Έλεος πια με τις διαρροές και τις προφητείες του Καραμανλή
11/09/2014 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος πια με τις διαρροές και τις προφητείες του Καραμανλή

Αν όντως ο Καραμανλής της Ραφήνας άφησε μέσω κύκλων του διαρροές για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου έκανε ένα τρομακτικό λάθος

Κατ' αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο οφείλουν να γνωρίζουν, αλλά και να στηρίζουν, όλοι οι Νεοδημοκράτες. Άλλο ο Καραμανλισμός κι άλλο ο Κώστας Καραμανλής.

Άλλο η προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, στην ομαλότητα μετά τη Χούντα, στην ευρωπαϊκή της προοπτική κι άλλο ο ανιψιός που λόγω ονόματος και για κανέναν άλλο λόγο, κυβέρνησε τη χώρα επί μια πενταετία με τα γνωστά αποτελέσματα και για τη χώρα και για το κόμμα που παρέλαβε κληρονομικώ δικαίωμα.

Και όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται πάντα στη ΝΔ σχετικά με τον Καραμανλισμό κάνει πολύ κακό αφού όλοι αίφνης ταυτίζουν τα όσα πρέσβευε ο ιδρυτής της παράταξης με τον πρώην πρωθυπουργό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε «ιερή αγελάδα» της Δεξιάς οποιαδήποτε φράση η οποία περιλαμβάνει και τη λέξη «καραμανλισμός».

Μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα από την "Καθημερινή" ότι ο πρώην πρωθυπουργός, έκανε πάλι διαρροή μέσω κύκλων του πάντα, διότι ο ίδιος έχει πάθει αφωνία από τη στιγμή που είδε τον Γιωργάκη πρωθυπουργό με 44%. Φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Καραμανλής ότι η εκκρεμότητα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην αναζήτηση λύση για το χρέος και ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φέρνοντας τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πιο σύντομα, ακόμη και εντός του Νοεμβρίου, όταν δηλαδή θα είναι σαφή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την τρόικα και θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα για το ζήτημα του χρέους.

Ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρει η Καθημερινή, μοιάζει να πιστεύει -κάτι που φέρεται να είπε και στον κ. Σαμαρά σε κοινωνική εκδήλωση όπου βρέθηκαν προ εβδομάδων- ότι η παράταση των σεναρίων μόνον διαλυτικά λειτουργεί τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις συμμαχίες που μπορεί να οικοδομήσει επί του θέματος.

Σύμφωνα με «κύκλους» που πρόσκεινται στον κ. Καραμανλή, ο ίδιος δεν φέρεται να ενδιαφέρεται για το αξίωμα.

Όπως δηλαδή αντιλαμβανόμαστε, ο κ. Καραμανλής ζητά από τον κ. Σαμαρά να κάνει το ίδιο λάθος, να ακολουθήσει την ίδια συνταγή καταστροφής για τη ΝΔ και κυρίως για την πατρίδα. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καραμανλής, αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα το καλοκαίρι του 2009, όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατία, για να επανεκλέξει στη συνέχεια τον Κάρολο Παπούλια.

Τότε βεβαίως ο κ. Καραμανλής επέλεξε τη φυγή από την εξουσία δίνοντας τη ΝΔ και κυρίως την χώρα βορά στο αδηφάγο ΠΑΣΟΚ. Και όλοι ζήσαμε τα υπέροχα χρόνια του Γ. Παπανδρέου. Ο τότε πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, προφανώς βλέποντας ότι έρχεται η οικονομική θύελλα. Του την είχαν επισημάνει προ πολλού οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και του είχαν πει ότι πλησιάζει το ΔΝΤ. Αλλά ο κ. Καραμανλής επέλεξε τη φυγομαχία. Μόνο ο Σαμαράς διαφώνησε τότε ανοικτά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αλλά θα πρέπει να πούμε και το άλλο: Πολλές φορές τα εγκλήματα σε βάρος της ΝΔ και της πατρίδας που έκαναν οι κυβερνήσεις Καραμανλή της περιόδου 2004-2009 καλύπτονται από τα άλλα πασοκικά εγκλήματα. Όμως κάποτε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για όσα έγιναν τότε. Και κυρίως για το έγκλημα της απογραφής του ελληνικού χρέους από τον Γ. Αλογοσκούφη που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τα μνημόνια αφού εκτίναξε στα ύψη το έλλειμμα και έβαλε την Ελλάδα στο μικροσκόπιο.

Είναι άλλης ώρας ο απολογισμός της β' φάσης του... Καραμανλισμού, τώρα έχει νόημα να πούμε για τα τρέχοντα. Αν όντως ο κ. Καραμανλής της Ραφήνας άφησε μέσω κύκλων του διαρροές για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου έκανε ένα τρομακτικό λάθος. Θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αβεβαιότητας και χάους και θα φέρει πιο κοντά τον Τσίπρα στην εξουσία. Στην πιο δύσκολη φάση της κυβέρνησης, με τα όποια λάθη και τις γκάφες αλλά και με μια κρίσιμη διαπραγμάτευση μπροστά δεν πας σε εκλογές. Δεν οδηγείς τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου τίποτε δεν θα λειτουργεί και όλοι θα περιμένουν τις κάλπες. Και αφαιρείς το δικαίωμα και την πρωτοβουλία των κινήσεων από τον Σαμαρά να βρει τους 180 βουλευτές και να συνεχίσει να κυβερνά για άλλα δύο χρόνια. Όχι γιατί είναι καλή κυβέρνηση, αυτό θα το κρίνει ο λαός. Αλλά γιατί το Σύνταγμα προβλέπει κάλπες κάθε 4 χρόνια και γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε θέλει εκλογές και περιπέτειες. Τόσο απλά κύριοι που κάνετε τις διαρροές και μιλάτε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού.

Και κάτι τελευταίο. Η κίνηση αυτή που διέρρευσε μέσω της... συντηρητικής εφημερίδας που είχε πάντα αγαστή σχέση με την οικογένεια Καραμανλή, είναι πισώπλατη μαχαιριά στον Σαμαρά ο οποίος φέρθηκε πάντα με το γάντι στον κ. Καραμανλή. Τον στήριξε όταν τον έβριζαν οι Πασόκοι, δεν πήγε ποτέ κόντρα μαζί του επειδή πίστευε στην ενότητα της παράταξης και από την άλλη βόλεψε μια σειρά από Καραμανλικούς βουλευτές. Άλλους τους έκανε βουλευτές, άλλους μεγαλοστελέχη στον κρατικό μηχανισμό. Δεν θα πρέπει να έχει παράπονο ο κ. Καραμανλής. Γιατί λοιπόν τέτοια αχαριστία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/09/2014 16:46:48

  "Το Σύνταγμα προβλέπει κάλπες κάθε 4 χρόνια". Επιτέλους το εμπεδώσαμε. Καιρός ήταν. Να και κάτι καλό που βγάζει η κρίση. Θυμάστε τι έκανε ο τρισμέγιστος το 2007, εν μέσω πυρκαιών; Έρριξε μπόλικη βενζίνη στα πουρνάρια, οι πρόωρες εκλογές 2007 της πυρκαιάς. Και φούλ διορισμοί. Και φούλ αυξήσεις στους υψηλόμισθους. Και φούλ μειώσεις φόρων. Και φούλ επιδοτούμενα "γεωργικά μηχανήματα" ( τύπου SUV)... Έτσι δουλεύεται η τρόμπα.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Uncle Stgm 11/09/2014 18:16:29

   .Ως αριστερός που ψηφίζεις Τσίπρα, όπως μας ομολόγησες, φίλε θείο, πολύ καλά τα λες στη ΝΔ είτε του Καραμανλή είτε του Σαμαρά. Ετσι στηρίζουν αυτοί την μεγαλοαστική τάξη με τα SUV και τα κόττερα δουλεύοντας την τρόμπα. Εχεις απόλυτο δίκιο...

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Uncle Stgm 11/09/2014 18:44:16

   "Το Σύνταγμα προβλέπει κάλπες κάθε 4 χρόνια. Επιτέλους το εμπεδώσαμε. Καιρός ήταν.Να και κάτι καλό που βγάζει η κρίση.'' Σαν να μην μας τα λέτε όμως και τόσο καλά. Η ερμηνεία του Συντάγματος, δεν μπορεί να γίνεται… α λα καρτ. Σαφώς και προϋποθέτει η ανά τετραετία προσφυγή στις κάλπες, την πιστή εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος από πλευράς του πρωτεύσαντα, ο οποίος κέρδισε την ψήφο των πολιτών για να εφαρμόσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ τα υποσχόμενα για τα οποία δημοσίως δεσμεύθηκε και για τα οποία και ΜΟΝΟΝ του δίδεται η τετραετής πίστωση χρόνου, ώστε να προλάβει να τα υλοποιήσει. Αυτονόητο είναι για νοήμονες, μη υποκριτές, διαθέτοντες τον κοινό νού, οτι εάν παραβιασθεί μέρος αυτής της συμφωνίας μεταξύ πολιτών και ασκούντων την εξουσία, ούτε και η τετραετής εξουσιοδότηση είναι λογικό να παραμένει ...ακλόνητη και απρόσβλητη. Με το έτσι θέλω πίστωση χρόνου προς υλοποίηση κατά βούλησιν επιλογών, στερούμενων κοινωνικής προσυπογραφής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υφίσταται στις Δημοκρατίες.

   • Φίλτατος Αγαπητός avatar
    Φίλτατος Αγαπητός @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 11/09/2014 19:01:33

    Υποσχέσεις που δόθηκαν ήταν αναγκαιότητα του παρελθόντος. Εκείνες που δεν τηρούνται, αναγκαιότητα του παρόντος. Ένα παρόν το οποίο εκτός των άλλων διαμορφώθηκε έτσι από το εκλογικό σώμα, ώστε να συγκυβερνά ο πρωθυπουργός μαζί με τον Βενιζέλο. Μην ξεχνάμε επίσης οτι ειδικά μέχρι και μόλις πριν ένα χρόνο, οι συνθήκες άλλαζαν από μέρα σε μέρα σαν κινούμενη άμμος. Ποιό πρόγραμμα να εφαρμόσει κανείς έτσι; Και εν πάση περιπτώσει αυτή η επιταγή του Συντάγματος δεν μπορεί να ισχύει α λα κάρτ. Αν ίσχυε για όλους, θα έπρεπε να είχαν πέσει κυβερνήσεις και κυβερνήσεις εξ’ αυτού του λόγου πράγμα που ποτέ δεν έγινε και δεν θα ξεκινήσει να γίνεται κατ' εξαίρεση από τώρα που συμβαίνει ο κακός χαμός στην οικονομία και την διεθνή γεωπολιτική πραγματικότητα.

    • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
     ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Φίλτατος Αγαπητός 11/09/2014 19:40:50

     Ωραία, όσοι λοιπόν σαν εσάς κινούνται στη ζωή τους στρεψόδικα, ευκαιριακά, βολικά υποτασσόμενοι σε άκρως συμφέρουσες ''αναγκαιότητες'', μιλούν την ίδια γλώσσα και ας τα ...βρούνε μεταξύ τους. Κανένα πρόβλημα. Οισοφοί ''είπα ξείπα'' ταιριάζουν μια χαρά με τους ανάλογου διαμετρήματος ''πιστούς'' ,''ραγιάδες'', ''χειροκροτητές''. Κανείς δεν είπε κανείς οτι είμαστε όοοολοι ίδιοι, ούτε και πως αξίζουν σε όλους μας οι ίδιες σκάρτες συμπεριφορές. Δίκιο έχετε. Ας εισπράξει πλέον έκαστος, αυτό που το προσωπικό του ήθος επιβάλλει.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 11/09/2014 19:51:05

    Θεωρητικά έχετε δίκιο. Πότε, που είδατε όμως "πιστή εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος από πλευράς του πρωτεύσαντα, εφαρμογή των υποσχόμενων κτλ". Πότε στην Ελλάδα; Πότε και που στον κόσμο; Η τετραετία δίνει επαρκή χρόνο για να κριθεί μια Βουλή (Βουλή εκλέγουμε άμεσα, κυβερνήσεις έμμεσα) ως προς την ικανότητά της να δίνει επαρκή και λειτουργική κυβερνησιμότητα, με βάση τους συσχετισμούς δύναμης μέσα της. Να το πω απλά: Άν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν πια, άς κάνουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή τη Βουλή. Στην πλευρά του Κυρίαρχου, δηλαδή των πολιτων ως όλου, τα παλιά ταμπού έπεσαν. Διακυβέρνηση στην κρίση χρειάζεται, δηλαδή διαχείριση μιας βαρειάς ήττας. Τα φώτη και τα σκότη και οι εκλογές με δίλημμα τεκίλα ή ουισκυ, είναι περισνά ξινα σταφύλια. Αυτό το κομματικό σύστημα τελειωσε, μαζί και το λειτουργικό του πλαίσιο.

    • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
     ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Uncle Stgm 11/09/2014 20:35:06

     Aγαπητέ θείο, σε όλες τις χώρες του κόσμου που το σύνταγμά τους προβλέπει π.χ. εκλογές κάθε τετραετία πάρα πολλές φορές γίνονται πρόωρες εκλογές για λόγους ασήμαντους σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα. Το Σύνταγμα λέει μεν εκλογές ανα τετραετία, λέει όμως οτι επιβάλλεται η διενέργεια πρόωωρων εκλογών για πολλούς λόγους. Π.χ. αν δεν συγκεντρωθούν 180 ψήφοι βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι Συνταγματική υποχρέωση του Πρωθυπουργού να κάνει προωρες εκλογές διότι αυτό επιβάλλει το καλό της Πατρίδος και η ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Κάθε πολιτική κομπίνα αποφυγής των πρόωρων ώστε να μην μείνουν άνεργοι οι κυβερνώντες όπως ομολόγησε και η κυρία Αννα Καραμανλή είναι ποινικά κολάσιμη και αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές επειδή το θέλει ο Τσίπρας, αλλά επειδή και εάν, δεν θα συγκεντρωθούν 180 ψήφοι για τον Πρόεδρο. Αν συγκεντρωθούν οι 180, κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Το να λέμε οτι ακόμα κι αν δεν βρεθούν οι 180 δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές επειδή φοβούνται μην χάσουν κάποιοι τα ύποπτα συμφέροντά τους , είναι συνενοχή με αυτά τα συμφέροντα. Αυτά λέει και εννοεί το σύνταγμα.

     • CHRIS avatar
      CHRIS @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 11/09/2014 21:05:53

      Προσυπογράφω. Εφαρμογή του Συντάγματος α λα καρτ δεν μπορεί να υπάρξει. Οι πρόωρες εκλογές είναι στον πυρήνα του συντάγματος. Όπως και η αρχή της δεδηλωμένης.

    • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
     ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Uncle Stgm 11/09/2014 20:49:15

     ...Το οτι δεν το είδα ποτέ στην Ελλάδα (για τον κόσμο δεν με απασχολεί), είναι σαν να μου λέτε, οτι οφείλω να συμβιβαστώ με το βολικό άλλοθι του οτι ''ο άντρας άντρας είναι και θα κάνει τα... δικά του'' που λέγανε παλιά οι γιαγιάδες. Εγώ πάλι έχω μάθει στη ζωή μου το δρόμο της απόλυτης εντιμότητας και αν υπάρξω ένοχη και παραβάτης, δε θα γυρεύω και τα ρέστα, παραπέμποντας στο ''ους ο Θεός συνέζευξεν....''. Όταν είσαι ασυνεπής, παραμυθατζής κι όταν συμπεριφέρεσαι πολιτικάνικα, δεν επικαλείσαι την ...ιερότητα του υπέρτατου Νόμου για να κρυφτείς από αυτούς που προδίδεις. Παίρνεις τίμια κι αντρίκεια τις ευθύνες σου. Είπες άλλα, κάνεις άλλα, οk, δώσε μας άμεσα λοιπόν την ευκαιρία να σου πούμε συνέχισε έστω κι έτσι, σ΄εμπιστευόμαστε, ή σήκω και φύγε και παράτα μας, μας υποχρέωσες. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός και η ντομπροσύνη. Τα λοιπά, περισσεύουν.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 11/09/2014 20:57:28

      Με το δικό σας "μας υποχρέωσες", πάει και η συνέχεια που τραγούδαγε ένας παλιός και μακαρίτης πια, γείτονάς σας, "...μα δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες".

     • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
      ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Crevettes à la provençale 11/09/2014 21:47:48

      :-) Χαριτωμένο το ρεφρενάκι, περιεκτικόν νοήματος.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/09/2014 17:39:53

  Προφανώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τις δικές του κινήσεις που έδωσε την ευκαιρία στον Παπανδρέου να λέει ότι δραπέτευσε για να αποφύγει τις ευθύνες του. Αυτό βασικά είναι το μόνο παπανδρεικό επιχείρημα για όσα έκανε.ΔΕΝ πρέπει να γίνει και συριζαίικο. Η κυβέρνηση πρέπει να πάει μέχρι τέρμα : Μάρτιος 2015 υποψήφιος κάποιος που να είναι αρεστός στην αριστερά ,τρεις ψηφοφορίες.Πρέπει να μην υπάρχει καμμιά αμφιβολία στο λαό ότι τις εκλογές και άρα την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν την έχει ο Τσίπρας. Και μετά εάν στείλει την Ελλάδα στο γκρεμό να σβύσει μαζί και το καρκίνωμα της ελληνικής αριστεράς.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ ψυχραιμια 11/09/2014 18:32:15

   Πολύ καλά προγραμματίζεις την πορεία της κυβέρνησης φίλε Ψυχραιμία. Κι αν τολμήσει ο Σαμαράς να σε αγνοήσει, μπορείς κι εσύ να του ρίξεις ένα μπερντάχι!... Και γιατί το Μάρτιο του 2015? Αφού η θητεία του Προέδρου μπορεί να παραταθεί ως τον Ιούνιο του 2015 όταν συντρέχουν Εθνικοί λόγοι, όπως η μείωση του χρέους. Εξ άλλου γιατί να συμβιβαστούμε με κάποιον φιλώντας κατ..... ποδιές της αριστεράς προτείνοντας κάποιον δικόν της, και να μην προτείνουμε π.χ. έναν δικό μας μεγάλο ανεξάρτητο επιστήμονα ή στρατηγό, αφού στην τρίτη ψηφοφορία βγαίνει και με 151ψήφους?

   • ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ avatar
    ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 12/09/2014 08:12:15

    Φίλε μου δεν τα ξέρεις καλά. Στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι (3/5). Στις 2 πρώτες 200 ψήφοι (2/3).

    • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
     ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 12/09/2014 20:53:29

     Eντάξει, δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά υποθέτω οτι με κάποια ΠΝΠ ή με παραπομπή στο θερινό τμήμα, όπως έγινε με τη ΔΕΗ, θα μπορούσε ίσως ο Σαμαράς να τους την "φέρει" και να βγάλει Πρόεδρο με 151. Εχει "περάσει" πολύ πιο κατασρεπτικούς και αντισυνταγματικούς νόμους. Αλλος ένας δεν έχει πια σημασία...

  • ΚΙΤ avatar
   ΚΙΤ @ ψυχραιμια 13/09/2014 00:48:51

   @ψυχραιμια 25/7/14 έγραψες: "Ο Καραμανλής μόλις πήρε τα στοιχεία από τον Προβόπουλο προκήρυξε εκλογές και δήλωσε ότι δεν είναι αναγκαία η λιτότητα.Δεν βλέπω τι άλλο μπορούσε να κάνει.Το ότι ο ΓΑΠ ήταν βαλτός ή ανεύθυνος και το πήγε εκεί που το πήγε δεν σημαίνει ότι ο Καραμανλής μπορούσε να κάνει κάτι άλλο." Όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές του 2009 υποστήριζες (τότε) οτι κακώς τις προκήρυξε; Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε πρόκειται για αντίφαση. Παρακαλώ για το σχόλιο σου 'Οσον αφορά το σημερινο σου σχόλιο το προσυπογράφω και ελπίζω να εισακουσθείς και στο Μαξίμου.

 3. ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
  ΑΧΙΛΛΕΥΣ 11/09/2014 18:21:59

  Kάπως βιαστικά καταδικαστικό είναι αυτό το σχόλιο φίλε Φάκτωρ. Επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις δαρροές ο Καραμανλής? Διότι μέχρι σήμερα έχει διαψεύσει ΟΛΕΣ τις διαρροές που θα μπορούσαν να θίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Οι συντηρητικές εφημερίδες άλλωστε που είχαν κάποτε αγαστές σχέσεις με το "δοβλέτι", όπως γράφετε σε άλλο σχόλιό σας, τώρα πάνε με τον Τσίπρα. Αρα η "διαρροή" μπορεί να είναι και σκόπιμη, υπέρ του Τσίπρα και όχι κατά του Σαμαρά απαραιτήτως...

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 11/09/2014 19:07:59

  Ακριβέστατη η παρατήρηση ότι ο Καραμανλής (φέρεται να) προτρέπει τον Σαμαρά να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο ίδιος. Αν ο Καραμανλής είχε "πέσει μαχόμενος" τον Μάρτιο του 2010 με αφορμή την προεδρική εκλογή, ούτε το 44-33 θα είχαν βγάλει οι κάλπες, αλλά και μπορεί να αντιμετώπιζε το ΠΑΣΟΚ με αξιώσεις (μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πολύ μποροστά στις δημοσκοπήσεις και η διαφορά ήταν εν γένει αντιμετωπίσιμη). Νομίζω όμως ότι είναι λάθος να ρίχνουμε ευθύνες για την κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι λάθος όχι "επικοινωνιακό", αλλά λάθος πραγματικό, λάθος επί της ουσίας. Για να έχουμε καλό ρώτημα: Ποιος ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ποτέ σε κυβέρνηση Καραμανλή ότι "πλησιάζει το ΔΝΤ";;; Αυτό είναι πρωτάκουστο! Κανένας ποτέ δεν γνωρίζω να έχει ισχυρισθεί κάτι τέτοιο (ας με διαψεύσει όποιος έχει ένα στοιχείο, μια παραπομπή για κάτι τέτοιο). Το μόνο που υπενόησε σαφώς ο Καραμανλής στην προεκλογική του εκστρατεία ήταν ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα σταθεροποίησης της δημοσιονομικής κατάστασης - είχε μιλήσει ανοικτά, ας πούμε, για πάγωμα μισθών. Γενικά, την κατάσταση χειριζόταν πιστεύω αρκετά καλά στην κρίση η κυβέρνηση και είχε πάρει για αυτό επαίνους και είχαν μιμηθεί πρωτοβουλίες της Ελλάδας. Ειδικά η αντιμετώπιση του τραπεζικού συστήματος ήταν ιδανική - η Ελλάδα κέρδιζε καταθέσεις και εμπιστοσύνη, όσο όλοι οι υπόλοιποι έχαναν. Και δημοσιονομικά ήταν σε καλούτσικη διαχείριση η κατάσταση και επ' ουδενί δεν θα έφτανε το έλλειμμα του 2009 εκεί που έφτασε αν είχε συνεχίσει ο Καραμανλής. Κατά τη γνώμη μου, το έγκλημα Καραμανλή είναι ότι σηκώθηκε και έφυγε επειδή κάποιοι του το ζήτησαν. Η "δουλίτσα" δηλαδή που ανέλαβε να κάνει ο ΓΑΠ στην Ελλάδα έπρεπε να γίνει, ώστε να σωθεί το δολάριο από την κρίση της Lehman Brothers. Αυτοί βέβαια που "έπεισαν" τον Καραμανλή να φύγει δεν είναι βέβαιο ότι του είπαν και για ποιο λόγο έπρεπε να φύγει, πάντως κατά τη γνώμη μου είναι βέβαιο ότι του είπαν "άσε τώρα τον Παπανδρέου να κυβερνήσει, διότι εσύ δεν μας κάνεις και μη μιλάς ό,τι και να κάνει". Αυτό είναι φανερό όχι μόνον από τον τρόπο που έφυγε, όσο κυρίως από τον τρόπο που πολιτεύθηκε στις συκοφαντίες του ΓΑΠ έναντι της κυβέρνησής του (οι οποίες έχουν απαντηθεί αναλυτικότατα χωρίς ποτέ να ανταπαντήσουν απολύτως τίποτε οι άνθρωποι του ΓΑΠ), καθώς και από τη συνεχή σιωπή του "Βούδα της Ραφήνας" στη συνέχεια. Εμμέσως δηλαδή ο Καραμανλής είναι συνένοχος του ΓΑΠ για το Μνημόνιο, με τις πράξεις του αυτές. Αλλά όχι με την προηγουμενη διαχείρισή του. Μην τρελαθούμε. Ναι, φταίει για την απογραφή του 2004, αλλά μόνον για αυτή και όχι για το τι ακολούθησε το 2009-2010. Δεν θα υιοθετήσουμε τώρα τα παραμυθάκια του ΓΑΠ για να απαντήσουμε στις άθλιες (όντως) μεθοδεύσεις Καραμανλή, αν αληθεύει η "διαρροή".

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Διογένης 11/09/2014 20:02:55

   « «Νομίζω ότι είναι καθήκον της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. Δεν είναι πλέον δυνατό να συνεχίσουν να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα όπως μέχρι τώρα. Για να μπορέσετε να προστατεύσετε τα συμφέροντα των μελλοντικών γενεών, πρέπει να διορθώσετε τα δημόσια οικονομικά σας. Καλούμε την Ελλάδα να πάρει μέτρα.... Πιστεύω ότι υπάρχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα να εξυγιάνει περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά της. Το γεγονός ότι η χώρα σας μπήκε υπό επιτήρηση δύο φορές μέσα σε πέντε χρόνια, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα χρειάζεται κι άλλες ενέργειες» προσθέτει και υπογραμμίζει: «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα φθάσει στην πτώχευση. Όμως, τα μέτρα που θα εφαρμόσει πρέπει να είναι πολύ σκληρά». (Ζαν Κλωντ Γιουνκερ, τότε πρόεδρος του Eurogroup, 22 Μαρ. 2009) Πότε και γιατί μπήκε υπό επιτήρηση, το ξεχάσαμε; 2ο Μαρ. 2009, δύο μέρες πριν, ο τοτε ΥΠΟΙΚ Παπαθανάσης και οι οικονομικοί ακέφαλοι-εγκέφαλοι στο υπουργείο του, αποφάσισαν ότι η χώρα χρειάζεται χοντρό δανεικό 8 μήνες μετά τη σκασμένη Lehman, και εξαπέλυσε το ομόλογο jumbo, 23 δισ, ...τριετές παρακαλώ. Άν αυτό δεν ήταν προαναγγελία κανονιοβολισμού, τότε πως αλλοιώς προαναγγέλεται μια βαρειά κανονιά;

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Uncle Stgm 11/09/2014 23:59:44

    αυτό ήταν το σωστό σχεδιο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καλυψουν τις αναγκες δανεισμού για το 2009, αγνωστο τι συνθήκες θα επικρατούσαν στην συνέχεια Το ταίμινγκ εξαιρετικό 2 βδομάδες μετά το απόλυτο bottom στις αγορές (9Μαίου)

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ rally monkey 12/09/2014 12:48:17

     Σοβαρολογούμε, με τριετές ομόλογο, 23 δις; Έχετε δεί ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο μια σοβαρή υγιής επιχείρηση, και μάλιστα σε καιρό αναστάτωσης στις αγορές; Μόνον σκιτζήδες του ΧΑΑ και hedge funds...

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Uncle Stgm 12/09/2014 13:14:09

      Αν δεν ήταν "σοβαρό" τότε γιατί καλύφθηκε; Γιατί οι διεθνείς επενδυτές έδωσαν τα ωραία τους λεφτά; Μήπως δεν καλύφθηκε και απέτυχε; Μα τότε θα είχαμε μπει σε Μνημόνιο πολύ νωρίτερα. Αν η κίνηση ήταν πρωτοφανής και, παρόλα αυτά, πέτυχε, τότε αυτό είναι τεράστιος έπαινος για την τότε κυβέρνηση. Διότι, ξέρετε, όσοι επενδύουν σε κρατικά ομόλογα έχουν και εκατοντάδες αναλυτές από πίσω να αναλύουν για την κάθε χώρα. Που προφανώς δεν διέγνωσαν τότε κάποιον κίνδυνο. Δεν είχαν υπολογίσει, βέβαια, τον αστάθμητο παράγοντα ΓΑΠ...

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ Uncle Stgm 13/09/2014 00:56:38

      Θείο αντιλαμβανεσαι να υποθέσω πως η Ελλάδα ήταν αυτη που "ξεφορτώνε" ρίσκο - και η αγορά αυτή που το "απορροφούσε".. γιατί τα παραδείγματα με τους "σκιιτζήδες" και τα χετζφαν δεν φαίνονται σχετικά και με μπέρδεψες πολύ χοντρικά μια βραχυπρόθεσμη εκδοση μπορει να είναι μεγαλύτερη απο ο'τι πχ εκδοση 10ετους - το 23 "τσιμπάει" ελαφρώς ως μέγεθος για 3ετία (Ελλάδα είσαι δεν είσαι US Treasury) πλην όμως είναι πριν την Ευροκρίση και (αν και δεν θυμαμαι το συγκεκριμένο) προφανώς η εκδοση υπερκαλυφθηκε γιατι οι αγορές ανοιγαν στην ουσία για πρωτη φορά μετα το παγωμα που ακουληθησε τη χρεωκοπία της Λήμαν. επαναλαμβάνω πως το επιτελείο είχε σχέδιο και επιγνωση της καταστασης απ'οτι φαίνεται και το εκτελούσε σωστά

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Uncle Stgm 12/09/2014 09:56:15

    Όπως είπα και σε άλλο σχόλιο σε άλλο άρθρο, σας συγχωρώ για την κοπτοραπτική με την οποία διαστρεβλώνεται το σχόλιο, μόνο και μόνο για το λόγο ότι δεν την κάνατε εσείς, αλλά το in.gr που είναι και η πηγή σας. Βέβαια, θα περίμενα κι εσείς να αναζητήσετε την πηγή των "δηλώσεων" Γιούνκερ, που δεν ήταν δηλώσεις, αλλά συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 22 Μαρτίου 2009: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=28265 Και ιδού και ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα περί "πτώχευσης" όπου φαίνεται ότι καθόλου δεν ήταν ο "Γιούνκερ" που έθεσε το θέμα σε "δηλώσεις" του, αλλά ο δημιοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας που αναπαρήγαγε "δηλώσεις (ανωνύμων φυσικά!) 'Γερμανών' αξιωματούχων σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία": "- Τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο διάσωσης σε περίπτωση που η Ελλάδα και η Ιρλανδία κηρύξουν πτώχευση. Ισχύει; - Είναι θεωρητική απάντηση σε θεωρητική ερώτηση, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Σε περίπτωση, όμως, που συμβεί, θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι δεν θα φθάσει στην πτώχευση. Ομως, τα μέτρα που θα εφαρμόσει πρέπει να είναι πολύ σκληρά." ΑΥΤΟ, αγαπητέ μου, είναι τελείως διαφορετικό από το "προσθέτει και υπογραμμίζει" του in.gr, με το οποίο φαίνεται το όλο κομμάτι σαν "ένα" κείμενο. Πολύ περισσότερο αφού το όλο κομμάτι παρουσιάζεται (ψευδώς!) ως "δηλώσεις" Γιούνκερ στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ενώ επρόκειτο για συνέντευξη! Πάμε στην "επιτήρηση για δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια". Ανοησίες! Και μάλιστα χονδροειδέστατες! Καταρχάς το 2009 μπήκαν σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης σε "επιτήρηση", διότι σχεδόν όλες περασαν το όριο του 3% που προέβλεπε η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Άρα, η δεύτερη σχεδόν "δεν πιάνεται", διότι ήταν αυτή που οφειλόταν στην διεθνή κρίση. Η πρώτη ήταν το 2004 με την περίφημη "απογραφή" Αλογοσκούφη (πραγματική ανοησία της κυβέρνησης Καραμανλή και όχι ψεύτικη, σαν τις δήθεν ευθύνες της για τη πρόκληση της κρίσης). Άρα, η μεν δεύτερη οφειλόταν σε εξωγενείς παράγοντες (διεθνής κρίση), η δε πρώτη σε ανοησία (απογραφή). Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία της εποχής. Μου κάνει εντύπωση που δεν παραπέμπετε το άρθρο Σημίτη για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και παραπέμπετε τις δηλώσεις Γιούνκερ. Ίσως να το κάνετε βέβαια, διότι το άρθρο Σημίτη γράφτηκε σε τόσο ανύποπτο χρόνο (Δεκέμβριος 2008) ή μάλλον ύποπτο χρόνο (Γρηγορόπουλος), που ήταν ακριβώς ύποπτο. Ενώ τώρα οι "δηλώσεις Γιούνκερ" που δεν ήταν καν δηλώσεις, αλλά σχολιασμών "δηλώσεων (ανωνύμων) Γερμανών αξιωματουχων" μετά από ερώτηση δημοσιογράφου έγιναν σε χρόνο κατά τον οποίο είχε ανεβεί το σπρεντ της Ελλάδας και η ανησυχία από τη διεθνή κρίση προκαλούσε τον καθένα να μπορεί να σκεφθεί ο,τιδήποτε. Εντελώς διαφορετικό ήταν το διεθνές κλίμα τον Οκτώβριο του 2009. Τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Στην μεν Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή μέσα από μια υποδειγματική διαχερίση της κρίσης είχε καταφέρει να περιορίσει έως εξαφανίσει το πρόβλημα που πήγε να δημιουργηθεί τον Μάρτιο του 2009, ενώ και διεθνώς το πράγμα είχε καταλαγιάσει. Περιττό να πούμε ότι αν έμεναν ο Καραμανλής και ο Παπαθανασίου ουδέποτε θα είχαμε υπαχθεί σε Μνημόνιο και ουδέποτε θα είχαμε βιώσει όσα βιώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Διογένης 11/09/2014 20:04:39

   22 Μαρ. 2009
   Ζητά νέα σκληρά μέτρα - Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ προς την Ελλάδα για δημοσιονομική εξυγίανση http://news.in.gr/economy/article/?aid=997700

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Uncle Stgm 12/09/2014 10:53:10

    Ας βάλουμε κι εδώ παραπομπή για να μην μένει αναπάντητο τίποτα: http://www.antinews.gr/POLITIKE/eleos-pia-me-tis-diarroes-kai-tis-profiteies-tou-karamanli/#1613415

  • MCA avatar
   MCA @ Διογένης 11/09/2014 21:20:40

   Ίσως ο Καραμανλής πίστευε ότι δεν μπορούσε να τα βάλει με το συνδικαλιστικό κίνημα που ήταν ελεγχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Εάν έπαιρνε μέτρα θα μπλόκαρε το κράτος. Οπότε σου λέει πάω σε εκλογές, λέω την αλήθεια και έχω το κεφάλι μου ήσυχο και το κούτελο μου καθαρό.

 5. iconology2009 avatar
  iconology2009 11/09/2014 19:54:37

  Το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την Προεδρική εκλογή αυτή τη φορά βρίσκεται στη πλευρά της Κυβέρνησης και όχι όπως εσφαλμένα κάποιοι νομίζουν στην αντιπολίτευση. Είναι από την πλευρά της κυβέρνησης που μπορεί να έρθει η έκπληξη-ασφαλώς εννοώ τον υποψήφιο-αφού η αντιπολίτευση είναι κολλημένη στην άρνηση. Με έναν έξυπνο χειρισμό και ένα πρόσωπο που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κάποιος και φυσικά με την κατάλληλη έξυπνη επικοινωνιακή μεθόδευση, αυτός που θα βρεθεί εκτεθειμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η θεσμικά απρεπής όσο και άτοπη άρνηση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κολλημένος στο τοίχο και είναι η πλευρά της κυβέρνησης που έχει την ευελιξία. Φαντασία θέλει, έξυπνους και μελετημένους χειρισμούς με καλά χαραγμένη στρατηγική και κυκλωτικές τακτικές κινήσεις. Αυτό σημαίνει χρόνο. Για να το πω κάπως χοντρά, η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής είναι ασυγχώρητη βλακεία και παραχώρηση ολόκληρου του πολιτικού οπλοστάσιου στον εχθρό. Υ.Γ. Διάβασα πριν λίγο ότι και ο Χρυσοχοΐδης ζητά αυτή την επίσπευση. Και μόνο ότι το ζητάει αυτός ο όχι εγνωσμένης ευφυΐας και πολιτικού ενστίκτου αμελέστατος πολιτικός φτάνει για να επιβεβαιώσει την ορθότητα της άλλης άποψης.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ iconology2009 12/09/2014 10:04:10

   Πολύ ορθή και ισορροπημένη προσέγγιση. Μακάρι ο Σαμαράς να διαβάζει τέτοια σχόλια και να μην ακούει συμβούλους της κακιάς ώρας.

 6. Fotini avatar
  Fotini 11/09/2014 20:16:57

  Μέ "διαρροές" καί "σενάρια" θά ἀσχολούμαστε;;; Καί οἱ δύο πολύ ἔξυπνοι γιά νά πέσουν στήν παγῖδα ἀλαφούζου. . .

  • ΙΚΟ2014 avatar
   ΙΚΟ2014 @ Fotini 12/09/2014 07:27:02

   ...και οι άλλοι που τα παρακολουθούν, αρκετά έξυπνοι για να καταλαβαίνουν τις παγίδες και να τις παρακάμπτουν.

 7. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/09/2014 22:57:54

  θειοι και ανηψια, μαλλον ξεχνατε τι ακολουθησε μετα την δολ. του ατυχου Γρηγοροπουλου. Μαλλον ξεχνατε τα της Μαρφιν. Τις καθημερινες διαδηλωσεις, τις απεργιες, τις πυρκαγιες που μονο τυχαιες δεν ηταν. Ξεχνατε τα ΜΜΕ που εψαχναν για ανυπαρκτα σκανδαλα σε Βατοπεδια και σε αποπειρα αυτοκτονιας λογω προσωπικων προβληματων.Κια φυσικα ξεχασατε το Βετο στον Πλανηταρχη , τα του αγωγου, την συμφωνια ΑΟΖ με την Αλβανια κλπ. Η ολομετωπη επιθεση εναντιον του Κ.Κ εφερε τον for-rest GAP στην εξουσια με αποτελεσμα να μη γινει ο αγωγος, να μη ψηφιστει η ΑΟΖ στην Αλβανικη βουλη, να αρχισουν τα μνημονια κλπ. Φυσικα ξεχασαμε οτι το δημοσιο χρεος ηταν εκεινη την εποχη 340 δισ και οι ιδιωτικες καταθεσεις 290 δισ . Αν ο Κ.Κ εφταιξε σε κατι ειναι οτι δεν εστειλε στο σπιτι τους πολλους απο την ΝΔ. Οτι το σεμνα και ταπεινα δεν το ακολουθησαν πολλα στελεχη. Οτι οι νταβατζηδες αφου σηκωσαν το χρηματιστηριο συνεχιζαν να κανουν βρωμικο παιχνιδι. Οτι εδειξε μεγαλοψυχια και δεν εστειλε στην φυλακη τα λαμογια των υπερτιμολογησεων στις κρατικες προμηθειες. Ετσι λοιπον ηρθε ο ΓΑΠ και κατεστρεψε τα παντα. Φτασαμε λοιπον στην καταστροφη και απο σποντα εμφανιζεται ενας Πρωθυπουργος που δουλευει ακαταπαυστα εναντιον ολων των στρεβλων καταστασεων που δημιουργηθηκαν τα τελευταια 30-40 ετη. Στο χερι μας ειναι να παμε μπροστα η να στηριζουμε τις ελπιδες μας σε ενα νεο μαγο τυπου ΓΑΠ. Εναν μαγο που υποσχεται ολα σε ολους . Που θα μας οδηγησει σε μια εποχη που η σημερινη κατασταση θα φαινεται Παραδεισος μετα απο 2-3 ετη.

  • Τάκης Μπ. avatar
   Τάκης Μπ. @ Ρεαλιστης 12/09/2014 06:19:54

   Ρεαλιστικό το σχόλιό σας! Ίσως έπρεπε να το αφιερώσετε στους εμπαθείς, που δεν έχουν ανοσία στο όνομα Καραμανλής.

  • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
   ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Ρεαλιστης 12/09/2014 07:01:56

   Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι, αλλά το'' Οτι εδειξε μεγαλοψυχια και δεν εστειλε στην φυλακη τα λαμογια των υπερτιμολογησεων στις κρατικες προμηθειες.'', λες και επρόκειτο για χρήματα απ΄την ...προίκα του (γιατί μόνο με αυτά δικαιούται να είναι large ένας Πρωθυπουργός), καθώς και η γενική απάθεια, η έλλειψη πυγμής και η εγκληματική απουσία του στις καθημερινή διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων από ανίκανους κι επιζήμιους, δυστυχώς πολλαπλασιάζουν τις ευθύνες του. Δεν παραβλέπουμε καθόλου τα θετικά σημεία του Κ.Κ, αλλά δε φταίμε κι όλας που η αρνητική πλευρά του στη ζυγαριά της Ιστορίας, βάρυνε καταστροφικά. Η παραχώρηση της εξουσίας στον ΓΑΠ, δε συγχωρείται με κανέναν τρόπο κι επισκιάζει δυστυχώς, όλα τα άλλα.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 12/09/2014 11:09:32

    Ισως μεγαλοψυχια να μεν ειναι δοκιμος ορος. Αλλωστε δεν ειμαι και φιλολογος. :) . Οσον αφορα τα αλλα ... Γενικη απαθεια και ελλειψη πυγμης δεν δικαιολογουν τα του ΒΕΤΟ και τα του αγωγου. Μαλλον και πυγμη ειχε και απαθης δεν ηταν. Βεβαια τα ΜΜΕ εκαναν και εδω την δουλεια τους. Με πρωτοπορο τον Χ"νικολαου που εβγαλε τα περι κουρασμενου. Οσον αφορα το ΓΑΠ δεν τον εφερε ο Καραμανλης αλλα εμεις τον ψηφισαμε. Προτιμησαμε το ΄λεφτα υπαρχουν ΄απο τα ηπια μετρα που ζητησε ο Κ.Κ. Το καλο ηταν οτι η αποχωρηση του Κ.Κ εφερε εναν πρωθυπουργο που δουλευει για το καλλιτερο ακαταπαυστα . Το κακο ηταν οτι οι παθογενιες των Πολιτικων και των ψηφοφορων συνεχιζονται. Τωρα οι παθογενειες αυτες μας οδηγουν σε εναν νεο ΓΑΠ και σε μια υποσχολογια που μονο σε δειναι οδηγει.

    • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
     ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Ρεαλιστης 12/09/2014 15:09:41

     1) Το βέτο πολύτιμο, αλλά η απάθεια κι η έλλειψη πυγμής στα καθημερινά, δεν γίνεται ν΄αγνοηθεί. Ένας Ηγέτης, οφείλει να είναι πανταχού παρών, να μην επιτρέπει να κυβερνούν ανίκανοι αντ΄αυτού και κυρίως, δεν την κοπανάει ορίζοντας πριν απ΄την ώρα τους (κι ενώ βλέπει το τσουνάμι να έρχεται) εκλογές, που γνωρίζει ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ θα τις χάσει..... 2) Τα πουλημένα ΜΜΕ, έκαναν και κάνουν πάντοτε τη βρωμοδουλειά τους. Όταν όμως εσύ από τα σουβλατζίδικα, μας υπόσχεσαι επίθεση εναντίον τους κι όλοι οι Έλληνες την εύχονται ολόψυχα, είναι μαζί σου κι ας μην είναι δεξιοί, το να λουφάξεις ύστερα γιατί σε απειλούν, σε εκβιάζουν, σε ζορίζουνε, σου αφαιρεί την αίγλη και σε παραδίδει στην κακολογία, εντελώς άοπλο. 3) Τον ΓΑΠ τον ψήφισαν οι απληροφόρητοι, οι αφελείς, κι οι ανεγκέφαλοι μικροσυμφεροντολόγοι. Αυτοί δεν είναι που αναδεικνύουν πότε τον έναν και πότε τον άλλο παραμυθά, τα τελευταία 40 χρόνια; Ποιός όμως ήτανε που πέταξε ασπίδα και δόρυ, χωρίς να βγεί και να πεί έγκαιρα όλη την αλήθεια, παραμένοντας στις επάλξεις; Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρες και βαριές οι ευθύνες.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 12/09/2014 18:29:53

      Σας βρίσκω λίγο αδιάβαστη αλλά το παραβλέπω. Εχετε τόσες άλλες καλοσύνες!

     • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
      ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Crevettes à la provençale 12/09/2014 20:52:51

      :-) Η Ιστορία έχει πολλές διαφορετικές ...αναγνώσεις δε λέω, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνονται πάντα οι πρωταγωνιστές.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 13/09/2014 21:49:14

      Οπωσδήποτε.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 12/09/2014 21:54:25

      Δηλαδη το 43% ειναι απληροφορητοι, αφελεις και ανεγκεφαλοι? Δηλαδη ο ενας στους δυο? Και σημερα τι γινεται? 20% ΣΥΡΙΖΑ με το λεφτα ξαναυπαρχουν, 3-5 % ΑΝΕΛ με τους ψεκασμους , 10% ΧΑ απο εκδικητικη διαθεση . Βαλτε και μερικους που παραδοσιακα υποστηριζουν περιεργα κομματα παλι στο 43 % ειμαστε. Τι μας εγινε μαθημα? ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ

   • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
    ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 12/09/2014 11:32:14

    Λέμε πολλά και διάφορα, ενώ όλοι ξέραμε, όπως και ο ίδιος, οτι ο Κώστας Kαραμανλής είναι ενας συμπαθέστατος άνθρωπος αλλά ήταν πού λίγος για πρωθυπουργός της Ελλάδος. Το ανώτατο αξίωμα που θα μπορούσε να φτάσει χάριν κυρίως του ονόματός του, θα ήταν Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης, στην καλύτερη περίπτωση. Η φυσιολογική διαδοχή του Μητσοτάκη, ο οποίος υφάρπαξε την θέση του Κωστή Στεφανόπουλου απο την προεδρία της ΝΔ, ήταν ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ υπουργός της ΝΔ, ο Στέφανος Μάνος. Το Καραμανλέικο "θυσίασε" τον, εν γνώσει του ανεπαρκή για την Πρωθυπουργία, Κώστα Καραμανλή, για να ανακόψει την φυσιολογική πολιτική εξέλιξη του Στέφανου Μάνου, ο οποίος είναι και ο μόνος πολιτικός που θα μπορούσε να μας είχε κρατήσει εκτός κρίσεως και που σίγουρα θα έγραφε ιστορία λαμπρότερη απο του Εθνάρχη Καραμανλή στην Πρωθυπουργία της χώρας. Φυσικά ο Μάνος δεν είχε καμμία ελπίδα, ακόμα κι αν επέλεγε να συγκρουστεί με το Καραμανλέικο. Τα υπόλοιπα, είναι συνέπεια της γνωστής εκ των προτέρων ανεπάρκειας του Κώστα καραμανλή, ο οποίος έκανε αυτό το λίγο που μπορούσε. Ητοι έθεσε τα προβλήματα, εν γνώσει του οτι αδυνατεί να τα λύσει, και τουλάχιστο δεν τα αποσιώπησε με λαικισμούς όπως οι προηγούμενοι.Εθεσε εξ αρχής το ζήτημα της πλήρους επανιδρύσεως του κράτους. Το ζήτημα του ελέγχου των Νταβατζήδων των ΜΜΕ (βασικός μέτοχος) . Το ζήτημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης (Μαριέττα), το άνοιγμα και προς τη Ρωσία, κατά το παράδειγμα της Γερμανίας. Αποκάλυψε στο λαό ευθαρσώς οτι η χώρα κυβερνάται απο τους νταβατζήδες και όχι απο τους πολιτικούς, ομολογία πολύ τολμηρή απο Δεξιό πολιτικό ηγέτη. Φυσικά δεν τόλμησε να επιχειρήσει την μεγάλη σύγκρουση με το καθεστώς και να μετατραπεί σε Τσέ Γκεβάρα της Ελλάδος. Δεν είχε τα προσόντα, αλλά δεν ήταν και του χαρακτήρα και της πολιτικής του παιδείας και θέσεως κάτι τέτοιο. Ομως ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ την εξουσία στον ΓΑΠ. Τόσο αφελής δεν ήταν. Απλά τον Οκτώβριο του 2009 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. Τα PIIGS είχαν ήδη μπει στο στόχαστρο των αγορών και οι "οίκοι αξιολόγησης" είχαν αρχίσει τις υποβαθμίσεις με στόχο να βγάλουν τα PIIGS εκτός αγορών ως τον Οκτώβριο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ στο εσωτερικό τους. Αν δεν έκανε τις εκλογές τον Οκτώβριο ο Καραμανλής και τις άφηνε για το Μάρτιο που ήταν αναπόφευκτες αφου δεν είχε τους 180, όπως έλεγε και το τελεσίγραφο (λόγω εκλογής Προέδρου) του ΓΑΠ, θα έμενε άλλους 4 μήνες στην εξουσία και μετά ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ στον ΓΑΠ, με πλήρη διάλυση της ΝΔ, πιθανόν και κάτω απο το 18%. Εν τω μεταξύ, η χώρα μαζί με τα υπόλοιπα PIIGS θα ήταν εκτός αγορών!!! με τον ΓΑΠ στην αντιπολίτευση!!!, ακόμα κι αν πετύχαινε "η χαρτοπετσέτα" του Παπαθανασίου που περιείχε το ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αντιμετώπισης της κρίσης εκείνη τη στιγμή, με τα τρία δοκιμασμένα θετικώτατα μέτρα ήτοι: 1. Απο νομιμοποίηση αυθαιρέτων, 3,5 δίς. 2. Aπο απόσυρση αυτοκινήτων, 2,5 δις 3. Απο αναστολή πληρωμών φαρμακοβιομηχάνων μέχρι το Γενάρη του 2010 2,0 δις. Ητοι σύνολο 8 δις που ήταν το ομόλογο που μας έβγαλε εκτός αγορών τον Νοέμβριο του 2009. Αυτά τα 3 μέτρα δεν έλαβε ο ΓΑΠ, διότι για τα 2 πρώτα ζήτησε αναβολή 6 μηνών η Τίνα για να ενημερωθεί τί είναι αυτά, αφου ως καθηγήτρια φυσικής τα αγνοούσε παντελώς. (Οταν ενημερώθηκε, έλαβε τελικά τα μέτρα που πέτυχαν, αλλά ήταν ήδη αργά αφού είχαμε ήδη χρεωκοπήσει ουσιαστικά ). Για τους φαρμακοβιομήχανους είχε αντίρρηση ο Παπακ. αφού ετοιμαζόταν να μοιράσει το "κοινωνικό μέρισμα", πως να φανεί το κράτος μπαταχτσής και μάλιστα στους "εθνικούς προμηθευτές", όπως είναι τώρα και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει πλέον. Ακόμα λοιπόν κι αν έμενε για 4 μήνες ο Καραμανλής, η χώρα θα ήταν χρεωκοπημένη εκτός αγορών και η μονη διαφορά θα ήταν οτι αντί να είμαστε εμείς το "μαύρο γουρούνι" απο τα 5, θα ήταν η Ιρλανδία στη θέση μας και εμείς στη δική της, εντός μνημονίου φυσικά. Ο Καραμανλής έκρινε λοιπόν οτι το γάντζωμά του για 4 ακόμα μήνες στην εξουσία και η αναγκαστική παράδοσή της μετά στον ΓΑΠ, θα έκανε περισσότερη ζημιά στη χώρα, έστω κι αν παρέτεινε για 4 μήνες την έξοδο σε ανεργία των δικών του βολεμένων, απο το να κάνει εκλογές με υπόσχεση μόνο για δάκρυα και αίμα και την ελπίδα κατανόησης απο το λαό. Τα PIIGS, όπως παλαιότερα η Αργεντινή, ήταν ήδη καταδικασμένα απ' τον Ιούνιο του 2009 απο την Αυτοκρατορία του χρήματος, για να πάψουν να σκάνε οι τράπεζές της, πράγμα που πέτυχε τελικά, με το αίμα και τα δάκρυα ημών και των άλλων ομοιοπαθών "Νοτίων". Αυτό κανείς Καραμανλης ή Ολλάντ δεν μπορούσε να αποτέψει.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 12/09/2014 11:42:06

     Οι υποβαθμίσεις των οίκων ξεκίνησαν αμέσως μετά που άρχισε ο ΓΑΠ να λέει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα. Από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά. Η χώρα δεν ήταν στο στόχαστρο "των αγορών", ήταν στο στόχαστρο συγκεκριμένης διεθνούς κλίκας ανθρώπων.

     • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
      ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Διογένης 12/09/2014 13:21:01

      Kάνεις λάθος φίλε Διογένη. Οι οίκοι αξιολόγησης είχαν ήδη σταμπάρει τα PIIGS απο τον Ιούνιο του 2009. Δεν περίμεναν τον ΓΑΠ. Και κυρίως δεν υποβάθμισαν μόνο την Ελλάδα του ΓΑΠ, ούτε υποβάθμισαν όλους τους Νότιους , έτσι για ξεκάρφωμα. Ο στόχος είχε αποφασιστεί. Γι αυτό και η αντίδρση του Σαρκοζί ήδη απο το 2008 ήταν η απειλητική κοινή δήλωση με τη Μέρκελ, οτι "ΘΑ φτιάξουμε Ευρωπαικό οίκο αξιολόγησης". Ηταν κι αυτή η "δέσμευση" σαν "τα λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ. Τώρα έχουμε σοβαρό θέμα με το βιβλίο της πρώην του Ολλαντρέου. Με τους "οίκους" θα ασχολούματε? Η Ισλανδία μάλιστα είχε "χρεοκοπηθεί" ήδη απο την με την απειλή οτι αν δεν δεχτεί μνημόνιο θα την βομβαρδίσει η RAF. Kαι δεν είχαν ΓΑΠ, ούτε η Ισλανδία ούτε τα υπόλοιπα PIIGS. Oύτε και η Αργεντινή παλιότερα. Ομως η Αυτοκρατορία του χρήματος,, οι μεγάλες δηλαδή 10-15 Παγκόσμιες τράπεζες είχαν ήδη απο το 2007 τεράστιες φούσκες με τοξικά παράγωγα, κυρίως απο το φούσκωμα των τιμών των ακινήτων Παγκοσμίως.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 12/09/2014 13:35:41

      Τι είναι τα λοιπά PIIGS για να ασχοληθούν μαζί τους οι κερδοσκόποι; Ένα τίποτε. Τι είναι η Ολλανδία (όλες οι τράπεζες της είναι κρατικοποιημένες απο το 2009 αλλά με εθνικούς πόρους - επαρκούσαν); Μια κοπριά αγελάδας με τουλίπα για κερασάκι...Τι είναι η Αργεντινή; Μια συμμορία γκάουτσος. Ο ομφαλός της γής και το νέο Ελντοράντο είναι η Ελλάδα. Μόνον. Όλοι οι κερδοσκόποι του κόσμου, λειτουργώντας φυσικά ως εντολοδόχοι της ...."Νέας Τάξης", την Ελλάδα είχαν ως στόχο. Κανέναν άλλο. Γι αυτό μας έφεραν άλλωστε τον Παπαντρέα (αυτοί, όχι ο εκπασοκισμένος "υπερκινητικός" Έλλην πελάτης-ψηφοφόρος) γαι να γίνει η δουλειά. Ξέχασα. Δεν υπάρχουν πραγματικοί κερδοσκόποι. Ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός των ακρίδων είναι κατά βάθος ένα πολύ καλό πράγμα. Όλα τα κάνει η "Νέα Τάξη", γιατί μισεί τον "ομφαλό της γής". Τέτοια μυαλά έχουμε, τοιούτους έλαχεν ημίν αρχιερείς.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 12/09/2014 14:44:13

      Αυτά είναι μερική εικόνα της πραγματικότητας και ορισμένες πληροφορίες σας είναι ανακριβείς. Π.χ. η "φούσκα ακινήτων" δεν ήταν καθαυτό το πρόβλημα, αλλά το όλο πρόβλημα των subprimes, το οποίο δεν ήταν εμφανές πρόβλημα, όσο λειτουργούσε η (εσφαλμένη) παραδοσή ότι οι τιμές των ακινήτων θα ανεβαίνουν συνεχώς. Μόλις για μια χρονιά (2007) δεν ανέβηκαν, κατέστη τεχνικά αδύνατη η αναχρηματοδότηση των subprime δανείων και έσκασε όχι η φούσκα ακινήτων, αλλά η παραβίαση όλων μαζί των τραπεζικών κανόνων που συνετελέσθη με την "πατέντα" των subprimes. Το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο μεγάλο, εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν άφηνε να καταρρεύσει η too big to fail τράπεζα Lehman Brothers. Αυτό άφησε την ανθρωπότητα ξεκρέμαστη. Ξαφνικά κανένας δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν. Ακολούθησε ένα κρεσέντο χρηματοδοτήσεων σε τράπεζες και λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ (κυρίως) και πολύ λιγότερο στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ όμως δεν μπορούσαν να δανειστούν άλλα χρήματα και άρχισαν να "κόβουν χρήμα" με διάφορους κομψούς αλλά αδιαμφισβήτητους τρόπους. Αυτό ανησύχησε σφοδρά τους Κινέζους και λοιπούς μεγαλοεπενδυτές του δολαρίου, που απειλούνταν από μια απότομη απώλεια της εμπιστοσύνης στο αμερικανικό νόμισμα. Ενδιαμέσως αποδείχθηκε, βέβαια, η θεωρία της Fed ως ορθή ότι δεν θα προκληθεί πληθωρισμός διότι το χρήμα που "έκοβε" αντικαθιστούσε χρήμα που "χανόταν", όμως τότε αυτό δεν ήταν τόσο προφανές. Η ουσία είναι ότι τότε πολλοί πήγαν να στραφούν στο ευρώ. Οι Μπους/Ομπάμα, τότε, απαίτησαν από την Ευρωζώνη να κόψει κι αυτή χρήμα, για να μην πληγεί ασύμμετρα το δολάριο. Η Μέρκελ "φυσικά" αρνήθηκε, εγκλωβισμένη στα συλλογικά ψυχικά τραύματα της δεκαετίας του 1930. Και έκτοτε το δολάριο έψαχνε απεγνωσμένα, πώς θα μπορέσει να πλήξει την αυξανόμενη αξιοπιστία του ευρώ, ώστε να ενισχύσει σε σχετική βάση τη δική του αξιοπιστία ("μπορεί εμείς να κόβουμε χρήμα, αλλά αυτοί είναι ακόμη χειρότεροι διότι αύριο δεν ξέρουν καν αν θα υπάρχουν"). Αυτό βέβαια δεν μπορούσε να γίνει ανοικτά, διότι θα ήταν ομολογία πλήρους αναξιοπιστίας του δολαρίου. Έπρεπε να γίνει κεκαλυμμένα. Έγιναν πολλές κεκαλυμμένες προσπάθειες υπονόμευσης, αλλά καμία δεν πέτυχε, μέχρι που ήλθε ο ΓΑΠ... Αυτό έγινε και γι' αυτό η επίθεση συγκεκριμένα στην Ελλάδα, επειδή εδώ έτυχε να έχουμε εμείς τον ΓΑΠ. Αν ο ΓΑΠ ήταν Πορτογάλος, θα είχε ξεκινήσει από την Πορτογαλία. Αν δεν υπήρχε ΓΑΠ, θα είχαν σοβαρότατο πρόβλημα ή θα ξεκινούσαν πόλεμο με τη Ρωσία για να καταστρέψουν την Ευρώπη μια ώρα αρχύτερα.

     • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
      ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Διογένης 12/09/2014 19:51:58

      Aγαπητέ Διογένη παραδέχεσαι λοιπόν οτι η κρίση της Αυτοκρατορίας του χρήματος ηταν πραγματικώτατη και καθόλου ΣΤΗΜΕΝΗ. πολύ σωστά διευκρινίζεις οτι δεν έφταιξε μόνο η φούσκα των ακινήτων αλλά και πρωτίστως τα τοξικά παράγωγα subprimes. Kι οτι η μη κρατικοποίηση της Leehman bros απο τον Ομπάμα ήταν η θρυαλλίδα που σκόρπισε τον πανικό της κρίσης σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη. Επομένως, αυτά που λές παραπάνω : "Το ότι η κίνηση του Ντράγκι έσωσε τόσο εύκολα την Ισπανία και την Ιταλία αποδεικνύει πόσο μεγάλη μπαρούφα είναι να πιστεύει κανείς ότι η κρίση υπήρχε πραγματικά και δεν ήταν στημένη." Kαί : "το φανερώνει το Τ+10, η διαστρέβλωση των ελλειμμάτων και των κανόνων και ένα σωρό άλλα στοιχεία που φωνάζουν ότι η ελληνική κρίση ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ." είναι λάθος. Ακόμα κι αν δεχτούμε το σενάριό σου οτι "έστησαν" οι Αμερικάνοι μέσω του ΓΑΠ μια ψεύτικη Ελληνική κρίση καταστρέφοντας περισσότερο απ' ότι οι Γερμανοί το 1940-45 την Ελλάδα, όχι μόνο δεν πέτυχαν να χτυπήσουν το Ευρώ (άρα τσάμπα η καταστροφή της Ελλάδος) αλλά χάρη στις εκπληκτικές ικανότητες καθώς και εξ αιτίας της "ψυχολογίας" της πρώην κομμουνίστριας Μέρκελ, το ενίσχυσαν και το ανέβασαν στην υψηλότερη ισοτιμία της ζωής του, στο 1,40 ευρώ/δολ. Εν τω μεταξύ, όπως λες, οι Αμερικάνοι κατέστρεψαν εν μέρει και τα υπόλοιπα PIIGS και την Κύπρο, έτσι μπάς και ρίξουν λίγο το Ευρώ, αλλά σαν μεγάλοι μπουνταλάδες που είναι, απέτυχαν και πάλι κι έτσι τώρα ξεκίνησαν τον πόλεμο με τη Ρωσία εξαναγκάζοντας και τη Μέρκελ να εφαρμόσει κυρώσεις εναντίον της, έτσι ώστε να μπλέξει για τα καλά σε πόλεμο με τους Ρώσους μπας και πέσει επιτέλους το ρημάδι το ευρώ (Εννοείται χωρίς να το καταλάβει η Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι, πλην ημών εδώ στο antinews)... Δεν σου φαίνεται λίγο αφελές το σενάριό σου, με όλο το σεβασμό φίλε Διογένη?

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Διογένης 12/09/2014 23:49:31

      "Αν δεν υπήρχε ΓΑΠ, θα είχαν σοβαρότατο πρόβλημα ή θα ξεκινούσαν πόλεμο με τη Ρωσία για να καταστρέψουν την Ευρώπη μια ώρα αρχύτερα". Αμάν αυτή η εμμονή με τον "ΓΑΠ" και τον κοσμοιστορικό του ρόλο ως προβοκάτορα. Ουτε ο Μαρίνους βαν ντε Λούμπε που κατα λάθος πήγε να βάλει μπουρλότο στη Ράιχσταγκ (αλλά τελικά άλλοι το έβαλαν), να ήτανε.... ΓΑΠ και ΔΑΠ και ΔΕΗ και ΟΤΕ... Παπάντριου λέγεται ο άνθρωπος. Άντριου εντ Τζώρτζ Παπάντριου, αλυσίδα τηλεπώλησης πολιτικής είναι. Σαν το Πρόκτερ εντ Γκαμπλ. Με ανταγωνιστή την άκκη αλυσίδα, Καραμάν Αλί... Αλί και τρισαλί. Στους Έλληνες πολίτες, που ακόμη δυσκολεύονται να καταλάβουν ποιός το πνίγει το κουνέλι...

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 12/09/2014 11:46:36

     Επίσης, η Ισπανία και η Ιταλία, που ήταν ο βασικός στόχος της αυτοκρατορίας του χρήματος, άντεξαν στην επίθεση της Αυτοκρατορίας. Και εδώ αντέχει ένας Σαμαράς της τόσοδούλας Ελλάδας με χίλια μύρια εμπόδια και υπονομεύσεις τις επιθέσεις της αυτοκρατορίας του χρήματος; Δεν θα το άντεχε ο Καραμανλής υπό απείρώς καλύτερες προϋποθέσεις;

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Διογένης 12/09/2014 12:42:43

      Άντεξαν γιατί έστησε στις επάλξεις τη "χοντρή Μπέρθα" ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ (απειλή για απεριόριστη αγορά ομολόγων). Δεν χρειάστηκε κάν να κανονιοβολήσει: με την εμφάνισή της, τα επιτόκια ομολόγων στη δευτερογενή από το 7 % έπεσαν σε ιστορικό χαμηλό 2,5 %. Τίποτε δεν έκαναν οι Ιταλία και Ισπανία, το μέτρα λιτότητας που πήραν μόνες τους (χωρίς μνημόνιο) είχαν το ίδιο αποτέλεσμα με τα δικά μας: έρριχναν βενζίνη στη φωτιά του αναξιόχρεου. Μόνον η απειλή της Κεντρικής Τράπεζας ότι θα πνίξει τις κεφαλαιαγορές μέσα σε επέκταση ρευστότητας, έκανε τους κερδοσκόπους να "πάνε αλλού". Γνωστά αυτά στην οικονομική θεωρία ήδη από το 1930 (Κέυνς). Δυστυχώς εδω προτιμάμε να συζητάμε για πολιτικούρες.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Uncle Stgm 12/09/2014 13:11:45

      Η ασχετοσύνη περί τον Κέυνς φανερώνει πολλά και εξηγεί περισσότερα για τις κατά καιρούς θέσεις σας. Εν πάση περιπτώσει, να θυμίσουμε ότι λίγο μετά το Μνημόνιο η ΕΚΤ ξεκίνησε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα για να αποτρέψει το (μεγάλο) κακό της πλήρους ελληνικής κατάρρευσης. ΔΕΝ το απέτρεψε και φθάσαμε τελικά στο PSI. Το ότι η κίνηση του Ντράγκι έσωσε τόσο εύκολα την Ισπανία και την Ιταλία αποδεικνύει πόσο μεγάλη μπαρούφα είναι να πιστεύει κανείς ότι η κρίση υπήρχε πραγματικά και δεν ήταν στημένη. Αν τα θεμελιώδη των οικονμιών τους είχαν πρόβλημα, η κίνηση του Ντράγκι δεν θα έσωζε κανέναν. Αντίστοιχα και στην Ελλάδα, η μεγάλη αλλαγή από το 2012 και μετά αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως νόμιζαν οι Γερμανοί έως π.χ. και τις 25 Αυγούστου 2012 (ημερομηνία επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο). Τι άλλαξε εκείνη την ημέρα; Έγινε ξαφνικά η Ελλάδα αξιόπιστη; Ναι! Αυτό άλλαξε! Αυτό όμως δεν μπορούσε να γίνει αν τα ελληνικά θεμελιώδη δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν στοιχειωδώς την προσπάθεια του Σαμαρά. Στην πραγματικότητα, αυτό που οι "κερδοσκόποι" έκαναν εξωτερικά στην Ισπανία και στην Ιταλία έως την κίνηση του Ντράγκι, το έκανε "εσωτερικά" ο Παπανδρέου, με "εξωτερική" βοήθεια φυσικά, στην Ελλάδα από τις 5 Οκτωβρίου 2009. Όπως ακριβώς το έχει ήδη ομολογήσει ο Σαχινίδης, το έχει αποκαλύψει ο Στρος-Καν, το φανερώνει το Τ+10, η διαστρέβλωση των ελλειμμάτων και των κανόνων και ένα σωρό άλλα στοιχεία που φωνάζουν ότι η ελληνική κρίση ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά καλό για τη συμπλεγματική υπόσταση ορισμένων "Ελλήνων" που επειδή έζησαν μερικά τέρμενα στο εξωτερικό νομίζουν ότι ξαφνικά απέκτησαν καλύτερη "πχιότητα" από τους υπόλοιπους ιθαγενείς. Οπότε "πρέπει" να φταίνε όλα τα άλλα εκτός από αυτό που πραγματικά φταίει. Αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Διογένης 12/09/2014 14:25:25

      Η κίνηση του Ντράγκι έδειξε ακριβώς ότι η Ιταλία και η Ισπανία (καυ τα λοιπά "γουρουνάκια") δεν είναι χώρες οικονομικά ανεξάρτητες και κύριες της τύχης τους, με πλήρη οικονομική κυριαρχία, αλλά υποσύνολα ενός οικονομικού συνόλου. Που θα τα υπερασπιστεί, ακριβώς όταν η απειλή εναντίον των υποσυνόλων γίνεται απειλή και για το όλον. "Αν η Ρώμη (ή η Μαδρίτη) έπεφτε, θα έπεφτε όλος ο κόσμος" (της ΕΕ). Γι αυτό παρατάχθηκαν ως φόβητρο οι "λεγεώνες" με τη "χοντρή Μπέρθα". Όχι για τη Ρώμη, ούτε για την Αθήνα, αλλά για να μή πέσει η "αυτοκρατορία". Οι κερδοσκόποι μπορούσαν σε χρόνο dt να κάνουν τσιιμεντόσκονη τα τείχη της Ρωμης και πριονίδι τα "ξύλινα τείχη" της Αθήνας. Άν έμεναν μονες. Αλλά ούτε η Ιταλία ούτε η Ελλάδα είναι "Αργεντινές", δηλαδή "μεμονωμένες χώρες". "When Rome falls, then falls the world", σκέφθηκαν εκείνο τον Αύγουστο του 2012 οι αργόστροφοι πολιτικοί της ΕΕ. Και έδωσαν το ΟΚ στον αρχιλεγεωνάριο Ντράγκι να παρατάξει τις λεγεώνες. Από το Ντωβίλ των ραν ταν πλαν Μερκοζύ με το καραγκιοζίστικο PSI το φθνινόπωρο 2011 μέχρι το "we 'll do whatever it takes και θα αγοράζουμε ομόλογα σε απεριόριστη ποσότητα" της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2012, παρακολουθήσαμε μια τεράστια κωλοτούμπα στην ευρωπαική πολιτική διαχείρισης της κρίσης. Μπροστά της, οι κωλοτούμπες των εδώ Κομανέτσηδων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ή των άλλων τραγικά απροπόνητων παιδιών-λάστιχο του κομματικού μας συστήματος, μοιάζουν με επιδόσεις πρωταθλητων με αρθριτικά.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Uncle Stgm 12/09/2014 18:09:28

      Θα επαναλάβω ότι αν αυτές είναι οι αντιλήψεις/γνώσεις σας περί οικονομικών, τότε γίνονται κατανοητές οι εξωφρενικές κατά καιρούς θέσεις σας. Το χειρότερο είναι βέβαια ότι χωρίς να απαντάτε σε τίποτε από όσα λέω εγώ, πετάτε μερικές ανοησίες ως δήθεν απάντηση. Τι σημαίνει λοιπόν "ανεξάρτητες"; Από τη στιγμή που η Ιταλία είχε την αυτοπεποιθηση να γυρίσει την άλλη μέρα σε ευρώ, είναι οικονομικά ανεξάρτητη. Ακόμη περισσότερο: Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της είναι εσωτερικό. Τι θα πάθαινε η Ιταλία αν άλλαζε νόμισμα; Απολύτως τίποτε. Τα τραπεζικά κατεστημένα πίεσαν και έμεινε στο ευρώ. Η Ιταλία ήξερε να διαχειριστεί το εθνικό νόμισμα, εμείς δεν ξέραμε. Από τη στιγμή που η Ισπανία έθεσε ως όρο για να πάρει 40 δις να μην μπει σε Μνημόνιο, είναι ανεξάρτητη χώρα. Από τη στιγμή που εμείς είπαμε κατευθείαν "ναι σε όλα" δεν είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Τόσο απλά. Η ΕΚΤ με την πολιτική της έως το 2012 φούσκωνε την κρίση. Ο Ντράγκι δεν έκανε κάτι τρομερό, αυτό το απλό που έκανε αρκούσε για να αποθαρρύνει το στημένο κερδοσκοπικό παιχνίδι. Ήταν το μόνο που χρειαζόταν. Αν η Ιταλία είχε δική της Κεντρική Τράπεζα δεν βλέπω γιατί να μην μπορούσε να έχει την ίδια αντίδραση η δική της κεντρική τράπεζα. Οι "κερδοσκόποι" υπάρχουν στη φαντασία του ΓΑΠ και προφανώς και στη δική σας. Δεν είναι κάποια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων που λένε "τώρα θα κάνουμε αυτό και μετά θα κάνουμε το άλλο". Κάθε άνθρωπος που παίζει στο χρηματιστήριο είναι "κερδοσκόπος". Τι σημαίνει αυτό; Κάθε επενδυτής έχει διαφορετική συμπεριφορά, πάντοτε με σκοπό το κέρδος. Από μόνο του αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Αν δεν γνωρίζετε αυτό, τότε τι στο καλό σχολιάζετε για πράγματα που δεν γνωρίζετε; Να πάτε να κάνετε παρέα τον ΓΑΠ στην εξορία του. Η Ιταλία και η Ισπανία πιθανόν να τα έβγαζαν πέρα και μόνες τους (όπως μόνες τους τα έβγαλαν πέρα τον πολύ δύσκολο χειμώνα του 2011-2012), αλλά απλώς με την κίνηση Ντράγκι το πράγμα τελείωσε κατευθείαν. Ας μην υπερεκτιμούμε την κίνηση Ντράγκι. Δεν επρόκειτο περί αυτού ή, ορθότερα, δεν επρόκειτο κυρίως περί αυτού. Επρόκειτο περί του ότι οι χώρες αυτές ουσιαστικώς δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό/δημοσιονομικό πρόβλημα. Κι αν το χρέος της Ιταλίας είναι κάπως υψηλό, είναι στη μεγάλη του πλειονότητα εσωτερικό, το έλλειμμα σε ελέγξιμο ύψος, άρα η κατάσταση κανονικά θα έπρεπε να είναι υπό πλήρη έλεγχο. Αν δεν ήταν, ήταν επειδή στηνόταν ένα παιχνίδι. Αντιστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 η Ιταλία και όταν ήρθε ο Ντράγκι πήρε το πράγμα από εκεί που ήδη είχε αρχίσει να πηγαίνει "από μόνο του" καλύτερα. Το ότι δεν χρειάστηκε να κάνει τελικά τίποτε ο Ντράγκι, παρά μόνο να πει ότι μπορεί και να αγοράσει ομόλογα, αποδεικνύει ότι επρόκειτο περί μη προβλήματος. Περί στημένου προβλήματος. Πολλώ δε μάλλον που συμφωνήθηκε τελικά, πριν αγοράζουν ομόλογα να μπαίνουν οι χώρες σε Μνημόνιο. Δεν θα ήταν και τόσο εύκολο. Η ουσία είναι ότι ποτέ δεν το χρειάστηκαν, διότι η ιδέα και μόνον αποθάρρυνε το στήσιμο της κρίσης του ευρώ. Αν ήταν κάτι πιο ουσιαστικό, θα λυνόταν τόσο εύκολα; Δεν παίζουν κανέναν ρόλο τα θεμελιώδη μιας οικονομίας για την δημιουργία κλίματος; Μόνον λεγόμενοι "κερδοσκόποι"; Αν σκεφθεί κανείς ότι και πριν τον Ντράγκι η ΕΚΤ είχε αγοράσει κάποια ομόλογα (κυρίως ελληνικά αλλά όχι μόνον), τότε θα δει ότι καμία κωλοτούμπα δεν υπήρχε. Η σκέψη υπήρχε πάντοτε και οι Γερμανοί δεν διαφώνησαν πλήρως με την υλοποίηση τέτοιου πρότζεκτ. Απλώς η απειλή Ντράγκι συνέπεσε και με την απαρχή επίλυσης του ελληνικού προβλήματος. Μια παράμετρο που δεν είναι σε θέση να λάβει υπόψη το μυαλουδάκι σας, όπως δεν είναι σε θέση να βάλει στο σκηνικό το ότι όλες οι χώρες άρχισαν να μπαίνουν σε Μνημόνιο από την ώρα που ο ΓΑΠ "πέτυχε να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης". Παρόλο π.χ. που η Ιρλανδία αντιμετώπισε τα μεγάλα προβλήματα το 2009, το 2009 δεν τέθηκε θέμα Μνημονίου. Γιατί; Η απάντηση σε αυτό το "γιατί" είναι και όλη η ουσία αυτής της απόλυτα στημένης και τεχνητής κρίσης του ευρώ. Ενός επεισοδίου του ευρύτερου νομισματικού πολέμου δολαρίου - ευρώ.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Διογένης 12/09/2014 19:40:07

      Λογικό να διαφωνούμε αγαπητέ. Είστε φίλος του καπιταλισμού του καζινου και της ακρίδας. Λογικό να θεωρείτε μια τόσο μεγάλη κρίση "τεχνητή". Το οικονομικό σύστημα που υποστηρίζετε είναι κατά τη γνώμη σας ορθολογικό. Δεν μπορεί να έχει δομικες ή κυκλικές κρίσεις. Και οι κερδοσκόποι είναι απλοί ...συντελεστές της παραγωγής και κοινωνικοί εταίροι (κάτι σαν τον Στασινόπουλο ης Βιοχάλκο ή τον Μίλλερ της Γκάζπρομ - σε μεγαλύτερη κλίμακα) Του λόγου μου έχω την ακριβως αντίθετη γνώμη. Να σας ρωτήσω και κάτι εγκυκλοπαιδικό σχετικό: Ποιός είχε λάθος το 19301 Ο Χούβερ ("δεν υπάρχουν δομικές κρίσεις, οι αγορές ισορροπούν, μόνο φτιαχτές κρίσεις, η πολιτική φταίει"), ή ο Ρούζβελτ ("δουλειά της πολιτικής είναι να επιβάλλει πειθαρχία στις αγορές με επιβολή ωμής ισχύος");

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Uncle Stgm 13/09/2014 14:46:34

      Α, ώστε είμαι "φίλος του καπιταλισμού του καζίνου"! Εντάξει, είπαμε ένδεια επιχειρημάτων αλλά όχι και έτσι. Το ενδιαφέρον είναι ότι το συνεχίζεις παρά τις χλαπάτσες που συνεχώς τρως σε ό,τι κι αν πεις. Πάρε και την τελευταία λοιπόν: Την λεγόμενη Μαύρη Πέμπτη του 1929 αιφνιδιαστικά, συγκεκριμένες τράπεζες απαίτησαν επιστροφή "μετοχοδανείων", θα τα λέγαμε σήμερα, εντός 24 ωρών. Οι επενδυτές αναγκάσθηκαν να πουλήσουν όσο όσο για να επιστρέψουν τα δάνεια. Έτσι ξεκίνησε η μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου. Με ανάλογες μεθοδεύσεις συνεχίστηκε η πτώση και την επόμενη Δευτέρα ("Μαύρη Δευτέρα") και Τρίτη ("Μαύρη Τρίτη"). Αυτό που διακριτικά αποσιωπάται από όσους έχουν καταγράψει την κυρίαρχη αφήγηση για την ιστορία της κρίσης του 1929, είναι ότι έως το 1933 η προσφορά χρήματος στην οικονομία είχε μειωθεί κατά 1/3. Τεράστιο ποσοστό "εσωτερικής υποτίμησης" θα λέγαμε σήμερα, αλλά επίσης θα λέγαμε ότι αυτό δεν έγινε από μόνο του και κάποιος το αποφάσισε. Γιατί λοιπόν να μην πιστέψει κανείς τον Χούβερ, που όντας "μέσα" στο πρόβλημα, δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ήξερε από τον Ρούσβελτ; Το εκπληκτικότερο που διαπίστωσα είναι ότι, παρά την κυρίαρχη αφήγηση για την κρίση του 1929, διάβαζα το 2008-2009 ότι "δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος με το 1929 και θα διατηρήσουμε υψηλή την ρευστότητα στην οικονομία". Άρα, οι ιθύνοντες γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε το 1929 και τι δεν έπρεπε να ξαναγίνει τώρα. Για να σκεφθούμε όμως πώς αντιμετωπίσθηκε η κρίση στην Ελλάδα και στα λοιπά "PIIGS" από το 2010 και μετά: Στράγγισμα της ρευστότητας και "εσωτερική υποτίμηση"! Ωλαλά! Ό,τι ακριβώς έγινε και το 1929! Και ενώ το 2008-2009 όλοι φώναζαν για τη ρευστότητα! Να πω μετά ότι ήταν τυχαίο; Δεν αρκεί να είσαι "Στασινόπουλος" ή "Μίλλερ" για να οργανώσεις κάτι τέτοιο. Χρειάζονται πολύ περισσότερα. Χρειάζεται έλεγχος των κυβερνήσεων. Χρειάζεται διακριτικός έλεγχος του τύπου. Χρειάζεται μαζικός έλεγχος χρηματοπιστωτικών και εμπορικών συντελεστών. Χρειάζεται σοβαρό επιτελείο αναλυτών και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Αν αυτά δεν τα έχει η θεσμοθετημένη Αυτοκρατορία του χρήματος, ποιος τα έχει; Και πώς είναι Αυτοκρατορία; Τα εθνικά συμφέροντα π.χ. των ΗΠΑ είναι "αυτοκρατορία"; Ας γελάσω! Αν π.χ. η Αμερική υπερασπιζόταν τα εθνικά της συμφέροντα θα είχε πολύ πιο ορθολογική πολιτική. Είναι τέτοιος ο ανορθολογισμός στη διαχείριση των κρίσεων, που στο δίλημμα "βλακεία ή δόλος" η απάντηση "βλακεία" φαίνεται ήδη από μόνη της λιγότερο πιθανή, χωρίς όλες τις άλλες παραμέτρους που συνηγορούν υπέρ του "δόλου". Κατά τα άλλα, μπορείς να μέμφεσαι τον "καζινοκαπιταλισμό". Τόσα καταλαβαίνεις, τόσα λες. Το κακό είναι ότι η ψήφος όλων μετράει το ίδιο. Και ότι στην εποχή του Ίντερνετ ο καθένας παίρνει ένα πληκτρολόγιο και γράφει...

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Διογένης 13/09/2014 17:58:35

      Χούβερ λοιπόν. Σε clear text. Αυτό καταλαβαίνω. Δεν ήταν ο καπιταλαιμός. Του την είχαν στήσει liberals (αμερικανιστί - αριστεροί) συνωμότες. Άν πάλι κάνω λάθος, διορθώστε με... Γιατί το πως βλέπουμε το χθές, έχει τεράστιες συνέπειες για το σήμερα.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Uncle Stgm 15/09/2014 18:21:38

      Όχι αγαπητέ μου. Τραπεζίτες του τη στήσανε. Άνθρωποι χωρίς καμία ιδεολογία. Μόνη ιδεολογία το "γαία πυρί μειχθήτω" για το δικό τους κέρδος. Εκπληκτική πάντως συνήθειας η έλλειψη απάντησης σε όλα και η απόπειρα "ταμπελοποίησης" του συνομιλητή. Ξεμπερδεύεις χωρίς κόπο από την ανάγκη να έχεις επιχειρήματα. Δεν λέω, ξεκούραστο για σένα. Αλλά δεν παύει να είναι εξοργιστικό το θράσος της αμάθειας.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Διογένης 12/09/2014 19:46:40

      Η απειλή Ντράγκι δεν ειχε καμμια απολύτως σχέση με το του ελληνικό πρόβλημα. Στο Ελληνικό πρόβλημα η ΕΚΤ λειτούργησε εντελώς επικουρικά Η Ιταλία και η Ισπανία δεν "χωρούσαν" σε μηχανισμούς και μνημόνια. Ήταν πολύ "ογκώδεις". Μόνον η ΕΚΤ είχε το εκτόπισαμ για να ορθωσει τείχος και ισχύ πυρός για να διώξει τους απείρως περισσότερους και ισχυρότερους αοπό την Ελληννική περίπτωση κερδοσκόπους (επιμένω, αυτό γίνεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές, τζογος. Δεν πουλάει προφίλ αλουμίνιου ο Στασινοπουλος της ΕΛΒΑΛ στην Άουντι για να φτιάξει ζάντες και ελαφρά σασί)

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Uncle Stgm 13/09/2014 13:49:46

      Αυτό που αποφεύγετε να θίξετε - διότι διαψεύδει απολύτως τις θέσεις σας - είναι ότι η Ισπανία και η Ιταλία είχαν ήδη ξεπεράσει το μεγάλο ζόρι όταν έκανε ο Ντράγκι τις γνωστές δηλώσεις. Οι οποίες πήραν τόση δημοσιότητα όχι γιατί ήταν τόσο σημαντικές, αλλά για να δοθεί "κίνητρο" στην ΕΚΤ να προβεί "επιτέλους" στο Quantitive Ease που τόσο πολύ επιθυμούσε το δολάριο. Και του λόγου το αληθές: 25 Νοεμβρίου 2011 το ανώτατο ιταλικό επιτόκιο των τελευταίων ετών: 7,36%. "Ελληνικού" μεγέθους... 5 Μαρτίου 2012: 4,90%. Η κρίση δηλαδή αντιμετωπιζόταν μια χαρά και χωρίς Ντράγκι. Απλώς ο Ντράγκι επιτάχυνε αυτό που ήταν αναπόφευκτη εξέλιξη ούτως ή άλλως (το να αντέξουν δηλαδή Ισπανία και Ιταλία). Κάποια στιγμή δανείστηκε και 40 δις η Ισπανία από τον ESM χωρίς Μνημόνιο - τότε μόνον φάνηκε να κινδυνεύει προς στιγμήν η Ισπανία, αλλά φάνηκε μόνον. Αυτό ήταν όλο. Μην φαντασιώνεστε δομές εκεί που δεν υπάρχουν. Η κρίση αυτή δεν προβλέφθηκε από κανέναν. Όσοι, αδιαμφισβήτητα, την έστησαν φυσικό είναι να λένε "δεν είναι στημένη, οι δομές φταίνε". Εσείς γιατί το λέτε όταν δεν προκύπτει από πουθενά;

     • MCA avatar
      MCA @ Διογένης 12/09/2014 20:16:43

      Η διαστρέβλωση των ελλειμάτων ήταν πάγια τακτική κάθε καινούργιας κυβέρνησης για να μην προχωρήσει στις παροχές που υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά και για να δείξει βελτίωση των οικονομικών δεικτών τα επόμενα χρόνια, πάλι μέσω μαγειρεμάτων. Δυστυχώς υποεκτιμήθηκαν οι συνέπειες αυτών των ενεργειών καθώς μάλλον ο ΓΑΠ λόγο ανικανότητας δεν έλαβε υπόψη τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης. Ίσως γιατί όπως και ο Καραμανλής δεν πίστευε ότι μπορούσε να περάσει οποιαδήποτε μέτρο στην χώρα, χωρίς το κόμμα του να καταρρεύσει. Χρειαζόταν έξωθεν βοήθεια. Τους κακούς ξένους. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που πούλησε την πατρίδα του για ίδιον όφελος. Κατά την γνώμη μου όμως η προσωπικότητα του εκάστοτε ηγέτη μπορεί να διαμορφώσει σε τεράστιο βαθμό τις εξελίξεις. Έτσι αν ο Μάνος ήταν αρχηγός στην ΝΔ στην θέση του Καραμανλή όπως διάβασα σε άλλο σχόλιο ή ο αλαζόνας Βενιζέλος στην θέση του ΓΑΠ θα τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα την πρώτη δεκαετία στην ζώνη του ευρώ.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ MCA 13/09/2014 16:22:52

      μην μπερδεύεσαι ..για τίνος το όφελος εκανε αυτα που έκανε.. ή στην "ψυχοσύνθεση του ηλιθίου" αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η τελευταία γραμμη υπεράσπισης. focus στο ΤΙ έκανε και τις επιπτώσεις που είχε για το εθνικό συμφέρον.

     • MCA avatar
      MCA @ rally monkey 13/09/2014 18:06:21

      Μα κανείς δεν αμφιβάλει ότι ειδικά μετά από ένα σημείο επεδίωξε να βάλει την χώρα υπό διεθνή έλεγχο. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πίστευε ότι μπορούσε να κάνει κάτι μόνος τους. Εκτός αν πήγαινε σε εκλογές όπως ο Καραμανλής. Τώρα εάν με τα Τ-3, Τ-10 ή όπως αλλιώς τα λένε, έριξε επίτηδες τα ελληνικά ομόλογα για να πάρουμε την κατρακύλα ,δεν ξέρω τι να πω.Τόση βρωμιά; Δύσκολο να το πιστέψω. Να καταστρέψει έτσι το όνομα του; Μιλάμε για πολιτικούς, όχι για επιχειρηματίες που τα ηθικά όρια είναι ίσως πιο διευρυμένα καθώς κυριαρχεί το κίνητρο του κέρδους. Ίσως να του είχαν υποσχεθεί κάτι οι Αμερικάνοι που δεν το τήρησαν και τον άφησαν στον αέρα. Κάτι σαν τον Ιωαννίδη με την Κύπρο δηλαδή που οδήγησε σε εθνική τραγωδία.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ MCA 13/09/2014 21:02:31

      Είναι πολύ πιθανό σενάριο. Πάντως, όσοι τον "ψήσανε" χοντροοικονομήσανε.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ MCA 14/09/2014 12:52:11

      δεν θυμάμαι τον Ιωαννίδη να είχε δηλώσει "θέλουμε παγκόσμια διακυβερνηση" και την θέλουμε τώρα..ούτε κανέναν άλλο εν ενεργεία πολιτικό απο καταβολής Ελληνικού κράτους να διασύρει διεθνώς την χώρα του και να παραδίδει συστηματικά την κυριαρχία του κράτους.. βέβαια τον Γιωργάκη και την αντίληψη του περι εθνικού συμφέροντος λιγο πολύ αυτοι που παρακολουθούσαν την γνώριζαν - αλλά είναι φορές που η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία..

     • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
      ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Διογένης 12/09/2014 13:32:39

      Mπορεί να άντεξαν ως χώρες, όμως οι συμφορές των λαών τους είναι πρωτοφανείς και οι απώλειές τους αναντικατάστατες και θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια. Για τους νεκρούς και τους περιθωριοποιημένους εφ΄όρου ζωής που είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο το "Νότο" της ΕΕ και για τους νέους που εκπατρίσθηκαν, δεν έχει κανένα νόημα , ή μάλλον κάνει μεγαλύτερο τον πόνο τους το ότι οι "λιπαροί" που λέει κι ο "θείος", επιβίωσαν ή και κέρδισαν (αγοράζω χρυσό...) απο την κρίση. Η Αυτοκρατορία του χρήματος δεν είχε σκοπό να εξαφανίσει τις χώρες. Τα πραγματικό τους χρήμα ήθελε, για να σταματήσει το σκάσιμο των φουσκών-τραπεζών της, πράγμα που πέτυχε . Αλλωστε θα ξαναχρειαστεί να τις "ξαναχρεωκοπήσει" αν όχι τις ίδιες, άλλες στη θέση τους.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ρεαλιστης 12/09/2014 09:55:31

   Εύγε. Εξαιρετικό σχόλιο.

 8. Τζανετάκος Κωνσταντίνος avatar
  Τζανετάκος Κωνσταντίνος 12/09/2014 07:34:53

  Κληρονομικώ δικαιώματι και όχι κληρονομικώ δικαίωμα είναι τα σωστά ελληνικά!!!

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 12/09/2014 10:24:27

  Υπάρχει σοβαρότατο θέμα με τον Καραμανλή. Σοβαρότατο. Καταρχάς δεν δέχομαι τη λογική που λέει "έχει διαψεύσει όλους τους υπονομευτικούς ισχυρισμούς διαφόρων". Με τίποτα. Αν θέλεις να μην σέρνονται εδώ και μερικά χρόνια τέτοιοι υπονομευτικοί ισχυρισμοί, πολύ απλά κόβεις μια και καλή το βήχα σε αυτούς που θέλουν να μιλούν "αντ' εσού". Κόβεις την καλημέρα στον Αντώναρο, κόβεις την καλημέρα στον Στυλιανίδη, κόβεις την καλημέρα στον Νικήτα, κόβεις την καλημέρα σε όλους όσους σε εκθέτουν. Κι ακόμη καλύτερα: Κόβεις την καλημέρα στον πρώτο που σε εξέθεσε, οπότε το μαθαίνουν και οι υπόλοιποι και δεν θα ξαναεκθέσει ποτέ κανένας. Το να βγαίνει κάτι, να σέρνεται για μερικές ώρες/μέρες και μετά να το διαψεύδω, είναι παλιά, πολύ παλιά επικοινωνιακή τακτική. Το γράφει ένα δικό μας έντυπο για να φτιάξει κλίμα και μετά βγαίνουμε εμείς αρμοδίως και το "διαψεύδουμε". Αν αυτά τα ξέρω εγώ που είμαι εκτός συστήματος, δεν θα τα ξέρει ο Καραμανλής και ο οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχειώδη εμπειρία από την πολιτική επικοινωνία; Νομίζω ότι τώρα με τον ΕΝΦΙΑ βρήκαν την κυβέρνηση εξαιρετικά αποδυναμωμένη και σπεύδουν να της πριονίσουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Κάθε φορά δίνουν ένα ραντεβού και λένε "τώρα θα το κάνουμε" (θυμάμαι π.χ. το γνωστό τουίτ Στυλιανίδη για πέρυσι τον Νοέμβριο) και κινούν διαφόρων ειδών δυνάμεις, τώρα π.χ. κινήθηκε και ο ΓΑΠ να αποδοκιμάσει τον Βενιζέλο, οπότε βγάζουν και τον Καραμανλή από την κατάψυξη και του λένε "προχώρα Πρόεδρε, έρχεται η ώρα να επανέλθεις, η πατρίδα βασίζεται πάνω σου" και διάφορες άλλες μπούρδες που ξέρουν να λένε όσοι τα λένε. Ο ρόλος Καραμανλή αποδεικνύεται δηλαδή άθλιος, με τη διαφορά ότι ακόμη και να δουν ατράνταχτες αποδείξεις οι αφοσιωμένοι οπαδοί του, ποτέ δεν θα πιστέψουν ότι το ίνδαλμά τους πούλησε την παράταξη χάριν προσωπικών φιλοδοξιών. Γνωρίζω ότι πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012 ο Καραμανλής καθόταν σε τραπέζι με φίλους του και τέθηκε το ερώτημα (δεν είμαι βέβαιος αν ήταν από τον ίδιο ή όχι, μου το είχαν πει αλλά δεν το θυμάμαι) αν "θα ψηφίσουμε ΝΔ στις εκλογές". Όλοι σχεδόν οι παριστάμενοι είπαν "ε, ΝΔ θα ψηφίσουμε, τι άλλο". Κάποια στιγμή όμως ένας παριστάμενος είπε "ε όχι και δεδομένο ότι θα ψηφίσουμε ΝΔ πρόεδρε, δεδομένο είναι; Γιατί να ψηφίσουμε ΝΔ;" Και τότε δειλά δειλά άρχισαν και άλλοι να εκφράζουν τις ενστάσεις τους. Ο Καραμανλής τελικά δεν κατάλαβα να τοποθετήθηκε. Θα μου πείτε, είναι αυτό υπονόμευση; Είναι. Καταρχάς δεν νοείται τέτοια συζήτηση με τον Καραμανλή παρόντα. Εφόσον τίθεται σε συζήτηση ενώπιόν του το "τι θα ψηφίσουμε", αυτομάτως νομιμοποιεί την "άλλη" επιλογή. Δεν είναι σύναξη απλής παρέας φίλων, είναι σύναξη με τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν μιλάμε περί ανέμων και υδάτων. Ούτε είναι κουβέντα που κάνει με τη γυναίκα του ιδιωτικά ή, έστω, με τον Μολυβιάτη οι δυο τους μόνον. Αν και ούτε και εκεί μπορείς να κάνεις τέτοια συζήτηση, ούτε στο μυαλό σου επιτρέπεται να σκεφτείς κάτι άλλο, αν είσαι ο Καραμανλής και δεν θέλεις να είσαι κάτι λιγότερο. Ακόμη και εάν είπε στους στη σύναξη εκείνη "ΝΔ να ψηφίσετε" (που δεν μου μετέφεραν κάτι τέτοιο), δεν επιτρέπεται να συμμετέχει ο Καραμανλής σε συζήτηση περί του "τι θα ψηφίσουμε". Απλά πράγματα. Αν ήθελε, ας αποκήρυττε ανοικτά τη ΝΔ του Σαμαρά και ας κατέβαζε δικά του ψηφοδέλτια. Πιθανώς να πήγαινε και καλά. Αλλά ήθελε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Να αφήνει την υπονόμευση να δρα και να προσποιείται και τον νομοταγή στον νέο αρχηγό. Αθλιότητες. Σε κάθε περίπτωση. Ο Καραμανλής ξέρει πώς να μην αφήσει να "σέρνεται" τίποτα. Το ότι "σέρνεται" σημαίνει ότι συμβαίνει εν γνώσει του και βάσει σχεδίου. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηΐας, αγαπητοί φίλοι. Θέλουν να τελειώνουν με την κυβέρνηση Σαμαρά στα γρήγορα. Εκτός αν γίνει κάτι απρόοπτο και αλλάξουν τα πράγματα.

  • ΙΚΟ2014 avatar
   ΙΚΟ2014 @ Διογένης 12/09/2014 10:50:29

   Σας λέω, ότι μου είπαν, ότι τους μετέφεραν, ότι αυτήκοες καταμαρτύρησαν αυτά, που κάποιος άλλος διάβασε από μακριά τις κινήσεις των χειλέων των συζητητών... Πιστεύεις ότι ο Α.Σ έχει ανάγκη από κάτι τέτοια; Χαντακώνεις την υπόθεση που θέλεις να υπερασπιστείς.

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ ΙΚΟ2014 12/09/2014 11:39:42

    Αυτό έγινε όπως το καταγράφω. Με την επιφύλαξη ότι δεν θυμάμαι αναλυτικά τις λεπτομέρειες λόγω παρέλευσης χρόνου. Έδωσα ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να υπάρχουν "διαρροές" με την συνειδητή ανοχή Καραμανλή. Σε κάποιο τραπέζι τέθηκε παρουσία του Καραμανλή η συζήτηση "να ψηφίσουμε ή όχι ΝΔ" και κάποιοι στο τραπέζι είπαν "όχι" με την ανοχή Καραμανλή. Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και με όλες τις διαρροές. Στο παράδειγμα που τυχαίνει να γνωρίζω εγώ προσωπικά, το εξωφρενικό είναι ότι ο Καραμανλής ανέχθηκε ενώπιόν του μια τέτοια συζήτηση και δεν τους έκοψε το βήχα με κουβέντες του τύπου "ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά μην ξαναπεράσετε από το γραφείο μου, ούτε να με ξαναπείτε 'Πρόεδρε'". Το ίδιο περίπου συμβαίνει προφανώς και με όλες τις διαρροές. Γίνεται μια συζήτηση, αφήνει ο Καραμανλής μια σκέψη να αιωρείται που πιθανόν να μην είπε καν ο ίδιος και αρχίζουν μετά οι "χρησμοί" για το τι ακριβώς εννοούσε. Αν π.χ. εγώ έγραφα το περιστατικό αυτό σε κάποιο μπλογκ δύο ημέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου (και που θα είχα κάθε λόγο να το γράψω τότε, διότι δεν ψήφισα ΝΔ τον Μάιο, ούτε τον Ιούνιο του 2012), με όλες τις λεπτομέρειες που τότε το θυμόμουν καλά, ξέρεις τι ωραία μπορούσε να βγει αύριο μια "φήμη" ότι "ο Καραμανλής ενθαρρύνει τους φίλους του να μην ψηφίσουν ΝΔ", έστω και εάν δεν έγινε ποτέ τέτοια παρότρυνση από μέρους του; Απλώς και μόνον επειδή ανέχθηκε την συζήτηση ενώπιόν του. Θέλω να πω ότι δεν είναι η ουσία, είναι η διαδικασία που είναι υπονομευτική. Εάν θέλεις να είσαι ο Καραμανλής, φέρεσαι όπως πρέπει να φέρεται ο Καραμανλής. Τα υπόλοιπα είναι αθλιότητες που δεν τα έχει ανάγκη. Δεν μπορεί να επενδύει στην καταστροφή της χώρας για να επανέλθει ως σωτήρας. Αν νομίζει ότι ο Σαμαράς δεν κάνει για πρωθυπουργός, ας πάει να του μιλήσει ευθέως, να του πει Αντώνη αρκετά κυβέρνησες, νομίζω ότι δεν πας καλά, η κυβέρνηση έχει ανάγκη από διαφορετική πολιτική και διαφορετικά πρόσωπα, άσε να αναλάβω πάλι εγώ. Υπάρχει περίπτωση να αντέξει σήμερα Πρόεδρος της ΝΔ με τον Καραμανλή απέναντί του; Όχι. Σε μερικά χρόνια και αν πάνε καλά τα πράγματα, ναι. Αλλά ακόμη δεν πάνε καλά τα πράγματα, με αποτέλεσμα ο Σαμαράς να είναι πολύ αδύνατος πολιτικά. Συνεπώς, η αθλιότητα έγκειται στην διαδικασία. Ή στηρίζεις, ή βγαίνεις καθαρά απέναντι, αν νομίζεις ότι η κατάσταση σου επιβάλει να αλλάξεις κάτι και δεν πιστεύεις ότι ρισκάρεις να ξυπνήσει η χώρα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, ούτε η υστεροφημία σου ότι έφερες και τον ΓΑΠ και τον Τσίπρα. Τα υπόλοιπα είναι αθλιότητες.

    • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
     ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Διογένης 12/09/2014 13:39:12

     Αγαπητέ Διογένη, Είσαι εντελώς τρομοκρατημένος απο τη σκέψη οτι θα ξυπνήσει η χώρα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Γιατί? τι θα χάσεις? Θάταν καλύτερα να έρθει ο Κουτσούμπας ή ο Μιχαλολιάκος ή ο γιός του Ιωαννίδη?

 10. Tottengham avatar
  Tottengham 12/09/2014 11:10:49

  Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να φορτώσετε στον Καραμανλή και όχι στην ασκούμενη πολιτική την επερχόμενη ήττα, είστε εντελώς λάθος.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Tottengham 12/09/2014 13:43:03

   Εχεις δίκιο φίλε Tottengham. Μέχρι στιγμής τουλάχιστο, ο Καραμανλής δεν επιβεβαίωσε καμμία απ' αυτές τις "διαρροές" άρα είναι άκυρες. Αν παίρναμε στα σοβαρά όλες τις "διαρροές" π.χ. που κυκλοφορούν για τον Σαμαρά, τότε θα ήταν κι αυτός φυλακή με τον Παπαγεωργόπουλο...

  • Fotini avatar
   Fotini @ Tottengham 12/09/2014 14:12:29

   ῎Ετσι! ῎Αν πραγματικά ὁ ΚΚ ὑπονομέυει τό κόμμα καί τόν ΑΣ, θά χάση τήν ἐκτίμηση ΟΛΩΝ τῶν παραδοσιακῶν ψηφοφόρων τῆς ΝΔ. Πάντως μοῦ φαίνεται ἀδιανόητο!!!

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ Fotini 12/09/2014 18:21:27

    Μην τσιμπάτε, αγαπητή Φωτεινή. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο, ο Καραμανλής να υπονομεύσει τη Ν.Δ. Θα ήταν σαν να αυτο-υπονομευόταν. Τον έχετε για τόσο αφελή;

    • Fotini avatar
     Fotini @ Crevettes à la provençale 12/09/2014 18:56:42

     Καλοθελητές ἐδῶ καί καιρό προσπαθοῦν νά σπείρουν ζιζάνια διχασμοῦ τῆς βάσης. Πές, πές κάτι θά μείνη. . .

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/09/2014 18:21:50

  @ Διογένης Το πραγματικό πρόβλημα όλων αυτών των δειλών είναι ότι δεν ξέρουν τι θα κάνουν μετά που θα ρίξουν το Σαμαρά.Διότι αυτός που θα τον ρίξει μετά θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης.Και εκεί ξέρουν ότι τα κόλπα του 2004-2009 που μάζευαν όσο χρήμα ήθελαν από τις αγορές δεν υπάρχουν. Το πρόβλημα των τζαμπατζήδων του αντιμνημονίου είναι αυτό - παίζουν με τις αναμνήσεις του κόσμου μιάς άλλης εποχής που λόγω άγνοιας νομίζει ότι είναι θέμα "πολιτικής βούλησης" να ξαναγυρίσει.Όσο δεν έχουν εξουσία μπορούν να πουλάνε τρέλα.Εάν όμως ρίξουν το Σαμαρά θα πρέπει αυτοί να κάτσουν απέναντι στον Τόμσεν.Και δεν έχουν τα κότσια.Εδώ δεν είχαν τα κότσια να αντιμετωπίσουν τους αναρχομπάχαλους του Δεκεμβρίου 2008 και θα αντέξουν την πίεση της τρόικας; Oπότε δεν κινδυνεύει ο Σαμαράς όσο αντέχει ο ίδιος προσωπικά γιατί οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του μπορούν να τον ρίξουν αλλά δεν τολμούν να αναλάβουν αυτοί.Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει πάση θυσία να αποφύγει τις "δήθεν πρωτοβουλίες" να προκαλέσει αυτός τις εκλογές.Όχι.Όποιος τις προκαλέσει να αναλάβει και την ευθύνη της συνέχειας.

 12. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 12/09/2014 22:12:24

  Παντως με ολη την εκτιμηση που εχω στον Κ.Κ , η εποχη του οσο και του ΓΑΠ οταν εκλεχτηκαν ηταν πολυ διαφορετικη απο την εποχη Σαμαρα. Ο Σαμαρας τραβηξε την πιεση και το ζορι. Και το σεναριο επιστημονικης φαντασιας. Αν ειχαμε κυβερνηση εθνικης ενοτητας (χωρις ΧΑ βεβαια) , δηλαδη αν συμφωνουσε το 85% και η κυβερνηση πολυ απλα ενημερωνε τον λαο οτι το παρτυ της φοροδιαφυγης, της λαμογιας, του συνδικαλισμου ,κλπ τελειωσε . Αν ενημερωνε με απλα λογια για τις ποθεγενιες που μας εφεραν εδω τοτε θα ειχαμε ηδη μπει σε αναπτυξη. Αντι αυτου εχουμε μια κυβερνηση να προσπαθει να διορθωσει (εστω και με λαθη) ολα τα στραβα μεσα σε 2 ετη και εχουμε και μια αντιπολιτευση που δεν θελει να δει την πραγματικοτητα και υποσχεται τα παντα σε ολους την στιγμη μαλιστα που λεφτα δεν υπαρχουν ουτε σε φωτοτυπιες.

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Ρεαλιστης 13/09/2014 08:07:14

   Φίλε Ρεαλιστή, πολύ σωστά επισημαίνεις γιατί απέτυχε ο Σαμαράς: "Αν ειχαμε κυβερνηση εθνικης ενοτητας (χωρις ΧΑ βεβαια), πράγμα που μόνο με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού μπορούσε να συμβεί, (δεν κυβερνά ο Τσίπρας για να προτείνει και να εφαρμόσει Εθνική Ενότητα) , δηλαδη αν συμφωνουσε το 85% και η κυβερνηση πολυ απλα ενημερωνε τον λαο οτι το παρτυ της φοροδιαφυγης, της λαμογιας, του συνδικαλισμου ,κλπ τελειωσε . Αν ενημερωνε με απλα λογια για τις ποθεγενιες που μας εφεραν εδω τοτε θα ειχαμε ηδη μπει σε αναπτυξη". Δεν έκανε δυστυχώς αυτά τα βασικά, ουσιαστικά και στοιχειώδη,κρύβει επιμελώς τις "λίστες Λαγκάρντ", και προτίμησε να θυσιάσει εμάς, την μεσαία τάξη, χάριν των μεγαλοαστών στους οποίους ανήκει. Ετσι τώρα, η μοναδική του ελπίδα είναι να πάρει (ακόμα και με δόλιο τρόπο) τις ψήφους των 180 "κουκιών" για να συνεχίσουν να τρώνε οι δικοί του για ακόμα εναν χρόνο και να μην μείνουν "άνεργοι"... Διότι κανείς δεν πιστεύει οτι το 2015 μετά τον ΕΝΦΙΑ και τις κατασχέσεις σπιτιών πού έρχονται ταχέως, θα έχουμε ανάπτυξη. Αντιθέτως, όλοι οι επίσημοι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί προβλέπουν νέα πτώση τιμών των ακινήτων εντός του 2015 και νέα ύφεση.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 13/09/2014 11:42:27

    Φιλε μου σοβαρολογητε? Ειδατε ψεκα(σ)μενους και Συριζαιους να συμφωνουν σε κατι? Ακομα στα πιο απλα διαφωνουν. Ξεχασατε τα περι γουναραδικων , εκτ. αποσπασματων κλπ?

    • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
     ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Ρεαλιστης 13/09/2014 12:25:52

     .Φίλε Ρεαλιστή ξεχνάς πόσο ισχυρή συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία? Εδώ ενα καθαρά "Μαρξιστικό Σοσιαλιστικό κίνημα της Αριστεράς" Συγκυβερνά με το Δεξιό κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης, την ΝΔ και θα δυσκολευτούν οι ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, που το έχουν δηλώσει πολύ πριν απο τις εκλογές οτι συμφωνούν στο βασικό που είναι η αντιμνημονιακή πολιτική? Εσύ κόλλησες σε έναν "βαρεμένον" Παπα-σούζα-Διαμαντόπουλο που είναι πιο εύκολο να διαγραφεί απ΄ότι ο Τσατσόπουλος? Και πιστεύεις οτι για χάρη του θα χάσει ο Τσίπρας την Πρωθυπουργία, για να στηθούν και τα εκτελεστικά αποσπάσματα, αφού θα τελειώνει το γεύμα στο Κόμο? Ο κίνδυνος για τη Δεξιά απο τον Τσίπρα έγκειται ακριβώς στο ότι ο Τσίπρας κάθε άλλο παρά ΚΚΕ είναι...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 13/09/2014 12:01:22

    Ο Σαμαράς πέτυχε πέραν πάσης προσδοκίας.Οι προυπολογισμοί εκτελούνται καλύτερα από τα προβλεπόμενα και κανείς οργανισμός δεν προβλέπει ύφεση για το 2015 αλλά ανάπτυξη άνω του 2,5%. Ξέρετε κάτι;Kακώς εορτάζουμε με τα μυαλά αυτά το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.Είχαμε μεγάλες απώλειες οπότε η Ελλάδα "απέτυχε" το 1940.

    • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
     ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ ψυχραιμια 13/09/2014 12:31:16

     E, αφού πέτυχε τους στόχους του φίλε Ψυχραιμία, δικαιούται πλέον να αποχωρήσει για να ξεκουραστεί και να εργαστούν και οι άλλοι που τους τα έινε όλα 'ετοιμα...Όπως φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, όπως πάντα, ακόμα κι αν πετύχει καθυστέρηση ο Σαμαράς, μετά θα έλθουν τα πέναλτυ και δυστυχώς ο τερματοφύλακάς του είναι άπειρος...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 13/09/2014 19:04:26

      Οχι,δεν δικαιούται να φύγει πριν τελειώσει με το μνημόνιο. Και αυτο σημαίνει 2016.Είναι εκπληκτικό ότι σε αυτή την κυβέρνηση πολλοί και διάφοροι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ το δικαιώμα της τετραετίας για την οποία εκλεγονται οι κυβερνήσεις. Φοβούνται ότι εάν κριθεί στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί πετυχημένη.

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ ψυχραιμια 13/09/2014 19:54:24

     Εντάξει, το διαβάσαμε και αυτό... Δηλαδή, κατ'εσάς, το Μνημόνιο (και όχι "πρόγραμμα", δεν είναι ούτε ασκησούλες γυμναστηρίου ούτε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά είναι παλιό το κόλπο με τις λέξεις) αποτελεί μια ηρωική -αν και κοστοβόρα εθνική επιλογή- συγκρίσιμη με το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου. Οπότε, για να συνεχίσω τον συλλογισμό σας, οι θιασώτες του είναι οι ασυμβίβαστοι πολεμιστές του Γένους και όσοι αντιτίθενται αποτελούν τους γερμανοτσολιάδες, τους μαυραγορίτες, τους συνεργάτες του κατακτητή στο σήμερα. Έχω δει διαστρεβλώσεις και στρεψοδικίες αλλά εσείς πραγματικά τις διευρύνατε τις έννοιες. Μπράβο!

 13. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 13/09/2014 22:41:32

  Αν βρεθούν οι 180 (πόσες ψήφοι χρειάζονται?..) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιο νωρίς, γιατί να μην γίνει? Να περιμένουμε τον Μάρτιο, ν' αλλάξει τι?..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.