#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2008 04:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλλειψη πολιτικής βούλησης και ηγεσίας

Η πολιτική έκφραση του ελληνικού κράτους τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο δικομματισμός. Που έχει αποξενωθεί θεαματικά από την ελληνική κοινωνία και, σε συνθήκες πολιτικής κρίσης και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τον ρόλο του. Να αμβλύνει δηλαδή, την αντίθεση ανάμεσα στον πλούτο και την πτώση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Αντιθέτως, η παντοδυναμία του πλούτου –και των ΜΜΕ που ελέγχουν οι επιχειρηματίες- ενισχύεται διαρκώς και η πολιτική υποτάσσεται ολοένα περισσότερο στα οικονομικά συμφέροντα. Αντί να είναι ρυθμιστικός παράγων των εξελίξεων, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας, σύρονται πίσω από τις εξελίξεις, αδυνατώντας να μετριάσουν τις συνέπειες των σκανδάλων, της διαφθοράς και της απαξίωσης του πολιτικού κόσμου, αλλά και να διαχειριστούν τα προβλήματα της κοινωνίας. Αφήνουν, έτσι, διάπλατα τα περιθώρια για κάθε λογής παιχνίδια παρασκηνίων και προσκηνίου από διάφορα οικονομικά κέντρα, τα οποία αν και μετριοτάτου επιπέδου, με τον πακτωλό χρημάτων που μοιράζουν δεξιά και αριστερά (κυριολεκτικώς) φιλοδοξούν (!) να μετατραπούν σε παράγοντες των εξελίξεων στην Ελλάδα.

Εμείς πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορούν εν μια νυκτί να μετατραπούν σε όνειρα θερινής νυκτός. Εάν όχι, τότε απλά θα γίνουν οι εφιάλτες των Καραμανλή-Παπανδρέου, αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς. Αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση. Που δεν υπάρχει κι αυτό είναι το βασικό πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας. Και σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα την Αριστερά, ας μην ξεχνάει αυτό που έλεγε ένας προπάτοράς της, ο Φρίντριχ Ένγκελς. Ότι «το εκλογικό δικαίωμα είναι δείκτης ωριμότητας της εργατικής τάξης. Κάτι περισσότερο δεν είναι, ούτε και θα είναι ποτέ μέσα στο σημερινό κράτος». Η εργατική τάξη πήγε βέβαια, στο μεταξύ, στον Παράδεισο, αλλά το τσιτάτο ισχύει και για την σημερινή κοινωνία. Όσο θα παραμένει υποχείριο της τηλεόρασης και του ρουσφετιού δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτα. Ας φροντίσουν λοιπόν, εκείνα τα κόμματα που μιλούν εξ΄ ονόματός της να παρέμβουν ώστε η κοινωνία να μην καταλήξει να ψηφίζει εκείνους που θα την κοροϊδεύουν για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια και θα εκτελούν τα συμβόλαια που θα’ χουν υπογράψει με την διαπλοκή 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymos avatar
  anonymos 16/07/2008 07:51:57

  Κάποιος το ξεκίνησε και έκτοτε το λάθος επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα και βγάζει μάτι. Το εξ (πρόθεση) δεν χρειάζεται απόστροφο.

  (Ορθογραφικό σχόλιο με αγάπη)

 2. sovokai avatar
  sovokai 16/07/2008 09:02:12

  Από τότε που η πολιτική εγινε δουλειά για τους επιτήδειους και χόμπυ για τους τίμιους ...δεν γίνεται τίποτα.Αναρωτιέμαι πόσοι από τους συγγραφείς εδώ νοιάζουν με μένα,εγκλωβισμένοι σε τοιχους χωρίς κοινωνική πια υπόσταση,φευγάτοι για τους πολλούς, ιδιόρυθμοι για αλλους, με λυμένο πιθανόν το οικονομικό πρόβλημα και διογκωμένο αισθημα μελαγχολίας για όσα συνέβησαν χωρίς να τα πάρουμε τότε χαμπάρι και τώρα που περασαμε τα μισά και πάμε πρός το τέλος μοιάζουμε με κοίνα τα σκυλιά που γαβγίζουν στο καραβάνι που ξεκίνησε για αλλού.

 3. Nεολαίος avatar
  Nεολαίος 16/07/2008 09:31:01

  Είναι αστείο να περιμένεις από τους Καραμανλή-Παπανδρέου κάθαρση. Αυτοί είναι βουτηγμένοι στο σύστημα μέχρι το λαιμό. Μου θυμίζεις κάτι αυλοκόλακες που τα ρίχνουν όλα στους κακούς υπουργούς του Βασιλιά, που δεν φταίει ποτέ. Θέλει το καλό αλλά δεν τον αφήνουν.

 4. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 16/07/2008 09:37:53

  Οσο η εργατικη ταξη κρατα στον σβερκο της ολους αυτους τους αυτοκλητους σωτηρες και αποστηρωμενους νταβαδες δεν εχει καμια τυχη. Τυχη εχουν και θα εχουν οι νταβαδες για παρτη τους.
  Για την ταμπακιερα δεν μιλαει κανεις. Απλα την αναφερουν. Ωσπου να βρουν τον εαυτο τους τα κομματα ( εδω γελαμε και ρουφαμε μια απο το Βυζογαλο ) ο λαος τηα εχει βρει εαν υπαρχει μετα θανατον ζωη.

  καλημερα

  ΠΠ

 5. isnogood avatar
  isnogood 16/07/2008 10:22:53

  Πριν απο λίγα χρόνια, μιλώντας με έναν εξέχοντα παλιό πολιτικό της χώρας μας, άκουσα απο το στόμα του την παρακάτω κουβέντα: στον καιρό τον δικό μας, κουμάντο έκαναν οι πολιτικοί. Ο πρωθυπουργός έφτιαχνε τους νόμους, όριζε τους κανόνες και ο οικονομικός παράγοντας ακολουθούσε. Σήμερα δυστυχώς οι ρόλοι έχουν αναστραφεί. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν δεν στρώσουν τον κώλο τους κάτω οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων για να αλλάξουν την κατάσταση, φοβάμαι οτι το ντόπιο οικονομικό παράγοντα, εύκολα, θα τον αντικαταστήσει ο ΞΕΝΟΣ και τότε τα πράγματα θα γίνουν μη αναστρέψιμα...

  Είπατε κάτι;

 6. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 16/07/2008 13:26:34

  Όταν ο Μητσοτάκης έδινε τις άδειες στα ιδιωτικά κανάλια νόμιζε αφελώς ότι θα τον στηρίζουν...την πάτησε άγρια .Στο χέρι Καραμανλή-Παπανδρέου είναι να βάλουν μια τάξη και κανόνες στην τηλεοπτική δικτατορία.ΤΩΡΑ, αύριο θα είναι αργά.

 7. nas avatar
  nas 16/07/2008 14:46:44

  Αγαπητέ Factor, αυτή είναι μιά προοδευτική ανάλυση απο αυτές που διαβάζαμε παλιά, και που προσεγγίζει απο αριστερά το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, τα τελευταία χρόνια.
  Το ερώτημα είναι γιατί, για ποιούς λόγους, τα αριστερά κόμματα, δηλαδή οι ηγετικές ομάδες τους δεν επιθυμούν να "σύρουν" την κοινωνία σε προοδευτικές επιλογές, γιατί δεν καταθέτουν μιά πρόταση εξουσίας, την οποία θα μπορεί να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω λοιπόν, πως τα κόμματα της αριστεράς "Αφήνουν, διάπλατα τα περιθώρια για κάθε λογής παιχνίδια παρασκηνίων και προσκηνίου από διάφορα οικονομικά κέντρα, τα οποία αν και μετριοτάτου επιπέδου, με τον πακτωλό χρημάτων που μοιράζουν δεξιά και αριστερά (κυριολεκτικώς) φιλοδοξούν (!) να μετατραπούν σε παράγοντες των εξελίξεων στην Ελλάδα".
  Αυτή η καλογερίστικη εμμονή και του ΚΚΕ -να μην συνεργάζεται με κανένα, ειδικά μετά την πατάτα του '89- αλλά και του ΣΥΝ, με το ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει καμιά χαραμάδα ελπίδας για τους εργαζόμενους, για τους νεόπτωχους έλληνες που καθημερινά πληθύνονται... Ο λαός, που σήμερα περισσότερο από ποτέ δοκιμάζεται όχι μόνον οικονομικά, αλλά σε κάθε τομέα της ζωής του, δεν αντιλαμβάνεται για ποιούς λόγους θα πρέπει πρώτα να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και μετά να δούν τι θα κάνουν οι ηγεσίες της αριστεράς... Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρξαν προοδευτικά σχήματα, αλλού επιτυχημένα, αλλού όχι. Μόνο εδώ, ίσως και σε κανα δυό ακόμα χώρες η αριστερά παραμένει κλεισμένη στο... "κούγκι" της, χωρίς καν να αποφασίσει να ανατιναχθεί μπας και γίνει "φωτεινό μονοπάτι" για τους υπόλοιπους που θα μείνουν για να συνεχίσουν τον αγώνα...
  Υ.Γ. κάπου διάβασα την Κυριακή (ΠΑΡΟΝ;) πως η κυρίαρχη τάση του ΣΥΝ, πήρε απόφαση να ελέγχει ποιός πάει σε ποιό κανάλι και τι θα πεί! Σωστό; θα ήθελα, αν έχεις όρεξη, την άποψή σου.

 8. Νικόλας avatar
  Νικόλας 16/07/2008 15:22:22

  Δηλαδή υπάρχει τελικά εργατική τάξη!!!
  Θα ήθελα να ήξερα τι έχει πει ο Ένγκελς για την εργατική τάξη άλλων χωρών γιατί αλλιώς δεν μπορώ να έχω σφαιρική εικόνα. Έχει πει τίποτε για τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς, τους Αγγλοσάξονες ή μίλαγε πάντα για Έλληνες και Γερμανούς.
  Είναι παράδοξο να μπαίνει το ζήτημα, έστω και άτσαλα, σε ταξικό επίπεδο ενώ έχουμε φάει (από τα άρθρα σε κάποιο βαθμό αλλά κυρίως) από τα σχόλια του μπλογκ κάτι τόνους πατριωτισμού και πολλή χολή για την αριστερά.
  Πως να το κάνουμε δηλαδή είτε προσεγγίζουμε τα πράγματα ταξικά είτε εθνικά.

 9. nas avatar
  nas 16/07/2008 15:55:40

  Ας μείνει λοιπόν στο απυρόβλητο... (και στην προστατευμένη κομματική εξουσία της κριτικής όλων των άλλων)...

 10. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 16/07/2008 17:56:54

  τι να κάνω στη Φλώρινα? Σβήνονται οι παπαριές Σαμαρά-Μητσοτάκη?ΟΧΙ δεν θα πάρω...

 11. Theodore avatar
  Theodore 16/07/2008 21:46:49

  Εγω θα ελεγα, οτι εχουμε το προβλημα κοτας-αυγου.
  Οι πολιτες αυτης της χωρας, εχουν διαφθαρει, μεχρι τα μπουνια και ετσι, δεν αντιδρουν πια, οταν βλεπουν καραμπινατα σκανδαλα.
  Οταν κλεβεις κι εσυ, εστω και ελαχιστα, πως μπορεις να φωναξεις, κατω οι κλεφτες;
  Τα δαση, δεν καιγονται ετσι, αν δεν το ζηταει η πελατεια.Η πολιτικη, απλως συγκατανευει,(με το αζημιωτο βεβαια).

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/07/2008 00:55:56

  @Theodore: δεν είναι έτσι, φίλε. Δεν έχουμε διαφθαρεί όλοι. Το πρόβλημα είναι ότι οι μη διεφθαρμένοι δεν έχουν πού να πάνε να αγωνισθούν, να απλαίψουν, να διεκδικήσουν: το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, η ΝΔ ξεφτιλήστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπατριωτικός, το ΚΚΕ ψευδεπίγραφο και ο ΛΑΟΣ για τα πανηγύρια.

 13. koinos_nous avatar
  koinos_nous 17/07/2008 08:05:33

  Συμφωνώ με το νηπιογέροντα.Και δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα το οποίο να δώσει ελπίδα.Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν 50-100 άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κάτι για τον τόπο και φτιάχνουν έναν πολιτικό φορέα.Μπορούν να κάνουν κάτι;Με τι χρήματα θα κάνουν γραφεία οργάνωση προβολή;Σε ποια ΜΜΕ θα πρέπει να δηλώσουν υποταγή προκειμένου να προβληθούν;Με τι χρήματα θα κινούνται;Θα πρέπει όλοι να είναι οικονομικά αποκατεστημένοι (να έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην)για να μπορούν να ασχολούνται με τα κοινά και να μην περιμένουν να ζήσουν από τα κοινά;Οταν ο Λαμπράκης τάσπασε με τον ΓΑΠ μετά την επανεκλογή είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει στο 18% τώρα βέβαια το μαζεύουν για να μην ξευτιλιστούν στις εκλογές όποτε γίνουν και βγεί ποσοστό γύρω στο 10.Πώς θα μπορούσε ένας νέος αφθαρτος πολιτικός φορέας να πετύχει σε ένα στημένο παιχνίδι με στημένους κανόνες;Επειδή το site αυτό θεωρώ ότι είναι από τα λίγα σοβαρά που υπάρχουν και το επίπεδο των άρθρων-σχολίων αρκετά υψηλό θα ήθελα τη άποψη του factorx και να γίνει μια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.

 14. dora avatar
  dora 17/07/2008 23:43:21

  πολυ δυνατο κειμενο η πορεια ειναι ξεφρενη και εμεις μεσα

 15. george avatar
  george 19/07/2008 19:50:14

  ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΩΣ "ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΤΙΚΗ"? ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ? ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ-ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΜΕ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ...ΑΝ ΚΥΡΙΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΚΚΕ , ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ,ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ,ΑΝ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΤΗΤΑ ΤΟΥ ,ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΠΩΣ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ?ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ? ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΤΙΚΩ ΚΚΕ...ΤΟ ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ,ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.