#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2013 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος, όχι άλλον ΜητσοτάκηΣε μια παλιά ταινία του 1984 με τίτλο: «Ghostbusters», μια ομάδα κυνηγών φαντασμάτων έχει βγει στο σεργιάνι και τα εγκλωβίζει σε μια ειδική μηχανή. Μακάρι να ήταν αληθινό και να μην ήταν ένα απλό σενάριο. Διότι αν είχαμε ένα τέτοιο μηχάνημα ίσως να είχαμε γλιτώσει από τα φαντάσματα τύπου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ξαναβγήκαν και κάνουν παρεμβάσεις.

Μια τέτοια έκανε και ο Επίτιμος και με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά"εξαπολύει… μύδρους στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Ζητάει μάλιστα αναθεώρηση του Συντάγματος και τονίζει χαρακτηριστικά: «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;»

Η κοινωνία βράζει, λέει ο κ. Μητσοτάκης και οι Έλληνες απαιτούν δικαιοσύνη προτείνοντας η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να «καθίσει» και υπουργούς στο εδώλιο και ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με κάθε Έλληνα πολίτη.

Κι εμείς μαζί σου Επίτιμε. Δικαιοσύνη ζητάμε, να καταργηθεί η ντροπή της Μεταπολίτευσης, ο νόμος που προστατεύει τους πολιτικούς. Όμως, εμείς κ. Επίτιμε, όπως και εκατομμύρια Έλληνες έχουμε κάθε δικαίωμα να το ζητάμε. Εσείς από πού κι ως που;

Ένα από τα φαντάσματα της Μεταπολίτευσης που στοίχειωσαν την Ελλάδα και την οδήγησαν μέχρι εδώ, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του, γνωστή και ως Αγία Οικογένεια. Ομοίως και η άλλη Αγία Οικογένεια των Παπανδρέου. Κι όμως, αντί να κάτσουν στ’ αυγά τους, αντί να απολαμβάνουν τα πλούτη που έβγαλαν με τον… ιδρώτα τους, κάνουν και πολιτικές παρεμβάσεις.

Μα είναι δυνατόν; Αν υπάρχει κάποιος που ευνοήθηκε από τον προστατευτικό για τους πολιτικούς νόμο είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του. Το άκρον άωτον της διαπλοκής στην Ελλάδα, ένας άνθρωπος που υπηρέτησε πιστά μια σκοτεινή περίοδο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, πριν και μετά τη Μεταπολίτευση. Ο Εφιάλτης και «μετρ» των πολιτικών παιχνιδιών, ο πολιτικός που θα «πουλούσε και τη μάνα του» προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, ζητά τώρα να δικαστούν οι επίορκοι βουλευτές; Μα αν έχει αναδρομική ισχύ η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών τότε θα γέμιζαν οι φυλακές με ...Μητσοτακικούς και Παπανδρεϊκούς. Είπαμε, να σεβαστούμε τα χρόνια του, την εμπειρία του και τη σοφία του. Αλλά όχι και να μας προκαλεί το Τοτέμ της Μεταπολίτευσης.

Απορώ πως τους ανέχεται ο Σαμαράς. Να διασώσει τη Ντόρα και να την επαναφέρει στο κόμμα εντάξει. Το ανεχθήκαμε για να σωθεί η παράταξη και η χώρα και να παραμείνει στο Ευρώ. Έκανε τον Κυριάκο υπουργό (υπουργάρα μάλιστα) και είπαμε ας το καταπιούμε κι αυτό το ποτήρι. Ποιοί είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε την προσπάθεια για ενότητα. Αλλά πάει πολύ να μας υποχρεώνουν να ακούμε και τον… Βίτο Μητσοτάκη να μας κάνει κήρυγμα, να βάζει τη «στολή» του πολιτικά αξιοπρεπή και να ζητά δικαιοσύνη. Δεν αντέχεται η Αγία Οικογένεια να εμφανίζεται ως ο τιμητής των πάντων. Ο Μητσοτάκης να ζητά φυλακίσεις, η Ντόρα να τα βάζει με τον Σαμαρά και να το παίζει αντιμνημονιακή και ο Κυριάκος να «πουλάει» προφίλ μεταρρυθμιστή.  Τι έμεινε δηλαδή; Να έρθει και ο Κώστας Μπακογιάννης από το Καρπενήσι να γίνει δήμαρχος της Αθήνας.

Κύριε Σαμαρά πάρε βούρδουλα και σκουπόξυλο. Νομίζαμε ότι γλιτώσαμε από την οικογενειοκρατία και τα πολιτικά τζάκια που «βρέξει χιονίσει» έχουν μόνιμη θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας όταν ψήφισε τον κ. Σαμαρά αντί για την Ντόρα το έκανε επειδή είχε σιχαθεί τους Μητσοτάκηδες και όλες τις οικογένειες που μας έχουν «σβερκωθεί» εδώ και 60 χρόνια. Φτάνει πια, λοιπόν, με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ας έρθει ένας Ghostbuster να μας γλιτώσει…

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Theo1 avatar
  Theo1 09/11/2013 17:55:43

  Εσύ φίλε ψάλτη είπες ''.. ας το καταπιούμε κι αυτό...''.
  Σε πάρα πολλούς άλλους δεν κατεβαίνει με τίποτα.
  Και στο μπλέντερ να το βάλεις πάλι τίποτα σε λέω!!!
  Όσο μάλιστα βλέπω το γυαλισμένο μάτι του μικρού και το σαρδόνιο χαμόγελο της εξερευνήτριας, τόσο πιο πολύ ανακατεύομαι.

 2. Ιδεολόγος τρομοκράτης ( μή εγκληματίας) avatar
  Ιδεολόγος τρομοκράτης ( μή εγκληματίας) 09/11/2013 18:10:37

  Λίγο σκληρός, αλλά σωστός

 3. Παναγιωτης avatar
  Παναγιωτης 09/11/2013 18:15:37

  Χχαχαχαχα είστε Σαμαρικοί κάργα εδώ στο antinews

  • factorx avatar
   factorx @ Παναγιωτης 09/11/2013 20:29:59

   Πως το κατάλαβες; Γάτα είσαι

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/11/2013 18:15:58

  Ὄχι Αριστερέ Ψάλτη!
  Τόν Κυριάκο τόν ἀνεχτήκαμε,τό Γέρο Μητσοτάκη τόν ἀνεχόμαστε,ἴσα πού φτάνει ἡ φωνή του ἀπό τόν Ἄδη,ἐκείνη ἡ Ντόρα ὅμως δέν ἀνέχεται μέ τίποτα!
  Κι ἄν φτάσει καί στά χρόνια τόν πατέρα της...

 5. Wolf avatar
  Wolf 09/11/2013 18:18:47

  ρε σεις, τι φωτο είναι αυτή ...σκιάζομαι!!!

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 09/11/2013 19:07:19

  Κι όμως η μόνη κυβέρνηση που είπε την αλήθεια και προσπάθησε να κάνει κάτι ήταν αυτή του Μητσοτάκη. Ηταν ο μόνος πρωθυπουργός που δεν δημαγώγησε.

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 09/11/2013 22:31:18

   Πράγματι, δεν δημαγώγησε. Ο Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που προέβλεψε τον κίνδυνο του δημόσιου χρέους και του ασφαλιστικού και προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει. Δυστυχώς, την εποχή εκείνη το ''σύστημα'' ήταν ακόμη αλεργικό'' σε ο,τιδήποτε, που σήμερα θεωρούμε εθνική αναγκαιότητα. Ήταν ο πρώτος που ομίλησε για λιγότερο κράτος για το οποίο σήμερα πασχίζουμε. Ο κ. Μητσοτάκης ατύχησε πολλαπλώς (εκλογικό σύστημα: 48% με 151 βουλευτές, ΜΜΕ και πολιτικό σύστημα εναντίον του, εκ των έσω αμφισβήτηση και ''δολιοφθορά'') Είμαι σίγουρος ότι έχει δικαιωθεί προς πείσμα ορισμένων. Και επιτέλους, νομίζω ότι ο Κώστας Μητσοτάκης αξίζει το σεβασμό μας.

 7. Μάριος Τσαμπάς avatar
  Μάριος Τσαμπάς 09/11/2013 19:44:43

  Δηλαδή, η παράταξη ανέχτηκε τη Ντόρα και τον Κυριάκο, εξανίσταται στον Μητσοτάκη ενώ βεβαίως χαίρεται για το Βενιζέλο, το Χρυσοχοΐδη, τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα και την Καϊλή σε Δημόσιο Οργανισμό ε;

  Και βέβαια- επειδή ΔΕΝ ξεχνάμε - έκανε πανηγύρι η παράταξη με τη Ρεπούση στην συγκυβέρνηση!!!!!

  Σας αναγνωρίζω ότι αφουγκράζεστε το λαϊκό και παραταξιακό αίσθημα στο ακέραιο!!!!

 8. factorx avatar
  factorx 09/11/2013 20:28:22

  Για όλους όσους γράφεις εχουμε γράψει δεκάδες κομμάτια - ασε λοιπόν το μητσοτακικό παραμυθάκι

  • Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
   Δημήτριος ο Μυροβλύτης @ factorx 09/11/2013 20:52:58

   Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα.....

   Αν η κατάσταση είναι κρίσιμη, ας πιέζατε εσείς τον Βενιζέλο να αποδεχτεί τις επιλογές του πρώτου κόμματος και όχι το αντίστροφο.

 9. factorx avatar
  factorx 09/11/2013 20:28:52

  Χα χα χα

 10. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 09/11/2013 20:51:05

  Καλά απορώ με το Μητσοτάκη: Οταν σε 10-15 χρόνια γίνει πάλι πρωθυπουργός (εσύ που γελάς ,κάτσε να δείς τι θα πάθεις αυριο βγαίνοντας απ'το σπίτι!) δε θα θέλει να προστατεύονται οι υπουργοί του?

 11. factorx avatar
  factorx 09/11/2013 21:10:54

  Καλά, ακόμα νομίζεις ο Μπένι κυβερνά;

 12. occultist avatar
  occultist 09/11/2013 21:25:00

  ''''Να διασώσει τη Ντόρα και να την επαναφέρει στο κόμμα εντάξει. Το ανεχθήκαμε για να σωθεί η παράταξη και η χώρα και να παραμείνει στο Ευρώ''''
  Είσαι σίγουρος για την παραπάνω πρόταση;; Δηλαδή το ποσοστό 1,8% της Ντόρας έδωσε την πλειοψηφία στην Ν.Δ και στήριξε το Ευρώ;;;; Γιατί εγώ πιστεύω οτι ήταν απαίτηση του Βερολίνου για να παραμείνει πολιτικά ζωντανή η Γερμανοαμερικανή υπάλληλος.

 13. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 09/11/2013 21:30:27

  Εξ ευωνύμων κύριε συνάδελφε
  απλά ζωγράφισες ...κανονικός εξάψαλμος...
  Ν΄ αγιάσει το στόμα σου!!!
  Ευλόγησον!!

 14. DI.KO avatar
  DI.KO 09/11/2013 21:44:31

  Στη δεκαετία του εξήντα ο Μητσοτάκης είχε χαρακτηριστεί ως ο "αρχιερέας του ρουσφετιού"..... και ας μην αρχίσουμε να συζητάμε για αποστασίες και άλλα... π.χ. για τα αρχαία που είχε στην κατοικία του στη Κρήτη, που αναγκάστηκε τελικά να τα παραχωρήσει σε μουσείο.
  Μπουχτίσαμε από τις άγιες και μη οικογένειες των πολιτικών που κατέστρεψαν την Ελλάδα.
  Αλλά φταίμε και εμείς!!!

 15. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 09/11/2013 22:30:58

  Ο άνθρωπος προσπαθεί να πει δικάστε με....... και εγώ έχω μερίδιο στην καταστροφή της χώρας.

 16. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 10/11/2013 07:52:13

  Εγω λεω οτι ο Μητσοτακης ηταν Αρχηγος της Δεξιας σε μια περιοδο ...οπως σημερα.Οταν δηλαδη ολα και ολοι ηταν εναντιον του.Κοντευαν τα φαρμακεια να βγαλουν εμβολιο για τον ιο της Δεξιας και αυτος απλως υπερασπιστηκε της πολιτικης και των επιλογων του.
  Το ιδιο συμβαινει σημερα με Αρχηγο τον Σαμαρα.Η διαφορα ειναι οτι ευτυχως αυτος θα αντεξει και θα νικησει

  • ntek avatar
   ntek @ Μεγαλες στιγμες 10/11/2013 12:33:00

   απο το στομα σου και στου θεου τ'αυτι

 17. Κωστας Τ avatar
  Κωστας Τ 10/11/2013 09:05:25

  Μην το πολυμελετάτε γιατί θα έχουμε παρενέργειες.......Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχει δύο ψήφους στην Κ.Ο. της ΝΔ και η εκδίκηση είναι πιάτο που σερβίρεται κρύο.......Ανατριχιαστική η φωτογραφία..........

 18. vasmokkas avatar
  vasmokkas 10/11/2013 09:57:47

  Εδώ ο κόσμος χάνεται κι'εμείς το ίδιο παραμύθι. Φαγωμάρα μια ζωή. Δεν μας άξιζε ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Κώστας ο Καραμανλής. Μ' αυτά που γράφετε προσφέρετε πολύ κακές υπηρεσίες στον Σαμαρά.

 19. Harry the Great avatar
  Harry the Great 11/11/2013 21:03:11

  Πόσο συμφωνώ με τον vasmokkas.... Πόσο συμφωνώ... Και μεσένα Αριστόδημε, καίτοι ομιλείς εις ώτα μη ακουόντων....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.