16/06/2011 10:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου σε απροκάλυπτο ρόλο ντελάλη των δυνάμεων της τρόικας

Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κάποιος το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του "Βήματος" και να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι γράμματα μαθαίνουν στα παιδιά μας κάποιοι, των οποίων τη μισθοδοσία (ή τη σύνταξη) πληρώνουμε όλοι μας, με τους ολοένα και πιο δυσβάσταχτους φόρους μας. Μόνο η προειδοποίηση "Achtung, Achtung!" λείπει από την αρχή του κειμένου:

 

 

"Κανείς δεν αγνοεί βέβαια πόσο επαχθής είναι η σημερινή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους Ελληνες. Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Εύλογα δε. Κεκτημένα ανετράπησαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, προσδοκίες διαψεύστηκαν, ειδικά δε για τους νέους, τουλάχιστον τους μη προνομιούχους ή υπερπροικισμένους οι διαφαινόμενες προοπτικές προκαλούν δέος.

 

Εξίσου γνωστό είναι όμως, επίσης, ότι απελπισία και ορθολογισμός σπανίως συμβαδίζουν. Γιατί η απελπισία οδηγεί στον πανικό και αυτός σε κινήσεις σπασμωδικές ή χωρίς προσανατολισμό, οι οποίες όχι σπάνια αντιστρατεύονται τους στόχους και τα συμφέροντα εκείνων που τις αποπειρώνται.

 

Αν λοιπόν αποφασίσαμε να προσυπογράψουμε το παρόν δεν είναι επειδή, περιχαρακωμένοι στον ακαδημαϊκό μικρόκοσμό μας δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε - και ακόμη περισσότερο να νιώσουμε - την αγανάκτηση, την απόγνωση και την ανάγκη για αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά επειδή θεωρούμε χρέος μας να θέσουμε, υπό μορφή ερωτημάτων, ενώπιόν της, κάποια δεδομένα καθώς και προβληματισμούς που εκτιμούμε ότι πηγάζουν από την απλή λογική.

 

Πρώτον: Με τη δαιμονοποίηση των ξένων κυβερνήσεων - οι οποίες οφείλουν να φορολογούν τους πολίτες τους για να συνεχίζεται ο χαμηλότοκος δανεισμός μας, εις βάρος ίσως των άμεσων αναπτυξιακών προοπτικών των χωρών τους - δεν εγκλωβιζόμαστε σε μια συμπεριφορά ομφαλοσκόπησης που αγνοεί τα δεδομένα της πραγματικότητας και τη συνθετότητα του σύγχρονου κόσμου; Πράγματι.

 

Οι πολιτικοί εντολοδόχοι των δανειστών μας δεν έχουν, και αυτοί, απέναντί τους κοινοβούλια, κοινές γνώμες, υποχρέωση λογοδοσίας σε επίσης αγανακτισμένους ανθρώπους που ενδεχομένως θεωρούν ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας - εφόσον η ίδια δεν καταβάλλει ένα επώδυνο τίμημα για την ανόρθωσή της - είναι ασύμφορη, παράλογη, άδικη, ακόμη και επισφαλής;

 

Δεύτερον: Εάν, κατά το διάχυτο λαϊκό αίτημα, φύγει η Τρόικα, καταγγελθεί το επαχθές και «απεχθές», μνημόνιο, κηρυχθεί χρεοστάσιο κλπ. η κατάσταση του μέσου έλληνα θα βελτιωθεί ή, κατά την κοινή λογική, θα επιδεινωθεί, δραματικά και ραγδαία;

 

Τρίτον: Το ότι πολλές αποφάσεις των πολιτικών μας ηγεσιών δεν είναι κοινωνικά δίκαιες ή οικονομικά αποτελεσματικές αναιρεί το γεγονός πως καμία εναλλακτική προοπτική δε διαφαίνεται σήμερα πιο «αναίμακτη» ή λιγότερο επώδυνη από τη συνέχιση της χρηματοδότησής μας, έστω και με τους, σκληρούς πράγματι, όρους του Μνημονίου;

 

Τέταρτον: Εμείς ως λαός δεν έχουμε καμία ευθύνη για την παρούσα δραματική κατάσταση; Δεν καθυστερήσαμε με μαζικές κινητοποιήσεις τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού μας συστήματος; Οι πολιτικές μας επιλογές, η επίμονη απαίτηση ευχάριστων προεκλογικών υποσχέσεων που οδηγούσε τα κόμματα σε πλειοδοσία «δεσμεύσεων» και εξοστράκιζε τις φωνές της πρόνοιας και της λογικής, ο ατομικός υπερδανεισμός και ο ακραίος υπερκαταναλωτισμός την περίοδο της φαινομενικής ευμάρειας δεν συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση; Και υπήρξαν ποτέ λαοί που δεν κατέβαλαν τίμημα για τα λάθη τους;

 

Μήπως, λοιπόν, αντί της διαρκούς μεμψιμοιρίας, της συνεχούς καταγγελίας των ξένων και των αέναων κλαυθμών, θα αποτελούσε πιο ορθολογική αντίδραση η αποδοχή της νέας πραγματικότητας ως κατάστασης δυσχερώς (και μόνο σε βάθος χρόνου) αναστρέψιμης, καθώς και ο πολλαπλασιασμός των ατομικών και συλλογικών μας προσπαθειών για την έξοδο από την κρίση; Οπως, δηλαδή, έκαναν μεταπολεμικά λαοί που είχαν χάσει τη μάχη στα στρατιωτικά πεδία, κέρδισαν όμως αυτήν της ειρήνης

 

Σε τελική ανάλυση εμείς, παρά τα κονδύλια που κατά τις τελευταίες δεκαετίες εισέρευσαν πλουσιοπάροχα στη χώρα μας, χάσαμε τη μάχη της ανάπτυξης και προϋπόθεση για να μη χάσουμε τον πόλεμο είναι να ανακτήσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη πρώτα του εαυτού μας, στη συνέχεια δε και των ξένων, ως λαός που διδάσκεται από τα λάθη του και αγωνίζεται για την αναίρεση ή έστω τον περιορισμό των συνεπειών τους.

 

Καθηγητής Θάνος Βερέμης, ιστορικός, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

 

Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης, αστικολόγος, πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών

 

Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, πολιτικός επιστήμων

 

Καθηγητής Θόδωρος Κουλουμπής, διεθνολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ

 

Αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμων

 

Αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, πολιτικός επιστήμων

 

Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, διεθνολόγος, αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, αστικολόγος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Επίκουρους καθηγητής Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος

 

Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, διεθνολόγος, εκλεγμένος πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

 

Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πολιτικός επιστήμων

 

Το παρόν κείμενο είναι ανοικτό σε προσυπογραφές" 

Ιστορικό συμπέρασμα: κάθε κατοχή έχει τους συνεργάτες της, και το αντίτιμο για το λαό είναι παρόμοιο. Στην πρώτη, οι πρόγονοί μας πλήρωναν με σπίτια και οικόπεδα έναν τενεκέ λάδι κι ένα τσουβάλι μπομποτάλευρο. Στη δεύτερη, θα πληρώσουμε με σπίτια και οικόπεδα -μέσω της εξοντωτικής φορολόγησής τους- την εμφύσηση πνεύματος υποταγμένου ραγιά στα παιδιά μας...

Αυριανιστής

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tria avatar
  tria 16/06/2011 10:23:09

  όλα τα καλά και πληρωμένα εθνομηδενιστικά παιδιά μαζεύτηκαν μαζί.
  όλα τα μπουμπουκια του εξαγορασμένου πνευματος........
  Άλλη μια πατριωτική πλευρά του μεσοπρόθεσμου......

  • madprof avatar
   madprof @ tria 16/06/2011 21:57:58

   Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις σας αλλά φοβάμαι ότι δεν έχετε συνειδητοποιήσει την υπαρξιακή οργή των πολιτών για την νομοθέτηση της ατιμωρησίας και του "πολιτικού" ακαταλόγιστού τους με συνέπεια να λεηλατηθεί οικονομικά η χώρα, από μία μειοψηφία πολιτικών, τους οποίους γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά.
   Οι πολίτες αφέθηκαν έρμαια, από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, των Σειρήνων των τραπεζών (δάνεια-κάρτες χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο αξιοπιστίας του δανειζομένου), με αποτέλεσμα να βρεθεί η πλειοψηφία τους σε κατάσταση προσωπικής- οικογενειακής χρεοκοπίας. Αδυνατούν λοιπόν ή δεν συμμερίζονται την επικίνδυνη ροπή προς χρεοκοπία της χώρας εξ αιτίας των πολιτικών που οδήγησαν και τους ίδιους σε υπαρξιακό αδιέξοδο.
   Το σύστημα υγείας-πρόνοιας, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή αφέθηκαν στην καλή θέληση των πολιτών με τις γνωστές συνέπειες !.
   Η πολιτική είναι πρωτίστως ηθική!. Άρα εκ των ων ουκ άνευ :
   1. Άμεση νομοθέτηση για διαφανή έλεγχο «πόθεν έσχες» από το ’74 και κατάσχεση κινητής-ακίνητης περιουσίας, για τις περιπτώσεις όσων αδυνατούν να δικαιολογήσουν επαρκώς τα περιουσιακά τους «επιτεύγματα», αρχής γενομένης από τα «οικογενειακά δένδρα» όλων όσων έχουν διατελέσει Πρόεδροι Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίων, συνδικαλιστές, ανώτατα-ανώτερα στελέχη του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, μεγαλο γιατρούς-δικηγόρους-μηχανικούς-επιχειρηματίες και έπονται οι υπόλοιποι κατά φθίνουσα (λογικά !) υπόνοια-υποψία για διαφθορά-χρηματισμό.
   2. Αλλαγή του Συντάγματος για :

   α) Ο θεσμός του προέδρου της χώρας από διακοσμητικός να είναι ο θεματοφύλακας του Συντάγματος και Συνυπεύθυνος (δικαίωμα Βέτο) για τα Μείζονα θέματα της χώρας : δημόσιο χρέος – έλλειμμα, εξωτερική πολιτική και όποια κρίνονται ουσιώδη, για να μην οδηγηθεί ποτέ ξανά η χώρα στο σημερινό τέλμα !.

   β) Πλήρη - κάθετο διαχωρισμό των 3ων εξουσιών ώστε με τον αλληλοέλεγχο να προσεγγίσουμε το πολυπόθητο Δημοκρατικό Πολίτευμα τον 21ο αιώνα.
   Υ.Γ. Προσωπικά πιστεύω πως η ηθική διάβρωση που έχουν υποστεί οι πολίτες, από τους υποτιθέμενους «ταγούς» τους, είναι το χείριστο(sic!).

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/06/2011 10:27:31

  Την αποψη μου θα την γραψω μολις καταλαβω δια της βιας, για 2 ωριτσες... το moderation του φιλου μου !!!
  και την καταληψη στο καναλι που εχω υποσχθει στον Αρχαιο ( αυτο για 5 ωριτσες )

  Ετσι μου ρχεται να παω σε ενα αμφιΘΕΑΤΡΟ μια μερα...

  ΠΠ

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/06/2011 10:38:10

  από τα λίγα που σκαλίζω εγώ, έχω δει κάτι καθηγητές για τα μπάζα... Παπαγαλάκια που τραγουδάνε για φυστίκια...

 4. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 16/06/2011 10:38:41

  Μια Γερμανική παροιμία λέει: "Τρεις καθηγητές αν βρεθούν μαζί, το Έθνος χάθηκε...". Οι δικοί μας, που συνυπογράφουν αυτό το Πατριωτικό - Εθνεγερτικό κείμενο, πόσοι είναι?

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 16/06/2011 10:39:24

  Το ημερολογιο σημερα γραφει Τυχωνος και Μνημονιου,τι να πει κανεις να τους φωτησει ο Αγιος Μνημονιος?
  Εμωρανθη το αλας,εξ ιδιων κρινουν τα αλλοτρια.Χρονια οσφυοκαμπτες και ζητουλες μιας θεσουλας,ευλογουν τα γενια τους μεταξυ τους,πιθινια οργανα της καθε εξουσιας,οικογενειοκρατες,ελαχιστοι εξ αυτων θα επρεπε να φερουν τον τιτλο του πανεπιστημιακου δασκαλου.
  Ειναι οι πρωτοι που θαπρεπε να βγαλουν την μουγκα κιομως με περισσιο θρασος ερχονται να δωσουν συμβουλες σενα λαο που βρισκεται σε διωξη απο μια καστα καιροσκοπων.ΟΥΣΤ!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ NIK THE GR 16/06/2011 10:43:11

   "...Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους,
   τους γερμανούς τους προφεσόρους,
   που καλύτερα θα ξέρανε πολλά,
   αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά,
   υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί
   -τους έχω βαρεθεί..."

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ NIK THE GR 16/06/2011 12:33:49

   "Το ημερολογιο σημερα γραφει Τυχωνος και Μνημονιου,τι να πει κανεις να τους φωτησει ο Αγιος Μνημονιος?
   Happy birthday GAP, keer the payroll rolling................

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ daughter of mercy 16/06/2011 14:55:44

    keep

 6. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 16/06/2011 10:43:14

  Μια Γερμανική παροιμία,σε ελεύθερη μετάφραση, λέει ότι αν βρεθούν τρεις καθηγητές μαζί, χάθηκε το Έθνος. Οι ...δικοί μας, που συνυπογράφουν αυτό το Πατριωτικό - Εθνεγερτικό κείμενο, πόσοι είναι?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΙΩΝΑΣ 16/06/2011 10:47:21

   "Drei Professoren, Vaterland verloren"

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ Αυριανιστής 16/06/2011 11:03:17

    Ya,ya!

 7. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 16/06/2011 10:52:29

  Ωραία ομάδα.

  Όλοι υπήρξαν για χρόνια μέρος του συστήματος. Απολαμβάνουν αίγλη, χρήμα κι εξουσία, χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από το ερευνητικό/ακαδημαϊκό έργο τους.

  Οι μισοί από τους παραπάνω έχουν καρπωθεί οι ίδιοι κοινοτικά κονδύλια (κι όμως τολμούν να μιλούν για κατασπατάληση κοινοτικών πόρων από το κακό πόπολο).

  Ο 1 στους 3 έχει αναλάβει κυβερνητικό πόστο, και με προτίμηση το κρίσιμο ΥΠΕΞ.

  3 τουλάχιστον από αυτούς στο ΕΛΙΑΜΕΠ, σε διάφορους ρόλους κατά χρονικά διαστήματα, σε ένα φορέα που έχει λάβει ποικίλες χορηγίες και προωθεί αλλότρια συμφέροντα.

  1 από τους παραπάνω έκανε ότι μπορούσε για να μπλοκαριστεί η υπόθεση δικαίωσης των θυμάτων ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

  Όλοι τους έξυπνοι άνθρωποι, δε χωρά αμφιβολία. Και με μεγάλες απολαβές από χορηγούς μερικοί, μέσω των οργανισμών των οποίων προϊστανται. Μα , έτσι κι εγώ μπορώ να λέω στο λαό να κάνει θυσίες. Αλλά να μας ζητούν να προσυπογράψουμε το σχέδιο Ανάν της Ελλάδος, ε, πάει πολύ κύριοι, δεν κρατάτε τα προσχήματα.

  • Ernestoche avatar
   Ernestoche @ ΝΙΚΟΛΑΣ 16/06/2011 11:02:11

   Σωστός φίλε μου και με επιχειρήματα. Με πρόλαβες στο σχόλιο. Τα παίζουν όλα για όλα, βλέπουν να τους φεύγει το χαλί κάτω απο τα πόδια.

 8. Orestios avatar
  Orestios 16/06/2011 10:59:18

  Κρατικοδίαιτοι πανεπιστημιακοί που έχουν διδακτορικό μόνο στο γλύψιμο.
  Οι φοιτητές τους αξίζουν πολύ περισσότερα.

 9. Αρδηνιστής avatar
  Αρδηνιστής 16/06/2011 11:14:33

  Ήδη από τη δεκαετία του ΄20 του περασμένου αιώνα ο διαπιστώθηκε ότι η πνευματική εργασία των διανοουμένων που τίθεται στην υπηρεσία υφιστάμενων κοινωνικών σχέσεων ισοδυναμεί με «προδοσία» (Ιούλιος Μπέντα ). Σήμερα, στην εποχή της της παράλυτης Δημοκρατίας ο παραδοσιακός διανοούμενος φαίνεται να χάνει τη κοινωνική θέση του κριτή των πάντων, όπως γινόταν παλιότερα. Σταδιακά μετατρέπεται, στην καλύτερη περίπτωση, σε εξάρτημα ενός συστήματος εμπορευματοποίησης της γνώσης και στη χειρότερη, σε χειροκροτητή ή ακόμη και σε γελωτοποιό των πάσης φύσεως ελίτ. Πολλοί διανοούμενοι μετεξελίχθηκαν από αυθεντικούς αντικομφορμιστές διανοούμενους σε νεοταξικούς «intellectuel terminal» της λεγόμενης «ενιαίας σκέψης» (Ρεζίς Ντεμπρέ ). Κλασικό παράδειγμα οι παραπάνω αναφερόμενοι καθηγητάδες - ψευτοδιανοούμενοι, όπως άλλωστε και οι 32 "διανοούμενοι" της περασμένης βδομάδας, που στηρίζουν με πολύ ευκολία την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου, υμνώντας έτσι "της πατρίδας το χαμό" (Βόλφ Μπίρμαν).

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Αρδηνιστής 16/06/2011 11:53:06

   Κάτι τέτοιοι σύγχρονοι φιλοσοφοστάρ υποστήριξαν και τους ανθρωπιστικούς και άλλους πολέμους.

   Κλασσικό παράδειγμα ο Βernard-Ηenri Levy που υποστήριξε όλα τα σκ..ά για βομβαρδισμούς από Γιουγκοσλαβία ως και τη σύγχρονη Λιβύη.

   όπου φυσά ο άνεμος...

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ ΝΙΚΟΛΑΣ 16/06/2011 14:08:25

    Σιγά τον εβραίο φιλόσοφο. Έμπορος στο μαγαζί του πατέρα του ήτανε. Και οι Γάλλοι τονε γιαουρτώσανε...

 10. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 16/06/2011 11:16:50

  Πράγματι, βλέπουν το σύστημα που τους εξέθρεψε να καταρρέει και κάνουν κινήσεις "διαπαιδαγώγησης" του "ανώριμου" λαού.
  Κρίμα γιατί πραγματικά μερικοί από αυτούς έχουν και μυαλό και επίπεδο.
  Αλλά...
  Ως εδώ. Ως έξυπνοι άνθρωποι τόσα χρόνια κάναν τις επιλογές τους, εξυπηρέτησαν συμφέροντα, δεν έχουν καμμία δικαιολογία γιατί και αντίληψη και επίγνωση της κατάστασης είχαν.
  Τέρμα αυτού του είδους το δασκαλίκι.

  Πλέον να αναζητούμε και να ακούμε ανθρώπους αγωνιστές και με αρχές, όχι προφεσόρους/τεχνοκράτες.

 11. stefanos avatar
  stefanos 16/06/2011 11:25:53

  Οι "διανοούμενοι" της Θολοκουλτούρας, του εκσυγχρονισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, οι αριστεροδιεθνιστες λατρεις της υποτέλειας και της υποδουλωσης του ελληνισμου. Το Γουδή πρέπει να ετοιμαστεί και για αυτούς.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 16/06/2011 11:30:55

  ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μετά τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο – εορτή των Αγίων Πατέρων – μεταξύ άλλων είπε: Η εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια», η μεγαλύτερη εφημερίδα των Σκοπιανών, έχει αρχίσει εκστρατεία για να πείσει τους απανταχού Σκοπιανούς να μαζέψουν χρήματα και τώρα που θα γίνει Διεθνής Διαγωνισμός για την πώληση ή ενοικίαση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης να είναι αυτοί που θα το αγοράσουν ή θα το ενοικιάσουν». Και συνέχισε ο κ. Άνθιμος:

  «Είναι η μεγάλη ευκαιρία, γράφει η εφημερίδα, να γίνει η Θεσσαλονίκη η Πρωτεύουσα των Σκοπίων»!

  Εγώ, είπε τέλος ο κ. Ανθιμος, τα λέω και τα γράφω, ας φροντίσει το κράτος, όποιος και αν είναι στην Κυβέρνηση, μη και μας βρει και αυτό το κακό…
  (πηγή: elora.gr 06/05/2011).


  BILDERBERG ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
  «ΕΙΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ..»

  14/6/2011
  "..σάς φορτώσαμε το “σχέδιο διάσωσης” για να εισπράξουμε εμείς."
  Ο Βουλευτής Πάνος Καμμένος καταθέτει επερώτηση στην βουλή προκειμένου ο υπουργός οικονομικών να... αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων κατά την συμμετοχή του στην λέσχη... των φασισταριών.

  "14/6/2011
  Ισπανός ερευνητής αποκαλύπτει το περιεχόμενο της φετεινής σύσκεψης με κάποιες αναδρομές στην περυσινή. Διαβάστε το κείμενο που αφορά την Ελλάδα και κρίνετε εάν ο κύριος Παπακωνσταντίνου μπορεί να κάτσει έστω και μία ημέρα στον υπουργικό θώκο.

  Βαρύτατες καταγγελίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων της περιβόητης λέσχης αλλά ακόμα χειρότερη η καταγγελία για το τι συζητήθηκε πέρυσι, παρουσία πάλι του υπουργού οικονομικών κυρίου Παπακωνσταντίνου!

  “Το ζητούμενο για την ελίτ της λέσχης ήταν το πως θα ξεφορτωθούν την Ελλάδα, παριστάνοντας ότι την βοηθούν για να ξεπεράσει την κρίση!”

  “Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην συνάντηση, η ανεργία το 2012 θα φτάσει το 25% (!!), πληροφορία που δεν πρέπει να διαρρεύσει στο τύπο”!

  “Η Ευρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα στην ουσία εκβιάζει την χώρα για να βγει από το Ευρώ! Το σενάριο είναι ήδη στο τραπέζι”

  Μέσα στις αποκαλύψεις βρίσκεται ένα πολύ ενδιαφέρον εδάφιο για το πως το Ελληνικό κόλπο θα οδηγήσει σε ντόμινο με κερδισμένους όσους πόνταραν στα CDS. Δείτε πως η Μπίλντεμπεργκ αποκρύπτει τελείως το θέμα των CDS και σε λίγο η αποκάλυψη για τον σχεδιασμό του οικονομικού εγκλήματος με θύματα τους λαούς του Νότου.

  GREECE
  "Greece is dead." The message coming out of the Bilderberg meeting is unmistakable. Greece’s troubles have not only exposed the structural flaws of the European Monetary Union, but have also exposed the structural problems in the global economy. Government officials around the world have responded to the debt problem by adding more debt. Unfortunately, piling debt on debt cannot solve the problem.

  This is what a Ponzi scheme, Las Vegas-like secret casino looks like. To keep the pyramid-like structure from acute economic collapse, more and more money is doled out by those wishing to keep the speculation going.

  The crisis response has only exacerbated a dynamic that created the crisis to begin with: Easy credit means debt. Historically, financial crises typically lead to sovereign debt crisis. And sovereign debt crisis typically led to currency crisis and extremely difficult economic times ahead.

  The sovereign debt crisis is still unfolding. Last year, Europe, trying desperation to solve the crisis of weak countries within the Euro zone, devalued the Euro and inflated away the debt in order to stop the downward spiraling.

  The problem is three fold. First of all, member states cannot devalue its currency to make its exports more competitive. Second of all, it cannot undertake an expansive monetary policy. Finally, it cannot mount an appropriately expansive fiscal policy because of the restrictions of the EU’s growth and stability pact. Thus, as European member states do not control their monetary policies, debt devaluation becomes the only option. EU is literally backed into a corner.

  As Bilderberg admits behind closed doors, Greece can Νever pay back what it owes the markets. Never. And they are not the only ones. Former Dutch Finance Minister Willem Vermeend wrote in De Telegraaf that “Greece should leave the euro,’ given that it will never be able to pay back its debt.”

  And that´s something that Bilderberg elite know and understand very well. Real unemployment figures are around 19%. According to IMF Bilderberg attendee, 2012 projected unemployment figures for Greece will top 25%.

  Bilderberg can only pray this information never makes it onto the front pages of leading mainstream periodicals.

  At the 2011 meeting, Bilderberg was looking at ways to restructure Greece’s debt, not for the benefit of Greece, but rather for the benefit of the financial elite who stand to lose their shirt if Greece fails. On the other hand, a default would destabilise markets and lead eventually to rating downgrades of other weak euro zone states such as Spain, Italy, Ireland and Portugal. ECB officials have repeatedly cited the risk of market turmoil in explaining their opposition to a Greek debt restructuring.

  One face-saving option being considered is a debt exchange. Holders of Greek bonds would exchange them for longer-dated bonds, giving Greece a few more years to pay back the 340 billion euro debt. However, for this option to work, private investors must be convinced to share the burden of rescuing Greece. If the option of private investors doesn´t work out, France was being considered as the backer of the debt exchange, according to sources at the Bilderberg conference.

  At the same time, the European Union and IMF are preparing to announce a second bailout of Greece, thus acknowledging that the first 110 billion euro rescue which was launched in May 2010 has been a spectacular failure as Athens misses its fiscal reform targets by a mile.

  But there is another problem with a voluntary debt exchange. How do you persuade investors who were burnt the first time to take part in it, again? In the end, if Bilderberg has their way, taxpayers will be burdened with a large part of the bailout of bad speculations and government debts. A second bailout will include unprecedented and draconian external supervision of Greece’s economy, both public and private spending. This worries Bilderberg, especially in light of 2010 massive national protests across the country.

  The scenario of Greece’s exit from the Euro is now officially on the table, as are ways to do this. As in Iceland, the Greek austerity measures are to be put to a national referendum – with polls reporting that some 85 percent of Greeks reject the bank-bailout-austerity plan. Greece’s labor movement always has been strong, and the debt crisis is further radicalizing it. So, the question for the Bilderberg elite, is how to get rid of Greece, while appearing to be helping them come out of the depression.

  By threatening to withdraw support for banks in countries such as Greece if they restructure their debts, the ECB is practically inciting runs on banks and forcing the member country out of the union.

  In Greece, more than 85% of Greek citizens are against the proposed reforms."

  Το διαβάσαμε από το: Bilderberg για την Ελλάδα: "Είστε νεκροί! Πρέπει να σας ξεφορτωθούμε.." (πηγή: TheSecretRealTruth.blogspot.com 15/6/2011)


  Δίχως ψήγμα εκτίμησης γιά τους «έλληνες» γραμματείς υποκριτές.
  η Dimi

 13. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 16/06/2011 11:35:24

  Oι περισσοτεροι πασοκοι πανεπιστημιακοι εχουν αναγει την ιντριγκα και τη διαπλοκη σε επιστημη και ολοι μα ΟΛΟΙ ειχαν η εχουν μια θεση σε θεσεις κυβερνητικες, ινστιτουτων κ.λ.π κ.λ.π.

  • tpe avatar
   tpe @ Μυρσινη 16/06/2011 15:54:11

   Φυσικά...
   Αλήθεια, ξέρεις πόσες φορές "δίδαξαν" στο πανεπιστήμιο που τους "ανέδειξε" 2 πολύ γνωστοί ΓΓ υπουργείων;;;; Κι οι 2 στο ίδιο "ακριτικό" Πανεπιστήμιο...
   Κι οι 2 με βαθμό κάτω από τη βάση στην άσκηση των καθηκόντων τους...
   Αλλά πως βρε παιδάκι μου κι όταν το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία τους ανακαλύπτει έτσι...

 14. Polux avatar
  Polux 16/06/2011 11:46:01

  Ουδεν μωροτερον του ιατρου, αν δεν υπηρχον οι διδασκαλοι...

 15. giorgos avatar
  giorgos 16/06/2011 11:50:35

  ποιο γλοιωδες κειμενο δεν εχω διαβασει.και μονο οτι πρωτοστατει ο γνωστος βερεμης αρκει να καταλαβουμε.βαστα παπακωνσταντινου κατα το βαστα ρομελ.

 16. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 16/06/2011 12:00:40

  Συμφωνώ με την αποδοκιμασία που βγάζει το κείμενο σου για τους παραπάνω πανεπιστημιακούς..

  Το χειρότερο είδος "Δημόσιων" λειτουργών...Που "υπηρετούν" έδρες που εφευρίσκουν για να βολεύουν τα παιδιά και τους γαμπρούς των θυγατέτων τους (βλέπε έδρα τσουναμολογίας στην Ελλάδα (?), στο Αιγαίο...σαν να ιδρύουμε σχολή αεροναυτικής στα Φάρσαλα...)...που διεξάγουν "έρευνα" επιδοτούμενη πάντα απο το κράτος (φυσικά αφού η εταιρική χρηματοδότηση θα ήθελε και την παραγωγή κάποιων αποτελεσμάτων) και τελικά μετατρέπεται σε παχυλούς λογαριασμούς...

  Στα παραπάνω νομίζω οτι συμφωνείς...Η χρεοκοπία του τόπου είναι συνολική, δεν είναι μόνο οικονομική...κάποτε διδακτορικό έπερναν 2άτομα σε έτος 300 φοιτητών...τώρα κάθε καθηγητής έχει τουλάχιστον 5 υποψηφιους διδάκτορες...Βέβαια άμα μιλήσω για άμεση απόλυση των "πανεπιστημιακών" αυτών κηφήνων θα αρχίσεις πάλι να μιλάς για κοινωνικό αυτοματισμό...
  Θα το ρισκάρω όμως...Ιδιωτικά πανεπιστήμια τώρα..να δούμε ποια δημόσαι θα επιβιώσουν...
  Τέλος στις "επιδοτήσεις", τέρμα στο κηφηναριό...

 17. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/06/2011 12:05:42

  ΟΥΔΕΙΣ ΄΄ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΟΣ΄΄ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ....ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΟΤΙ (ΑΝ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ) ΕΧΩ ΑΠΗΥΔΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΙΑΣ

 18. anonymous avatar
  anonymous 16/06/2011 12:12:20

  Προσωπικά ντρέπομαι για το Γεωργιάδη. Τους άλλους τους περιμέναμε.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ anonymous 16/06/2011 13:45:01

   Οι υπόλοιποι είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ο κ. Γεωργιάδης όμως μου έκανε κι εμένα εντύπωση...

 19. Αρδηνιστής avatar
  Αρδηνιστής 16/06/2011 12:19:19

  Ο Τσούκαλης του ανθελληνικού θινκ τανκ ΕΛΙΑΜΕΠ ήταν καλεσμένος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ πριν λίγες μέρες στο Σαν Μόριτς της Ελβετίας. Λέτε να έφερε αυτό το κατάπτιστο κείμενο από τη μακρινή Ελβετία εκτελώντας διαταγές ανωτέρων του ;

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Αρδηνιστής 16/06/2011 14:12:35

   Γκουγκλίστε το όνομα όπως και αυτό του Βερέμη για να δείτε κάτω από πόσα κόλπα θα τους βρείτε. Μήπως δεν ήταν και πίσω από το βιβλίο της Ρετούση (Retouche);

 20. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 16/06/2011 12:34:07

  GAP και σία έχουν λυσσάξει να "μας" σώσουν απ' τη χρεωκοπία. Για όποιον διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη και κοινωνική εμπειρία, ένα από τα πράγματα που "πρέπει" να σωθούν - εκτός βέβαια από τους "δανειστές μας" - είναι η απρόσκοπτη ροή επιδοτήσεων, μεγάλο μέρος των οποίων διοχετεύεται σε συγκεκριμένους μεγαλοκαθηγητές και (μέσω αυτών πάντα) στις κλίκες τους. Κλίκες που σχηματίστηκαν και αναπαράγονται μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά λειτουργούν εντός, εκτός κι εναλλάξ.

  Η ιστορία είναι παλιά κι αρχίζει με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, στα μέσα της δεκαετίας του '80. Τώρα μπορούμε να δούμε καθαρά τις συνέπειες:

  Αφενός, οι εισροές από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα λειτούργησαν ως αντίβαρο στην ευρωενωσιακή "αρχή της συμπληρωματικότητας", η οποία σημαίνει: "Αν δεν μπορείς να παράγεις ανταγωνιστικά - με νόρμα τα βορειοευρωπαϊκά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και όχι αυτά της εσωτερικής σου αγοράς - τότε μην παράγεις καθόλου, γίνε γκαρσόνι, για να μην αποτελείς πρόσκομα π.χ. στις γερμανικές εξαγωγές". Αποτέλεσμα: Διάλυση της ισχνής ελληνικής βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, αποσάθρωση του πρωτογενούς τομέα, αποχαλίνωση του ελείματος του εμπορικού ισοζυγίου, εξάρτηση σε βασικούς τομείς όπως σίτιση και άμυνα.

  Αφετέρου, οι επιδοτήσεις ανέβασαν στον αφρό τα "νέα τζάκια", διάφορους κατά φαντασία αστούς, μικροαστικής καταγωγής και συχνά αριστερής ιδεολογίας. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πρακτικές τους, η ελλειματική τους παιδεία και το ανύπαρκτο ήθος τους υπερπροβλήθηκαν από τα ΜΜΕ. Αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία θαύμαζε, φθονούσε και πάντως στήριζε αυτό το στρώμα. Οι παραδοσιακοί μικροαστοί, πάντα καθυστερημένοι, ομφαλοσκοπούντες και συμπλεγματικοί, έβλεπαν ως προοπτική την ένταξή τους εκεί. Τα παλιά τζάκια, καθώς κατέρρεαν, έβλεπαν μια διέξοδο επιβίωσης τη συνεργασία μαζί τους . Όσο για την εργατική τάξη και τους αγρότες, μπροστά στην αποβιομηχάνιση και τη διαχρονική αποσάθρωση της υπαίθρου, είχαν να αντιμετωπίσουν το δίλημα "μικραστικοποίηση ή αφανισμός".

  Κομβικό σημείο για την ανέλιξη και την εδραίωση των αστείων νεο"αστών" μας υπήρξε το πανεπιστήμιο: Καθηγητές - γιάπηδες με δύο εταιρίες μέσα στο πανεπιστήμιο, τρεις έξω και πέντε μέσα-έξω, μεταπτυχιακοί με φιλοδοξία να τους μοιάσουν κάποτε (στην ακαδημαϊκή πιάτσα αποκαλούνται μαύροι), έρευνα χαμηλής ποιότητας χωρίς καμία στρατηγική, πάντα εξαρτημένη από τις βιομηχανικές χώρες ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ. Και φυσικά λαμογιές, αμοιβαίες εκδουλεύσεις, lobbying. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μαζικό κοινωνικό στρώμα, αν συνυπολογίσουμε και όσους εξαρτώνται άμμεσα ή έμμεσα από αυτούς, με σοβαρή πολιτική και κοινωνική επιρροή, ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ από τους "εθνικούς και κοινοτικούς πόρους".

  Σήμερα, οι πιο πονηροί από όσους επωφελήθηκαν απλώς λουφάζουν και ελπίζουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που ξέρουν. Διάολε, μετά από είκοσι χρόνια εξάσκησης σε όλες τις τεχνικές άντλησης επιδοτήσεων, αισθάνονται άτρωτοι από κάθε κρίση! Γι' αυτό το λόγο οι υπογράψαντες το παραπάνω κείμενο είναι αριθμητικώς ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ εκπρόσωποι του είδους τους.

 21. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 16/06/2011 13:09:17

  ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ?

 22. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 16/06/2011 15:15:04

  Ψυχολογία του όχλου. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν.
  Αν τολμήσει κανένας να πει το αυτονόητο λοιδορείται , χαρακτηρίζεται δοσίλογος, ανίκανος , κλέφτης.
  Όταν κατέρευσε η Leaman Brothers δεν ήταν Πανεπιστημιακοί αυτοί που έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά αγρότες από τα περίχωρα της Λάρισας και άλλες "φτωχές" περιοχές της Ελλάδας.
  Όταν μπήκε θέμα χρεοκοπίας τον Απρίλιο του 2010 ακριβώς οι ίδιοι οι παραπάνω (Λαρισαίοι) μίσθωσαν ιδιωτικό αεροπλάνο από το στρ. αεροδρμόμιο της Ν. Αγχιάλου και πήγαν βαλίτσες με ευρώ στην Κύπρο και άνοιξαν εκεί Λογαριασμούς και όχι Πανεπιστημιακοί.

  Να χρεοκοπήσουμε να τελειώνουμε.
  Τέτοιος λαός είμαστε τέτοιους ηγέτες έχουμε και αυτή την τύχη αξίζουμε.

  • Άνθρωπός τις avatar
   Άνθρωπός τις @ Απόστολος Γ. 16/06/2011 16:56:37

   Από πότε είναι αυτονόητο ότι "η σημερινή πραγματικότητα είναι επαχθής για όλους σχεδόν τους Ελληνες"; Εγώ ξέρω πολλούς που είναι μια χαρά, σιτίζονται πλουσιοπάροχα με κοινοτικό και εθνικό χρήμα και πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν ες αεί. Και δε μιλάμε φυσικά για τους εθνικούς μας εργολάβους, μιλάμε για τα μικρομεσαία στρώματα της λαμογιάς.

   Από πότε οι καθηγητές πανεπιστήμιου και οι διανοούμενοι είναι για να λένε τα αυτονόητα; Αυτό είναι δουλειά των δημοσιογράφων και μάλιστα των μέτριων (και ελεγχόμενων) δημοσιογράφων.

   Καθήκον ενός έντιμου διανοούμενου είναι να στέκεται κριτικά απέναντι στα αυτονόητα και να τα αναλύει.

   Και τέλος, έχουμε χρεωκοπήσει προ πολλού. Απλώς δεν το έχουμε καταλάβει.

 23. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 16/06/2011 15:23:55

  Ὅλο τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ἡ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καὶ μερικοὶ ἄλλοι γιὰ τὴ γαρνιτούρα. Σιγὰ τὸ νέο.

 24. Λευτέρης avatar
  Λευτέρης 16/06/2011 15:33:48

  Αυτοί οι κύριοι καλό θα ήταν δίπλα από την υπογραφή τους να δήλωναν και το ετήσιο εισόδημά τους. Για να καταλάβει ο κάθε άνεργος και μισθωτός για ποιό λόγο "κόπτονται" και ηθικολογούν εκ του ασφαλούς, χωρίς να έχουν να χάσουν τίποτα!

 25. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/06/2011 20:42:30

  Τι παράξενο που ο Βερέμης, ένας από τους ηγέτες της προσπάθειας 'εξυγίανσης' της ιστορίας μας, ενδιαφέρεται τόσο έντονα και για την 'εξυγίανση' της οικονομίας μας.
  Και φυσικά τέτοιους 'επιστήμονες' το πολιτικό μας σύστημα τους τοποθετεί στις υψηλότερες θέσεις, για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιρροή στην κοινωνία.
  Άραγε πόσες χιλιάδες μυαλά ανυποψίαστων φοιτητών έχουν κάψει αυτοί οι καθηγητές;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.