#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2013 21:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος πια με τους εργατοπατέρες!Πύρινες ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης για την πρόθεσή της να περιορίσει τις μικρές διαδηλώσεις κάτω των 200 ατόμων, εξέδωσαν οι κατ' επάγγελμα επαναστάτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.

Για χώρα που μπαίνει στο γύψο, για φίμωση της ελεύθερης γνώμης και άλλα τέτοια, αναφερόταν στις ανακοινώσεις ενώ οι συνδικαλιστοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΗ με πρωτεργάτη τον Γ. Παναγόπουλο είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

“Ο νόμος και η τάξη δεν επιβάλλονται με διατάγματα...δεν αποδεχόμαστε έκτακτη νομοθεσία που θα περιορίζει ατομικά, συλλογικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα” είπε ο Γιάννης Παναγόπουλος. Για περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και φίμωση της ελεύθερης έκφρασης του φρονήματος κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Κι όλα αυτά γιατί για ακόμη μια φορά τέθηκε το ζήτημα των διαδηλώσεων που διαλύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Τι είπε ο άτυχος Δένδιας που έπεσε στα νύχια των επαγγελματιών προστατών της εργατιάς; Ότι χρειάζεται περιορισμός σε διαδηλώσεις που έχουν συμμετοχή κάτω από 200 άτομα.

Ουσιαστικά να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που όταν η πορεία είναι μικρότερη από... μια σκόρπια διαδήλωση του Ζίγδη, όπως λέγαμε παλιότερα, να διαδηλώνουν στο πεζοδρόμιο ή στην άκρη του δρόμου σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Έτσι, θα κινούνται ομαλά τα αυτοκίνητα, δε θα διαλύονται τα πάντα και φυσικά θα είναι ομαλή και η εμπορική κίνηση.

Γιατί να διαλύεται το κέντρο της πόλης και να χάνουν το μεροκάματό τους χιλιάδες επιχειρήσεις; Θα τους πληρώσει τα διαφυγόντα κέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ; Ειδικά το ΠΑΜΕ που πήγαινε με 50 άτομα και έκλεινε τα λιμάνια για να μη βγαίνουν οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια;

Τι δεν καταλαβαίνουν δηλαδή; Δεν αντιλαμβάνονται την ελευθερία του άλλου και το δικαίωμά του να κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς να τον μπλοκάρουν 40 και 50 άτομα;

Κανείς δεν μπλοκάρει τις διαδηλώσεις των πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όταν είναι μεγάλες οι συγκεντρώσεις να κλείνει το κέντρο, αλλά όταν είναι 100 άτομα γιατί πρέπει να καταστρέφονται τα πάντα;

Μέσα στο 2012 έγιναν 800 διαδηλώσεις με κάτω από 200 άτομα συμμετοχή. Ρώτησαν όλοι αυτοί την τεράστια ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις αλλά και τα «νεύρα» χιλιάδων οδηγών που εγκλωβίστηκαν; Έλεος πια με τους εργατοπατέρες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 28/05/2013 21:44:18

  Στην Αμερική όταν παίρνουν άδεια για συγκέντρωση διαμαρτυρίας , πάει η αστυνομία και τραβάει μια κίτρινη γραμμή. Ετυχα σε μια τέτοια συγκέντρωση και έξω από την κίτρινη γραμμή δεν έβγαινε ούτε πόδι. Εδώ οι κάθε πικραμένοι μαζεύονται 50 άτομα κάθονται στο οδόστρωμα της Σταδίου και να πάνε να πνιγούν όλοι. Αν κλείνουν ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Ο Παναγόπουλος συνεχίζει να παίρνει πάνω από 100,000 ευρώ το χρόνο ; Για να ξέρουμε ποιοι κόπτονται για το μπάχαλο.

 2. mara M. avatar
  mara M. 28/05/2013 22:57:22

  Οι συναθροίσεις άνω των δύο επιτρέπονται; ή ......

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ mara M. 29/05/2013 10:11:00

   δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις ή δεν θελεις να καταλαβεις ; ποιος ειπε οτι δεν επιτρεπονται ;

 3. tpe avatar
  tpe 28/05/2013 23:41:26

  Θα ρωτήσω, όντας ΜΗ σχετικός. Καλά, το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν ορίζει λεπτομέρειες για τη διαδήλωση; Δεν ορίζει πως πρέπει να υπάρχει άδεια από την αστυνομία; Σε αυτή την άδεια, δεν ορίζεται ο τόπος, η διαδρομή κλπ; Τι το θέλουμε τον καινούργιο νόμο;

  Αν αυτά που γράφω όντος ισχύουν, τότε μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Δένδιας κι όλοι οι πολιτικοί. Αν ισχύουν, τότε τι τους εμποδίζει να εφαρμόσουν τον ρημάδι το νόμο;;;

  • euagelos avatar
   euagelos @ tpe 29/05/2013 07:39:54

   Τους εμποδίζει η πυγμή, η βαθιά αφοσίωση στην εργατική τάξη και το αγωνιστικό σθένος των αρχισυνδικαλιστών.

 4. Eva avatar
  Eva 29/05/2013 09:06:50

  Αναφέρετε τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.
  Επίσης τα νεύρα των οδηγών που εγκλωβίζονται.
  Υπάρχουν και κάποιοι ταλαίπωροι που δεν έχουν ούτε επιχείρηση, ούτε ΙΧ και πάνε με τα πόδια.

 5. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 29/05/2013 09:18:01

  Η υποκρισία σε αυτή τη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

  Οι ίδιοι που υπερασπίζονται τον ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό νόμο που φιμώνει και απαγορεύει στους Έλληνες πολίτες να εκφράζουν τις απόψεις τους (ακόμα και μέσω διαδικτύου) για την υπεράσπιση της πατρίδας τους από τους λαθροεισβολεις , υπέρμαχοι της ελευθερίας 100 ανθρώπων όχι απλά να διαδηλώνουν που δεν τους το απαγορεύει κανείς , αλλά υπέρμαχοι στο να παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα.

 6. Αλέξ avatar
  Αλέξ 29/05/2013 14:49:21

  Ο κος. Παναγόπουλος φαίνεται ότι θα είναι πρόσωπο κλειδί, στην διαδικασία μετάβασης στην νέα εποχή... ένας νέος "λαϊκός ήρωας" γεννιέται, ένας νέος μύθος των μελλοντικών βιβλίων της πολιτικής ιστορίας μας!

 7. Nik avatar
  Nik 29/05/2013 19:32:43

  Αντε ρε! Με κάθε δήλωση γίνονται όλο και περισσότερο ρεντίκολα. Γύψο και τρίχες, επειδή οι 50 νοματαίοι θα είναι σε μια λωρίδα.

 8. δημης avatar
  δημης 30/05/2013 00:27:23

  ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ..ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΤΥΠΑΤΕ";;;;;
  -Διορισμένο..με ΜΕΣΟ ΝΔ .......
  -Εντάχθηκε στον Προοδευτικό -σκεπτόμενο -με ολίγη από αντεξουσιαστικό Χώρο ...ΠΑΣΟΚ....
  -Εκεί αφού "μπουσούλησε "...έκανε τα πρώτα του βήματα σαν ...Συνδικαλιστής και μέσα στο ΠΑΣΟΚ σαν ..Τροτσκιστής (πηγαινε να μιμηθεί τα πρώτα βήματα του ΙΔΡΥΤΗ...)
  -Διαφραφή από το "χώρο " και ενασχόληση με ρεύματα ...βαθύτερα ..Σοσιαλιστικά...
  -Κουμπαρία με ..Πολυζωγόπουλο...χρυσή μιάς και μετά την επανάκαμψη στο χώρο ...του δόθηκε το ...."δαχτυλίδι"...
  Ένα πουκάμισο αδειανό....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.