#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2010 23:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλληνες, γρηγορείτε…Μια είδηση η οποία «έπαιξε» ελάχιστα στα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και ως εκ τούτου δεν έτυχε της δέουσας προσοχής και αναλύσεως από ειδικούς και μη ήταν αυτή που αφορούσε την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης για τη μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου (ή Κοσσυφοπεδίου)

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σ’ ένα ανεξάρτητο κράτος με κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα σύνορα από διεθνείς συνθήκες, αν εξεγερθεί μια ομάδα πολιτών που αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει (ή ετεροπροσδιορίζεται), αρκεί η αναγνώριση της από κάποιον τρίτο, για να της διασφαλίσει δικαίωμα εδαφικής (ή και άλλης) κυριαρχίας.

Επειδή, το πρόβλημα υφίσταται και εντός της οικίας μας, αντιλαμβάνεστε ότι:

1) ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για –ανά τον κόσμο- αποσχίσεις, αυτονομήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις και παντός είδους τάσεις κατάλυσης κρατών και συνόρων

2) η ευαισθησία και η κρισιμότητα του ζητήματος εξηγεί το γιατί δεν «έπαιξε» στα κανάλια

3) ας προβληματίσει επιτέλους όλους όσους κομπάζουν πως οι διαφορές μας με την Τουρκία θα επιλυθούν δια της ίδιας οδού.

Και επειδή «φοβάμαι όλ’ αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» ας είμαστε σε ετοιμότητα όλοι μήπως επαναληφθεί σε λίγο η ίδια ιστορία με πρωταγωνιστές σαπιοκοιλιάδες πολιτικούς ανύπαρκτου ηθικού αναστήματος και μυστακιοφόρους (ή μη) ελληνόφωνους (αλλ’ ουχί ελληνόψυχους) τοπικούς διαχειριστές ξένων συμφερόντων, που σε αφοπλίζουν με την πραότητα και το μειλίχιο ύφος τους, προκειμένου να σου υπενθυμίζουν εκ των υστέρων το απωλεσθέν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, για το οποίο μιλούσαν προ ολίγου καιρού σε ανύποπτο (;) χρόνο.

Αιτωλός

http://www.aitolia.gr/?p=9880

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/08/2010 00:12:46

  Πρώτος που θα βρεθεί με την καυτή πατάτα στα χέρια από το δεδικασμένο του μαφιοΚοσόβου, θα είναι ο επίσης μεταμοντέρνος, νεοφιλελεύθερος "σοσιαλιστής" Θαπατέρο. Και εκεί δεν αστειεύονται ούτε οι Καταλανοί, ούτε οι Βάσκοι όταν ζητούν ανεξαρτησία.

 2. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 06/08/2010 00:22:19

  h**p://www.youtube.com/watch?v=H6kWEKYuK7c&feature=related

 3. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 06/08/2010 00:33:22

  ΓΑΠ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ

  Άξονας εξωτερικής πολιτικής;

  «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
  [Εφημερίδα Πατρίδες του Καναδά. Η δήλωση έγινε από τον κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον εκδότη της εφημερίδας κ. Θωμά Σάρα, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου και μαρτύρων, όπως για παράδειγμα ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου. Η εκδήλωση έγινε το 1999, όταν ο κ. Παπανδρέου ήτανε Υπουργός Εξωτερικών]


  Σχέδιο Ανάν
  «Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, συνεπής στις αρχές, στους αγώνες και στις παραδόσεις μας, λέει το «ναι» στο κοινό μέλλον των δυο Κοινοτήτων, το «ναι» στην κοινή συμβίωση, το «ναι» στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει «ναι» στη συνεργασία και «όχι» στο διχασμό. Λέει «ναι» στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα… Το ΝΑΙ θα είναι μια γενναία ιστορική, πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος»
  [Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Κυπριακή Κυβέρνηση, 8/4/2004]

  Η δήλωση αυτή έγινε 2 ώρες πριν το προγραμματισμένο διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γεγονός διπλωματικά και πολιτικά απρεπέστατο διότι επιχείρησε να προκαταβάλει την τοποθέτηση του Προέδρου της Κύπρου. Απόσπασμα από την Καθημερινή 8.4.2004

  Nα σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου του ΠAΣOK κ. Γιώργου Παπανδρέου υπέρ του «ναι», προκαλώντας αντιδράσεις στην Kύπρο κυρίως για τον χρόνο εκδήλωσής της.

  Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
  Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «…η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας).
  [Ελευθεροτυπία 10 Σεπτεμβρίου 2009 με τίτλο «Παγώνει τον αγωγό»]

  Αξίζει να δούμε την δήλωση αυτή σε συνδυασμό με τη δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού των εξωτερικών επί Μπους
  Aποτελεί στρατηγικό λάθος το 80% του φυσικού αερίου της χώρας σας να προέρχεται από την Gazprom. H πρακτική αυτή πλησιάζει σε αυτό που λέμε μονοπώλιο, είπε και εξαντλώντας τα όρια πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης Kαραμανλή στη Mόσχα στα τέλη Aπριλίου, συμπλήρωσε, «αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη».
  [Καθημερινή 11 Απριλίου 2008 – φαίνεται πως οι Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχθούν αυτήν την πολιτική ηγεσία που ζητούσαν από τότε οι Αμερικάνοι]

  Θράκη
  Βεβαίως, οι Συνθήκες μιλάνε για μουσουλμάνους. Kατά καιρούς, το θέμα της μειονότητας τίθεται παράλληλα με το θέμα της διεκδίκησης εδαφών. Εάν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα, ποσώς μ’ ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται μουσουλμάνος ή Τούρκος, Βούλγαρος ή Πομάκος.
  [Περιοδικό ΚΛΙΚ, Αύγουστος 1999. Η συνέντευξη η οποία οδήγησε στο πρωτοσέλιδο BRAVO YORGO από την Hurriyet στις 28 Ιουλίου 1999, ΜΙΑ μόνο ημέρα μετά την κυκλοφορία του περιοδικού]

  Καραχασάν και Πομάκοι
  Δεν είναι μόνο ότι η εκλεκτή του υποψήφια για την υπερνομαρχία της Θράκης, μουσουλμάνα κ. Καραχασάν υπήρξε από τα πλέον δραστήρια μέλη της περιβόητης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», αλλά και ότι η κ. Καραχασάν καλεί ανοιχτά τους Πομάκους της περιοχής να χαρακτηρίζονται Τούρκοι!!
  [Το Παρόν, 25 Μαρτίου 2007]

  Βαφτίζει Τούρκικα τα στενά(!)
  Ύστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτε-ρικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 ονομασία των ”Στενών” σε ”Τουρκικά Στενά”. Το τουρκικό αυτό αίτημα έχει έρθει πιεστικά στους κόλπους του ΝΑΤΟ εδώ και ένα χρόνο με την Αθήνα μα ην συναινεί στην αλλοίωση της ορολογίας της διεθνούς Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά μέχρι πριν από λίγες μέρες”.
  [Ελευθεροτυπία 7 Ιουνίου 2002 – είδηση υπ’ αριθμόν 6 στην επισκόπηση του ελληνικού τύπου]

 4. Σαλονικιός avatar
  Σαλονικιός 06/08/2010 00:49:38

  Μας βλέπω στη καημένη τη Σαλονίκη σε καμιά 5 χρονάκια να μας στριμώχνουν στη παραλία και να μας μπάζουν στα καράβια ή να μας πετάν στη θάλασσα με τα μυαλά που έχουμε. Όλοι πήραν χαμπάρι πόσο μαλ.. λαός κατάντησαν οι Ελληνες.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Σαλονικιός 06/08/2010 01:39:23

   Ώπα! Εδώ μου τα χαλάς, καρντασάκο!

   Αυτός που μας στριμώχνει στην παραλία και μας μπάζει στα καράβια και μας πετάει στη θάλασσα λέγεται αθηνοκεντρικό κράτος και εκαλοκολωνακιώτικη ελίτ. Οι άνθρωποι που μαζί με τα εδώ κομματόσκυλα έχουν καταδικάσει τη Θεσσαλονίκη σε κρίση που διαρκεί ήδη 25 χρόνια, και όχι 2 όπως στην Αθήνα.

   Για δες, σε παρακαλώ, από το περιβάλλον σου, πόσοι άνθρωποι έχουν φύγει για Αθήνα και εξωτερικό, νέοι άνθρωποι, τα καλύτερα μυαλά τής πόλης, αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό;

   ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αφήσω έναν θεωρητικό εθνικό κίνδυνο (για τη Θεσσαλονίκη μιλάμε πάντα, όχι για τη Θράκη, όπου ο κίνδυνος είναι πραγματικός) να με αποπροσανατολίσει από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αιτία τής κακοδαιμονίας μας.

  • trellakias avatar
   trellakias @ Σαλονικιός 06/08/2010 06:47:10

   Λες κάτι τέτοιο να έγινε και στην .....Σμύρνη όπως έλεγε και το βιβλίο ιστορίας;

 5. ZARKO avatar
  ZARKO 06/08/2010 00:55:37

  ''Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σ’ ένα ανεξάρτητο κράτος με κατοχυρωμένα και αναγνωρισμένα σύνορα από διεθνείς συνθήκες, αν εξεγερθεί μια ομάδα πολιτών που αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει (ή ετεροπροσδιορίζεται), αρκεί η αναγνώριση της από κάποιον τρίτο, για να της διασφαλίσει δικαίωμα εδαφικής (ή και άλλης) κυριαρχίας.''

  Τα είπες όλα δεν χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις.

  Αναρωτιέμαι αν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου θα έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ή αν θα ισχύσει μόνο για τις ''μειονότητες'' εντός του ελληνικού κράτους...

  Το αυτό ισχύει και για τους Σέρβους της Βοσνίας...

 6. The Saint avatar
  The Saint 06/08/2010 02:53:54

  Διαίρει και βασίλευε...

 7. Κικη avatar
  Κικη 06/08/2010 08:42:19

  Το λεμε αυτο απο την προηγουμενη διακυβερνηση ΠΑΣΟΚ,με υπουργο Γιωργακη και Ροντο περιφερομενο στα Βαλκανια,οτι ετσι και περασει αυτο του Κοσσοβου,σειρα εχει η Θρακη,αλλα κανεις δεν παιρνει χαμπαρι.Και η ψιλη αν δεν ηταν ο Μολυβιατης να μας προστατευει θα την ειχε κανει την αναγνωριση ,κατ εντολη των Αμερικανων,οι οποιοι εχουν την μεγαλυτερη βαση παγκοσμιως στα συνορα Κοσσοβου και Σκοπιων.Σαφως και θα ξεσπασουν διαφορα με αυτο τον εθνοπροδοτη και ην συμμορια του,οι Τσαμηδες ,οι Σκοπιανοι ελεω Γιωργακη διεκδικουν μεχρι τον Ολυμπο,και εμεις τους αναγνωριζουμε ως μειονοτικους Ελληνες,ρωτηστε την σλαβοφωνη Τζακρη,ποσους εχει ελληνοποιηση,ποσους τουρκους οι οποιοι ειχαν χασει την υπηκοτητα τους μπορουν να επιστρεψουν στην Δ. Θρακη ,ανακτωντας την υπηκοτητα,το 2002,περιπου ηταν 300 χιλιαδες,νεοι οι οποιοι γεννουν αβερτα.Ο Παπαδοπουλος τοτε υπουργος εσωτερικων ειχε αρνηθει την ελληνοποιηση τους αλλα το Γιωργακη ειχε επιμεινει και με πρωθυπουργο το Σημιτακο,περασε των συμμαχων Αμερικανων,του ΓΑΠ,και αλλαξε ο νομος και μετα αρχισαμε ,τα περι αυτοπροσδιορισμου,και πορωδη συνορα και αλλες τριχες.Η ψιλη συνεχισε αυτην την πολιτικη,πηγαινοντας ακομα και ως υπουργος εξωτερικων να επισκεφτει την Θρακη,σε αλλη χωρα πηγαινε επισκεψη,Πραγαματι το σχεδιο ειναι παλιο,απλως τωρα πια μπαινει σε εφαρμογη πληρως,με μια χωρα αδυναμη,ευκαιρια βρισκουν ολοι,με κυβερνηση Τσολακογλου,αφου ειμαστε σε κατοχικο καθεστως,με ξενες δυναμεις να μας κατευθυνουν και να μας διοικουν,με μια βουλη ανυπαρκτη,με ξενους συμβουλους πολλους,αληθεια ποιος τους πληρωνει και ποσο ολους αυτους,με ενα συνταγμα το οποιο εχει ανασταλει με την εφαρμογη του Μνημονιου,και εμεις Αδωμεν.Μεχρι τις εκλογες του Νοεμβριου ειναι πολυς χρονος,ο ΓΑΠ,βλεποντας την αναστροφη του κλιματος ,θα επισπευσει το ξεπουλημα του κρατους και να δουμε μεχρι τον Νοεμβρη ποσοι θα μεινουμε.Μετα θα μπορει να εξαφανιστει αφου θα εχει εκτελεσει το σχεδιο.Ηδη στην Καθημερινη,στον Παπαχελα σε ποιον αλλο,εδωσε συνεντευξη ο Μορνινγσταρ,υφυπουργος εξωτερικων,των ΗΠΑ,και μας ειπε ρητα να μοιρασουμε το Αιγαιο με την Τουρκια,για τα πετρελαια,κατ αυτον το Αιγαιο ειναι γκριζα ζωνη,και οι υποδειξεις του ειναι να βγαλουμε το πετρελαιο μαζι με την φιλη Τουρκια και μετα συζηταμε τα συνορα.Εδω σκαει και η δηλωση του Μεγαλου Τραγουδιστη,ευρισκομενου παντοτε σε διατεταγμενη υπηρεσιανα μας δηλωνει οτι η υφαλοκριπιδα των νησιων ειναι οπου το βαθος φτανει τα 200 μετρα,ποιο δικαιο της θαλασσας,παει αυτο,τωρα σε αυτα θα κολαμε.Και εχουμε μια ΝΔ να τρωγεται με τα εσωτερικα της ,και να μην το κανει παντιερα αυτο το θεμα το εθνικο και να εχουμε τον καθε βρυκολακα της τεως κυβερνησης να βγαινει στα καναλια και να μας πρηζει με βλακειες το λιγωτερο,ωρα Παυλοπουλο,τον Γιακουματο και λοιπους γελοιους,με μια αριστερα που η μιση ξενοκοιταει το ΠΑΣΟΚ,με μονο το ΚΚΕ,παρ ολο που ειναι με αυτο τον απιστευτα ξυλινο λογο να αντιδρα και να φωναζει,και κανεις να μην ακουει ,και να τρωγομαστε ποιος ειναι καλος ποιος κακος ,οταν η χωρα χανεται με τον κολυμβητη,καλοπερασακια,κρετινο,και την συμμορια του να καλοπερναει,και να μας ξεπουλαει,Εδω θελει εννιαιο μετωπο κατα της κατοχικης κυβερνησης με ολα τα εθνικα προβληματα σε πρωτο πλανο,και να δειτε πως θα ξυπνησουν οι κατατρομοκρατημενοι ελληνες,και οι καναλαρχες θα καταλαβουν οτι μεχρι εδω το αστειο και τα δοσιλογικα παπαγαλακια θα αλλαξουν ροτα για να μην χασουν και την δουλεια τους και την κονομα και την εξουσια.

 8. Coroner avatar
  Coroner 06/08/2010 10:25:45

  Μην ανησυχειτε ο Γιώργος φαίνεται ότι είχε σχέδιο και για αυτό το θέμα: http://olympia.gr/2010/07/22/kossovo-hague/

 9. Κικη avatar
  Κικη 06/08/2010 10:49:51

  Το εχουμε πει απο καιρο ,χρονια πριν,απο τον πολεμο της Γιουγκοσλαβιας,οτι η αναγνωριση του Κοσσοβου αποτελει προβλημα για εμας ,και την Κυπρο.Αλλα ο Γιωργακης υπουργος εξωτερικων τοτε μαζι με τον γνωστο Ροντο,να περιφερεται στα Βαλκανια,και κατω απο τις οδηγιες των Αμερικανων,οι οποιοι εχουν την μεγαλυτερη βαση του κοσμου στα συνορα Κοσσοβου Σκοπιων,και θελουν οπωσδηποτε ανεξαρτητο Κοσσοβο,και αλλαγη συνορων στα Βαλκανια ,δηλαδη μικρα προτεκτορατα διαχειρησιμα.Η εξωτερικη πολιτικη της κυβερνησης Σημιτη,με Γιωργακη καθοδηγουμενο και πρωθυπουργο μαριονεττα στα χερια των ισχυρων και τοτε,με Παγκαλο μεγαλο τραγουδιστη,να δηλωνει μεχρι προ ολιγου οτι η υφαλοκριπιδα ειναι τα 200 μετρα βαθος,δηλαδη νησι που εχει γκρεμο στην θαλασσα μεχρι εκει η υφαλοκρηπιδα του,διαμορφωθηκε η νυν κατασταση της χωρας να κινδυνευοθμε να μεινουμε μεχρι τα Τεμπη.Τα πορωδη συνορα η συνθηκη της Μαδριτης,οι δηλωσεις του υφυπουργου Μορνινγκσταρ,που αλλου στον Παπαχελα στην Καθημερινη,περι συνδιαχειρησης του γκριζου Αιγαιου,και αν εχουμε προβλημα με τα συνορα τα βρισκουμε μετα,την εξορυξη,τον αυτοπροσδιορισμο των μειονοτητων που εχει καθιερωσει ο Γιωργακης,απο το 2000,οπου καθε μειονοτητα θα αυτοπροσδιοριζεται,οι ελληνοποιησεις των σκοπιανων απο την σλαβοφωνη Τζακρη,και η επιστροφη της ελληνικης ιθαγενειας σε τουρκους που την ειχαν χασει,με νομο της χουντας,αλλα ο Γιωργακης παρα της αντιρησεις του Αλεκου Παπαδοπουλου και με την στηριξη του σημιτακου,περασε τον νομο για την αποδωση της υπηκοοτητας σε 300 χιλιαδες τουρκους της Δ Θρακης.Η Ν.Δ. συνεχισε με την Ντορα,αυτη την δοσιλογικη πολιτικη,αφελληνισμου της επικρατειας,μια προσπαθωντας να περασουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ,μια κανοντας επισκεψεις στη Θρακη ως υπουργος εξωτερικων,σαν ναταν αλλη χωρα,και καλοπιανοντας τους μουφτηδες και τους μουσουλμανους της Θρακης τυπου Ντεντε,επισκεπτομενη το Κοσσοβο και συνομιλωντας κατοπιν εντολων των αμερικανων,με τον σφαγεα των βαλκανιων Θατσι,και ολο προσπαθουσε να τους αναγνωρισουμε,παλι καλα που υπηρχε ο Μολυβιατης.Λοιπον δεν μας μενει πολυς χρονος μεχρι τις εκλογες,ο Γιωργακης πρωθυπουργος της κυβερνησης του Μνημονιου,ξερει οτι θα χασει και θα επισπευσει το ξεπουλημα της χωρας,και μετα θα την κανει.Αλλωστε αυτο ηταν το σχεδιο απο παλια.ανεξαρησια της Δ.Θρακης,πλουσια σε ορυκτο πλουτο,διχωτομησει του Αιγαιου οπου στην πραξη γινεται,αλλαγη συνορων στα Βαλκανια.Και μας ζαλιζουν με διαφορα υπαρκτα για να μην δινουμε σημασια στα σημαντικα. η ΝΔ ας αφησει τις φαγωμαρες και τις αηδιες,και ας ενημερωση τον κοσμο μην νομιζετε οτι δεν τον απασχολει,η αριστερα η του συνασπισμου,εχει δυο γραμμες,η μια που καλοβλεπει το ΠΑΣΟΚ,αλλωστε στον πολεμο της Γιουγκοσλαβιας ο μισος στηριζε το ΝΑΤΟ,και αλλος οχι ,οι εθνικιστες οπως καταγγελοταν,το ΚΚΕ εχει ορθο λογο και κριση τα λεει ,αλλα ποιος τους ακουει με αυτον τον ξυλινο λογο.Δεν εχουμε αλλη λυση μεχρι τις εκλογες εκτος απο την οργανωση του κοσμου ανεξαρτητα απο κομματα για προστασια της πατριδας μας,απελευθερωση απο την κατοχικη κυβερνηση,για να μεινουμε και να εχουμε εδαφη πανω απο τα Τεμπη.

 10. anonymous avatar
  anonymous 06/08/2010 11:33:07

  Επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι αγγλοσάξωνες έχω να πω δυο πράγματα σε σχέση με το Διεθνές δικαστήριο .

  1) Η Θράκη δεν είναι πρόβλημα. Όλος ο πληθυσμός της Θράκης είναι 300.000 εκ των οποίων 100.000 μουσολμάνοι και μόνο οι μισοί ειναι Τούρκοι. Δηλ. 50.000. Δε θα ρισκάρει κανείς για 50.000 να τα βάλει με μια χώρα. Τώρα αν στο μέλλον οι δικοί μας φύγουν, δε γεννάνε και γενικότερα υποβαθμίσουν την περιοχή αλλάζουν τα πράγματα.

  2) Για τα θέματα με την υφαλοκρηπίδα κλπ. Εκεί μάλλον θα χάσουμε. Θα κάνουν στάθμιση συμφερόντων και θα πουν ότι ναι μεν τα νησιά έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα κλπ. αλλά δεν είναι δυνατό ένα νησάκι να αποκόπτει από τη θάλασσα ενδοχώρα τεραστίου μεγέθους. Καταλαβαίνετε ότι η Τουρκία θα δικαιωθεί σε μεγάλο ποσοστό. Ανάλογα τον αριθμό των νησιών, του μεγέθους και της πυκνότητας θα καθοριστούν τα όρια.

  • Dimitris D avatar
   Dimitris D @ anonymous 06/08/2010 14:15:07

   Δεν φοβόμαστε την ανεξαρτητοποίηση κάποιον στην Κομοτηνή.
   Φοβόμαστε ότι θα πει η τουρκιά: "Καταπιέζονται αυτοί στην Κομοτηνή, να πάμε να τους βοηθήσουμε!".
   Στην Κύπρο έτσι δεν έκαναν;
   Βομβαρδισμοί για αρχή και μετά εισβολή.

   Δε θα ρισκάρει κανείς για 10.000.000 να τα βάλει με μια χώρα των 70.000.000 με καλή γεωπολιτική και στρατιωτική θέση.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Dimitris D 06/08/2010 18:43:03

    Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Στην Κύπρο είχαμε φερθεί άσχημα στους Τουρκοκύπριους, τους είχαμε εκτοπίσει και η κρατούσα γνώμη στη δύση είναι ότι τους σκοτώναμε. Επιπλέον σε νομικό επίπεδο η Τουρκία ήταν εγγυήτρια δύναμη και προσκλήθηκε από το Μακάριο.

    Στη Θράκη δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης δεν αντηλλάγησαν με τον όρο να μείνουν οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα δεν υπάρχουν Έλληνες στην Πόλη. Συνεπώς οι Μουσουλμάνοι της Θράκης πρέπει να φύγουν. Γιατί νομίζεις ότι οι Τούρκοι κρατάνε τους 3.000 γέρους στην Πόλη; Για να μη μπορούμε να διώξουμε τους δικούς τους από εδώ και για να ελέγχουν τον Ελληνισμό της διασποράς και ειδικότερα της Αμερικής μέσω του Πατριαρχείου.
    Για το λόγο αυτό υπήρχε η σκέψη να γίνει η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής αυτοκέφαλη.

    Παραβλέπω το θέμα με τις νέες χώρες με το ιδιόμορφο καθεστώ και σαφώς θα μπορούσε να πιέσει το Πατριαρχείο για κάποια πράγματα κι εκεί.

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/08/2010 11:42:16

  Δείτε και το παράδειγμα του Κεμπέκ που διεκδικούσε αυτονομία από τον Καναδά και την έκανε γαργάρα μετά από μια λεπτομερή "κοινωνική εθνοτική" χαρτογράφηση που διεξήχθη και η οποία έδωσε ένα Κεμπέκ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΤΥΡΙ από τις δεκάδες οργανωμένες "ομάδες πολιτών" που διεκδικούσαν αυτονομία.

 12. crocodile apo kounia avatar
  crocodile apo kounia 06/08/2010 17:32:34

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=57271&colid=&catid=42&dt=2010-08-01

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.