#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/04/2012 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος πια με την εσωστρέφεια στη ΝΔ!!!

Όχι άλλο  κάρβουνο ... Καθαρές κουβέντες!  Είναι αδιανόητο και εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με κάποιους στη ΝΔ. Μόλις δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, αντί να αποδομούν τους αντιπάλους και να προωθούν την κυβερνητική   τους πρόταση,  αναλώνονται σε σκιαμαχίες για ανεκδιήγητους πολιτικάντηδες της συμφοράς, που πολιτικοποιούν τις προσωπικές τους  διαφωνίες.

Κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Να μετατρέψουν τη ΝΔ από λύση, σε πρόβλημα!

Ποσώς μ’  ενδιαφέρει αν θα εκλεγεί βουλευτής ο Αλιβιζάτος, ο Βαγιωνάς ή ο Χαλκίδης.  Μάλιστα, δεν έχω και τίποτα να θυμάμαι από την παρουσία των ανωτέρω στο δημόσιο βίο της χώρας.

Το ίδιο είμαι εκτιμώ ότι θα σκέφτεται και ο κάθε απλός πολίτης που βρίσκεται αντιμέτωπος  μ’  ένα βουνό προβλήματα.

Και η ΝΔ αντί να επιμένει στην πρότασή της, ομφαλοσκοπεί για τα οφίκια. Ύστερα ...διαμαρτύρονται για τις δημοσκοπήσεις...

Σε μια σύντομη προεκλογική περίοδο, χάνεται πολύτιμος καιρός και δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις:

α) Επειδή κάποιοι πολιτικάντηδες  δεν μπορούν να ξεκολλήσουν απο τους μικρο-εγωϊσμούς τους και έχουν κατασκηνώσει στο υπερφίαλο εγώ τους.

β) Επειδή  κάποιοι  εκεί στον τρίτο όροφο της Συγγρού,  λειτουργούν ως ...πονηροί πολιτευτές, με γνώμονα την ιδιοτέλεια, ενώ παράλληλα ασκούνται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Έχουν εκθέσει ένα σωρό αξιοπρεπείς ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν, ενώ προώθησαν στα ψηφοδέλτια υποψήφιους με μόνο κριτήριο να εκλεγούν οι ημέτεροι.

Επ’ αυτών, όμως, θα επανέλθουμε την επαύριον των εκλογών.

Τώρα, προέχουν άλλα.

Διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διαπιστώνουμε ότι τα κόμματα απευθύνονται σ΄ ένα κατακερματισμένο εκλογικό σώμα, με κύριο χαρακτηριστικό το  θυμό και την απογοήτευση.

Όταν κυριαρχούν τέτοια συναισθήματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος η λαϊκίστικη ρητορεία και οι ανέξοδες υποσχέσεις.  Για αυτό και δείχνουν ενισχυμένα τα κόμματα των άκρων του πολιτικού φάσματος.

Όμως, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ είναι αναμφίβολα το πρώτο κόμμα με, σημαντική μάλιστα, διαφορά από το δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει στην αφετηρία με καλύτερους όρους από όλα τα άλλα κόμματα.

Με τους αναποφάσιστους να αγγίζουν το 30% του εκλογικού σώματος τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα οριστικά, ασχέτως του τι λένε τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης.

Αρκεί, τις επόμενες ημέρες να αναδειχθεί το κύριο ζητούμενο των εκλογών, που είναι η κυβερνησιμότητα.

Αρκεί να μιλήσουν στον ελληνικό λαό τη γλώσσα της αλήθειας.

Η Ελλάδα το βράδυ των εκλογών, πρέπει να έχει κυβέρνηση με σχέδιο για την επομένη ημέρα.

Μια κυβέρνηση που για να είναι αποτελεσματική πρέπει να απολαμβάνει ευρύτατης κοινωνικής, αλλά και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, διαφορετικά θα είναι έρμαιη στις ορέξεις των συμφερόντων και θα μετατραπεί σε ουρά της τρόικας.

Και μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που ευθύνεται για τη διάλυση της χώρας την τελευταία διετία,  ούτε κόμματα και κινήματα με σημαίες ευκαιρίες που επενδύουν στο χάος και την αβεβαιότητα.

Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να πείσει το εκλογικό σώμα να της δώσει αυτοδυναμία,  είναι προτιμότερο να παραμείνει ως εφεδρεία. Ας σχηματίσει ο Βενιζέλος  την κυβέρνηση που ονειρεύεται με τις ...προοδευτικές δυνάμεις του Κουβέλη ή ο Τσίπρας με τον Καμμένο!

Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε πολυμμετοχικά σχήματα αντικρουομένων συμφερόντων.

Και αυτό πρέπει να γίνει τόσο ξεκάθαρο, ώστε να καταστεί κατανοητό σε όλους.

Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αν δεν έχεις τη δυνατότητα και την εντολή να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου.

Γιατί ο  νικητής δεν μπορεί να  παραμένει όμηρος στα χέρια των ηττημένων.

 Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 20/04/2012 19:00:11

  Ειλικρινά απορώ,που στον πρόεδρο δεν καταλογίζει κανένας καμία ευθύνη για το χάλι της ΝΔ.
  Δεν νομίζετε ότι φτάνει με τα ιερά τοτέμ; Η Ελλάδα σκάβει τον πάτο και εμείς ακόμη....

  • popolaros avatar
   popolaros @ Χρήστος 20/04/2012 21:52:34

   ...γιατί τώρα 'απαγορεύεται'.
   Αλλά από την 7η Μαίου θα γίνει του Αγ.Βαρθολομαίου.

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 20/04/2012 19:13:13

  Ας σχηματίσει ο Βενιζέλος την κυβέρνηση που ονειρεύεται με τις …
  Η απόλυτος καταστροφή.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΠΕΛΙΑΣ 20/04/2012 19:32:17

   Αν έρθουν έτσι τα πράγματα, άστους .... Για να καταλάβει ο καθένας και να εκτιμήσει τη ΝΔ και τον Α.Σ. Οπως πολύ σωστά λέει και το άρθρο, η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε σχήματα αντικρουόμενων συμφερόντων. Τελεία και παύλα!

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Diamond Angel 20/04/2012 23:07:39

    Aντικρουόμενων εθνικών συμφερόντων,κομματικών συμφερόντων,η προσωπικών συμφερόντων;

 3. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 20/04/2012 19:14:10

  Τώρα είναι η ώρα της συμπαράταξης και του αγώνα. Μή χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο τα μεγάλα που διακυβεύονται.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Νίκος Α 20/04/2012 22:23:37

   +1000!

 4. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 20/04/2012 19:16:46

  Αυτό πρέπει νά είναι ΕΙΝΑΙ αυτονόητο !!!

 5. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 20/04/2012 19:21:24

  Σωστότατος Α.Δ. Φαγώθηκαν οι πάντες για συγκυβέρνηση ΝΔ-πασοκ -εννοώντας τους εκδότες,τραπεζίτες και λοιπές "προοδευτικές" δυνάμεις, φαγώθηκαν να κοντύνουν τη ΝΔ με ΄"όλοι το ίδιο είναι", φαγώθηκαν να βγάζουν οι "δημοσκόποι"
  τον Σαμαρά ισόπαλο (!) με τον Βενιζέλο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία (σε μια μάλιστα "δημοσκόπηση" ο δεύτερος προηγείτο του πρώτου (!)παρόλα όσα ΄'εχει κάνει με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης κλπ.κλπ.), φαγώθηκαν να βγάλουν τον Καμμένο με διψήφιο ποσοστό, γενικώς κάνουν τα πάντα να μην δεί αυτοδυναμία η ΝΔ.
  Ας τους κάνουμε λοιπόν το χατήρι και άς μείνει (για πολύ λίγο) ο νικητής των εκλογών στην άκρη να κάνουν όλοι αυτοί οι ανερμάτιστοι "κυβέρνηση" και μετά να έρθει μεσσιανικά στα πράγματα. Αφού αυτό θέλει ο (ανωριμότατος) λαός αυτό να γίνει. Ισως αυτό το δεύτερο μάθημα -που θα είναι πιο πικρό- να τον ξυπνήσει.

 6. partyman avatar
  partyman 20/04/2012 19:21:38

  Σωστός! έτσι μπράβο, να ακούγονται αυτές οι φωνές!
  και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τις μετεκλογικές εξελίξεις..

 7. theo1611 avatar
  theo1611 20/04/2012 19:42:05

  Το διακύβευμα για τον ΑΣ είναι τι κάνει ο πρώτος μεταξύ ίσων από πριν.

  ΥΓ: Αυτή θα είναι η ετυμηγορία κατά τη γνώμη μου στην κάλπη και αν θέλετε το πριν θα κρίνει το πόσο πρώτος μετξύ ίσων θα είναι. Δεν άκουσα αυτά που είπε το πρωϊ ο ΧΛ στον Real, ότι δηλαδή όσο λιγότερο πρώτος μεταξύ ίσων θα είναι τόσο λιγότερα θα μπορεί να κάνει!!! Δεν πίστεψα στα αυτιά μου, γιατί μου φάνηκε σαν φυγομαχία του πρώτου!!!

 8. spiros avatar
  spiros 20/04/2012 19:43:05

  Γιατί δεν ζητούσαν να κατέβουν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ; Θα ήταν σίγουροι να εκλεγούν, αφού δεν εύρισκαν υποψηφίους. Καλύτερα θα ήταν.

 9. Pluto avatar
  Pluto 20/04/2012 19:49:22

  O Γεώργιος Παπανδρέου είχε πεί το 1966 ,μετα τις διαδοχικές αποστασίες: "καταντήσαμε η χλεύη των ηττημένων".
  Καί είχε απόλυτο δίκιο.

 10. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 20/04/2012 20:02:33

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σαμαράς επέλεξε τους Βατοπεδιανούς. Όπως επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στοχοποιείται ο Συμπιλίδης, όταν ο Σαμαράς είναι πρόεδρος.

  Αν οι Βρυξέλες είχαν επιτρέψει εκλογές πριν το μνημόνιο 2 η ΝΔ θα έπαιρνε 40%.

  Τώρα με τον Καμμένο αν η ΝΔ πάρει κάτω από 30% η Ελλάδα πάει προς δραχμή.

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ Γιάννης Στ. 20/04/2012 20:49:14

   Υποθέτω ότι επελέγησαν διότι η ΝΔ έχει ως πάγια θέση ότι το Βατοπέδι ήταν "φτιαχτό" και όχι πραγματικό σκάνδαλο, συνεπώς δεν τιμωρείται κάποιος που δεν ευθύνεται.
   Αν το σκεφτείς, γι' αυτό ακριβώς το πράγμα μιλάει και το άρθρο. Αφού εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε πειστεί για τα του οίκου μας, πώς θα καταφέρουμε να έχουμε ενιαία φωνή και να συσπειρώσουμε αυτούς που ελπίζουν στη ΝΔ αλλά ακόμη δεν πείστηκαν. Γι αυτό και ο λαϊκισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος και τα (απο)κόμματα τύπου Καμένου τέτοια απήχηση (ασχέτως αν διογκώνεται επιπρόσθετα από τα media, τα οποία επιπρόσθετα ευθύνονται και για την "πληροφόρησή" μας τόσο για το Βατοπέδι όσο και για ένα σωρό αντίστοιχα "σκάνδαλα").
   Συνεπώς προσυπογράφω, μόνη διέξοδος η αυτοδυναμία. Καμία κουβέντα για συνεργασία. Αν κάποιοι τη θέλουν ας προσχωρήσουν στις θέσεις μας.

 11. Σακης avatar
  Σακης 20/04/2012 20:31:50

  Το ποσοστο που θα παρει η ΝΔ ειναι αποτελεσμα της στρατηγικης που επελεξε να ακολουθησει ο Αντωνης Σαμαρας.Η ιστορια θα κρινει αν ηταν σωστη ή λαθος η επιλογη του.....Μικρη σημασια παιζει το τελικο ποσοστο...Ενδιαφερον ειναι ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα κανει την επομενη μερα των εκλογων...Τοτε η θα δικαιωθει ή θα δικαιωσει ...καποιους αλλους....

 12. IOANNIS avatar
  IOANNIS 20/04/2012 20:34:16

  ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η GPO ΤΟΥ MEGA ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

 13. miden_agan avatar
  miden_agan 20/04/2012 20:37:55

  Η ΝΔ νομίζω ότι κατά βάση πληρώνει την λάθος επικοινωνιακή τακτική στο Μνημόνιο Ι. Ως εκ τούτου η στάση της στο Μνημόνιο ΙΙ μεταφράστηκε ως "τούμπα". Ως εκ τούτου η μείωση της απήχησής της ήταν προδιαγεγραμμένη καθόσον ούτε τους "μνημονιακούς" πείθει ούτε τους "αντιμνημονιακούς". Αφήστε που η περιχαράκωση πίσω από τους συγκεκριμένους όρους είναι ΛΑΘΟΣ. Η χώρα χρειάζονταν κάποιας μορφής Μνημόνιο όπως και να έχει (όχι βέβαια αυτό που έχουμε). Έπρεπε και πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να αναπτύξει την παραγωγή της. Αυτό σημαίνει ότι ως κράτος και ως πολίτες θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα. Η οικονομία να προσγειωθεί και όχι να καταρριφθεί όπως συμβαίνει σήμερα. Αυτό το μήνυμα δεν το μετέφερε η ΝΔ, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Αυτό πληρώνουμε σήμερα.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ miden_agan 20/04/2012 22:22:56

   Εξαιρετικός ! Η ΝΔ έκανε λάθος τακτικής προσπαθώντας να εμφανισθεί περισσότερο αντιμνημονιακή από ότι επι της ουσίας ήταν και αποδεχόμενη να παίξει στο άνευ νοήματος επίπεδο "μνημονιακός-αντιμνημονιακός" Αρκετά αναλυτικότερα στο 'Τι έκανε και τι δεν έκανε λάθος ο Σαμαράς" 15/02/2012 στο firiki2010

   • akenaton avatar
    akenaton @ firiki2010 21/04/2012 02:06:44

    Πολύ εμπεριστατωμένη η ανάρτησή σας firiki2010. Εύγε! Τα λέω κι εγώ ακριβώς έτσι εδώ και μήνες. Το λάθος ήταν ο εγλωβισμός στην ταμπέλα του "αντιμνημονιακού" και τελικά η αποδοχή του έωλου διαχωρισμού "μνημόνιο - αντιμνημόνιο". Τα αποτελέσματα ορατά στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις που κάποιοι ξορκίζουν αναφανδόν κλείνοντας πεισματικά τα μάτια.

  • akenaton avatar
   akenaton @ miden_agan 21/04/2012 02:03:26

   Ακριβώς φίλτατε!!!!!!!!

 14. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 20/04/2012 20:44:30

  είναι κουραστικό να φταίνε σε μερικούς ΟΠΟΙΟΙ και να μπουν ... οκ δεκτό έχει φάουλ η λίστα αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα ...

  δηλαδή πιστέυει κάποιος ότι θα έπαιρνε αυτοδυναμία η ΝΔ αν δεν είχε τον Τσιτουρίδη ή τον Ψυχάρη ή την Μαρτίνου ή τους απογόνους κεφαλογιάννηδες - βαρβιτσιώτηδες- κλπ κλπ ή τους αρούληδες , κυριάκους , αβραμόπουλους κλπ κλπ ???

  κατ εμέ το κόμμα πάντα έπασχε και οι υποψήφιοι πάντα προβληματικοί ήταν (Βουλγαράκης , Λιάπης , Σιουφας κλπ και παλαιότερα Μάνος ,Ανδριανόπουλος κλπ ήταν αν θυμάστε η "πρώτη γραμμή" παλαιότερα)

  ίσα ίσα που οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι έβαλε ΠΟΛΥ νέο αίμα αυτή τη φορά (άσχετο που όπως έχει αποδείξει σε παλαιότερη ανάρτηση ο Ροδινός είναι απίθανο να εκλεγούν κόντρα στα παλιά "τζάκια")

  κατ εμέ είναι άλλου το πρόβλημα που κρατάει χαμηλά τη ΝΔ και αν κάποιος θέλει να το βρεί πρέπει να πάει πίσω στο Νοέμβρη ...

  από εκείνη την κεντρική στρατηγική πολιτική επιλογή και μετά η ΝΔ απέλεσε ουσιαστικά κάθε ελπίδα αυτοδυναμίας ... το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρω ... στην παρούσα φάση πάντως ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΕΙΝΗ (με συνέχεια την υπερψήφιση της δανειακής κλπ) πληρώνει και ΟΧΙ τις λίστες ...

  το αυτό πιστέυω και όσον αφορά τον "μηχανισμό" ... δεν φταίει κανείς που φαίνεται "μικρή" η ΝΔ ... το προιόν είναι δύσκολο να επικοινωνηθεί ... βάλτε τα ίδια στελέχη να μιλάνε ΚΟΝΤΡΑ στο μνημόνιο και θα δείτε πως θα φαίνονται όλοι ρήτορες !!!

  όσον αφορά το αν προλαβαίνει ή όχι να πείσει ο Σαμαράς για το ορθό της επιλογής ... πιστέυω ότι ΔΕΝ είναι θέμα χρόνου ... ο κόσμος διαφωνεί με το μνημόνιο που τον φτωχοποιεί ... το σενάριο "ναι αλλά χωρίς δανειακή θα ήταν χειρότερα" δυστυχώς ΔΕΝ μπορεί να επικοινωνηθεί ... όπως και δεν μπορείς να πείσεις έναν που του ακρωτηρίασες το χέρι στον καρπό ότι είναι καλύτερα από το να του το έκοβες από τον αγκώνα ... ο άνθρωπος πάντα θα θέλει να ελπίζει ότι θα σώσει όλο το χέρι του ...

 15. airman avatar
  airman 20/04/2012 20:57:16

  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει θέσει ξεκάθαρα ως στόχο την αυτοδυναμία. Δεν θέτει θέμα συνεργασιών ή συγκυβέρνησης για τους λόγους που έχει αναφέρει επανειλημμένα.
  Τα σενάρια που δεν θα σταματήσουν να διακινούνται μέχρι το κλείσιμο της κάλπης έχουν συγκεκριμένη γνωστή στόχευση.
  Εάν ο λαός τελικά αποφανθεί ότι ο ΓΑΠ ήταν περισσότερο άξιος να κυβερνήσει τη χώρα ή ο κ. Βενιζέλος αποτελεί εναλλακτική επιλογή, η ετυμηγορία πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει και τη συμμετοχή στο όποιο Κυβερνητικό σχήμα.
  Μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο (ή π.χ. τον κ. Παπαδήμο) και συμμετέχοντες από διάφορους χώρους ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει. Ως υποθετικό σενάριο δε, πιθανότατα να οδηγήσει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, φοβάμαι όμως με πολύ οδυνηρό τρόπο.
  Υ.Γ. Διαβάζοντας προηγούμενο σχόλιο (theo1611 7:42 pm) μου έκανε εντύπωση και συγκράτησα το ''πρώτος μεταξύ ίσων''. Πολύ πετυχημένο, αν θεωρηθεί ως παραλλαγή του ''όλοι το ίδιο είναι''. Δεν ''πιάνει'' όμως. Γιατί πολύ απλά
  ''ο νικητής δεν μπορεί να παραμένει όμηρος στα χέρια των ηττημένων''.

 16. Markos L avatar
  Markos L 20/04/2012 20:57:37

  Ο Μπουμπούκος χθές στο δελτίο του Εξτρα, μιλούσε φόρα παρτίδα για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο.
  Ποιος τον πήρε στη ΝΔ τον Μπουμπούκο;;; Ποιος του επιτρέπει να εκφέρει αυτές τις απόψεις 15 μέρες πριν τις εκλογές;;
  Η ευθύνη για το κατάντημα της ΝΔ, ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν που ξέχασε τον κινηματικό χαρακτήρα της εκλογής του στη ηγεσία και προτίμησε να συμπορευτεί με τα απόνερα του πολιτικαντισμού.

 17. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 20/04/2012 21:05:36

  .......... Εάν σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια παραγόντων τότε το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο και αποτελεσματικό .Επειδή είμαστε σε διάταξη μάχης μπαίνουμε όλοι στη φωτιά για να πετύχουμε το στόχο .Τώρα δεν κρίνουμε τί έκαναν κάποιοι και τί έπρεπε να κάνουν .Το νερό μπήκε στο αυλάκι. .Προσήλωση στο στόχο.Ο λαός τώρα χρειάζεται την κατανόηση .Βγείτε στον κόσμο και κάντε τον να νιώσει ασφάλεια και κατανόηση .Εάν δεν το κάνουμε εμείς θα το κάνουν κάποιοι άλλοι .

 18. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΔΦΚ avatar
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΔΦΚ 20/04/2012 21:06:00

  Η ΑΡΤΑ ΜΙΛΗΣΕ .... ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

 19. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΔΦΚ avatar
  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΔΦΚ 20/04/2012 21:08:47

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ

 20. nikos k avatar
  nikos k 20/04/2012 21:10:01

  Μήπως εσωστρέφεια ειναι οταν ασχολούμαστε κι εμείς με τη ΝΔ
  αντί να ασχολούμαστε με τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ;;;;;;;;

 21. Ηλιας avatar
  Ηλιας 20/04/2012 21:28:13

  Η εσωστρεφεια ειναι η καταρα αυτης της παραταξης. Ιδιως οι ευεργετημενοι πολιτικοι ειναι αυτοι που ειναι οι πιο αχαριστοι. Εχουμε δει τα παντα. Τωρα ομως δεν υπαρχει χωρος για ιδιοτελεις σχεδιασμους. Δεν υπαρχει ουτε χρονος. ΄Η αυτοδυναμια ή δραχμουλα. ΄Η πατριωτικη συμπεριφορα ή οικονομικη και ισως οχι μονο καταστροφη. Πιστευω οτι ο Σαμαράς αμα τον αφησουν οι μικρονοημονες θα επιτελεσει ιστορικο εργο. Αλλωστε με ενα ΟΧΙ στο μνημονιο ΙΙ θα ηταν αυτοδυναμος πρωθυπουργος 100%. Αλλα το οχι θα ηταν η χαριστικη βολη . Αυτο ειναι πατριωτισμος και οχι συνθηματα του τυπου "λεφτα υπαρχουν".
  Καλυτερα πικρες αληθειες παρα θανατηφορα ψεμματα. Καλυτερα υπευθυνη Πολιτικη παρα μαγκιες της πλακας.
  Και κατι ακομα. Τωρα φαινεται γιατι το ΠΑΣΟΚ και οι αλλοι ηταν αντιθετοι στην προταση του Καραμανλη για να δοθει το δικαιωμα ψηφου στους Ελληνες του εξωτερικου. Για να κανουν οτι θελουν οι μικροΝΟΗμονες πολιτικοι με τους πελατες τους και τους χορηγους τους. Γιατι 5 εκ. παραπανω ψηφοι απο Αμερικη, Αυστραλια, Καναδα, Ευρωπη και Αφρικη θα εβγαζαν καποιους βουλευτες αυτοδημιουργητους και ικανους . Αυτο ομως χαλαει την συνταγη Βουλευτη -Πελατη, Πατερα- Θυγατερας , οικογενειοκρατια, πακιστανου η Αλβανου νεοψηφοφορου

 22. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 20/04/2012 21:29:09

  Φάκτορα,

  μήπως πρέπει να αναρτήσεις την αποψινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Άρτα;
  Απαντά σε πολλά ερωτήματα.
  Φίλοι συναγωνιστές Νεοδημοκράτες αρκετά με την εσωκομματικά μέχρι σήμερα. Από τώρα ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι οι εκτός, κάθε χρώματος και κάθε αποχρώσεως. Η συμμετοχή μας ακόμη και στο πληκτρολόγιο ας αναδείξει ό,τι νομίζει και θεωρεί ο καθένας μας θετικό μέσα στην Παράταξη. Προβάλλοντας θετικά τις ιδέες μας, τους ανθρώπους που τις υπηρετούν και τον Ηγέτη μας, τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στον οποίο πέφτει το βάρος να ανορθώσει την Πατρίδα. Ας αναδείξουμε δίπλα του τους αξιότερους κι όσους δεν ταυτίζονται με το πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια.
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ._

  ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ

  Η 6η Μαΐου να γίνει η αρχή της ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Εύμηλος 20/04/2012 22:56:25

   Εύμηλε,
   Μπράβο σου για τις αυθόρμητες , ορθές, όσο και γνήσιες θέσεις σου !
   Γι' αυτές και για τον ορθό Ελληνικό λόγο σου ,
   συγχαίρω !

 23. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 20/04/2012 21:48:42

  Ἀγαπητοὶ κύριοι, ποὺ βλέπετε τὶς ἀδυναμίες ΟΛΩΝ τῶν ἄλλων, ἀλλὰ ὄχι τὶς δικές σας, πῶς ἀλήθεια θὰ κυβερνήσετε μὲ τέτοια φαγωμάρα; Ἢ πιστεύετε ὅτι ἡ κρυφὴ γοητεία τῆς ἐξουσίας θὰ σᾶς συμφιλιώσει αὐτομάτως;

  • factorx avatar
   factorx @ Κοινὸς νοῦς 20/04/2012 21:50:45

   Πραγματικά σε λυπάμαι που προσπαθείς απεγνωσμένα αλλά δεν μπορείς... Τι άλλο απο αδυναμίες επισημαίνουμε σε αυτήν την ανάρτηση;

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ Κοινὸς νοῦς 20/04/2012 23:03:39

   Κύριε,ζητώ συγνώμην αλλά εφόσον έχετε τον κοινόν νούν θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιείτε κιόλας. Υπάρχει ομάδα ανθρώπων στην οποία να μην υπάρχουν εκατέρωθεν διαφορετικές αντιλήψεις και ιδέες; Μόνον στην κοινωνία των αγγέλων υπάρχει αρμονία και συναντίληψη ...

  • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
   ΑΜΟΡΓΟΣ @ Κοινὸς νοῦς 21/04/2012 00:23:05

   ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ.
   ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ Η ΝΔ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
   ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΥΓΕΙΑ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΘΑΧΑΤΑ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

 24. NONOS avatar
  NONOS 20/04/2012 22:03:11

  Ρε παιδες δεν ειναι ωρα για εσωστερφειες και διχαστικες σκεψεις και ενεργειες ειναι η ωρα για αγωνα πορτα πορτα να φυγει η χολερα απ την Ελλάδα,ολοι μαζι ας σηκωσουμε τα μανικια κι ας τους χτυπησουμε σα χταπόδια απο επιχειρηματα φουλ ,τους κλέφτες δε τους φοβομαστε θα καταποντηστούν στις 6 Μαίου,Ολοι μαζι στον αγωνα κι ολα γινονται ο λαός ειναι σα το χορταρι οποιος προλαβει και το κουρεψει φτανει πια η καταρα της διχόνιας ολοι κοντα στο Σαμαρα που τραβαει το καρο μονος του....

 25. Aris. A avatar
  Aris. A 20/04/2012 22:19:48

  Εδώ και δυόμιση χρόνια τα "βαριά¨ χαρτιά του κόμματος κάνουν λευκή απεργία στην προώθηση των θέσεων του κόμματος και όσο μπορούν υπονομεύουν με αμφίσημες δηλώσεις, παρασκήνιο και διαρροές τον Σαμαρά και την ΝΔ.

  Το κάνουν γιατί δεν ανέχονται ότι η βάση επέλεξε άλλον αρχηγό από αυτόν που ήθελαν οι βαρωνίες κρυφές και φανερές.

  Ανεπίτρεπτο για έναν έμπειρο πολιτικό όπως ο Σαμαράς να μην έχει προετοιμαστεί για τον κλεφτοπόλεμο που ήταν σίγουρο ότι θα του γίνει.

  Αν η βάση δεν ήταν στην γωνία από τον Σαμαρά και είχε λόγο στην κατάρτιση των λιστών με τους υποψήφιους βουλευτές αλλά και στην κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος σήμερα δεν θα είχαμε αυτά τα παρατράγουδα.

  Επίσης αν σήμερα υπήρχαν δέκα δυνατές αξιόλογες νέες φωνές θα ακούγονταν οι θέσεις του κόμματος.

  Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται.

  Αντί της ανανέωσης εκπλαγήκαμε από την απόφαση του Προέδρου να προωθήσει τον κύριο Ψυχάρη και να πουλάει νεοδημοκρατιλίκι ο Ευάγγελος Αντώναρος.

  Σερί τραγικών και άστοχων λαθών που μαζί με το λιάνισμα του Σαμαρά από τα ΜΜΕ έχει ως αποτέλεσμα να πάμε σε εκλογές με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το Πασόκ και τις χειρότερες για την ΝΔ.

  Ο Σαμαράς δείχνει να κάνει ότι μπορεί για να χάσει την πρωθυπουργία.

 26. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/04/2012 22:44:06

  Λέτε στό ἂρθρο σας ὃτι ἑάν ἡ Ν.Δ. δέν πείσει τόν λαό νά τῆς δώσει αὐτοδυναμία,τότε εἶναι καλύτερα νά παραμείνει ὣς ἐφεδρεία.Καί νά σχηματίσει ὁ Βενιζέλος κυβέρνηση μέ τόν Τσίπρα,τόν Κουβέλη καί τόν Καμμένο.
  Δηλαδή οἱ ἡττημένοι νά γίνουν ἰσχυροί...Καί ἑάν μείνουν; Τρία-τέσσερα χρόνια πάλι,ἐμεῖς ἀντιπολίτευση; Ποιό τό κέρδος τῆς μή συμμετοχῆς σέ πολυμετοχικά ἀντικρουόμενα σχήματα,γιά νά ἀποτελειώσει τό ἒργο του ὁ Βενιζέλος σάν πρωθυπουργός αὐτή τή φορά; Ὁ ἂνθρωπος εἶναι ἀποφασισμένος νά κυβερνήσει καί θά χρησιμοποιήσει κάθε μέσο γιά νά τό πετύχει.
  Κατά τή γνώμη μου,ἐκτός ἀπό τήν προσπάθεια γιά τήν προσέγγιση,κατά τό δυνατόν,τῆς αὐτοδυναμίας,πρέπει πάση θυσία νά ἀποσοβηθεῖ κυβέρνηση Βενιζέλου ὑπό ὁποιονδήποτε σχηματισμό.

 27. Greco21 avatar
  Greco21 20/04/2012 23:08:30

  Σήμερα, παρά τις όποιες αμφιβολίες μου, μπήκα στην μάχη. Δεν έχω δει ποτέ ΠΑΣΟΚΟ να κάνει αυτοκριτική και να γυρνάει την πλάτη στην παράταξη. Από την ντροπή τους απλά το πολύ, πολύ να δηλώσουν ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά σε κάθε φάση θα δείξουν την απέχθεια τους για την "Δεξιά". Όταν βρεθούν όμως με τα συντρόφια θα δώσουν όρκο τιμής. Είναι φανατισμένοι. Εδώ ο Άκης είναι με τα βραχιολάκια στην φυλακή και είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας το δικό του ΠΑΣΟΚ. Όπως το φαντάζεται και όπως ακριβώς αυτό είναι: ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.

  Από την άλλη εμείς είμαστε υψηλή κριτική, σκέψη αμφιβολία και ολίγον τι κόμπλεξ.

  Οι άντρες φαίνονται στα δύσκολα. Αυτή είναι η μητέρα των μαχών. ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Greco21 20/04/2012 23:45:14

   Συγχαρητήρια.

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ Νίκος Α 21/04/2012 00:43:10

    τι "Συγχαρητήρια" ??? ... εννοείς ότι η λύση είναι να γίνουμε όλοι "ταλιμπάν" όπως οι φανατικοί πρασινοφρουροί ??? ... η απάντηση δηλαδή στον τυφλό φανατισμό που όντως έχουν (λίγοι ακόμα ευτυχώς) οπαδοί του πασόκ είναι να γίνουν έτσι ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ??? ... ο φίλος Greco21 καταδικάζει την αυτοκριτική , την κριτική σκέψη , την αμφιβολία και του λες "Συγχαρητήρια" ??? Ώρες ώρες με αυτά που διαβάζω από ορισμένους νομίζω ότι κατά βάθος αντί να χλευάζουν , ζηλέυουν τις πασοκικές πρακτικές ... αν πάντως νομίζουν ότι είναι εποχές να εφαρμοστεί η τυφλή πασοκική προσωπολατρεία-κομματολατρεία και σε άλλους χώρους μάλλον θα απογοητευθούν ... η τόσα χρόνια ψηφοφόροι της ΝΔ (αλλά και άλλων κομμάτων θέλω να πιστεύω) δεν πρόκειται να "γιδοποιηθούμε" αλά πασόκ ...

    • Greco21 avatar
     Greco21 @ EVANGELOS 22/04/2012 01:53:21

     Μην παρεξηγείς τα γραφόμενα μου. Εάν θες να το θέσω και αλλιώς... δεν είναι η κατάλληλη ώρα για αυτοκριτική. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Έγιναν λάθη, θα γίνουν σίγουρα και άλλα. Η διαδικασία της σκέψης, της δημιουργίας και της αναπροσαρμογής θέσεων όμως δεν είναι τώρα. Η μπάλα είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι η ώρα να σχολιάσουμε τι δεν πάει καλά και δεν κερδίζουμε. Είναι η ώρα να δώσουμε αγώνα.

     Και φυσικά είναι η ώρα των αποφάσεων. Δεν γίνεται μια ζωή περισυλλογή. Κάποιες φορές πρέπει να αποφασίζεις έστω και εάν η απόφαση εμπεριέχει ρίσκο και σφάλματα

 28. GreekInLux avatar
  GreekInLux 20/04/2012 23:52:43

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους συν-σχολιαστές που, απ' όσο μπορώ να αντιληφθώ, ανήκουν επίσης στη ΝΔ πολιτικά. Συμπεριφέρεστε, αγαπητοί φίλοι, λες και βρισκόμαστε ήδη στην 7η Μαΐου, με ένα εκλογικό αποτέλεσμα κόλαφο, με ένα ΠΑΣΟΚ πλήρως αναγεννημένο, με τον Καμμένο να μας έχει κάνει να παραμιλάμε από τα ποσοστά που συγκέντρωσε...με...με...με. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν τελικά υποθέσουμε, πράγμα το οποίο συμβαίνει, ότι όλη η γνωστή και μη εξαιρετέα διαπλοκή έβαλε στο φουλ τις μηχανές για να βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο το κόμμα, τον αρχηγό προσωπικά, να κάμψει το ηθικό των νεοδημοκρατών και να στρέψει αλλού τους αναποφάσιστους που έγερναν προς τη ΝΔ, τότε αυτό το πέτυχαν και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Διαβάζω από προχτές που ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια τον καθένα να λέει το μακρύ και το κοντό του, να γκρινιάζει για τις επιλογές, να καταγγέλλει την οικογενειοκρατία κλπ. Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι να συνιστούν στη Συγγρού να οργώσει ο αρχηγός την Ελλάδα προκειμένου να επικοινωνήσει τις ιδέες, το όραμα του και το πρόγραμμά του στον κόσμο. Μα εσείς που τα λέτε αυτά, με την υποτιθέμενη ασφάλεια αυτού που έχει υποτίθεται πιστεί για τα παραπάνω γιατί δεν πράττετε το ίδιο; Είπε ο Σαμαράς "κάναμε τη μεγαλύτερη δυνατή ανανέωση (60%) στα ψηφοδέλτια...τα υπόλοιπα βρίσκονται στα χέρια σας, εσείς με την ψήφο σας θ' ανανεώσετε το κόμμα". Φωνή βοώντος...κανένας δεν αναφέρθηκε σ' αυτό. Μόνο γκρίνια, γκρίνια και πάλι γκρίνια! Ότι έγινε τώρα ποιά έγινε...και ο Νοέμβρης, και ο κυβέρνηση Παπαδήμου, και οι Γεωργιάδης και Βορίδης και άλλα που πολλοί από εμάς που δεν εγκρίναμε. Έγινε όμως και ο Νοέμβρης του 2009 και πέρασαν 2 χρόνια μέχρι εκείνον του 2011, και είναι πολύ μεγαλύτερο εκείνο το διάστημα από αυτό που μας χωρίζει τώρα από τον προηγούμενο κοντινό Νοέμβρη που ο Σαμαράς επέβαλλε, μεταξύ άλλων, στον ελάχιστο ΓΑΠ να φύγει από την εξουσία για το καλό του τόπου και όχι από βιασύνη για την ηλεκτρική πρωθυπουργική καρέκλα. Και σ' αυτά τα δύο χρόνια μας έκανε να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι και να καταλάβουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος που μπορεί να είναι δύσκολος και μακρύς αλλά είναι αληθινός και ας φαίνεται ανηφορικός. Ας τα θυμηθούμε όλα αυτά, ας αναλογιστούμε την προσωπική του διαδρομή, από πού και ποιούς κατάγεται, ας σκεφτούμε καλύτερα αυτά που έχει πει και ας δείξουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πίστη σ' αυτόν που επί 2 χρόνια μας ενέπνεε, που προτίμησε να μην μας χαϊδέψει τ' αυτιά για να εισπράξει το εύκολο "ωσαννά"...ας δεχτούμε ότι για να τον βγάλαμε αρχηγό κάποτε, σκεφτήκαμε ότι αυτός και ξέρει και μπορεί καλύτερα και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εκείνος θα φανεί αντάξιος της αρχικής μας εμπιστοσύνης. Καλή δύναμη σε όλους και καλό αγώνα (γιατί πρέπει να τον δώσουμε κι εμείς τον αγώνα τον καλό με όποιο τρόπο μπορούμε)!

  • Ηλιας avatar
   Ηλιας @ GreekInLux 21/04/2012 00:17:29

   +10000

 29. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 21/04/2012 00:33:46

  Οι εκλογές αυτές είναι διαφορετικές και πιο δύσκολες από όλες τις προηγούμενες. Τα περιθώρια για φιλολαϊκά μέτρα ελάχιστα. Μοιραίο είναι να υπάρχουν γκρίνιες.Το θέμα είναι να συμφωνηθεί μία κοινή γραμμή και να εκπέμπεται απ΄όλους. Και για μένα είναι : Η Πατρίδα μας πρέπει να κυβερνηθεί την επόμενη μέρα,πρέπει να αντισταθεί στην επιβολή μέτρων που θα την γονατίσουν.Να έχει υπεύθυνους στο τιμόνι και κυρίως πολιτικούς έμπιστους κοντά στον πολίτη και ικανούς να παίρνουν αποφάσεις. Γι ΄αυτό θυμώνουμε,φωνάζουμε,αγανακτούμε αλλά σκεφτόμαστε και εμείς όπως ο Σαμαράς την επόμενη μέρα. Ο ΓΑΠ που δεν την σκέφτηκε είδαμε τι έπαθε ο ίδιος και τι πάθαμε και εμείς από την αφεντιά του!

 30. skopelos news avatar
  skopelos news 21/04/2012 00:46:35

  «Νονός της πολιτικής νύχτας ο Κ. Καρτάλης» AYTA ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΤΑΛΗ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/blog-post_652.html ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΛΟΙΠΟΝ....

 31. stef avatar
  stef 21/04/2012 00:50:28

  Φαίνεται πια οτι ο κ. Σαμαρας δεν "τραβάει" σαν αρχηγός της Ν.Δ. Ο λογος που κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές ηταν που είχε απέναντι του την αντιπαθή Ντόρα που προωθούσαν τα συμφέροντα. Τα ίδια συμφέροντα που δεν άφησαν άλλους να βγούν μπροστά.
  Και μετά τις εκλογές ποιός; Ο Αβραμόπουλος αρχηγός;

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ stef 21/04/2012 06:19:18

   Υποτείθεται οτι αυτό το άρθρο θα έβαζε τέλος στην εσωστρέφεια!
   Αχ πατρίδα μου καημένη.......

  • tak avatar
   tak @ stef 21/04/2012 08:15:53

   Είστε το δείγμα προς αποφυγή, του τίτλου του σχολίου... Τσιράκι είστε, για ο ίδιος;

   • stef avatar
    stef @ tak 21/04/2012 13:40:06

    Πως εξηγείται οτι σε ολες τις δημοσκοπησεις είμαστε 10% κάτω απο τα ποσοστά της ήτας του 2009; 25% αντι 45% που θα ηταν το φυσιολογικο;
    Μηπως ΟΛΕΣ οι εταιριες δημοσκοπησης έχουν καταληφθεί απο Νεφελιμ;

 32. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 21/04/2012 15:52:46

  ......Εμπρός όλοι μαζί να σχηματίσουμε την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη και να την μετασχηματίσουμε σε σύγχρονο Κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα. Σύνθημά μας. Ένας για όλους και όλοι για Έναν.

 33. Νίκος-Δεξιός avatar
  Νίκος-Δεξιός 21/04/2012 16:45:53

  Αμάν ρε παιδιά με την γκρίνια!!!!!Είμαστε δύο εβδομάδες πρίν τις εκλογές και γκρινιάζουμε για τα πάντα. Ας αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα και ας επικεντρωθούμε στο πώς η πράταξη θα οδηγηθεί στην αυτοδυναμία.
  Έχω βαρεθεί όλες αυτές τις μέρες να ακούω ότι όλοι είναι ίδιοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και πρέπει να τους τιμωρήσουμε. Ε λοιπόν πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.........Δεν μπορεί να βάλεις στην ίδια μοίρα την Κυβέρνηση Καραμανλή του VETO για τα σκόπια, των αγωγών με τους Ρώσους , της στάσης στο Κυπριακό με την Κυβέρνηση Σημίτη των Υμίων, του φιάσκου με τον Οτσαλάν και τους S-300, αλλά και της υπογραφής της κατάπτυστης Συνθήκης της Μαδρίτης. Ακόμα και στο οικονομικό πεδίο ξεχνάτε όλοι την καταστροφική διακυβέρνηση της δεκαετίας του ΄80 που είχε σαν αποτελέσμα την κομματικοποίηση και διάλυση του κράτους, την υπέρογκη άυξηση του μικρού δημόσιου χρέους ως τότε και την αρχη της διάλυσης της πραγματικής οικονμίας. Και όταν ξεκινήσαν να γίνουν κάποιες αλλάγες στίς αρχές του ΄90 επί Μητσοτάκη οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ ξεβρακώναν και ξεφτιλίζαν τον κόσμο που ήθελε να εργαστεί.

  Και βέβαια η Ν.Δ. έχει κάνει λάθη και δεν διόρθωσε σε πολλές περιπτώσεις τα λάθη του ΠΑΣΟΚ φοβούμενη τις αντιδράσεις.Επίσης θέλω να θυμίσω ότι τα μεγάλα σκάνδαλα ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ (εξοπλιστικά, SIEMENS, χρηματιστήριο )
  Ας πάψουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και ας θυμίσουμε στον κόσμο πώς οδηγήθηκε η χώρα στις δαγκάνες του Δ.Ν.Τ. Έχουμε ξεχάσει τις καταγγελίες για την ΕΛΣΤΑΤ και το πως χαλκεύτηκαν τα σταστιστικά στοιχεία ώστε με μεθοδικό τρόπο να οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό. Έχουμε ξεχάσει τις δηλώσεις περί Τιτανικού και την εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας από βασικά στελέχη της τότε Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Έχουμε ξεχάσει ότι ότι ακόμη και τρείς μήνες μετά τις εκλογές του 2009 μοίραζαν αυξήσεις δεξιά και αριστερά.

  Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι η Ν.Δ. αυτή τη στιγμή παραμένει η μόνη αξιοπίστη επιλογή διακυβέρνησης της Χώρας. Είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμέμο οικονομικό πρόγραμμα. Σε αυτές τις εκλογές οι τελευταίες μέρες πριν ανοίξει η κάλπη είναι πολύ σημαντικές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να γίνουν τα εξής:

  1. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν κάνουμε και εμείς λάθη.
  2. Να γίνει σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν συγκυβερνούμε με το κόμμα που οδήγησε τη Χώρα στο Δ.Ν.Τ.-Τρόικα.
  3. Να εξηγηθεί επαρκώς γιατί ο Πρόεδρος έκανε αυτή τη στροφή στην Αντιμνημονιακή Πολιτική (Διάσωση Χώρας την ύστατη στιγμή).
  4. Να επικοινωνήσουμε στο κόσμο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο δεν αφορά μονοδιάστατα οριζόντιες περικοπές μισθών-συντάξεων, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την επαναφορά της Ελληνικής Οικονιμίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.
  5. Να γίνει σαφές ότι η μη αυτοδυναμία του κόμματος, ενδεχομένος να οδηγήσει σε μακρά περίοδο ακυβερνησίας με αποτελέσμα ίσως και το χάος στην ελληνική κοινωνία.

  Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η μάχη είναι υπόθεση όλων μας. Πιστέψτε με έχω δεί τις τελευταίες μέρες ψηφοφόρους που είχαν πάει στον Καμμένο και είναι έτοιμοι να γυρίσουν πίσω αρκεί να τους πλησίασει κάποιος και να τους μιλήσει λογικά. Θυμηθείτε ότι άν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί ο Καμμένος θα πάρει το μισό ποσοστό από αυτό που του δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις. Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας κάνοντας έντιμο,ειλικρινή και ανιδιοτελή αγώνα στις παρέες μας, στους φίλους και στην γειτονιά. Αγώνα που θα περιλαμβάνει πειστικά επιχειρήματα και τίποτα άλλο.
  Κατά την γνώμη μου έτσι κερδίζονται οι μάχες και όχι με το να μας ξινίζουν και να βρομάνε τα πάντα. Αφήστε την εύκολη κριτική για μετά τις εκλογές. Λάθη έχουν γίνει αλλά αυτά θα τα πούμε μετά τις εκλογές. Ούτε ένας υπουργός του άθλιου ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι στην επόμενη Κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό είναι το σύνθημα μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.