Έναν άλλο... Σαμαρά περιμένει η Ελλάδα για να βάλει γκολ
25/06/2014 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έναν άλλο... Σαμαρά περιμένει η Ελλάδα για να βάλει γκολ

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια τελευταία ευκαιρία. Να πάρει το παιχνίδι πάνω του και να ανατρέψει όσα κακά έχουν σωρευτεί. Αυτό περιμένει ο κόσμος που τον πίστεψε

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο θρίαμβο της Εθνικής ομάδας γράφαμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γενικά αποκρουστικό και πολλές δεκαετίες πίσω κι ότι χρειάζεται αλλαγή του συστήματος. Όπως ακριβώς χρειάζεται και η ελληνική κοινωνία για να βγει από τον βούρκο.

Γράφαμε επίσης ότι καμιά επιτυχία, καμιά νίκη δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την πραγματικότητα. Που είναι ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα και καμιά πρόσκαιρη νίκη δεν πρέπει να «κουκουλώνει» τα πραγματικά προβλήματα.

Γράφαμε μεταξύ άλλων: «Απαιτείται επίσης και αυτογνωσία. Πρέπει να παραδεχθούμε κάποτε πως ούτε ο «περιούσιος λαός» είμαστε, ούτε «θα κοιμηθεί ξανά ο Έλληνας Θεός». Αν δεν αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια, αν δε θυσιάσουμε τα πάντα για να γίνουμε καλύτεροι να μην περιμένουμε θαύματα. Ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία…. Ε, λοιπόν. Και για το χάλι της οικονομίας και της κοινωνίας δε φταίνε οι άλλοι. Δεν φταίει ο κακός Σόιμπλε και η μέγαιρα Μέρκελ, ούτε οι κακοί πολιτικοί. Φταίμε κι εμείς που φτιάξαμε ή ανεχθήκαμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια αποκρουστική χώρα ενώ είναι η ομορφότερη του κόσμου». Τέλος αναφέραμε: «Βεβαίως, έχουμε και πλεονεκτήματα. Οι Έλληνες παλεύουν πάντα, είναι λιοντάρια και στις κρίσιμες στιγμές τα δίνουν όλα. Έστω κι αν ηττηθούν. Τουλάχιστον δεν παραδίνονται εύκολα…»

Η Εθνική χθες πέτυχε μια μεγάλη νίκη επειδή πάλεψε. Ακόμη κι αν στο τέλος κέρδισε από ένα πέναλτι που δεν ήταν αυτό δεν μειώνει τη μεγάλη της επιτυχία. Άλλωστε, απέναντί τους οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν παίκτες οι οποίοι κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ. Μην το ξεχνάμε αυτό. Η Ελλάδα νίκησε γιατί αποφάσισε επιτέλους να αλλάξει σύστημα. Να μην είναι η κακόμοιρη «παρίας» που περιμένει πίσω και ό,τι γίνει, αλλά που δίνει μάχες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Είναι αυτό που χρειάζεται και η ελληνική κοινωνία:

Πρώτον, αγώνα μέχρι το τέλος.

Δεύτερον να στηρίζεται στα πλεόνεκτήματά της και να διώξει επιτέλους τα μειονεκτήματα που τη γυρίζουν πίσω.

Και τρίτον να ενωθεί μια φορά. Όλοι μαζί, χωρίς τσακωμούς, χωρίς γκρίνιες, μια γροθιά να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που έχει η Ελλάδα.

Και που ξέρετε. Ίσως τότε να βρεθεί πάλι ένας… Σαμαράς να βάλει το γκολάκι στο 93. Άλλωστε τι νομίζετε. Από το 2009 ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού περιμένει από τον άλλο Σαμαρά, τον Αντώνη, να βάλει το γκολ ακόμη και στις καθυστερήσεις, ακόμη και με πέναλτι. Διότι είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι κρίμα ο αγώνας που δόθηκε να χαθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια τελευταία ευκαιρία. Να πάρει το παιχνίδι πάνω του και να ανατρέψει όσα κακά έχουν σωρευτεί. Αυτό περιμένει ο κόσμος που τον πίστεψε. Άλλωστε, ο επόμενος «σωτήρας» είναι τόσο άσχετος με τη μπάλα όσο και με την πολιτική και είναι σίγουρο ότι με αυτόν αρχηγό θα φάμε πολλά γκολάκια.

Περιμένουμε, λοιπόν τον άλλο Σαμαρά να αποδείξει ότι οι Έλληνες παλεύουν με νύχια και με δόντια, ακόμη κι αν δεν υπάρχει πολύ ταλέντο. Να δούμε την Ελλάδα που αντιστέκεται, την Ελλάδα που επιμένει…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 25/06/2014 12:49:51

  ... Ο Σάντος πάντως έκανε την έκπληξη, λειτουργώντας επαναστατικά κάτω απ΄την πίεση της αναγκαστικής ''αλλαγής''... Ο αέρινος Σάμαρης (αντί του Τζιόλη), σφράγισε με την ψύχραιμη εκτέλεσή του, το εισιτήριο. Συμπέρασμα : Δράσε επιθετικά, με φαντασία και πάρε ρίσκα. Ξέφυγε από τ΄ αναμενόμενα, αν θέλεις να έχεις κάποιες πιθανότητες έστω και στο 90'. Διαφορετικά, άσκοπα σπαταλάς το χρόνο μας, προσμένοντας το έξωθεν θαύμα κι υποχρεώνοντάς μας σε αυτοκαταστροφικό ...κατενάτσιο. Υ.Γ : Ό,τι σκοπεύεις πάντως κάνε το σύντομα, γιατί δε θα διστάσουμε καθόλου και θα σε κάνουμε αλλαγή!! Πάνω από τις συμπάθειες, πρέπει να μπαίνει πάντα η ...πρόκριση κι οι νίκες της Ελλάδας..... :-)

  • Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά avatar
   Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά @ Άλυτη εξίσωση 25/06/2014 16:33:20

   Και ποιός είναι η αλλαγή του Σαμαρά..;

   • Άπαντα Επιστάμενος avatar
    Άπαντα Επιστάμενος @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 25/06/2014 17:58:41

    Κανένας. Ο Σαμαράς είναι η αλλαγή.

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Άπαντα Επιστάμενος 25/06/2014 20:58:39

     Ο Σάμαρης, ίσως.... Ο Σαμαράς, θα έχει τουλάχιστον θλάση για να γίνει αλλαγή.

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Ο Λαός Ξεχνά Τι Σημαίνει Αριστερά 25/06/2014 20:57:32

    Τι σημασία έχει ένα όνομα; Θα είναι οποιοσδήποτε μπορεί να ...παίξει, με περισσότερη τόλμη και φαντασία! Μπορεί να είναι ο ...Σάμαρης ! :-) Μιά αλλαγή ...εξ ανάγκης !

 2. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 25/06/2014 12:50:23

  ... Ο Σάντος πάντως έκανε την έκπληξη, λειτουργώντας επαναστατικά κάτω απ΄την πίεση της αναγκαστικής ''αλλαγής''... Ο αέρινος Σάμαρης (αντί του Τζιόλη), σφράγισε με την ψύχραιμη εκτέλεσή του, το εισιτήριο. Συμπέρασμα : Δράσε επιθετικά, με φαντασία και πάρε ρίσκα. Ξέφυγε από τ΄ αναμενόμενα, αν θέλεις να έχεις κάποιες πιθανότητες έστω και στο 90'. Διαφορετικά, άσκοπα σπαταλάς το χρόνο μας, προσμένοντας το έξωθεν θαύμα κι υποχρεώνοντάς μας σε αυτοκαταστροφικό ...κατενάτσιο. Υ.Γ : Ό,τι σκοπεύεις πάντως κάνε το σύντομα, γιατί δε θα διστάσουμε καθόλου και θα σε κάνουμε αλλαγή!! Πάνω από τις συμπάθειες, πρέπει να μπαίνει πάντα η ...πρόκριση κι οι νίκες της Ελλάδας..... :-)

 3. Μάικ avatar
  Μάικ 25/06/2014 12:56:02

  Κακά τα ψέματα . Ο κόσμος υποφέρει . Πάρτε παράδειγμα τι έχει να πληρώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς . Το κλίμα θα αλλάξει μόνο όταν πάρει οικονομική ανάσα, μόνο όταν δει να σταματάνε τα χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι. Όταν δει να ανοίγουν οι δουλειές , όταν αρχίζει να μειώνεται η ανεργία, όταν αρχίσει πάλι να χαμογελάει. Αυτά τα λίγα που του έχουν μείνει φεύγουν πλέον στη ΔΕΗ - στην εφορία - στα φάρμακα - και στους λογαριασμούς γενικά.

 4. Seagull avatar
  Seagull 25/06/2014 12:57:49

  Ο πρωθυπουργός έστω και τώρα πρέπει να σταματήσει να χαϊδεύει αυτιά και να πει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη που λένε, ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ. Στους εντός μπας και καταλάβουν κάποια στιγμή ότι πρέπει να αλλάξουμε ριζικά σε όλα τα επίπεδα και τέρμα αυτά που ξέραμε στους δε εκτός ότι το πρόγραμμά τους ήταν παιδαριώδες και αντί αποτελεσμάτων οδήγησε την οικονομία σε φαύλο κύκλο.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 25/06/2014 12:58:33

  Προσωπικά μετά τον ανασχηματισμό έχω χάσει κάθε ελπίδα. Το άρθρο αποπνέει κάποια υπολείμματα αισιοδοξίας. Ας ελπίσουμε να μας προκύψει ο "άλλος Σαμαράς".

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Διογένης 25/06/2014 23:28:23

   Έστω στην παράταση...

 6. regeneration avatar
  regeneration 25/06/2014 13:54:06

  Ρε αδέρφια στέγνωσε η ψυχή μας, το σώμα μας προ πολλού. Πότε θα μπει το γκολ του Αντώνη; Εδώ έχουμε φάει τόσα. Με ένα γκολ δεν ανατρέπεται τίποτα. Πολλά πρέπει να βάλει. Πόσο πια θα περιμένουμε; Υπερβήκαμε κι αυτά τα όριά μας. Τι περιμένει άραγε; Η Ελλάδα θα πάει καλά και θα ορθοποδήσει όταν θα πάει καλά και η τσέπη μας. Τώρα μόνο φόροι φόροι φόροι φόροι... φόροι. Δε μας λυπάται κανένας;

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/06/2014 14:39:03

  'Ολοι περιμένουμε τις κινήσεις που θα φέρουν την ανατροπή, όλοι έχουμε (ή μάλλον είχαμε )δώσει πίστωση χρόνου, αλλά ο χρόνος πέρασε και τα πράγματα στην πραγματικότητα χειροτερεύουν, αν οι παίχτες εξακολουθούν να ...κοιμούνται, άσχετα ποιος φταίει, δεν μας μένει παρά να αλλάξουμε προπονητή!! Πιθανόν ο καινούργιος να είναι χειρότερος, αλλά αν ο παλιός εξακολουθεί την ίδια τακτική, τότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οδηγούμεθα τουλάχιστον σε αδιέξοδο. Περιμένουμε λοιπόν ένα καινούργιο "ΟΧΙ" και ένα καινούργιο "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" από τον ...προπονητή μας. Για τους Ιστορικούς αναλυτές , αν οι Έλληνες ενεργούσαν ακολουθούντες τις πιθανότητες, δεν θα υφιστάμεθα τώρα ως Έθνος!!!!

 8. George N avatar
  George N 25/06/2014 14:43:35

  Το συμπέρασμα είναι ότι ο αγώνας δεν τελειώνει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Και όλα μπορούν να ανατραπούν έστω και την τελευταία στιγμή. Πάντα βέβαια βοηθάει αν η ομάδα ξέρει και που είναι το αντίπαλο τέρμα αλλά ακόμα πιό σημαντικό: τι σπορ παίζεται....

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ George N 25/06/2014 15:02:59

   GeorgeN, έστω και την τελευταία στιγμή μπορεί να ανατραπεί το ματς όταν είναι 0-0 για να νικήσουμε ή όταν χάνουμε 0-1 για να ισοφαρίσουμε. Όταν χάνουμε 0-10 τι ανατροπή να κάνουμε στο τελευταίο λεπτό;;; Να βάλουμε το γκολ της τιμής;;; Ο Σαμαράς για να βάλει γκολ πρέπει να τροφοδοτηθεί από την "ομάδα"! Ποια ομάδα;;; Αυτοί που κοιτάνε να του αρπάξουν το περιβραχιόνιο ή αυτοί που κοιτάνε πως θα παραμείνουν στην ενδεκάδα μετά την έλευση του νέου προπονητή;;;;;;;;;

   • George N avatar
    George N @ Marcelos 26/06/2014 06:50:38

    9-10 είναι Marcelo. Και η αντίπαλη ομάδα παίζει χόκει επί πάγου αντί για ποδόσφαιρο. Μην βλέπουμε μόνο την δικιά μας καμπούρα. Όποιος σταματήσει τα αυτογκολ πρώτος, θα νικήσει. Τους θεατές να λυπάσαι που τα έχουν δει όλα....

 9. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 25/06/2014 14:45:18

  Τελικά,όσο κι αν αποστρεφόμαστε την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής,στο ποδόσφαιρο καταφεύγουμε για παραδειγματισμό και έμπνευση...

 10. NikosP avatar
  NikosP 25/06/2014 16:31:56

  κανεις λάθος. Για να γίνει το τρίτο, ´η ελληνική κοινωνία να ενωθεί μια φορά. Όλοι μαζί, χωρίς τσακωμούς, χωρίς γκρίνιες, μια γροθιά να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που έχει η Ελλάδα.´ ο Σαμαρας , όπως και οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν πίσω και μα μην πάρουν τίποτα πάνω τους. Η ομαδική προσπάθεια προϋποθέτει την υποχώρηση όλων.

 11. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 25/06/2014 16:56:39

  Ο Σαμαράς μέχρι τώρα έχει δείξει ότι σαν....κόουτς μιάς ομάδας που δεν έχει καν την αίσθηση του γκολ, συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη...των προηγουμένων κόουτς που αντί για το συμφέρον του συνόλου, κοιτάζουν το συμφέρον των ολίγων κομματικών βολεμένων και ακόμη την προστασία των ολίγων ολιγαρχών που....τρώνε απο το τσάμπα και τον ίδρωτα των Ελλήνων φορολογουμένων. Μάλλον θέλουμε ένα ΣΑΝΤΟΣ η ένα ΡΑΧΑΓΚΕΛ που δεν θα....έπαιρνε χαμπάρι από πολιτικό κόστος και κάποια κοπρόσκυλα κομματόσκυλα.

 12. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 25/06/2014 16:57:26

  Τι να πάρει επάνω του και τι να διορθώσει ο Σαμαράς; Παιδί του κομματικού σωλήνα, γέννημα και θρέμμα του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος, που κατέστρεψε την χώρα, δεν έδωσε δείγματα ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Περιμένετε να ... σκοράρει μία ημέρα πριν κρεμάσει τα παπούτσια στο καρφί;

 13. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 25/06/2014 19:23:57

  ........ο επόμενος του Αντώνη Σαμαρά; Μα φυσικά αυτός που τελειώσει τη δουλειά που άφησαν προκάτοχοί του στη μέση..Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ή καλύτερα Ο καταστροφέας! Ο Θεόςν να συνετίσει και να λυπηθεί τους Έλληνες!

 14. babis avatar
  babis 25/06/2014 22:09:59

  θα συμφωνησω εν μερει με τον επισκεπτη με μια διαδορα οτι ποτε δεν ειναι αργα απλα πρεπει να σκυωουν πανω απο τα προβληματα του κοσμακη,οι αλλοι ειναι ανυπαρκτοι απο αντιδραση και απογοητευση τους ψηφιζει ο κοσμος αλλα δεν εχει αδικο,πρεπει αμεσα να γινουν πραξεις απλες αυτονοητες και αποδεκτες απο το συνολο της κοινωνιας.Δεν μπορει ο αστυνομικος π.χ που υπηρετει με μεσο να μην κρυβομαστε στην βουλη,εντελως ακινδυνη αποστολη ποτε δεν επαθε καποιος κατι να περνει σχεδον τα διπλαλεφτα απο τον αστυνομικο της ομαδας διας η ζητα ο οοιος κυνηγαει το καθε καρυδιας καρυδι που εχουν σκοτωθει τοσοι στο καθηκον.Το εγραψα και προχτες αν θελουνε να εχουμε τυχη επειδη κακα τα ψεματα λεφτα δεν υπαρχουν για να ανακουφιστει ο κοσμος ας γινουν τα πραγματα κοινωνικα πιο δικαια δεν μπορει πχ ο βουλευτης να περνει 90-100 χιλιαρικα το χρονο και να φορολογουνται τα 20 και τον ελευθερο επαγγελματια να τον φορολογεις απο το πρωτο ευρω θελει καρυδατη πολιτικη αν συνεχισουμε ετσι θυμηθητε το θα παλεψουμε με την χα για την δευτερη θεση.Απελυσε απο το δημοσιο τους εκτος ασεπ διορισμενους συγγενης πολιτικων (εκει θα πεσει πολυ γελιο αν αποκαλυφθει το νουμερο)να σου πει ολοι οι κοινωνια μπραβο και να δει και ο ταλαιπωρημενος λαος οτι κατι αλλαχει στο χερι σου ειναι αλλιως καθηστε να ξεφτιλιστητε στις εκλογες και περιμεντε να σας σωσουν οι δικαστες

 15. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/06/2014 23:09:09

  πάντως, έπρεπε να...πέσει ο σαμαράς (στο παιχνίδι, ντε) για να σωθεί η ελλάδα...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 26/06/2014 23:24:38

   Κι όχι απλά έπεσε,αλλά τον έριξαν...

 16. Fielding avatar
  Fielding 26/06/2014 23:39:05

  Πόσες φορές έχετε γράψει σε αυτή τη σελίδα ότι ο Σαμαράς έχει "μία τελευταία ευκαιρία";;; Φαίνεται ότι μάλλον ο Σαμαράς είχε και έχει (όντας ακόμα πρωθυπουργός) πολλές ακόμα ευκαιρίες. Φοβάμαι όμως ότι δεν τις εκμεταλλευέται όπως θα έπρεπε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.