#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2010 07:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας άτολμος πρόεδρος στο Λευκό ΟίκοΟι Αμερικανοί δεν θέλουν έναν «φοβητσιάρη» στο Λευκό Οίκο. Δέχονται τα πάντα από τον ηγέτη τους, αλλά δεν δέχονται τη δειλία. Ο τελευταίος «ασπόνδυλος» πρόεδρος πριν τον Ομπάμα, ήταν ο Jimmy Carter, που έχασε κάθε ελπίδα επανεκλογής του όταν έβγαζε «φλωρίστικους» λόγους για τα δεινά της Αμερικής, και όταν τον φωτογράφησαν να χτυπά ένα … κουνέλι που προσπαθούσε να σωθεί ανεβαίνοντας στο κανό του. Ο Ομπάμα δεν κινδυνεύει ακόμη, αλλά πλησιάζει.

Οι άτολμοι δεν μπορούν να εκφραστούν αποτελεσματικά διότι φοβούνται μη το παρακάνουν. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο Λευκό Οίκο πυροβολούν συνεχώς τον εκπρόσωπο τύπου για το γεγονός ότι ο Ομπάμα δεν δείχνει θυμό με τη μεγάλη διαρροή πετρελαίου της ΒΡ, που τείνει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της αμερικανικής ιστορίας. «Ο πρόεδρος είναι εξοργισμένος με τη ΒΡ» δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Μπορείτε να το περιγράψετε; Φωνάζει; Ουρλιάζει;», το μόνο που μπόρεσε να προσφέρει ο εκπρόσωπος  τύπου ήταν μια μίμηση του Ομπάμα να σφίγγει τα δόντια του.

Η μισή δουλειά του οποιουδήποτε Αμερικανού προέδρου είναι να δίνει μια παράσταση,  να προσποιείται δηλαδή ότι  ηγείται της χώρας και του λαού. Τα περισσότερα από όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ είναι εκτός ελέγχου του εκάστοτε προέδρου. Οι τράπεζες διαχειρίζονται τα οικονομικά, οι πετρελαϊκές εταιρίες και το Ισραήλ καθορίζουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική, οι κατασκευαστές όπλων αποφασίζουν τους πολέμους, οι ασφαλιστικές εταιρίες αποφασίζουν για το ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

Ο Bill Clinton ήταν τόσο δουλοπρεπής απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις, που απάντησε στο τηλεφώνημα ενός βιομήχανου ζάχαρης από τη Φλόριντα, την ώρα που η Monica Lewinsky του έκανε πίπα. Σίγουρα θα εξεπλάγη η κοπέλα, όταν είδε τον πρόεδρο να δέχεται μειλίχια τις διαταγές του βαρόνου της ζάχαρης που είχαν σκοπό να μη συζητηθεί καν ο οικολογικός καθαρισμός του βιότοπου Everglades. Παρόλα αυτά, ο Clinton μπορούσε και προσποιούνταν τον τσαμπουκά, όπως αναμένεται άλλωστε  από κάποιον που είναι  πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο αρχι-τσαμπουκάς όλων των εποχών ήταν ο Lyndon Johnson, που κάποτε άρπαξε τον Έλληνα πρεσβευτή από τα πέτα και του αγρίεψε λέγοντας μέσα απ`τα δόντια «Γ… και τη βουλή σας και το Σύνταγμά σας. Η Αμερική είναι ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψείρα. Η Ελλάδα είναι ψείρα. Αν οι δυο αυτές ψείρες συνεχίζουν να ενοχλούν τον ελέφαντα, μπορεί αυτός να τις κοπανήσει με τη προβοσκίδα του. Γερό κοπανητό…».

Ο Ομπάμα δεν αρπάζει κανέναν από τα πέτα. Το αντίθετο. Κάθε εβδομάδα που περνάει, δέχεται σφαλιάρες από διάφορους. Από τον Jamie Dimon της JP Morgan έως τον  Benjamin Netanyahu. Όταν προσπαθεί να αντιδράσει γαβγίζοντας, θυμίζει μάλλον τσιχουάχουα παρά πίτ μπούλ.

Πριν από ένα χρόνο, ο Ομπάμα  μίλησε στο Κάιρο, απευθυνόμενος στο μουσουλμανικό κόσμο. Δεσμεύτηκε για μια νέα αρχή μεταξύ των ΗΠΑ και των μουσουλμάνων παντού, ανακοινώνοντας πως «Το Ισλάμ αποτελεί μέρος των ΗΠΑ, και συνεισφέρει στην προώθηση της ειρήνης». Ήταν μια καλή παράσταση, αλλά δεν είχε σχέση με τη πραγματικότητα της αμερικανικής πολιτικής. Στους άτολμους αρέσει να χαϊδεύουν τα πλήθη. Ένα χρόνο μετά, τα πλήθη (η παγκόσμια κοινή γνώμη) θυμούνται τα λόγια του ως μια υπόσχεση που δεν τηρήθηκε.

Έχει γίνει φανερό πως ο Λευκός Οίκος γνώριζε από πριν την  επίθεση του Ισραήλ στο στολίσκο των ακτιβιστών και το μόνο που έκανε ήταν να περιοριστεί σε ιδιωτικές εκκλήσεις  για αυτοσυγκράτηση. Μπορεί μάλιστα και να ενθάρρυνε την επίθεση, ως ένα μήνυμα προς τη Τουρκία ότι στις ΗΠΑ δεν άρεσε καθόλου η τουρκική  (μαζί με τη Βραζιλία) πρωτοβουλία στο θέμα της ιρανικής πυρηνικής κρίσης.

Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στη διεθνή πειρατεία των Ισραηλινών ήταν κωμική και ασπόνδυλη. «Οι ΗΠΑ λυπούνται για τις απώλειες ζωών….» ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Κάποιος μάλιστα έγραψε πως αν στη διάρκεια μιας επίσημης συνάντησης της Hillary Clinton και της ομάδας της με τον Netanyahu, ο δεύτερος έβγαζε όπλο και τη πυροβολούσε, και αν στη συνέχεια οι Ισραηλινοί σωματοφύλακες ξυλοφόρτωναν μέχρι θανάτου ολόκληρη την αμερικανική αποστολή… οι αμερικανικές εφημερίδες θα αφιέρωναν ένα μονόστηλο όλο κι`όλο, που θα έλεγε πως εξαιτίας διαφωνίας με το Ισραήλ, ο Ομπάμα αναγκάζεται να ορίσει νέο υπουργό Εξωτερικών.

Ένας σκληρός και συγχρόνως έξυπνος στρατηγός, ο David Petraeus, ετοιμάζεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για το 2012. Δεν είναι φλώρος, και τόλμησε να καταγγείλει πως το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.

Υπάρχει πάντα ένα κόστος που πρέπει κανείς να πληρώσει αν είναι δειλός. Και ο λογαριασμός του Ομπάμα όλο και μεγαλώνει.

The First Post

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ avatar
  ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 07/06/2010 08:03:06

  Πως γινεται και οι κεντρώοι πολλές φορές είναι κότες?
  Δίνουν εξετάσεις στα αφεντικά....

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ ΜΠΑΡΟΥΤΟΜΥΛΟΣ 07/06/2010 10:32:07

   Τα ίδια αφεντικά έχουν αγαπητέ. Και οι "κεντρώοι" και οι "συντηρητικοί".

   Είναι σαν τα τσιγάρα που βγάζουν και light και normal έκδοση.

   Αν δεν είχαν δώσει όλοι τους εξετάσεις στην ίδια Ολιγαρχία, δεν θα βρίσκονταν εκεί που είναι τώρα.

   Ετσι συμβαίνει παντού. Και στην χώρα μας.

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Dimi avatar
  Dimi 07/06/2010 08:30:53

  Γιά την Αμερική, ένας άτολμος, δειλός και ασπόνδυλος πρόεδρος ο Obama.

  Γιά την Ελλάδα, ένας μοιραίος, δόλιος και αποδομητικός καταστροφέας,
  μέσω του αχυρανθρώπου Mineiko.

  Κι οι δυό, χολερικά πιόνια της εγκληματικής Elite Bilgerberg.

  Γι’αυτό, και το τέλος τους, κοινό. Και προδιαγεγραμμένο.

 3. diasapollon avatar
  diasapollon 07/06/2010 09:05:28

  Αμερικάνοι κάντε υπομονή,σε λίγο καιρό θα έρθει να σας κυβερνήση ο Μέγας στρατηλάτης,ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου,ο νεώτερος Καίσσαρας της ιστορίας,ο ηγέτης που κυβερνά τον μισό κόσμο,ο πρόεδρος την Σοσιαλιστικής Διεθνούς,ο Πορθητής της Πόλης,ο άρχοντας των δακτυλιδιών,ο μαχητής των ΜΜΕ και των συμφερόντων,ο συνέτερος του Καρατζαφέρη και της Ντόρας,ο σφαγέας των συνταξιούχων,ο Μέγας πρωθυπουργός της Ελλάδος ο κκκ Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου ο Μέγιστος.

 4. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 07/06/2010 10:27:34

  δεν μπορούν ολοι να εχουν εναν Σαμαρά....

 5. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 07/06/2010 10:40:15

  Nα περιμένετε κάποια τρομοκρατική ενέργεια σε λίγο...Έτσι "μπούλη", χαρακτήριζαν και το παιδί του Μπους και έγινε η 11/9...Έτσι μετατράπηκε σε πρόεδρο που δεν διστάζει να τα βάλει με τους τρομοκράτες...έγινε πολέμαρχος και πολεμιστής.Να μην σας φανεί καθόλου παράξενο μιά "επίθεση" στο Ισραήλ από κάποια ισλαμική φράξια, ή αποδιοργάνωση του Λιβάνου, από κάποιον συριακό "δάκτυλο". Μπορεί να έχουν και μερικούς νεκρούς οι Αμερικανοί και να αναλάβει δράση ο Ομπάμιας, για παραδειγματισμό. Καμμιά τρομοκρατική επίθεση σε κάποιον φίλο των Αμερικανών στην Μέση Ανατολή και ανάληψη καινούργιας δράσης.Το έχει πει και κάποιος στρατηγός τους πρόσφατα:
  Οι ΗΠΑ μπορούν να πολεμήσουν σε τρία μέτωπα(Ιράκ, Αφγανιστάν....).
  Μπορεί να ξεκινήσει και κάποιο επεισόδιο στην Κορεατική χερσόνησο. Θα δείξει εκεί ίσως τα κατάλευκα "δόντια" του.Οι βάσεις στον Ειρηνικό, ανανεώνουν το οπλοστάσιο τους...Ο κάτοχος του Νομπέλ Ειρήνης(?), έχετε την εντύπωση, ότι δεν μπορεί να βρει "εχθρούς"; Μην έχετε ψευδαισθήσεις. Έχει ακόμα αρκετά γραμμάτια να εξοφλήσει. Έχετε διαβάσει ότι υπάρχει η σκέψη να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, λόγω οικονομικής κρίσης; Μόλις το ακούσετε ή ακούσετε ότι αναθεωρούνται οι αριθμοί των F-35, που θα αγοράσει το Πεντάγωνο, να είστε βέβαιοι,ότι οσονούπω θα διαβάσετε και για μία "κρίση".Περσικός, Κορέα, Λατινική Αμερική(?), Βαλκάνια(?)...Κάτι πρέπει να πουλήσει και η Grumman ή η Northrop...Tα Β-52 "γέρασαν"...Τα Hummvee, δεν πουλιούνται όπως πριν και για F-16, δεν έχει λεφτά η Ευρώπη...
  Και να μην ξεχάσω τα δικά μας καμάρια και οι απόγονοι των Μογγόλων "σκέφτονται" μείωση των εξοπλιστικών...Δηλαδή οι δικοί μας μόνο, γιατί τα μογγολοειδή ακόμα αγοράζουν...

 6. Στέργιος avatar
  Στέργιος 07/06/2010 10:43:54

  Ο Ομπάμα δεν είναι "άτολμος" και "δειλός" επειδή δεν γρονθοκοπά το στήθος του σαν γορίλλας όποτε γίνεται κάτι δυσάρεστο. Ο Ομπάμα, σε αντίθεση με τους τρεις προηγούμενους προέδρους, αρνείται να βομβαρδίσει 5-6 χώρες κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στα εσωτερικά των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι ένας φωτισμένος, λογικός ηγέτης, που έχει σαν πρώτιστο μέλημά του τον εξανθρωπισμό τής δαρβινικής αμερικανικής κοινωνίας.

  Η αμερικανική απρονοησία με τη ΒΡ αποδεικνύει πόσο υποτελής είναι η αμερικανική πολιτική στα μεγάλα κεφάλαια. Ο Ομπάμα πληρώνει αμαρτίες προηγουμένων προέδρων. Θα κρίνουμε τον Ομπάμα όχι από το πόσο γρήγορα θα κλείσει την χαίνουσα πετρελαιοπ(λ)ηγή, αλλά από το πώς θα συμπεριφερθεί απέναντι στη ΒΡ σε περίπτωση που η τελευταία αρνηθεί να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφή.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Στέργιος 07/06/2010 11:01:48

   Καλά πότε θα καταλάβετε ότι ο Αμερικάνός πρόεδρος ΔΕΝ κάνει πολιτική;

  • KΠ avatar
   @ Στέργιος 07/06/2010 12:34:10

   Πλάκα μας κάνεις._Κ.Π.

 7. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 07/06/2010 11:05:46

  Ελπίζω να πνιγεί μέσα στην πετρελαιοκηλίδα ο άχρηστος. Ο αχυράνθρωπος. Καπνίζει και σαν αράπης. Πράσινη ανάπτυξη ΑΠΕ και πράσινα άλογα, και χαϊδεύει την πετρελαιοκηλίδα και τους εγκληματίες της BP. Οι τρομοκράτες της 9/11 δεν έκαναν τόση ζημιά στην Αμερική όσο αυτή η εγκληματική εταιρεία. O Τζόνσον θα είχε πετάξει όλο το board of directors μέσα στο πηγάδι μήπως και σταματήσει η διαρροή.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Blut und Tränen 07/06/2010 14:11:40

   Εσύ ακόμη πιστεύεις πως τρομοκράτες χτύπησαν τη 11/9;

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 07/06/2010 12:59:24

  " Ο Ομπάμα, σε αντίθεση με τους τρεις προηγούμενους προέδρους, αρνείται να βομβαρδίσει 5-6 χώρες κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στα εσωτερικά των ΗΠΑ"

  και αυξανει το στρατο σε αφγανισταν και ιρακ
  και ψελιζει κατι για τις επιθεσεις του ισραηλ..
  κατα αλλα ομως ειναι διπλωματης προεδρος και εξυπνος..και τα βρισκει με το Ιραν κλπ..
  πρωτα λογια και διπλωματια ,μετα οτιδηποτε αλλο..

 9. gram avatar
  gram 07/06/2010 13:07:08

  Το μόνο που μπορεί να πει κανεις για τέτοιες ενδελεχείς αναλύσεις ένος σωστού τίτλου, είναι αυτό που λέει ο ΚΠ λίγο παραπάνω...

 10. τα λεφτα υπαρχουν avatar
  τα λεφτα υπαρχουν 07/06/2010 15:26:56

  Αυτος δεν ηταν που τον αντεγραφε ο Τζεφρυ?

 11. KNWD avatar
  KNWD 07/06/2010 17:05:49

  μεγάλη διαρροή πετρελαίου της ΒΡ, που τείνει να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της αμερικανικής ιστορίας

  Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή του πλανήτη θέλετε να πείτε... Για ψάξτε το λίγο. Έχουν διαρεύσει φήμες ότι έχει ραγίσει ο πυθμένας και ότι το ρήγμα είναι σχεδόν 1 χιλιόμετρο. Μπορείτε να φανταστείτε μέχρι που θα φτάσει η μόλυνση με τα θαλασσια ρεύματα;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.