#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος: Ο ΓΑΠ όχι μόνο υπάρχει ακόμα πολιτικά αλλά κάνει και δηλώσεις:Κάτι «παίρνουν» οι Αυστριακοί δεν εξηγείται αλλιώς. Διότι το εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό Προφίλ έχει ανακηρύξει τον Γ. Παπανδρέου «Άνθρωπο της Χρονιάς». Και σα να μην έφτανε κι αυτό φιλοξενεί και συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος όπως πάντα «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Ο κ. Παπανδρέου και πάλι δεν αισθάνεται την υποχρέωση να κάνει αυτοκριτική για την κυβέρνησή του, αντιθέτως χαρακτηρίζει καλό το κυβερνητικό έργο και τα ρίχνει όλα στην ΕΕ. «Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα και κάθε μέλος της Ευρωζώνης θα προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από μια χρεοκοπία, όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος», είπε.

Χαρακτήρισε την Ένωση συνυπεύθυνη για το χρέος ενώ αισθάνεται και περήφανος που… έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.

Αλλά δεν σταματά εδώ. Απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό για τη νέα χρονιά. Διαβάστε το εορταστικό του μήνυμα και θα καταλάβετε:

«Η χρονιά που φεύγει ήταν για όλους μια δύσκολη χρονιά. Η πατρίδα μας πάλεψε να υπερασπιστεί την ίδια της την ύπαρξη. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, συλλογικές, αλλά και προσωπικά, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε οικογένεια, έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να στεκόμαστε όρθιοι. Έχουμε ακόμα δρόμο, αγώνα και πολύ προσπάθεια μπροστά μας. Έχουμε όμως παράλληλα, αποφασιστικά και όλοι μαζί, βάλει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση. Και να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.
Μέσα από τον καθημερινό αγώνα, το 2011, ήταν μια χρονιά που μας έκανε όλους σοφότερους ως πολίτες και ως κοινωνία.
Μέσα από τον καθημερινό αγώνα, κατακτάμε και την προσωπική και την συλλογική μας αυτογνωσία.
Κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, γίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για να αλλάξουμε τόσα πολλά στη χώρα μας, να αναδείξουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε, να στηρίξουμε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, ώστε να στεκόμαστε αυτόνομα στις δικές μας παραγωγικές δυνάμεις.
Κάθε μέρα θα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα διαθέτει αξιολογότατο ανθρώπινο δυναμικό, φυσικό πλούτο, άπειρες δυνατότητες, αρκεί όλα αυτά να τα διαχειριζόμαστε μέσα από μια πολιτεία ευνομίας, ισότητας, δικαίου. Να αξιοποιούμε με τρόπο συλλογικό, για το κοινό καλό, τον πλούτο και τις δυνατότητες που μας δίνει η Ελλάδα, αναδεικνύοντας την αξία μας και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Και με τον τρόπο αυτό, να εγγυηθούμε στις νέες γενιές το δικαίωμα να ζήσουν σε μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις και σε μια κοινωνία ποιοτικής ανάπτυξης, διαφάνειας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Η χρονιά που έρχεται, το 2012, θα πρέπει να είναι χρονιά μεγάλης συλλογικής προσπάθειας.
Η πρόκληση να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας είναι μεγάλη, αλλά παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε με σκληρή προσπάθεια να τα καταφέρουμε.
Σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση και η πολιτεία και ο καθένας μας, ως κοινωνία συνολικά, πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που απαιτούν οι καιροί μας προς κάθε πολίτη, φροντίζοντας όλοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και πρόοδο.
Το 2012 να είναι μια χρονιά, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες, για μας και τα παιδιά μας.»

Τελικά αυτό που «παίρνουν» οι Αυστριακοί το έχουν δώσει και στον κ. Παπανδρέου.

Μιλά για μια Ελλάδα χωρίς εξαρτήσεις όταν κι αυτός συνέβαλε τα μέγιστα στην εξάρτηση της χώρας από τους ξένους.

Ζητά ακόμη μια φορά θυσίες και συλλογική προσπάθεια, στη λογική του «μαζί τα φάγαμε».

Και το σημαντικότερο. Εμφανίζεται και πάλι να διεκδικεί θέση στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Δείχνει να μη θέλει να αποχωρήσει, προφανώς για συνεχίσει να μας τυραννά όλους.

Μπορεί το πρώτο βήμα να έγινε και να μην είναι πρωθυπουργός, αλλά και το 2012 μας βρίσκει και πάλι με τον κ. Παπανδρέου να μας νουθετεί. Έλεος πια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 01/01/2012 09:51:25

  Η μακαρίτισσα η Ελένη Βλάχου, το είχε πει, το είχε γράψει για την ακρίβεια:
  "Η οικογένεια Παπανδρέου, έχει πάρει από τους Έλληνες πολλά περισσότερα από όσα έχει προσφέρει σ΄αυτούς"!
  Ο Γιωργάκης πέτυχε αυτό που μπορούσε να κάνει στην αμνήμωνα Ελλάδα:
  Έγινε Πρωθυπουργός! Τώρα, με σύνταξη Πρωθυπουργού, μπορεί να περιφέρεται από φόρουμ σε φόρουμ και να λέει τις ακαταλαβήστικες παπαριές του!
  Αν λειτουργούσαν η μνήμη και η δικαιοσύνη στη χώρα μας, αν η πολιτική στην Ελλάδα, δεν αποτελούσε την καλυμβήθρα του Σιλωάμ μέσα στην οποία ξεπλένονται κάθε νόσος κάθε αμαρτία και κάθε μαλακία, αν, ο κύριος συνενευξιαζόμενος ό,τι έκανε ,το έκανε ας πούμε στην Αμερική, τώρα, θα ήταν στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες!

 2. «Ήπειρος, η πατρίδα μας» avatar
  «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 01/01/2012 10:05:52

  Καλημέρα και χρόνια πολλά. Μήπως να κάνουμε κι εμείς μια παρόμοια κίνηση και στις αμέσως επόμενες ημέρες να αναδείξουμε τον Χίτλερ ως τον «Αυστριακό όλων των εποχών»; Απλά έτσι για σπάσιμο.... Οδυσσεύς

 3. «Ήπειρος, η πατρίδα μας» avatar
  «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 01/01/2012 10:13:54

  Χρόνια Πολλά.
  Μήπως θα μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε μια παρόμοια κίνηση αναγορεύοντας τον Χίτλερ ως τον «Αυστριακό όλων των εποχών» κοινοποιώντας το αποτέλεσμα και στο εν λόγω περιοδικό; Έτσι για σπάσιμο.... Οδυσσεύς

 4. Αυτόχθων avatar
  Αυτόχθων 01/01/2012 10:35:57

  Ευτυχώς δεν έχει κλείσει τετραετία ως πρωθυπουργός και έτσι δεν δικαιούται πρωθυπουργική σύνταξη.
  Κατά την γνώμη μου, η οικογένεια Παπανδρέου όχι μόνο δεν προσέφερε τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως ήταν η αιτία της απαρχής της καταστροφής της.

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ Αυτόχθων 01/01/2012 12:34:01

   Έχω την εντύπωση ότι, ως προς τη σύνταξη κάνεις λάθος!Και σύνταξης δικαιούται και Πολιτικό Γραφείο στελεχωμένο κατάλληλα και επαρκώς και φρουρά και αυτοκίνητο!
   Εκτός εάν η Πολιτεία κάνει ό,τι έκανε και ο πατέρας του μόλις ανέλαβε το ΄81 που πήρα το αυτοκίνητο από τη χήρα του Παπάγου!

 5. Stefanos avatar
  Stefanos 01/01/2012 11:08:22

  Στη φυλακή το συντομότερο δυνατό μαζί με όλο το σάπιο τους κύκλωμα που καταδυναστεύει τη χώρα. Επιτέλους να ξυπνήσουμε!!! Όσο δεν αντιδρούμε τόσο θα συνεχίζουν απτόητοι και αμετανόητοι.

 6. Γιωργος avatar
  Γιωργος 01/01/2012 11:15:17

  Καλη χρονια υγεια και ευτυχια σε ολους.

 7. siakkas avatar
  siakkas 01/01/2012 11:40:18

  Κάτι «παίρνουν» οι Αυστριακοί δεν εξηγείται αλλιώς.
  ΛΕΦΤΆ παίρνουν τι παίρνουν μυαλό χρειάζεται; και δικά μας από τους φόρους πληρώνετε αυτός και οι ΜΚΟ της μάνας του!!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 8. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 01/01/2012 11:48:28

  Αγαπητοί, δεν αποφασίζει ο λαός (εγώ, εσύ, ο άλλος) αποφασίζει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αυτοί λοιπόν αποφάσισαν την διάσωση του κ. Παπανδρέου. Εάν ο κ. Σαμαράς δεν είχε προσχωρήσει στην «συγκρότηση νέου τύπου (δια) κυβέρνησης», η λαμπρή θητεία του πρώην πρωθυπουργού θα είχε τελειώσει και όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη αυτού, αλλά και των φωστήρων (κηπουρών - σε κρίση ειλικρίνειας - ενός εξ αυτών) που τον περιέβαλλαν, θα ήταν ανοιχτά.

 9. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 01/01/2012 12:05:42

  Μην δινετε σημασια στα τσιρακια των ναζι , η αυστρια ηταν παντα το μακρυ χερι των γερμανων

 10. Παναγος avatar
  Παναγος 01/01/2012 15:19:37

  Κάτι «παίρνουν» οι Αυστριακοί
  ==
  Χα! τοπιασες το υπονοουμενο..
  Τοπαμε . Η Μαργκαρετ Τσαντ πηρε 150 εκατομμυρια δολλαρια στο χερι για να δωσει διαζυγιο στον ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου..
  (Και μαλιστα ΤΟΤΕ η ισοτιμια ηταν 1 δολλαριο=0.73 ευρω!Και ειμαι σιγουρος τα .."σκαντζαρισε" ΤΟΤΕ,οποτε ΣΗΜΕΡΑ ειναι πανω 200-250 εκατ ευρω)..
  Αυτα δεν τελειωνουν ευκολα..

  Αν βαλουμε σε αυτα και καμποσες εκατονταδες εκατομμυρια ευρω που η αξιοτιμη "κ.μαγκυ" εχει σουφρωσει σαν "προεδρος" σε καμμια 500ρια ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικες Οργανωσεις) ,καταλαβαινετε ..
  Καθε βδομαδα ολο και καποια "εφημεριδα" "καναλι" και λοιπα θα ανακαλυπτει ! "αποκαλυπτει" το ταλεντο του γαπα..
  Τα ..ταλεντα αυτουνου του ανεκδιηγητου.. Που μας ..εφυγε!!@#@!

  Στο τελος ,να μου το θυμοσαστε,μερικους θα τους κανουν ετσι που θα νοσταλγουνε αυτοn..
  Παμε στοιχημα??

  • p avatar
   p @ Παναγος 01/01/2012 15:47:08

   Correction 1 Dollar= 1.73 euro

  • Παναγος avatar
   Παναγος @ Παναγος 01/01/2012 15:49:40

   Διορθωση 1 δολλαριο=1.73 ευρω

   • Ανδρεας avatar
    Ανδρεας @ Παναγος 03/01/2012 11:47:45

    Ξερεις ρε φιλε καθολου απο αριθμητικη?

    • Παναγος avatar
     Παναγος @ Ανδρεας 04/01/2012 05:32:40

     Ενα τετοιο smart σχολιο/επισημανση χρηζει και αναλογου smart απαντησης .
     Δεν το κανω γιατι θα το κοψουν οι φακτορες ..

     Θυμαμαι 1 δολλαριο = 140 δραχμες και
     1 ευρω =81 δραχμες. 1991-92 Περιπου ..
     Ισοτιμια 1 δολλαριο =1.7283 ευρω..

     Καπου εκει ,μετα την Αμερικανικη επιθεση εναντιον της Βαγδατης το 1992 (?) καπου εκει, το δολλαριο τρελλαθηκε και σε 45 μερες περιπου εφτασε τις 195 δραχμες..

     Δεν ξερω ποια εποχη η "μαργκαρετ τσαντ",.. σκαντζαρισε τα δολλαρια ,που εισεπραξε απο τον ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου,(δηλαδη ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτα και δικα σου) σε ευρω,και ανεφερα μια τυχαια ισοτιμια..

     Υ.Γ
     Ο τυπος εχει προβλημα ? η απλα διατυπωνει .."αποριες"?
     Υ.Γ
     Χρησιμοποιω calculator ,δεν με ενδιαφερει η ..αριθμητικη..

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 01/01/2012 17:07:34

  Ωραία φωτογραφία.Αλλά αυτός δεν είναι AVATAR.Είναι GAMATAR.

 12. βασίλης avatar
  βασίλης 01/01/2012 19:29:50

  Οι Αυστριακοί μπορούν να τον θεωρούν "ΗΡΩΑ" να τον χαίρωνται και να τον
  πάρουν να τον βάλουν "ΜΑΣΚΟΤ" στην υψηλότερη κορυφή των άλπεων
  για να διπλασιάσουν την πελατεία τους , και ο θεός βοηθός.

 13. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 01/01/2012 19:44:05

  Είναι ένας γόνος μιας οικογένειας που αντιλαμβάνεται τη χώρα σαν ιδιοκτησία της. Η χώρα είναι ιδιοκτησία τους, το ΠΑΣΟΚ είναι σπίτι τους, η εξουσία είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Δεν έχουν δημοκρατική συνείδηση δηλαδή.

 14. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 01/01/2012 21:41:44

  Ελεύθερη είναι η μεταγραφή,δεν απαιτείται κανένα ποσό.Οποιος θέλει να διασωθεί,κατα τα δικά μας πρότυπα,ας τον πάρει!

 15. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 01/01/2012 22:56:36

  ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΜΩΡΕ; ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
  ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.