#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2012 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος! Ο αποτυχημένος της ΔΕΗ στο τιμόνι των Αποκρατικοποιήσεων

 Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες έβαλαν έναν ...Εμίρη

 

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω κάνει η κυβέρνηση κι εκεί που λέμε δόξα τω Θεώ, αρχίζουμε να φωνάζουμε βόηθα Παναγία.

Κι αυτό το λέμε διότι ενώ άρχισε να πνέει ένας κάποιος άνεμος αισιοδοξίας με την απόφαση για τη Χαλυβουργία και τη σθεναρή στάση του κ. Σαμαρά σε άλλα ζητήματα, ξαφνικά μας ήρθε…ταμπλάς μόλις ακούσαμε τα ονόματα της νέας διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Πρόεδρος ο Τάκης Αθανασόπουλος, πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ που έφυγε κακήν κακώς ως αποτυχημένος και διευθύνων σύμβουλος κάποιος… Εμίρης, κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank. Για τον πρώτο έχουμε γράψει πολλά και έχουμε πει περισσότερα, για το δεύτερο δεν τον ξέρουμε αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.      Είπαμε αμάν για να φύγει ο Μητρόπουλος που ήταν κορυφαίο στέλεχος της Eurobank και τώρα φορτωνόμαστε έναν ακόμη τραπεζικό; Πόσο διαφανής είναι μια τέτοια επιλογή και γιατί θα πρέπει –ακόμη κι αν είναι καθ’ όλα κύριος και άξιος- να λογοδοτεί η κυβέρνηση για ένα από τα… δεξιά χέρια του κ. Γ. Κωστόπουλου;

2.      Ελπίζουμε στην κυβέρνηση να έχουν χιούμορ και να διάλεξαν τον Γιάννη Εμίρη εξαιτίας του… επωνύμου του. Δηλαδή, σου λένε στην κυβέρνηση, αν οι εμίρηδες του Κατάρ έρθουν να συνομιλήσουν με έναν… ισάξιό τους Εμίρη, μπορεί να φέρουν και λεφτά. Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Αφού δεν έρχονται οι εμίρηδες με επενδύσεις, ας βάλουμε έναν… Εμίρη να ξεγελάσουμε τον κόσμο.

Για τον Τάκη Αθανασόπουλο, τι να πει κανείς. Είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως επικεφαλής στην Τογιότα και το 2007 κάποιοι φωστήρες της τότε κυβέρνησης Καραμανλή τον έκαναν επικεφαλής στη ΔΕΗ. Θα τον θυμούνται όλοι οι Έλληνες για τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια που ζητούσε αλλά και για την αδυναμία του να συμμαζέψει τα οικονομικά της Επιχείρησης και κυρίως τους ανεξέλεγκτους συνδικαλιστές του Φωτόπουλου. Δείτε ένα βίντεο που είχε προκαλέσει σάλο τότε:Γράφαμε επίσης (14/06/2008) επί προεδρίας Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ για να μη νομίζουν κάποιοι ότι δεν τα λέγαμε:

Έχουν χάσει τη μπάλα, ή μας δουλεύουν κανονικά;

«Σε αυτή την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν χάσει κάθε μέτρο. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι προκλητικές εμφανίσεις του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου που ζητάει αυξήσεις στα τιμολόγια πάνω από 23% σε 14 μήνες, και παράλληλα, εν μέσω θύελλας ακρίβειας και εμφανούς δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης για την συνεχή πτώση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, να έχει το θράσος να λέγει ότι τα τιμολόγια του ηλεκτρικού στην Ιταλία, είναι 86% ακριβότερα από τα ελληνικά. Ποιος φταίει κατά τον πρώην μάνατζερ της «Τογιότα», για όλα αυτά; Μα, και βέβαια οι καταναλωτές που προκαλούν το … φαινόμενο του θερμοκηπίου. Εκείνοι, λέει, δημιουργούν τη ζήτηση ενέργειας, άρα αυτοί πρέπει να επωμισθούν το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής.

 

Ας μας απαντήσει όμως ο κ. Αθανασόπουλος, σε κάτι άλλο: Δηλαδή, με τα σχέδιά του για νέους λιγνιτικούς σταθμούς θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων; Διότι, εμείς πιστεύουμε ότι με την άκρως ρυπογόνο τεχνολογία που θέλει να στήσει με τους Γερμανούς, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Και φταίει ο καταναλωτής που η ΔΕΗ επί σειρά πολλών ετών δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό για να περιορίσει τη ρύπανση και τα φουγάρα της εκπέμπουν καρκίνο. Κατά τα άλλα, γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουν γίνει προσφυγές στην ΕΕ από φορείς και οργανώσεις (μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου) και ότι η ΔΕΗ έχει φάει πολλές κατραπακιές και καταδίκες για το περιβάλλον.Και κάτι ακόμα: Ο κ. Φώλιας, αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, που πρόσφατα διερήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν ευθύνεται αυτός για την ακρίβεια, αλλά ο Αλογοσκούφης, έχει δώσει την έγκρισή του στον κ. Αθανασόπουλο να μιλήσει περί αυξήσεων;  Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε πολύ απλά, αυτή η κυβέρνηση μας δουλεύει, όλη μαζί. Ή, εν πάση περιπτώσει, έτσι νομίζει. Πάντως, είναι να απορεί κανείς πως ο πρόεδρος της ΔΕΗ κάνει συνεχώς λόγο για αυξήσεις (και αυξήσεις γίνονται συνεχώς) και δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια για οικονομία στην κατανάλωση. Μήπως παίζει τον ρόλο του agent provocateur; Τουτέστιν, ανοίγει το δρόμο -για παράδειγμα- για την πυρηνική ενέργεια. Εξάλλου, αυτή δεν είναι η μόνη «καθαρή» ενέργεια, που θα’ λεγε και ο Σουφλιάς;»

Βεβαίως, όταν άκουσε ο τότε υπουργός Χ. Φώλιας τις απαιτήσεις του κ. Βουρλούμη τον άδειασε κανονικά λέγοντας: «Ο κ. Αθανασόπουλος μιλάει για τη ΔΕΗ και εγώ για την Κυβέρνηση

Τώρα πάμε και σε μια άλλη πτυχή του κ. Αθανασόπουλου. Τον Απρίλιο του 2004 γράφαμε επίσης:

Βουρλούμης και Αθανασόπουλος στο ΔΣ της Καθημερινής

Δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ στο διοικητικό συμβούλιο της “Καθημερινής”. Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκδοτικής εταιρείας προς το ΧΑΑ (30.03.11), ο Παναγής Βουρλούμης και ο Τάκης Αθανασόπουλος κατέλαβαν τις θέσεις των, Χαράλαμπου Ρούσσου και  Βασίλη Διαμαντόπουλου, για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ ως το Ιούνιο, οπότε και θα συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση.  Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος κατέλαβε θέση γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου..."

Προφανώς κάποιοι στη σημερινή κυβέρνησης έχουν εκτιμήσει τα προσόντα του κ. Αθανασόπουλου γι’ αυτό και του έδωσαν το «φιλέτο» τον αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Μάλλον δεν πάνε καλά στην κυβέρνηση και τους έχει πειράξει η ζέστη. Χάθηκαν τα στελέχη που δεν είναι μπλεγμένα και «σημαδεμένα». Εκτός κι αν η κυβέρνηση έχει άλλο… σατανικό σχέδιο. Να στείλει στο ΤΑΙΠΕΔ ως μέλος του ΔΣ και τον… Νίκο Φωτόπουλο με τον οποίο είχε «θερμή» σχέση ο κ. Αθανασόπουλος.

Η μόνη μας ελπίδα, μετά από αυτή την κάκιστη επιλογή για το Ταμείο είναι να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων η οποία θα έχει το σημαντικότερο ρόλο στο όλο project. Και το ΤΑΙΠΕΔ απλά θα είναι… τροχονόμος. Αλλά τότε γιατί να τους πληρώνουμε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lazaros avatar
  lazaros 25/07/2012 14:45:21

  Διαφωνω μια χαρα το πηγαινε το καραβι ο Αθανασοπουλος ο φωτοπουλος με τον φιλο του τον παπακωσταντινου τι καναν την δουλεια..

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ lazaros 25/07/2012 15:13:25

   βέβαια, άμα ζητούσε κάθε λίγο και λιγάκι αυξήσεις μια χαρά το πήγαινε το καράβι.
   Ετσι το πήγαινε και ο πλοίαρχος του Τιτανικού!

  • 1kris avatar
   1kris @ lazaros 25/07/2012 15:18:55

   Πως το πηγαινε το καραβι.κοιταξε λογαριασμους να δεις τι εγινε επι αθανασοπουλου. ποσο παραλαβε την τιμη της κιλοβατορας ποσο το παγιο και τι εκανε σε 15 μηνες.αποτυχια ανθρωπος. και επιτελους να αφησουμε στην ακρη τον καθε φωτοπουλο αλλος ασκει δοιηκησι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ 1kris 25/07/2012 15:31:48

    Η ΔΕΗ χρειαζόταν και χρειάζεται επενδύσεις: Για ανανέωση παλαιωμένων εγκαταστάσεων, για αύξηση βαθμού απόδοσης, για εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, για βελτίωση δικτύου και αποκατάσταση περιβαλλοντικής συμβατότητας με τα νέα δεδομένα (πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα για εμπόριο ρύπων).
    Η διοίκηση Αθανασόπουλου, παράλληλα με τη συντεχνία, εμπόδισαν τις επενδύσεις από νέες πηγές, όταν ήταν ευκολότερο να γίνουν, μετά την είσοδο στο Χρηματιστήριο.

    • ERASMUS avatar
     ERASMUS @ Ο Θείος 25/07/2012 22:55:52

     θείο .... δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα .......

     Δικαιολογημένα βέβαια γιατί η πληροφόριση που αφήνουν να περάσει σχετικά με την ΔΕΗ ειναι τουλάχιστον διαστρεβλωμένη...........

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/07/2012 14:56:01

  Τέρμα οι εποχές των μηχανικών.
  Μπήκαμε στον αστερισμό των τραπεζιτών για τα καλά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 25/07/2012 15:01:22

   Επιμένουν όμως φανατικά στις ίδιες ηλικίες.
   Θα γλυτώσουμε ποτέ από τους γεννημένους μέσα στον Β' Παγκόσμιο ;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 25/07/2012 15:02:05

    Έχουν το αδηφάγο "σύνδρομο της κατοχής".

    • avanti avatar
     avanti @ Ο Θείος 25/07/2012 17:40:57

     Μην είσαι αρνητικός γιατί θα εμφανίσουν και τον Γιάννη Φικιώρη............. (ελπίζω να ζει ο άνθρωπος), ξέρεις από τις κυβερνήσεις του ΚΚ του Α΄και του Ράλλη - απογευματινές κακίες .

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Ο Θείος 27/07/2012 12:33:58

     Αν δεις στα στατιστικά ποιες ηλικίες ψήφισαν ΝΔ θα καταλάβεις γιατί επιμένουν σ' αυτές τις ηλικίες.

 3. avanti avatar
  avanti 25/07/2012 15:06:56

  Τα λέγαμε πολύ καιρό πριν ότι ένα από τα λάθη της ΝΔ είναι ότι δεν έχει ανοιχτεί στην κοινωνία ώστε να συμπεριλάβει νέους επιστήμονες, επιτυχημένους επιχειρηματίες, γενικά ανθρώπους δοκιμασμένους σε σκληρή δουλειά και τα δύσκολα, οι ίδιοι πάντα βασικοί και ο πάγκος.
  Και ο Γκουαρδιόλα θα είχε πρόβλημα με τέτοιους παίχτες......

  • Tassos avatar
   Tassos @ avanti 25/07/2012 16:07:22

   Πολύ σωστός!

 4. 1kris avatar
  1kris 25/07/2012 15:11:53

  Αδερφια δεν παει αλλο δεν ξερω ποιος συμβουλευει τον Σαμαρα αλλα μεχρι τωρα μονο κακες συμβουλες δινει.ακου Αθανασοπουλος αυτα λεγαμε προεδρε αυτη ειναι η αξιοκρατια μαςπου τους βρισκουμε ολους αυτους τους αποτυχημενους ποιες επιταγες εξαργυρονονται πρεδρε.εστω και κουτσα εγινες πρωθυπουργος σε λαθος στιγμη ειναι αληθεια αλλα ελεος πια.στο ταμειο αυτο επρεπε να μπει ενα τσακαλι και οχι ο καταστροφεας της ΔΕΗ λαθη πολλα προεδρε και αρχισε να ψυλιαζεσαι γιατι ο καιρος περνα.και μην απατασε τα ευχολογια ορισμενων ευκολα γινονται καταρες.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 25/07/2012 15:14:11

  “Παραφροσύνη είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα”

  “Insanity is doing the same thing over & over again & expecting different results” ~Αlbert Einstein

 6. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 25/07/2012 15:16:05

  Εγώ θα ξαναρωτήσω:

  Η προηγούμενη διοίκηση που επί μήνες αμοιβόταν αστρονομικά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ, ελέγθηκε?
  Επέστρεψε δηλαδή πίσω τα παχυλά "μπόνους"?

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Ἀντρέας 25/07/2012 15:24:16

   και όχι μόνο αυτό:
   είχε εξαιρεθεί δια νόμου απ' όλες τις περικοπές του μνημονίου!!!

 7. Thrilos avatar
  Thrilos 25/07/2012 15:40:01

  Όσο αφορά τον Αθανασόπουλο, τα λέει όλα το άρθρο! Όσο αφορά τον Εμίρη, απλώς επιβεβαιώνεται, ότι αρχηγός της εγχώριας διαπλοκής είναι ο Κωστόπουλος... Αλλά δεν είναι οι μόνες λάθος τοποθετήσεις της Κυβέρνησης..Είναι και ο Γιαννούσης, ο αποτυχημένος σαν Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, που τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του ΕΣΠΑ(!!!), εκεί δηλαδή που περιμένουμε πολλά, για να έρθει, επιτέλους, η πολυπόθητη Ανάπτυξη κι όχι για να συνεχιστεί το πάρτι των "εθνικών εργολάβων"...

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Thrilos 25/07/2012 17:08:12

   Δρόμος στους νέους δεν άνοιξε και αυτό είναι πρόβλημα.

   Οι θέσεις, μετά τα υπουργιλίκια, εξακολουθούν να διατρέχονται από πνεύμα παλαιοκομματισμού, ή ισορροπιών μεταξύ αποτυχημένων πολιτευτών (ή επιλαχόντων... όπως θέλουν να ονομάζονται). Διαπιστευτήρια έχει, όποιος είχε και ...παλιά διαπιστευτήρια (πολύ έξυπνο αυτό).

   Όμως εδώ δεν ισχύει. Αθανασόπουλος και Γιαννούσης είναι απολύτως άξιοι, μη λαϊκίζουμε.

   Ο Αθανασόπουλος έχει χοντρά διαπιστευτήρια αποτελεσματικότητας στον ιδιωτικό τομέα (γιαυτό δεν φωνάζουμε όλοι?) κι αν θεωρεί κανείς πως δεν πέτυχε πολλά στο δημόσιο, ε, ξαναδείτε το βίντεο που έβαλε εδώ ο αγαπητός φάκτορας, να καταλάβετε γιατί.

   Γιαννούσης δεν έχει ανάγκη καμιάς εξάρτησης από εργολάβους, μια ζωή υψηλόμισθος της Κομισιόν είναι, και για την Ελλάδα έρχεται.
   Δεν ψάχνει εταιρία να τον βολέψει μόλις τελειώσει η θητεία του, όπως πολλοί άλλοι πρώην διευθύνοντες, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γενικώς σούπερ στελέχη ........που γιαυτό βουλιάξαμε.

   • akenaton avatar
    akenaton @ victoria (true) 27/07/2012 18:46:50

    Πιστεύει κανείς πως βλέποντας αυτό το βίντεο, οποιοσδήποτε άξιος άνθρωπος με τον ελάχιστο αυτοσεβασμό και κύρος θα πήγαινε να διοικήσει τη ΔΕΗ; Γιατί; Για να τον προπηλακίζει και να τον βρίζει ο Φωτόπουλος;; Και να τον κρατά όμηρο στο ίδιο του το γραφείο; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε θα πουν όλοι οι άξιοι.

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/07/2012 16:08:44

  Πραγματικά είναι να τρελαίνεται κανείς , οι προηγούμενες αναρτήσεις καταμαρτυρούσαν στο Φωτοπουλο τα μύρια όσα για την κατάντια της ΔΕΗ. Σ΄ αυτή την ανάρτηση παρουσιάζεται σαν ήρωας προσπαθώντας δήθεν να καπελώσει τον Αθανασόπουλο. Ποια είναι η αλήθεια; Έχω εκφράσει τις απόψεις μου για τη ΔΕΗ, ακόμη και σε σημερινή ανάρτηση ( στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ). Έχω δεχθεί αρκετές επιθέσεις από όλες (!) τις πλευρές , ότι υπερασπίζομαι τους Συνδικαλιστές, ότι είμαι ..συντηρητικός , ότι είμαι εναντίων των προηγουμένων Διοικήσεων κλπ. Τίποτα από όλα αυτά, ως Γνωστής των πραγματικών καταστάσεων της ΔΕΗ, εκφέρω τις απόψεις μου όσο γίνεται πιο αντικειμενικά.

  Πράγματι ο Φωτόπουλος, με αρωγό τον ΓΑΠ και συντροφικά παραστάτη τον αλήστου μνήμης, Παπακωνσταντινου, με κανένα τρόπο δεν αφήναν να λειτουργήσει η ΔΕΗ!
  Οι αναρτήσεις του ANTINENEWS πολλές φορές μας έδειξαν τον Φωτοπουλο και τον Παπακωνσταντινου να εφορμούν στο γραφείο του Αθανασόπουλου και να τον προπηλακίζουν. Τότε ποιος ήταν ο κακός; Πολλές φορές στιγμάτισα τις ενέργειες των συνδικαλιστών και όχι μονό της ΔΕΗ , αλλά και πολλές φορές επισήμανα τις σωστές επισημάνσεις των Συνδικαλιστών της ΔΕΗ για τις σωστές ενέργειες και αποφάσεις που λάμβαναν για το καλό ,ναι για το καλό, του Κοινωνικού συνόλου! Τότε πάλι ποιος ήταν ο κακός;

  Τελικά, ο Αθανασόπουλος είναι ένας παγκοσμίου φήμης Μanager, καταξιωμένος με πολλές τοποθετήσεις και διακρίσεις εκτός Ελλάδος, με σπουδαιότερη ίσως , το ανώτερο παράσημο της Ιαπωνίας που του απονεμηθεί από τον ίδιο τον Αυτοκράτορα. Αυτή είναι η Ελλαδίτσα μας που τρώγει τα παιδιά της εκτός και αν τύχει και ..παραστρατώντας , σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό!!!

  • factorx avatar
   factorx @ ΝΤΙΝΟΣ 25/07/2012 18:34:54

   Ξέρω κάνει ζέστη και είναι δύσκολο να καταλαβαίνεις τι γράφουμε. Τι δείχνει το βίντεο; Ένα περιδεές ανθρωπάκι να αφήνει τον Φωτόπουλο να αλωνίζει - τα άλλα τα έχουμε πει πριν απο σένα

 9. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 25/07/2012 16:52:50

  μπράβο στη κυβέρνηση !!!!!!μπράβο στους σωτήρες μας.....απο επιτυχία σε επιτυχία βαδίζουν !!!! αποκατάσταση όλων των λαμογιών !!!! μπράβο σου κύριε Σαμαρα.....ρε τι γίνεται στο Ελλαδιστάν....ρε τι γινεται....

 10. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 25/07/2012 16:59:19

  Τεράστια αποτυχία ο Αθανασόπουλος και για τη ΔΕΗ και για όπου πάει. Απορώ ποιος τον σύστησε και πως δικαιολόγησε τέτοια απόφαση...

 11. Dimitris avatar
  Dimitris 25/07/2012 17:02:38

  Και μη χειρότερα....

 12. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/07/2012 17:14:53

  Θαθελα ναξερα ποιος κανει τις αξιολογησεις των υποψηφιοτητων και ποιος αποφασιζει για τις τοποθετησεις !Καλος ανθρωπος δεν λεω ο κ Αθανασοπουλος ο οποιος ηθελε και την δικη του διευθυντρια Προσωπικου στην ΔΕΗ με 10.000 € και βαλε μισθο και τα πηρε μαζεμενα οταν λυθηκε προωρα το συμβολαιο της κακη ωρα οπως θα τα παρει μαζεκαι ο κηπουρος του ΓΑΠ κ Θεος .Εδω με τις αποκρατικοποιησεις δεν χρειαζονται καλοι ανθρωποι αυτοι ειναι για την εκκλησια αλλα μαχητες μουζαχεντιν να καβαλησουν τον ταυρο των αγορων και να σπασουν αυγα με τις αποκρατικοποιησεις και τους συνδικαλιστες !Προσεχτε την φωτογραφια και βγαλτε συμπερασμα !

 13. panos avatar
  panos 25/07/2012 17:15:49

  Μακαρι να ειχαμε και αλλους mananger σαν τον Αθανασοπουλο, εδω φιλοι μου ειστε λαθος. Αν δεν εφευγε απο την ΔΕΗ,τωρα δεν θα ηταν το μονοπωλιο ζημιογονο και αν περνουσαν τοτε οι στρατηγικες αναπτυξης και οι επενδυσεις που ηθελε να κανει τωρα η ΔΕΗ θα ηταν κολοσιαια επιζειρηση και οχι μπ.....λο οπως ειναι τωρα. Καιρος ειναι να μαθετε τι του εκανε η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ τοτε και η τοτε κυβερνηση (Καραμανλη) εκανε τη παπια, γιατι τα βρωμοσκυλα οι συνδικακαλισταρες δεν εχουν χρωμα και κοιταζουν μονο το παντελονιασμα και την αρπαγη του δημοσιου χρηματος. Να χαιρομαστε και εμεις του Δακιτες μας ΡΙΖΟΥΣ κ.λ.π. που πρεπει να ειναι απο χθες στη φυλακη οπως και ο Φωτοπουλος της Πασκε και οι αλλοι, αλλα τοτε ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ επαιζε play station.

 14. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 25/07/2012 17:58:25

  Η χώρα των ΙΔΙΩΝ στελεχών , πέρα απο χρόνους και καιρούς ΠΑΝΤΑ δικά τους είναι!!

 15. Piraiotis avatar
  Piraiotis 25/07/2012 18:26:51

  Τον Οκτώβριο 2007 η διοίκηση της ΔΕΗ με πρόεδρο και διευθύνοντα τον Αθανασόπουλο ανέθεσε με 270 εκ. ευρώ το έργο του Αλιβερίου στην ΜΕΤΚΑ, χωροθετώντας το πάνω σε αρχαιότητες. Για την μετακίνηση του σταθμού εκτός αρχαιοτήτων (περίπου κατά 100 μέτρα), η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε 50 εκ. ευρώ....
  Τον Σεπτέμβριο 2009 λίγες μέρες πριν τις εκλογές και υπό την δήθεν πίεση Φωτόπουλου και της Τοπικής Αυτοδίοίκησης http://www.genop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=630&catid=1:2009-08-08-10-27-00&Itemid=2 ανέθεσε πάλι στη ΜΕΤΚΑ τον σταθμό της Μεγαλόπολης με 500 εκ. ευρώ . Λίγο αργότερα η ΜΕΤΚΑ πούλησε το έργο στην ΤΕΡΝΑ προς 450 εκ. διότι η ΜΕΤΚΑ είχε πολλά έργα σε εξέλιξη. 'Ένα από αυτά στην Τουρκία αντίστοιχο με αυτό της Μεγαλόπολης της ανατέθηκε προς 390 εκ.

  Ο Αθανασόπουλος κατά την θητεία του ενέκρινε περίπου 10 εκ. ευρώ πληρωμές προς τον Φωτόπουλο και στη ΓΕΝΟΠ , με τους οποίους ήταν δήθεν σε αντιπαράθεση και δεν τον άφηναν να διοικήσει.

  Είναι διαπλεκόμενος και θα κάνει μεγάλη ζημιά....

 16. Michalis avatar
  Michalis 25/07/2012 18:27:42

  Αναφορικα για τον Αθανασοπουλο το αρθρο ειναι εκτος πραγματικοτητας !!!

 17. aitherovamon avatar
  aitherovamon 25/07/2012 18:29:39

  Τάκης Αθανασόπουλος, Γιώργος Γιαννούσης κλπ. "καινούργιες" παρουσίες...
  Αλλά και Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιώργος Ανωμερίτης κλπ. σταθερές "αξίες". Αντώνη ακούς;

 18. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 25/07/2012 19:47:39

  Νομίζω ότι κάνετε ένα ακόμα λάθος για τον Τ. Αθανασόπουλο.
  Το αν είναι ικανός φαίνεται από την επαγγελματική του διαδρομή.
  Εχετε να υποδείξετε κάποιον ικανότερο ? Γιατί η κριτική από τον καναπέ είναι ευκολη. Η ΔΕΗ ήταν και είναι ηλεκτρική καρέκλα. Να δούμε ποιός θα αναλάβει, γιατί απ ότι ξέρω κανένας δεν δέχεται να αναλάβει...
  Τουλάχιστον αυτός είναι χορτάτος και δεν έχει ανάγκη από λαμογιές ή μήπως υπάρχουν αντιρρήσεις...
  Ο @panos νομίζω καλά τα λέει...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΝΑΥΤΗΣ 25/07/2012 21:07:32

   Ο Piraiotis & ο takis400 δεν τα λενε καλα !

   • Piraiotis avatar
    Piraiotis @ Ραβινος 25/07/2012 22:40:29

    Αμοιβές Αθανασόπουλου εις την ΔΕΗ ΑΕ:
    2007: 280.000
    2008: 300.000
    2009: 120.000 + Golden Boys' Bonus= 400.000
    ΣΥΝΟΛΟ: 1.000.000 ευρώπουλα!
    Διορίστηκε στη θέση αυτή για να υλοποιήσει το Β' Ενεργειακό Πακέτο και να ανοίξει ο ανταγωνισμός στην ενέργεια στη χώρα μας που είχε καθυστερήσει. Αντ' αυτού, χάρις στις μονοπωλιακές πρακτικές του Αθανασόπουλου και της παρέας του φαλίρησαν όλοι οι ιδιώτες επιχειρηματίες στην Διανομή (Hellas Power, Energa, κλπ), αποχώρησε η VERBUND, ενώ μειώθηκε η λιγνιτική Παραγωγή και με μεθοδεύσεις ανατέθηκαν τα έργα σε Μεγαλόπολη και Αλιβέρι, κοντά 800 εκατ.
    Να μην ξεχνάμε και την απ΄ευθείας ανάθεση στον κουμπάρο, στον οποίο ανάθεσε το 2009 έργα 1,1 εκ. ευρώ τα οποία τα έσπαγε για να μην δίνει στόχο...
    Και την κα Γενική Διευθύντρια προσωπικού με τα παραθρησκευτικά βιβλία στο γραφείο της.

    Ο Αθανασόπουλος θα αποτελέσει εύκολη λεία του Φωτόπουλου, ο οποίος του έχει πάρει τον αέρα....Θα συνεχιστεί το τσίρκο...
    Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε τον Φωτόπουλο με τον Ρίζο να δικαστούν λόγω του πρίσματος Ρακιτζή, ενώ ξεχάστηκε ο Αθανασόπουλος που χρηματοδοτούσε τον Φωτόπουλο και τη ΓΕΝΟΠ...
    Έπρεπε να έλθει η τρόικα για να κοπεί το φαί των συνδικαλιστών από τη Διοίκηση της ΔΕΗ...

 19. takis400 avatar
  takis400 25/07/2012 20:04:47

  πολυ πετυχημενος και στην τουοτα,παραλιγο να την φουνταρει με το τρομερο επινοημα των 6 χρονων εγγυηση και δωρεαν σερβις μολις βγηκε το αβενσις σε ταξι,αντε να μας πει τι λαδια ειχαν σε κουτια τουοτα γιατι δεν εβγαιναν τα οικονομικα,για τετοιο μανατζερ μιλαμε.Οταν τον ειδα στη ΔΕΗ τσιμπιομουνα και γελαγα μαζι.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ takis400 25/07/2012 22:32:16

   Σε διαψεύδουν οι ίδιοι οι Γιαπωνέζοι, που φαντάζομαι δεν θα τον τιμούσαν ακόμα και με το παράσημο του αυτοκράτορα ή κι εγώ δεν ξέρω τι, αν τους είχε φουντάρει το μαγαζί.
   Νομίζω.

 20. takis 400 avatar
  takis 400 25/07/2012 21:33:13

  γιατι ραββινο?αν ξερεις κατι διαφορετικο πεσ'το,γιατι αυτο που ειπα δεν επιδεχεται καμια αμφισβητηση

 21. antonis_ekali avatar
  antonis_ekali 25/07/2012 21:53:31

  "Δόξα τω Θεώ" και όχι "δόξα το Θεό", όπως γράφει το άρθρο. Παρακαλώ να διορθωθεί.

 22. antonis_ekali avatar
  antonis_ekali 25/07/2012 22:01:05

  Η έλλειψη δυνατών δεξιών στελεχών από πανεπιστήμια και αγορά είναι παραπάνω από προφανής. Η ΔΑΠ, παρότι υπερψηφίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, είναι καλή μόνο για ταξιδάκια με φοιτητριούλες στα νησιά, όχι για να αναδεικνύει αυριανούς ηγέτες. (Επιπλέον οι τοπικές ΝΔ- όπως και ΠΑΣΟΚ- ως επί το πλείστον μυρίζουν λιβάνισμα αρχηγού, υποστήριξη τοπικών "φεουδαρχών" και καμαρίλα). Αναγκάζονται λοιπόν να τριγυρνούν στα παλαιοπωλεία...

 23. vildanden avatar
  vildanden 26/07/2012 00:14:00

  Όχι πώς με ενδιαφέρει να υπερασπιστή τον Αθανασόπουλο, αλλά ο Χατζηδάκης δεν ήταν αυτός που έκοψε τις επενδύσεις ΔΕΗ και ιδιωτών σε λιθανθρακικές μονάδες; Ο νυν υπουργός Ανάπτυξης δηλαδή.

 24. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 26/07/2012 01:18:05

  Σιγά μην και δεν βολευότανε κι ελόγου του.Στο τέλος θαρρώ πως θα βολέψουμε
  και τον Φωτόπουλο.Να μου το θυμάστε.Πάλι εμείς την φάγαμε αδέλφια!!!!
  Ένα μόνο θέλω να ξέρω.ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ.Θα μου πείτε αυτός που μας
  κυβερνά .Το ΙΟΒΕ.Σιγά που θα τον άφηνε απέξω ο αδελφός Στουρνάρας!!!!
  Δεν το χωνεύω με τίποτα ότι την πάτησα !!!!
  {να σας πώ κι ένα μυστικό που ίσως όσοι δεν ήσασταν στην ΔΕΗ δεν το γνωρίζε
  τε.Όταν τον Αθανασόπουλο τον έκαναν επί Κώστα Καραμανλή διοικητή της
  ΔΕΗ ,ως επιτυχημένο της ΤΟΥΟΤΑ,τον έκαναν λέει για να εξασφαλίσει την
  εργασιακή ειρήνη,καθότι ήτο κάποτε ΠΑΣΟΚ,συννενοούμενος με το παλληκάρι
  Φωτόπουλο}.Τα είδατε τ'αποτελέσματα.Τόση εξυπνάδα κυκλοφορούσε πάντα
  στην Ν.Δ. γι αυτό προκόψαμε.

  • Θηβαίος avatar
   Θηβαίος @ Χωρις Μασκα 26/07/2012 09:21:39

   Ο Αθανασόπουλος είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό σε γνωστή παρέα που συχνάζει στον ημιώροφο στο Plaza, στο σύνταγμα, ότι δεν ήταν ποτέ ΝΔ και ποτέ δεν έχει ψηφίσει ΝΔ. Στον Καραμανλή τον γνώρισε ο Μανιατάκης της ICAP και της ALPHA BANK και πολύ καλός φίλος του Σαμαρά.

   Σαν manager ακολουθεί το γιαπωνέζικο στυλ της σκληρής και εξοντωτικής δουλειάς. Είναι όμως ηγέτης παγώνι που δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα και δεν μπορεί λόγω χαρακτήρα (παγώνι) να επιλέξει άξιους συνεργάτες για να διοικήσει. Στην ΔΕΗ ήταν μια αποτυχία και από την διοίκηση του δεν έχει μείνει κάτι αξιόλογο που να θυμούνται τα στελέχη της, σε αντίθεση με τον άγνωστο τότε Νέζη που πέτυχε πάρα πολλά και έχει βάλει την σφραγίδα σε πολλές επιτυχίες της ΔΕΗ.

 25. δημης avatar
  δημης 26/07/2012 02:05:12

  -ΖΗΤΩ ΟΙ ..."ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ -ΠΡΩΤΟΙ ".... ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΙΑΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.."ΑΞΙΟΥΣ""ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ " ΚΑΙ "ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ" ....ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ............

 26. TSAKALI avatar
  TSAKALI 26/07/2012 02:57:46

  ρε τι μπουρδελο ειναι αυτο το ταμειο!!! Παρεπιμπτοντως ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ Κ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ καθως κ το δίδυμο ΚΟΥΚΙΑΔΗ-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ κ αν εφεραν εστω κ ΕΝΑ ΕΥΡΩ! ΠΗΓΕ ΚΑΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΠΑΙΔΙΑ? ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ Κ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ! ΕΣΕΙΣ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙ Η ΤΑΒΛΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ!!!συγνωμη μαλλον το ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ θα βρει.

 27. αηνέρμος avatar
  αηνέρμος 26/07/2012 12:37:07

  Πλήρης απογοήτευση από όλους τους διορισμούς στελεχών,οι ίδιοικαι οι ίδιοι ανακυκλώνονται από τη μεταπολίτευση και δώθε και οι πιο πολλοί με ιστορικό πλήρους αποτυχίας,ανικανότητας,ζημιογόνων ενεργειών και δυσαρέσκειας.Θα μου πείς τώρα οι πετυχημένοι θα πάνε να έχουν εξάρτηση από τον κάθε οσφυακάμπτη και κάθε σφογκοκωλάριο όχι δα,πηγαίνουν εκεί που υπάρχει αξιοκρατία.

 28. takis400 avatar
  takis400 27/07/2012 18:17:42

  victoria φυσικα τιμηθηκε απο τους γιαπωνεζους,γιατι υπερχρεωνε την τουοτα ελλας και οχι τη μαμα τουοτα,οσο για σταυρους και παρασημα,αφηνω εσενα να θυμηθεις μερικους που εχουν τιμηθει με υπερτατες διακρισεις και εβαζες τα γελια μονη σου

 29. Valasia Seventekidou avatar
  Valasia Seventekidou 20/09/2012 11:21:26

  Μόνο ο Αθανασόπουλος δε χρεοκόπησε τη ΔΕΗ... και αυτά που ακούω είναι στειότητες, με όλο το σεβασμό..
  Μάλλον δε γνωρίζεται τα ανοδικά παραγωγικά στοιχεία που έδινε η επιχείρηση τότε...
  Και έτσι.. για την ιστορία.. να αναφέρω ότι η μετοχή, επί προεδρείας του, άγγιζε τα 38,00 ευρώ και σήμερα είναι στα 3,8... ο νοών νοει το....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.