω να προσεξει τις τρικλοποδιες και να ειναι ΠΑΝΤΑ προετοιμασμενος, οπως καθε καλος νοικοκυρης για τον ασταθμητο παραγοντα....

 4. zuper avatar
  zuper 20/05/2013 15:43:45

  Μεταξυ μας τωρα ε, σιγα μη τρεμουν οι αριστεροι μην πετυχει ο Σαμαρας.

  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρεμουν μη βγει κομμα που δεν συμμετειχε στο φαγοποτι και αρχισει το ξηλωμα.

  Εχουν κανει χιλιαδες προσληψεις συμβουλων και μετακλητων εκτος ΑΣΕΠ μεσα σε λιγους μηνες που κυβερναει η ΝΔ με την υποστηριξη των υπολειμματων του ΠΑΣΟΚ.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 20/05/2013 16:37:01

  Το εξαιρετικό με τον Σαμαρά είναι ότι λέει λίγα και κάνει πολλά. Έχει τεθεί η υποδομή για πολύ μεγαλύτερη πρόοδο από όσο φαίνεται στους αριθμούς. Ο Σαμαράς έχει πολύ σταθερό σχέδιο, που περιλαμβάνει το κυριότερο: Τον δόλο των ανθρώπων της τρόικας, όχι τόσο της ίδιας της τρόικας όσο των αόρατων δυνάμεων που την ελέγχουν. Καταλαβαίνει πολύ καλά ότι, εάν θέλει να επιβιώσει πολιτικά και εάν θέλει να υλοποιήσει έστω και κατά 1% το πολιτικό του σχέδιο (το οποίο είναι βέβαιο ότι έχει), πρέπει να κάνει και δείχνει ότι θέλει να κάνει, συγκεκριμένα χατήρια της τρόικας. Όχι 100% όλα, αλλά πάντως αυτά που είναι βασικά για την τρόικα.

  Μέσα από αυτή την φαινομενική στρατηγική υποτέλειας, ο Σαμαράς έχει πετύχει πολύ περισσότερη ανεξαρτησία δράσης για την Ελλάδα από όσο θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι θα πετύχαινε μια καθαρά μνημονιακή στρατηγική.

  Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής, που το πήρε προσωπικά πάνω το ο πρωθυπουργός, η τρόικα πριν από μερικές ημέρες διέρρευσε επιλεκτικά την "δυσαρέσκειά της" για την "πολιτική παρέμβαση" στο ζήτημα αυτό. Δεν υπάρχει ίσως τίποτε που να δείχνει εναργέστερα την στρατηγική και την πολιτική πίσω από το Μνημόνιο: Τον έλεγχο του τραπεζικού συστύματος από αυτές τις αόρατες δυνάμεις. Με την κινητοποίηση του ελληνικού στοιχείου ανά την υφήλιο, ο Σαμαράς μάζεψε εύκολα αυτούς που μπορούσαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη τόσο βαθιά, ώστε να μείνει δυνητικά ελληνική η Εθνική στο μέλλον - και αυτό, την ίδια ώρα που η τρόικα απαγόρευε την συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την φαιδρή αιτιολογία της αρνητικής καθαρής θέσης και ότι δήθεν δεν θα είναι προς το συμφέρον τους - ενώ ας πούμε η εγκληματική συμμετοχή των ταμείων στο PSI, που έχασαν αμέτρητα χρήματα ήταν προς το συμφέρον τους! Τώρα που στήνεται ένα απίστευτο κερδοσκοπικό παρτυ, και έχουν βγάλει τα hedge funds μόνον τις τελευταίες ημέρες απίστευτα ποσά από την άνοδο των μετοχών των τραπεζών, τα ταμεία, λέει, απαγορεύεται να συμμετάσχουν! Είναι "σύμφωνη με το καταστατικό τους" η ζημία στο PSI, αλλά δνε είναι "σύμφωνη με το καταστατικό τους" η συμμετοχή στο όργιο κέρδους των τελευταίων ημερών, ούτε η προάσπιση του ελληνικού χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος!

  Ασφαλώς και ήταν μεγάλη αποτυχία για την τρόικα η κάλυψη της αμκ της Εθνικής από ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια. Η επιλεκτική, έστω, διαρροή δείχνει τους αληθινούς σκοπούς της. Αλλά και η (μέχρι στιγμής...) επιτυχία του Σαμαρά δείχνει ότι ένας άνθρωπος με καλούς σκοπούς (όπως ο Σαμαράς), που έχει πάρει πάνω του το στοίχημα της διαφύλαξης της Ελλάδας μέσα στην κρίση και εργάζεται νύχτα και μέρα για τον σκοπό αυτό - ο πρώτος πρωθυπουργός εδώ και πολλές δεκαετίες που εργάζεται τόσο σκληρά - αυτός ο άνθρωπος λοιπόν είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα παίζοντας ακόμη και με τους κανόνες του εχθρού.

  Πιστεύω ότι ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί έντιμοι άνθρωποι που θέλουν να πετύχει ο Σαμαράς. Υπάρχει μια υπερφίαλη κλίκα γύρω από τον Τσίπρα που έχει πειστεί ότι θα κυβερνήσουν την Ελλάδα μετά τον Σαμαρά. Ας μην χαίρονται. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατήσει τον αντιμνημονιακό του χαρακτήρα - και δεν τον κρατάει και πολύ μέχρι στιγμής - τότε αυτή η συσπείρωση ετερόκλητων λαϊκών δυνάμεων γύρω του θα αποδειχθεί εντελώς εφήμερη. Τα άστεγα λαϊκά στρώματα που επένδυσαν όλη την ελπίδα τους στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται τότε να στραφούν ακόμη και προς την υποστήριξη Σαμαρά.

  Διότι, κατά βάθος, η πιο φιλολαϊκή πολιτική ασκείται σήμερα από τον Σαμαρά.

  Μακάρι να είχε ο Σαμαράς την τόλμη να πάει σε ανοικτή χρεωκοπία. Θα ήταν τα πράγματα ακόμη καλύτερα και θα είχε συσπειρώσει γύρω του τη μεγάλη πλειονότητα του λαού - ασχέτως εάν αρχικά το επίπεδο διαβίωσης θα είχε πέσει ίσως και περισσότερο. Με δεδομένο όμως ότι κανένας από το πολιτικό σύστημα (πλην Αλαβάνου) δεν πηγαίνει αυτή τη στιγμή σε πολιτική ανοικτής χρεωκοπίας, ναι, η πιο φιλολαϊκή πολιτική σήμερα, μέσα από τις συμπληγάδες της τρόικας, είναι η πολιτική Σαμαρά.

  Τα γράφει αυτά κάποιος που τον πολέμησε όσο δεν πήγαινε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

 6. Hawk avatar
  Hawk 20/05/2013 16:52:26

  Το πρόβλημα στην χώρα αυτή είναι ότι αποφεύγουμε να μιλάμε με νούμερα, έχουμε μία απέχθεια, αν βεβαίως δεν είχαμε δεν θα είχαμε αφήσει το χρέος να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ και να κοιμώμαστε ήσυχοι τα βράδυα, σήμερα που ξέρουμε ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσημο - βιώσιμο, επίσης κοιμώμαστε ήσυχοι τα βράδυα (οι με γεμάτο στοχάχι βεβαίως κοιμούνται ακόμη καλύτερα), και απλώς φιλοσοφούμε.

  • Αρχιμήδης1 avatar
   Αρχιμήδης1 @ Hawk 20/05/2013 18:01:32

   Oι περισσότερες χώρες της γης φίλε Hawk εκτος ΕΕ έχουν χρέος πάνω απο 120% του ΑΕΠ τους αλλά κανείς δεν τους υποχρέωσε να μπουν σε μνημόνια. Οταν η Γαλλία, 3η πυρηνική δύναμη και πρώτη κατασκευάστρια αεροπλάνων στη γη, έχει χρέος πάνω απο 90% του ΑΕΠ, το 120% της Ελλάδος που είναι η φτωχότερη της Ευρωζώνης, είναι ουσιαστικά πολύ μικρότερο απο αυτό της Γαλλίας...

  • euagelos avatar
   euagelos @ Hawk 20/05/2013 18:50:21

   Ενώ εμείς αποφεύγουμε να μιλάμε με νούμερα, τα άλλα νούμερα κάνουν πάρτυ κάθε μέρα στα ΜΜΕ. Μιλάνε και λένε ΤΙΣ κοτσάνες προκειμένου να κοιμώμαστε ήσυχοι όχι μόνο τα βράδυα αλλά και τη μέρα.

 7. B.Q avatar
  B.Q 20/05/2013 19:52:00

  Ο κ. Α.Σαμαράς για την ώρα, δεν έχει τολμήσει να είναι ο εαυτός του.
  Αυτά για τα οποία τον λιβανίζουν άλλοι εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, άλλοι από αθώα κομματική προσωπολατρεία και άλλοι γιατί εκ φύσεως ρέπουνε στην κολακεία, δεν είναι αυτά που οφείλει και δύναται να καταθέσει.
  Ένας συμβιβασμός προς τα κάτω, μία συνθηκολόγηση με τη μετριότητα, μιά αξιοπρεπής διαχείριση απ΄όπου απουσιάζει η επαναστατική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου γενναία παρέμβαση, οι ανατροπές, οι συγκρούσεις με νταβατζήδες, συμφέροντα, κατεστημένα, δεν είναι ικανή να εμπνεύσει, ούτε να ισορροπήσει αντίρροπες δυνάμεις.
  Ο καθένας πρέπει να κρίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Όχι συγκριτικά με την ανικανότητα των αντιπάλων του.
  Συνεπώς, χρωστάτε κ. Α.Σαμαρά και τα λιβάνια, μάλλον περιττεύουν....
  Αφήστε που ζαλίζουν κι όλας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.