23/09/2010 22:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλληνας εφοπλιστής ύποπτος για μαύρο χρήμα στην Αυστρία

Όπως γράφει σήμερα η Süddeutsche Zeitung, ο αυστριακός τραπεζικός όμιλος Hypo Alpe Adria έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη. Κακοδιαχείριση και διαπλοκή τον οδήγησαν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Η τράπεζα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας (Bayern LB) έχει χάσει 3,7 δισ. Ευρώ ως (πρώην) κύριος μέτοχος του ομίλου. Ο τραπεζικός όμιλος ανήκει πλέον στο αυστριακό κράτος, το οποίο κατέβαλε το ποσό των 1,4 δισ. Ευρώ προκειμένου να τον διασώσει. Ο Gottwald Kranebitter, Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου από τον περασμένο Απρίλιο, αναμένεται να προβεί σε εξυγίανση του ομίλου.

Σε συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα ο Gottwald Kranebitter, Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, ερωτήθηκε και  για τις φήμες που φέρουν έναν Έλληνα εφοπλιστή να επιθυμεί την άμεση εξαγορά της Hypo Alpe Adria έναντι 1,3 δισ. Ευρώ. Με τον τρόπο αυτό η Αυστρία θα ελάμβανε το ποσό που πλήρωσε για τη διάσωσή της και ο στόχος θα επιτυγχάνονταν εύκολα.

Ο Kranebitter επισημαίνει ότι για προτάσεις εξαγοράς αρμόδια είναι η ίδια η αυστριακή κυβέρνηση. Η εφημερίδα όμως γράφει στην συνέχεια  ότι η προσφορά από την Ελλάδα θεωρείται ύποπτη, καθώς ο εφοπλιστής δεν μπορούσε να δώσει εξηγήσεις ως προς τον τρόπο κτήσης του κεφαλαίου του, και ότι τώρα διεξάγονται έρευνες για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος).

Ο Kranebitter δηλώνει ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τίποτα από τα παραπάνω, καθώς αυτά είναι θέματα των αρμοδίων Αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 24/09/2010 01:10:51

  Αυτή η αθλιότητα με το ξέπλυμα θα διαλύσει τις οικονομίες. Θα πρέπει να κρατάς διαρκώς παραστατικά για την προέλευση των χρημάτων. Σε βάθος χρόνου αυτό δεν είναι δυνατό.

  Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν πιάσει κανένα και οι διατάξεις για το ξέπλυμα χρησιμοποιούνται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σου φοράνε μια τέτοια κατηγορία και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ anonymous 24/09/2010 11:52:41

   σωστό αυτό που γράφεις, αλλά τι νομίζεις οτι κουβαλάνε κάτω απο τα πλοία συνεχεια;
   Ή για να στο πώ πιο απλά, πώς γίνεται και συνέχεια πιάνονται ποσότητες κόκας απο ένα τόνο και πάνω στην ελλάδα;
   Η χώρα μας δεν έχει σύνορα με ατλαντικό/ειρηνικό, κάπως περάσανε μέσα στην μεσόγειο.
   Βάλε με το νού σου οτι οι περισσότεροι πλοιοκτήτες σχεδόν ανά δύο χρόνια διπλασιάζουν τον στόλο τους αν θέλουν.

   Βγάζουν τέτοια κέρδη οι απλές μεταφορές;
   Απορίας άξιο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Ευθύμης 24/09/2010 18:14:41

    Αυτή τη στιγμή τα πάντα ελέγχονται. Δεν είναι δυνατό να κουβαλάνε ναρκωτικά έτσι απλά. Τους κυνηγάει η αμερικανική DEA για να μπορούν άνετα να πουλάνε οι Αμερικάνοι τα δικά τους αυτά που παράγονται στο Αφγανιστάν.
    Η ναυτιλία αφήνει αρκετά λεφτά λόγω Κίνας. Η Κίνα βρίσκεται σε τέτοια ανάπτυξη που βγάζουν αρκετά χρήματα ακόμη κι από απλές μεταφορές.

 2. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 24/09/2010 08:34:53

  Μας δημιουργεί έκπληξη το πιό πάνω δημοσίευμα ; όχι βέβαια. Πολλοί Ελληνες είναι πρωταθλητές στο άθλημα. Ενας κόσμος αγγελικά πλασμένος. Τακτοποίηση κλοπημένων δια της οδού της νομιμότητας. Κάτοι τέτοι "χαρακτηρες" χρειάζοντα αλυσόδεμα.

 3. montaniero III avatar
  montaniero III 24/09/2010 16:11:39

  Κοίτα να δεις που μάθαμε μετά απο 15 χρόνια στην θάλασσα τι στην ευχή κουβαλούσαμε!!!
  Που ακριβώς κάτω από τα πλοία; ποιά πλοία; όλα; και τα 6 χιλιάδες ελληνικά;

  Αμ το άλλο που ανανεώνουν τον στόλο κάθε δύο χρόνια; ούτε τηλεοράσεις να ήταν!!! κι εγω που νόμιζα ότι χτυπάνε δάνεια με ορίζοντα 20, 25, 30ετίας, τι κουτός που ήμουνα!!!!!

  Κι ας ήξερα τον ναύλο στις καλές εποχές αλλά και στις κακές εποχές...

  κάτω απο τα βαπόρια λοιπόν, ε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.