#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2010 17:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλληνας μεγιστάνας με οκτώ γράμματα:

Δ Α Σ Κ Α Λ Ο ΣΑκούμε και αντιμετωπίζουμε τον τελευταίο καιρό μια άνευ προηγουμένου αισχρή προπαγάνδα από τα φερέφωνα της κυβέρνησης τα οποία δε διαψεύδει ποτέ η ίδια.

Σε μας τους εκπαιδευτικούς λεηλάτησαν άγρια τους μισθούς, τα δώρα και τα επιδόματα κι αυτό έχει και συνέχεια, γιατί αποδεικνύεται ότι είμαστε ο εύκολος στόχος και τα μοναδικά «κορόϊδα» που είναι συνεπή στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμαστε έχοντες και κατέχοντες. Έτσι έχουμε ένα οξύμωρο φαινόμενο:

- Τα παιδιά των δασκάλων που φοιτούν σε κρατικούς παιδικούς σταθμούς ,πληρώνουν από 120 ως 200 Ε το μήνα . Ενώ τα παιδιά από άλλες επαγγελματικές τάξεις που αποδεδειγμένα έχουν υψηλότερες οικονομικές απολαβές , με βάση την φορολογική δήλωση των γονιών τους πληρώνουν ως 40 Ε το μήνα.

- Τα παιδιά των δασκάλων που φεύγουν για να σπουδάσουν σε πόλεις μακριά από τα σπίτια τους δε δικαιούνται δωμάτιο σε φοιτητική εστία γιατί οι γονείς τους και σ’ αυτή την περίπτωση θεωρούνται πάμπλουτοι. Αντίθετα με τα παιδιά αυτών που πραγματικά είναι έχοντες αλλά οι φορολογικές τους δηλώσεις τους εμφανίζουν τουλάχιστον επαίτες.

Τώρα η κυβέρνηση θέλει να διαθέσει το πετρέλαιο θέρμανσης  με τιμή 1,30 Ε το λίτρο. Όμως ταυτόχρονα θα επιδείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο δίνοντας επίδομα θέρμανσης στους κοινωνικά ασθενέστερους με βάση πάντα τη φορολογική τους δήλωση. Δηλαδή πάλι θα πάρουν το επίδομα οι λάθος άνθρωποι(δηλ. οι φοροφυγάδες).

Ένα ζευγάρι δασκάλων, όπως εμείς (40ρηδες) με 12 χρόνια υπηρεσίας ο καθένας, με δίδυμα παιδιά 4 χρόνων που ζούμε στο ενοίκιο, είχαμε το 2009 ετήσιο εισόδημα  39300Ε μαζί με τον φόρο πριν γίνουν οι περικοπές. Φέρεστε τώρα 20% περικοπή επιδομάτων και σχεδόν κατάργηση όλων των δώρων & επιδόματος αδείας, το ετήσιο εισόδημά μας δε θα υπερβαίνει τα 33.500Ε.

Παρόλα αυτά θα εξακολουθούμε να θεωρούμαστε για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τουλάχιστον μεγιστάνες και να μας έχει βάλει στο μάτι για να μας εξοντώσει

Δ.Φ – Ι.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 09/09/2010 17:55:27

  ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΜΕ 12 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΝΤ
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΤΩΧΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • anonymos avatar
   anonymos @ ΓΙΑΝΝΗΣ 10/09/2010 00:46:41

   Το ερώτημα είναι πόσα πήρε

 2. petros avatar
  petros 09/09/2010 18:23:25

  Έχουν δίκιο οι φίλοι μας.
  Αλλά , όπως θα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, οι δάσκαλοι δίνουν ποσοστά περίπου 35-40 στη ΠΑΣΚ δασκάλων,οι καθηγητές περίπου 30-35% και γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι ( ΑΔΕΔΥ - ΟΤΑ ) περίπου 50%, ενώ ακόμα περισσότεροι ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του περσινού Οκτωβρίου, γιατί ο Καραμανλής έλεγε για πάγωμα μισθών,ενώ ο Γιωργάκης υποσχόταν αύξηση 1,5%.

  Και εδώ είμαστε. Ούτε η ΔΟΕ, ούτε η ΟΛΜΕ ζητούν εξηγήσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Και θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΚ σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, και θα ξαναψηφίσουν τις επιλογές του κόμματος τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρότι ξέρουν ότι θα μας κόψουν τα επιδόματα, παρότι ξέρουν για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον διπλασιασμό του φυσικού αερίου, και τους νέους φόρους. ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ, αλλά λειτουργούν όπως οι οπαδοί των ομαδων. Στα όσα λέτετε, έχετε δίκιο. Αλλά δεν αρκούν τα λόγια. Εάν δεν τους μαυρίσουμε στις συνδικαλιστικές εκλογές,εάν δεν τους καταψηφίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ( όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι αποχή και στους δύο γύρους )θα τα υποστούμε και δεν θα πρέπει να μιλάμε μετά. Η δύναμή μας είναι η κάθοδος σε συγκεντρώσεις στην ΔΕΘ και η ψήφος μας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μετά ΣΙΩΠΗ και ...βαζελίνη για 2-3 χρόνια, λόγω ΔΝΤ.

  • liker avatar
   liker @ petros 09/09/2010 21:58:22

   like like like

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ petros 09/09/2010 22:36:23

   +1000

  • Kostas avatar
   Kostas @ petros 10/09/2010 18:11:20

   Kαλά, να παραμένεις οπαδός μιάς ομάδας όσο κι αν σε πικραίνει, το καταλαβαίνω. Είναι όπως οι παιδικοί έρωτες. Αλλά να παραμένεις οπαδός ενός συστήματος που σε συνθλίβει, είναι μαζοχισμός. Το πρόβλημα είναι το λειτούργημα που εξασκείτε ως δάσκαλοι : Τι θα μάθετε στα παιδιά μας; Να παραμένουν υποταγμένα στο σύστημα; Ελευθερία, κριτική ικανότητα, δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη, κλπ λένε τίποτε; ΠΩΣ θα διδάξετε, όταν δια του παραδείγματος δείχνετε άλλα;

 3. Ηλέκτρα avatar
  Ηλέκτρα 09/09/2010 18:31:04

  Συμφωνώ μ αυτά που λες δάσκαλε. Είμαι συνταξιούχος καθηγήτρια και θυμάμαι τις απεργίες που κάναμε εμείς οι καθηγητές στο παρελθόν. Είχαν διάρκεια 30 ακόμη και 45 ημέρες. Ποτέ όμως εσείς οι δάσκαλοι δεν μας είχατε συμπαρασταθεί. Μας αφήνατε να φθαρούμε και παίρνατε στη συνέχεια και εσείς τα ελάχιστα ψίχουλα που μας έδιναν οι τότε κυβερνήσεις και οι τότε υπουργοί παιδείας [ Κοντογιαννόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου, Αργένης ....].
  Δε θα πρεπε άραγες να σκευτούμε πρωτίστως όλοι μας οτι είμαστε συνυπεύθυνοι γι αυτό που ζούμε ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πράγμα που θα κάνουμε και τώρα στις εκλογές που έρχονται, και μετά θα ρίχνουμε κροκοδύλια δάκρυα?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ηλέκτρα 09/09/2010 18:44:26

   Καλώς ήλθες, Ηλέκτρα - πώς ήταν το Άμστερνταμ?

   Αν τύχει και ψηφίσουμε όλοι μαζικά το ΚΚΕ και σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, τι λες, θα δούμε άσπρη μέρα?

   (Με το συμπάθειο, δεν θέλω να προβοκάρω, αλλά μιλάς κι εσύ σαν να είχαμε τριάντα λύσεις, και διαλέξαμε τις χειρότερες!)

   Με την ευκαιρία, τι μάθημα διδάσκεις?

  • gav250 avatar
   gav250 @ Ηλέκτρα 09/09/2010 19:34:30

   Ναι αμε, θυμόμαστε και πολύ καλά μάλιστα!!
   Θυμόμαστε τις απεργίες που οι συνδικ-αληταραδες έπνιγαν μαζι μεσα σε αυτές τις ΑΔΕΔΥ!! Ε

  • gav250 avatar
   gav250 @ Ηλέκτρα 09/09/2010 19:47:28

   Ναι αμε, θυμόμαστε και πολύ καλά μάλιστα!!
   Θυμόμαστε τις απεργίες που οι συνδικ-αληταραδες έπνιγαν μαζι μεσα σε αυτές τις ΑΔΕΔΥ!! Επίσης θυμόμαστε οτι τελικά αυτοί της ΑΔΕΔΥ έπαιρναν τις αυξήσεις τους και οι εκπαιδευτικοί ξέρετε τι έπαιρναν (να μη πω...). Αααααα ναι επίσης θυμόμαστε οτι πήραμε μείωση ωραρίου αντι αύξηση μισθού( μεγαααααλη επιτυχία)!! Και τώρα μας βρίζουν όλοι οτι δεν δουλεύουμε!! Με τις υγείες μας!!!
   Απλά ας αναρωτηθούμε όλοι μας αν το κράτος θέλει την Παιδεία!!
   Φυσικά και δεν τη θέλει!!! Αφού ο σκοπός τους είναι να διαλύσουν το κράτος της Ελλάδας. Και απο που ξεκινάμε τη διάλυση; Από την Παιδεία φυσικά!! Απαίδευτοι πολίτες, μη σκεπτόμενοι (αλλά με μόρφωση Τριτοβάθμιας Εκπ/σης, αφού γεμίσαμε επιτυχόντες), είναι αυτοί οι οποίοι καθοδηγούνται άνετα!! Πρόβατα που ακολουθούν τον Τσοπανο-Γιώργη και τα σκυλιά(βλέπε ΜΜΕ) να μας επαναφέρουν στην "τάξη" σε περίπτωση παραστρατήματος και πρωτοβουλιών!

   • gav250 avatar
    gav250 @ gav250 09/09/2010 19:56:03

    Επίσης ο κλάδος των Δασκάλων ας αναζητήσει αυτούς που πριν κανα χρόνο έκαναν 1 μηνα απεργία ζητώντας 1500 ευρω πρώτο μισθό!! Που πήγαν όλοι αυτοί φέτος στις απεργίες?? Ψήφισαν όλοι ΠΑΣΟΚ ή απλά δεν ψήφισαν γιατι ο Κ.Κ. τους είπε την αλήθεια!! Τώρα που μας τα πήραν όλα και έχει και συνέχεια, λούφαξαν όλοι!!! πάνω απόλα τα παιδιά είναι το μήνυμα φέτος!
    Βρε καλά μας κάνουν !

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ gav250 09/09/2010 23:01:42

    @ gav250 Βαζεις δυσκολες ερωτησεις φιλε μου!!!Περιμενεις απαντηση; αλλα και 0,9 να αξιζει η απαντηση παλι σωστη θα ειναι συμφωνα με τα νεα δεδομενα, και πηγαινε εσυ στην ταξη να διδαξεις οτι τα αγαθα κοποις κτωνται..ελπιζω να καταλαβες τι εννοω

  • pigi avatar
   pigi @ Ηλέκτρα 09/09/2010 22:22:31

   Λυπαμαι περισσοτερο τα παιδια μας που εχουν μια αγραμματη και ανεπαρκη καθηγητρια παρα την οικονομικη καταστροφη της χωρας!!!!

 4. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 09/09/2010 18:46:56

  χμ...

  • zonitis avatar
   zonitis @ παπαδοπαιδι 09/09/2010 21:38:48

   Απορια ψαλτου βηξ. Μαλλον πρεπει να σε διαβασει κανενας παπας εσενα παλικαρι

 5. Μ Μ avatar
  Μ Μ 09/09/2010 20:28:54

  Ο πρασινοφρουρός πρόεδρος της ΔΟΕ πέρυσι έκανε 42 ημέρες απεργία για τα 105 ευρώ!!!!! Φέτος που είναι το κομματόσκυλο;;;;;Που είναι ηαγωνιστικότητα της ΔΟΕ . Είμαι εκπαιδευτικός, ζω Β Ελλάδα , έχω παιδί με ειδικές ανάγκες και δε φτάνει που με στραπατσάρισαν το βιωτικό μου επίπεδο, από τη μια κάνουν μέχρι 4 μήνες να πληρώσουν τις λογοθεραπείες του παιδιού μου και από την άλλη αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου. Είναι δυνατόν να θέλω 1200 με 1300 ευρώ να γεμίζω ένα ντεπόζιτο πετρέλαιο;; Εμείς εδώ γεμίζουμε 3 και 4φορές το χρόνο. Πως θα ζήσουμε. Ελεοοοοοοοοοοοος
  Μαυρίστε τους γαμώτο μήπως και καταλάβουν

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Μ Μ 09/09/2010 23:03:02

   Δεν θα τον βρεις πουθενα...κουβαλαει ασφαλτο τωρα για τον 4ο δρομο του ΓΑΠ

 6. eiraman avatar
  eiraman 09/09/2010 20:54:33

  Δυστυχώς η Εκπαίδευση βάλλεται στη Πατρίδα μας τουλάχιστον επι μια 25ετία!Ο ρόλος της είναι απλά μια τυπική διαδικασία για τους περισσότερους και ένα αναγκαίο κακό για την επίσημη Πολιτεία. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά έτσι είναι!Ακόμα και σήμερα που οι δύο Δάσκαλοι μας θύμισαν ότι υπάρχουν και πρέπει πλέον να επιβιώσουν ο Εκπαιδευτικός γενικά και συγκεκριμένα ο Εκπαιδευτικός της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει...Προς εμπέδωση και επίρρωση αυτού έσπευσε και η νυν Υπουργός να δώσει εξ' αρχής το σύνθημα "πρώτα ο μαθητής" αφήνοντας σκόπιμα "αδιαβάθμητη" τη θέση του Εκπαιδευτικού σε ένα δυστηχώς λαϊκιστικό πογκρόμ εναντίον του που συνοψίζεται στα εξής:

  α. Ο Εκπαιδευτικός έχει σταθερή εργασία με αποδοχές ναι μεν χαμηλές αλλά ανεκτές τόσο για αυτόν όσο και για τη κοινωνία εάν αναλογιστούμε το ωράριο εργασίας του και τις διακοπές κατά την περίοδο των οποίων αμοίβεται κανονικά.
  β. Ο Εκπαιδευτικός δεν δέχεται να αξιολογηθεί θέλοντας να διασφαλίσει τη μικρή του παραγωγικότητα.

  Ο κοινωνικός αυτοματισμός που γεννά η παραπάνω προπαγανδιστική στάση και θέση της επίσημης Πολιτείας αποδομεί το έργο του Εκπαιδευτικού και σε συνδιασμό με τις οικονομικές συνθήκες στις οποίες πρέπει να επιβιώσει μετατρέπει τον μάχιμο Εκπαιδευτικό σε άβουλο ράκος που οφείλει να συνεχίσει να δέχεται τις προσβολές και την απαξία που εισπράττει από το κοινωνικό σύνολο και παράλληλα να διδάσκει ότι η Πολιτεία τον διατάζει, μέ τα μέσα που του παρέχει και με το τρόπο που του επιβάλλει χωρίς να συμμετέχει σε καμία μεταρρυθμιστική διαδικασία. Ο ρόλος του στο σημείο αυτό είναι ανύπαρκτος !!!(Και μιλάμε πάντα για τον μάχιμο Εκπαιδευτικό του Σχολείου και όχι για τον Συστηματικό εκπαιδευτικό που συμμετέχει σε Ινστιτούτα και όργανα τύπου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που απο Συμβουλευτικά Όργανα έχουν μετατραπεί σε υποβολείς των προσταγών της Νέας Τάξης...!

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ eiraman 09/09/2010 23:04:30

   Γι αυτο της δωσανε και 4ο βοηθο!!! κουραζεται στην προπαγανδα

  • anonymous avatar
   anonymous @ eiraman 09/09/2010 23:18:08

   α. Ο Εκπαιδευτικός έχει σταθερή εργασία με αποδοχές ναι μεν χαμηλές αλλά ανεκτές τόσο για αυτόν όσο και για τη κοινωνία εάν αναλογιστούμε το ωράριο εργασίας του και τις διακοπές κατά την περίοδο των οποίων αμοίβεται κανονικά.

   Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλά δεν αμείβεται ικανοποιητικά. Έπρεπε να παίρνει μεταξύ 1500-1700 Ευρώ διότι ο Ευρωπαίος παίρνει 2.500 Ευρώ.

  • Greg avatar
   Greg @ eiraman 10/09/2010 01:23:23

   Λαϊκιστικό πογκρόμ; Μα το α και το β που αναφέρεις, ισχύουν στο ακέραιο. Ας ξεχάσουμε το ΔΝΤ. Ο πρώτος μισθός του εκπαιδευτικού, αν δεν κάνω λάθος, ήταν (είναι;) κάπου 1150 ευρώ. Είναι πολλά; Σκανδαλωδώς πολλά για τον αδιάφορο εκπαιδευτικό (ξέρεις, που περνάει κανα δίωρο από το σχολείο, για να τα "αερίσει"). Τρομακτικά λίγα για τον ευσυνείδητο, που προσπαθεί να υπηρετήσει το λειτούργημά του. Αυτούς τους δύο εκπαιδευτικούς, το κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει. Γιατί έχουν δώσει αγώνα γι΄αυτό. Την απαξία που λες, την έχουν κερδίσει με το σπαθί τους. Δυστυχώς.

 7. δρόμος avatar
  δρόμος 09/09/2010 21:34:01

  "Τέσσερα ελληνικά σχολεία τίμησαν φέτος τη χώρα μας στο διαγωνισμό "Άνοιξη της Ευρώπης", καθώς διακρίθηκαν ανάμεσα σε 6.303 ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος απ' όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς Θάσαου, το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και το Γενικό Λύκειο Κάτω Νευροκοπίου συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 30 νικητές του ευρωπαϊκού προγράμματος, στόχος του οποίου είναι να οδηγήσει τους νέους σε μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε." (από τον χθεσινό Ελ.Τύπο)

  @ Ηλέκτρα: σου αφιερώνω το παραπάνω, προκειμένου να διανθίσω την απάντησή μου σχετικά με τον υλισμό, σε προηγούμενη συζήτησή μας, πριν φύγεις.

  Το πόση περηφάνεια ένιωσα διαβάζοντας αυτή την είδηση, πολλώ μάλλον που ο ένας βραβευμένος δάσκαλος είναι γνωστός και φίλος, δεν το βάζω στη ζυγαριά με καμμία συζήτηση αποδοχών, ούτε κι εκείνος άλλωστε (μου το είπε).

 8. TOYRLI avatar
  TOYRLI 09/09/2010 21:38:14

  ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ....

 9. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 23:08:36

  Σε μια χωρα που η παιδεια εχει αξια αναλογα με το οφελος της καθε τοπικης κοινωνιας σε καφεδες σουβλακια και ενοικια το μελλον ειναι δυσοιωνο.
  Ποια ειναι η θεση της ΟΛΜΕ γαι το 0,9.
  επιτρεπεται αυτο το χαλι;
  ξενες φιλολογιες με 07,5 και χαιρονται ολοι..αυριο κλαινε ομως οπως ελεγε ο πατερας μου

 10. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 23:20:23

  στο ΕΣΥ να δειτε τι γινετε..χωρισαν τουσ γιατρους σε Α ακι Β κατηγορια...διαιρει και βασιλευε

 11. Άργος avatar
  Άργος 10/09/2010 10:44:43

  Λάθος να συγκρινόμαστε μεταξύ μας __τώρα__. Είναι φαγωμάρα, δλδ. αυτό που θέλουν. __Τώρα__ σημασία έχει η αξιοπρεπής διαβίωση, παιδεία, υγεία, ευκαιρία στη δουλειά για όλους.

  Εκπαιδευτικέ,

  ζεις πολύ καλύτερα από τους πολλούς. Είσαι στην μικρή μειοψηφία της μέσης τάξης στην Ελλάδα. Όχι στους ελάχιστους που έχουν εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά τους, αλλά στους λίγους. Σταθερή δουλειά, τριπλό μεροκάματο από τους πολλούς, προνόμια - ξέρεις πολύ καλά, έτσι δεν είναι; Τα 39,000 ευρώ τον χρόνο, τα κάνεις 49,000 με δύο επισκέψεις (κομψά) την εβδομάδα. Όχι;

  Δεν δικαιούσαι να μιλάς για εσένα τώρα. __Τώρα__ μιλάμε για τους Έλληνες ως ΕΝΑ. Όχι ως εσάς και τους άλλους Έλληνες.

  - Άργος (Εκπαιδευτικός με οικογένεια πέντε.)

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Άργος 10/09/2010 14:03:35

   μπορεις να γινεις ποιο σαφης;

   Εσυ κανεις επισκεψεις; εχεις την εντυπωση οι ολοι βραζουν στο ιδιο καζανι;

 12. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 10/09/2010 14:54:15

  Αγαπητέ φίλε Άργο
  δεν έχουμε ποτέ ασχοληθεί με την παραπαιδεία,είτε το πιστεύεις είτε όχι.Δε μπορώ όμως ν' απολογηθώ για το γεγόνος ότι κάνουμε μια δουλειά για την οποία πληρωνόμαστε.Δε θα απολογηθώ ούτε και για τα χρόνια που ξοδέψαμε στα θρανία του σχολείου και στα έδρανα του Πανεπιστημίου.
  Όμως αγανακτώ με το πόσο εύκολα στρέφουμε τα βέλη μας η μια κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη και φοβάμαι για τη μέρα που αυτός ο κοινωνικός αυτοματισμός θα μετατραπεί σε κοινωνικό κανιβαλισμό.Τα βέλη αυτά και την΄οργή μας θα πρέπει να τα στρέψουμε αλλού. Σ' αυτούς που μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο σημείο να απαξιώσουμε τα πάντα και να χάσουμε την πίστη μας σε κάθε τι ιερό και υψηλό. Σ' αυτούς που λάνσαραν επιδέξια ως πρότυπο της κοινωνίας μας το δήθεν και το ανήθικο.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΓΙΑΝΝΑ 10/09/2010 15:32:16

   !!!

 13. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 10/09/2010 16:16:49

  Πολύ απλοϊκή ανάρτηση, φίλε δάσκαλε. Όλη βασίζεται στις ψέυτικες δηλώσεις των "άλλων". Αφού λοιπόν "αποδεδειγμένα", όπως εσύ λες, φοροδιαφεύγει κάποιος, γιατί δεν βοηθάς την Ελλάδα καταγγέλλοντάς τον; Φοβάσαι μην σε πούν "καρφί" γιατί κατήγγειλες τον άθλιο; Άλλη μια Ελληνική διαστροφή: Ο εχθρός είναι το κράτος και οι σύμμαχοι "όλοι εμείς" (ΚΑΙ οι φοροφυγάδες) !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.