Έλληνες ξυπνήστε!
05/07/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλληνες ξυπνήστε!

Δεν πρέπει να κερδίσει ο λαϊκισμός!

Κάποτε, στα χρόνια της ευημερίας αλλά και παλιότερα οι παλιοί έλεγαν: «Προσοχή, θα έρθουν οι κομμουνιστές να σας πάρουν τα σπίτια».

Προφανώς επρόκειτο για μια ανόητη έκφραση όπως όταν λέμε στα παιδιά ότι θα έρθει ο μπαμπούλας αν δε φάνε το φαΐ τους, όμως, ποιος το περίμενε ότι θα επιβεβαιωνόταν.

Όχι, αυτοί που μας κυβερνούν και που μας οδήγησαν στο άθλιο αυτό κατασκεύασμα του δημοψηφίσματος δεν είναι οι παλιοί κομμουνιστές. Είναι ένα μείγμα παλαιών και νέων που δρουν με συνέπεια στο σχέδιό τους.

Θα δανειστούμε ένα άρθρο που έγραψε κάποιος στο διαδίκτυο θέλοντας να αναλύσει το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ και πώς η κυβέρνηση μας οδήγησε σταδιακά στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Όπως έγραφε το άρθρο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάποιο κόμμα που κυβερνά αλλοπρόσαλλα. Απλά όλοι μας κάναμε λάθος να προσπαθούμε να τον καταλάβουμε και να τον εξηγήσουμε με δυτικούς όρους. Αντιθέτως, είναι ένα κόμμα καθαρά μπολσεβίκικο, όχι τόσο ως προς την ιδεολογία όσο ως προς την μεθόδευση, τον τρόπο που λειτουργεί και τους στόχους που βάζει.

Ίσως να κάνουμε λάθος, όμως, όπως δείχνουν οι τελευταίοι πέντε μήνες, ο Τσίπρας και η παρέα του είχαν ένα συγκεκριμένο σχέδιο και αυτό δεν ήταν άλλο από τη ρήξη και την έξοδο από το ευρώ. Μια χρεοκοπία η οποία θα πήγαινε κλιμακωτά αλλά που από την αρχή αυτή ήταν ο στόχος.

Το κόμμα των μπολσεβίκων μοίρασε συγκεκριμένους ρόλους στην παράσταση αυτή. Υπήρχαν οι μπολσεβίκοι, οι μενσεβίκοι και οι αγκιτάτορες που θα ξεσήκωναν τον κόσμο. Όλοι έπαιζαν το ρόλο τους. Ο Τσίπρας ο αρχηγός του κοπαδιού, ο Λαφαζάνης ο αγκιτάτορας, ο Βαρουφάκης ο τρελός που θα τρέλαινε τους πάντες, ο Δραγασάκης η ήρεμη δύναμη, ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης ο καθοδηγητής και ούτω κάθε εξής. Ο κάθε ένας είχε το ρόλο του σ’ αυτήν την πεντάμηνη προσπάθεια για να φτάσει η Ελλάδα στο και πέντε. Για να φτάσει στο δημοψήφισμα εν μέσω χρεοκοπίας. Θα μπορούσε να κλείσε τη συμφωνία πριν από τέσσερις μήνες. Κάθε φορά που έφτανε κοντά πήγαινε ο Βαρουφάκης και τα έκανε όλα π…α. Κάθε φορά που όλα έδειχναν πως κάτι πάει να γίνει και η Ελλάδα θα την γλιτώσει, ξάφνου τα πάντα διαλύονταν.

Η κυβέρνηση κέρδιζε χρόνο, με το σχέδιό της ήθελε να φτάσει την Ελλάδα στην 30η Ιουνίου, στο τέλος του προγράμματος. Και στη συνέχεια να την οδηγήσει στο δημοψήφισμα. Τελικά αυτός ήταν ο στόχος της και όσο ανόητοι κι αν φαίνονταν κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, κατάφερε να κλείσει τις τράπεζες και πλησίασε τόσο κοντά όσο ποτέ στη δραχμή.

Πριν μερικούς μήνες ο Βαρουφάκης από την Κρήτη έλεγε στους περαστικούς που του φώναζαν είμαστε μαζί σου: «Ναι, αλλά να είστε μαζί μας και στην ρήξη». Τότε το πήραμε τοις μετρητοίς, όμως, τελικά αυτός ήταν ο πιο έξυπνος και εμείς οι πιο ανίδεοι που πιστεύαμε ότι αυτοί πάνε σε συμφωνία και θέλουν τη χώρα εντός ευρώ. Παράλληλα, κατάφεραν να προκαλέσουν την οργή του κόσμου ενάντια στο παλαιό πολιτικό σύστημα, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κακή εντύπωση για την Ευρώπη, για το ευρώ, για το σύστημα όπως αυτό εκφράζεται στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Έβαλαν μέσα στο παιχνίδι και το εθνολαϊκιστικό παραλήρημα του Καμμένου και πέτυχαν το εξής θαυμάσιο: Να αυξηθεί δραματικά το μίσος για τους Ευρωπαίους, οι Γερμανοί και τα άλλα μέλη της ΕΕ να γίνουν οι αιώνιοι εχθροί και όσοι υποστήριζαν εντός της χώρας ότι πρέπει να μπούμε σε μια σειρά έγιναν «γερμανοτσολιάδες».

Το σχέδιο ύπουλο: Τα σπάμε σταδιακά με τους δανειστές και ταυτόχρονα δημιουργούμε το περιβάλλον στο εσωτερικό για μια οριστική σύγκρουση με την Ευρώπη, με το σπίτι μας.

Και να που φτάσαμε ακριβώς εδώ. Χωρίς συμμάχους αλλά με τη δημιουργία ενός στρατού μπολσεβίκων έτοιμων για όλα. Ακόμη και για τη δραχμή, κι ας μην αντιλαμβάνονται τι θα σημάνει αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα έχει καταφέρει να φτάσει εκεί που θέλει και να ριζώσει η ιδεολογική του κατεύθυνση. Διότι τι άλλο θα μπορούσε να είναι όλο αυτό που ζούμε; Να μάχεται το «ναι» με το «όχι» με κλειστές τράπεζες και με διαλυμένη την οικονομία; Αντί να έχει πάρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας 80%; Αντί οι Ευρωπαϊστές να είχαν σαρώσει τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας της αριστεράς του Κολωνακίου, μαζί με το λόμπι της δραχμής;

Κι όμως, σήμερα η Ελλάδα δίνει τη μάχη σώμα με σώμα, ψήφο με ψήφο για το μέλλον της. Κάποιοι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν ότι υπήρχε τέτοιο σχέδιο γιατί πιστεύουν ότι οι Συριζαίοι είναι ανόητοι και ανίκανοι να κάνουν τέτοιες στρατηγικές κινήσεις. Για σκεφτείτε όμως πώς φτάσαμε ως εδώ και τι μας οδήγησε στην καταστροφή; Δείτε βήμα – βήμα τη διαπραγμάτευση και πώς από την σιγουριά της συμφωνίας φτάσαμε στη σιγουριά της χρεοκοπίας.

Όλα ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο μιας ομάδας νεοκομμουνιστών που είχαν μάθει καλά τα κόλπα και την οργάνωση ενός κόμματος των μπολσεβίκων.

Και δεν ξέρουμε αν θα μας πάρουν τα σπίτια. Αλλά σίγουρα θα μας πάρουν πολλά περισσότερα. Κυρίως το χαμόγελο, την ελπίδα, τη χαρά της προσπάθειας και της επιτυχίας. Θα μας πάρουν το μέλλον των παιδιών μας. Κι αυτό δεν μπορούμε να το αντέξουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. amarilis avatar
  amarilis 05/07/2015 07:12:01

  Στην Κρήτη ειπώθηκε επί λέξη: "Να είστε όμως μαζί μας και μετά τη ρήξη". Η προαναγγελία των όσων ζούμε σήμερα ήταν σαφής.

 2. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 05/07/2015 08:17:40

  Δεν ξέρω αν επιβεβαιώνεται, αλλά κυκλοφορεί -πιο αχνά από χθες το βράδυ και ολοένα πιο έντονα σήμερα- ότι αν προκύψει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα, οι εταίροι και η τρόϊκα είναι διατεθειμένοι να κάνουν παραχωρήσεις στα μέτρα -είτε με χρονική αναστολή είτε με επί τόπου ποσοτική μείωση- που πρότειναν. Καθώς και στην ελάφρυνση -με κάποιο τρόπο- του χρέους. Με μείωση επιτοκίου ή μεγάλη χρονική παράταση ή ποσοστιαίο (μικρό) κούρεμα. Ή και με συνδυασμό των παραπάνω!.. Πάντως θεωρούν ότι ο Τσίπρας τους "πούλησε" και δεν τον εμπιστεύονται πια. Θα 'ναι πολύ δύσκολο να ξανακάτσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Μπράβο Αλεξάκο, καλά τα κατάφερες!... ΜΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΣ...

 3. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 05/07/2015 09:11:32

  Να και ο εναλλακτικός πρωθυπουργός του ΝΑΙ (ο διαλλακτικός με τη γραβάτα) Δραγασάκης: «Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό και από αύριο το βράδυ με ακόμα ισχυρότερη λαϊκή στήριξη και εντολή". Και, προσέξτε, συνεχίζει: "Αυτή ακριβώς την εντολή θα υπηρετήσω και εγώ από την πλευρά μου». Τελικά, ο Σύριζα είναι ένα κοινοβούλιο από μόνος του: περιέχει κυβέρνηση, αριστερή και δεξιά αντιπολίτευση. Δεν χρειάζεται κανέναν άλλον ο τόπος.

 4. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 05/07/2015 09:37:51

  ψηφίσαμε, το καλό είναι ότι βλέπω πολύ καλή προσέλευση κόσμου από 45 και πάνω. Τη ζημία στον Αλέξη την έκαναν οι τράπεζες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.